na, labai nesitikėjau, bet įstojau 16 numeriu
Kaip kitiems?
JAU YRA REZULTATAI
na, labai nesitikėjau, bet įstojau 16 numeriu Kaip kitiems?
Vilniaus jėzuitų gimnazija.
O Jūsų iš kokios?
Įstooooooojau!!!
Nesitikėjau, bet 10vietoj!!! O iš lietuvių 24 surinkau taškus QUOTE(Dekupazuotoja:) @ 2011 06 03, 22:59) Patekai į 10-ką Tikriausia, apgavo dėl rezultatu iš lietuvių egzo ... nors jus abi - pirmame dvidešimtuke, gal žmogus tarp 500-tų abiturientų jūsų ir nepastebėjo. Maniškis vos 12 surinko. Sakė - sprendė tik gramatikos uždavinius, kas buvo susiję su literatūrą - tai sakė kad pas jos programoje ne vieno iš tų kūrinių ne buvo. Tik dėl himno atsakė. O rašinio pats patariau jam nerašyti (pabijojau kad klaidų pridarys daugiau negu gaus balų už rašinį) . Lietuvių kalba tikrai nėra jo stiprioji pusė! Aplamai, gan prastai išlaikė egzus. Esu nustebęs kad pateko į 30-ką. QUOTE(ed@ @ 2011 06 04, 02:19) Patekai į 10-ką Tikriausia, apgavo dėl rezultatu iš lietuvių egzo ... nors jus abi - pirmame dvidešimtuke, gal žmogus tarp 500-tų abiturientų jūsų ir nepastebėjo. Maniškis vos 12 surinko. Sakė - sprendė tik gramatikos uždavinius, kas buvo susiję su literatūrą - tai sakė kad pas jos programoje ne vieno iš tų kūrinių ne buvo. Tik dėl himno atsakė. O rašinio pats patariau jam nerašyti (pabijojau kad klaidų pridarys daugiau negu gaus balų už rašinį) . Lietuvių kalba tikrai nėra jo stiprioji pusė! Aplamai, gan prastai išlaikė egzus. Esu nustebęs kad pateko į 30-ką. Literatūros programą, kokia buvo egzamine, visi jau ėjo. Na, mes nebuvome skaitę tik vieno kažkokio teksto, visą kitą tikrai ėjom QUOTE(Dekupazuotoja:) @ 2011 06 04, 08:28) Literatūros programą, kokia buvo egzamine, visi jau ėjo. Na, mes nebuvome skaitę tik vieno kažkokio teksto, visą kitą tikrai ėjom Neabejoju kad jūsų programoje visos tos temos buvo, bet maniškis mokosi rusų mokykloje o ten lietuvių dėstoma kaip užsienio kalba. Iki šiol apie lietuvių literatūra net kalbos nebuvo. Bet tokių kaip maniškis buvo vienetai, o ką kiti darė, jei daugumą neperkopė 16 balų ribą? (jus tai neliečia). Dar labai maži balai buvo iš geografijos. Bet tai galima suprasti - toli gražu ne visiems patinka geografija, dauguma skaito kad tokio antraeilio dalyko žinoti nebūtina. Tai normalu. Bet tai kad žmonės prastai moka gimtąją kalba - tikrai atrodo keista. (arba uždaviniai buvo nerealiai sunkus) P.S. Sūnus kažką padarė licėjaus tinklapiui, kad galėtume pasižiūrėti kitų rezultatus. Suradome vieną pažįstamą, kuris šiemet iš matematikos laimėjo 1-ąją vietą respublikoje. Tai jis nepateko vien dėl to, kad neišlaikė lietuvių, (nors pats lietuvis ir mokosi lietuvių mokykloje)
Aš irgi visiškai nesitikėjau, kad į 20-tuką pateksiu. Man vokiečių kalba labai pakėlė - 22 taškus surinkau
Literatūros nebuvom ėję tik to klausimo su mankurtu, niekas neparašė atsakymo Beje, ar rinkotės biocheminę pakraipą? QUOTE(Bubble gum* @ 2011 06 04, 15:57) Aš irgi visiškai nesitikėjau, kad į 20-tuką pateksiu. Man vokiečių kalba labai pakėlė - 22 taškus surinkau Literatūros nebuvom ėję tik to klausimo su mankurtu, niekas neparašė atsakymo Beje, ar rinkotės biocheminę pakraipą? Mes ir nebuvom dar ėję apie ta mankurtą QUOTE(ed@ @ 2011 06 04, 12:24) Sūnus kažką padarė licėjaus tinklapiui, kad galėtume pasižiūrėti kitų rezultatus. galit iš karto rašyt, kad be galo didžiuojatės jaunuoju hakeriu, nereikia čia taip subtiliai QUOTE(kazkaskitas @ 2011 06 06, 10:26) Aišku, kad didžiuojas savo sūnumi. O kaip kitaip?! O tave pavydas ima? Specialiai užsiregistravai forume tik tam, kad parašyti šią viena vienintelę žinutę? Daugiau tavęs niekas nedomina? P.S. jei kas nors truputi domėsi programavimu, žino kad parašyti ciklą (kai programa iš eilės perrenka visus numerius) visai nesudėtinga. Tai kad, čia nėra kuo ypatingai didžiuotis.
Sveiki.
Noreciau jusu paklausti apie Tarptautinio bakalaureta Vilniaus licejuje. Ar verta stoti? Ar labai sunku? Gal galetumete papasakoti, nes sausus faktus perskaiciau licejaus puslapyje, dabar man reikia nuomoniu. Aciu.
Na, aš tb klasėj nesimokiau, bet po 2 metų žadu stot, tai nemažai prisiskaičiau įvarių nuomonių...
Na, visi sako, kad ten labai sunku, nes viskas kaip univere, atskaitomos kaip ir paskaitos, o poto būna baigiamieji darbai ir pnš. Dar žinau, kad baigus tb Lietuvoj studijuoti nepatartina - konvertuojant į lietuvišką sistemą smunka balai. O štai užsienio univerai pripažįsta licėjų ir kiek žinau baigus tb labai lengva įstot į užsienio (anglų) univerus ir nereik laikyt IELTS testo Na, vienu žodžiu, aš susidariau nuomonę, kad tiek patekt, tiek mokytis bent pradžioj būna sunku, tačiau vėliau įstot į norimą Anglijos univerą būna lb lengva.
Iš savo ir pažįstamų patirties galiu pasakyti, kad baigus tb lengviau įstoti tik į tam tikrus universitetus (gal kokius 5, kurie nepripažįsta lietuviško išsilavinimo), o į kitus Anglijos universitetus (daugelį jų) nesunku įstot ir paprastai mokantis (kartais net gerokai lengviau nei iš tb), o tuo labiau mokantis licėjuj. Nesusidarykit išankstinės nuomonės, pašnekėkit su vyresniais moksleiviais, mokytojais
QUOTE(Dekupazuotoja:) @ 2011 07 09, 12:25) Tai ar aš sakiau, kad į visus Žinokit ne, aš stojau iš paprastos programos ir labai lengvai įstojau - manęs prašė 95 vidurkio, jiems tai atrodo labai daug, nes UK univeruose >70 yra vadinamoji First Class, o >80 jau beveik genijus esi, o licėjistams tai kas čia tie 95 O draugai TBkai skundėsi labai, ir pavydėjo mums, nes ju 7balę jie ten gerai supranta ir daug reikalauja, o 7 gaut mokantis licėjaus TB klasėj reikia gerai padirbėti Gal šiek tiek prideda tas faktas, kad mokeisi TB, bet vis vien ten daugiau dėmesio motyvaciniams visokiems, tai čia jau lygios teisės... Tik tiek, kad viskas vyksta anglu kalba, bet tas padeda tik pradžioj matyt, aš po pirmu metu, toks įtarimas, jau geriau kalbėjau angliškai negu daugelis mano draugu buvusiu TBku, vienžo nuo žmogaus gabumu priklauso irgi QUOTE(studenčiukė @ 2011 07 13, 14:37) Iš savo ir pažįstamų patirties galiu pasakyti, kad baigus tb lengviau įstoti tik į tam tikrus universitetus (gal kokius 5, kurie nepripažįsta lietuviško išsilavinimo) Gal gali išvardinti kurie nepripažįsta? Dar turiu klausimuką, gal kas gali atsakiti, ar tiesa kad vietoje kokių 15-20 dalykų (ar kiek ten jų yra įprastoje mokykloje) TB klasėje yra tik 6?
Sveiki . mano dukra labai nori stoti i liceju . Jos vidurkis si pusmeti (pirmas pusmetis ) yra 8.7 . sis vidurkis yra maziausias is kada nors jos turejusiu , nes siais metais nusprende pabandyti eiti i lietuviska mokykla ( nes paprastai mes gyvename uzsienyje arba einame i prancuziska mokykla vilniuje ) , ji LABAI gerai moka prancuzu kalba kad yra sansas kad surinktu daug tasku . Ar yra sansas kad ji istos ? Ar cia atsizvelgiama i preitu metu vidurkius ir mokyklas kurias ejai ? Dabar dukra 7 klaseje . Aciu
QUOTE(Stresuotoji Mamyte @ 2012 01 25, 20:19) Sveiki . mano dukra labai nori stoti i liceju . Jos vidurkis si pusmeti (pirmas pusmetis ) yra 8.7 . sis vidurkis yra maziausias is kada nors jos turejusiu , nes siais metais nusprende pabandyti eiti i lietuviska mokykla ( nes paprastai mes gyvename uzsienyje arba einame i prancuziska mokykla vilniuje ) , ji LABAI gerai moka prancuzu kalba kad yra sansas kad surinktu daug tasku . Ar yra sansas kad ji istos ? Ar cia atsizvelgiama i preitu metu vidurkius ir mokyklas kurias ejai ? Dabar dukra 7 klaseje . Aciu Matematiškai vidurkis jokios įtakos neturi. Svarbiausias yra žinios ir noras mokytis. Tam kad įstoti reikia laikyti egzaminą iš 8 dalykų. "Egzamino trukmė yra 3 val. (180 min.). Pirmąją egzamino dalį sudaro lietuvių kalbos (45 min.) ir matematikos (45 min.) užduotys. Antrąją egzamino dalį sudaro užsienio kalbos (30 min.), socialinių (30 min.) ir gamtos mokslų (30 min.) užduotys. Tarp pirmosios ir antrosios egzamino dalies yra 30 min. pertrauka." 2012 M. PRIĖMIMO Į VILNIAUS LICĖJŲ TVARKA Taigi, iš egzaminų galima surinkti 150 balų. Prie šio skaičiaus pridedamas vidurkis padaugintas iš 3-jų. Jei kas turi vidurkį 10, tai plisuojama 30 balų. O su 8.7 - gausite 26 balus. Prarandate 4 balus iš 180 galimu. (Tas pats kaip neatsakyti į porą klausymų). Gerokai daugiau naudos gali duoti papildomi balai už laimėjimus respublikiniuose arbo miesto olimpiadose. 1-a vieta - 15 balų, 2-10, 3-5. Konkursas yra didelis: 3.5-4 žmonės į vietą. Egzaminai nėra paprasti. Klausimai vidutinio sudėtingumo, tačiau jų yra daug ir iš įvairiausių sričių, laikas LABAI ribotas, tad jei kuo nežinai - tai tikrai nėra laiko spėlioti bei bandyti prisiminti tai, ką lyg ir kažkada girdėjai, bet tiksliai neprisimeni ką... Kai rodo praktika, įstoja te, kas surenka daugiau kaip 90-100 balų (iš 180+15). Vienu žodžiu, nieko baisaus nėra, bet pasiruošti reikia. P.S. Yra papildoma sąlyga: jei nors iš vieno egzo surenki mažiau 3 balų (iš 30) - tai neišgelbės aukšti balai iš kitų dalykų.
ed@ , kai jus sakete - '""prie šio skaičiaus pridedamas vidurkis "" Jus turijote omenyje 8 klases metini ?
QUOTE(Stresuotoji Mamyte @ 2012 01 26, 15:54) ed@ , kai jus sakete - '""prie šio skaičiaus pridedamas vidurkis "" Jus turijote omenyje 8 klases metini ? Jūsų atvėju skaičiuosis 26.1 balai (minėtas už pirmą šių metų pusmetį 8.7 x 3). Tiesa, papildomi balai už olimpiadoje laimėta 1-3 vietą skaičiuojami tik iš vienos olimpiados ir - tik šių mokslo metų.
Sveiki, ar sunkus Licejaus testas? As ruosiuosi stoti. Anglu kalba man sunkoka.
Siaip baigiau l.gerai Gal kas zino kiek tasku is viso reikia surinkti(is viso jau su testu ir pusmeciu/trimesttru), kad istociau.As l. bijau. Koks yra minimumas? O siaip kas apie liceju. Smagu ten? QUOTE(protingute @ 2012 02 28, 14:35) Taisyklės yra čia http://www.licejus.lt/index.php/admission Jos šiemet truputi pasikeitė, tad jei kas neaišku geriau skambink arba rašyk administracijai. Tame puslapyje surasi ir užduočių pavyzdžius.
Kaip sekėsi šeštadienį rašiusiems stojamąjį egzaminą?
Aš rašiau.
Na, o dėl įstojimo, tai tikrai neįstosiu, nes esu įsitikinusi, kad anglų kalboj nesurinksiu minimumo taškų ( o gal ir ne tik joje vienoje), todėl automatiškai nebedalyvausiu konkurse. O kaip kitiems? QUOTE(Zali_delnai @ 2012 05 13, 16:22) Aš rašiau. Na, o dėl įstojimo, tai tikrai neįstosiu, nes esu įsitikinusi, kad anglų kalboj nesurinksiu minimumo taškų ( o gal ir ne tik joje vienoje), todėl automatiškai nebedalyvausiu konkurse. O kaip kitiems? Aš irgi labai susikrimtęs. Labai norėjau įstoti QUOTE(bimbammmm @ 2012 05 13, 17:28) Aš irgi labai susikrimtęs. Labai norėjau įstoti Minimumas (3 taškai) skaičiuojamas bendrai iš visų gamtos mokslų egzamino dalykų kartu paėmus. Bent jau, taip buvo pernai kai maniškis stojo. Papildyta: QUOTE(Zali_delnai @ 2012 05 13, 15:22) Na, o dėl įstojimo, tai tikrai neįstosiu, nes esu įsitikinusi, kad anglų kalboj nesurinksiu minimumo taškų ( o gal ir ne tik joje vienoje), todėl automatiškai nebedalyvausiu konkurse. Nesikrimsk! Reikėjo surinkti tik 3 balus. Aplamai, nors reikalavimai yra gan aukšti, tačiau kiekvienais metais praeinamasis balas vos viršijo pusė galimų taškų. QUOTE(ed@ @ 2012 05 13, 19:02) Minimumas (3 taškai) skaičiuojamas bendrai iš visų gamtos mokslų egzamino dalykų kartu paėmus. Bent jau, taip buvo pernai kai maniškis stojo. Papildyta: Nesikrimsk! Reikėjo surinkti tik 3 balus. Aplamai, nors reikalavimai yra gan aukšti, tačiau kiekvienais metais praeinamasis balas vos viršijo pusė galimų taškų. Kai perskaičiau jūsų komentarą lyg akmuo nuo širdies nusirito. Labai jaudinausi, kad niekaip neįstosiu, bet dabar matau kad šansų yra QUOTE(bimbammmm @ 2012 05 13, 18:23) Kai perskaičiau jūsų komentarą lyg akmuo nuo širdies nusirito. Labai jaudinausi, kad niekaip neįstosiu, bet dabar matau kad šansų yra Atsipalaiduok! Dabar jau per vėlu jaudintis. Gegužės 31 d. viską sužinosi internete. QUOTE(bimbammmm @ 2012 05 13, 18:28) Aš irgi labai susikrimtęs. Labai norėjau įstoti Dėl fizikos ir chemijos aš irgi nerimauju, nes pridariau daug klaidų iš skubėjimo, nes neteisingai persiskaičiau sąlygą. Na, o pavyzdžiui dėl pačios gegrafijos nesu tikra, kaip parašiau, nes Azijos mes dar nebuvom ėję (labai atsiliekam su vadovėliu). Teko prikurt pagal fantaziją. Labai tikiuosi, kad minimumas eis tik iš egzamino dalių (gamtos, socialinių mokslų ir t.t.) QUOTE(Zali_delnai @ 2012 05 14, 13:28) Dėl fizikos ir chemijos aš irgi nerimauju, nes pridariau daug klaidų iš skubėjimo, nes neteisingai persiskaičiau sąlygą. Na, o pavyzdžiui dėl pačios gegrafijos nesu tikra, kaip parašiau, nes Azijos mes dar nebuvom ėję (labai atsiliekam su vadovėliu). Teko prikurt pagal fantaziją. Labai tikiuosi, kad minimumas eis tik iš egzamino dalių (gamtos, socialinių mokslų ir t.t.) Paskutinio chemijos uždavinio lygties niekas nesugebėjo išlyginti, kiek tik klausiau rašiusių. Gal ten ji neteisingai atspausdinta
Na, manau man nepavyks. Anglų pakišo man koją.
|