Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kokio amžiaus susilaukėte pirmo vaikelio?
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Nėštumo planavimas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
sigullka
4u.gif Sveikutės, man pirmoji dukrelė gimė kai buvau 28 - uonerių, dabar man neužilgo 34, turėtumėm ant dienų (labai jau nenori pasirodyt) gimt ir antrasis vaikiukas ax.gif .
Man tai atrodo pats tas. thumbup.gif
Linyte737
Pirmagimio susilaukiau 19, antros 23, trecio stebuklo 33... gailiuosi, kad toks didelis tarpas tarp antros ir trecios.. nors... dabar esu be proto laiminga...
mazmakinas
QUOTE(FėJa. @ 2011 01 25, 15:30)
As dukryte susilaukiau budama 20m. jinai buvo planuota (kad ir kaip daugeliui tai kvailai nuskamba ir tuo netiki) ir jinai labai laiku, esu labai laiminga kad turiu tokia nuostabia neklauzada, padukusia dukrytia biggrin.gif Ir viskas speta ir mokslus jau tuoj baigsiu ir vyras pasieke visko apie ka svajojom ir ka planavom......... smile.gif
*

Sveikinu 4u.gif pati noriu buti jauna mamyte, gal spesiu iki 22m rolleyes.gif
vikta
Pirmaja pagimdziau 27 m. Manau paciu laiku: baigti visi mokslai, pakeistas darbas i geresni darba, vestuves, nuosavas bustas
linkakalinka
27m
Ingut23
Atleiskit, bet man šiurpu kai moterys 30 ir dar be vaiko.... na kažkaip pasipriešinimas prigimčiai. manau, kad tokie žmonės labai savavanaudžiai, gyvenantys tik sau ir dėl savęs..spjaudaus per kairį petį, kad pačiai (man 25) taip nenutiktų...netikiu tvirtais šeimos santykiais kai pora siekia kiekvienas savo tikslų, gyvena savo gyvenimus ir neturi tokios svarbios sąsajos. Nemanau, kad šeima gali vadintis tik sutuoktiniai, tai vadinama partneryste, santuoka, pora, bet ne šeima. na man asmeniškai tiesiog tai yra bjauru verysad.gif
kita vertus, manau, kad teorinis amžius susilaukti vaikelio irgi tūrėtų būti ne per anksti, maždaug nuo 23-25 metų. nes kaip bebūtų vaikų su vaikais irgi gal nereiktų, visgi jaunystė tik kartą gyvenime mirksiukas.gif
Dziurgita:)
QUOTE(Ingut23 @ 2011 08 23, 11:06)
Atleiskit, bet man šiurpu kai moterys 30 ir dar be vaiko.... na kažkaip pasipriešinimas prigimčiai. manau, kad tokie žmonės labai savavanaudžiai, gyvenantys tik sau ir dėl savęs..spjaudaus per kairį petį, kad pačiai (man 25) taip nenutiktų...netikiu tvirtais šeimos santykiais kai pora siekia kiekvienas savo tikslų, gyvena savo gyvenimus ir neturi tokios svarbios sąsajos. Nemanau, kad šeima gali vadintis tik sutuoktiniai, tai vadinama partneryste, santuoka, pora, bet ne šeima. na man asmeniškai tiesiog tai yra bjauru verysad.gif
kita vertus, manau, kad teorinis amžius susilaukti vaikelio irgi tūrėtų būti ne per anksti, maždaug nuo 23-25 metų. nes kaip bebūtų vaikų su vaikais irgi gal nereiktų, visgi jaunystė tik kartą gyvenime  mirksiukas.gif
*

23-25 metu man vaikai nerupejo, nenorejau dar ju, tai kaip cia dabar, jei pasigimdziau saviski 29m, jau pavelavau g.gif
Kiekvienas zmogus renkasi pats kada jam kurti seima ir atzalu susilaukti ir amziaus ribos nera, zinoma, jei tau ne 40 metu, tokio amziaus pirmagimis manau jau ekstrymas, o iki 40m nematau nieko baisaus, ir kodel jei as iki 30m nenoriu vaiku, negaliu pabuti savanaude? juk gyvenu viena karta, vaikams gimus tavo savanaudiskas gyvenimas baigiasi ir prasideda gyvenimas del vaiku ir taip kol jie patys nepradeda savarankiskai statyti savo gyvenimo. Nematau nieko baisaus, jei moteriai 30m, o ji dar vaiku neturi mirksiukas.gif
be to, yra poru kurios jau pasieke 30 m ir negali tureti vaikuciu, nors labai nori, tai kaip tada? kai isgirstate, kad moteris dar tokio amziaus neturi vaikeliu, galvojate, kad gal ji svajoja, bet negali? manau ne...
Ingut23
QUOTE(Dziugidziu @ 2011 08 23, 11:15)
23-25 metu man vaikai nerupejo, nenorejau dar ju, tai kaip cia dabar, jei pasigimdziau saviski 29m, jau pavelavau g.gif
Kiekvienas zmogus renkasi pats kada jam kurti seima ir atzalu susilaukti ir amziaus ribos nera, zinoma, jei tau ne 40 metu, tokio amziaus pirmagimis manau jau ekstrymas, o iki 40m nematau nieko baisaus, ir kodel jei as iki 30m nenoriu vaiku, negaliu pabuti savanaude? juk gyvenu viena karta, vaikams gimus tavo savanaudiskas gyvenimas baigiasi ir prasideda gyvenimas del vaiku ir taip kol jie patys nepradeda savarankiskai statyti savo gyvenimo. Nematau nieko baisaus, jei moteriai 30m, o ji dar vaiku neturi mirksiukas.gif
be to, yra poru kurios jau pasieke 30 m ir negali tureti vaikuciu, nors labai nori, tai kaip tada? kai isgirstate, kad moteris dar tokio amziaus neturi vaikeliu, galvojate, kad gal ji svajoja, bet negali? manau ne...
*

del poru, negalinciu susilaukt vaikelio yra kita nuomone, jiems duok tik dieve vaikuti, kad ir 40-ties...as kalbu apie galincius, bet gyvenancius tik sau..
matyt vaiku poreikis tikrai nepriklauso nuo metu amziaus. as pvz budama 25 nezinau ka atiduogiau uz savo kudiki..
nepavelavai, tik manau, kad iki 30 moteris pirmo vaiko turi susilaukt vien del biologines reiksmes. mane mama pagimde budama 35... ne vienam vaikui nelinkeciau turet tokiu skirtumu tevu...buvau visiskai viena.kaip bebutu taip, ir kaip tai ziauriai benuskambetu..tai tapo mados reikalu. jaunos mamos tyliai visuomeneje smerkiamos, o tos, kurios pirmo vaiko susilaukia 30-40 garbinamos kaip padariusios teisinga sprendima. man tai yra koktu... atleiskit smile.gif
Shakyra
As susilaukiaiu 21 smile.gif
akviliute
26-eriu mirksiukas.gif
euforbija
QUOTE(Ingut23 @ 2011 08 23, 17:57)
del poru, negalinciu susilaukt vaikelio yra kita nuomone, jiems duok tik dieve vaikuti, kad ir 40-ties...as kalbu apie galincius, bet gyvenancius tik sau..
matyt vaiku poreikis tikrai nepriklauso nuo metu amziaus. as pvz budama 25 nezinau ka atiduogiau uz savo kudiki..
nepavelavai, tik manau, kad iki 30 moteris pirmo vaiko turi susilaukt vien del biologines reiksmes. mane mama pagimde budama 35... ne vienam vaikui nelinkeciau turet tokiu skirtumu tevu...buvau visiskai viena.kaip bebutu taip, ir kaip tai ziauriai benuskambetu..tai tapo mados reikalu. jaunos mamos tyliai visuomeneje smerkiamos, o tos, kurios pirmo vaiko susilaukia 30-40 garbinamos kaip padariusios teisinga sprendima. man tai yra koktu... atleiskit smile.gif
*

Nereikia taip kategoriskai koktetis...Nes yra ir kita medalio puse - merginos, kurios vos lytines brandos sulaukusios ir tesiekia vien tik vaiku gyvenime - irgi, atleiskit, ribota ir primityvu.
O be to, kokiu tik likimo vingiu nebuna....
As mama tapau 29m. Ir galvoju bei jauciu, kad paciu laiku. mirksiukas.gif
tikius
as pagimdziau savo suneli kai man buvo ka tik sueje 26-eri, manau paciu laiku ax.gif
sigullka
Pirmo susilaukiau 28 - erių, antro - 34, manau pats tas...

Na bet mano draugė pirmo vaikelio laukiasi 41 - erių... Manau niekada nevėlu, jei tik galima.../ thumbup.gif
Jelenux:)
As savo neklauzada pagimdziau 20 blush2.gif o ir db netoli 24 ir jau nestuke.gif neturiu nei dvaru nei turtu,taciau santykiai seimoje thumbup.gif manau pradziai to uztenka,o ir su laiku vaikuciai tikrai nesutrugdo,o kaip tik paskatina siekti geresnio gyvenimo wub.gif
Jevgenija
Pirmas buvo 22, o del iki kada, manau ir 40 metu sulaukius galima 4u.gif
susiwelusi
Dukrytes susilaukiau 22m, o dabar man 24m ir planuojam antra maziuka wub.gif Niekada nebuvau pamisus del vaiku, bet tai toks dziaugsmas, kad neimanoma zodziais apsakyt thumbup.gif manau kiekvienai ateina savas laikas motinystei mirksiukas.gif
astinka*
man buvo 30, kai gime sunelis smile.gif jei iki 35 nespesim susisukt ir neturesim antro, tai auginsim vienturti rolleyes.gif
viliukas77
astinka, o kodel reikia iki 35 susisukt? ax.gif smile.gif
Dukryte gimdziau 31 m, antra gimdysiu ne anksciau kaip po 4-5 metu, o gal ir veliau blush2.gif . Nezinau, kaip kitoms, bet as lengvai pastojau (ilgai net nezinojau, kad nescia), vaikas sveikas, gimdymas normalus. Gydytojas sake, kad man tik gimdyti ir gimdyti, nors man, zinoma, taip neatrode doh.gif . O jei jau nebepastosiu kai noresiu, tai ka padarysi, reiskia taip turi buti rolleyes.gif
Burka
Pirmasis gime 23(pastojau 22), planas buvo iki 30-mecio turet visus suplanuotus vaikus,gavos anksciau,visi kruopsciai planuoti 4,paskutinioji gime 29m 4u.gif ka tik "stuktelejo" 31 ir ,velnias, taip noreciau dar vieno leliuko blush2.gif ale jauc jau vyro jokie mano "apzavai" nebeikalbes tongue.gif
Nemanau,kad gali but velu motinystei,tik kad gal veliau buna kiek sunkiau,na,bet kiekvienas atvejis individualus 4u.gif
☼Granola☼
QUOTE(Burka @ 2011 09 29, 17:28)
Pirmasis gime 23(pastojau 22), planas buvo iki 30-mecio turet visus suplanuotus vaikus,gavos anksciau,visi kruopsciai planuoti 4,paskutinioji gime 29m 4u.gif ka tik "stuktelejo" 31 ir ,velnias, taip noreciau dar vieno leliuko blush2.gif ale jauc jau vyro jokie mano "apzavai" nebeikalbes tongue.gif
Nemanau,kad gali but velu motinystei,tik kad gal veliau buna kiek sunkiau,na,bet kiekvienas atvejis individualus 4u.gif

Pas mane panasiai- pirmasis gime, kai buvau 23m, sakiau visus vaikus turiu pasigimdyt iki 30. Antrasis gime likus menesiui iki 28 gimtadienio ir dabar galvoju, kad po keleriu metu dar tikrai noresiu vieno leliuko wub.gif
viliukas77
Oho, kokios jus saunuoles bigsmile.gif Tikros supermamos thumbup.gif
Man uzteks ir dvieju, bijau, kad neuztektu nei sveikatos, nei pinigu dideliam buriui unsure.gif . O gal kitus jau lengviau augint negu pirma?
☼Granola☼
QUOTE(viliukas77 @ 2011 09 30, 09:33)
Oho, kokios jus saunuoles bigsmile.gif Tikros supermamos thumbup.gif
Man uzteks ir dvieju, bijau, kad neuztektu nei sveikatos, nei pinigu dideliam buriui unsure.gif . O gal kitus jau lengviau augint negu pirma?

Tikrai taip smile.gif , ir lengviau, ir smagiau wub.gif Pas mus ir pirmasis buvo planuojamas, labai laukiamas, beproto mylimas,bet norejosi, kad greiciau laikas eitu, nes daug nezinomybes, baimiu buvo, o su antruoju vis mintyse kartoju- "sustok akimirka zavinga" wub.gif .Nesinori prisileist minciu, kad visa tai patiri paskutini karta, todel kol yra laiko,ateityje norisi dar vieno maziuko wub.gif .
egllute
mano mociutes seseriai baigesi menesines 32 metu, nors buvo sveika. Mazyli turejo tik viena nes velai susituoke, o kitu jau nebespejo susilaukti, todel as iki 30 metu noreciau susileukti dvieju mazyliu, o trecio virs trisdesimties ax.gif
solnyszko
Pirmo vaikelis gime kai man buvo 38 metai. Pastojau greitai, nestumas buvo lengvas, gimdymas be komplikaciju. Vaikiukas sveikas. Taigi amzius ne kliutis
mamiux
Dukrytę gimdžiau 26 metų,sūnelis gimė jau 31 sulaukus.Norėjosi šiek tiek mažesnio tarpo tarp vaikučių,bet 5 metai nėra dar tiek daug. smile.gif Ir laaabai dar norėčiau trečio,bet neužilgo...labai labai,bet čia jau stipriai kelią kerta svekata pačios...džiaugiuosi ,kad antras atkeliavo pačiu laiku wub.gif o del trečio tai jau ateitis parodys smile.gif

meškutė999
Sunelio susilaukiau 25m. smile.gif Antro kolkas neplanuojame, bet butu puiku susilaukt iki 30 wub.gif
VSPS
Pirmojo planuotai susilaukėm kai buvau 19, šiemet pasibaigiau mokslus, darbas stojosi į vėžias ir kol mokinsiuosi magistre, tai tikrai norėčiau susilaukt antrojo džiaugsmelio wub.gif Viso norėčiau net 3 wub.gif
Almutė+
Pirmo sulaukiau 23 metų, o antro jau 36 metų. Koks smagumas augint mažylį thumbup.gif
pupsė*
Pirmojo sulaukiau būdama 28, antrasis atkeliaus 30, oi kaip norėčiau suspėti dar trečią.. ax.gif
vilka11
QUOTE(pupsė* @ 2011 12 25, 13:15)
Pirmojo sulaukiau būdama 28, antrasis atkeliaus 30, oi kaip norėčiau suspėti dar trečią..  ax.gif
*

Tikrai dar suspesi nestuke.gif As trecio susilaukiau 39 koks smagumas dabar visiems bigsmile.gif (Beje 1 - 19 metu. 2 - 26 metu)Taip kad tau viskas dar priesaky...
Forinta
Jeigu viskas gerai, pirmasis bus 23m. smile.gif
vai2te0528
Jei viskas gerai, bus 24m. thumbup.gif
vikaakiv
Svo mazytes laukiausi budama 21m, kartu su mamos drauge, kuriai 42m, musu grazuoles gime sveikos ir db lanko viena grupe darzelyje blush2.gif

Antro leliuko noreciau susilaukti iki 30m.
adri drugelis
pirmojo-28,dukrytes-31m.
biti atskrend
Pirmosios susilaukiau 21-eriu. Gal kiek per anksti, bet is kitos puses visai smagu. Antro noreciau 26-27m.
twins090611
Dvieju pirmuju smile.gif -25m.
ELWOOD
pirmas lelius gime kai suejo 29 m, antro noretumem kitamet..o kai jau bus 2, gal pagalvosim ir apie 3 blush2.gif
rircik
dvynuku susilaukiau 27metu
kliopka
mano berniukas gimė liepos men o rugseji man suejo 23 metai bigsmile.gif
Meiliukas
pirmos dukrytes susilaukiau 18 metu, mano netyciuke wub.gif ,antra leliuka planuojam dabar, man jau 31,bet vis dar nepavyksta verysad.gif
RamCamCam
Mano teta pirmo sulauke 38, viskas sekmingai, iskarto po to vel pastojo ir vat neseniai sekmingai pagimde antra vaikeli thumbup.gif Jai dabar 40.
drinks_cheers.gif
mamatinaite
Sveikos, as pirmo susilaukiau 32-ju. Dabar man 35 ir planuojam antra leliu rolleyes.gif , tiksliau bandom ax.gif .
Rima123
Pirmas 23, antras bus iki 30 tikiuosi smile.gif
Sermuksnio uoga
QUOTE(Ingut23 @ 2011 08 23, 11:06)
kita vertus, manau, kad teorinis amžius susilaukti vaikelio irgi tūrėtų būti ne per anksti, maždaug nuo 23-25 metų. nes kaip bebūtų vaikų su vaikais irgi gal nereiktų, visgi jaunystė tik kartą gyvenime  mirksiukas.gif
*

Sveiki,

Kazkaip pernelyg kategoriska nuomone, nors kiek zmoniu,tiek nuomoniu.... As manau - kiekvienas zmogus bresta labai individualiai, kiekvienas subresta seimai per skirtinga laika - vienas jau po mokyklos zino, ko nori-mokslu ar kurti seima, susilaukti vaikuciu, o jei yra galimybes - kartu suspeti ir ten, ir kitur, o kiti iesko, galvoja 10 metu ir tik tada supranta, ko nori siame gyvenime. Negi ieskantieji del to yra blogesni??? g.gif .Kai kuriems zmonems pats gyvenimas padelioja zenklus, gaires, netiketumus, kur link eiti.... O jei iki 30 metu nesutinki zmogaus, sau artimo, mylimo, arba sutinki, tik stai nesusiklosto santykiai - tai ka gultis su bet kuo kad tik butu tas "rezultatas", kuris sujungia du zmones nori jie to ar ne, be to, ne kiekvienas gali ir nori "miegoti su bet kuo" kaip Mamontovo dainoje.... smile.gif thumbup.gif
Cuqui
QUOTE(Ingut23 @ 2011 08 23, 10:06)
*

Tikrai labai kategoriska nuomone. Man beveik 30 ir as ka tik pradejau galvoti apie vaika, bet visai neskaitau saves savanaude. Anksciau nenorejau gimdyti butent del paties vaiko (o ne del saves), nes nieko gero jam negalejau pasiulyti: nei stabilumo, nei geru gyvenimo salygu, net namu. Tik dabar, kai pagaliau yra ir tas stabilumas, ir namai ir visa kita, galiu apie tai susimastyti, nes zinau, kad dabar vaikui tikrai nieko netruks. Tai kad vadinti 30-metes savanaudemis nezinant ju padeties ir ju priezasciu, labai netaktiska.
pelite
sveikos,
pirmo vaikiuko sulaukiau 18,antro 19,trecio 36,o dabar galvojam apie ketvirta,vasara man bus 40 rolleyes.gif
erdeige:)
Mergytes sulaukem, kai man buvo 24m (pastojau 23), jau beveik 2 metai prabego ir laaabai antro norim smile.gif (skaitinejuos forume noredama paguost save, kad finansai ne kliutis, o ir darbas dar ateityje spes atsibosti...)
zilvine
QUOTE(pelite @ 2012 02 06, 20:40)
sveikos,
pirmo vaikiuko sulaukiau 18,antro 19,trecio 36,o dabar galvojam apie ketvirta,vasara man bus 40 rolleyes.gif
*

Kaip smagu Jusu zinute skaityti! Man suteiket vilties dar speti.
admin*1
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.