Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Negražiausias kada nors girdėtas vardas II
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai > Bendros diskusijos apie vardus
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Loveco
Pasibaigė ana tema, tad nusprendžiau pratęsti diskusijas. Ko gero, ši tema panaši į "Kokio vardo niekada nesuteiktumėt savo vaikui" smile.gif

taigi pradėsiu nuo to, jog svajojom su vyru išrinkti gražų lietuvišką vardą, na ir puolėm knygynuose ieškoti žodynėlių. Keliuose knygynuose visai jų nebuvo, o viename radome ne lietuviškų, bet vis dėlto vardų žodyną. Ir prasidėjo komedijos...

(Mano nuomone, vardas- subtilus dalykas, bet kodel būdami lietuviais, turim rinkti vardus vaikams iš šumerų ar indų populiariųjų, ar tiesiog kodėl pateikiami vertalai iš anglų kalbos, o komentarai neprofesionalūs? Na, pamatysit patys, žodyno autoriaus neskelbiu.)

Sakykim, mergaičių vardai:

Agapeta- gr. "mylimoji".
Agripina - gr. " gimusi kojomis į priekį "(?? blink.gif )
Aimė - pranc "įsimylėjusi"
Ajnana- ind. "neišmanėlė" blink.gif
Akakija- lot "akacija"
Amfitrionė - gr. "vaišingoji"
Anapurna- ind. sotumo deivė
Apsuona - pagaliau lietuviškas bigsmile.gif
Ardvisura- iran."tauri"
Atritonė - gr. "nenugalima" (vaikai pravardžiuos a-Tritonė g.gif )
Aukspirta- lietuviškas upėvardis.

Einam prie B raidės lotuliukas.gif

Babsė- angl.dem. iš Barbora (??)
Barbalė- gruz.saulė (deivė)
Birvėta- valio, lietuviškas, iš upėvardžio lotuliukas.gif
Blaisė- lot "mikčiojanti" blink.gif
Chabatė- egipt. "dangaus valdovė"
China - iš polinez. "balta, skaisti". (Made in China doh.gif )
Chlora
Čosansina - ind. "protėvių dvasia"
Domiseda- lot "namisėda" (wow)
Džadža- iš abchaz. "apkūni" doh.gif

ir t.t.t..... kai turėsiu laiko, įkelsiu ir kitom raidėm prasidedančius vardus, pritaikytus lietuviškoms šeimoms, kurios ieško, kaip pavadinti savo kūdikius lotuliukas.gif
Alta
Čia tai bent. Tikiuosi neatsiras mamyčių, kurios parinks vaikams tokius vardus (nors....).
Hermion@
Aukspirta man patiko biggrin.gif doh.gif

Dar "neblogi" iš paprastesnių, neegzotiškų:
Juozapota
Sebastijonas
Scholastika
Teodozija lotuliukas.gif
Barnabas
Tulgedas
Prudencija
Simplicijus thumbup.gif
Euzebijus
Zefirina
Protenis blink.gif
Eufrenija (gerai rimuojasi su šizofrenija)
Aliodija
Gracijonas
Loveco
Zefirina biggrin.gif
Hermion@
Pulcherija. Išvertus iš lotynų kalbos būtų Gražina rolleyes.gif
PurpleOrchid
Žinau istoriją apie kažkokią moteriškę, kuri savo dukrą pavadino Fekalija (nežinojo tikrosios žodžio reikšmės). Nežinau, kiek čia tiesos, bet vargšas vaikas biggrin.gif
rytoj
QUOTE(JuicyTube @ 2009 02 03, 21:57)
Žinau istoriją apie kažkokią moteriškę, kuri savo dukrą pavadino Fekalija (nežinojo tikrosios žodžio reikšmės). Nežinau, kiek čia tiesos, bet vargšas vaikas  biggrin.gif
*

Anokia čia naujiena irnesakyk.gif Fekalija - vienas populiariausių vardų Lietuvoje cool.gif Apie tą vargšelę šitokiu vardu yra girdėjus didžioji dalis lietuvių. Tik kol kas nė vienas nesugebėjo jos dokumentų parodyti mastau.gif
l'eau
QUOTE(JuicyTube @ 2009 02 03, 20:57)
Žinau istoriją apie kažkokią moteriškę, kuri savo dukrą pavadino Fekalija (nežinojo tikrosios žodžio reikšmės). Nežinau, kiek čia tiesos, bet vargšas vaikas  biggrin.gif
*

vbs? bigsmile.gif
babause
zinau viena mergaite pavadinta Agonija. siaubas... schmoll.gif
rence*
Apolinaras biggrin.gif biggrin.gif Adolfas- asociacija aiski visiems biggrin.gif
chikko
Man kažkodėl schmoll.gif Rigonda doh.gif gal dėl to,kad pažįstu vieną tokia doh.gif
Zefirina doh.gif

Gajus doh.gif
Zuwytes
Man tai kazkodel Albinas pats negraziausias, man toks molis molis atrodo doh.gif

O laikrastyje skaiciau apie moteri
Eulalija Scholastika - tipo 2 vardai.

Nes anksciau kai gimdavo seimai nioliktas vaikas tie vardu nesugalvodavo ir kunigelis jau koki parinkdavo is kalendoriaus vardeli toki zmogelis ir turedavo rolleyes.gif
Giggle
QUOTE(Zuwytes @ 2009 02 15, 22:30)
Man tai kazkodel Albinas pats negraziausias, man toks molis molis atrodo  doh.gif

biggrin.gif man tai linksmas tas vardas Albinas lotuliukas.gif mano tėtė tokiu vardu pavadintas laugh.gif ale jam tinka blush2.gif biggrin.gif
*GG*
QUOTE(chikko @ 2009 02 04, 00:40)
Man kažkodėl  schmoll.gif  Rigonda doh.gif gal dėl to,kad pažįstu vieną tokia doh.gif
*

Ir aš pažįstu. ax.gif O kas su ja blogai?
Uliuliuska
QUOTE(kycia @ 2009 01 29, 15:02)
Agripina - gr. " gimusi kojomis į priekį "(??  blink.gif  )
*

Mano prosenele turejo toki varda. Man grazus. tongue.gif

Агриппина

Значение, происхождение. Агриппина — горестная (лат.).

Именины, святые покровители. 6 июля (23 июня) - Св. мученица Агриппина-дева, римлянка, за исповедание Христа претерпела мучения и во время пыток скончалась (III в.).
mocha
Traktorina doh.gif doh.gif doh.gif
samadeva
QUOTE(rytoj @ 2009 02 03, 22:00)
Anokia čia naujiena irnesakyk.gif Fekalija - vienas populiariausių vardų Lietuvoje cool.gif Apie tą vargšelę šitokiu vardu yra girdėjus didžioji dalis lietuvių. Tik kol kas nė vienas nesugebėjo jos dokumentų parodyti mastau.gif
*

drinks_cheers.gif niekas tokio vaiko nei nemate.sugalvojo kokia nors boba legenda apie negarzu varda ir dabar visi apsakoja kai didziausia anekdota.
Mischa
o man tai l.juokingi vardai Šakuntala ir Belzabubas... tongue.gif blink.gif kas taip savo vaikus gali pavadint... doh.gif mirksiukas.gif p.s. kai pamatem Belzabuba vardyne, tai net patiket negalejom.. doh.gif
Ramunita
aš tai vaikis.com radau vardelį Miškūnė ax.gif nu...niekaip nepamirštu rolleyes.gif
l'eau
QUOTE(mocha @ 2009 02 24, 21:51)
Traktorina doh.gif  doh.gif  doh.gif
*

kur tokį išgirdot? bigsmile.gif
Bloody_mary
QUOTE(mocha @ 2009 02 24, 22:51)
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif na nieko sau lotuliukas.gif
Darmin
man tai cia labiau asocijuojasi ne su negraziausiais vardais,o su juokingiausiais,nes dauguma sypsena sukele biggrin.gif
Marile
Man labai negražu berniukui mergaitiškas vardas schmoll.gif . Pvz girdėjau kaip šaukia berniuką Laurą (Lauras turėtų būti), arba vyro vardas Kristinas.. negražu man, nevyriška taip schmoll.gif
MilliVanilli
Makliobija lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
julija4ever
QUOTE(mocha @ 2009 02 24, 13:51)
*

bigsmile.gif Cia tai bajeris lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Pries pora metu darbe susiduriau su vardu Diarėja blink.gif
Nieko sau
QUOTE(julija4ever @ 2009 03 13, 12:56)

Pries pora metu darbe susiduriau su vardu Diarėja blink.gif
*

nesinori net tikėti blink.gif eina sau doh.gif
l'eau
pagooglinau ką tai reiškia tai tikrai doh.gif
Rinoja
doh.gif Fekalija doh.gif
VelDan
Laikrašty skaičiau apie Valderezą (tikriausiai tėvai buvo Valdas ir Tereza doh.gif ), dar yra vienas žymus dėstytojas Edgūnas. Tai man šitie tokie nelabai kokie vardai - realūs - nes kiek žodynuose prisiskaitai, tai viena, o kiek realybėje tokių yra ir ar išvis jų yra, tai kita ax.gif
Nieko sau
QUOTE(Ramunka33 @ 2009 03 22, 10:33)
doh.gif Fekalija doh.gif
*

Pažįstate? bigsmile.gif
RitaRazi
QUOTE(Hermion@ @ 2009 01 31, 10:57)

Dar "neblogi" iš paprastesnių, neegzotiškų:
Juozapota
Sebastijonas....
*

ir kas cia tokio "neblogo" tuose varduose? O musu naujadarai Meja, Teja grazesni?? g.gif
QUOTE(Zuwytes @ 2009 02 15, 23:30)
Nes anksciau kai gimdavo seimai nioliktas vaikas tie vardu nesugalvodavo ir kunigelis jau koki parinkdavo is kalendoriaus vardeli toki zmogelis ir turedavo
*

i ta vardu kalendoriu tikrai neprosal zvilgtelti, kudikeliui gimus...

QUOTE(VelDan @ 2009 03 22, 12:41)
Laikrašty skaičiau apie Valderezą (tikriausiai tėvai buvo Valdas ir Tereza, dar yra vienas žymus dėstytojas Edgūnas. Tai man šitie tokie nelabai kokie vardai - realūs - nes kiek žodynuose prisiskaitai, tai viena, o kiek realybėje tokių yra ir ar išvis jų yra, tai kita
*

tai kad destytojo vardas yra Egdunas...

Man asmeniskai negrazus vardai yra tie, kurie neturi prasmes, t. y. tik raidziu kratinys. Arba tokie "naujadarai", tipo Skajus.. Aisku, kai kurie vardai musu kalboje skamba keistai, bet jie yra prasmingi kitose kalbose, tad mums ju tiesiog nereiketu rinktis del keistu asociaciju su musu kalbos zodziais.. ax.gif Pakikenu kartais is tu keistokai skambanciu vardu.. blush2.gif
carvalho
Vaikyje radau Antipas blink.gif tipo antinas? lotuliukas.gif
Papildyta:
o mergaitei radau Akmė g.gif
Arvena
QUOTE(carvalho @ 2009 03 23, 15:49)
Vaikyje radau Antipas  blink.gif tipo antinas?  lotuliukas.gif
Papildyta:
o mergaitei radau Akmė  g.gif
*

man AKMĖJA vienas iš gražiausių vardų mergytei......
Daugiaziede
Silvija schmoll.gif
*Liepa18*
Man tai tragiški vardai berniukui/vyrui: Jolantas, Agnius, Kristinas... Na ir visi likusieji iš šios kategorijos unsure.gif hihihi.gif

Na ir dabar labai jau pamėgti: Mėja, Tėja, Lėja... Gajus, Tajus, Skajus... ir t.t. doh.gif
rasiux-
O man kažkodėl niekada nepatiko Artūras ir Ričardas- asociacija su banditais doh.gif Atsiprašau visų padorių žmonių šiais vardais blush2.gif smile.gif
Silvy
Vakar parke mama dukryte Benigna pasauke,nu labai negrazus vardas .cool.gif .Vienintele mano pazistama Benigna,tai kvanktelejus,pagerianti ispane,bet atmetus visas nemalonias asociacijas,visvien man sitas vardas bais negrazus ax.gif
meggy
QUOTE(VelDan @ 2009 03 22, 13:41)
Laikrašty skaičiau apie Valderezą (tikriausiai tėvai buvo Valdas ir Tereza  doh.gif ), dar yra vienas žymus dėstytojas Edgūnas. Tai man šitie tokie nelabai kokie vardai - realūs - nes kiek žodynuose prisiskaitai, tai viena, o kiek realybėje tokių yra ir ar išvis jų yra, tai kita  ax.gif
*

mano ginekologes,pas kuria turejau gimdyt-toks vardas,bet visi vadina Valda mirksiukas.gif Kai ejau pas ja registruotis,vos liezuvio nenusilauziau rolleyes.gif
gute88
man tai pvz Ūla,Urtė nelabai schmoll.gif ...kaskaip neskamba(nieko nenoriu izeisti ar supykdyti cia tik mano nuomone) 4u.gif
Etra
Petunijus (mano sesuo užmiršus pavadinu Pelargonijum biggrin.gif ), Aldevinas, Almaras, Alfonsas (kaimyną turim tokiu vardu, tai kirčiuojam "o" - gerai skamba ax.gif )
luli
as manau,kad nera negraziu vardu,juk mamytes niekada neisrinks negrazaus vardo savo vaikuciui,tiesiog kiek zmoniu tiek nuomoniu, smile.gif
Loretawww
Na man tai Ula toks nelabai
Panelė_Monika*
QUOTE(MilliVanilli @ 2009 03 10, 00:35)
Makliobija  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
*

Oh My God doh.gif
Alinkus
QUOTE(Brasa @ 2009 04 09, 13:13)
Petunijus (mano sesuo užmiršus pavadinu Pelargonijum

lotuliukas.gif
brasta
Fulgenta.
l'eau
barbora, lukas, samanta, vanesa labai negražūs schmoll.gif
Noelė
Glebas schmoll.gif
NI-KO
QUOTE(Holly- @ 2009 10 12, 22:34)
Glebas  schmoll.gif
*

pritariu, ir man tas vardas negrazus (nuo vaikystes) schmoll.gif
*fujimi
na man irgi artūras buvo pats baisiausias vardas... o i vyrus issirinkau butent zmogeli su tokiu vardu, pripratau kazkaip doh.gif , tik pase jo vardas be ū ilgosios, tai reik kirciuot trumpai thumbup.gif
ko nieks nedaro, tame tarpe ir pati, vienakart tik zakse teisingai varda istare, moteriske vadovaujanti ceremonijai biggrin.gif
man tai grazu ir Ula ir Urte. Mergyte mano seniau neistardavo urte, tai jai iseidavo pute blink.gif rolleyes.gif
Ledum
QUOTE(Zuwytes @ 2009 02 15, 23:30)
Man tai kazkodel Albinas pats negraziausias, man toks molis molis atrodo  doh.gif

O man Albinas net labai normalus vardas ir joks ne molis. Kai mokiausi buvo Albinas, labai fainas bachūras. wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Ramunita @ 2009 02 27, 00:39)
aš tai vaikis.com radau vardelį Miškūnė ax.gif  nu...niekaip nepamirštu rolleyes.gif
*

thumbup.gif Bet čia labai geras vardas katei. ax.gif Labai mėgstu kates tokias panašias į lūšis. ax.gif
Papildyta:
QUOTE(m-andreja @ 2009 10 15, 11:11)
na man irgi artūras buvo pats baisiausias vardas... o i vyrus issirinkau butent zmogeli su tokiu vardu, pripratau kazkaip doh.gif , tik pase jo vardas be ū ilgosios, tai reik kirciuot trumpai thumbup.gif

O man ir Artūras labai normalus.

Man negražiausias Ramūnas. Va čia tai tikras molis, net vardas apsiraminęs. Labai nevyriška. Pažįstu tokį vieną. doh.gif Nors jei vaikas labai judrus gal toks vardas ir tiktų, kad biski apsiramintų.
O Ramunė vienas iš gražiausių mergaitiškų vardų.
Iš mergaitiškų negažiasias Izabelė doh.gif , man labai pretenzingas.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.