Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vištienos patiekalai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Bitulka
Mano anyta gyvena kaime ir augina daug pauksciu. Tai ji daro vistienos troskini ir man labai jis patinka.Receptukas "Vistienos troskinys kaimiskai" biggrin.gif
Imam visa sisciuka (jei seimyna didele ar laukiate sveciu), supjaustom norimo dydzio gabaleliais(su visais kaulais). Sudedam i bliuda, apibarstom norimais prieskoniais (gali buti vegeta, vistienos prieskoniai arba paprasciausiai druska ir pipiriukai). paskui isplaka 2 arba 3 kiausinius ir supila ant vistienos, viska gerai ismaiso. Keptuveje gerai ikaitina alieju ir ima po gabaleli vistos, pavolioja miltuose ir apkepa, kad graziai apskrustu. Sukrauna vista i puoda, uzpila vandens taip, kad apsemtu vistiena ir troskina. Troskinimui ipusejus (mazdaug po 20 min kai uzverda), keptuveje paspirgina parukytu arba pasudytu lasuniuku (mazais spirgiukais), juose sukepina dvi ar tris sutarkuotas morkas ir keleta cesnako skilteliu (susmulkintu) ir supila ant vistienos, kad toliau troskintusi jau su morkom. Pries pabaiga ipila grietineles, dar patroskina 5 min. ir prasom - su ryziais, virtom bulvem, bulviu kose, ar keptom bulvem kaip tik labiau patinka... man tai mniam mniam thumbup.gif clap_1.gif tikrai super.
smike
Ma labai patiko toks receptas:
Vistienos file supjaustyti griezineliais, nelabai dideliais ir pamarinuoti per nakti svogunuose, acte, majoneze arba kokia kitokiam marinate, tik butinai cesnako idekite! Kita diena istraukite, visus svogunus ir cesnakus nupurtykite, kad liktu daugmaz pliki gabaleliai. Pagaminkite tesla is miltu, kiausiniu ir druskos (jokiu skysciu nepilti!!! ). Gabaliukus merkti i tesla ir kepti ant vidutines ugnies kol iskeps ir is vidaus. Pagalinti padaza: sumaisyti sviesta, grietine, pom.padaza, druska ir CINAMONA (!!!!), viska pakaitinti kol taps vienalyte mase. Padaza ant kepsniuku kiekvienas pilasi pats. Tiekti su ryziais ir darzoviu salotomis. Man laaaabai patiko! thumbup.gif
Angel*ina
Sveikos mamos. Wow, cia tiek daug recepteliu, tikiuosi jie nedings niekur (bo dar neturiu kam gaminti, o sau tingisi), bet ziuriu i ateiti biggrin.gif .
Gal kuri zinot kaip pagaminti vistienos krutinele sveikai? Na turiu omeny be riebalu, be jokiu ten grietineles padazu, be fermentinio surio ir t.t. Ar tik vienintele "ale ant groteliu" yra be riebalu ir naturaliausia ir vienintele? Siaip aisku, seiles nutyso beskaitant visus receptelius, viskas kas skaniausia yra nelabai sveikiausia sad.gif Bet gal kuri zinos sveika receptuka? Labai aciu.
smike
QUOTE (lilly @ 2004 10 26, 09:38)
Sveikos mamos. Wow, cia tiek daug recepteliu, tikiuosi jie nedings niekur (bo dar neturiu kam gaminti, o sau tingisi), bet ziuriu i ateiti biggrin.gif .
Gal kuri zinot kaip pagaminti vistienos krutinele sveikai? Na turiu omeny be riebalu, be jokiu ten grietineles padazu, be fermentinio surio ir t.t. Ar tik vienintele "ale ant groteliu" yra be riebalu ir naturaliausia ir vienintele? Siaip aisku, seiles nutyso beskaitant visus receptelius, viskas kas skaniausia yra nelabai sveikiausia sad.gif Bet gal kuri zinos sveika receptuka? Labai aciu.

Ta proga anekdotas:
"Isleista nauja knyga apie skanu ir sveika maista! Vienas skyrius apie skanu, o kitas apie sveika maista..." biggrin.gif Na as labiau linkusi i skanaus maisto puse- negi kankinsiuos tik salotu lapais vien tam, kad sveikai mirt?.. Na jau ne... laugh.gif
O siaip gali vistiena itrint cesnakais, prieskoniais, garstyciom, paslakstyti vusterio arba sojos padazu, pamarinuot ir kept orkaitej- Labai skanu gaunasi. wink.gif
Angel*ina
QUOTE (smike @ 2004 10 26, 10:58)
"Isleista nauja knyga apie skanu ir sveika maista! Vienas skyrius apie skanu, o kitas apie sveika maista..."

Zinau zinau... Pats skaniausias maistas deja beveik visada yra nelabai sveikas laugh.gif
maka
QUOTE (lilly @ 2004 10 26, 10:38)
Sveikos mamos. Wow, cia tiek daug recepteliu, tikiuosi jie nedings niekur (bo dar neturiu kam gaminti, o sau tingisi), bet ziuriu i ateiti biggrin.gif .
Gal kuri zinot kaip pagaminti vistienos krutinele sveikai? Na turiu omeny be riebalu, be jokiu ten grietineles padazu, be fermentinio surio ir t.t. Ar tik vienintele "ale ant groteliu" yra be riebalu ir naturaliausia ir vienintele? Siaip aisku, seiles nutyso beskaitant visus receptelius, viskas kas skaniausia yra nelabai sveikiausia sad.gif Bet gal kuri zinos sveika receptuka? Labai aciu.

Paprastai, jei greito varianto nori, tai supjaustai file gabaleliais, ipili puse sauksto aliejaus i keptuve, po to vistiena paleidzia sultis, ir sausa nebuna, jei jau visai be riebalu nori, tai ant vandens. As dedu darzoves (paprikas, morkas, svogunus), ar grybus, arba riesutais ar saulegrazom pabarstau (bet cia jau daug kaloriju). Skanesnis variantas, kai file per nakti palaikai itrynus cesnaku, kariu ir pipirais (druska pries kepant).

O is skaniu patiekalu, tai man skanus ziuljenas. Gal Bea zino recepta, nes as kazkaip seniai labai dariau. Ten file+baltas padazas+grybai+suris. Atrodo...
Bitulka
QUOTE (maka @ 2004 10 28, 10:15)
QUOTE (lilly @ 2004 10 26, 10:38)
Sveikos mamos. Wow, cia tiek daug recepteliu, tikiuosi jie nedings niekur (bo dar neturiu kam gaminti, o sau tingisi), bet ziuriu i ateiti  biggrin.gif .
Gal kuri zinot kaip pagaminti vistienos krutinele sveikai? Na turiu omeny be riebalu, be jokiu ten grietineles padazu, be fermentinio surio ir t.t. Ar tik vienintele "ale ant groteliu" yra be riebalu ir naturaliausia ir vienintele? Siaip aisku, seiles nutyso beskaitant visus receptelius, viskas kas skaniausia yra nelabai sveikiausia  sad.gif  Bet gal kuri zinos sveika receptuka? Labai aciu.

Paprastai, jei greito varianto nori, tai supjaustai file gabaleliais, ipili puse sauksto aliejaus i keptuve, po to vistiena paleidzia sultis, ir sausa nebuna, jei jau visai be riebalu nori, tai ant vandens. As dedu darzoves (paprikas, morkas, svogunus), ar grybus, arba riesutais ar saulegrazom pabarstau (bet cia jau daug kaloriju). Skanesnis variantas, kai file per nakti palaikai itrynus cesnaku, kariu ir pipirais (druska pries kepant).

O is skaniu patiekalu, tai man skanus ziuljenas. Gal Bea zino recepta, nes as kazkaip seniai labai dariau. Ten file+baltas padazas+grybai+suris. Atrodo...

Ziuljenu buna ivairiu, mes kartais Kaune i Sudaruska nuvaziuojam papietauti su bendradarbiais, tai man ten jie labai patinka thumbup.gif
Ziuljenas su zuvimi:
Ryziai, kepinti svoguniukai, kapta zuvis, raugintas agurkelis(as namie dedu marinuota), majonezas ir suris. Ryzius sumaisom su kepintais svoguniukais ir susmulkintais agurkeliais, dedam i inda su dangciu(pries tai geriau butu patepti sviestu arba trupuciuka aliejaus ipilti), ant virsaus kepta zuvi mazais gabaliukais, uzdedam majonezo, sutarkuoto surio ir i orkaite, kad gerai susilyu ir suris issilydytu.
Ziuljenas su grybais:
Virtos bulves, apkepinti svoguniukai(turi buti nevisiskai sukepe, toki pusiau zali, bet buna neastrus), kepti pievagrybiai, majonezas suris. Ir vel viskas kaip su zuvies ziuljenu, ant dugno supjaustytos bulves, grybai ant virsaus, svogunai, majonezas ir suris. kepti taip pat.
Ziuljenas rusiskai:
Virtos bulves, virta-apkepta pamarinuota kiauliena, nugesinti svogunai, majonezas, suris. Paruosti ir kepti taip pat kaip pries tai buvusius.

Toki Ziuljenai man labiausiai patinka, zodziu sukrauni viska kas like nuo vakar, uzdedi majonezo suriaus ir i orkaite ar mikrobange ir prasom jums nauji pietus biggrin.gif
smike
QUOTE (maka @ 2004 10 28, 10:15)
O is skaniu patiekalu, tai man skanus ziuljenas. Gal Bea zino recepta, nes as kazkaip seniai labai dariau. Ten file+baltas padazas+grybai+suris. Atrodo...

Grybu ziuljenas Jei idesi apkeptos vistienos ar kokiu darzoviu turesi kitoki ziuljena. wink.gif
Vasarėlė
Gal turit įdėjų, kuo įdaryti keptą vištą.Obuoliai ir džiovintos slyvos nusibodo. norėtųsi ko nors įdomesnio.
Bitulka
QUOTE (Vasarele @ 2004 10 28, 22:00)
Gal turit įdėjų, kuo įdaryti keptą vištą.Obuoliai ir džiovintos slyvos nusibodo. norėtųsi ko nors įdomesnio.

As kepta vista idarineju ivairiu skoniu ryziais, kopustais.
1.Isverdu ryzius. Aliejuje pakepinu susmulkinta pora, raudona paprika, cesnakiuko (pagal skoni). Viska sumaisau su ryziais, paprieskoniuoju arba vegeta, arba santa marija prieskoniais su kariu.
Vista sumarinuoju is anksto, maziausiai pries 3-4 valandas. Zodziu jei buvo kameroje isimu is vakaro, kad atsiltu o paskui ryte sumarinuoju (islipus is lovos laugh.gif ), o jei is parduotuves tai tik parnesusi ispalunu ir suprieskoniuoju.
Kai vista pasimarinavusi per sike laugh.gif prikemsu ryziu ir uzsmaigstau dantu krapstukais arba uzsiuvu su siulu. Ir i orkaite.
Su vista viskas aisku, toliau pasakosiu tik apie idarus.
2.Isverdu ryzius, ismirkinu razinas ir dziovintus persikus, aliejuje pakepinu svoguniuka arba pora ir siek tiek apkepinu vaisius. Sumaisau su ryziais, truputi prieskoniu ir prikemsu vista.
3. Isverdu ryzius. Aliejuje sukepinu pievagrybius ar siaip kokius turiu grybus su svogunais, sumaisau su ryziais, paprieskoniuoju ir prikemsu vista.
4. Imu lygiom dalim raugintu kopustu ir svieziu. Pirmiausiai keptuveje sukepinu morkas su svogunais (mano vyras megsta, kai buna parukytu lasiniuku spirgiuku smile.gif ), tada sudedu susmulkintrus raugintus kopustus ir patroskinu uzdengus dangti kokias 30min., tada sukraunu susmulkintus sviezius kopustus ir dar mazdag tiek pat. Kopustais prikemsu vista. Prie sitokios vistos jau reiks bulviu smile.gif
Skanaus!
une
parasysiu savo receptuka, kuriuo kartais seimos reikalavimu pasimegaujam (beja jis tiktu ir prie temos "kaip pigiai pavalgyti) :

~kg vistienos sparneliu

3 puodeliai miltu
v.s. cesnako milteliu ( as su kavamale sumalu dziovinto cesnako granules)
v.s. svoguno mileteliu (padarau taip pat)
1/2 arb.s. kajeno pipiru (arba aitriosios paprikos ,kas kam patinka)
v.s. saldziosios paprikos
druskos

siuos sausus ingridientus sumaisyti

2 puodeliai kefyro
aliejaus kepimui

sparnelius nuverdu sriubai ( kartais be druskos, dar idedu svoguno ,lauro lapeli, pipiru, bet druskos tai butinai ir visada). kai jie atvesta , padalinu per sanariukus. tada volioju miltuose su prieskoniais, tada i kefyra apvolioju ir vel atgal i miltus. tada atsargiai su znyplemis dedu i ikaitinta alieju. isemus dedu ant popierinio ranksluoscio,kad aliejus susigertu.
gaunasi tokia sultinga vistiena su traskia ,niam niam plutele wub.gif valgom su bulviu kose ir morku salotom. na tikrai labai skanu, tik figurai kenkia unsure.gif biggrin.gif
labai paparstas,pigus ir geras receptukas. wink.gif
_____________________________
*kai kartais neturiu visu siu prisekoniu, naudoju paprasciausiai vistienos prieskonius su kariu. thumbup.gif

*paprasciau yra tuos miltukus padalinti i dvi dalis .viena supilti i maiseli, ten ideti kazkiek sparneliu ir sukratyti. (tik nedaryti taip po to,kai pavilgai kefyre). tada greiciau buna.

* kartais taip darau krutinele. tik jos neverdu. supjaustau mazdaug dvieju pirstu plocio juostelem ir analogiskai ,kaip spernelius paruosiu.
Arinva
vistiena su obuoliu sultimis

vistienos gabaliukus itrinti ir palikti pastoveti mazdaug valanda jei yra laiko tai ir daugiau
itrinimui naudoju : kmynus vistienos prieskonius cesnaka druska trupti citrinos sulciu majonezas+grietinebeje galima ideti medaus
po to viska sudedam i skarda patepta trupuciu riebalu ir uzpilam obuoliu sultimis galima naminemis tada skonis geresnis bet jei nera tai tiks ir pirktines ir kepam kol graziai paskrus
prie vistos labai tinka bulviu kose su morkomis arba keptos bulves (kartu su vista)
o kas megsta galima tik su svieziomis salotomis bet butinai gaivios ne riebios t.y. be majonezo ar grietines
aidaja
Aš mėgėja "lengvų" patiekalų, tai galiu pasiūlyt porą skanių salotų receptų:
-saliero
-Keptos vištienos krūtinėlės, apibarstytos vištienos prieskoniais
-pusiau perpjautos vynuogės
-graikiški riešutai
-majonezas

Karštos salotos su vištiena:

-pakepta vištos krūtinėlė, pagardinta prieskoniais ir medumi
-"Pekino" salotos
-agurkas
-pomidoras
-paprika
-citrinų padažas
-salotų prieskoniai

Ant salotų lapų deti visko po truputį, ant viršaus - vištiena.
Skanaus essen.gif
Etina
QUOTE (Vasarele @ 2004 10 28, 23:00)
Gal turit įdėjų, kuo įdaryti keptą vištą.Obuoliai ir džiovintos slyvos nusibodo. norėtųsi ko nors įdomesnio.

nezinau ar cia idomesnis, bet as siandien kepu vistyte idaryta tarkuotom bulvem( per burokine tarka ir imaisytais bulviu prieskoniais) rolleyes.gif biggrin.gif
kolkas dar negaliu pasakyti, del skonio, nes kepu pirma karta ir ragauti teks po kokios geros valandeles wink.gif biggrin.gif
Mirabela
Nupirko mama vistienos sirdeliu ir ako padaryk ka nors.Ir isleke pas drauge.Gal galit ka patarti?Juk nemesiu lauk wink.gif Is anksto aciu uz receptus
ulaa
Nuplauk,perpjauk per puse,apkepink siek tiek su svogunais ir morkytem,patroskink kokias 20 min.,idek grietines,prieskoniu megstamu,valgyti su bulvytem ir darzovem.Mano diedas alpsta del vistienos sirdeliu,ypac ryte po gero baliaus laugh.gif
r@siukas
Mes taip pat labai megstam sirdeles, tik as jas is pradziu apverdu, o po to dar patroskinu padaziuke (panasus kaip guliaso, su kecupu) su morkytem ir svoguniukais.
Su bulviu kose niam niam gaunasi wink.gif
Macarena
QUOTE (Ieva-Pieva @ 2004 08 01, 13:52)
darau kepeneliu pasteta tongue.gif pakepinu kepeneles ir svoguna ant sviesto su vegeta ir juodaisiais pipirais, biski druskos. isverdu kiausinius. sumalu viska mesmale is gerai sumaisau. skonis fantastinis su svieziu batonu thumbup.gif

O kokiom cia proporcijom mazdaug ? Kiek kiausiniu?... g.gif Man pastetai tai labai aptinka, jei dra taip paprastai pasigamina, tada fantastika thumbup.gif
Ieva-Pieva
as siandien vel darysiu rolleyes.gif turiu 400 g kepeneliu, tai desiu 5 kiausinius ir 2 vid. dydzio svogunus.
Macarena
QUOTE (Ieva-Pieva @ 2004 11 17, 10:58)
as siandien vel darysiu rolleyes.gif turiu 400 g kepeneliu, tai desiu 5 kiausinius ir 2 vid. dydzio svogunus.

O aciu wink.gif bandysiu ir as kazkada prisiruosti toki pastetuka pagaminti rolleyes.gif ..O tu kepeneliu nereikia apvirti pries pakepinant?
AUKSUOLIUKĖ
Noriu duoti keletą patarimų dėl kepenėlių paruošimo.Tai va....prieš kepant kepenėlių jokiu būdu nesūdykite, kitaip jos bus kietos.Todėl visus prieskonius berkite tik jas iškepusios.Ir dar.....kepenėlės bus švelnios , jei prieš kepdamos jas pusvalandžiui pamerksite į pieną,po to gerai nudžiovinkite,povoliokite miltuose ir kepkite. thumbup.gif
AUKSUOLIUKĖ
VIŠTIENOS KRŪTINĖLIŲ SUKTINUKAI
4 porcijos :4 vištiebos krūtinėlės po 125 g 1/2 šaukštelio baltųjų pipirų 1/2 šaukštelio šalavijų 4 ploni kumpio greižinėliai(po 20 g) 4 mediniai šipuliukai 4 šporcijos reikės :aukštai sviesto kepimui 1/8 chereso 200 g greitinės druskos PARUOŠIMO BŪDAS :
vištienos krūtinėles pabarstyti druska ir pipirais, įtrinti susmulkintais šalavijais.Suvynioti į kumpio griežinėlius ir persmeigti medine balanėle arba užsiūti.Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinti sviestą.Ant išlydyto sviesto sudėti suktinukus ir kepti dažnai vartant.Iškepusius suktinukus įdėti į pakaitintą pusdubenį ir pridengti.Keptuveje likusius riebalus išmaišyti su greitine ir cheresu.Pagardinti pagal skonį ir supilti į padažinę.Suktinukus pateikti su žaliaisiais žirneliais,pakepintais su sviestu, ir virtais ryžiais,pagardinti smulkiai kapottmis petražolėmis.PATARIMAS:šalavijus vartoti saikingai,užteks ir vieno lapelio.RUOŠTI -20 MINUČIŲ,KEPTI-6 MINUTES.Ir dar....viena porcija apie 561 kcal.O be to dar : jei lieka nesuvalgyti suktinukai...galima užšaldyti ir laikyti 2
mėnesius.GREITAI IR SKANIAI thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
vilmuke
neatsimenu kuriam puslapiukyje, ber as pasidariau vakar LESIU TROSKINI SU VISTIENA thumbup.gif , prigaminau pilna keptuve, tai puse pati suvalgiau essen.gif blush-anim-cl.gif

tik as dejau konservuotus lesius, tai buvo dar daug patogiau, nereikejo virti , o be to kitokiam pavidale ir neradau g.gif
espera
Viščiukų krūtinėlių file su ananasais

Reikės:
viščiųkų krūtinėlės filė (priklausomai nuo valgytojų skaičiaus)
sojos padažo
aliejaus
kario
vištienos prieskonių
pipirų, drusko
koncervuotų ananasų gabaliukais.

viščiukų filė supjaustom gabaliukais kaip guliašui. užberiam vištienos prieskonių, šiek tiek pipirų, vos vos druskytės, užpilam sojos padažu - gerai viska išmaišom su rankytėm ir paliekam pasimarinuoti kokią valandžikę.
po to įkaitinam aliejų keptuvėje ir sudedam krūtinėlės gabaliukus - apkepam gerai, dar bekepant įberiam kario. baigiant kepti suberiam skardine koncervuotų ananasų ir dar pakepinam, kol įkais ir ananasai. ir galim valgyt. liabai skanu smile.gif
jei kas mėgsta ypač aštriai, siūlau į kepimo pabaigą dar ipilti tailandietiško saldaus padažo wink.gif
nerez
Nepatikesit, bet man vistienos slauneles su kpustais nesigavo sad.gif Kopustai neiskepe... O kai nesiseka, tai ir dar kas nors buna negerai - vistiena be druskos...
biggrin.gif
NA, bet kokia kt.savite bandysiu vel, bet kepimo maiselyje
PaneleKiausiniene
Paaiskinkite geriausiai pasaulio kulinarei blush-anim-cl.gif , kaip ten ta vista su buteliu kept? Ar ta buteli pripilti vandens? Kiek? Ar ji uzkisti? blush-anim-cl.gif blush-anim-cl.gif
Asta
QUOTE (nerez @ 2004 11 22, 21:34)
Nepatikesit, bet man vistienos slauneles su kpustais nesigavo sad.gif Kopustai neiskepe... O kai nesiseka, tai ir dar kas nors buna negerai - vistiena be druskos...
biggrin.gif
NA, bet kokia kt.savite bandysiu vel, bet kepimo maiselyje

Ash patikesiu biggrin.gif

Idomus tas receptukas vishtos su kopustais ir man pasirode, bet nesiryztu gaminti. Kazkaip atrodo arba kopustai neishkeps, arba jie ims degti iki tol kol vishtiena paskrus, nes vistiek, turbut, nevisus juos apklosi mesa... g.gif
Lukutis
QUOTE (vilkeS @ 2004 11 22, 20:17)
Viščiukų krūtinėlių file su ananasais

Reikės:
viščiųkų krūtinėlės filė (priklausomai nuo valgytojų skaičiaus)
sojos padažo
aliejaus
kario
vištienos prieskonių
pipirų, drusko
koncervuotų ananasų gabaliukais.

viščiukų filė supjaustom gabaliukais kaip guliašui. užberiam vištienos prieskonių, šiek tiek pipirų, vos vos druskytės, užpilam sojos padažu - gerai viska išmaišom su rankytėm ir paliekam pasimarinuoti kokią valandžikę.
po to įkaitinam aliejų keptuvėje ir sudedam krūtinėlės gabaliukus - apkepam gerai, dar bekepant įberiam kario. baigiant kepti suberiam skardine koncervuotų ananasų ir dar pakepinam, kol įkais ir ananasai. ir galim valgyt. liabai skanu smile.gif
jei kas mėgsta ypač aštriai, siūlau į kepimo pabaigą dar ipilti tailandietiško saldaus padažo wink.gif

labai patiko man sis receptukas , butinai darysiu savaitgaly, bet kazin ar galima sojos padaza pakeisti majonezu, nes man sojos padazas labai nepatinka, neskanus. wub.gif
espera
QUOTE (rasukas @ 2004 11 25, 08:40)
QUOTE (vilkeS @ 2004 11 22, 20:17)
Viščiukų krūtinėlių file su ananasais

Reikės:
viščiųkų krūtinėlės filė (priklausomai nuo valgytojų skaičiaus)
sojos padažo
aliejaus
kario
vištienos prieskonių
pipirų, drusko
koncervuotų ananasų gabaliukais.

viščiukų filė supjaustom gabaliukais kaip guliašui. užberiam vištienos prieskonių, šiek tiek pipirų, vos vos druskytės, užpilam sojos padažu - gerai viska išmaišom su rankytėm ir paliekam pasimarinuoti kokią valandžikę.
po to įkaitinam aliejų keptuvėje ir sudedam krūtinėlės gabaliukus - apkepam gerai, dar bekepant įberiam kario. baigiant kepti suberiam skardine koncervuotų ananasų ir dar pakepinam, kol įkais ir ananasai.  ir galim valgyt. liabai skanu smile.gif
jei kas mėgsta ypač aštriai, siūlau į kepimo pabaigą dar ipilti tailandietiško saldaus padažo wink.gif

labai patiko man sis receptukas , butinai darysiu savaitgaly, bet kazin ar galima sojos padaza pakeisti majonezu, nes man sojos padazas labai nepatinka, neskanus. wub.gif

manau, kad gali pakeisti majonezu - svarbu, kad truputuka pasimarinuotu ir viskas. o siaip tai man to sojos padazo iskepus nebesijaucia, na bent jau tokio skonio, kaip paragavus is butelio - man paragavus is butelio irgi neskanu smile.gif
Lukutis
o as radau viena receptuka su vistiena kazkada buvau dariusi ir visai patiko.
reikia;vistienos fili, raudonos paprikos, skilteles cesnako, prieskoniu ir sultinio.
paprikas susmulkini ir patroskinti kartu su cesnaku.
ipjauti krutineles, padaryti kiseneles, ideti paprikos ir susmeigti mediniais pagaliukais, paskaninti prieskoniais.
krutineles apkepti , uzpilti sultiniu ir 10-15 minuciu patroskinti.
Lukutis
QUOTE (Ieva-Pieva @ 2004 08 01, 13:52)
darau kepeneliu pasteta tongue.gif pakepinu kepeneles ir svoguna ant sviesto su vegeta ir juodaisiais pipirais, biski druskos. isverdu kiausinius. sumalu viska mesmale is gerai sumaisau. skonis fantastinis su svieziu batonu thumbup.gif

ar galetu parasyti kas tikslesni receptuka, kiek ir ko reikia.
labai busiu dekinga. clap.gif
Ieva-Pieva
400 g. kepeneliu, 5 kiau6iniai, 2 svogunai. juoduju pipiru ir druskos tai tikrai pagal skoni wink.gif o sviesto- pagal kaloriju skaiciu laugh.gif jei ant dietos- maziau, jei ne- daugiau, nes skaniau laugh.gif
Lukutis
QUOTE (Ieva-Pieva @ 2004 11 25, 17:24)
400 g. kepeneliu, 5 kiau6iniai, 2 svogunai. juoduju pipiru ir druskos tai tikrai pagal skoni wink.gif o sviesto- pagal kaloriju skaiciu laugh.gif jei ant dietos- maziau, jei ne- daugiau, nes skaniau laugh.gif

labai dekoju clap.gif clap.gif
Debesiukas
Greitas receptukas vakarienei:

Paprastai naudoju virta vishtiena (be kaulu), bet jei neturiu - tada file susipjaustau gabaliukais, pridedu prieskoniu ir pakepu ant aliejaus - ishkepa greitai.

Keptuveje ishtirpinu sviesta ir pakepu maltus dzhiuveselius (kol sviestas pilnai susigeria), tada maishant pripilu vishtienos sultinio (ish kubelio) arba vandens. Skyschio pilti tiek, kad butu norimo tirshtumo padazhas. Tada dedam megstamu prieskoniu (vegeta, karis, pipiriukai ar shiaip koks mishinys padazhui), jei reikia - druskos. Tada suverchiu gabaliukais pjaustyta vishtiena ir patroshkinu, kol sushils. Tada uzhbalinu grietine (velgi pagal skoni), idedu shviezhiu petrazholiu arba krapu ir jau galima valgyti. Tinka su ryzhiais, virtom bulvem ar bulviu koshe. Skanaus smile.gif
Night
Niu darysiu siandien vistiena arba su raugintais arba su ananasais (priklausomai nuo to ka gausiu IKIukyje g.gif ). Tikiuosi viskas bus ok ir neteks vienai valgyt biggrin.gif .
Niu pirmadieni papasakosiu wink.gif
Lukutis
QUOTE (PUka @ 2004 09 26, 11:30)
Perskaiciau visa tema ir neradau jokio recepto vistiena su krevetemis sad.gif
gal kas turite?

TROSKINTA VISTIENA SU KREVETEMIS
vistienos file
5 skilteles cesnako
100-150 g virtu kreveciu
2 svogunai
2 pomidorai
150g sultinio
150 balto vyno
2-3 lauro lapeliai
pipiru
drukos
1 stikline aliejaus
is aliejaus ,susmulkintu 2 skilteliu cesnako, lauro lapeliu, pipiru ir druskos paruosti marinata.susmulkinti file gabaliukais ir sudeti i marinata, palaikyti apie 6 valandas, isemus apkepti is abieju pusiu.
sudeti i gilesni puoda, uzpilti sultiniu, vynu ir troskinti.
aliejuje apkepti likusi cesnaka, svogunus ir supjaustytus pomidorus ir sudedam i troskini, baigiant troskinti, suberti aliejuje apkeptas krevetes.
Lukutis
QUOTE (rasukas @ 2004 11 25, 18:50)
labai dekoju clap.gif clap.gif

siandien dariau si vistienos patiekaliuka, gavosi liuks thumbup.gif ir kitoms parekomenduociau , nes labai skanu. clap_1.gif
Debesiukas
QUOTE (Bitulka @ 2004 10 25, 14:29)
Mano anyta gyvena kaime ir augina daug pauksciu. Tai ji daro vistienos troskini ir man labai jis patinka.Receptukas "Vistienos troskinys kaimiskai"  biggrin.gif
Imam visa sisciuka (jei seimyna didele ar laukiate sveciu), supjaustom norimo dydzio gabaleliais(su visais kaulais). Sudedam i bliuda, apibarstom norimais prieskoniais (gali buti vegeta, vistienos prieskoniai arba paprasciausiai druska ir pipiriukai). paskui isplaka 2 arba 3 kiausinius ir supila ant vistienos, viska gerai ismaiso. Keptuveje gerai ikaitina alieju ir ima po gabaleli vistos, pavolioja miltuose ir apkepa, kad graziai apskrustu. Sukrauna vista i puoda, uzpila vandens taip, kad apsemtu vistiena ir troskina. Troskinimui ipusejus (mazdaug po 20 min kai uzverda), keptuveje paspirgina parukytu arba pasudytu lasuniuku (mazais spirgiukais), juose sukepina dvi ar tris sutarkuotas morkas ir keleta cesnako skilteliu (susmulkintu) ir supila ant vistienos, kad toliau troskintusi jau su morkom. Pries pabaiga ipila grietineles, dar patroskina 5 min. ir prasom - su ryziais, virtom bulvem, bulviu kose, ar keptom bulvem kaip tik labiau patinka... man tai mniam mniam  thumbup.gif  clap_1.gif  tikrai super.

Liuks receprukas thumbup.gif . Valgem ir pirshtus laizhem. Net vyras, kuris vishtienos su kaulais nepripazhista, gyre clap_1.gif
espera
Keptas visciukas

paskutini karta taip kepiau, tai baisiai skaniai gavosi, tai dalinuose - galima taip kepti ir ciela, arba ketvirtukais padalinus - man kazkaip geriau ketvirtukais, nereik tiek kantrybes cackintis, kad tikrai viskas iskeptu smile.gif

taigi - visciuka itrinti druska, juodais pipirais ir nemazai kario - privaryt jo ir i vidu. tada aptrint ir aplaistyt sojos padazu ir uzspaust ant virsaus viena dideli apelsina, galima ir minkstimu apdeliot dar - palikt taip pasimarinuot tam sojos ir apelsinu padaze kokia valandzike ar kad ir maziau. tada isimti ir kepti orkaitej prie 250, po kurio laiko aplaistant tuo nuo marinavimosi likusiu skysciu is sojos padazo ir apelsino wink.gif ir viskas smile.gif ale labai skanu gavosi kazkaip rolleyes.gif
Unikumas
O kaip jus kepate kepsnius is vistienos file, kokius priedus dedate, koki padaza gaminate? Labai idomu. Kaip tik saldytuve mociutes vistos file guli. Aciu help.gif tongue.gif
nikute
QUOTE(Auges @ 2003 06 29, 20:40)
Višta, kepta folijoje

1 višta, druskos, pipirų, (1 šaukštelis kmynų), 2 - 3 šaukštai sviesto, 2 šaukštai tarkuotos petražolės šaknies, 1 poras, 1 morka, 2 šaukšteliai citrinos ar obuolių sulčių.

Paukštį iš viršaus ir vidaus įtrinti druska, sumaišyti su pipirais ir kmynais, bei apšlakstyti rūgščiomis sultimis. Į Pilvo ertmę įdėti sviesto arba taukų, sumaišytų su tarkuota petražole. Paukštį suvynioti į foliją, įdėti į keptuvą, ir 20 - 30 minučių kepti orkaitėje 180 ° C temperatūroje.

Padažui tinka sultys, kuriose kepė mėsa. Į jas galima įdėti grietinėlės ir aštraus padažo.

Patiekti su virtais ryžiais ar keptomis bulvėmis ir daržovėmis (žirniais, pupelėmis, žiediniais koūstais ir kt.), vaisių salotomis.

Labai skani vistyte iseina, tik as i vidu dar dedu majonezo ir ne petrazoliu o krapu virsuneliu, ir kepu ilgiau nei 30 min, man per 30 min iekad neiskepa.  :smile.gif

*



Šiandien kepiau - ale jau skanumas tos vištelės pagal Auges receptą, tai niam niam essen.gif - vieni kaulai beliko. Būtinai išsikepkit wink_3.gif
Krisla
As irgi siandien kepiau vista pagal Auges recepta thumbup.gif Super skani!!! Dar padariau kepeneliu pasteta pagal Ievos-Pievos recepta. Irgi tikras gardumelis thumbup.gif
Armana
Nežinau, gal kas jau ir rašė apie šį patiekalą, bet man vištienos filė labiausiai patinka padarytas taip:
Reiks: vištienos filė, vekuotų ananasų, meksikietiškų prieskonių, porų ir grietinės.
Vištieną ištrinti mexikietiškais prieskoniais ir palaikyti keletą valandų, tada ją pakepti, vėliau sudėti porus ir ananasus ir dar šiek tiek pakepti, o galiausiai sudėti grietinę. Skanaus biggrin.gif
ekojura
Vistienos kepsnys su suriu ir ananasais

Vistienos krutineles-karbonadu kepimas: vistienos krutinele supjaustome gabalais ir ismusame, uzdedame prieskoniu (vegeta), isvoliojame miltuose, tada dedame i kiausinio plakini, pavoliojame ir dedame i ikaitinta keptuve su aliejumi. Vistienos krutineles gabaliukus-karbonadus iskepame.
Iskeptus vistienos file gabaliukus sudedame i skarda, ant ju uzdedame koncervuotus ananasu griezinelius (ne gabaliukus), tada ant ju uzpilame inde likusiu ananasu sulciu, uzdedame tarkuota suri ir i orkaite, kol issilydys suris.
Rekomenduojamos salotos: tarkuotos morkos, graikiski riesutai, majonezas.
Skanaus. smile.gif
Pasariote
Niekada nemegau saldzios vistienos,bet kai paragavau sia... thumb_yello.gif Vistos krutinele supjaustyti gabaliukais ir pakepti.Kai apskrunda,deti griezineliais pjaustyto banano,is kart pabarstyti kariu,druskyte ir sojos padazu.Atsargiai ismaisyti ir uzpilti neriebia grietinele.Pakaitinti iki uzvirimo ir patiekti su ryziais.Garnyrui stambiai pjaustytos sviezios darzoves ir rugstoko obuolio skiltele.Labai greita.nebrangu ir nekasdieniska.Skanaus. thumbup.gif
bea
Nepamenu ar minėjau kur nors savo mylimiausias vištienos salotas. Labai paprasta, bet labai skanu. Čia apie tai, kaip galima visapusiškai išnaudoti vištienos krūtinėles.
Perkate du vienetus vištienos krūtinėlės. Nupjaunate nelabai kruopščiai mėsą nuo kauliuko (kad dar liktų jos ten). Iš jos darote kokį nors karštą patiekalą (mamos čia daug prirašė receptų), kas liko metate puodan ir verdate vištienos sultinį (pridėjus daržovių ar makaronų, ar ka mėgstate puiki sriuba), o kai išverda, nupjaustom likusią mėsytę nuo kauliukų ir ją supjaustome gabalėliais, sudedame visą skardinę kukurūzų, pora šaukštų majonezo ir daug daug kario miltelių (aš dar dedu yellow curry paste - tokia aštri kario pasta, užtenka vos vos įdėt, maximose yra prie visokių ten kitajsku-meksikanskų ir t.t. reikalų). Va ir gaunasi trijų patiekalų vištiški pietūs, bet labai skanu... wink.gif essen.gif

user posted image
Tylene
Gal kuri nors zhinot receptuka "amerikietishko vistienos kepsnio" ? Valgau ji Kauno Maximos "Delano" kavineje. Ten nuo kaulo nuimta shlaunele, bet kazhkaip idomiai ishkepta...labai labai skaniai.....
Ir dar labai domintu Sheperd'o pyragas ( vishtiena uzhkepta bulviu koshe). Gal zhinot kuri receptuka?
picolo
QUOTE(viksrelis @ 2003 07 16, 01:50)
Vištienos kepenėlių maltiniai su perlinėmis kruopomis

1 pakelis šaldytų broilerio kepenėlių
0,5 stiklinės virtų perlinių kruopų
1 kiaušinis
1 svogūnas
25 g sviesto
2 šaukštai džiūvėsėlių
3 šaukštai krakmolo
malti juodieji pipirai
muskatas
imbieras
druska
aliejus

Atšilusias broilerių kepenėles 1 val. mirkome piene.
Svogūną supjaustome kubeliais ir pakepame su sviestu. Į juos įdedame kepenėles ir truputį pakepame.
Apkepusias kepenėles sumalame mėsmale, įmušame kiaušinį, įberiame džiūvėsėlių, krakmolą, perlines kruopas, paskaniname druska bei prieskoniais ir gerai išmaišome.
Iš kepenėlių masės formuojame maltinius, apvoliuojame juos džiūvėsėliuose ir kepame su aliejumi.
Maltinius patiekiame su bulvių koše ir šviežiomis daržovėmis.


Šaltinis: Žurnalas "Kviečiu prie stalo"

*



Isbandyta!
Mano vyras apskritai nepripazista kepeneliu, bet sis patiekalas jam tikrai patiko,
thumbup.gif
Labai skanu, terliones yra, bet svarbiausia rezultatas!! smile.gif
picolo
QUOTE(Limcamca @ 2003 11 26, 01:14)
Mano vyras sestadieni pirstelius apsilaizydamas valge, jau taip skanu jam buvo. wink.gif
*



Taip pat labai skanu!Padariau 2 dienom, o suvalgyta buvo vienu prisedimu biggrin.gif biggrin.gif
ramaske
QUOTE(Tylene @ 2005 01 13, 15:50)
Gal kuri nors zhinot receptuka "amerikietishko vistienos kepsnio" ? Valgau ji Kauno Maximos "Delano" kavineje. Ten nuo kaulo nuimta shlaunele, bet kazhkaip idomiai ishkepta...labai labai skaniai.....
Ir dar labai domintu Sheperd'o pyragas ( vishtiena uzhkepta bulviu koshe). Gal zhinot kuri receptuka?
*



REIKIA:
farso 500 gr.
puse svoguno
cesnako
druskytes
pipiriuko.
visko ko reikia bulviu kosei.
sheperd pie misinuko(galima pacioms pasiruosti koki pomidoru padaziuka)

Pasiruosti farsa su visais prieskoniais
Sheperd pie specialus padazo misinukas,nezinau ar lietuvoj jo yra pirkti,bet anglijoje parduotuvese yra.pakepinti farsa (galima dar kokiu morkyciu itarkuoti) sumaisyti su tuo misinuku ismaisytu su saltu vandeniu.pakerti truputi kol sutirstes.Tada i kokia skarda supilti farsa su tuo padazu,o ant virsaus pasiruostos bulviu koses ir kokiai 15 minuciu i karsta orkaite.labai skanu.

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.