Laba diena mamytes, as noreciau suzinoti kada susilaukete savo pirmu leliuku. man paciai 25 taciau dar neturiu, turiu butinai mokslus pabaigti, o mokslai tokie kad su pilvu niekaip (vaidyba ir rezisura). ar iki 30 metu ne per velu? ar tiesa kad kuo veliau tuo daugiau komplikaciju, sunkus nestumas ir pan.? pasidalinkite prasau savo patirtimi nes truputi ir pergyvenu....visgi jau kaip ir laikas butu o as tempiu...
Atsipalaiduok, vaidink ir režisuok
Iki 35 dar pats laikas, o ir vėliau galima.. O komplikuojasi ir jaunutėms, čia jau amžius mažai įtakoja. Aišku-virš 40 pirmąsyk gimdyti gal tau jau pačiai neleis, darys Cezarį, nes gimdos kaklelis sunkiai darinėjasi. Na, aš susilaukiau 23, bet mokslus jau buvau baigusi. Dieve, kokios tos moterys kompleksuotos
ai kad geru "draugiu" yra kurios ir prikalba...as tikiu kad mano leliukas lauke manes ir kai bus laikas ateis
Neimkit i galva kvailu plepalu. As pati abu vaikus pagimdziau iki 30. Dabar jau niekas nebesistengia taip anksti gimdyti. Viena mano bendradarbe 37 metu laukiasi pirmo vaikucio, o kita - kai pagimdys bus jau ir 40. Mes labai uz jas dziaugiames ir laikom kumscius, kad sekmingai isnesiotu ir pagimdytu. O jus dar nesukit galvos.
na as savo mergaites sulaukiau 21metu
buvau jauna , bet taip isejo...
Aš savo vaikelio susilaukiau labai jauna - budama 18 metų, bet nė kiek to nesigailiu
Dukrytės susilaukiau kai man buvo 21
savo princesės susilaukiau, kai man buvo 24 metai, nors norėjau leliuko jau nuo 18 metų
QUOTE(vfeja @ 2009 01 30, 21:43) Laba diena mamytes, as noreciau suzinoti kada susilaukete savo pirmu leliuku. man paciai 25 taciau dar neturiu, turiu butinai mokslus pabaigti, o mokslai tokie kad su pilvu niekaip (vaidyba ir rezisura). ar iki 30 metu ne per velu? ar tiesa kad kuo veliau tuo daugiau komplikaciju, sunkus nestumas ir pan.? pasidalinkite prasau savo patirtimi nes truputi ir pergyvenu....visgi jau kaip ir laikas butu o as tempiu...
Man 28, vaikučių noriu, bet atidėlioju - irgi mokslai, disertacija plius laukia ir vyras daug planų visokių turi. Taigi, vaikai gal po kelių metų. Nerimas yra, bet žinau, kad iki 35 pagimdysiu.
Aišku, kai pamatau draugių vaikučius jau bėgiojančius, liūdnoka..Na pas mus kiti privalumai - buitis sutvarkyta, be paskolų, mokslai rimti, skraidom daug..Tuo ir pasiguodžiu, kad vaikams netrūks nieko..Manau, gerai, kad pagyvename sau, o paskui bus brandi, išlaukta motinystė..
man buvo 27m
gal šita tema vfejai bus naudinga:
Kokio amžiaus ryžotės gimdyti vėliausiai nors ten gal labiau apie antro/trečio vaikelio gimdymą kalba. man rods buvo ir tema apie pirmą vaiką, bet neberandu kažko. į temą - man 29 m. vaikų kol kas neturiu. pasak mano ginekologės, "laiko dar tikrai turite"
man už kelių dienų bus 28m. ir vaikų dar neturiu, ir kaip faina kai ginekologė nuramina, kad dar laiko tikrai yra, nes manoji tai jau pareiškė, kad LAIKAS!!! o 25m. tai tikrai dar manau galima neskubėti su vaikiuku, juo labiau kai mokslai nebaigti
As savo pimagimio susilaukiau beveik 30...nu ir nieko...(ir nestumas buvo lengvas) ir dar iki 40 ruosiuos dar kokius 2 pagimdyt....
Mano sese va 37 laukiasi ir nieko.. Manau, kam kada skirta tada ir bus...
Turiu tik vieną sūnelį, kurio susilaukiau 22
as 20m,atrodo dabar,kad jauna labai jau buvau.per radija tokia tema klausiausi,tai ten skambino moterys,kurios apie 50m,pirma pasigimde,vienai buvo 53m,ir nieko laimingos
19 metuku
Svarbiausia savęs neįtikinti, kad jau vėlu. Manau,kad iki 40 m pats tas.
aš irgi manau, kad skubėti neverta nes vaikas tai juk ne koks žaislas. Bet žiūrint iš vaiko pozicijos, turbūt ,, pykčiau" ant savo mamos, kad buvo tokia savanaudė ir mane pagimdė tik 40 metų, kai visi bendraamžiai turi tarkim 30-metes mamas. Žinoma nekalbu apie atvejus kai nepavyksta ilgai susilaukti vaikų, reikia gydytis ir t.t. Čia kalbėjau apie savanaudiškas mamas kurios nori pagyventi ,, tik sau"( nors pati kolkas tokia esu
Pirmo vaikelio susilaukiau, beveik 22m. o antro 26....ir del to visai nesigailiu
Manau, kad pirmojo geriausia susilaukti iki kokiu 25-27 metu, ir ne tik todel, kad sunkiau gimdyti, bet del to, kad kuo mazesnis amziaus skirtumas tarp tevu ir vaiku, tuo geriau. pati turiu jaunus tevus ir noriu buti jauna mamyte. man 24, siemet labai laukiame gandru
30-ies. Ilgai ilgai lauktas buvo šitas lepūnėlis
as pirmaji gimdziau 19,bet nei tada gailejaus,nei tuo labiau dabar.visai smagu kai salia manes zingsniuoja visa galva didesnis penkiolikmetis
QUOTE(Chanelle @ 2009 02 05, 13:18) Manau, kad pirmojo geriausia susilaukti iki kokiu 25-27 metu, ir ne tik todel, kad sunkiau gimdyti, bet del to, kad kuo mazesnis amziaus skirtumas tarp tevu ir vaiku, tuo geriau. pati turiu jaunus tevus ir noriu buti jauna mamyte. man 24, siemet labai laukiame gandru Mano mama manęs susilaukė 36. Puikūs santykiai tarp mūsų. Šiuo metu jai 70 ir ji geriausia mano paslapčių saugotoja ir patarėja. Tarp manęs ir mano vaikų irgi beveik 40 m. skirtumas. Tikiuosi panašių santykių, kaip tarp manęs ir mano tėvų...
O as pirmojo susilaukiau budama 21
As savo stebukliuko susilaukiau budama 25 m. ir del to dziaugiuosi
mano mama manęs susilaukė 29 ir aš žadu laukti panašaus amžiaus. Vyresnėms moterims galbūt ir minimaliai daugiau rizikos (ji buvo anksčiau, kai žmonės apskritai vidutiniškai 40 metų gyveno), tačiau jos laimingesnės, labiau subrendusios ir gali daugiau duoti vaikui emociškai bei materialiai. Be to, jos beveik niekada nesigaili "prarasto laiko", kas (nors reta prisipažins) dažna tarp jaunų mamyčių, kurios staiga visą jaunystę praleidžia vaikus augindamos ir vėliau tiek mokytis, tiek karjeros laiptais lipti, tiek draugų ieškotis jau daug sunkiau. Ir energijos keliauti, nei iš šio nei iš to persikraustyti į kitą šalį, kažko naujo išmokti jau nebėra. Aš esu už vėlesnę motinystę.
susilaukiau 25metu
Sūnų pagimdžiau būdama 22-jų. O manęs mama susilaukė, kai jai buvo 37, mano sesrs - 41.
pirmaja gimdziau 21m, antraji 32m.
mano teta gimde pirmaji 31. Manau kekvienam savo. Aplamai tokiu klausimu geriau pasitarciau su savo gydytoju genekologu, nei klausciau forume kevienas organizmas yra individualus. Esu girdejus, kad geriausia pagimdyt pirma karta nuo 20 iki 25m, bet turbut geriau veliau, nei kaip gimdo 14metes.
Pirmasis gimė, kai buvau 24 metų, antras, kai sulaukiau 29. Trečiąjį planuoju gimdyt, kai sulauksiu gal 35-37metų.
26-erių.
Mano mamos draugė pirmojo vaikelio susilaukė būdama beveik 40-ties. Nėštumo metu, galima sakyti, poliklinikoj ji ir gyveno... Sustiprinta gydytojų priežiūra, genetiniai tyrimai ir panašūs baubai... bet viskas puiku
as susilaukiau kai buvo man 23 metai ,bet taip gavosi norejau veliau
Aš susilaukiau 26 m., tačiau manau, kad iki 30 m. galima laisvai palaukti.
28 metu,cia manau skubeti nereikia.Kaip sakoma ateis laikas,bus ir vaikas
Dukrytes sulaukiau 24m. Antra planavau iki 30 tikrai, na vyras ir patvarke reikalus, pgimdziau 28 metu.
O as ilgai laukiau, kol sulaukiau...deja tik 34metu, bet aciu dievui sveiko vaikucio
na aš tai 25m. ir iki 30m. norėčiau antro
man 29, laukiu pirmagimio, kai gimdysiu bus beveik 30
bet planuot pradejom kai buvau 26, tada atrode pats laikas na siaip manau iki 25 tai tikrai nera kur skubet, tik va vienintele problema, jei kartais paaiskeja kai jau susiruosi pastot, kad yra siokiu tokiu mazesniu ar gal ir dideliu problemu, tai gydymas gali ir uztrukt, tada gal jau truputi imi gailetis kad per velai pradejai, per velai suzinojai kad yra bedu, ypac kai nori ne vieno vaikelio...tada pradedi mastyt ar iki 40 spesiu pagimdyti 3 (na mes ju tiek noretume, bet dziaugsimes kad ir vienu) tik stebuklas kad 30 gimtadienio proga gausiu tokia dovana...vyresnes mamos matyt labiau vertina ir myli vaikucius ypac jei jie planuoti, ilgai laukti zinau kad nesigailesiu ir nepasakysiu vaikui niekada kad jis sugadino man gyvenima, sutrukde mokslams ar karjerai su netyciukais ir ypac jaunesnem truksta kantrybes daznai QUOTE(qqte @ 2009 02 22, 13:36) man 29, laukiu pirmagimio, kai gimdysiu bus beveik 30 bet planuot pradejom kai buvau 26, tada atrode pats laikas na siaip manau iki 25 tai tikrai nera kur skubet, tik va vienintele problema, jei kartais paaiskeja kai jau susiruosi pastot, kad yra siokiu tokiu mazesniu ar gal ir dideliu problemu, tai gydymas gali ir uztrukt, tada gal jau truputi imi gailetis kad per velai pradejai, per velai suzinojai kad yra bedu, ypac kai nori ne vieno vaikelio...tada pradedi mastyt ar iki 40 spesiu pagimdyti 3 (na mes ju tiek noretume, bet dziaugsimes kad ir vienu) tik stebuklas kad 30 gimtadienio proga gausiu tokia dovana...vyresnes mamos matyt labiau vertina ir myli vaikucius ypac jei jie planuoti, ilgai laukti zinau kad nesigailesiu ir nepasakysiu vaikui niekada kad jis sugadino man gyvenima, sutrukde mokslams ar karjerai su netyciukais ir ypac jaunesnem truksta kantrybes daznai Sveikutes!Pasisakysiu ir as.Pirmagimes susilaukiau 18 metu QUOTE(qqte @ 2009 02 22, 13:36) man 29, laukiu pirmagimio, kai gimdysiu bus beveik 30 bet planuot pradejom kai buvau 26, tada atrode pats laikas na siaip manau iki 25 tai tikrai nera kur skubet, tik va vienintele problema, jei kartais paaiskeja kai jau susiruosi pastot, kad yra siokiu tokiu mazesniu ar gal ir dideliu problemu, tai gydymas gali ir uztrukt, tada gal jau truputi imi gailetis kad per velai pradejai, per velai suzinojai kad yra bedu, ypac kai nori ne vieno vaikelio...tada pradedi mastyt ar iki 40 spesiu pagimdyti 3 (na mes ju tiek noretume, bet dziaugsimes kad ir vienu) tik stebuklas kad 30 gimtadienio proga gausiu tokia dovana...vyresnes mamos matyt labiau vertina ir myli vaikucius ypac jei jie planuoti, ilgai laukti zinau kad nesigailesiu ir nepasakysiu vaikui niekada kad jis sugadino man gyvenima, sutrukde mokslams ar karjerai su netyciukais ir ypac jaunesnem truksta kantrybes daznai ar su netyciukais kantrybes truksta ar ne tai cia nuo moters priklauso
aš sulaukus 30 ir manau paciu laiku, viskas savo vietoj, viskas sudeliota, todel galiu harmonijoj augint... bet kiekviena turim savo laikroduka vidini,kuris ir diktuoja
Pirma gimdziau budama 31, antra 33.
QUOTE(qqte @ 2009 02 22, 12:36) man 29, laukiu pirmagimio, kai gimdysiu bus beveik 30 bet planuot pradejom kai buvau 26, tada atrode pats laikas na siaip manau iki 25 tai tikrai nera kur skubet, tik va vienintele problema, jei kartais paaiskeja kai jau susiruosi pastot, kad yra siokiu tokiu mazesniu ar gal ir dideliu problemu, tai gydymas gali ir uztrukt, tada gal jau truputi imi gailetis kad per velai pradejai, per velai suzinojai kad yra bedu, ypac kai nori ne vieno vaikelio...tada pradedi mastyt ar iki 40 spesiu pagimdyti 3 (na mes ju tiek noretume, bet dziaugsimes kad ir vienu) tik stebuklas kad 30 gimtadienio proga gausiu tokia dovana...vyresnes mamos matyt labiau vertina ir myli vaikucius ypac jei jie planuoti, ilgai laukti zinau kad nesigailesiu ir nepasakysiu vaikui niekada kad jis sugadino man gyvenima, sutrukde mokslams ar karjerai su netyciukais ir ypac jaunesnem truksta kantrybes daznai QUOTE(anno @ 2009 02 27, 00:52) Juk neparase kad visos, manau turejo omenyje kad gal dazniau pasitaiko tarp jaunu, o ypac tada kai vaikas buvo netyciukas, nelauktas ir neplanuotas. Bet tikrai buna daug mamyciu, kurios myli savo netyciukus ir jos niekuom ne blogesnes uz vyresnes su planuotais vaikiukais. Juk tarp visu kategoriju galima rasti visokiu individu..
23 metų, ir manau kad ne per anksti
as susilaukiau 26m,nors visada galvojau,kad pirmas lelius,kai baigsiu vidurine bus
(18m)bet gavos,taip kaip gavos.ir manau nera cia nieko blogo kiek metu pagimdai,svarbu jis butu lauktas ir sveikas.
pirmi du - 19 ir 20 metų buvau , pagranduko 32 metų susilaukiau , jokio skirtumo dabar ir "nepadoru " gimdyt iki 25
|