Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Tatuiruotė vaikui?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni
Pages: 1, 2, 3
Kuzia
 Siemet Palangos papludimy maciau gana nemazai vaiku (apie 10 - 12m) su tatuiruotem. Ar dabar cia tokia mada? Manyciau, kad toks dalykas nedera prie vaiko. Ar suauges nepasipiktins, kad tevai leido jam, vaikui, zaloti oda? O gal cia tevam tatuiruotas vaikas grazesnis? Beje, tatuiruotes nemazos. Pas kai kuriuos net kelios.
norge
Taigi cia greiciausiai tos klijuojamos tatuiruotes! Kai jos sviezios, tai nuo tikru tatuiruociu atskirti neimanoma. Mano panele irgi karts nuo karto tokiu prisilipdo. Netikiu, kad sveiko proto tevai tatuiruotu vaika wink.gif.
Kuzia
 Mes savajam irgi tokias palipdom wink.gif, bet cia tikros! Gerai isivepsojom. Nebuciau buvus tokia sokiruota.
Kaya
Nu nu nesąmonė......Dar į intymias vietas auskarų privertų... >:( >:( >:(
Kara
Zinot, siaip nematau as nieko blogo tose tatuiruotese. 10-12 metu vaikai jau samoningi, ir teveliai ju savo malonumui nebade. Jei  mano vaikas nores, mielai leisiu pasidaryti ta malonuma, tik noresiu bent uzmesti aki, koki paveiksliuka rinksis. Dabar gi tatuiruotes ne visam gyvenumui, yra tokiu, kurios po 3 menesiu ar puses metu ishblunka ir ishnyksta...
diana
Nu tikrai labai keista. Man tai neteko matyti vaikų su tatuiruotėm, nors pliažuose buvau nemažai. Aišku, nešneku apie klijuotas tatuiruotes. Jas mėgsta ir mano vaikai.
Pati neleisčiau ir nepritarčiau net ir laikinom tatuiruotėm.
Kokia čia bus tvarka mokyklose, jei visi bus tatuiruoti, pilni auskarų, ir dar visokių velnių.
Ir 12 metų jie gal ir sąmoningi,  bet ne taip kaip suaugęs žmogus, o kaip vaikas, paauglys. Prisigalvoti visko jie greiti.
Kara
;D ;D ;D o mano anyta taip reaguoja i uzklijuojamas tatuiruotes  ;) O kodel priesh? Auskarai, sutinku, zhaloja. O tatuiruotes? tai tokiu atveju ir uzklijuojamos kenkia - odai kvepuot neduoda, bala zino kokie ten dazhai panaudoti etc wink.gif
norge
Na, jeigu mano panele labai uzsimanytu issitatuiruoti koki Mike Pukuotuka trim menesiams tai nedrausciau. Piestu stociaus nebent tada, jeigu uzsimanytu kokio inkaro ar uzraselio" Niezabudu matj rodnuju ;D.
Na, trumpalaikes tatuiruotes, manau, nieko baisaus.
Kuzia
  Gal ta trumpalaike tatuiruote ir visai nieko. Vaikai gi taip nori pasijaust suaugusiais, o dar madingais 8). O toji trumpalaike ar visai isnyksta ir per kiek laiko?  ???
lengvute
nenorėčiau, kad mano vaikai užsimanytų tatuiruočių, o jei dar , nepasakę man, pasidarytų, ot pykčiau  >:(
renax
;D ;D Palangoje dare panickos laikinas ,tikrai kaip tikros atrode smile.gif Tai ir lakste puse palangos (po 6 sav nusiplauna )
Pangasija
klijuojama tatuiruote -- tai juk zaislas biggrin.gif suprantama, vaikui norisi suaugusius pamegdziot, kaip ir su klijuojamais auskarais.... nieko cia blogo -- juk bet kada galima nusiplaut wink.gif
MAMA2T&T
Nu kokia laikina gal ir leisciau..GAL blink.gif Bet po tos laikinos nekaltos tatuiruotes, uzsimanys rimtesnes... Po to dar rimtesnes ir jau pastovesnes mad.gif Po to dar kavalieriu i namus nakvynei prie tos tatuiruotes parsivilks ph34r.gif rolleyes.gif

Pangasija
o gal kaip tik rolleyes.gif atsizais su tom klijuojamom... tai ir atsibos... kaip sakant... isaugs...
$
QUOTE (Kara @ 2003 08 20, 19:44)
Zinot, siaip nematau as nieko blogo tose tatuiruotese. 10-12 metu vaikai jau samoningi, ir teveliai ju savo malonumui nebade. Jei  mano vaikas nores, mielai leisiu pasidaryti ta malonuma, tik noresiu bent uzmesti aki, koki paveiksliuka rinksis. Dabar gi tatuiruotes ne visam gyvenumui, yra tokiu, kurios po 3 menesiu ar puses metu ishblunka ir ishnyksta...

nu nesamone..... gun_bandana.gif
Iva
o kame problema, jeigu vaikas supranta ka daro kodel neleisti? as tikrai leisiu
Aga
Na tikrai neleisciau savo vaikui tokiu nesamoniu,nes ir pati pries jas esu.Jei jau nuo vaikystes taip prades issidirbineti,tai ko toliau nores?Gal dukra galva uzsimanys nusiskusti (kaip buvo mamos drauges dukra padarius),o gal lyties keitimo operacija?Nu jau ne,kai bus pilnamete,gales galvot pati,o paaugliu norai yra vienadieniai, po keliu dienu praeina jie...
bea
nu jau nesamones visishkos paaugliuj leisti tatuiruotis.. NIEKADA as jums pasakysiu NIEKADA... (prashau atleisti, alaus prisisiurbeu, tai ir tonas mano toks paciuozes). kazkur skaiciau, kad tie, kurie anksti duriasi ausis, darosi tatuiruotes, pirsinguojasi ir pan. anksti pradeda lytini gyvenima. Zinoma tai ne taisykle, bet... A noretumet kad jusu dukra ar sunus 15 jau butu pakeite kelis lytinius partnerius, a? Nemanau, oj nemanau... zinoma tai ne vienintele priezastis, bet 10-12 m. VAIKAS tikrai nera subrendes daryti tokius ilgalaikius sprendimus, kuriu tikrai kada nors gailesis.
$
QUOTE (Iva @ 2003 12 30, 22:02)
o kame problema, jeigu vaikas supranta ka daro kodel neleisti? as tikrai leisiu

vat vaikas supranta kad narkotikai negerai,ir taves klausia ar galima,tu gal leisk pabandyti.juk supranta,tegu pabando,gal patiks...
Iva
Negalima lyginti narkotiku ir tatuiruotes, tai absoliuciai skirtingi dalykai. As kalbejau jeigu vaikas supranta ka daro. Jeigu vaikas tikrai supranta kad narkotikai negerai ir kodel jis tikrai neklaus ar galima pabandyti. tatuiruotes visiskai kitas dalykas, nieko blogo jeigu pasidarys, jeigu nores. As pries grieztus apribojimus. Taip norai paauglysteje dazniausiai vienadieniai todel verta duoti kazkoki laikotarpi per kuri jeigu neapsigalvos tegu daros, dar ir palydesiu iki studijos, gal ir pati pasidarysiu uz kompanija wink.gif
$
as vis tiek galvoju,kad geriau vaikui ikalt i galva,kad bent jau palauktu 18,juk paauglysteje buna velniazin kokie norai,po keliu metu ,men ar dienu gali labai gailetis.daznai tenka girdeti,va paauglysteje nusikirpau tooooookius plaukus....dabar gailisi...vis delto bandyti reik vaika atvest i prota palaukti 18,jei tada noras atveses nebus,bala nemate,tegu darosi....
Iva
dabar kiti laikai ir 13-16m vaikas jau visai normaliai gali mastyti ir atsakyti uz savo poelgius, tik reikia laiku pastumti reikama linkme. As manau kad vaikas nepriklausomai nuo amziaus yra asmenybe ir kai ateina tokie kritiniai laikotarpiai kaip paauglyste labai lengva nutraukti tevu ir vaiko rysi, tada bendraamziu itaka pasidarys stipresne o tevu nuomones absoliuciai bus nepaisoma. tai yra, tokia realybe, save atsimenu tokio amziaus, teko dirbti ir su tokio amziaus vaikais. labai svarbu grieztai nespausti, suteikti daugiau laisves. Draudimais nieko nepasieksime apart susvetimejimo. Geriau tegu vaikas mokosi spresti pats ir atsakyti uz savo veiksmus, paprastai mokomasi tik is savo klaidu, argi netaip? Mano nuomone tevu pareiga stebeti kad tokiu klaidu butu kuo maziau.
zaRAza
NE-SA-MO-NE smile.gif visu pirma, labai abejoju, kad nors vienas tatoo salonas apsiimtu daryti vaikui tatuiruote net ir tevams leidus, o antra, vargiai ar vaikas pats istvertu tatoo daryma (jau as suaugusi maniau, kad is skausmo akys issprogs ant kaktos, o apie vaika kalbos negali but). O del tu tatoo, kurias mate temos autore pliaze, tai galiu praktiskai garantuot, kad jos buvo piestos (ilgalaikes)- praeita vasara jas dvi merginos prie tilto dare (kainos ir kiek ilgai nenusiplauna nezinau, nes nedomina). Tai tiek.
Pangasija
QUOTE(Aga @ 2003 12 30, 22:20)
Gal dukra galva uzsimanys nusiskusti (kaip buvo mamos drauges dukra padarius

plaukai tai nieko tokio -- visada galima atsiaugint. o tikra tatuiruote daryt paaugliui -- sutinku, kad tikra nesamone. kad vaikas ir masto, ir jam atrodo, kad zino ko nori, bet mados, skoniai ir norai paauglysteje tikrai greitai keiciasi. tegu verciau klijuojasi, piesiasi, ir paskui nusiplauna. rolleyes.gif
Rinesa
Pritariu toms, kurios sako, kad tai - VISISKA NESAMONE!!!!! Mano sunus (10 m.) megsta prisiklijuoti, bet jos nusiplauna. Bet tikras.... Mamos, sakancios, kad 10-12 ir vyresni vaikai jau yra samoningi ir gali uz savo veiksmus atsakyti... Jus turbut juokaujaut???
game over
Pati turiu du - 13 ir 7, tai abu vienodi, o protas kaip pas trimečus. Kaip galima kalbėti apie samoningumą . Maniškė pana susimąstė plaukus nusikirpt, kaip klasiokė. Jau pavargau aiškinti, kad klasiokės plaukai kitokie ir jai taip nesilaikys. Dar , kad trumpus plaukus sunkiau prižiūrėti. Nu nesupranta. Paskui aš kalta būsiu kam leidau.
O tatuiruotės, tai kol jaunas esi tai gražu, o kai pensija ateis, baisu ir pagalvoti koks bus vaizdelis. Pati niekada nesitatuiruosiu ir stengsiuosi vaikus nuo to atkalbėti.
Pangasija
kas mane gasdina apie tatuiruotes, tai kad i ju dazus dedama neaiskios kilmes medziagu -- pvz. degintu padangu. Mazai zmoniu apie tai kalba garsiai, bet buna atveju, kad jie gali sukelti netgi gyvybei pavojinga alergine reakcija. Be to, net ir is paziuros kokybiskuose tatuiruociu salonuose galima pasigauti uzkreciamu ligu.

grazu/negrazu, atsibos/neatsibos -- cia tai dar skonio reikalas, bet del sveikatos tai juokaut negalima. sad.gif
MajaLi
Sakau tikrai,kad vaikams tatuiruočių nedaro,nes jie dar auga ir gali pasikeisti figūra ir auskarus veriant reikia dokumentus rodyti kai kur.O Palangoje tai vaikščiojo su netikrom tatuiruotem pilna jų buvo smile.gif
Mergikė
Tatuiruotė???? Aišku - ne.. Su kiekvienais metais vaikas nori vis kitokių dalykų. O tatuiruotes sunkiai išsinaikina ( ir gana brangiai..)... Užsimanys ir praeis.. Tad patarčiau net nešnekėt ta tema ir vaikui praeis bet koks noras.. smile.gif bent jau aš taip manau mirksiukas.gif

BET VIS DĖL TO - JOKIŲ TATUIRUOČIŲ MAŽIAMS... thumbup.gif
ejeva
QUOTE(looking @ 2005 05 10, 19:58)
Tatuiruotė???? Aišku - ne.. Su kiekvienais metais vaikas nori vis kitokių dalykų. O tatuiruotes sunkiai išsinaikina ( ir gana brangiai..)... Užsimanys ir praeis.. Tad patarčiau net nešnekėt ta tema ir vaikui praeis bet koks noras..  smile.gif  bent jau aš taip manau  mirksiukas.gif
BET VIS DĖL TO -  JOKIŲ TATUIRUOČIŲ MAŽIAMS...  thumbup.gif
*

thumbup.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif Kai "savo protą" turės ir už savo veiksmus bus atsakingi, tada tegu daro ką nori. smile.gif
ewita
QUOTE(MajaLi @ 2005 04 08, 15:49)
Sakau tikrai,kad vaikams tatuiruočių nedaro,nes jie dar auga ir gali pasikeisti figūra ir auskarus veriant reikia dokumentus rodyti kai kur.O Palangoje tai vaikščiojo su netikrom tatuiruotem pilna jų buvo smile.gif
*

Žinoma, kad nedaro drinks_cheers.gif
Ačiu, Dievui, maniškės tatuiruočių dar nebenori, nu nebent priklijoti... smile.gif
Minnie
O jei vaiko lūpos per siauros, gal porą injekcijų padarom? ...
... be komentarų..
ejeva
QUOTE(Minnie @ 2005 05 11, 16:36)
O jei vaiko lūpos per siauros, gal porą injekcijų padarom? ...
... be komentarų..
*

thumbup.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif
Stirnaitė
Manau, su vaiku reikia kalbetis, aiskintis, deretis, siulyti alternatyvas ir pan (oi, nesipiktinkit visos, zinau, kaip tai sunku)

mano berniukai irgi mego "apsitatuiruoti" nuo popiereliu is gumos pakeliu: grazu, marga...(kaip atrodo po poros dinu- jau kita kalba), rodos- labai nekalta, tegu pasidziaugia vaikuciai,
bet teko laime pamatyti pavyzdzius tokiu lipduku- "tatuiruociu" su transdermaliniais narkotikais! (nesupratusiems paaiskinu- "transdermalinis"-t.y. praeinantis, patenkantis per oda).
nezinau, gal hiperbolizuoju, gal Lietuveles toks progresas dar nepasieke, bet savo vyrukams grieztai paaiskinau- nieko is nieko neimat (gi visada pirmus kartus uz dyka pasiulo, taip augindamiesi potencialiu vartotoju karta), nieko ant saves neklijuojat.
Pasikalbejoms, suprato, dabar jau augona plaukus- pernai norejo dredu, siemet jau nori "drakoniuku"... mirksiukas.gif
Ria
Nuo minciu nuo natuiruotes galima greitai atpratinti. kai tevas padare tatoo, dukra mate kaip paskui skaudejo. As viena karta paklausiau gal nori tatoo, tai jinai pasake"ne, ir niekada nedarysiu".
O kas lecia vyresnius vaikus, tai galiu patarti nueiti i tatoo sou. Vyksta kiekvienais metais kovo men. Po to ka jus ten pamatysite, niekas nenores darytis. Ten galima padaryti tatoo ir kas nori gali stebeti. Tai va, buvau ten siais metais. Suauge vyrai daresi tatoo, tai jie buvo girdomi degtine nemokamai, todel kad jie iskenteti negalejo skausmo. Paskui nugaros buvo bordines spalvos, kai kur kraujas. Ir dar kraupiau, kau vienam dare tatoo, tai ji du vyrai laike.... be zodziu.... trecias degtine irgi nesiojo..... o ketvirtas piese ant jo...... tai reikia pamatyti....
Po tokio siaubo vaiaks net galvot nenores apie tatoo..... Kazkur turejau nuotraukos sito sou... Jei surasiu ,tai idesiu.....
Dileta
Kol kas vaikai tatuiruočių neužsimanė.O jei labai norės, kokią nedidelę pasidaryti leisčiau.
ramirėja
schmoll.gif schmoll.gif Nuo tikros tatuiruotės savo vaiką stengčiausi žūt būt atkalbėti. Įtariu jis man dar padėkotų suaugęs, suprantu ten įvairūs bele kokie lipnūs paveiksliukai ar kitokie vaikiški niekučiai, tačiau tikra schmoll.gif
mergytė_
ne ne ne... veliau vaikas gailesis.. siulau kompromisa- pasidaryti ta keliu savaicju tatiruote, o kai jau bus suauges tegul darosi tikra. na aisku, jeigu tai bus drakonas per visa nugara zut but atkalbineciau
Miledi.N
Absurdas kažkoks blink.gif blink.gif blink.gif
DziNNy
Aš neleisčiau. Na, pvz keturiolikos vaikas mąsto vienaip, o septyniolikos - jau kitaip. Iš patirties žinau (man 17), kad vieną dieną būna tatuiruočių mada, kitą - auskarų bamboj ir pan. Be to, dauguma atvejų pradžioje merginos (paauglės) nori vaidinti nepriklausomas, kiek paplaukusias, menininkes ar neformalias, o po to staigiai pereina prie mergaitiškumo, viliokės įvaizdžio. Tia jeigu po to, kai viskas ims keistis, vaikas nebenorės tos tatuiruotės? Ne visas pavyksta nunaikinti, tai kainuoja ir odai nesveika rolleyes.gif
Anzela0626
QUOTE(Kuzia @ 2003 08 20, 02:58)
 Siemet Palangos papludimy maciau gana nemazai vaiku (apie 10 - 12m) su tatuiruotem. Ar dabar cia tokia mada? Manyciau, kad toks dalykas nedera prie vaiko. Ar suauges nepasipiktins, kad tevai leido jam, vaikui, zaloti oda? O gal cia tevam tatuiruotas vaikas grazesnis? Beje, tatuiruotes nemazos. Pas kai kuriuos net kelios.
*

Manau,kad tokiu metu gali darytis priklijuojamas taturuotes,kiek nori ir kur nori tongue.gif
alinute_m
be to, reiktu priminti, kad tikros tatuiruotes padarymas - yra gana skausmingas dalykas. niekas jokiu nuskausminanciu neduoda, o net paprastai tatuiruotei padaryt reikia apie valandos laiko. unsure.gif Zodziu, sedi ir inirtingai kenti.

be to, kol tikros tatuiruotes uzgis, reikia vos ne menesio: is pradziu uzdeda toki tvarsta, turi saugot nuo vandens, visada kokia zaraza gali isimest, paskui uzsideda shashiukas, o ju lupinet nevalia. Ka tik padaryta tatuiruote atrodo tokia ryski, o paskui, shashui nusilupus, tikrai kazkiek nublanksta... Jei spalvota, ir blogai padaryta, spalvos gali "begt".
Jurevaga
4u.gif Jei tatuiruotė priklijuojama, tai nieko baisaus. JUk vaikai gauna jas prie žurnalų, kramtomos gumos, taigi norisii šbandyti. O apie tikras vaikams tai net girdėti neteko, kad kas tuo užsiimtų. O jei tokių atvejų yra g.gif , tai jų tėvams nepakenktų pora papildomų smegenų vingių išsitatuiruoti. cool.gif
Leksa
QUOTE(Jurevaga @ 2006 04 02, 22:49)
4u.gif Jei tatuiruotė priklijuojama, tai nieko baisaus. JUk vaikai gauna jas prie žurnalų, kramtomos gumos, taigi norisii šbandyti. O apie tikras vaikams tai net girdėti neteko, kad kas tuo užsiimtų. O jei tokių atvejų yra  g.gif , tai jų tėvams nepakenktų pora papildomų smegenų vingių išsitatuiruoti. cool.gif
*

clap_1.gif clap_1.gif clap_1.gif
Pangasija
siaip Lietuvoj, kaip ir daug kur kitur, meistras neturi teises daryt tatuiruotes nepilnameciui be tevu sutikimo. suprantu, koks 16-17-metis gal is gali issidereti kad tevai leistu, bet neisivaizduoju kokie tevai vestu i tatuiruociu salona 10-12 metu vaika blink.gif
MEDUNE
Maniskiai tai prisiperka kruvom tu celofaniniu tatuiruociu,apsilibdo iki kaklo.o kada arteja pirmadienis tai tada ateina laikas didziajam "tatuiruociu uzmerkimui" doh.gif Paprastai tik savaitgali jomis libdosi doh.gif O del tikru,tai manau ,kad didziausia nesamone g.gif
*ramunė*
Na kažkokia nesąmonė schmoll.gif aš net neįsivaizduoju kokiom akim (nustebusiom)pasižiūrėtų į mane vaikai jei aš jiems pasiūlyčiau tatuiruotes stupid.gif man nepatinka net tatuiruotes ant suaugusiu kuno o ypac ant vaiku
forever_strange
viskam turi buti ribos g.gif
Vijone
greiciausiai ten buvo kokios laikinos, arba priklijuojamos irnesakyk.gif Nes realiai, sunku isivaizduoti tevus vedancius toko amziaus vaika daryti tatuiruotes, o ir vaikui gi skaudetu, pats neissedetu g.gif
Pangasija
QUOTE(sniurke @ 2007 02 27, 16:49)
greiciausiai ten buvo kokios laikinos, arba priklijuojamos irnesakyk.gif Nes realiai, sunku isivaizduoti tevus vedancius toko amziaus vaika daryti tatuiruotes, o ir vaikui gi skaudetu, pats neissedetu g.gif
*

ir save gerbiantys meistrai vargu ar pasirasytu tokiems ciudams. gi ne Afrika kad tai butu priimtina
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.