mūsų 1,6 vaikas,tiek namie tiek svečiuose bijo svetimų žmonių.Kol apsipranta,nenulipa nuo vieno ar kito tėvo rankų,o viešuose vietose:parduotuvėse,mieste,net poliklinikoj-tai viskas įdomu ir tėvų praktiškai nereikia.Aišku pašnekinus svetimam praeiviui,tai nesileidžia į draugystes,bet su lialiais bando bendrauti.Namie auga vienas,kol kas,tarp suaugusių-daržely taip pat reikia apsiprasti
O kam su tuo kovot? Jei baisu žmogui, dideli, nepažįstami, tai ir bijo, nieko čia nenormalaus
na,kad kiti vaikai iškart eina kažkuom užsiimti ir nekreipia į svetimus jokio dėmesio,juolab savuose namuose
QUOTE(teeetis @ 2009 01 28, 12:57) mūsų 1,6 vaikas,tiek namie tiek svečiuose bijo svetimų žmonių.Kol apsipranta,nenulipa nuo vieno ar kito tėvo rankų,o viešuose vietose:parduotuvėse,mieste,net poliklinikoj-tai viskas įdomu ir tėvų praktiškai nereikia.Aišku pašnekinus svetimam praeiviui,tai nesileidžia į draugystes,bet su lialiais bando bendrauti.Namie auga vienas,kol kas,tarp suaugusių-daržely taip pat reikia apsiprasti Mano mažylis irgi toks pat bailiukas
mes ir tokie patys bailiukai kartais pasnekina svetimi zmones ir pradeda verkt
Nam nenusimink, teti
Musiske pvz. labai drasi. Greit randa kalba su kitais. Bet ir galvoju ar gerai? Dedziu tiesa prisibijo, reikia ilgiau pabendraut. O su tetom, tai greit bendra kalba randa. O, kai kuriems vaikuciams reikia padrasinimo, laiko kol apsipranta. Ir suaugusieji vieni greciau adaptuojasi svetimoj aplinkoj, kiti leciau. Tai ko noret is mazo vaiko
Normalus vaikas, kam ieškot ligų. Džiaukitės, kad bijo, gal nenueis su pirmu pasitaikiusiu "geru dėde"
QUOTE(teeetis @ 2009 01 28, 13:57) mūsų 1,6 vaikas,tiek namie tiek svečiuose bijo svetimų žmonių.Kol apsipranta,nenulipa nuo vieno ar kito tėvo rankų,o viešuose vietose:parduotuvėse,mieste,net poliklinikoj-tai viskas įdomu ir tėvų praktiškai nereikia.Aišku pašnekinus svetimam praeiviui,tai nesileidžia į draugystes,bet su lialiais bando bendrauti.Namie auga vienas,kol kas,tarp suaugusių-daržely taip pat reikia apsiprasti Gal jus pastoviai sedite namie?Reiktu dazniau iseiti i svecius
manyciau,kad cia toks laikas vaikams ateina,kad visu bijo....veliau po turputi apsipras
NA NAMIE GAL IR PASĖDIM ILGIAU,BET KAD Į MIESTĄ,VOS NE KASDIEN ,TEMPIAM IR TEN NIEKO -DRĄSUS
mes taip pat bailiukes esam
Praeis laikas ir nebijos
Paziurejus, atrodo mazoji nieko nebijo, drasiai bega viena i prieki, snekina kitas tetas, vaikus. Bet uztenka svetimam pabandyti ja uz rankos paimti, baigiasi visos draugystes, pradeda saukti - mamaaaaaaa!!! Manau, tai yra normalu. Vaikas saugus, kol jaucia, kad mama salia
Mes irgi turėjom tokią problemą, kad nė žingsnio artyn negalėdavo svetimi prieiti, o manęs išvis nepaleisdavo, bet kai pradėjo eiti į darželį, pasidarė drasesnis
musiskei 1.4 m, irgi bijo svetymu , taciau ne visu, pvz vieno vyro draugo ypac, nors tas visada su saldumynais ateina ir yra siaip geros sirdies turintis gera humoro jausma zmogus, nepasakysi kad kaip buna kad vaikai jaucia koks zmogus ar blogas ar geras, as manau kad vaikas tiesiog neisimina dar veidu, zmoniu todel ir prisibijo svetymu, pvz tie kurie ateina dazniau i svecius greitai tampa savais
na tada gerai,kad bent svetimų ''dėdžių''bijo
Maniskis irgi labai bijodavo, bet va pastebejau, kad jau kazkur menuo, kaip situacija pasikeite
O kam su tuo kovoti???? Svetimų žmonių baimė yra visiškai normalu.
pas mus tokiu problemu,aciu dievui,nera.dukryte visiskai nebijo svetimu zmoniu , aplinkos
Mano mergaitei irgi buna, kad uzeina retkarciais
Mano maziuke tai kazkaip labai atsirenka zmones. Kurie jai nepatinka ar siaip atrodo nemalonus, tu lyg ir bijo, atbega pas mama ar teti ir nuo rankyciu nenulipa, net nepaziuri i ju puse. O jei zmogus geras, malonus, sypsosi, bendrauja su ja, tada ir ji visai kitaip elgiasi
Musiskiui reikia laiko apsiprasti prie svetimos aplinkos, savoje jauciasi kuo puikiausiai. Svetimu zmoniu irgi bijo, nemanau,kad reikia su tuom kovoti
va mes irgi turim panasia problema - ne problema. Labai baili pasidare, nors iki kazkur 20 men drasuole buvo, ir su vaikais parkuose eidavo draugautis ir jei kas pakalbindavo nebijodavo. O dabar bijo visu
Maniskis tai bijo vaiku. Jei jo bendraamziai laksto,tai jis prie manes glaudziasi, jei koks vaikas arciau prieina tai suakmeneja, akys pasidaro didziules kaip kokios kates suni isvydusios. Tikiuosi praeis,nes taip smagu ziuret kaip kiti vaikai kartu laksto,zaidzia, norisi kad ir maniskis prie ju prisijungtu. Gal situacija pasikeis kai prades eit i darza.
Mano mazoji va tik dabar kazkokia "sarmatlyva" pasidare
Anksciau buvo drasesnis,o dabar pradejo kazkaip prisibijoti
Manau,vaikai isties jaucia zmones bei turi sava simpatijos ir antipatijos suvokima..
Vyresnelis kai buvo mazas, tai budavo visu draugas, nieko nebijojo. Ir dabar drasuolis. O va maziukas kitoks - jam reikia laiko, kol su pasikeitusia aplinka, ar zmogumi apsipranta. Jautruolis jis pas mane
Mano sūnuciui nepatinka, kai svetimi per arti prie jo prieina, pasilenkia ir dar liesdami bando kalbinti. Jam reikia 'islaikyti atstuma'
Gal geriau, kad truputį nedrąsūs. Mano eina su visais svetimais, kas tik pakviečia. Aš jį šaukiu, jis man parodo "atia atia" ir turiu jėga parsinešti
Musiske bijo svetimu zmoniu, bijo kai ja pakalbina ar arti prieina.Tada prasosi ant ranku ar verkia.Labai retai nebijo svetimo zmogaus, gal tik pora kartu yra buve, kad iskarto bendrautu.Jai reikia laiko apsiprasti, po kokiu 15min.apziurejusi pati pradeda kalbinti, sypsotis.Aisku, yra isimciu...nevisus prisileidzia net po keliu dienu bendravimo.
kol buvo maziukas buvo viskas gerai, o dabar paniskai bijo vyru, mat auga tecio nematydamas, tad vyra mano sunui kazkoks kosmaras. moteris myli visas, net pirma karta kurias pamato. dabar kai einame vis daugiau i lauka baime mazeja, manau pripratinsiu prie abieju lyciu
Apie 1.5 metuku amziaus maniskis privengdavo svetimu, kai ateidavo sveciai uzsispausdavo kampe, o dabar jam 2metai 1menuo, tai kur tau, kol matavomes batus pardej tai su visom pardavejom ir pirkejais pasisveikino, ir duok penkis padare
mano daba jau ir vaiku pradejo vengti,nzn kas jam pasidare,pries puse metu visai nebijojo vaiku,daba tik prieina koks svetimas vaikas klykia ir bega toliau,nezinau del ko
Mes irgi tokios pat, kai vienos ar tarp savu tai drasuole. O kai koks vaikas prieina suakmeneja ir ziuri, o jei kokia teta pakalbina susiguzia ir tik op pas mane
Maniškis bijo jei svetimi dėdės ir tetos kalbina, kreipia dėmesį, kibina
maniskis irgi labai bijo ypac vyru, iskart verkt pradeda jei ji kalbina, bet jei iseinam kur i parduotuves ir pan viskas gerai nieko nebijo o jei koks nepazystamas ar senei matytas vyras ateina i namus viskas.. reikia ilgo laiko kol apsipranta...
dziaukites kad bijo, vadinasi kai jau eis i lauka vienas tia tikrai nenueis su kokiu nepazistamu dede ar teta. Manau blogiau kai vaikas visiskai nebijo ir eina su bet kuo kas pakalbina
labai bijojo vyrų mergaitė, bet dviejų metų viskas praėjo, dabar gan drąsi
QUOTE(teeetis @ 2009 01 28, 12:57) mūsų 1,6 vaikas,tiek namie tiek svečiuose bijo svetimų žmonių.Kol apsipranta,nenulipa nuo vieno ar kito tėvo rankų,o viešuose vietose:parduotuvėse,mieste,net poliklinikoj-tai viskas įdomu ir tėvų praktiškai nereikia.Aišku pašnekinus svetimam praeiviui,tai nesileidžia į draugystes,bet su lialiais bando bendrauti.Namie auga vienas,kol kas,tarp suaugusių-daržely taip pat reikia apsiprasti isaugs. Siaip manau pavojingiau kai vaikas nebijo visiskai svetimu ir eina su bet kuo. Tokiam ateity reiks daug aiskinti kad su svetimais dedem ir tetom nevalia niekur eiti
Manoji iki metuku laiko neprisileisdavo jokiu zmoniu
Mano maze nei kiek nebijo svetimu zmoniu, labai jau patinka jai demesys
Mūsų dukrytė jei kas pakalbina,tuoj prašosi ant rankų
Maniškė žiauriai bijo moterų. Bet vien dėl to,kad gydytoja tikrino anginą,kai jai buvo stomatitas
O šiaip į draugystes iš kart nesileidžia.Pradžioj svetimus tyrinėja iš tolo ir kažkaip atsirenka su kuo bendraut.Su vienais drąsiai,prie kitų iš vis nepriversi eit.
bijojo abi iki pusantrų m.vyrų
svetimu zmoniu nebijo,gal dabar kiek atsargesne pasidare,o anksciau kas pakalbindavo su tuo ir eidavo
Manoji princese irgi bijo svetimu zmoniu ypac tetu, neduok dieve jei kas uzkalbina ar tik pasiziuri is kart asaros
Maniske irgi, moteru nemegsta, uztat vyrai patinka
o maniskis tai keistai taip, svetimu suaugusiuju nelabai bijo, ant ranku tai nelabai pas ka , bet pasikalbet gali
|