Pasibaigė ana tema, tad nusprendžiau pratęsti diskusijas. Ko gero, ši tema panaši į "Kokio vardo niekada nesuteiktumėt savo vaikui"  taigi pradėsiu nuo to, jog svajojom su vyru išrinkti gražų lietuvišką vardą, na ir puolėm knygynuose ieškoti žodynėlių. Keliuose knygynuose visai jų nebuvo, o viename radome ne lietuviškų, bet vis dėlto vardų žodyną. Ir prasidėjo komedijos... (Mano nuomone, vardas- subtilus dalykas, bet kodel būdami lietuviais, turim rinkti vardus vaikams iš šumerų ar indų populiariųjų, ar tiesiog kodėl pateikiami vertalai iš anglų kalbos, o komentarai neprofesionalūs? Na, pamatysit patys, žodyno autoriaus neskelbiu.) Sakykim, mergaičių vardai: Agapeta- gr. "mylimoji". Agripina - gr. " gimusi kojomis į priekį "(??  ) Aimė - pranc "įsimylėjusi" Ajnana- ind. "neišmanėlė" Akakija- lot "akacija" Amfitrionė - gr. "vaišingoji" Anapurna- ind. sotumo deivė Apsuona - pagaliau lietuviškas Ardvisura- iran."tauri" Atritonė - gr. "nenugalima" (vaikai pravardžiuos a-Tritonė  ) Aukspirta- lietuviškas upėvardis. Einam prie B raidės Babsė- angl.dem. iš Barbora (??) Barbalė- gruz.saulė (deivė) Birvėta- valio, lietuviškas, iš upėvardžio Blaisė- lot "mikčiojanti" Chabatė- egipt. "dangaus valdovė" China - iš polinez. "balta, skaisti". (Made in China  ) Chlora Čosansina - ind. "protėvių dvasia" Domiseda- lot "namisėda" (wow) Džadža- iš abchaz. "apkūni" ir t.t.t..... kai turėsiu laiko, įkelsiu ir kitom raidėm prasidedančius vardus, pritaikytus lietuviškoms šeimoms, kurios ieško, kaip pavadinti savo kūdikius
Čia tai bent. Tikiuosi neatsiras mamyčių, kurios parinks vaikams tokius vardus (nors....).
Hermion@
2009 01 31, 09:57
Aukspirta man patiko Dar "neblogi" iš paprastesnių, neegzotiškų: Juozapota Sebastijonas Scholastika Teodozija Barnabas Tulgedas Prudencija Simplicijus Euzebijus Zefirina Protenis Eufrenija (gerai rimuojasi su šizofrenija) Aliodija Gracijonas
Zefirina
Hermion@
2009 02 03, 18:47
Pulcherija. Išvertus iš lotynų kalbos būtų Gražina
PurpleOrchid
2009 02 03, 20:57
Žinau istoriją apie kažkokią moteriškę, kuri savo dukrą pavadino Fekalija (nežinojo tikrosios žodžio reikšmės). Nežinau, kiek čia tiesos, bet vargšas vaikas
QUOTE(JuicyTube @ 2009 02 03, 21:57) Žinau istoriją apie kažkokią moteriškę, kuri savo dukrą pavadino Fekalija (nežinojo tikrosios žodžio reikšmės). Nežinau, kiek čia tiesos, bet vargšas vaikas  Anokia čia naujiena  Fekalija - vienas populiariausių vardų Lietuvoje  Apie tą vargšelę šitokiu vardu yra girdėjus didžioji dalis lietuvių. Tik kol kas nė vienas nesugebėjo jos dokumentų parodyti
QUOTE(JuicyTube @ 2009 02 03, 20:57) Žinau istoriją apie kažkokią moteriškę, kuri savo dukrą pavadino Fekalija (nežinojo tikrosios žodžio reikšmės). Nežinau, kiek čia tiesos, bet vargšas vaikas  vbs?
babause
2009 02 03, 22:54
zinau viena mergaite pavadinta Agonija. siaubas...
Apolinaras  Adolfas- asociacija aiski visiems
Man kažkodėl  Rigonda  gal dėl to,kad pažįstu vieną tokia Zefirina Gajus
Zuwytes
2009 02 15, 22:30
Man tai kazkodel Albinas pats negraziausias, man toks molis molis atrodo O laikrastyje skaiciau apie moteri Eulalija Scholastika - tipo 2 vardai. Nes anksciau kai gimdavo seimai nioliktas vaikas tie vardu nesugalvodavo ir kunigelis jau koki parinkdavo is kalendoriaus vardeli toki zmogelis ir turedavo
QUOTE(Zuwytes @ 2009 02 15, 22:30) Man tai kazkodel Albinas pats negraziausias, man toks molis molis atrodo  man tai linksmas tas vardas Albinas  mano tėtė tokiu vardu pavadintas  ale jam tinka
QUOTE(chikko @ 2009 02 04, 00:40) Man kažkodėl  Rigonda  gal dėl to,kad pažįstu vieną tokia Ir aš pažįstu.  O kas su ja blogai?
Uliuliuska
2009 02 19, 19:58
QUOTE(kycia @ 2009 01 29, 15:02) Agripina - gr. " gimusi kojomis į priekį "(??  ) Mano prosenele turejo toki varda. Man grazus. Агриппина Значение, происхождение. Агриппина горестная (лат.). Именины, святые покровители. 6 июля (23 июня) - Св. мученица Агриппина-дева, римлянка, за исповедание Христа претерпела мучения и во время пыток скончалась (III в.).
samadeva
2009 02 26, 08:32
QUOTE(rytoj @ 2009 02 03, 22:00) Anokia čia naujiena  Fekalija - vienas populiariausių vardų Lietuvoje  Apie tą vargšelę šitokiu vardu yra girdėjus didžioji dalis lietuvių. Tik kol kas nė vienas nesugebėjo jos dokumentų parodyti   niekas tokio vaiko nei nemate.sugalvojo kokia nors boba legenda apie negarzu varda ir dabar visi apsakoja kai didziausia anekdota.
Ramunita
2009 02 26, 23:39
aš tai vaikis.com radau vardelį Miškūnė  nu...niekaip nepamirštu
QUOTE(mocha @ 2009 02 24, 21:51) kur tokį išgirdot?
Bloody_mary
2009 02 27, 21:35
QUOTE(mocha @ 2009 02 24, 22:51)  na nieko sau
man tai cia labiau asocijuojasi ne su negraziausiais vardais,o su juokingiausiais,nes dauguma sypsena sukele
Man labai negražu berniukui mergaitiškas vardas  . Pvz girdėjau kaip šaukia berniuką Laurą (Lauras turėtų būti), arba vyro vardas Kristinas.. negražu man, nevyriška taip
MilliVanilli
2009 03 09, 23:35
julija4ever
2009 03 13, 12:56
Nieko sau
2009 03 14, 20:27
QUOTE(julija4ever @ 2009 03 13, 12:56) Pries pora metu darbe susiduriau su vardu Diarėja  nesinori net tikėti  eina sau
pagooglinau ką tai reiškia tai tikrai
 Fekalija
Laikrašty skaičiau apie Valderezą (tikriausiai tėvai buvo Valdas ir Tereza  ), dar yra vienas žymus dėstytojas Edgūnas. Tai man šitie tokie nelabai kokie vardai - realūs - nes kiek žodynuose prisiskaitai, tai viena, o kiek realybėje tokių yra ir ar išvis jų yra, tai kita
Nieko sau
2009 03 23, 09:16
QUOTE(Ramunka33 @ 2009 03 22, 10:33)  Fekalija  Pažįstate?
RitaRazi
2009 03 23, 10:51
QUOTE(Hermion@ @ 2009 01 31, 10:57) Dar "neblogi" iš paprastesnių, neegzotiškų: Juozapota Sebastijonas.... ir kas cia tokio "neblogo" tuose varduose? O musu naujadarai Meja, Teja grazesni?? QUOTE(Zuwytes @ 2009 02 15, 23:30) Nes anksciau kai gimdavo seimai nioliktas vaikas tie vardu nesugalvodavo ir kunigelis jau koki parinkdavo is kalendoriaus vardeli toki zmogelis ir turedavo i ta vardu kalendoriu tikrai neprosal zvilgtelti, kudikeliui gimus... QUOTE(VelDan @ 2009 03 22, 12:41) Laikrašty skaičiau apie Valderezą (tikriausiai tėvai buvo Valdas ir Tereza, dar yra vienas žymus dėstytojas Edgūnas. Tai man šitie tokie nelabai kokie vardai - realūs - nes kiek žodynuose prisiskaitai, tai viena, o kiek realybėje tokių yra ir ar išvis jų yra, tai kita tai kad destytojo vardas yra Egdunas... Man asmeniskai negrazus vardai yra tie, kurie neturi prasmes, t. y. tik raidziu kratinys. Arba tokie "naujadarai", tipo Skajus.. Aisku, kai kurie vardai musu kalboje skamba keistai, bet jie yra prasmingi kitose kalbose, tad mums ju tiesiog nereiketu rinktis del keistu asociaciju su musu kalbos zodziais..  Pakikenu kartais is tu keistokai skambanciu vardu..
carvalho
2009 03 23, 15:49
Vaikyje radau Antipas  tipo antinas? Papildyta:o mergaitei radau Akmė
QUOTE(carvalho @ 2009 03 23, 15:49) Vaikyje radau Antipas  tipo antinas? Papildyta:o mergaitei radau Akmė  man AKMĖJA vienas iš gražiausių vardų mergytei......
Daugiaziede
2009 04 04, 22:28
Silvija
*Liepa18*
2009 04 06, 11:10
Man tai tragiški vardai berniukui/vyrui: Jolantas, Agnius, Kristinas... Na ir visi likusieji iš šios kategorijos Na ir dabar labai jau pamėgti: Mėja, Tėja, Lėja... Gajus, Tajus, Skajus... ir t.t.
rasiux-
2009 04 06, 14:17
O man kažkodėl niekada nepatiko Artūras ir Ričardas- asociacija su banditais  Atsiprašau visų padorių žmonių šiais vardais
Vakar parke mama dukryte Benigna pasauke,nu labai negrazus vardas .  .Vienintele mano pazistama Benigna,tai kvanktelejus,pagerianti ispane,bet atmetus visas nemalonias asociacijas,visvien man sitas vardas bais negrazus
QUOTE(VelDan @ 2009 03 22, 13:41) Laikrašty skaičiau apie Valderezą (tikriausiai tėvai buvo Valdas ir Tereza  ), dar yra vienas žymus dėstytojas Edgūnas. Tai man šitie tokie nelabai kokie vardai - realūs - nes kiek žodynuose prisiskaitai, tai viena, o kiek realybėje tokių yra ir ar išvis jų yra, tai kita  mano ginekologes,pas kuria turejau gimdyt-toks vardas,bet visi vadina Valda  Kai ejau pas ja registruotis,vos liezuvio nenusilauziau
man tai pvz Ūla,Urtė nelabai  ...kaskaip neskamba(nieko nenoriu izeisti ar supykdyti cia tik mano nuomone)
Petunijus (mano sesuo užmiršus pavadinu Pelargonijum  ), Aldevinas, Almaras, Alfonsas (kaimyną turim tokiu vardu, tai kirčiuojam "o" - gerai skamba  )
as manau,kad nera negraziu vardu,juk mamytes niekada neisrinks negrazaus vardo savo vaikuciui,tiesiog kiek zmoniu tiek nuomoniu,
Loretawww
2009 04 10, 15:38
Na man tai Ula toks nelabai
Panelė_Monika*
2009 04 10, 15:56
QUOTE(MilliVanilli @ 2009 03 10, 00:35) Oh My God
Alinkus
2009 10 12, 13:47
QUOTE(Brasa @ 2009 04 09, 13:13) Petunijus (mano sesuo užmiršus pavadinu Pelargonijum
barbora, lukas, samanta, vanesa labai negražūs
Glebas
QUOTE(Holly- @ 2009 10 12, 22:34) Glebas  pritariu, ir man tas vardas negrazus (nuo vaikystes)
*fujimi
2009 10 15, 10:11
na man irgi artūras buvo pats baisiausias vardas... o i vyrus issirinkau butent zmogeli su tokiu vardu, pripratau kazkaip  , tik pase jo vardas be ū ilgosios, tai reik kirciuot trumpai ko nieks nedaro, tame tarpe ir pati, vienakart tik zakse teisingai varda istare, moteriske vadovaujanti ceremonijai man tai grazu ir Ula ir Urte. Mergyte mano seniau neistardavo urte, tai jai iseidavo pute
QUOTE(Zuwytes @ 2009 02 15, 23:30) Man tai kazkodel Albinas pats negraziausias, man toks molis molis atrodo O man Albinas net labai normalus vardas ir joks ne molis. Kai mokiausi buvo Albinas, labai fainas bachūras. Papildyta:QUOTE(Ramunita @ 2009 02 27, 00:39) aš tai vaikis.com radau vardelį Miškūnė  nu...niekaip nepamirštu   Bet čia labai geras vardas katei.  Labai mėgstu kates tokias panašias į lūšis. Papildyta:QUOTE(m-andreja @ 2009 10 15, 11:11) na man irgi artūras buvo pats baisiausias vardas... o i vyrus issirinkau butent zmogeli su tokiu vardu, pripratau kazkaip  , tik pase jo vardas be ū ilgosios, tai reik kirciuot trumpai O man ir Artūras labai normalus. Man negražiausias Ramūnas. Va čia tai tikras molis, net vardas apsiraminęs. Labai nevyriška. Pažįstu tokį vieną.  Nors jei vaikas labai judrus gal toks vardas ir tiktų, kad biski apsiramintų. O Ramunė vienas iš gražiausių mergaitiškų vardų. Iš mergaitiškų negažiasias Izabelė  , man labai pretenzingas.
|
|