Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kokio amžiaus susilaukėte pirmo vaikelio?
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Nėštumo planavimas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Kyvis
BUVO 29m.
Kiipshiuke
Pirmaji vaikeli pagimdziau 23 metu. Tik apsigyniau bakalaura, ir iskart pastojau smile.gif Dabar man 27, bandom gamint kita leliuka, bet bedos bedeles, jau pora metu nieko nesigauna sad.gif
renaus
As susilaukiau 19, nors labai anksti, bet dabar labai del to dziaugiuosi, mokslus galima testi ir pagimdzius , svarbiausia reikia tureti daug daug noro ir nenuleisti ranku, o manau pastoti niekad nevelu, juk viskam savas laikas, ce jau kaip dievas nuspres taip ir bus 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Priedanga
28 ax.gif
Ivona24
Gimdziau 24 4u.gif
angel dreams
Pirmąjį vaikuti pagimdžiau 21 m.
Labai skubėjau gyventi rolleyes.gif ,norėjosi šeimos,vaikų.........
Labai džiaugiuoi savo pirmagimiu,tikrai šaunus vaikis,mamos ramstis soske.gif
Priedanga
QUOTE(angel dreams @ 2010 05 29, 11:33)
Pirmąjį vaikuti pagimdžiau 21 m.
Labai skubėjau gyventi rolleyes.gif ,norėjosi šeimos,vaikų.........
Labai džiaugiuoi savo pirmagimiu,tikrai šaunus vaikis,mamos ramstis soske.gif
*

Kaip graziia pasakyta... wub.gif
MadaMa
Pirmąją pagimdžiau 21m, antrąjį 27m, su dukra, kuriai greit bus 8m, esam puikios pašnekovės, o ir nuostabi sesė broliukui smile.gif
mama-zmona 2in1
19m po keliu menesiu suejo 20m thumbup.gif
Come on
susilaukiau 27 ax.gif
*Star*
QUOTE(Violeta* @ 2009 01 31, 13:49)
Man 28, vaikučių noriu, bet atidėlioju - irgi mokslai, disertacija plius  laukia ir vyras daug planų visokių turi. Taigi, vaikai gal po kelių metų. Nerimas yra, bet žinau, kad iki 35 pagimdysiu.
Aišku, kai pamatau draugių vaikučius jau bėgiojančius, liūdnoka..Na pas mus kiti privalumai - buitis sutvarkyta, be paskolų, mokslai rimti, skraidom daug..Tuo ir pasiguodžiu, kad vaikams netrūks nieko..Manau, gerai, kad pagyvename sau, o paskui bus brandi, išlaukta motinystė..
*

4u.gif Nesijaudink, viskam savas laikas. Suprasi kai norėsi stabtelėti. Tuomet jausi vidumi, kad jau laikas smile.gif Puoselėsi taip išlauktą vaikelį kaip did\iausią stebuklą smile.gif

QUOTE(Mild @ 2009 02 05, 15:40)
30-ies. Ilgai ilgai lauktas buvo šitas lepūnėlis tongue.gif
*

drinks_cheers.gif Taip pat. Tokio apvalaus gimtadienio sulaukus, po dviejų mėnesiukų atėjo JIS- mano stebuklas! wub.gif

Apskritai, mergaitės, nėra gero laiko anksčiau ar vėliau. Jis yra geras DABAR, kai jauti, kad nori, lauki, kad jau laikas mirksiukas.gif

Pvz. aš jaučiu, kad dabar turiu noro auginti ir antrą vaikelį 9kol dar visai nesurietė į klasutuką valstybės atstovai doh.gif ). Stažo taip pat jau bent kiek turiu, grįžti turėsiu kur, o jei ne- keisiu darbą.

tai va, gimdykit ir nesibaiminkit. savo mažučiui būsit pats nuostabiausias, reikalingiausias žmogus pasaulyje- mamytė wub.gif
Devintam danguj
Aš pagimdžiau 28, po visų mokslų ax.gif
Dabar svarbiausia nepaveluoti su antru lotuliukas.gif
Trix
32 . Mums paciu laiku - santuokos desimtmecio proga tongue.gif . Pagyvenom sau kaip reikiant: du aukstieji, karjera, keliones, irengti namai, geros gyvenimo salygos mazgiui bigsmile.gif Dabar jau ramiai galima skirti laika maziuko auginimui. thumbup.gif
Bitute1977
31 thumbup.gif
Wiva
Pirmaji pagimdziau beveik 29m. O tiksliau tai man buvo 28m.ir 10men. kai gime sunelis mirksiukas.gif Buvau jau pasirengusi ir labai laukiau.O su antru irgi nutarem nebetempti,taigi tureciau susilaukti beveik 31m. ax.gif
Fifachka
Man beveik 26, galvojau, kad man jau seniai metas turėti vaiką, nes paskui busiu sena mama blush2.gif bet pasiskaičiau, kad dauguma čia esančių mamyčių dar veliau pagimdė, tai galvoju gal ir man dar neverta skubėti, mokslus ramiai pabaigsiu, padirbėsiu dar ax.gif Bet kartais pažiūri į mamytes su mažais vaikučiais ir taip norisi savo angelėlį turėti rolleyes.gif
Zemaiciuke
dukrytes sulaukiau 23 m, o vat antra atideliojom ir dabar jau beveik 30, o jis neateina. jei buciau zinojus, anksciau buciau pradejus planuot verysad.gif
mimoza:)
Va taip ir buna, kad vis atidedi: mokslai, darbai, keliones ir ziu jau beveik 30 meteliu... Gerai, jei viskas gerai... bet jei dar nevaisingumo problemos atsiranda, kurios gydomos ilgai, tai galima ir visai nebesulaukti verysad.gif
Vistik, jei butu galima laika sugrazinti, tai pradeciau planuoti veliausiai 26 ax.gif
Kikile
buvo likes lygiai menuo iki trisdesimtmecio kai pasidovanojau sau dovanele is anksto biggrin.gif
-Alice-
aš pagimdžiau 30 metų 4u.gif
Fifux'e
QUOTE(vfeja @ 2009 01 30, 19:43)
Laba diena mamytes, as noreciau suzinoti kada susilaukete savo pirmu leliuku. man paciai 25 taciau dar neturiu, turiu butinai mokslus pabaigti, o mokslai tokie kad su pilvu niekaip (vaidyba ir rezisura). ar iki 30 metu ne per velu? ar tiesa kad kuo veliau tuo daugiau komplikaciju, sunkus nestumas ir pan.? pasidalinkite prasau savo patirtimi nes truputi ir pergyvenu....visgi jau kaip ir laikas butu o as tempiu...
*

pirma vaika manau butina pasigimdyti kuo anksciau,nes po 30-ties,tai sumazes tavo pastojimas labai labai smarkiai.plius lasteles jau pradejusios senti bus,tad daugiau santu apsigimimams ir dar-kuo veliau tuo sunkiau gimdyti bus 4u.gif
Chil Rose
Sveikutes, mano pirmasis atejo i si pasauli, kai man buvo 20m. 4u.gif
Informologe
Ech, as jau irgi noreciau siais metais su gandrais deretis. Nors dar liko metai mokslu, bet ne beda, juk toks dziaugsmas... wub.gif
Aiden
QUOTE(Mijos mama @ 2010 06 16, 13:26)
pirma vaika manau butina pasigimdyti kuo anksciau,nes po 30-ties,tai sumazes tavo pastojimas labai labai smarkiai.plius lasteles jau pradejusios senti bus,tad daugiau santu apsigimimams ir dar-kuo veliau tuo sunkiau gimdyti bus 4u.gif
*

Deja, tai gali pasakyti ne moteris iš SM forumo. tongue.gif O gydytojai atlikę tyrimus. Pakankamai daug moterų su pirmu pastoja ir po 30, išnešioja sveikus vaikiukus. tongue.gif Čia tik nuo žmogaus organizmo priklauso, ne nuo metų.
sinaudra
Mano mazylis atejo ,kai man buvo 26 smile.gif
Linukas-0131
Visada galvojau, kad reiktu iki 30 susilaukti pirmo stebukliuko, bet dabar ziuriu, kad nebespesiu jau smile.gif)))
Bet vistiek manau, kad pirmam vaikui +- 30 metu yra ta riba, virs kurios jau po to padideja komplikaciju ir kt. negeroviu galimybes. blush2.gif
Nors, manau cia labiausiai priklauso nuo to, koki gyvenimo buda propaguojam, kaip maitinames, kaip gyvenam... Manau tai daug svarbiau negu irasas pase 4u.gif
Fifux'e
QUOTE(Aiden @ 2010 06 16, 21:27)
Deja, tai gali pasakyti ne moteris iš SM forumo. tongue.gif O gydytojai atlikę tyrimus. Pakankamai daug moterų su pirmu pastoja ir po 30, išnešioja sveikus vaikiukus. tongue.gif Čia tik nuo žmogaus organizmo priklauso, ne nuo metų.
*

as ta zinau tongue.gif bet apie 50 proc moteru manau tinka mirksiukas.gif
neveltui juk ir gydytojai rekomenduoja bent iki 30 pirma vaika pasigimdyti,nes paskui yra paskui mirksiukas.gif

QUOTE(Linukas-0131 @ 2010 06 17, 15:25)
Visada galvojau, kad reiktu iki 30 susilaukti pirmo stebukliuko, bet dabar ziuriu, kad nebespesiu jau smile.gif)))
Bet vistiek manau, kad pirmam vaikui +- 30 metu yra ta riba, virs kurios jau po to padideja komplikaciju ir kt. negeroviu galimybes.  blush2.gif
Nors, manau cia labiausiai priklauso nuo to, koki gyvenimo buda propaguojam, kaip maitinames, kaip gyvenam... Manau tai daug svarbiau negu irasas pase  4u.gif
*

drinks_cheers.gif
LOOONDA
As pirmo vaikelio susilaukiau budama 17 bigsmile.gif o antro 32 4u.gif
editana

Norą turėt vaikų pajutau 25, o kol suplanavom/sumeistravom ir 28 stuktelėjo ax.gif
erty87
o as jau senai noriu zirniuko,nors ir mokausi bet wiska manau galima suderint,jei MB gauna atra darbeli tada tikrai kimbam daryti leliu 4u.gif na o jei ir negaus,wis tiek leliukas manau bus iki 25metu nestuke.gif ax.gif blush2.gif
Daire
Pirmą pagimdžiau 32 smile.gif Išnešiojau labai sveiką vaiką, visas 40 savaičių, gimdymas buvo labai lengvas. Turiu sveiką sūnų ir tuo džiaugiuosi. Nė kiek nesigailiu, kad negimdžiau anksčiau.
Esu baigusi mokslus, nemažai padirbusi, todėl galiu ramiai mėgautis motinyste. Be jokio streso dėl paskaitų, egzaminų, darbo ir pinigų nebuvimo.
Axxa
Pirmą pagimdžiau 26 m., o antrą norėčiau 28 m. arba vėliausiai iki 30 metų wink.gif
orchidejaa
Dukrytės susilaukiau būdama 28m. jei gandrai nepaves norėtume ir kitos atžalėlės ax.gif
gajane
Pirmą vaikutį pagimdžiau būdama 28 metų. Ir iš savo patirties galiu pasakyti, kad sveikatos požiūriu norėčiau susilaukti anksčiau, apie 25 metus. Nors aš ir sportuojanti truputį, neturiu antsvorio, bet sunkus buvo ir nėštumas, o ypač sunku prižiūrėti ir žaisti kai paauga vaikiukas. Dėl subrendimo, vaikiukui, tai pats laikas apie 30 metus. Nes jau nerūpi palakstymai, kvailiojimai, bemiegės naktys blush2.gif , ir pan.
Dabar esu 32, planuojam antrą vaikelį, tai jau su rūpesčiu galvoju, kaip seksis išnešioti ir paauginti, kol jau savarankiškesnis patampa vaikutis.
Kiek ginekologo klausiau, tai ir jis pataria, kad iki trisdešimtojo gimtadienio, mediciniškai, patartina susilaukti pirmagimio. Ne jaunėjam, deja mirksiukas.gif .
Nors Madonna, rodos, trisdešimt aštuonerių pasigimdė, ir ji ir vaikiukas sveiki mirksiukas.gif .
Filotijia
Man jau 26,vis nerimauju ar nebus per velu g.gif bandom,bandom nesigauna,bet paskaicius jusu pasisakymus apsiraminu,dar laiko tikrai yra biggrin.gif
Linukas-0131
Apie pirma leliu pradejom galvoti kai man buvo 27; deja viskas baigesi nesekmingai; po del tam tikru aplinkybiu planavima atidejom ir dabar vel intensyviai pradejom darbus 4u.gif (dabar man 29, bet jeigu ir dabar pastociau, - gimdyciau jau 30metu)
Kai nuejau pas gine pasitikrinti ir pasakiau, kad vel planuojam nestuke.gif ,- ji sake jeigu per 3 ciklus nesigaus pastoti, - nebelaukti ir kreiptis i ja... tai supratau, kad visgi yra geriau pirmo vaikelio planus pradeti anksciau...
Nors gali planuoti kaip nori, - o leliukas pats pasirinks kada ateiti... mirksiukas.gif
Anitsi
Mane mama gimde 26 metu, brolio susilauke 22 metu, tai ir as nelaukiau iki 30, man bus beveik 25 metai kai gims pirmagimis(e), mums dabar tik 1 menesiukas smile.gif yra labai lauktas ir planuotas, netikejome kad taip greit pas mus jis ateis, studijos baigtos, pradirbta 2 metai, pats laikas seimai wub.gif. Bet va turiu drauge, kuri gedijosi savo mamos amziaus, nes mamai buvo apie 50 kai ejo i pradines klases, tai ji visada prasydavo mano mamos kad ja lydetu i mokykla. Nors ji jau turejo broli, tarp ju skirtumas apie 16 metu, manau per daug...nes maciau visko pas juos seimoje... brolis musdavo sese kai ji buvo paaugle, kai pareidavo girtas... manau reikia pagalvoti apie tai, koks skirtumas tarp vaiku ir kada gimdyti... blush2.gif
*Lyra*
Dukrytes susilaukiau 25 m, manau,kad tinkamu laiku, baigtos studijos, turimas darbas, geros salygos atsideti motinystei smile.gif
pelene22
Jau budama 20 m supau ant ranku savo mazyly, jis buvo netyciukas blush2.gif gal kitom tokiu metu per angsti, bet vaikelio atejimas i sy pasauly labai pakeite musu gyvenima smile.gif ir nesigailim nei vienos minutes kaip nusprendem jy tureti , dabar jau baigiau mokslus, turiu nuostabu darba ir saunia seima, ko daugiau gali reiketi biggrin.gif
Vasara-ziema
Pirmas gime kai buvo 21-eri,antras-27m.na ir pagranduke,kai buvau 33m.Pas mane gaunasi kas sesis metus lotuliukas.gif
Jolanta_Garš
pirmą dar piemenė būdama, 17... Ne su dabartiniu vyru, dėje...
Fifux'e
QUOTE(pelene22 @ 2010 08 03, 08:56)
Jau budama 20 m supau ant ranku savo mazyly, jis buvo netyciukas  blush2.gif  gal kitom tokiu metu per angsti, bet vaikelio atejimas i sy pasauly labai pakeite musu gyvenima smile.gif ir nesigailim nei vienos minutes kaip nusprendem jy tureti , dabar jau baigiau mokslus, turiu nuostabu darba ir saunia seima, ko daugiau gali  reiketi  biggrin.gif
*

drinks_cheers.gif
musik
Pastojus 22m pasidariau aborta blush2.gif nes manau kad nebuvau subrendus tapt mama, ir dabar ne kiek del to nesigailiu. Pirmo vaiko susilaukiau 28m. Antro noreciau po kokiu 3-4 metu ax.gif
Riedgute
QUOTE(Daire @ 2010 07 16, 17:33)
Pirmą pagimdžiau 32 smile.gif Išnešiojau labai sveiką vaiką, visas 40 savaičių, gimdymas buvo labai lengvas. Turiu sveiką sūnų ir tuo džiaugiuosi. Nė kiek nesigailiu, kad negimdžiau anksčiau.
Esu baigusi mokslus, nemažai padirbusi, todėl galiu ramiai mėgautis motinyste. Be jokio streso dėl paskaitų, egzaminų, darbo ir pinigų nebuvimo.
*

Labas 4u.gif
Pastebėjau šią temą skaitydama, kad vyresnės mamytės vienodai akcentuoja savo vėlyvo nestuke.gif pliusus:
1. "Esu subrendus, išsilaksčius". Organizmas psichologiškai ir fiziškai pasiruošia 22-25 metų ir jau tokia moteris yra subrendusi motinystėj. Aš jaučiuosi subrendus, nors man tik 23.
2. Nemažai metų dirbusi, pasidariusi karjerą. Vaiko gimimas nesužlugdo karjeros, o ją tik pristabdo. Nesvarbu, ar jum 25, ar 45 metai. Vėliau vėl ji tęsiasi.
3. Pinigų yra pakankamai. Man asmeniškai keista, kai taip akcentuojami pinigai ir darbas. Darbą gali prarasti bet kuris, nesvarbu, kiek jam metų. Su pinigais irgi visko atsitinka: blogos investicijos, vagystės ir pan. (Gink Dieve, nė vienai to nelinkiu)

Nenoriu įžeisti nė vienos vyresnės mamos, bet Jūs netiesiogine prasme užgauliojate tas, kurios yra jaunesnės, ne įmonių direktorės, nenešančios namo didelių algų. Skaitydama Jūsų komentarus jaučiuosi lyg smerkiama, asociali, nepilnavertė, kvaila ir nieko nemačiusi. O Jūsų apsisprendimų niekas nemenkina, nes motinystė yra aukščiau visko. Ne visos 20-metės yra vargšės, ne visos 35 metų yra turtingos biggrin.gif
Esu jauna, neturiu prestižinės darbo vietos, tiek kad mokslai baigti, bet mano širdis nuo viso to vis tiek nesumažėjo ir svajonė apie kūdikį vis tiek yra.
Beje, man net iškilo viena mintis: visos kaip susitarusios rašot "nesigailiu". O gal gailitės, tik taip bandote save priešingai įtikinti? ax.gif
Fifux'e
QUOTE(Riedgute @ 2010 08 08, 10:35)

Nenoriu įžeisti nė vienos vyresnės mamos, bet Jūs netiesiogine prasme užgauliojate tas, kurios yra jaunesnės, ne įmonių direktorės, nenešančios namo didelių algų. Skaitydama Jūsų komentarus jaučiuosi lyg smerkiama, asociali, nepilnavertė, kvaila ir nieko nemačiusi. O Jūsų apsisprendimų niekas nemenkina, nes motinystė yra aukščiau visko. Ne visos 20-metės yra vargšės, ne visos 35 metų yra turtingos biggrin.gif
Esu jauna, neturiu prestižinės darbo vietos, tiek kad mokslai baigti, bet mano širdis nuo viso to vis tiek nesumažėjo ir svajonė apie kūdikį vis tiek yra.
Beje, man net iškilo viena mintis: visos kaip susitarusios rašot "nesigailiu". O gal gailitės, tik taip bandote save priešingai įtikinti? ax.gif
*

perskaiciau savo mintis,tik kuriu taip ir neparasiau drinks_cheers.gif
Zziviliukas
manau,kad vyresnem svarbiausia akcentuoti, kad gali duoti daugiau ir ne finansiskai..tiesiog gyvenimo patirtis buna didesne, daugiau matyta, jkeliauta; daugiau zmoniu pazinta; ivairios praktikos ir auklejant vaikui gal tiesiog daugiau galesi padeti augti ir eiti per gyvenima..

man pirmas vaikas bus 30ies..fiziolosgiskai aisku subrestame anksciau ir tai normalu..aisku finansai, issilavinimai ir viskas ok, bet sakyciau poziuris yra kitoks nei buvo minus 5-10 metu..kitaiip ziuri i gyvenima ir zinai ka gali vaikui duoti ir kaip padeti jam augti..
ir nereikia pykti uz tai,kad sakau jog patirties daugiau..tai normalu, nes "senstant" automatiskai kiekvienas igauna daugiau patirties..

Dieter
QUOTE(Riedgute @ 2010 08 08, 11:35)
*
Žmonės skaudinasi ir reaguoja patys, pagal savo supratimą. Nes nemačiau nė vienos, kad kuri žemintų. Tik pasako savo nuomonę.

Ir kodėl kai žmogus yra laimingas, kai taip gerai jaučiasi, kad ir kas būtų, visada kiti nori tai sugadinti ir prikišti 'kad va tu išsigalvoji ir tik save taip apgaudinėji'.

Viskas priklauso nuo paties žmogaus, jo išsilavinimo, bendro išprusimo ir pasaulio suvokimo. Iš dalies pritariu ir Zziviliukas pasisakymui.
Viena jauna gali duoti tai, ko negali vyresnė, bet lygiai taip pat ir vyresnė gali duoti tai, ko negali jaunesnė (čia ne tik materialumas, čia viskas).

Žinau vieną jauną, tikrai jauną mamą, neįžeidžiant, tai jos išprusimas ne koks, skaito tik meilės romanus, ir vaikui nieko neaiškina, ji pati niekuo nesidomi ir vaiko neskatina. O vaikas labai nori, jam viskas įdomu, tik pasakok, parodyk.
Visko būna. Ir nereikia lipti į stereotipus.

Nė viena neturi jaustis menkesnė, ar kad algos neparneša didelės, ar kad tik mokosi, ar kad jau viską turi.
dooviliuke
as pagimdziau 20metu bet tai nuostabiausias dalykas kuris ivyko. Nezinau as turiu viska ko reikia....namus, pinigu, darba gera atlyginima..... As nesuprantu tu moteru kurios gimdo vaikus 40metu, vaikui 20 o ji jau pencininke, jus pasmerkiat savo vaikuis jus palaidoti kai jie dar jauni.... atleiskit del tokio ziauraus isireiskimo, bet taip ir yra. ka 20 kalbeti su pencininku? JUk suvokimas tai jauv isai kitas..... As uz tai kad moteris gimdytu vaikus iki 30metu.... Pvz man labai negrazu jau vyresnes moteris us pilvais, kazkaip nestumas man asoscijuojasi su jauna moterim o ne jau gerokai subrendusia.... Beje as ir megstu meiles romanus skaityt , bet tai nereiskia kad as buka.... man tesiog patinka skaityt tokias lengvas knygas kad atsipalaiduot....
Dieter
QUOTE(dooviliuke @ 2010 08 09, 12:07)
As nesuprantu tu moteru kurios gimdo vaikus 40metu, vaikui 20 o ji jau pencininke, jus pasmerkiat savo vaikuis jus palaidoti kai jie dar jauni.

ka 20 kalbeti su pencininku? JUk suvokimas tai jauv isai kitas.
*
Taip, aš jauna, o mano mama greitai eis į pensiją. tongue.gif
Sakot nėra ką kalbėti ir supratimas kitas? doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Juokinat iki ašarų. Su mama esam atviros, kalbamės apie viską be tabu. Seksą, pozas, pojūčius, meilę, darbą, mokslą, politiką, verslą, kalbas ir t.t. Nėra temos apie kurią negalime kalbėtis. Nė vienas žmogus taip nesupranta, kaip ji. Niekad nieko nedraudė, niekad nebijojo pati iš savo patirties pasakyti kaip buvo, nevaidino šventos, kad buvo gera, gerai mokėsi, ir mylėjosi tik po vestuvių.

Žinot, toks ir yra žmonių požiūris. Eini su mama, o kiti ir klausia tyčia 'čia tavo močiutė' ? doh.gif lotuliukas.gif Tiesiog šlyktu...
Man niekada nebuvo gėda mano mamos, kai ji būdama metuose važinėjosi su riedučiais ir su mano draugais ginčijosi apie Eminemą, lotuliukas.gif Aš ja labai didžiuojuosi, kad ji nuo nulio 'tokio amžiaus' (kaip kitos sako) išmoko dvi užsienio kalbas. tongue.gif

Ir tikrai galiu pasakyti, kad ne visos, oj ne visos jaunos mamos supranta savo vaikus ir sugeba su jais susikalbėti. kai kurioms paauglystė irgi buvo visai neseniai, o jos jau savo vaikų nesuvokia. O mano tėvai mane suprato.

Linkiu, kad jūsų visų vaikai augtų kitaip, kad požiūris nebūtų stereotipinis, kad jie daugiau keliautų, daugiau pamatytų ir suvoktų. mirksiukas.gif
Tosk
Labai jau lietuviska... reguliuoti gyvenimus. Koks kieno reikalas, kada vaikus gimdyti?
Auginti tai tevai tures, o ne forumo tetules tongue.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.