Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kiek reikia pienuko?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio iki 1 metų meniu
Anandita
gal kas galite pasakyti kas kiek laiko, kiek kartų per dieną ir po kiek ml duoti valgyti mazylei kuriai dabar 2 su puse mėnesiuko. As duodu kas 4 valandas po 150 ml, bet ji man ramiai pabūna tik 3 valandas, o paskui mamyte laikykis cry.gif cry.gif cry.gif cry.gif . Bijau ją permaitinti kad nebūtų paskui labai storuliukė, bet juk ir badu nemarinsi.
*Jura*
QUOTE(Inesytė @ 2005 07 29, 06:59)
gal kas galite pasakyti kas kiek laiko, kiek kartų per dieną  ir po kiek ml duoti valgyti mazylei kuriai dabar 2 su puse mėnesiuko. As duodu kas 4 valandas po 150 ml, bet ji man ramiai pabūna tik 3 valandas, o paskui mamyte laikykis cry.gif  cry.gif  cry.gif  cry.gif . Bijau ją permaitinti kad nebūtų paskui labai storuliukė, bet juk ir badu nemarinsi.
*

Mano mergaitė (4 mėn) valgo kas dvi val po 100-130 ml . Nebijok tikrai nepermaitinsi, man gydytoja sakė, kad jei mažiukas nenorės valgyt, jis ir nevalgys. Be to, kad 2 mėn vaikutis ištvertų 4 val doh.gif doh.gif doh.gif , nesu girdėjus.
Jei ir bus dabar burbulė, tai kai ims bėgiot, visi lašinukai išgaruos thumb_yello.gif

Ir dar jei vaikučiui trūksta maisto, tikrai jo neužmigdysi. Manajai kartais užtenka dar porą gurkšnelių išgert, kad saldžiai užmigtų. Bet per dieną apie 2 val miega vieną kartą, o taip po 15 - 30 min. mirksiukas.gif mirksiukas.gif
mini
4 val nevalgius blink.gif ir kaip tu ją išlaikai tiek laiko nevalgiusį, nes tą paskutinę ji turėtu verkt gan garsiai. Aš sakyčiau duok tu jai valgyt tada kada ji nori ir kiek nori tada ji soti ims daugiau miegot, nes alkaną vaiką net neįsivaizduoju kaip nuramint, kad užmigtu. Ir kur čia taip išskaitei g.gif , kad kas tiek laiko reikia vaiką valgydint. O jei mažoji bus kiek apkūni tai tikrai pradėjus vaikščiot ir augti viskas susitvarkys
Anandita
pas kelis daktarus lankiausi ir visi liepe duot valgyti kas 4 valandas, nes as iki tol duodavau kas3 val. mane jie isbare verysad.gif kad vaika permaitinsiu.Tai ir pabandziau, bet tik kad ji to nepripazysta, matyt eilini karta daktarai remiasi tik savo skaitalais schmoll.gif . todel ir norejau pasitarti, man tai irgi nerealiai atrodo tokia mazyte tiek kankinti. g.gif
Almuka
as savo patogumui ivedziau rezima- alkanas isbuna ne maziau 3val. kartais uzeina tokie zaplyvai, kad uzsimano anksciau ir ryja kumscius, tada nekankinu. bet man nakti isbuna 4-5.5val nevalges. nieko keisto nematau. suvalgom 850-1150ml per para (rasausi viska). vienu kartu 120-240ml. nakti maziau, diena daugiau ir ant nakties daugiau. valgom 6k per diena. siaip jis didelis, bet manau, kad kalciausi genai - as irgi buvau labai didele, o paskui sugriautejau. alkano niekaip neuzmigdyciau, nes uzsiklyktu. o kai nenori tai nebent per subine sukisi - liezuviu stumia lauk ir dar jei speja savo dantenas suspaudzia - nekisk ir viskas.
Svajune34
Na, sutikit, kad kankinti vaika ir maitinti kas 4 val., tai jau tikra nesamone cry.gif Kur cia tokie daktarai? Juk ir suauges tarp valgiu dar dazna uzkandziauja,o cia bejegis kudikis,kuris nei pasakyti,nei pasiimti negali.Gydytojai kaip tik dabar tokios nuomones,kad kudikis gali ir turi valgyti kiek ir kada nori,nors ir kas valanda.Jis tikrai nepersivalgys ir del to netaps per storas biggrin.gif Paprasciausiai, virs jo normos tikrai daugiau neipilsi i gerkle, jis-atpils rolleyes.gif
Mano dukriukas valgo kas 2 val., 2,5 val. Ir jei supyksta (zirzalioja) tai del 3 priezasciu: reikia keisti pampersa unsure.gif , laikas valgyti blush2.gif , nori miegelio ir negali uzmigti cry.gif ,tada ja truputi pasupu rankose ir ji uzsnusta biggrin.gif O suvalgome mes dabar jau po 110 gr., beje, vakare valgom paskutini karta 22,00 val. ir paskui prabunda tik ryte 4,30 val., prasideda iprastas rezimas,kas 2,5 val. Manau, kad jos maitinimasis nera nei per daug, nei per mazai g.gif, nes alkana tikrai neuzmigtu blush2.gif
Godutia
Sveiki. Iškilo toks klausimas. Duodu savo mažiukui mišinėlį, jis suvalgo gerokai daugiau nei reikėtų pagal savo svorį. Ar tik kai suvalgo mažiau yra blogai? Ar jam duoti tiek valgyt kiek jis prašo ar laikytis kokių normų, rėžimo? Anksčiau maitinau krūtimi tai dabar nežinau kaip čia elgtis... Žodžiu reikia visų gerų patarimų apie maitinimą mišinukais.. blush2.gif Laukiam patarimų 4u.gif
Akva
Duok misinuko tiek, kiek nurodyta ant pakuotes. Kitaip gali istampyti leliuko skranduka. O tai, kad jam norisi daugiau, greiciau tau taip atordo nei jam norisi biggrin.gif 4u.gif

Atradau SM daktares komentara apie misinuku kieki tokiems leliams kaip tavo. Kazkada as jos apie tai irgi klausiau. MAno lelytei kaip tik buvo 2 menesiukai. Cituoju: "Suvalgomo maisto kiekis maždaug turi būti apie 1/6 kūno svorio. Todėl Jūsų kūdikis turėtų suvalgyti apie 800-900 ml pieno mišinio"
Almuka
maniskis jei duodu kiek reikia pagal nuorodas ant dezutes uzsiklykia, nes jam truksta. ne veltuo ten parasyta, kad tai tik rekomenduojami kiekiai, o kiekvienas kudikis skirtingas. kai jis nebenori, tai nei per subine neigrusciau, nes susiciaupia arba stumia lauk liezuviu smile.gif kai buvom menesio, suvalgydavom 800-1000 misinuko per para. dabar kokiu 100ml daugiau. tiesa, mano vyriokas didelis, tai jam daugiau ir reikia.
Ausyte1
QUOTE(Aira25 @ 2005 08 02, 11:05)
maniskis jei duodu kiek reikia pagal nuorodas ant dezutes uzsiklykia, nes jam truksta.
*

O ar nebijai dėl viršsvorio? g.gif Gal visgi geriau normuotai vaikutį maitinti, kad augtų sveikai, ne per greitai... blink.gif
Bet čia tik mano pamąstymai...
Godutia
Maniskis tai mazutis gime, 3kg nesvere, ir pora sav anksciau nei tikejomes, tai gal bando pasivyt didesniuosius biggrin.gif bet siaip tai skaitosi dar is mazesniu toks smile.gif
žemuogienė
QUOTE(Ausyte1 @ 2005 08 02, 12:01)
O ar nebijai dėl viršsvorio?  g.gif  Gal visgi geriau normuotai vaikutį maitinti, kad augtų sveikai, ne per greitai...  blink.gif
Bet čia tik mano pamąstymai...
*

bet kai vaikas pavalges klykia nes jam mazai, visvien siulai normuoti? blink.gif maniske suvalgo daugiau, nes keleta kartu pabandzius duoti tiek, kiek priklauso, nesulaukem net sekancio maitinimo schmoll.gif
Ausyte1
QUOTE(zhemuoge 2005 @ 2005 08 03, 09:07)
bet kai vaikas pavalges klykia nes jam mazai, visvien siulai normuoti?  blink.gif  maniske suvalgo daugiau, nes keleta kartu pabandzius duoti tiek, kiek priklauso, nesulaukem net sekancio maitinimo  schmoll.gif
*

Jei jau klykia, tai pasitarčiau su pediatrais. Bet duoti vaikui per daug valgyti - reiškia tampyti jo mažą skranduką, kas vėliau priveda prie nutukimų. Gal geriau duoti dažniau po mažiau...
Bet šiaip tai dažniausiai pati mama mato ir jaučia, ar reikia jos vaikučiui daugiau valgyti, nes tikrai alkanas, ar yra kažkokios kitos verkimo/nepasitenkinimo priežastys.
KLEVELIS
Mano sūnelis suvalgo buna apie 100 ml iškarto , bet būna , kad iš karto ir 140 ml. Aš pati maitinu, bet aš nutraukiu , nes man buvo labai įdomu, kiek suvalgo , nes pastoviai daug valgo , bet mažai. Jis pagal svorį suvalgo didesnį kiekį, aš kelias dienas skaičiavau.
vitaliux
Man idomu kiek mazdaug suvalgo 2 mėn. vaikutis. Bandžiau nusitraukti ir iš buteliuko maitinti. Tai išgėrė 125ml. ir dar iš krūties gėrė. O kažkur skaičiau,kad 4 mėn. kūdikis per para suvalgo 750 ml. O maniškis tai kokius 8-10 sykių valgo per parą. Tai labai susidomėjau kiek kiti vaikučiai valgo.
Almuka
nu kad 2-4 men vaikiukas turetu suvalgyti apie 1/6 savo svorio g.gif maniskis suvalgo apie 900-1100ml per para.
svetima
QUOTE(Godutia @ 2005 08 01, 14:27)
Sveiki. Iškilo toks klausimas. Duodu savo mažiukui mišinėlį, jis suvalgo gerokai daugiau nei reikėtų pagal savo svorį. Ar tik kai suvalgo mažiau yra blogai? Ar jam duoti tiek valgyt kiek jis prašo ar laikytis kokių normų, rėžimo? Anksčiau maitinau krūtimi tai dabar nežinau kaip čia elgtis... Žodžiu reikia visų gerų patarimų apie maitinimą mišinukais.. blush2.gif  Laukiam patarimų  4u.gif
*

Vat mane irgi neramina šitas klausimas-maniškė visą laiką viršyja normas nurodytas ant pakuotės doh.gif Bet ji pirmą mėnesį labai badavo, nes man žiauriai trūko pieno, o supratom, tik, kai pasvėrėm ir buvo nukritę nemažai svorio verysad.gif Tai paskui pediatrė man sakė duot mišinio kiek tik nori, negailėt..Tai dabar jinai valgo po 150-170 ml. šešis kartus per dieną-maždaug kas 2.5-3 val., o naktį dažnai jau išmiega 6-8 val..Bet per parą gaunasi kartais ir virš 1000 ml doh.gif Tai kas bus toliau unsure.gif Juk dar nėra nei dviejų mėnesių..
Tai kažin ar paskui tas kiekis stabilizuosis, gal kas turit patirties, negi taip ir reiks vis didint?
Dabar priauga daug-žandukai pučiasi kasdien, bet gal jai tiesiog reikia pasivyt svorį, kurio neužaugo pirmą mėnesį g.gif
Jei negauna pakankamai pienuko, tai nerami, greit išalksta ir rėkia.. verysad.gif

Pirmąją dukrą maitinau tik krūtim, tai tada tipo galima buvo duot kiek nori ir kada nori-irgi augo labai spėriai-visada buvo ant didžiausio kūdikių svorio ribos, bet kai pradėjo vaikščiot, tai natūraliai sukūdo..Dabar jau 5 metų,jokiu viršsvoriu nesiskundžia-apetitu irgi biggrin.gif O kūdikis tai buvo tikra storulė doh.gif

O su tais mišiniais kol kas nelabai suprantu-ar pagal poreikį reikia duot ar ribot.. g.gif
Almuka
maniskis nebevirsija savo normos, kuria suvalgydavo pries 1men. as sakyciau duoti,kiek vaikiukas nori.
kimsa
Mano vaikuciui 2 men. ir 3 savaites. Valgo po 180 ml. 6 kartus per diena, kartais septynis ir labai ramus. Prie menesi valgydavo tikrai daugiau nei nurodoma ant misiniu pakuotes. As orientuojuosi i vaika, Tiesa, valgo kas 3 valandas. Nakti miega nuo 23 val. iki 7 ryto nepabusdamas.
Svoris auga normaliai, taigi esu del to visiskai rami. O del skranduko tampymo, tai tikrai nezinau. Juk kas jam per daug atpila ir tikrai nepermaitinsi. Maniskis, kai nenori, stumia lauk ir niekaip jam neikisi.
Musu patistis tokia.
Kriscius
Aš irgi esu tos pačios nuomonės, kad vaikutis turi valgyti tiek kiek nori. Maniškė suvalgo palyginus nedaug, mažiau nei parašyta ant mišinuko pakuotės, bet vienu tarpu pradėjo vis dažniau prašyti ir po nedaug. Paprasčiausiai mano nuomone ji tiesiog neprivalgydavo, t.y. pats mišinukas nesotus, todėl pabandėm sotesnį, pvz. "Milumil" ir visos problemos baigėsi mirksiukas.gif Dabar valgo, kad ir mažesnę dozę negu parašyta, bet pasisotina net 3 valandom. Ir tikrai badu nemarinu, nes augam gerai, nesam iš kudųjų blush2.gif
Medute28
Mamytės, mano dukrytė atsisako valgyti, labai retai kada suvalgo 100 ml, o iš ligoninės grįžom (pirmą mėnesį ten praleidom) ir valgėm 120 ml...pastarąsias kelias dienas iš viso per para suvalgo vos po 500 ml , net graudu darosi, šiandien per dieną suvalgė 250 ml tik, miegojo 5 val ir vos pažadinau valgymui, šeip ne taip suvalgė 100 ir viskas, po 3 val vos suvalgė 50....patarkite, kaip sužadinti vaikui apetitą, naktį nemiega bet ir nevalgo, vos po 30-50 g sad.gif ir vis rėkia, suprantu, kad ji alkana, na bet nevalgo ir taškas. verysad.gif valgo Aptamil mišinuką.
Papildyta:
Kito mišinuko ji kategoriškai atsisako
coliukasv
o tu pabandyk susirašyt kiek per parą suvalgo...
o va, kad atimt iš vaiko kas jam priklauso ir duot tik kiek reikia normoj tai nesąmonė... juk visi vaikai skirtingi...
buvo laikas, kai maždaug mėnesio mano mažius suvalgydavo beveik 300ml mano pieno ir valgydavo apie 8-9 kartus... traukiau nes krūties neėmė ir taip maitinau 2 mėn.. kai pradėjau duot mišinuką valgė labai pan o po savaitės susinormalizavo viskas... jei vaikui trūksta ir iš jo atimt dar tai jau viršūnė... vaikas tada nemiega o klykia jei bent 20 ml trūksta o čia sakot skrandelis išsitampys.. o jei atimat tai kas jam reikalinga normaliam augimui... juk ir suaugę skirtingai valgo... blink.gif

na suprasčiau jei paros normą viršytų 1,5 ar2 kartus gal tada ir verta nerimaut bet jei ne baisiai daug tai tada tikrai nieko blogo... gal paskui norėsit, kad vaikas valgytų o jam nesinorės...
lotuliukas.gif
Medute28
rašausi aš nuo pat pirmųjų dienų...vakar pvz suvalgė 520 g., nors nepavadinčiau, kad pati suvalgė, teko sumaitinti švirkštu miegančiai 60 g, kad bent kažkiek būtų daugiau. Jai kaip užkerėta, 40 g riba ant buteliuko, nežinau kaip ji ją jaučia ar mato, bet visada nustoja valgyti, kai lieka 40 g smile.gif stebūklai g.gif
coliukasv
vadinasi jai tiek užtenka, pienukas sotus:) jei jau labai mažai priaugs svorio tada galvosi ką daryt... o jei labai neramu tai pasisverk:)
tastyte
Mums greit bus 2 men. valgom kas 3 val MP is buteliuko per para suvalgom tik 450-650 ml svoriukas auga gerai tad mamyte nesuka del to galvos smile.gif
Thora
Mes irgi panasiai biggrin.gif
AusraTur
Mums suejo trys menesiukai, neturejau as savo pienelio tai maitinau misinuku, bet man sunelis suvalgo tik 100 - 125ml kas tris valandas ar tai nera mazai....
linulia40
QUOTE(AusraTur @ 2009 03 04, 12:54)
Mums suejo trys menesiukai, neturejau as savo pienelio tai maitinau misinuku, bet man sunelis suvalgo tik 100 - 125ml kas tris valandas ar tai nera mazai....
*

vaikutis valgo tiek kiek nori..jei svoris auga normaliai reiskia viskas thumbup.gif as pati maitinu MP tai net nzn kiek suvalgo,o nakti jau isbuna nevalgiusnuo 4-6val,diena valgo daznai,vakare du kartus daug kas valanda...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.