Ieskau "naminio" medelio - auksto, apvalaus lapu vainiko, ant ilgo kamieno. Tokie buna lauramedziai. Bet ju kaineles... Maciau Ermitaze- virs 400 litu.
Labas, turiu tokį jau virš metro, tik dar ne su visai apvalia, vis dar beformuojama laja. O pirkau tai už visai juokingą kainą (apie 5 litus) maximoje, prieskonių skyrelyje. Tiesa, turėjo jis tada gal kokius 7 lapelius tiktai ir buvo gal 20 cm aukščio. Dabar galvoju kiek jau jam metų, gal kokie ketveri? Manau, tikrai neverta pirkti už tokią fantastinę kainą, geriau užsiauginti pačiai. O lauras yra tikrai labai nereiklus augalas. Kažkaip jokie kenkėjai jo nepuola (tfu-tfu-tfu). Vasarai išvežiau į sodą, tai leidžia naujus lapus kaip pasiutęs. Kažkur skaičiau, kad mėgsta sunkesnę dirvą, tai pasodinau į daržo žemę. Retkarčiais patręšiu ir apgeniu.
Tikrai sutinku, kad neapsimoka pirkti uz tokia kaina, nebent nera kantrybes ir norisi iskart didelio ir suformuoto augaliuko. Augalas neinoringas.Vienas is kenkeju kuris "myli" si augala - skydamariai. Bet cia nuo per sauso oro patalpoje. Jei daznai purksit lapukus, viskas bus gerai. Beje, lauramedis ir lauravyshne labai panasus ir daznai painiojami kuris yra kuris
Noriu ir aš tokio daigto, noriu jau senai. Taigi, pavogiau aš pas draugus pavasarį šakelę tokio lauramedžio, pasodinau, laisčiau, mylėjau ir vistiek jis neprigijo
Gavau dovanu lauramedzio sakeliu...kazi ar isleistu sakneles, pamerkus vandeny?
Aciu
gal galit ka placiau apie tuos saknydinimo fermentus ???
tai kad as pati nieko nezinau, jei rasiu parasysiu kas ir kaip... ar veikia...kazkur cia forume skaiciau, kad yra tokie fermentai, buna trasu skyriui.... augalai greiciau isleidzia sakneles
auginu lauriuką, bet jį užpuolė skydamariai, kaip gydyti
negi jo yra visur tik ne Klaipedoj, jau atrodo simtas metu kaip jo ieskau
aciu
oi
QUOTE(raganiuks26 @ 2007 02 17, 20:28) negi jo yra visur tik ne Klaipedoj, jau atrodo simtas metu kaip jo ieskau aciu Maximoj ar kitam PC, daržovių skyriuje, ten kur sudėti prieskoniniai augalai vazonėliuose
Turiu pasodintus lauro lapus, vienas nudžiūvo vazonas, kitas irgi, bet šalia išleido naują atžalą. Bet jau kvapas koks
maciau Megos Senukuose yra pirkti, mazdaug 1,5 metro 165lt, o didesnis ir tankesnis beveik 400lt kainavo
as irgi nusiziurejus si medeli, tik va norisi iskart didesnio, noreciau kieme pasodinti, kazi ziema iskestu, nieko jam neatsitiktu?
Ir as auginu laura
Pirkau pries metus ar daugiau Maximoj daigeli, jis man pasidaugino , kai persodinau gavau 15 vaiku Dali pardaviau, iskeiciau, isdalinau, dar keli liko.. Mano mylimiausias tai auga graziam vazone ant lango, zymiai didesnis ir grazesnis uz kitus, kurie gauna maziau demesio QUOTE(Pumpuryte @ 2007 04 06, 13:04) Ir as auginu laura Pirkau pries metus ar daugiau Maximoj daigeli, jis man pasidaugino , kai persodinau gavau 15 vaiku Dali pardaviau, iskeiciau, isdalinau, dar keli liko.. Mano mylimiausias tai auga graziam vazone ant lango, zymiai didesnis ir grazesnis uz kitus, kurie gauna maziau demesio na va,as ir nezinojau kokia grozybe gavau QUOTE(madre @ 2007 04 06, 13:08) na va,as ir nezinojau kokia grozybe gavau Tai kaip sakant tfu, tfu, tfu, kad taip ir toliau graziai augtu Laimes medelis dar vandeny- laukiu saknu QUOTE(anileva @ 2007 04 05, 16:05) maciau Megos Senukuose yra pirkti, mazdaug 1,5 metro 165lt, o didesnis ir tankesnis beveik 400lt kainavo as irgi nusiziurejus si medeli, tik va norisi iskart didesnio, noreciau kieme pasodinti, kazi ziema iskestu, nieko jam neatsitiktu? Tikrai neiškęstų, žiemai reikia į kambarį įnešt
kazkas minėjo apie skydmariu
QUOTE(avei @ 2005 08 01, 20:20) Noriu ir aš tokio daigto, noriu jau senai. Taigi, pavogiau aš pas draugus pavasarį šakelę tokio lauramedžio, pasodinau, laisčiau, mylėjau ir vistiek jis neprigijo Kaip liūdna. Šiandien gavau kelias šakas lauro. Tai pasmulkinau ir sukišau į žemę. Siūlo į smėlį geriau, bet neturiu dabar. Apgobiau maišeliais. Gal pasiseks. Su Daiga palaisčiau. Ar pridaiginot kas laurą iš šakelių? Vaikystėje atsimenu tetulytė taip buvo daug padauginus medelių.
sveikos
auginu lauramedi, bet su juo kazkas pasidare kad visi jo lapai, vazono krastai ir lango vieta kur jis pastatytas aplipe kazkokiu skysciu ideciau nuotrauka, bet nemoku
Vasarą pas mus nuo kaimynų slyvų taip amarai apdergia mašinas. Bet kad jokių vabalų nematyt pas tave
QUOTE(crocus @ 2008 04 23, 10:25) Vasarą pas mus nuo kaimynų slyvų taip amarai apdergia mašinas. Bet kad jokių vabalų nematyt pas tave atsiprasau neapziurejau iki galo savo lauriuko
Jo, tas puškalas padeda, tik reikės pakartoti po kiek laiko purškimą. Mano lauramedį buvo apipuolę
tikiuosi kad pades
nusipirkau ir aš laurameduką
QUOTE(raganele @ 2008 04 23, 16:40) nusipirkau ir aš laurameduką as kai pirkau pas mane vienas medelis buvo. kiek skaiciau sitam forume ir rojaus soduose, tai augina ivairiai, vienos atskiria, kitos padaro grazia lauramedziu giraite
pasižiūrinėjau interneto platybėse - nu ne prie širdies man "išprievartauti" medeliai ant koto
Kokia tema radau
Sveikos,
Turiu ir aš laurameduką,neseniai dar pirktą.Norėjau paklausti,gal turite kokią nors nuorodėlę ar info apie lauramedžio formavimą,nes jis pas mane visai gražiai šakojasi,bet dar nelabai ką dariau,t.y. negenėjau,labai laukčiau info,jei nesunku
o as siandien ieskojau sito medelio maximoj, bet neradau
QUOTE(Kotita @ 2008 05 26, 18:24) o as siandien ieskojau sito medelio maximoj, bet neradau as savo lauriuka pirkau geliu parduotuvej, maksimoj ilgai ieskojau bet taip ir neradau. na gal dideliuose miestuose ju yra ir ten. o kaip formuot bandyk paziuret rojaus soduose, ten yra tema apie lauramedi QUOTE(pyragiuke @ 2008 05 26, 21:41) as savo lauriuka pirkau geliu parduotuvej, maksimoj ilgai ieskojau bet taip ir neradau. na gal dideliuose miestuose ju yra ir ten. o kaip formuot bandyk paziuret rojaus soduose, ten yra tema apie lauramedi geliu parduotuvej net nekilo mintis paziuret, cia perskaiciau, kad kazkas pirko maximoj (prieskoniu skyriuje rado), tai sakau kazi ar bus geliu parduotuvej... QUOTE(Kotita @ 2008 05 26, 19:17) geliu parduotuvej net nekilo mintis paziuret, cia perskaiciau, kad kazkas pirko maximoj (prieskoniu skyriuje rado), tai sakau kazi ar bus geliu parduotuvej... as ta pati kazkur paskaiciau tai i maksima eidavau kiekviena diena ir tiesiai i prieskoniu ir darzoviu skyriu, bet vis tekdavo nusivilt. o viena diena netycia uzejau i geliu parde ir radau
Ačiū pyragiuke,bandysiu rojaus soduose žiūrėt
Aš tai pirkau ermitaže lauriuką ir labai neblogai atrodantį.
tada rytoj bandysiu ieskot geliu parduotuvese
Prieš gerą mėneį pirkau mažučiuką laurą ir per saavitę jis man išleido jau esančių šakelių viršūnės tris ilgiausius stiebus su lapais maždaug 5 kartus didesniais negu yra ant pačio lauriuko. Atrodo dabar labai keistai. Sveria žemyn tas šakeles tokie dideli lapai. Apie augalus nelabai ką nutuokiu, tai nežinau ar man nugenėt tuos stiebelius (nes skaičiau kad jie nebijo genėjimo), ar laukt kol daugiau tokių pridygs
QUOTE(LauraP @ 2008 05 27, 14:45) Prieš gerą mėneį pirkau mažučiuką laurą ir per saavitę jis man išleido jau esančių šakelių viršūnės tris ilgiausius stiebus su lapais maždaug 5 kartus didesniais negu yra ant pačio lauriuko. Atrodo dabar labai keistai. Sveria žemyn tas šakeles tokie dideli lapai. Apie augalus nelabai ką nutuokiu, tai nežinau ar man nugenėt tuos stiebelius (nes skaičiau kad jie nebijo genėjimo), ar laukt kol daugiau tokių pridygs o kam tau nugenet? man atrodo kad jis nori augt, gal bandyk paremt tas naujas sakeles.sunku pasakyt kai neisivaizduoji kaip ten atrodo na, is manes nera profesionales
Siandien uzejau i viena parduotuve geliu, turejo lauro medeli, bet jau toks negrazus... sako tai atsizvelkit i transportavima ir pan, bet kas man is to, kad i ji atsizvelgsiu ir turesiu negrazu medeli
QUOTE(Kotita @ 2008 05 28, 14:54) Siandien uzejau i viena parduotuve geliu, turejo lauro medeli, bet jau toks negrazus... sako tai atsizvelkit i transportavima ir pan, bet kas man is to, kad i ji atsizvelgsiu ir turesiu negrazu medeli na va, jei yra vienas, tai manau po kiek laiko uzsives ir daugiau jei turi galimybe nusigaut i marijampole, tai galesi nusipirkt. maciau yra aure geles parduotuvej
Nu va kaip tas mano keistuolis dabar atrodo:
![]() ![]() QUOTE(pyragiuke @ 2008 05 28, 18:29) na va, jei yra vienas, tai manau po kiek laiko uzsives ir daugiau jei turi galimybe nusigaut i marijampole, tai galesi nusipirkt. maciau yra aure geles parduotuvej uoj, Marijampole man tikrai tolokai... Gana keistai medelis atrodo su tom ataugom QUOTE(LauraP @ 2008 05 28, 18:34) Nu va kaip tas mano keistuolis dabar atrodo: Man tai labai persodint jį norėtųsi. Žemelė gan suvargusi vazonėly atrodo. O kad pasikeitė augimo sąlygos tai ir leidžia truputį kitokius ūgliukus. Persodinsi, sužels , sutankės. Nebent tu nori formuot kokią tai formą, tai pagalvok ir karpyk. Nes manau pats laikas pavasarį.
Crocus - dėkui labai
|