Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip pasidaryti vyno?
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Gėrimai
jasia
Labai noriu pasigaminti serbentų vyno.Uogytės jau prisirpo,turiu ir butelį su visom žarnelėm,bet nežinau kiek ko dėti ir išvis kaip viskas daroma? g.gif Gal kas galėtų patarti.
Proza
Receptų yra čia: http://eda-vino.org.ru/
http://vinum.narod.ru/recept19.htm
drinks_cheers.gif
Jei darysi parašyk kaip sekasi. Aš darau iš juodųjų serbentų, dar tik dvi dienos kaip užraugiau.
jasia
Ačiū už receptus wub.gif Bandysiu taip pat iš serbentų,tik žadu maišyti juoduosius su raudonaisiais.Žiūrėsim kas gausis? g.gif Dabar lekiu skinti uogų. smile.gif
gine
Mes tai gainame obuoliu vyna, labai skanus gavosi. Jau galima sakyti - islaikytas smile.gif Nes dareme 2003 metais, bet jau mazai liko... Darysim naujo.
gine
As turiu knygute - vaisu ir uogu vyno gamyba. Ir netgi parasyta kaip gaminti midu. Toje knyguteje yra gal apie 15 ar 20 uogu ir vaisiu rusiu vynu aprasymu. Idomu... Pvz., is agrastu, melyniu ir kt thumbup.gif drinks_cheers.gif
Gabimik
Pernai dariau juodu serbentu vyna.
Labai skaniai gavosi. biggrin.gif
tylka
O kur jūs laikote vyną (t.y stiklainiuose, buteliuose...)? Norėčiau išpilstyti vyną į butelius, tačiau niekur nerandu jų pirkti.Gal žinote iš kur jų gauti? g.gif
melsva
Labai išsamus aprašymas kaip patiems pasigaminti uogų ir vaisių vyną Naminis vynas
Pernai turejau juoduju serbentu, vysniu ir uogu mikso vyno bigsmile.gif
Taip pat labai daug obuoliu, bet man jis nepatiko, gal kad sultys buvo labai rugscios
Siemet prinoko labai daug saldesniu obuoliu, sultys is ju gaunasi superines ir raugsim vel biggrin.gif
beata_abc
QUOTE(Gabimik @ 2006 08 25, 20:38)
Pernai dariau juodu serbentu vyna.
Labai skaniai gavosi. biggrin.gif
*



Gal gali papasakoti kaip gaminai, kiek uogu sulciu, kiek cukraus? Aciu
rusrena
Bandysiu vynuogių vyną gamint.
Kaip gausis pasakysiu po mėnesio kito mirksiukas.gif
Avaliuko
Gal gali parašyti kaip darei vynuogių vyną, kiek cukraus ir t.t.? 4u.gif
faustina
Ir aš noriu pasigamint vyno,bet iš vynuogių.Turiu knygele,smulkiai aprašyta tas darymas iš visokių vaisių ir uogų.Tik ten rašo kad reikia dėt vyno mielių.Kitos netinka.Arba kažkaip pasidaryt tą raugą su razinomis.Tai vat dėl tų mielių man ir ydomu,nes kiti visai nededa.Močiutė lygtais paprastų įdėdavo.Kaip darote jūs?
Giegrute
Panos, tai kaip ta vynuogiu vyna gamint???? Jau sultys baigia surugti... HELPPP 4u.gif
Taktas
QUOTE(Giegrute @ 2007 09 23, 21:57)
Panos, tai kaip ta vynuogiu vyna gamint???? Jau sultys baigia surugti... HELPPP 4u.gif
*


Itariu, kad pavėlavau. Sultys jau surugo arba rūgsta vynelis. Šiemet nedariau, dar nuo praeitų kartų daug liko. Visgi labai skanus gaunasi iš aviečių maišytų su gervuogem. Gero skonio buna ir vyšnių. Tiesa visus darau desertinius tirštus ir saldžius) vien ilgesniam laikymui.
Ramunaite
Vyno mielių galima nusipirkti vaistinėje. Bet dėti nerekomenduoju, turėtų išrūkti pats, jei viską darote teisingai. Idėjus gaunasi raugo kvapas, nors nevisada. Nebent nerūksta, tada dėkit.
zbara
mes darėm paprastą vyną iš obuolių sulčių. štai praėjus 3 metam, jis nuostabaus skonio thumbup.gif kaip pirktinis biggrin.gif
Lela
Aš dariau vyšnių vyną pagal rusišką receptą iš nuorodos pirmam puslapyj, vakar jau ragavom, tai labai geras gavosi drinks_cheers.gif
Labai nesunkiai buvo pagamint vyną ir be jokių mielių, tik kad nelabai skaidrus, bet naminiai vynai turbūt visi neskaidrūs būna g.gif
vidule
Prašom pasidalinti vyno iš obuoliukų receptuku 4u.gif
Gintute
QUOTE(vidule @ 2008 10 28, 19:46)
Prašom pasidalinti vyno iš obuoliukų receptuku  4u.gif
*



Man brolis pasakė savo receptą šiandien, nes irgi šįvakar užsiimsim vyndaryte (pirmą kart gyvenime)
Taigi:
17 litrų obuolių sulčių
3 litrai vandens
2 kg cukraus

Vandenį pašildyti, suberti cukrų ir palaukti kol ištirps. Tada sumaišyti su sultimis ir supilti į talpas. Sandariai užkimšti ir būtinai įleisti šlangelę į vandenį, kad burbuliuotų. Stebėti, kad stiklainiuke (į kurį įmerkta šlangelė) nepritrtūktų vandens, nes jei vynas gaus nors biškutėlį oro - pavirs į actą.

O mums 50 litrų sulčių teks vynu paverst, nes per darbus pavėlavau užvakuoti blush2.gif
giedras dangus
Sveikutės, mergaitės. Kitą vasarą kai mes tuoksimės, planuojam pasidaryti gero vyno. Jį atidarytume auksinių vestuvių proga. Tai va...Gal patartumėte kokį įpatingą recepčiuką ar šiaip kokių įdomių patarymų apie gero skonio išlaikymą duotumėte. Kažin iš kokių uogų tas vynas gautųsi įpatingai skanus ir prašmatnus?
Dangeri
QUOTE(Gintute @ 2008 10 28, 23:38)
Man brolis pasakė savo receptą šiandien, nes irgi šįvakar užsiimsim vyndaryte (pirmą kart gyvenime)
Taigi:
17 litrų obuolių sulčių
3 litrai vandens
2 kg cukraus

Vandenį pašildyti, suberti cukrų ir palaukti kol ištirps. Tada sumaišyti su sultimis ir supilti į talpas. Sandariai užkimšti ir būtinai įleisti šlangelę į vandenį, kad burbuliuotų. Stebėti, kad stiklainiuke (į kurį įmerkta šlangelė) nepritrtūktų vandens, nes jei vynas gaus nors biškutėlį oro - pavirs į actą.

O mums 50 litrų sulčių teks vynu paverst, nes per darbus pavėlavau užvakuoti  blush2.gif
*


Kaip gavosi obuolinis vynelis ? Labai idomu..
gulbele_rena
Sveikutes, nezinau ar as cia i teisinga skyriu, bet visgi:
noriu pasidaryti naminio vyno, tik nelabai turiu uogu, taigi klausiu- gal kas turite kokiu agrastu ar serbentu Vilniui ar rajone? Galeciau nusiskinti uz simboline kaina, kad ir saldainiu dezute smile.gif buciau labai labai dekinga drinks_cheers.gif
cile
Gal kam reikia talpu vyno gamybai - turiu parduot du butelius - 20 ir 30 litru, pastarasis vyteliu pintinelej.
tvigra
Sveiki, o kam vanduo pilasi i ta vyna?
Jeigu is pat pradziu nepyliau, o jau baigineja burbuliuoti, tai galeciau dapilt, ar negerai bus? g.gif doh.gif
irmulia

 i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
vabalauskiene
Kas dar kokių receptų turi?
devolesa
sveikos vyndarės,
noriu pasiteirauti- ar butinas vanduo i sultys pilti? 4u.gif
A.d.
QUOTE(devolesa @ 2010 08 09, 19:00)
sveikos vyndarės,
noriu pasiteirauti- ar butinas vanduo i sultys pilti? 4u.gif
*


Taip, ir jo kiekis skiriasi.Į kai kurias rūšis sulčių net iki 50%.
*Madmozela*
keliu tema i virsu,noretusi daugiau recepteliu kaip kas daro obuoliu vyna 4u.gif
Gabanne
Keliu i virsu tema, ruduo ant nosies biggrin.gif
KibirVibir
Mes jau avieciu vyna darom tongue.gif surinkta jau 25 litru uogu tongue.gif
meilikatyte
labas vyndares 4u.gif mane domina vynuogiu vynas taip ir niekas neparase receptuko ax.gif
o del obuoliu vyno tikrai i si obuoliu sultis nereikia pilt jokio vandens mano drauge dare i 10lt.dejo cukraus 1kg.isrugus dasidejo dar cukraus pagal savo skoni o vynas tikrai gavosi pasakiskas ir skaidrus mirksiukas.gif
Vaiga1
Sveikos .Gal kas žinote kur galima gauti daug obuolių pigiai ar nemokamai blush2.gif
Gal apie Vilnių koks senas sodas yra.
Maniškis labai vyno nori pasidaryti. thumbup.gif
siauliete83
na nezinau gal daug kas priklauso nuo obuoliu mes pernai darem, nu simtu procentu nepamenu, bet daraiu siemet vel, kaip gausis nbezinau, pernai isgerem patiko buvoapie11laipsniu taigi mes dariom
i 10litri stiklaini tik viska is pradziu darau kibire nes reikia maisyti cukru o stikliniame inde negalima nes gali greit suduzti jei pataikytum i sona taigi 6gal 7l sulciu ir 3l vandens viska sumaisau ipilam cukraus puse kg ismaisom gerai kai cukrus istirpsta supilam i inda uzdedam kamsti su slangute, gerai uzsandarinma ir kita slangos gala ikisam i slovika su vandeniu ir kambari kur ar virtuvej paliekam rugti, kai nustojha burbuliuoti gal po menesio nepamenu atidarom nupilam artsargei per slangute nesujudinam kad nesusidrumzti tada kur nupylem ant dugno kur liko drumzles ispilam ,isplaunu slovika ten kur sultys dadedu vel puse kg cukraus nekaitinu nieko istirpsta ir vel supilam ir vel rugsta po to kazkada kai neberugo ismem slangute ir uzdarem ir palikom kur tik reikia laikyti tamsiai nes pajuoduoti vynas gali
na nzn galit kas smergti nu bet daug kam patiko parastai kaip dvi kapeikos
Sunkissed
parašykit kas netingit visa eiga,kaip mažam vaikui biggrin.gif obuolių arba vynuogių vyno gamybą
Evelinčiksa
Ka čia rašyti , supylei vandens ant cukraus tiek kad ištirptu supylei sulrys ir užkemši , ir užkimšus šlangute į stiklaini nuleidi ir brandini smile.gif
Selena***
pasakykite kazin ar jau is parugusiu sulciu obuoliu galima vyniuka gamint,ar jau jos nebetinkamos vyniukui? reikia skubaus atsakymo help.gif help.gif help.gif
KibirVibir
Galima ir is parugusiu sulciu, ir is uogieniu parugusiu vyna daryt smile.gif
Selena***
o dekui KibirVibir,labai gerai,nereikes ispilti neisgertu sulciu bigsmile.gif
Vilmutyte
perrusiuoji sandeliuka ir gali supilt visas pakeltais dangteliais, ar siaip itartinas uogienes, sultis ir visus kitus vaisiu uogu konservus, viska i viena didelia talpa. jai tirsta truputi vandens, cukraus jau iskart yra, na pasildzius sultis galima mieliu truputi idet rugimo pradziai ir pastatom siltai su visais vamzdukais ir per ziema papeckej (prie radiatoriaus) issivaiksto vynas, o ir sultys su uogienem nelauk isimeta, juk cukrus vistiek detas, tai gaila buna lauk mest mirksiukas.gif
Female
ar yra vyno gamintoju? ziuriu temos jau kelis puslapiai o recepto ne vieno biggrin.gif
galvojam daryti vynuogiu vyna. nesuprantu tai vis tik reik vandens pilti ar ne? vienur raso kad vandens nereikia, kitur kad reikia g.gif
o brandinti vyna galima toje pacioje 20l talpoje ar reik ispilstyti i mazesnius butelius?
Naira
gal kas pasidalintų aviečių vyno receptu?

4u.gif
Liuliux
Aš noriu pasidaryti pienių vyno, gal kas žino receptėlį ? 4u.gif O ydomu kada pienės pradeda žydėti ir kiek jų ten reikia ? unsure.gif
arriele
Gal kas gali pasakyti, kada turi pradeti burbuliuoti obuoliu vynas, vakar padarem? ir kada pradaryti ta buteli kad gautu deguonies jis, db net su plastelinu ta buteli uzklijavom smile.gif
Vaiva1206
Mes rugsėjo 7 d. prisispaudėm obuolių sulčių, neturėjom priemonių iš karto jokios šlangutės oro išleidimui, tai vyną užraugėm tik pirmadienė ryte, sultys jau pradėjo pačios rūgti per tą laiko, todėl ir burbuliavimas įstačius šlangutę iškarto prasidėjo smile.gif Pirmą kartą bandom, smagu žiūrėti į aktyvųjį rūgimo procesą - įdėtos razinos vis kyla aukštyn, leidžiasi žemyn, putų padaugėja, sumažėja, o oro burbuliukai kas dvi sekundes pupsi smile.gif
Šiek tiek mažiau vandens įpyliau nei rekomenduojama, bet bandysiu receptą pakoreguoti, kai jau reikės pirmą kartą nupilti vyną.
saulyte:)
Prikeliu temą, nes pati užsimaniau iš uogų pasidaryti vyno smile.gif Priimtiniausias variantas darymo kurį radau tai yra toks: Vynužis

Arba Medėjos puslapyje yra dar receptų smile.gif Kas esat bandę?
jurgita.t
Užsimaniu ir aš naminio obuolių vyno. Prisiskaičiau literatūros, bet ne taip jau viskas gaunasi kaip rašoma g.gif . Pagal knygas po 2-3 savaičių vyną reikia nupilti, leist kelias valandas atviram inde "pakvėpuot"ir tada vėl įdėjus dar cukraus supilti į butelius antram rūgimui. Viską taip ir padariau, tik kažkodėl antrą kartą man jau jis nerūgsta .
Gal kas žinot, kodėl ? 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.