Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikų draugai jūsų namuose
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
plazma
mes turim tik viena kambary ir as neleidziu jokiems dukros draugams ateiti.lauke tegu zaidzia,kai grazus oras.
sagaa
QUOTE(Minesota @ 2006 04 21, 16:41)
O aš pasakau vaikams, kurie užsibūna per ilgai, kad jau laikas namo.  Iš tikrųjų jiems jų pačių tėvai, o ne aš, turi išaiškinti, kiek laiko yra mandagu būti svečiuose.  Labai jaučiasi, kaip mažieji svečiai auklėjami šeimoje.  Vienų tėvai turi mano telefono nr. ir kaskart paskambina atsiklausti ar neprieštarauju, kad vaikas pasisvečiuos ir nurodo kada jis turi keliauti namo.  O kitus, deja, tenka pačiai išprašyti.  verysad.gif
*

pas mus panasiai, ateina ir tiek uzsibuna kiti, kad tenka prasyti paciai, kad gal jau laikas namo, o tevai nezinau kodel taip leidzia savo atzaloms..tie sedi pas draugus nei valge , nei gere, tai savajam duodi ir svecia vaisini biggrin.gif
cerberis
Turbūt jūsų svečiai dar labai jauni biggrin.gif Palaukit kol jiems bus 16-18 metu tada jie ne nuo ryto iki vakaro, o nuo vakaro iki paryčių sėdės biggrin.gif

Šiaip tai labai šaunus dalykas kai tėvai leidžia pasikviesti draugus smile.gif Pvz mano draugai beveik kiekviena penktadienį susirenka vakarais tai pas mane tai pas koki kita draugą. Tai paklausom muzikos, kai užsimanom valgyt einam kept bulvių essen.gif ir gert arbatos biggrin.gif
Dažnai būna užsisėdim ir iki pusiaunakčių, nei nepastebi kaip greit tas laikas prabėga bigsmile.gif Tik va vienas dalykas mes nuosavam name gyvenam, daugiau vietos tai yra kur mums būti, o bute..? Turbūt kita kalba jau... g.gif
villia
As grieztai atsirenku kas gali ateiti is draugu kas ne. Buna tokiu draugiu,kurios lenda i saldytuvus, darineja spintas, ziurineja visur.Tai tokioms draugems grieztai ne. schmoll.gif
Yra kelios drauges kurios ir mandagios , ir kulturingos ir zino kiek galima buti sveciuose, tai tokias drauges,jei pati bunu namuose , dar ir pavaisinu. biggrin.gif O jei nebunam namuose tai dukra vasada raso SMS ar skambina ir klausia ar gali kas ateiti ar ne.
Ožiaragė
Mes esame griežtai aptarusios, kas yra draugai ir koks juo vaidmuo bei veikla mūsų namuose.
lawanda
QUOTE(Ožiaragė @ 2006 12 23, 20:28)
Mes esame griežtai aptarusios, kas yra draugai ir koks juo vaidmuo bei veikla mūsų namuose.
*

drinks_cheers.gif Mūsų sūnui 9 metai. Pas mus taip pat su draugais nustatytos taisyklės. Jei maniškis neturi jokių nuobaudų, t.y. nėra prisidirbęs nieko blogo, susitikt su draugais namuose gali du kartus per savaitę, nesvarbu ar mūsų ar draugo namuose. Su mamomis esam sutarę jau mokslo metų pradžioje per tėvų susirinkimą, kad draugus būtina išleisti 19 val, mat maniškis eina į pamokas po pietų ir pamokos baigiasi 17 arba 16 val. Taip pat griežtai atėję draugai būna tik jo kambaryje ir kad nesibastytų po mūsų miegamąjį ar svetainę. Ai dar jei ateina draugai į svečius tai tik 1, na būriais neleidžiam. O į lauką leidžiam kada tik jis nori ir su kuo nori, svarbu kad būtų atsiskaitęs su namų darbais ir susitvarkęs kambarį bei pamokėles smile.gif
Birute
Mano sūnui 7 metai, ir jis lasbai nori atsivesti draugų. Tą daryti jam leidžiu, su sąlyga, kad elgsis tvarkingai. Visada pasakau, jei vaikas užsibūna, kad jam jau laikas namo.
Papildyta:
QUOTE(lawanda @ 2006 12 29, 19:30)
drinks_cheers.gif  Mūsų sūnui 9 metai. Pas mus taip pat su draugais nustatytos taisyklės. Jei maniškis neturi jokių nuobaudų, t.y. nėra prisidirbęs nieko blogo, susitikt su draugais namuose gali du kartus per savaitę, nesvarbu ar mūsų ar draugo namuose. Su mamomis esam sutarę jau mokslo metų pradžioje per tėvų susirinkimą, kad draugus būtina išleisti 19 val, mat maniškis eina į pamokas po pietų ir pamokos baigiasi 17 arba 16 val. Taip pat griežtai atėję draugai būna tik jo kambaryje ir kad nesibastytų po mūsų miegamąjį ar svetainę. Ai dar jei ateina draugai į svečius tai tik 1, na būriais neleidžiam. O į lauką leidžiam kada tik jis nori ir su kuo nori, svarbu kad būtų atsiskaitęs su namų darbais ir susitvarkęs kambarį bei pamokėles  smile.gif
*

Labai teisinga mintis, reikės iškelti ir man tą klausimą per tėvų susirinkimą. Nes kartais išleidžiu sūnų, o kada grįš - nežinia...
vaidilutė
mes saviškiui leidžiame atsivesti draugų tik jei neturi nuobaudų ax.gif tik labai erzina kai ateina su draugu o drauga palieka už durų tikrai ne kas tai vis aiškinu kad ateitu kartu su draugu tai nors gali paklausinėti ir t.t.nes taip tik paklausia ir pro duris blink.gif g.gif saviškiui aiškinam kad ilgai neužsibutų pas draugus o jo draugai tai neužsibūna per ilgai kol kas biggrin.gif
Do_do_do
Mano sūnui 8. Irgi labai nori pasikviesti draugus, bet tai jis turi pirmiausiai suderinti su manim. Dabar, kai namuose kūdikis, esam sutarę, kad draugai kol kas ateiti negali. Na, nebent labai trumpam ir jei tyliai elgsis. Šiuo metu daugiau sūnų leidžiu pas draugus, bet susitariam, kada jis turi grįžti. Leidžiu pabūti kokia 1-1,5 val.
Vėliau, kai mažasis paūgės, leisiu pasikviesti po vieną draugą ir tai, jei nebus prasižengimų, bus paruoštos pamokos ir pan. ir su sąlyga, kad namuose nebus didelio triukšmo. Noriu matyti, su kuo bendrauja mano vaikas.
Iceaa
As neuzdraudziu savo dukrai vestis draugu...Bet man uzplaukia tokia mintis jei knaisiosis po spintas vaikscios kur nores darys ka nors tai irgi g.gif...As viena karta vos nenugriuvau kai man dukra pasake kad jos drauge buvo pas ja atejus pasiknaisiojo po jos daiktus i savo krepseli isikiso jos lankeli papuosalu dazu ir poto viska grazino tik mokyloi tai as buvau sokiruota doh.gif blink.gif kaip taip vaikas gali?Jos ta drauge yra labai drasi ir del savo elgesio ar grubaus ar kokio nesijaudina.O siaip beveik visus jos draugus pazystu ir visais pasitikiu nes zinau koks jis yra smile.gif tai per daug labai ir nesijaudinu smile.gif
Pangasija
na, vaikų iki 10 metų supratimas apie elgesį svečiuose dar labai vaikiškas, todėl gali tikėtis visko -- ir išknistų spintų, ir daiktų panaudojimo ne pagal paskirtį. nors reik pripažint, kad vaikai daug nuo tėvų nusižiūri. nes yra pakankamai suaugusių žmonių, kurie atėję į svečius jaučiasi, kaip sakant, be kompleksų. atsidaro spintą, maždaug, kur čia pas tave megztinis koks -- šalta pasidarė.
Vijone
as irgi leidziu. Zinoma, ne bet kuri vaika is kiemo nutverta, bet man zinoma, tai leidziu. Taciau, visada tuo metu bunu namuose is as ax.gif Man taip ramiau, vienu palikti nedrisciau. Buna ir pavaisinu ir, jei ilgiau uzsibuna, pietus kartu pavalgom. Taciau jei uzsibuvimas trunka per ilgai pati paraginu eiti namo, nes tie ziopliukai dar nelabai laiko nuovoka turi biggrin.gif Zinau pagal saviski, kelis kartus jis ejo pas klasioka, tai prisakiau tada ir tada grizti... parejo gal 2 val. veliau, tipo nepastebejo, kad jau daug laiko praejo doh.gif
Anzela0626
Sveikos mamytės.Aš savo dukrytei leidžiu tik tuos draugus vestis,kurių tėvelius pažystu pati ir žinau,kad vaikas atsiklausęs iš anksto tėvelių,o geriausias laikas tai savaitgalį.Namuose būnu pati ir vaikų vienų nepalieku,atėjus svečiui paklausiu iki kelių leido mamytė pasisvečiuot.Kol kas neaiškumų neiškilo,žinoma po tokių svečių būna ką veikt vaiko kambaryje,nes žaisliukai būna visur išmėtyti,bet vaiko spinduliuojantis veidukas viską kompensuoja bigsmile.gif
JuliaVa
As leidziu beveik visada,dazniausiai po mokyklos su klasiokais ateina smile.gif ,na kaip gali neleisti!!? g.gif ,dar isalkusius po mokyklos ir pamaitinu rolleyes.gif
erosi
QUOTE(Anzela0626 @ 2007 02 08, 22:51)
Sveikos mamytės.Aš savo dukrytei leidžiu tik tuos draugus vestis,kurių tėvelius pažystu pati ir žinau,kad vaikas atsiklausęs iš anksto tėvelių,o geriausias laikas tai savaitgalį.Namuose būnu pati ir vaikų vienų nepalieku,atėjus svečiui paklausiu iki kelių leido mamytė pasisvečiuot.Kol kas neaiškumų neiškilo,žinoma po tokių svečių būna ką veikt vaiko kambaryje,nes žaisliukai būna visur išmėtyti,bet vaiko spinduliuojantis veidukas viską kompensuoja bigsmile.gif
*

QUOTE(JuliaVa @ 2007 02 09, 22:32)
As leidziu beveik visada,dazniausiai po mokyklos su klasiokais ateina smile.gif ,na kaip gali neleisti!!? g.gif ,dar isalkusius po mokyklos ir pamaitinu rolleyes.gif
*

labai patiko sitie postai. drinks_cheers.gif pati visuomet pas drauges eidavau i svecius,vyresne ir nakvodavau. ir saviskiui nedraudziu jei nera kitu planu.tuo labiau kai visus draugus ir ju tevelius puikiai zinau ir pazystu. thumbup.gif
B2gether
pas mane taip pat kartais ateina drauges, mama leidzia, ir as pas jas nueinu.
kadangi as kiekvieno i namus nesiwadu tai nieko baisaus nebuvo atsitike. o yra pas mane klaseje viena pana, ja isnaudoja kiti, tai buriais pas ja waro. buvo karta is jos telefa pavoge, dujine sugadine, i saldytuva landzioja, kur nori ten eina.
as tokius "draugus" is karto ismesciau is namu verysad.gif
Radavama
Draugus atsivesti leidžiu. Geriausia, kai pažįsti tų vaikų tėvelius ir bet kada gali susisiekti, kad grįžtų namo ir pan. Tik va kartais per tuos draugus labai nukenčia pamokos, o kai esi darbe negali visko sukontroliuoti. schmoll.gif Tiesa, būna labai įkirių vaikų, kurie eina ir eina, negali spėti durų varstyti, arba elgiasi įžuliai. Tada tenka pasakyti, kad eitų namo. Įspėju dukrą, kad tokių draugų nesivedžiotų. nono.gif
pulina
leidžiu atsivest tik tada kai patys esam namie ax.gif nes nežinosi kas damoms šaus į galvą bigsmile.gif ypač po to, kai žiemą pro atvirą langą išleido papūgėlę į lauką verysad.gif
Lelija33
Pas mus beveik kasdien būna vaikų draugai. 10-metė dukra turi draugę - kaimynę. Tai beveik visas dienas leidžia kartu, dažniausiai mūsų namuose. Kai ta jų neišskiriama draugystė prasidėjo, mes su vyru nelabai buvom patenkinti, nes į mūsų asmeninę erdvę įsiveržęs naujas žmogus nekėlė didelio malonumo schmoll.gif Vienas dalykas, kai užeina valandai ar keliom į svečius, o čia - kasdien po 5-6 valandas sukasi dar vienas vaikas. Bandėm ribot laiką ir pan., bet viskas taip susiklostė, kad dabar ( jau trys metai) tiesiog įpratom, kad dar vienas vaikas sukinėjasi mūsų namuose (nors ir savų 3 turim smile.gif ). O prieš metus 12-metis sūnus pradėjo kartą per savaitę atsivežt į namus draugą, gyvenantį kitame mieste. Jis pabūdavo po pamokų, nakvodavo pas mus, o kitą rytą nuveždavom abu į mokyklą. Irgi įpratom, tiesiog supratom su vyru, kad vaikams ta draugystė, benmdravimas su bendraamžiais - poreikis.
Surfinija
QUOTE(Vijone @ 2007 02 07, 20:26)
Taciau jei uzsibuvimas trunka per ilgai pati paraginu eiti namo, nes tie ziopliukai dar nelabai laiko  nuovoka turi biggrin.gif Zinau pagal saviski, kelis kartus jis ejo pas klasioka, tai prisakiau tada ir tada grizti... parejo gal 2 val. veliau, tipo nepastebejo, kad jau daug laiko praejo doh.gif

Dėl tos nuovokos... Kai buvo truputį mažesnės, kaimynystėj į svečius paleisdavau su... nustatytu žadintuvu - pardundėdavo namo laiku smile.gif
ČIČI
Na, mes irgi leidziam parsivesti draugus, bet tik tada, kai yra namie kas nors is suaugusiu. Kai norejau isvaziuoti, taip ir paskiau vienam jo draugui, kad gali buti cia tik tuo laiku, kai ir as esu. Nebuvo labai patenkintas, bet nieko. Siaip maniskis labiau megsta lauke su draugais buti. Gal dar ne tas amzius? g.gif
krissste
NIEKADA NEPRIESTARAUJU ,MAN GALI BUTI PILNI NAMAI , NIEKADA NETRUKDO thumbup.gif
d-oncek
Pas mus iprasta ,kad kaimynu vaikai susirenka,o musu irgi eina pas juos.Tik pas mus buna pagal valandas-jei isleidziu kitur,pasakau kelinta grizt.Nepatinka,kai ateina klasiokes neribotam laikui,kartais net maitint atsibosta g.gif ,negi neduosi,jei tiesiai po pamoku.
Sirana
Maniskis turi kol kas viena gera drauga, kuri vedasi namo ir pats eina i svecius pas ji. Mes su jo mama susirasom sms, ar gali uzeit vaikai i svecius, ar netrukdys tuo metu - juk gal zmones miega ar ilsisi, ar siaip kas. Burio draugu namie irgi nelabai noreciau, nes gyvenam ne name, o bute, tai nera pernelyg daug vietos, anksta butu vienam kambary jiems, o po visa buta lakstyti neleidziu - turi savo kambari, jame ir zaidzia tegu. Savaitgaliais pratinu, kad nelandziotu vieni pas kitus i svecius, nes mano manymu, savaitgalis yra skirtas seimai, bent jau kol dar tokie maziukai. Ir kai geras oras privalu but lauke, nera ko namie kiurksoti mirksiukas.gif
Aušr
QUOTE(d-oncek @ 2007 07 20, 17:17)
Pas mus iprasta ,kad kaimynu vaikai susirenka,o musu irgi eina pas juos.Tik pas mus buna pagal valandas-jei isleidziu kitur,pasakau kelinta grizt.Nepatinka,kai ateina klasiokes neribotam laikui,kartais net maitint atsibosta g.gif ,negi neduosi,jei tiesiai po pamoku.
*

Pas mus taip pat kaimynų vaikai susirenka(1 - 2), daugiau neleidžiu, nes paskui namų tvarkyti nėra kam: nė vienas jokio žaislo neėmė ir nežaidė tongue.gif . Maitinti nemaitinu, nes tai nėra įprasta, ir maniškė valgyti pareina į namus. Per mokslo metus vaikai susirenka pavakare, kai jau būna paruoštos pamokos, nueita į būrelius. smile.gif
lasisa
man pilnas kiemas vaiku yra kasdienybe,limonadai ir ledai iseina staigiai,perkam dezem,juk vaikui smagu turet daaug draugu ir kaip yra su kuo zaisti,beto ir man saugiau kaip as matau ka jie veikia.o del tvarkos yra mano"zaidimo taisykles" ir visi vaikai laikosi ju ,katrie nesilaiko gauna drausmes ir turi susitvarkyt,visi zino kur yra siuksledeze jaigu valgo ledus ir kur laikomi zaislai,o beto dukros sveciai ji ir tvarkosi ... biggrin.gif
Sirana
QUOTE(d-oncek @ 2007 07 20, 16:17)
kartais net maitint atsibosta g.gif ,negi neduosi,jei tiesiai po pamoku.
*

Nu va, sita problemyte ir man idomi: ateina metas valgyt, namie yra draugas, o kartais maisto yra tik vienam mano vaikui - nu buna tokiu situaciju, kai likusi tik 1 porcija ir ne daugiau.... Ka tada daryt? Savo vaika alkana laikyt, nes neturi ko sveciui paduot? Ar svecia namo siust? As bandau issisukti taip: duodu saviskiui kas jau jam ir priklauso, o sveciui bandau pasiulyt koki obuoli, baranku, ar siaip ko, na, kad nesedetu akis pakabines.... Bet juk vaikai yra vaikai, jie nesupranta, nori to paties daznai... O jei dar ir obuoliai ir barankos pasibaige?! doh.gif
Vyyte
pas mus dabar daznokai uzsuka vaiku sunus prisiveda draugiu o jos ateina ir zaidzia su mazaja aisku daznai trukdo bet gi vaikui nepasakysi kad tu trukdai iseik tai tenka kentet o del maisto tai man taip dar niekada nera buve ok.gif
anaida8
Mano mažoji turi vieną gerą draugę tai ji ir lankosi pas mus, tenka kartais ir pamaitinti negi neduosi kaip mano valgo smile.gif nueina ir mano pas savo draugę ilgiau neleidžiu būti kaip valandą, bet kartais užsibūna ilgiau būna, kad ir pasivaišina pas draugę, nors sakau nori valgyti eik namo, bet nevisada taip išeina smile.gif Nepykstu, nes ir aš buvau vaikas ir žinau,kad pas kitus ir duona skanesnė nei namuose biggrin.gif
edva
Sunus turi is namo viena gera drauga.jie pakaitomis eina vienas pas kita.padarome ir pertraukas.siaip kieme daug draugu ,bet dar nepuola visu vestis i namus.del valgymu nera problemu.nebent mano vaika pavaisina, ar mes jo drauga pavaisiname. thumbup.gif
Sirana
QUOTE(anaida8 @ 2007 07 26, 20:55)
Nepykstu, nes ir aš buvau vaikas ir žinau,kad pas kitus ir duona skanesnė nei namuose biggrin.gif
*

Ne, pykti ir as nepykstu, visada vaisinu kuom turiu, tegu tik valgo... pati zinau tai, kad sveciuose skaniau. mirksiukas.gif Beje, ir mano nevalgiukas sveciuose geresni apetita turi: mes su jo draugo mama bendraujam, tai ji sako, tavo vaikas visai normaliai valgo, nesiskusk! Sakiau, nupirksiu tau maisto ir siusiu pas jus valgyt lotuliukas.gif O tai namie beda su valgymu...
mazge1979
prisijungsiu ir as , cia jus taip ydomiai plepate biggrin.gif mano vyrukas ir daznai draugu kvieciasi, daznai leidziam, vedasi y savo kambary. na o vyro dukra is pirmos santuokos, jau 12 metu, tai pas ja ateina mano dukterecios, bet 2 kambariu bute taip anksta g.gif
Bahama mama
mes su savo sūnum esam susitarę, kad gali atsiklausęs atsivesti kiemo draugų tik kai aš arba MB yra namie. Nenorėčiau, kad po namus landžiotų svetimi vaikai man nesant. Tiesiog tai nėra labai geri draugai, kurių tėvus aš pažinočiau, o geri draugai gyvena toliau ir visad atvažiuoja kartu su tėvais.
ČIČI
QUOTE(jurk @ 2007 08 27, 09:40)
mes su savo sūnum esam susitarę, kad gali atsiklausęs atsivesti kiemo draugų tik kai aš arba MB yra namie. Nenorėčiau, kad po namus landžiotų svetimi vaikai man nesant. Tiesiog tai nėra labai geri draugai, kurių tėvus aš pažinočiau, o geri draugai gyvena toliau ir visad atvažiuoja kartu su tėvais.
*

Mes taip pat thumbup.gif
veziukasR
Mes tai leidžiam gerus draugus kviestis ir kai mūsų nėra namie, bet turi mus įspėti, kad draugai ateis. O kai mes namie, tai jeigu nėra pavargusių ir norinčių tylos ir ramybės rolleyes.gif , tai leidžiam atsivesti ką nori, nes mūsų nuomone reikia kuo geriau pažinti vaiko draugus, kad žinotum kokioje aplinkoje jis auga ir galėtum tai kontroliuoti smile.gif
ČIČI
QUOTE(veziukasR @ 2007 08 28, 13:04)
Mes tai leidžiam gerus draugus kviestis ir kai mūsų nėra namie, bet turi mus įspėti, kad draugai ateis. O kai mes namie, tai jeigu nėra pavargusių ir norinčių tylos ir ramybės  rolleyes.gif , tai leidžiam atsivesti ką nori, nes mūsų nuomone reikia kuo geriau pažinti vaiko draugus, kad žinotum kokioje aplinkoje jis auga ir galėtum tai kontroliuoti  smile.gif
*

Na, kai manajam bus 11m. ir tikrai tures tikra drauga tada leisiu ir be musu atsivesti, bet kolkas nematau pagrindo. O del draugu pazinimo sutinku 100 proc.
seamaid
O štai aš ir mano geriausia draugė esame kaip sesės... Per atostogas ar šiaip savaitgaliais labai dažnai nakvojame viena pas kitą. thumbup.gif Tikrai būna labai linksma, juolab kad gyvenu ne mieste, tai ir pagrybaut išeinam, dviračiais pasivažinėt... Pas ją po pamokų galiu ateit net tada kai ji apie tai nepraneša savo mamai (juk vis dėlto mums po 15m.-jau didelės, nieko nepridirbsim) 4u.gif
Šiaip tai manau, kad reiktų leisti vaikams susitikti, bet tai neturėtų būti atsitiktinis "draugas" iš gatvės. O ir iš pradžių geriau lai tas vaikas pabūna tik kokią valandėlę, kad geriau su juo susipažintumėt, nes vaikams tikrai labai svarbu turėt draugą, kurį gali parsivesti į namus ir ten atsigert arbatos ir paplepėti, jaukiai ir šiltai ax.gif
Bremen
Pas mus susitikimai vyksta taip :vaikai susitaria ,tevai susikambina ir trim valandom(na zinoma jeigu butinybe buna ir ilgiau ) eina vieni pas kita(tiksliau tevai nuveda biggrin.gif ) .Pas vaika draugai nakvoja nuo triju metu ir jisai pas draugus miega thumbup.gif
Privalumas tas, kad zinau su kokiais draugais ir ju tevais sunus bedrauja ax.gif , zinau kad ta laika kai vaikas bus pas drauga bus juo pasirupinta ax.gif .
ČIČI
QUOTE(seamaid @ 2007 09 09, 21:16)
O štai aš ir mano geriausia draugė esame kaip sesės... Per atostogas ar šiaip savaitgaliais labai dažnai nakvojame viena pas kitą.  thumbup.gif  Tikrai būna labai linksma, juolab kad gyvenu ne mieste, tai ir pagrybaut išeinam, dviračiais pasivažinėt... Pas ją po pamokų galiu ateit net tada kai ji apie tai nepraneša savo mamai (juk vis dėlto mums po 15m.-jau didelės, nieko nepridirbsim)  4u.gif
Šiaip tai manau, kad reiktų leisti vaikams susitikti, bet tai neturėtų būti atsitiktinis "draugas" iš gatvės. O ir iš pradžių geriau lai tas vaikas pabūna tik kokią valandėlę, kad geriau su juo susipažintumėt, nes vaikams tikrai labai svarbu turėt draugą, kurį gali parsivesti į namus ir ten atsigert arbatos ir paplepėti, jaukiai ir šiltai  ax.gif
*

As sutinku, kad jei draugas tikrai tikras. O kai manasis net pats dar nezino kuris jo tas tikrasis draugas g.gif
seamaid
Na žinoma smile.gif Kol pati buvau pradinukė tai iš vis nieko į namus nesivesdavau, nes tie draugai kai kurie buvo tokie kad jiems labiau rūpėjo gaut iš manęs namų darbus nusirašyt... tongue.gif Tai protelis skystas buvo ir iš pradžių tokių draugelių neatpažindavau, tik vėliau supratau biggrin.gif
Emilija38
Na mano vaikai jau dideli biggrin.gif Ir pas juos draugai ateina pulkais lotuliukas.gif Ypač pas vyriausius sūnelius smile.gif Mums netrugdo - ir pas mus daug draugų ateina thumbup.gif Šiaip butas mūsų erdvus, 4 kambariai ir visiems vietos užtenka, į mūsų kambarį sūnų draugai neina, dažniausiai būna virtuvėjė arba sūnų kambariuose, nes svetainės mes kaip ir neturim - virtuvė vietoj jos tarnauja, laimėj ji labai erdvi, kad ir stalas, ir sofutė, ir televizorius telpa, taip kad dėl vietų ar ramybės nesipešam biggrin.gif
artita
aš leidžiu vestis kai kurias klasiokes, nu jinai ir neturi daug draugų, bet viena kita ateina po pamokų, įpratinau visada pranešti kur su kuo ką veikia. Šiaip kiemo vaikų nelabai toleruoju kad vedžiotųsi, kai aš būnu namie kai kada ateina, bet šiaip susitarę, kad kuo mažiau draugų, tuo geriau, vistik dar maža ir nemoka atsirinki kurie patikimi vaikai, kurie ne. smile.gif
Bet ateityje neprieštarausiu, kad lankosi draugai, aišku ne būriais, kad durys neužsidarytų.
Tetrahidro
Leidžiam atsivesti tuos draugus, su kuriais žinau, kad bendrauja ne savaitė ir ne dvi. Stengiuosi kuo daugiau sužinoti apie draugus, nes tokiam amžiuje tai labai svarbu. Nes draugai daro nemažą įtaką vaikui.
bra$ke
mes neseniai pakeitem gyvenama vieta. vaikas kieme susirado kelis draugus ir tada iskylo klausimas ar jis gali juos vestis i namus? man net nekilo mintis,kad to daryti butu negalima. bet mano vyrui, tai nepatikdavo.
as pati kilusi is mazo miestelio, tad nieko blogo cia nemciau, o jis visa gyvenima gyveno Vilniuje. gal del to jam svetimu vaiku ejimas i namus atrodo nepriimtinai.
bet netrukus teko isitikint,kad gerai nepazistami draugai gali pridaryti bedos. musu namuose dingo vaiko taupyti pinigai. ne visi, bet dalis ju (virs 200Lt). tai buvo pamoka mums visiems. nuo siol vaiko taupomi pinigai bus tik pas mane ir draugus jis vestis i namus gales tik tuomet,kai kas nors bus namie.
visiskai uzdrausti to daryti neketinu. manau, jei uzdrausciau, tai jis vesis draugus kai nieko nebus namie
ČIČI
QUOTE(bra$ke @ 2007 09 19, 15:54)
bet netrukus teko isitikint,kad gerai nepazistami draugai gali pridaryti bedos. musu namuose dingo vaiko taupyti pinigai. ne visi, bet dalis ju (virs 200Lt). tai buvo pamoka mums visiems. nuo siol vaiko taupomi pinigai bus tik pas mane ir draugus jis vestis i namus gales tik tuomet,kai kas nors bus namie.
visiskai uzdrausti to daryti neketinu. manau, jei uzdrausciau, tai jis vesis draugus kai nieko nebus namie
*

Todel ir neleidziam kol musu nera, tiesa, viena diena paskambino ir sako, kad klasioke-kaimyne neturi namu rakto... tai zinoma leidau pabuti pas mus, jie kartu ir pamokas paruose thumbup.gif
jalta
reikia leist vaikams bendraut. prisimenu vaikysteje, kaip vaiksciodavom vieni pas kitus ...
Soul
Pas mus chebros eidavo ciūgais, o dabar domofoną atjungiau- mažas vaikas namie. Bet vistiek ateina- kiemas padovanojo sūnui žuvytes, tai ateina "aplankyt" lotuliukas.gif .
O šiaip dabar geras oras, tegul lauke dūksta, o žiemą tada dreifuoja vieni pas kitus.
Pukis
QUOTE(veziukasR @ 2007 08 28, 13:04)
Mes tai leidžiam gerus draugus kviestis ir kai mūsų nėra namie, bet turi mus įspėti, kad draugai ateis. O kai mes namie, tai jeigu nėra pavargusių ir norinčių tylos ir ramybės  rolleyes.gif , tai leidžiam atsivesti ką nori, nes mūsų nuomone reikia kuo geriau pažinti vaiko draugus, kad žinotum kokioje aplinkoje jis auga ir galėtum tai kontroliuoti  smile.gif
*

drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(Tetrahidro @ 2007 09 16, 01:32)
Leidžiam atsivesti tuos draugus, su kuriais žinau, kad bendrauja ne savaitė ir ne dvi. Stengiuosi kuo daugiau sužinoti apie draugus, nes tokiam amžiuje tai labai svarbu. Nes draugai daro nemažą įtaką vaikui.
*

drinks_cheers.gif thumbup.gif
ingeborge
As savo vaikui leidziu paiskviesti geru draugu, o tokiu tai nera daug ax.gif ir po viena, o ne visus kartu ax.gif Mano gerietis, dar nemoka pasakyti ne, o gudresni vaikai is bendrabucio kurie visa diena lauke ir lauke tai ir prasosi pakviesk, pakviesk pas save unsure.gif Nu ir atveda visa chebra, bet i namus "cenzura" neileidzia mirksiukas.gif
Zvaigzdziuke

pas dukrą ateina klasiokės bet labai retai , dažniausiai kai suserga
aplanko cool.gif smile.gif
o šiaip manau mokykloje pakankamai prisibendrauja smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.