QUOTE(lauruciukas22 @ 2011 04 11, 17:15)
ačiū, jau išsisaugojau kompiuteryje
QUOTE(vaidute-mazute @ 2011 04 05, 23:56) aciu uz info Laba, jei kamuoja koju meslungis, pagerk magnio. As gerdavau diasporal milteliais, kai labai stipriai kamuodavo, ryte -vakare, jei nelabai, tai pries miega. Yra magnio ir tabletemis. Koju meslungis kamuoja ir kitas nestukes, kurios neturi AFS.
aciu uz patarimus
labai laukiu savo atostogu, jau nedaug liko tik 2 savaites dirbti, o tada galesiu dziaugtis turedama daug laisvo laiko kuri galesiu skirti sau ir leliukui
sveikos, as clexane 0,2 perku suvalkuose, lenkijoj. ten jis nuo 57 iki 64 zl. kainuoja(lietuvoj 88 lt). galioja lietuviskas receptas, gydytoja iskart kelioms dezutems israso(tiko ir tarptautiniu, ir clexane pavadinimu). man jis nera kompensuojamas, nes afs kaip ir nerado, o turejau 3 nesivystancius. abraitis patare leistis. dar ir aspirina 100 geriu. dabar esu jau 8 men nescia
QUOTE(zuikutas @ 2011 04 17, 12:21) nebijok kokius nestumo metu dare jums genetnius tyrimus? Labai aciu uz atsakyma
sveikos,
štai ką turiu išssisaugojus iš kt mamyčių, kai pati pas jas užklausiau dėl genetinių tyrimų: genetinis tyrimas pas A, daromas 11-13 sav. genetikos centre 16-20, tipo tada geriausiai viskas matosi. nors man ir KMUK dare genetini kazkoki kitoki tyrima irgi apie 16 sav. vienu zodziu as tiek tyriausi kad jau ir pati nzn nuo ko tik zinau kad visi trimai prasidejo nuo 12-13 sav Pirmasis genetinis tyrimas KMUK atliekamas 11-13sav.+5d., linkmsų švenčių
sveikos merginos, iskilo man toks klausimelis....ar teko kuriai is jusu skristi lektuvu turint afs? kai skrisiu i prieki man bus 29-30sav daktare nieko nesake kad blogai, o va drauge prigasdino kad cia mano komplikuotas nestumas tai as labai rizikuoju, gali prasidweti prieslaikinis gimdymas ir t.t. tai sunerimau....tuo labiau kad cia anglijoj daktarai ne kokie...ir dar labai susinervinau nes man atidejo viesaji magistrinio ginima lietuvoj tai parskristi i anglija turesiu budama 33-34 nestumo savaiciu.... bijau kad gali tekti pasilikti lietuvoj....seip esant normaliam nestumui ryanair leidzia skristi iki 35 nestumo savaites tik reik tureti israsa is daktares, as klausiau savo gines ji sake man israsys, tai tada lyg nieko baisaus, juk jie daktarai, nezn........ka jus manot?
nu va as lietuvelej jau 3 diena:) skrydis praejo labai sklandziai, nepykino, gerai jauciausi...
linkim tau gero skano
aciukas
Sveikos mergytes, va man toks klausymas iskilo...
Kiek laiko dar reikia leistis vaistukus po gimdymo, ir del ko??? As suprantu nestumo metu, bet del ko dar ir po gimdymo reikia? QUOTE(egliuzke @ 2011 05 02, 18:30) Sveikos mergytes, va man toks klausymas iskilo... Kiek laiko dar reikia leistis vaistukus po gimdymo, ir del ko??? As suprantu nestumo metu, bet del ko dar ir po gimdymo reikia? po gimdymo reikia lesitis dar bent 5 dienas, bet žinau viena mamytė leidosi dar ir ilgiau- kelias sav. . o leistis reikia todėl, kad nesusidarytų staigiai trombai, juk dar stipriai kraujuojama tom pirmom dienom
Zinau ,kad Lt rekomenduoja kelias dienas leistis vaistukus, bet va viena musu seimos drauge yra ginekologe , bet gyvena ir dirba Norvegijoje... man rekomendavo po gimdymo leistis du menesius... kad viskas susideliotu i vietas organizme
na, aš tuomet leisiuos, kol turėsiu vaistukų ir jeigu nebepamiršiu po gimdymo
QUOTE(sidrulka @ 2011 05 03, 14:51) na, aš tuomet leisiuos, kol turėsiu vaistukų ir jeigu nebepamiršiu po gimdymo kmuk man nereikejo savu vaistu, kiek gulejau po gimdymo, tiek leido valdiskus vaistus
tai ir man KMUK leido ,,valdiškus" gulėjau dar prieš gimdymą 3 sav., tai tik pirmą vakarą neturėjo, o paskui leido jie ,,valdiškus".... ir prieš ir po.... liks daugiua namuose
QUOTE(sidrulka @ 2011 05 03, 16:43) tai ir man KMUK leido ,,valdiškus" gulėjau dar prieš gimdymą 3 sav., tai tik pirmą vakarą neturėjo, o paskui leido jie ,,valdiškus".... ir prieš ir po.... liks daugiua namuose o cia tai geras Tarkim as atsigulu i ligonine 18 sav., tiesiog prieziurai (kritinis mano lakotarpis 19-20sav.) tai irgi yra sansu kad man leis valdiskus Kaip diena taip naujiena Klaipedoje tai reikia su savais vaistai i ligonine vaziuoti
tai čia gal tik KMUk ir turi tų leidžiamų vaistų, nes jie daugiuaisia susiduria su AFS-iukėm, o kitur, tai jo, reikia turėti savo, nes jie nematę, negirdėję, neregėję tokių pacienčių....
kai A. diktavo mano giniui vaistų pavadinimą, tai šis net su klaidom ant recepto užrašė taip, nesijaudink, KMUK tau leis tikrai valdiškus QUOTE(sidrulka @ 2011 05 03, 18:31) tai čia gal tik KMUk ir turi tų leidžiamų vaistų, nes jie daugiuaisia susiduria su AFS-iukėm, o kitur, tai jo, reikia turėti savo, nes jie nematę, negirdėję, neregėję tokių pacienčių.... kai A. diktavo mano giniui vaistų pavadinimą, tai šis net su klaidom ant recepto užrašė taip, nesijaudink, KMUK tau leis tikrai valdiškus as 0.4 ir leidziuos tai man pats tas
Vilniuje bent antakalnio ligonineje ir gimdymo namuose ir reikia savu vaistu
net apie kompensavima nieko nezino, sake jie yra nekompensuojami Cia manau tik Kmu Papildyta: [quote=egliuzke,2011 05 03, 18:00] o cia tai geras Tarkim as atsigulu i ligonine 18 sav., tiesiog prieziurai (kritinis mano lakotarpis 19-20sav.) Kaip suprasti kritinis laikotarpis 19-20? del ko cia ? Papildyta: QUOTE(sidrulka @ 2011 05 03, 15:51) na, aš tuomet leisiuos, kol turėsiu vaistukų ir jeigu nebepamiršiu po gimdymo Drasiai leiskis, netgi patartina... Na tikrai musu seimos labai artimas zmogus patare:) Ji gera spec savo srities. siaip sake Norvegijoj jeigu afs randa iskarto nuo teigiamo nestumo testo rekomenduoja leistis...nors as taip ir dariau:)
19-20 sav cia man yra kritinis laikas
Sveikutes,
as leidausi ~1 men. po gimdymo. Man viena KMUK ginekologe sake, kad 5d. paskiria taupymo sumetimais. Ji irgi patare leistis 1-2 men. Grazaus laukimo QUOTE(egliuzke @ 2011 05 03, 18:00) o cia tai geras Tarkim as atsigulu i ligonine 18 sav., tiesiog prieziurai (kritinis mano lakotarpis 19-20sav.) tai irgi yra sansu kad man leis valdiskus Kaip diena taip naujiena Klaipedoje tai reikia su savais vaistai i ligonine vaziuoti ' Vakar israse is KMU, tai del vaistuku:) Leidausi savo nes neturi jie fraxiparine, clexane...tik heparina Su heparinu nennorejo bamdyti laimes... aciu QUOTE(PaulaL @ 2011 05 17, 14:47) ' Vakar israse is KMU, tai del vaistuku:) Leidausi savo nes neturi jie fraxiparine, clexane...tik heparina Su heparinu nennorejo bamdyti laimes... aciu gerulis
VGN tai jokiu vaistuku neskyre.Gulejau iki gimdymo keleta savaiciu-tai visalaik leidausi savo.Jie net vaistines neturi kur buciau galejusi nusipirkti.
QUOTE(sidrulka @ 2011 05 17, 16:51) gerulis na Abraitis pats nustebo,kai sesele pasake,kad turi tik heparina tai sake,kad geriau leistis savus vaistukus. Tai leidausi savo ir geriau savo aspirina:) savo vaistinele visada su savim turiu Bet seseles vis noredavo man suleisti, bet as nesileidau i kalbas:) man paciai jau geriau...pripratau ir viskas Labai giriu kmu personala Gulejau kmu ginekologinam skyriuje, 4 aukste... na super seseles, visos labai daktares malonios. Su nesekmingu nestumu guleti teko Vilniaus gimdymo namuose... tai nesulyginsi... susiraukusios, nepatenkintos Lenkes... atsiprasau...nenoriu neko izeisti del tautybes
turiu klausimeli...
Man be keliu dienu 15 savaiciu, teko paguleti kmu del zemos placenstos ir jos atsisluoksniavimo (krasteleio)+ buvo hematoma...bet iskraujavau... Abraitis jau pirmom savaitem sake,kad bus planinis gimdymas ir anksciau...o dabar vel... sake nuo 28 savaites gal net... bet tai labai anksti kokios gali buti prieastis? is jo tik supratau,kad afs+ mano smulkumas+ atsisluoksniavimas placentos...
Paulal man daktaras ir sake jeigu suplanuosiu busim pasiruose nuo 28 sav, gal jie apsidraudzia
gal... na placenta dar gali pakilti ir tikiuosi pakils jos tas krastas...
na siuo metu gulintis rezimas...aciu dievui nebekraujuoju...
dėl tų vaistukų ligoninėje... tai manau viskas priklauso nuo tuo metu finansinės situacijos ligoninėje, ir "tarimosi" su gydytoju.
aš kai AK buvau sutarusi ir guliausi cezariui, tai gavau "iš rankų" ir prieš ir po gimdymo. liūdna, bet tiesa...
sveikutės,
na, aš jau nebe visoms kuo didžiausios sėkmės, kuo ilgiau išnešioti savo taip laukiamus afsiukus merginos, kurios perkatės Clexaną... pasilikau dar ir rezervo šiek tiek ir dar atlieka 4 pakuotės, tai parduočiau po kokius 50 lt ar jei imsit visas 4, tai dar pasiderėsim dar kartelį sėkmės QUOTE(sidrulka @ 2011 06 03, 20:36) sveikutės, na, aš jau nebe visoms kuo didžiausios sėkmės, kuo ilgiau išnešioti savo taip laukiamus afsiukus merginos, kurios perkatės Clexaną... pasilikau dar ir rezervo šiek tiek ir dar atlieka 4 pakuotės, tai parduočiau po kokius 50 lt ar jei imsit visas 4, tai dar pasiderėsim dar kartelį sėkmės sveikinimai
dėkojam labai
Sirdulka, jeigu turi likusiu vaistuku leidziamu...tai leiskis... siaip uzsienyje rekomenduoja leistis ir po gimdymo 3 menesius, sureguliuoja kraujotaka.
cia vienos mamytes laiskutis
Sveiki,pirmiausia noriu padėkoti už temą AFS ir informaciją dėl kompensuojamų vaistukų...kažkaip nerandu kaip ten forume pasisakyt blush2.gif Dabar nestuke.gif jau 16 savaitė Pirmai dukrytei jau tuoj 11 metų,dar turėjau 4 nesivystančius verysad.gif ,po jų buvo nustatytas AFS,tai paskaičius jūsų forumą suradau drąsos kreiptis dėl kompensuojamu vaistų...oi kaip klinikose atkalbinėjo,kad taip negalima doh.gif ,bet aš pasikroviau žinių iš jūsų,tai stovėjau iki kol pradėjo pildyt dokumentus,kad gauti komp.vaistų ,ir nepilnai po 2mėnesių aš juos gavau 4u.gif .Tik iš pradžių leidausi clexane 0,2,o iš ligonių kasų gavau fraxiparine 0,3,tai buvo kažkaip neramu pakeisti...Bet A. nuramino ,kad mano svoriui šitie gal net geriau Tai ir leidžiuosi,augam ,nors daugumoje galiu tik gulėti,nes skausmai yra,(nors labai neramu,kad vėl nesustotų augti,bet juk leidžiuosi vaistus,tai labai tikiuosi geriausio)bet manau tikslas to vertas.Dar kartą dėkoju,kad dalinatės patirtimi!PATARIMAI -AUKSO VERTĖS!!! 4u.gif Paula Las leidausi labai trumpai,nes man nuo ju jau buvo bloga
Sveikos,
Nežinau ar mane pamenat, guodžiaus, kad man nustatytas AFS. Per tą laiką iš Lenkijos užsipirkau fraxiparine 0.3 dar nepastojus, ir pastebėjau, kad viena pakuotė galioja iki šių metų liepos mėnesio, kadangi dar vis laukiam ir tikimės, tai panašu, kad pati nesunaudosiu, tai jei kurį AFS nėštukė tokį naudoja aš ar apsikeisčiau su ilgiau galiojančiu, ar pigiau perleisčiau, ar pan. Žodžiu, kažką sugalvosim Jei kam įdomu až Temą prenumeruoju, bet ne visada spėju susekt
Sidrulka,
Nuosirdziausi Sveikinimai
sveikos mergytes, pries 3 sav gime mano bernuzelis:) gime per anksti 36 sav ir 4 dienu, bet viskas gerai, dabar augam, stiprejam, dziaugiames keikviena diena:) o seip anglijoje daugiau tikrai negimdyciau, nes vos neisprotejau kadangi be vandenu prabuvau 47val47min iki tol kol mazylis isvydo si pasauli.......pats gimdymas buvo lengvas, bet va cia tu anglu nusisitatymas pries cezari ir skatinima gimdymo.....ateme man visas jegas.....mano mazius buvo ne toj pusej pilvuki kur priklause, o jie vistiek cezario nedare...galu gale mazylis uzstrigo ir trauke ji su replem
beje del clexane...as taip pat turiu likusiu vaistuku...turiu clexane 0.4 mg 3pakuotes ir beveik 2 pakuotes clexane 0.2...jei kam reikes rasykit i a.z. QUOTE(vaidute-mazute @ 2011 07 08, 14:26) sveikos mergytes, pries 3 sav gime mano bernuzelis:) gime per anksti 36 sav ir 4 dienu, bet viskas gerai, dabar augam, stiprejam, dziaugiames keikviena diena:) o seip anglijoje daugiau tikrai negimdyciau, nes vos neisprotejau kadangi be vandenu prabuvau 47val47min iki tol kol mazylis isvydo si pasauli.......pats gimdymas buvo lengvas, bet va cia tu anglu nusisitatymas pries cezari ir skatinima gimdymo.....ateme man visas jegas.....mano mazius buvo ne toj pusej pilvuki kur priklause, o jie vistiek cezario nedare...galu gale mazylis uzstrigo ir trauke ji su replem beje del clexane...as taip pat turiu likusiu vaistuku...turiu clexane 0.4 mg 3pakuotes ir beveik 2 pakuotes clexane 0.2...jei kam reikes rasykit i a.z. šaunu, vaidute, kad taip viskas sėkmingai baigėsi, kad ir kiek teko iškentėti.... būk dbr laiminga mamytė su savo sūnučiu QUOTE(vaidute-mazute @ 2011 07 08, 14:26) sveikos mergytes, pries 3 sav gime mano bernuzelis:) gime per anksti 36 sav ir 4 dienu, bet viskas gerai, dabar augam, stiprejam, dziaugiames keikviena diena:) o seip anglijoje daugiau tikrai negimdyciau, nes vos neisprotejau kadangi be vandenu prabuvau 47val47min iki tol kol mazylis isvydo si pasauli.......pats gimdymas buvo lengvas, bet va cia tu anglu nusisitatymas pries cezari ir skatinima gimdymo.....ateme man visas jegas.....mano mazius buvo ne toj pusej pilvuki kur priklause, o jie vistiek cezario nedare...galu gale mazylis uzstrigo ir trauke ji su replem beje del clexane...as taip pat turiu likusiu vaistuku...turiu clexane 0.4 mg 3pakuotes ir beveik 2 pakuotes clexane 0.2...jei kam reikes rasykit i a.z. aukit ir stiprekit
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|