Parduodame uosvio buta, dalis bus grynais pinigais ir dalis -pervesta paskola, po keliu dienu norim pirkti kita buta bet jau vyro vardu(nelauksime kada ateis pirkeju paskola, nes norime greiciau savo perkama busta notariskai sutvarkyti, o ir tam turime reikiamu piniguciu) Tai galvojame, kad uosvis turetu padaryti vyrui pinigu dovanojima ar galima iskart apiforminti ir dovanojima ir tu piniguciu kurie ateis kaip paskola, bet mazdaug po menesio- iskart dovanojima...ar reiks antra karta eiti del to pas notara, kai ta paskola ateis i uosvio saskaita? Visas sitas reikalas labai rupi, kad neturetumem jokiu problemu po to su mokesciu inspekcija, pajamu deklaravimu.
Ir antras klausimas...
As savo vardu imu paskola, sudedam mano vyro pinigucius(kuriuos jam dovanoja mano uosvis)ir perkam abieju vardu kita buta. tai dabar noriu paklausti, kadangi as esu labai uzimtas zmogus ir neturiu tam laiko ar gali mano vyras nupirkus buta tvarkyti visus dokumentus registru centre, teismo leidima del buto ikeitimo ar tai turiu daryti tik as, nes imu savo vardu paskola. Ar reikia man notariskai parasyti vyrui igaliojima?-jei taip, tai kiek toks igaliojimas kainuotu?
Aciu uz atsakyma:)