Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: SOS, nenorim eiti į darželį
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai
Pages: 1, 2
aukseliss
Sveikos mamytės, trurim didelę, bet jau kaip man atrodo problemą. Mano berniukui 4,8 metai nuo rugsėjo mėnesio pradėjom po truputį lankyti darželį. Kadangi aš kol kas nedirbu, tai į darželį eidavom iki pietų, arba visai neleisdavau. Jis pats į darželį labai nenori eiti, verkia, darželyje nevalgo, nemiega verysad.gif , auklėtoja sakė, jog ištisai apie mane kalba, labai jau yra prisirišęs prie manęs. Gal jam tas išsiskyrimas baisus todėl, jog niekada nėra likęs su kuo nors kitu, parai ar dviem, netgi pa senelius nelieka g.gif Kaip man atrodo jis negali darželyje atsipalaiduoti ir žaisti su bendraamžiais. Nežinau ką man daryti ar jo visai nebeleist į darželį, ar leisti nors iki pietų g.gif Aš bijau, kad į mokyklą kai reiks eiti bus tas pats, tai manau, jog mažesniam lengviau persilaušti. Gal pripras doh.gif Patarkit, padėkit .......
grazina37
mano irgi nuo rugsejo pradejo eiti,irgi yra prisirises ,bet lieka be asaru valgo ,bet pietu miegoti nelieka,bet kol as dar nedirbu ,tai labai nepergyvenu ,kai negalesiu paimti iki pietu miego tada ir liks
gal tavo vaikuciui truksta demesio darzelyje,galetu aukletojos daugiau su juo uzsiimti
Raideles
Mano dukrai jau keturi su trupučiu. Darželį lankom jau antrus metus. Bet.
Pernai iki Kalėdų ji ėjo, kartais net likdavo pietų miego. Nors auklėtojos sakydavo, kada arba žaidžia viena, arba su panašaus likimo drauge apšnekinėja ką kiti veikia. Po kalėdinių atostogų pareiškė, kad neis į darželį visiškai, nors į tą pačią grupę einantis brolis tiesiog veržėsi. Aš neverčiau. Iki kovo vidurio ji buvo su manimi ir mažiuku namuose. Po to pasiūlėm jai eiti į gimtadienio šventimą darželyje (nes tai proga pasipuošti, o ji tai mėgsta). Nuo to vėl pamažu ėmė lankyti darželį. Bet. Tik iki pietų. Ir dar turime vieną dieną viduryje savaitės "išeiginę", kai neina į darželį.
Dabar, jau įpusėjus antriems metams, dažniau pasako, kad nori eiti į darželį. Bet apie pietų miegą jokių kalbų.
Manau, kad yra vaikų, kuriems tiesiog kitoks kolektyvo poreikis, ir reikalinga ilgesnė adaptacija arba tiesiog jie dar nesubrendę. Aš vyriausiąjį išleidau bebaigiantį šeštus metus, tai jis ėjo džiaugsmingai, jam labai patinka su vaikais žaisti.
aukseliss
Ačiū mamytės už išsakytą nuomonę 4u.gif Mes iš pradžių nuvedam broliuką į jo grupę, jam dabar 2,2 metukai, jokių problemų, eina be jokių ašarų. O didisai šiandien ir vėl pradėjo verkti, nors prižadėjau, kad pasiimsiu prieš pietų miegelį, išsiskyrėm su didžiausio krokodilo ašarom verysad.gif Jam rytais net pilvelį liuosina, manau nuo nerimo g.gif , nes kuomet būnam namuose kakoja normaliai. O kai einam į darželį visada namuose skystai pasituština. Jau nebežinau ką ir daryti, gal jo dar neleisti į darželį, ogal pripras? g.gif
cola
oi, aukseli, nenori nieko gasdinti, bet tokias pacias problemas turejau ir as...per psichologus vaiksciojau del per didelio prisirisimo...
nenorejo vaikas nei uz ka i darzeli (turejo pergyvenimo bedu ir net mokykloj).
Aisku dabar jau sako, jetus kaip noreciau eit i darzeli, ale jau post factum.
Gal pas mus beda buvo tame, kad daznai sirgdavo ir nepastoviai eidavo ten (o vaikams labai reikalingas rezimas-pastovumas).
Nors va dukra (kuri ir serga daznai) retai lanko darzeli, bet i ji labai nori rolleyes.gif
Net nezinau ka ir patart, gal bandyt pasisniukstinet aukletoji kokiu mielesniu (nes dabar mano sunus su siaubu atsimena stoooora, storu balsu aukletoja). Ji nuo manes net atplesinedavo (kai pamenu...iu kaip sunku buvo).
Bandyk, stiprybes jums 4u.gif
mamymamy
Nu ir kur man tai matyta g.gif . Maniškis panašiai elgiasi, nors biški jaunesnis už jūsiškį. Eina iki pietų, bet ten nevalgo ir miegoti nelieka nė už ką. Ačiū dievui dabar jau lieka nors be ašarų, bet vistiek užmeta man frazių atitinkamų karts nuo karto, kokia aš bloga mama,kad jį palieku. Vis tikiuosi, kad persilauš.
aukseliss
Aš taip pat jau apie psichologą galvojau, bet dar palauksiu. Bandysim eiti be pertraukų į darželį, žinoma jei nesusirgsim, gal adaptuosis. Šiaip esame neligoniukai, jokių rimtų ligų neturėjome, o darželis mus slogyte vis apkrečia. Tuomet ir nebeeiname pas vaikus, nes aš namuose būnu, kažkaip nesinori rimčiau susirgti schmoll.gif Vis dar turiu vilties, kad priprasim ir eisim į darželį be ašarų smile.gif
grazina37
nepergyvenk pripras ,kol gali vedziok iki pietu,manau kai bus pasiruose likti patys pasakys ,viskam reikia laiko ,vieni greitai pripranta kitiems reikia laiko,mano sunelis irgi nuo nervu suvuduriuoja ,bet as stengiuosi apie darzeli tik gerai kalbeti ,kaip ten smagu ,kaip gera tureti daug draugu,ir jis ramus eina i darzeli ,o kai padainuoja pazaidzia ir pavalgo eina namo thumbup.gif
Aurora25
QUOTE(aukseliss @ 2009 01 27, 11:07)
Sveikos mamytės, trurim didelę, bet jau kaip man atrodo problemą. Mano berniukui 4,8 metai nuo rugsėjo mėnesio pradėjom po truputį lankyti darželį. Kadangi aš kol kas nedirbu, tai į darželį eidavom iki pietų, arba visai neleisdavau. Jis pats į darželį labai nenori eiti, verkia, darželyje nevalgo, nemiega  verysad.gif , auklėtoja sakė, jog ištisai apie mane kalba, labai jau yra prisirišęs prie manęs. Gal jam tas išsiskyrimas baisus todėl, jog niekada nėra likęs su kuo nors kitu, parai ar dviem, netgi pa senelius nelieka  g.gif Kaip man atrodo jis negali darželyje atsipalaiduoti ir žaisti su bendraamžiais. Nežinau ką man daryti ar jo visai nebeleist į darželį, ar leisti nors iki pietų  g.gif Aš bijau, kad į mokyklą kai reiks eiti bus tas pats, tai manau, jog mažesniam lengviau persilaušti. Gal pripras  doh.gif  Patarkit, padėkit .......
*

Sveikute , mes akeitem darzeli tai buvo labai sunku o ir man stresas ir jam. Darzelyje nevalge nezaide, o ir vaikai jau buvo susibure i buri tai jo kaip ir nenorejo, nemiegojo, bet aukletojos deka viskas dabar gerai. Ikalbejom, kad jis turi eiti jam daug ko reikia ismokti ir panasiai, po truputi po truputi priprato. Manau jums dabar svarbiausiai lankyti pastoviai be pertrauku, nes kaitik pertrauka tai bus vel pasaka isnaujo.
aukseliss
Sveikutės 4u.gif Šiandien taip pat iškeliavom į darželį, tačiau nežinau kaip geriau daryti ar laikyti darželyje iki pietų, ar iki vakaro g.gif Pietų miegelio jis darželyje jau miegojo ne kartą, žinoma jis labiau nori, kad pasiimčiau prieš miegelį. Man kelia nerimą jo nevalgymas, jei būna darželyje iki 16 val, tai burnyteje būna turėjęs tik sriubytę per pietus. Tai gal manau geriau pabūti iki pietų ir keliauti namo pavalgyti ir pamiegoti. O gal dažniau likęs pradės ir valgyti g.gif Visai pasimečiau ax.gif
1000inis
Siulyciau neerzinti ir nezaisti su vaiko emocijom. As i darba irgi labai nenorejau (kadangi didele esu, tai garsiai neklykiau ir neverkiau ar pan-mes jau mokam susidoroti biggrin.gif ), bet prie jo nieks nepratino- iskart pilnas kruvis, greit ir virsvalandziai biggrin.gif Toks jau gyvenimas- reik eiti, reik buti ir ate. Kartais as savuosius palepinu- isanksto pasakau, kad buvot geri ir paimsiu daug anksciau thumbup.gif Bet cia reik atsargiai su tais vaikuciais, oi kaip greit ismoksta jie tuo naudotis doh.gif biggrin.gif thumbup.gif Po to mamytei su savim padirbet vel reikia- nes sirdele is gailescio ir vel skauda biggrin.gif

Kazin kaip su mokykla butu, jei ji neprivaloma butu biggrin.gif O patikekit- lygiai tas pats kaip ir su darzeliu! Tai, kad kantrybes ir daugiau padirbet su savo emocijom biggrin.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(aukseliss @ 2009 01 29, 10:12)
Sveikutės 4u.gif  Šiandien taip pat iškeliavom į darželį, tačiau nežinau kaip geriau daryti ar laikyti darželyje iki pietų, ar iki vakaro  g.gif Pietų miegelio jis darželyje jau miegojo ne kartą, žinoma jis labiau nori, kad pasiimčiau prieš miegelį. Man kelia nerimą jo nevalgymas, jei būna darželyje iki 16 val, tai burnyteje būna turėjęs tik sriubytę per pietus. Tai gal manau geriau pabūti iki pietų ir keliauti namo pavalgyti ir pamiegoti. O gal dažniau likęs pradės ir valgyti  g.gif  Visai pasimečiau  ax.gif
*

o ka darysi, jei pusryciu atsisakys?
cola
Vaikas jau nera labai mazas..gal kazkaip bandyt tartis, kad pvz as tave paimsiu sia savaite iki pietu, o veliau reikes jau miegot (ne visi juk vienodai pripranta prie darzelio ir t.t.)
Jei fainos aukletojos, gal jos ka patart gali, papasakot koks tas vaikas. ar jis labai pergyvena ar ne...
zinau kad vaikams vakare jau sunku sulaukt teveliu, tai gal verta veliau bandyt palikti miegot, ir iskart po miegelio paimt..na tiesiog ieskoti priimtiniausiu budu mirksiukas.gif
Smiltes ir Liepos mama
manau, tiesiog buna tokiu vaiku, kuriems laiko reikia.
mano Liepa daro lygiai taip pat , tai nori tai , ziurek, jau nenori. bet, kadangi turiu galimybe, nes nedirbu, tai leidziu jai apsisprest.
vyresnele i darzeli irgi ne visada eidavo , o stai mokyklele siemet lanko be didesniu problemu. thumbup.gif
aukseliss
QUOTE(1000inis @ 2009 01 29, 16:43)
Siulyciau neerzinti ir nezaisti su vaiko emocijom. As i darba irgi labai nenorejau (kadangi didele esu, tai garsiai neklykiau ir neverkiau ar pan-mes jau mokam susidoroti biggrin.gif ), bet prie jo nieks nepratino- iskart pilnas kruvis, greit ir virsvalandziai biggrin.gif  Toks jau gyvenimas- reik eiti, reik buti ir ate. Kartais as savuosius palepinu- isanksto pasakau, kad buvot geri ir paimsiu daug anksciau thumbup.gif  Bet cia reik atsargiai su tais vaikuciais, oi kaip greit ismoksta jie tuo naudotis doh.gif  biggrin.gif  thumbup.gif  Po to mamytei su savim padirbet vel reikia- nes sirdele is gailescio ir vel skauda biggrin.gif

Kazin kaip su mokykla butu, jei ji neprivaloma butu biggrin.gif O patikekit- lygiai tas pats kaip ir su darzeliu! Tai, kad kantrybes ir daugiau padirbet su savo emocijom biggrin.gif  4u.gif
Papildyta:
o ka darysi, jei pusryciu atsisakys?
*

Jis nevalgo pusryčiu nei namie, nei darželyje verysad.gif Man dėl to ir baisu, kad jis visą dienelę būna tuščiu pilveliu. Bet jis ir namie labai išrankus maistui ir nemėgsta ragauti naujų patiekalų, o darželyje juk viskas kitaip atrodo nei namie.
Rodinka
QUOTE(aukseliss @ 2009 01 29, 22:03)
Jis nevalgo pusryčiu nei namie, nei darželyje  verysad.gif  Man dėl to ir baisu, kad jis visą dienelę būna tuščiu pilveliu. Bet jis ir namie labai išrankus maistui ir nemėgsta ragauti naujų patiekalų, o darželyje juk viskas kitaip atrodo nei namie.
*

Maniskiui biski maziau metu, darzeli pradejo lankyti tik pries pora menesiu... Irgi prisireises baisiai, o dar broliuka turi maziuka... Bet as turejau i darba iseiti po Nauju, tai nusprendziau i darza atiduoti, kad auklei butu lengviau. Tai pirma diena palikau pusei dienos - vaikas nieko nevalge, tik kramsnojo mano atnestus sausainius. Antra diena likau pusryciu, padejau valgyti, pasnekinau vaikus kitus ir atejau i pietus, irgi padejau valgyti - pavalge. Trecia diena pasiuliau jam i darzeli nusinesti savo megstamiausia sauksta su Makvinu smile.gif Paeme - valge pats, as jau nejau. Ketvirta diena jau ir sauksto nereikejo. Valge be problemu, nors siaip nemegsta nauju patiekalu - bet darze ir sriuba valgo (ko namie gyvenime neisiulyciau), ir visokius varskes apkepus ir t.t. Aisku, prasosi namo, vakarais sako, kad i darzeli nenori - bet nepasiduodu biggrin.gif Dabar va dvi savaites sirgome, i darzeli nejome, tai ziuresiu, kas bus pirmadieni...

O tavo situacijoje, manau, vaikas jaucia, kad darzelis nera butinybe, kadangi pati esi namie... Todel nei tu neturi stipriu argumentu, kodel jis turi eiti i darza, o jis jaucia mamos silpnybe... Gal sugalvoti sau "Darba", i kuri reikia eiti? Man dabar irgi kartais sunku paaiskinti, kodel jis turi eiti i darza, juolab kad aukle su jaunesniuoju lieka namie smile.gif Galima su savimi koki megstama zaisliuka paimti, kad vaikams parodytu, koki zaidima su savimi duoti (a lia muilo burbulai, balionai - kad butu idomu)... Ka zinau, maniskiui kol kas suveikia biggrin.gif Bet vakare, kai pasiimu, iseina is grupes nutaises veida "Man cia buvo taip blogai, taip blogai", bet pasakoja apie darza visada linksmai wink.gif Tokie jau tie vaikuciai.
Neox
nu gal cia it kitaip bet maniskis kaip pradejo eiti i darzeli mane aukletojos pamokino, kad nereikia jo iskart palikt, tai taip ir dariau pabuvau su juo 10 min sakau einu i wc tu pabuk sun auklytem, kita diena 15 min taip po truputi kasdien po daugiau laiko palikdavau viena. aisku pirmi metai labai sunkus buvo, bet kiti metai thumbup.gif nuvesdavau i darzeli o jis net neatsisveikindavo iskart pas vaikus thumbup.gif
terra78
man beskaitant irgi kilo mintis, kad vaikutis puikiai jaučia, jog mamytė lieka namie- tai kodėl jis turi eiti į darželį.. aš taip pat pradžioj leidau tik porai valandėlių, o vėliau ilginau laiką. aišku ir graudindavausi už durų- bet ką darysi, į priekį gi galvoji. aš jam aiškinau taip: mūsų visa šeima dirba, kad uždirbtų pinigėlių ir galėtume nusipirkti valgyti, žaisliukų, sald. ir pan. tu taip pat dirbi- tavo darbelis- darželis. ir jei tu nedirbsi, negalėsiu dirbti ir aš ir tuomet mums daug ko teks atsisakyti. smile.gif nu, nežinau, bet suveikė. jis net pats kitiems girdavosi, jog jo darbas-darželis ir koks jis yra svarbus prisidėdamas prie šeimos gerbūvio smile.gif
Liutasi
Iš pradžių retai kuris vaikas nori į darželį eiti, jie nemėgsta pasikeitimų, todėl jei jau pradėjai leisti, tai reikia leisti kasdien be jokių išlygų, nebent suserga, tada ir pripranta greitai, o jei pajunta kad gali manipuliuoti, tada jau laikykis ir ašarų bus pakalnė ir isterikos ir ko tik nori, aišku reikia išsiaiškinit ar viskas gerai su auklėtojom jų irgi visokių pasitaiko. Tada vaikas irgi nenorės eiti.
Šiaip netgi svarbu kas nuveža į darželį, aš saviškį visada veždavau pati, bet kurį laiką negalėjau ir vežė vyras viskas buvo gerai, bet kai po poros savaičių vėl nuvežiau aš buvo baisi ašarų pakalnė ir kabinimasis ant kaklo. Netgi toks nežymus pasikeitimas rutinoje turėjo įtakos.
Baniukas
Maniškis antri metai lanko darželį,bet vistiek nenori eiti,vis klausia kada išeiginės doh.gif
Dinadi
Maniskis, nei valge, nei miegojo, nei i wc ejo... doh.gif O pradejom eiti nuo 4 m. Nors yra ir komunikabilus ir draugus lengvai randa. Po keliu menesiu nebevedziau, nes as savo vaikui ne priesas. O ligos ligeles. Kaip sake, musu gydytoja, jei vaikui stresas, tai ir imunine sistema nusilpsta, ligos labiau kimba. Vaikai skirtingi, reikia ieskot priezasciu, kodel kyla nenoras eiti i darza, kiti eina be problemu nuo pirmos dienos. Manau, kad jokie psichologai kai kuriu vaiku darzelio atmetimo priezasciu neras geriau negu patys tevai. O per prievarta gero rezultato nebus. As uz tai, kad vaika namie kiek imanoma palaikyti, jei yra galimybe. Aisku, daznai tu galimybiu nera... verysad.gif
tammy
maniske irgi i darzeli visai nenori verysad.gif
kestaitis
nors savus mažesnius pradėjau leisti, bet iš patirties galiu pasakyti . Labai labai daug priklauso nuo darželio auklėtojų mirksiukas.gif
Su vyresnėliu taip buvo. Kiek vedėm tiek verkė ;(. Pakeitėm darželį ir iš tos dienos pasibaigė ašaros wink.gif
Kitte
QUOTE(kestaitis @ 2009 03 17, 18:42)
nors savus mažesnius pradėjau leisti, bet iš patirties galiu pasakyti . Labai labai daug priklauso nuo darželio auklėtojų  mirksiukas.gif 
Su vyresnėliu taip buvo. Kiek vedėm tiek verkė ;(. Pakeitėm darželį ir iš tos dienos pasibaigė ašaros wink.gif
*

Visiskai pritariu drinks_cheers.gif
lovely
Mano vyresnelis i darzeli pradejo eiti tik 4 metuku, jis neverkdavo, pasilikdavo, tik nieko darzelyje nevalgydavo.Reikejo geros savaites kol jis apsiprato su aplinka, sededavo vienas ir stebedavo zaidziancius vaikus is salies.Persilauzimas ivyko ir vaikas atrado nauju draugu, uzsiemimu,labai graziai piesti pradejo.Siuo metu jis 4-kas, draugu turi labai daug.
Mazasis pradejo lankyti lopsi 2,5m ir stebejo viska is salies, kol apsiprato, nenorejo eiti i lopsi, bet as gal bloga mama, visviena vedziau.Nebuvo jokiu iki pietu miego ir taip toliau, tik pirmas tris dienas nemiegojome darzelyje, paskui viskas pagal grafika.
Manau, jums pacioms labai sunku susitaikyti su darzeliu, o ne paciam vaikui mirksiukas.gif Reikia i viska ziureti ramiau ir vaikas, kitaip viska supras.Niekada prie vaiko nereikia kalbeti blogai apie darzeli ir t.t.
Darzelis, kaip darzelis, bet tokie vaikuciai labai sunkiai adaptuojasi mokykloje, o tokiu buvo pirmais metais net keli:verkia, zirzia, mamos uz duru laukdavo, kol pertrauka prasides ir kol pasibaigs pamokos doh.gif
žibutė69
Maniškis 2 savaites praverkė, o po to kaip ranka nuėmė. Suprantu, kad kiekvienam individualiai praeina prisitaikymo laikotarpis, bet vis gi pritariu toms mamytėms, kurios sako, kad labai daug kas priklauso nuo auklėtojų. Jeigu jos mokės užžaisti, užkalbinti, kažkuo sudominti, tai ir vaikui bus paprasčiau įsijungti. O jei tik sako "neverk", tai gaunasi priešinga reakcija. schmoll.gif
SIVERIJA
Dukra pradėjo lankyti lopšelį 1 m. ir 10 mėn., ir nuo pat pradžių ėjo labai noriai. Kitamet perkėlė į darželio grupę. Ir gi jokių problemų. Aišku, laukė, išeiginių, atostogų- kas jų nelaukia.
O va šiemet- bėdos. Visa esmė tame, kad jinai nenori pietų miegot. Jai puikiai sekas bendraut su vaikais, myli auklėtojas ir auklytes, lanko būrelį. Jei ne pietų miegas- eitų į darželį su daina. O ir aš namie.... Na, iš pradžių leidom neiti, "pasiėmėm atostogas". Tačiau jos užsitęsė. Jau tik nutariam kartu, kad eis į darželį- o ten ligos siausti ima. Tai ir pasitęsia atostogos namie- gi geriau sveikas vaikas namie, negu sergantis.
o dėl peitų meigo- aš pasakiau taip; gerai, tu nemeigok, tik ramiai pagulėk lovytėj ir kitiems vaikams netrukdyt. Atrodo, toks variantas jai tiko. Na, pažiūrėsim kai nueisim į darželį.
-Mylia-
QUOTE(aukseliss @ 2009 01 27, 12:07)
Sveikos mamytės, trurim didelę, bet jau kaip man atrodo problemą. Mano berniukui 4,8 metai nuo rugsėjo mėnesio pradėjom po truputį lankyti darželį. Kadangi aš kol kas nedirbu, tai į darželį eidavom iki pietų, arba visai neleisdavau. Jis pats į darželį labai nenori eiti, verkia, darželyje nevalgo, nemiega  verysad.gif , auklėtoja sakė, jog ištisai apie mane kalba, labai jau yra prisirišęs prie manęs. Gal jam tas išsiskyrimas baisus todėl, jog niekada nėra likęs su kuo nors kitu, parai ar dviem, netgi pa senelius nelieka  g.gif Kaip man atrodo jis negali darželyje atsipalaiduoti ir žaisti su bendraamžiais. Nežinau ką man daryti ar jo visai nebeleist į darželį, ar leisti nors iki pietų  g.gif Aš bijau, kad į mokyklą kai reiks eiti bus tas pats, tai manau, jog mažesniam lengviau persilaušti. Gal pripras  doh.gif  Patarkit, padėkit .......
*

O gal Jūs pati per mažai pastangų dedate į tai, kad vaikui darželis patiktų? Mano vaikas visada labai noriai ėjo į darželį, kol nesusikivirčijo su jo nesuprantančia auklėtoja.Bet, kai buvo ši situacija išsiaiškinta ir problemos išspręstos, vaikas toliau, sėkmingai eina į darželį, nors taip pat labai prisirišęs prie mūsų su vyru.Niekur kitur nei už ką nepasiliktų ir nesame patys niekam palikinėję savo vaiko (net seneliams), bet daželyje pasilieka ir mėgsta jį.
Papildyta:
QUOTE(SIVERIJA @ 2009 03 23, 13:13)
o dėl peitų meigo- aš pasakiau taip; gerai, tu nemeigok, tik ramiai pagulėk lovytėj ir kitiems vaikams netrukdyt. Atrodo, toks variantas jai tiko. Na, pažiūrėsim kai nueisim į darželį.
*

Mums tas pats.Miegoti - nenori.Tai liepdavom tik pagulėt, o jis ir užsnūsta, pamiega.
youste
Eisim į darželį nuo rudens - jau dabar pratinu prie tos minties, pasakoju, ką veiks. Pietų miegoti labai nenori - ramiau tik dėl to, kad su pussesere eis į vieną grupę - gal drąsiau jausis ax.gif
jolitabe
na, musu sunus tikrai nebemazas, bet i darzeli taip nenoriai eina, kad sunku apsakyti. oi kokiu vaizdu rytais buna. pavydziu toms mamoms, kuriu vaikai tiesiog prasosi i darzeli. pas mus aukletojos geros, rupestingos, tik va, musu sunus mieliau namuose lieka. itariu, kad jam kolektyvo per daug.
-Mylia-
QUOTE(jolitabe @ 2009 04 19, 00:09)
na, musu sunus tikrai nebemazas, bet i darzeli taip nenoriai eina, kad sunku apsakyti. oi kokiu vaizdu rytais buna. pavydziu toms mamoms, kuriu vaikai tiesiog prasosi i darzeli. pas mus aukletojos geros, rupestingos, tik va, musu sunus mieliau namuose lieka. itariu, kad jam kolektyvo per daug.
*

Visiškai įmanoma.Ne visi vaikai mėgsta dideles grupes žmonių.Mano vaiko grupėje yra berniukas, kuris visuomet stebi kitus protingu žvilgsniu iš tolo.Užsiima savais reikalais ir darbeliais, prie bendro veiksmo, ypač, jei jis itin audringas, prisidėti ne visada nori.
jolitabe
mano sunus daznai uzsimena, kad vaikai grupeje labai rekauja ir isdykauja. tikiu, kad jam per didele kompanija. noriu pasidziaugti, kad siandien su malonumu isejo i darzeli. kad taip dazniau... smile.gif
insk
Mums pirmais metais irgi sunku pasilikti buvo, bet šiemet (2 metai kaip lanko) jau visai gerai, noriai pasilieka, nors buna ir dienu kai nenoriai lieka...

Mums padėdavo nusinesimas daiktu (zaislu mazai nesasi jis pas mus) bet nesasi, pvz spalvotas kreideles, balionus, muilo burbulus thumbup.gif seniau nesdavosi sausainius, tada eina vaisinti vaiku ir issiskyrimas ryte lengvesnis bigsmile.gif
incikas
QUOTE(kestaitis @ 2009 03 17, 19:42)
nors savus mažesnius pradėjau leisti, bet iš patirties galiu pasakyti . Labai labai daug priklauso nuo darželio auklėtojų  mirksiukas.gif 
*

Sutinku ir pritariu drinks_cheers.gif , bet puikiai suprantu, kad darzeli pasikeisti nera taip paprasta...
skruzdeda
maniskis jau antrus metus baigia lankyti, bet kiekviena ryta asaros, o per atostogas kiekviena ryta klausimas "juk neisim siandien i darzeli?.." Kai lanko darzeli labai serga, gydytoja sako, kad is streso serga.
As vis klausiu, kas jam ten nepatinka, o jis sako kad daug vaiku nepatinka ir ten keli berniukai musasi. Zinau, kad jis irgi toks linkes i musimasi. Klausiu aukletoju, ar jie ten tikrai visi labai musasi, tai aukletojos sako, kad ne. Vadinasi net nepastebi ir ten nebaisus konflikteliai kyla, bet maniskis tikriausiai be galo ima i galva ir jautriai reaguoja. Klausiau, ar noretu eiti i kita darzeli, tai sako velgi nenoretu... Nu taip ir kankinames.
inguliukas24
Mano panelytei virs 3 metuku, neseniai pradejom lankyti specializuota darzeli, kadangi turim raidos sutrikimu, tai labai nenori eiti, ji labai greit pavargsta, nes ten labai itemptas dienos rezimas, mankstos , baseinas ir t.t. Pietus grieztai atsisako miegoti ir net paguleti g.gif Na siais metais nieko tokio, kad nemiega, nes dar nedirbu. As i darzeli skatinu eiti tokia forma, pavyzdziui jei eisi i darzeli, kita diena vaziuosim pas mociute, arba i miska, na ten kur jai patinka, kur ji pailsi, ir zinokit tai veiksminga, aisku kazkur tai vaziuojam viena karta i savaite, pabuti gamtoj, nors patys gyvenam salia tos gamtos lotuliukas.gif
-Mylia-
QUOTE(skruzdeda @ 2009 04 21, 12:35)
Klausiu aukletoju, ar jie ten tikrai visi labai musasi, tai aukletojos sako, kad ne. Vadinasi net nepastebi ir ten nebaisus konflikteliai kyla, bet maniskis tikriausiai be galo ima i galva ir jautriai reaguoja. Klausiau, ar noretu eiti i kita darzeli, tai sako velgi nenoretu... Nu taip ir kankinames.
*

Auklėtojos apskritai mažai užsiima su vaikasi ir kavą gerdamos tarp savęs pliurpdamos net nemato, ką vaikai veikia.Mano aktyvistas buvo gavęs guzą per pusę kaktos.Tai auklėtojos ne tik kad nesugebėjo paaiškint iš kur jis, bet ir nieko apie tą guzą nežinojo...Žodžiu, vaikai tarp savęs aiškinasi santykius dažnai kas kaip gali ir sugeba.
nirce
Mano sunelis darzeli lanko nuo 2 metuku,visada eidavo noriai ax.gif budavo kartais asaru,kad nenoriu,bet retai.Taciau viskas pasikeite,kai atsirado sese ax.gif Dabar kazkoks kosmaras,asaros,rekimas,slapia lova doh.gif Gaila vaiko,tai nusprendziau nuo geguzes paimti atostogas,o i darzeli grisim tik rugseji bigsmile.gif Tikiuosi,kad susitvarkys viskas blush2.gif
Dinadi
QUOTE(skruzdeda @ 2009 04 21, 20:35)
maniskis jau antrus metus baigia lankyti, bet kiekviena ryta asaros, o per atostogas kiekviena ryta klausimas "juk neisim siandien i darzeli?.." Kai lanko darzeli labai serga, gydytoja sako, kad is streso serga.
As vis klausiu, kas jam ten nepatinka, o jis sako kad daug vaiku nepatinka ir ten keli berniukai musasi. Zinau, kad jis irgi toks linkes i musimasi. Klausiu aukletoju, ar jie ten tikrai visi labai musasi, tai aukletojos sako, kad ne. Vadinasi net nepastebi ir ten nebaisus konflikteliai kyla, bet maniskis tikriausiai be galo ima i galva ir jautriai reaguoja. Klausiau, ar noretu eiti i kita darzeli, tai sako velgi nenoretu... Nu taip ir kankinames.
*

Pas mus tos pacios istorijos buvo. Sekmadieni, jei keliu link darzelio pravaziuodavom, tai is karto budavo klausimas ar ne i darzeli vezam... Ir ligos taip pat nuo stresu paumeja, nes vaiko imunine sistema nebeatspari darosi. Kaip cia kazkuri mamyte sake - kai kurie vaikai individualistai, jiems sunku i kolektyva isijausti. Maniskis butent toks - pats uzsiima, stato, piesia, lipdo, fantazuoja. Nutarem nesikankinti ir nebelankysim iki kito rudens. Darzelyje patare kitur pabandyti, nes kartais vaikui pati aplinka del kazkuo neigiamai asocijuojasi, o kai po kurio laiko vieta pasikeicia, tai ir problemos nelieka.
Lotyna
Musiskis iki 3 metu irgi nieko nenorejo lankyti, tai sedejo namie, su vyru dirbom pamainom, kad kuris nors galetu priziuret maziu.. O siuo metu viskas gerai, laukia nesulaukia, kada gales eiti rolleyes.gif
Sanita
Taip ... Pripasakojau mazylei apie darzeli daug graziu dalikeliu, vis praeidama parodydavau kaip puikiai atrodo darzelio patalpeles, kur zaidzia, miega, dainuoja vaikuciai..
Nuejo laiminga, nusirenge ir pas vaikucius (negalejau tuo patiket)... taip apie savaite.. Antra savaite nebenori eiti, verkia apsikabinus mano koja.. ir ka daryti? Gyditoja sake jokiu budu verkiancios nepalikt... Mano sukurta pasaka baigesi.. vaikas pamate realybe ir ji jai nepatiko, ka daryti toliau.. wub.gif
Paskaiciau jusu pasisakymus ir susidariau nuomone kad visa aplinka darzelyje, noras eiti, neiti priklauso pagrinde nuo aukletoju.. Labai skaudi tiesa verysad.gif
skruzdeda
QUOTE(-Mylia- @ 2009 04 21, 13:36)
Auklėtojos apskritai mažai užsiima su vaikasi ir kavą gerdamos tarp savęs pliurpdamos net nemato, ką vaikai veikia.Mano aktyvistas buvo gavęs guzą per pusę kaktos.Tai auklėtojos ne tik kad nesugebėjo paaiškint iš kur jis, bet ir nieko apie tą guzą nežinojo...Žodžiu, vaikai tarp savęs aiškinasi santykius dažnai kas kaip gali ir sugeba.
*

aha, tikrai taip. viena diena maniskis su perdrekstu pakiu iki kraujo atejo. Nu gerai, kad akies neiskabino. Vaikai pasakoja, kad vienas vaikas jam pradreske ta aki. Paklausiau aukletoju kaip ten buvo, ar ne maniskis kaltas, o jinai apie tai is viso nieko nezinojo... Nu siaip as tai jas suprantu... Gi 20 vaiku ne 2 vaikai. Ech, gaila, kad nera darzeliu kur mazos grupes butu.
nirce
QUOTE(skruzdeda @ 2009 04 26, 11:50)
aha, tikrai taip. viena diena maniskis su perdrekstu pakiu iki kraujo atejo. Nu gerai, kad akies neiskabino. Vaikai pasakoja, kad vienas vaikas jam pradreske ta aki. Paklausiau aukletoju kaip ten buvo, ar ne maniskis kaltas, o jinai apie tai is viso nieko nezinojo... Nu siaip as tai jas suprantu... Gi 20 vaiku ne 2 vaikai. Ech, gaila, kad nera darzeliu kur mazos grupes butu.
*

tikrai sunku kai grupes po 20 ir daugiau vaiku.Mano zuikis ir kelnem suplesytom parejo,o aukletoja net nemate ar nenorejo pasakyti g.gif o apie mustynes tai baisu,pati maciau kaip rubinej berniukas trenke mergaitei per veida,o aukletoja net nesuregavo,dar pasake ko tu prie jo lendi schmoll.gif
-Mylia-
QUOTE(skruzdeda @ 2009 04 26, 11:50)
Gi 20 vaiku ne 2 vaikai. Ech, gaila, kad nera darzeliu kur mazos grupes butu.
*

Bet jos ir dirba ne po vieną, o trise... smile.gif
Sanita
Nesuprantu.. ax.gif
Mes namie namus priziurim, valgyt darom, skalbiam ir t.t. ir vaikus prisiziurim.. tai gal taip viska iskart gal ir sunku..
O darzelyje aukletojos darbas tik vaikus uzimt.. jei protingai vaikai uzimti jokiu pestyniu ir konfliktu nebuna, tiesiog mazai ta darba kas moka dirbti ir pasaukimo tam neturi. Dejuot visi galim darbu kur nesunku manau mazai, tegu eina duona pakept ar su pirkejais padirbt-kur akis suauge istisai drasko ar dar kur ir tas darbas su vaikuciais gal mielas pasidarys.. cool.gif
Mums darzeli gyditojai rekomendavo.. nes sake butinas bendravimas su vaikais unsure.gif O ten jos niekas nepriima, niekam netinka nedrasus (atrodo is salies lyg pikti, tiesiog jie labai bijo, nejaucia saugumo) o aukletojos prie tokiu prieiti ne visos moka.. blush2.gif mazai pedagogikos ar kotai biggrin.gif
Jau is vakaro ji stresuoja.. Atejau per pietus (nes ji papasakojo kad darzelyje nevalgo nes jei nera vietos prie vaikuciu) Valgykleleja seimininkes pasitiko riksmais cia negalima.. nu vaikams girdeti ir matyti tokias seimininkiu emocijas gal ir nereiketu.. taip sedi viena prie puodu susiraukus, nevalgo. Apsizvalgiau laisvu vietu prie staliuku pilna, atbego vergdama-teko pasiimt nes buvo jau gerokai issistresavusi ir nuramint jau nejo.. Issikalbejau kaip cia yra- ateina i valgyklele sesti prie staliuko vaikai apsaukia cia nesesk mes taves nenorim ir kiti geri zodziai, ji jautri labai skaudziai tai priima ir jau ten sunkokai ja pasodinsi.. reikia zinoma moketi tokiose situacijose.. cia ne paciam vaikui.. o aukletojai lengviausia matyt nuosaly kaip koke pelene pasodint unsure.gif tai ko ji nores i ta darzeli ! Nebezinau ka daryt !!!!!!!!!!!!
-Mylia-
QUOTE(Sanita @ 2009 04 27, 14:28)
.......Apsizvalgiau laisvu vietu prie staliuku pilna, atbego vergdama-teko pasiimt nes buvo jau gerokai issistresavusi ir nuramint jau nejo.. Issikalbejau kaip cia yra- ateina i valgyklele sesti prie staliuko vaikai apsaukia cia nesesk mes taves nenorim ir kiti geri zodziai, ji jautri labai skaudziai tai priima ir jau ten sunkokai ja pasodinsi.. reikia zinoma moketi tokiose situacijose.. cia ne paciam vaikui.. o aukletojai lengviausia matyt nuosaly kaip koke pelene pasodint  unsure.gif  tai ko ji nores i ta darzeli !  Nebezinau ka daryt !!!!!!!!!!!!
*

Aš Jūsų vietoje pakalbėčiau su auklėtojom, ką jos pačios mano apie tokį savo darbą?Jei tas nepadėtų, direktorė sureaguotų.Dabar dirbti norinčių - nors vežimu vežk.Tegul jos ten nesipučia kaip kalakutai.Ne sovietų laikai, kad auklėtojas (ar mokytojas) buvo dievas. Tik svarbu nedelsti ir spręsti situaciją skubiai, kad vaikui neįsirėžtų į atmintį blogo darželio paveikslas.
incikas
QUOTE(-Mylia- @ 2009 04 27, 15:47)
Aš Jūsų vietoje pakalbėčiau su auklėtojom, ką jos pačios mano apie tokį savo darbą?Jei tas nepadėtų, direktorė sureaguotų.

Manau, šiuo atveju, tikrai tai reikėtų padaryti, nenutylėti - galbūt iš pradžių ramiai, taktiškai ir atvirai, taip kaip su mumis kalbatės, be isterijų. Juolab, kad Jūs pati buvot savo dukrytės ignoravimo liudininkė.
Pokalbį pradėti gal ir nebus labai malonu, bet kas gi kitas geriau apgins vaikus, nei mes pačios
Labai tikiuosi, kad auklėtoja ar direktorė bus protingos ir padarys teigiamas išvadas (juk viešas spyris į užpakalį daugeliui padeda, nors laikinai).
ernoja
QUOTE(Sanita @ 2009 04 27, 14:28)

Jau is vakaro ji stresuoja.. Atejau per pietus (nes ji papasakojo kad darzelyje nevalgo nes jei nera vietos prie vaikuciu) Valgykleleja seimininkes pasitiko riksmais cia negalima.. nu vaikams girdeti ir matyti tokias seimininkiu emocijas gal ir nereiketu.. taip sedi viena prie puodu susiraukus, nevalgo. Apsizvalgiau laisvu vietu prie staliuku pilna, atbego vergdama-teko pasiimt nes buvo jau gerokai issistresavusi ir nuramint jau nejo.. Issikalbejau kaip cia yra- ateina i valgyklele sesti prie staliuko vaikai apsaukia cia nesesk mes taves nenorim ir kiti geri zodziai, ji jautri labai skaudziai tai priima ir jau ten sunkokai ja pasodinsi.. reikia zinoma moketi tokiose situacijose.. cia ne paciam vaikui.. o aukletojai lengviausia matyt nuosaly kaip koke pelene pasodint  unsure.gif  tai ko ji nores i ta darzeli !  Nebezinau ka daryt !!!!!!!!!!!!
*

O kokiam čia darželyje valgyklėlės yra g.gif Šiaip vaikai valgo grupėse g.gif Ir bent pas mus visi turi savo vietas. O su auklėtoja bandėt kalbėt? gal ten kitos kokios priežastys g.gif
Margo&
QUOTE(Sanita @ 2009 04 27, 13:28)

O darzelyje aukletojos darbas tik vaikus uzimt.. jei protingai vaikai uzimti jokiu pestyniu ir konfliktu nebuna, tiesiog mazai ta darba kas moka dirbti ir pasaukimo tam neturi. Dejuot visi galim darbu kur nesunku manau mazai, tegu eina duona pakept ar su pirkejais padirbt-kur akis suauge istisai drasko ar dar kur ir tas darbas su vaikuciais gal mielas pasidarys..  cool.gif
Mums darzeli gyditojai rekomendavo.. nes sake butinas bendravimas su vaikais  unsure.gif  O ten jos niekas nepriima, niekam netinka nedrasus (atrodo is salies lyg pikti, tiesiog jie labai bijo, nejaucia saugumo) o aukletojos prie tokiu prieiti ne visos moka..  blush2.gif  mazai pedagogikos ar kotai  biggrin.gif
Jau is vakaro ji stresuoja.. Atejau per pietus (nes ji papasakojo kad darzelyje nevalgo nes jei nera vietos prie vaikuciu) Valgykleleja seimininkes pasitiko riksmais cia negalima.. nu vaikams girdeti ir matyti tokias seimininkiu emocijas gal ir nereiketu.. taip sedi viena prie puodu susiraukus, nevalgo. Apsizvalgiau laisvu vietu prie staliuku pilna, atbego vergdama-teko pasiimt nes buvo jau gerokai issistresavusi ir nuramint jau nejo.. Issikalbejau kaip cia yra- ateina i valgyklele sesti prie staliuko vaikai apsaukia cia nesesk mes taves nenorim ir kiti geri zodziai, ji jautri labai skaudziai tai priima ir jau ten sunkokai ja pasodinsi.. reikia zinoma moketi tokiose situacijose.. cia ne paciam vaikui.. o aukletojai lengviausia matyt nuosaly kaip koke pelene pasodint  unsure.gif  tai ko ji nores i ta darzeli !  Nebezinau ka daryt !!!!!!!!!!!!
*

Na ne tik jos turi priziureti,kiek zinau,jos ir uzsiemimus veda,parodeles ivairias pristato...Jus taip sakote,kaip butu kalejimo priziuretojos! blush2.gif Del naujo vaiko adaptacijos,taip, jos turi ijungti taip i kolektyva,kad mazasis nejaustu diskomforto,jam tuo metu turi buti skiriama daugiau demesio mirksiukas.gif Pasikalbekite ramiai su aukletojomis,manau jeigu geros pedagoges,supras,kad jums tai labai rupi,ir svarbu bigsmile.gif O seimininkeliu darbas ne su vaikais,ir tokio tono netoleruokite doh.gif Pasikalbekite apie tai irgi su aukletojomis! mirksiukas.gif Sekmes! biggrin.gif
INGRID24A
UŽJAUČIU VISAS MAMAS, KURIOS VEDA VAIKUČIUS Į DARŽELĮ, O JIE BAISIAI NENORI TEN EITI....atkentėjau aš ir savo, tai suprantu...mano sūnelis žiauriai nenorėdavo miegoti daržely...dabar einam į paruošiąmą klasę mokykloje, nors buvo ir daržely ši grupė, bet vaikas pasidarė ramesnis...nebereikia klausinėti, kada paimsi mama...buvo atsiradęs net tikas daržely...buvo kančia ir man ir jam.....kas iš lavinimo pusės, tai tikrai buvo puikus paruošimas ir užsiėmimas vaikais.... 4u.gif
drucke
Mes sūnų praitą rudenį pradėjom vesti į darželį, tai po savaitės ėjimo, buvo visai prastai: ašaros, isterijos, mušimaisi... Tada nustojom leisti, o paskui sugalvojau į kitą grupę pabandyti vesti - fantastika, pirmas dienas ėjo kartu su močiute, jau pirmą savaitę susirado draugą, pradėjo likti vienas, ir jokių iki šiol problemų nėra...
Atrodo maniškiui nenoro eiti į darželį lemiami faktoriai buvo nekokios auklėtojos ir kad draugo niekaip anoj grupėj nesusirado...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.