Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Akmenys mūsų namo aplinkoje
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai > Statome namą nuo A iki Z
Pages: 1, 2
westa
Statomės namą ir darant mūsų kvartale komunikacijas iškasėm laabai daug įvairaus dydžio akmenų. Yra ir labai įspūdingų ir mažesnių . Kažkaip gaila būtų išvežti, norėtųsi panaudoti. gal kas turite kokių idėjų, gal žinote kur galima būtų pažiūrėti, rasti info internete 4u.gif
jolaxus
mes irgi prisikasėm akmenų, tai jau pradedam naudoti.
Klodami trinkelėmis aikštelę prie dekoratyvinio baseiniuko išgrindėm intarpą iš smulkesnių akmenų ir labai gražiai gavosi. Gaila, kad negaliu įdėti nuotraukos, nes neturiu skaitmeninio fotiko verysad.gif Dar įvertinkit sklypo reljefą ir pagalvokit gal kur nors bus kokie peraukštėjimai kur galima sumūryti atraminę sienelę iš akmenų - irgi labai gerai atrodo. Galima laiptelius sode padaryti, pagaliau gal turi planų kokį gėlyną - alpinariumą daryti, tikrai bus kur pritaikyti.
O šiaip jau tai neužkasinėkit ir neslėpkit tų akmenų, nežinau kaip pas jus, o pas mus aplink Vilnių girdėjau, kad bet kokių lauko akmenų mašina kainuoja atrodo iki 500 Lt. Taigi net parduot tokį turtą galima smile.gif
westa
QUOTE(jolaxus @ 2005 08 01, 11:43)
mes irgi prisikasėm akmenų, tai jau pradedam naudoti.
Klodami trinkelėmis aikštelę prie dekoratyvinio baseiniuko išgrindėm intarpą  iš smulkesnių akmenų ir labai gražiai gavosi. Gaila, kad negaliu įdėti nuotraukos, nes neturiu skaitmeninio fotiko verysad.gif Dar įvertinkit sklypo reljefą ir pagalvokit gal kur nors bus kokie peraukštėjimai kur galima sumūryti atraminę sienelę iš akmenų - irgi labai gerai atrodo. Galima laiptelius sode padaryti, pagaliau gal turi planų kokį gėlyną - alpinariumą daryti, tikrai bus kur pritaikyti.
O šiaip jau tai neužkasinėkit ir neslėpkit tų akmenų, nežinau kaip pas jus, o pas mus aplink Vilnių girdėjau, kad bet kokių lauko akmenų mašina kainuoja atrodo iki 500 Lt. Taigi net parduot tokį turtą galima smile.gif
*

Na dėl tu mažesnių akmenuku tai kažkaip viskas aišku, bet pas mus yra bent keletas tokių ohoho, na tokie labai dideli, tai galvojau gal juo kaip panaudot. O grindiniui tai cis tiek gi jie turėtų būt šlifuoti g.gif

Šiaip vienoj vietoj, tk nepamenu kur matėm tokį architektūrinį elementą - stulpas, padarytas iš tinklo metalinio. Jis susuktas į ,,triūbą" ir pridėta akmenų. Sakau gal kažką panašaus padaryt g.gif
jolaxus
QUOTE(westa @ 2005 08 01, 12:54)
Šiaip vienoj vietoj, tk nepamenu kur matėm tokį architektūrinį elementą - stulpas, padarytas iš tinklo metalinio. Jis susuktas į ,,triūbą" ir pridėta akmenų. Sakau gal kažką panašaus padaryt  g.gif
*

esu mačiusi tokį kūrinį ir atvirai pasakysiu, kad jis manęs nesužavėjo.... viena pažįstama irgi kažkur matė, o paskui pabandė pasidaryti. Gavosi kažkoks iškrypęs, pasviręs. Reikia gerai apgalvoti jo konstrukciją, kad paskui neatrodytų diletantiškai... Ir apskritai darant tokius dalykus reikia apgalvoti viską plačiau, ar derės prie bendro stiliaus tas kūrinys. Na ir pakartosiu savo atradimą apželdinimo idėjų paieškai internete, apie kurį jau ir šitame forume bent pora kartų minėjau Google paieška su žodžiais landscaping portfolio duoda labai daug įvairių apželdinimo idėjų pavyzdžių
o labai dideliam akmeniu gali atsirasti vieta kad ir prie įvažiavimo į kiemą, ir nebūtinai sklypo riboje, juk gali būti ir už tvoros šalia vartų. Greta pasodinti kokį krūmą ir kompozicija baigta. Pagaliau kai kas važiuos į svečius visada galėsi duoti aiškų orientyrą - "ten kur pamatysit diiidelį akmenį tai mes ten ir gyvenam" biggrin.gif
ErikaI
Jei tų "ohoho" akmenų niekur neįkomponuosit savo sklype, o labai dideli akmenys tikrai sunkiai įsikomponuoja, tuomet galit jį parduoti kokiai nors paminklų darymo firmai, jie už juostikrai labai solidžiai moka, o dar ir patys išsiveža. mirksiukas.gif

O iš smulkesnių aš turiu prisirinkusi nuotraukų, bet negaliu įdėt. verysad.gif
evansmum
QUOTE(westa @ 2005 08 01, 12:27)
Atsiųsk man ligita@balticum-tv.lt įdėsiu  4u.gif
*

As esu maciusi is vidutinio didzio akmenu padarytos atramos tvorai (na tokia juosta nuo zemes (apie 40-50cm) ir is jos kilantys stulpai, ant kuriu simontuota pati tvora) Na nezinau, ar supratai, ka turiu omeny blush2.gif biggrin.gif . Maciau, atrodo, Jakuose. Man tai labai grazu wub.gif ; ten dar namo pamatai is akmenu padaryti
jolaxus
dar mačiau kaimynas labai gražiai susimūrijo prie įvažiavimo iš šonų du stulpus iš tokių didokų (na sveikai didokų, ne puntukų) akmenų, o kiek suprantu viduje įmūrijo stulpus, kuriais pravesta elektra. Va taip įmontavus kokius stilingus šviestuvus tai turėtų labai įspūdingai gautis cool.gif
jolaxus
QUOTE(westa @ 2005 08 01, 17:13)
Nu visai neblogų variantų yra
*

gražu..... asmeniškai man labiau patinka naturalūs lauko akmenys visaip sukomponuoti, negu tas dolomitas, tačiau čia skonio reikalas ax.gif
uolma
Kažkur mačiau iš nemažo akmens padarytas stalas ir tipo kėdės iš mažesnių akmenų.

O mane ir akmenys domina, nes pas mus labai jau daug yra. Ir norėtūsi juos kažkaip išnaudoti.
Jolli
Cia mano vyro idejos kaime:

user posted image

user posted image
uolma
Na tikrai fainiai ir gražiai tas gėlynas atrodo, thumbup.gif bet į jį tai daug ir žemių reikėjo tikriausiai pripilti. g.gif
Jolli
QUOTE(uolma @ 2006 02 21, 16:17)
Na tikrai fainiai ir gražiai tas gėlynas atrodo,  thumbup.gif  bet į jį tai daug ir žemių reikėjo tikriausiai pripilti.  g.gif
*

Na taip, nemazai, bet dabar tik pavirsiuj vis nauju uzpilu irnesakyk.gif
mng
QUOTE(uolma @ 2006 02 21, 15:16)
Kažkur mačiau iš nemažo akmens padarytas stalas ir tipo kėdės iš mažesnių akmenų.

O mane ir akmenys domina, nes pas mus  labai jau daug yra. Ir norėtūsi juos kažkaip išnaudoti.
*

pas mus is girnu padarytas staliukas ir kedes. atrodo ispudingai.
Kozete
Sveikos,
planuojame pasistatyti laikiną namuką ant akmenų. Šalia sklypo už kokių 200m yra didelių akmenų na kokių 60cm diametro. Kaip juos pasiūlytumėt iki sklypo atsitempti 4u.gif Gal kas jau vežėte tokį turtą ir galite pasidalinti naudingais patarimais? ax.gif
Ir dar... turime daug nedidelių akmenų, tai darysime lauko židinį. bigsmile.gif
Gal kas turite ir galėtumėte įdėti nutraukų? Arba gal žinote kur internete galima būtu pasisemti idėjų?
jolaxus
QUOTE(Kozete @ 2006 06 12, 09:16)
...Kaip juos pasiūlytumėt iki sklypo atsitempti  4u.gif  Gal kas jau vežėte tokį turtą ir galite pasidalinti naudingais patarimais?  ax.gif
*

nevežiau, bet mačiau patrimą kažkokiame žurnale kaip tokius sunkius daiktus pergabenti. Bandau prašyti kaip ten rekomendavo (piešinukai buvo):
paimi lentą, ant kurios tilptų tas krovinys ir pora apvalių maždaug vienodų rąstelių, ne trumpesnių už lentą. tada pasidarai a'la riedučius (panašiai kaip flynstaunuose smile.gif ), t.y. po lenta galuose dedi tuos rąstelius, ant lentos užrideni savo krovinuką, rideni visą tą konstrukciją rąstelius perkėlinėdama iš galo į priekį ir taip žingsnis po žingsnio į priekį.
Na 200 m gal netrumpas atstumas, čia aišku akmens amžiaus technika, tačiau jei į karutį įkelt neišeina ir kitokia technika nepadeda, galima grįžt ir prie žmonijos ištakų mirksiukas.gif
ugly_kid_joe
jei akmuo iskirtinis /ne tik didelis bet ir su kokiu imantriu piesiniu/ tai galit bandyt parduoti.

cia vienam kaimynuo uz akmeni (koks 400 kg, pailgas, kiti jame mato sokancius zmogeliukus -as prisipasinsiu nemaciau 4u.gif ) siule 3000 lt, bet tas nepardave tongue.gif

o transportuoti ziema tai ant rogiu galima (tik pasiruosti reketu kol zeme neisalusi).
ostra
Čia įdomu ax.gif
Boružėlė
Aš sau jau paskyriau ligos diagnozę - "akmenligė" thumbup.gif , nes kai tik nutirpsta sniegas, sėdu į mašiną ir lekiu į laukus ieškoti akmenų. Jieškau ne šiaip paprastų akmenų, o su visokiais reljefais, iškilimais, nevienodos spalvos ir dydžių. Jei būna didelis, tai ieškau pagalbos ir tas akmuo vistiek atsiranda mano kieme. drinks_cheers.gif Labai juos mėgstu darže komponuoti, derinti su augalais. Turiu kampelį, kur sudėti akmenys panašūs į kiaušiniu. Ten tarsi lizdas. Gal aš ne viena tokia akmenų fanatikė? g.gif Atsiliepkit. wub.gif
immm
QUOTE(Boružėlė @ 2008 03 09, 15:17)
Aš sau jau paskyriau ligos diagnozę - "akmenligė" thumbup.gif  , nes kai tik nutirpsta sniegas, sėdu į mašiną ir lekiu į laukus ieškoti akmenų. Jieškau ne šiaip paprastų akmenų, o su visokiais reljefais, iškilimais, nevienodos spalvos ir dydžių. Jei būna didelis, tai ieškau pagalbos ir tas akmuo vistiek atsiranda mano kieme. drinks_cheers.gif  Labai juos mėgstu darže komponuoti, derinti su augalais. Turiu kampelį, kur sudėti akmenys panašūs į kiaušiniu. Ten tarsi lizdas. Gal aš ne viena tokia akmenų fanatikė?  g.gif  Atsiliepkit. wub.gif
*

Boružėle, ir aš noriu "susirgti akmenlige", bet pas mus akmenų aplink niekur nerasta verysad.gif Suku smegeninę iš kur jų gaut. Vyras važiavo link panevėžio, tai sakė pilnos pakelės, o pas mus, zanavykijos regione schmoll.gif - tuščia ir nyku.... Mielai priglausčiau...... ax.gif
vitamax
mirksiukas.gif
QUOTE(immm @ 2008 03 10, 14:43)
Boružėle, ir aš noriu "susirgti akmenlige", bet pas mus akmenų aplink niekur nerasta verysad.gif Suku smegeninę iš kur jų gaut. Vyras važiavo link panevėžio, tai sakė pilnos pakelės, o pas mus, zanavykijos regione  schmoll.gif  - tuščia ir nyku.... Mielai priglausčiau...... ax.gif
*

Merginos,dumkit čionai į pajūrį,prisirinksit visokių gražių kiaušinių,aš kai tik nuvažiuoju į Girulius visada parsinešu namo mirksiukas.gif ,ir šiaip savo laukuose kur randu kaupiu ir turiu jau didelę didelę krūvą,kai pasistatysim namuką akmenų mano kieme tikrai bus thumbup.gif
masajugi
QUOTE(Kozete @ 2006 06 11, 23:16)
Sveikos,
planuojame pasistatyti laikiną namuką ant akmenų. Šalia sklypo už kokių 200m yra didelių akmenų na kokių 60cm diametro. Kaip juos pasiūlytumėt iki sklypo atsitempti  4u.gif  Gal kas jau vežėte tokį turtą ir galite pasidalinti naudingais patarimais?  ax.gif
Ir dar... turime daug nedidelių akmenų, tai darysime lauko židinį. bigsmile.gif
Gal kas turite ir galėtumėte įdėti nutraukų? Arba gal žinote kur internete galima būtu pasisemti idėjų?
*

Sveika, pasiziurek cia, galerijoj.
www.culturedstone.com
jolaxus
ir čia galima akis paganyti rolleyes.gif
Boružėlė
QUOTE(immm @ 2008 03 10, 13:43)
Boružėle, ir aš noriu "susirgti akmenlige", bet pas mus akmenų aplink niekur nerasta verysad.gif Suku smegeninę iš kur jų gaut. Vyras važiavo link panevėžio, tai sakė pilnos pakelės, o pas mus, zanavykijos regione  schmoll.gif  - tuščia ir nyku.... Mielai priglausčiau...... ax.gif
*

Aš tai kada tik susiruošiu akmenukų, dar niekada nėra buvę, kad grįščiau be jų. wub.gif Laukuose reikia žiūrėti, kur ariamos žemės. Juk žmonės išrenka akmenis ir krauna į krūvas. Kai važiuoji iš toli jau matosi tos krūvos ypač pavasarį, kol žolė jų neužgožia.Nepamiršiu, kaip vieną kartą gryžau bagažinė pilna, ant sėdynių ir kilimėlių, net sau po kojomis buvau prisidėjusi akmenų. thumbup.gif Vyrui net nesakiau, paskui sakys, kad tai bobai visai su galva negerai. Aš tai aplink Šiaulius važinėju. thumbup.gif
vaivos juosta
Kaimynai tai laiptų šoną iš akmenų sumūrino ( ir mes panašiai darysim smile.gif ) :

user posted image

Ir dar tokį gėlėm stovą sumūrinom, tik dabar kai tuščias, tai vaizdo nėra, kai gėlėm apstatysiu - parodysiu smile.gif .
immm
QUOTE(vitamax @ 2008 03 10, 14:12)
mirksiukas.gif
Merginos,dumkit čionai į pajūrį,prisirinksit visokių gražių kiaušinių,aš kai tik nuvažiuoju į Girulius visada parsinešu namo mirksiukas.gif ,ir šiaip savo laukuose kur randu kaupiu ir turiu jau didelę didelę krūvą,kai pasistatysim namuką akmenų mano kieme tikrai bus thumbup.gif
*

pasakyk į kurią vietą blush2.gif , o tai kaip tyčia su MB ryt važiuosim Į Klp, tai galėsim užsukt bigsmile.gif

QUOTE(vaivos juosta @ 2008 03 10, 22:25)
Kaimynai tai laiptų šoną iš akmenų sumūrino ( ir mes panašiai darysim  smile.gif  ) :
*

man tai gražu, patinka.... o su kuo tuos akmenis skaldo g.gif ?
vitamax
QUOTE(immm @ 2008 03 11, 00:50)
pasakyk į kurią vietą blush2.gif , o tai kaip tyčia su MB ryt važiuosim Į Klp, tai galėsim užsukt bigsmile.gif
man tai gražu, patinka.... o su kuo tuos akmenis skaldo  g.gif ?
*

mes su šeima nuvažiuojam į Girulius paeinam pakrante,ir prisirenkam bigsmile.gif skaldo su kūjais,bet reikia ten mokėt,taiirgi darbas,jei samdyt žmogų kuris moka ir žino,iš kurios pusės tai padaryt,tai daug kainuoja..
GitaZ
Ikeliu foto, kiek akmenu mano MB pririnkes. Mes is ju zadame daryti sutvirtinima sklypo reljefo peraukstejimjui, pamatus pirciai ir dar ka nors sugalvosim. Vyra toks senas diedelis pamoke akmenis skaldyti, tai kai turi laiko, tai pasiskaldo, sunkus darbas. doh.gif
user posted image
Alaplaja
QUOTE(GitaZ @ 2008 03 11, 12:12)
Vyra toks senas diedelis pamoke akmenis skaldyti, tai kai turi laiko, tai pasiskaldo, sunkus darbas. 

o kaip reik skaldyt ? smile.gif
GitaZ
QUOTE(Alaplaja @ 2008 03 11, 13:16)
o kaip reik skaldyt ? smile.gif
*

Tikrai nezinau, sake ne visi skyla, o patyrusi aksi is karto mato, kur reikia trenkti, kad skiltu, paprastai uztenka vieno gero smugio biggrin.gif
Mano vyras akmenlige serga, pakelej pamato akmeni, issiima kuvalda is busiuko, susikaldo ir dedasi i masiniuka, sakes doh.gif vaizdas is sono geras thumbup.gif
glinglingas
mes irgi akmenu pasirinkom. bandysiu veliau darytis lauke ale shashlykine peciau tipo ax.gif
butu idomu pmatyti kurioje vienoje ten reikia dauzyti, kad nuskiltu geria akmuo ax.gif reiks kuvalda nusipirkti kokia rimta tam darbui biggrin.gif
GitaZ
QUOTE(glinglingas @ 2008 03 11, 14:15)
mes irgi akmenu pasirinkom. bandysiu veliau darytis lauke ale shashlykine  peciau tipo ax.gif 
butu idomu pmatyti kurioje vienoje ten reikia dauzyti, kad nuskiltu geria akmuo  ax.gif  reiks kuvalda nusipirkti kokia rimta tam darbui  biggrin.gif
*

Aha, ji ten kazkokia kitokia, gal specialiai akmenim skaldyti, kazin ar kam kitam tiktu g.gif
vaivos juosta
Dar įkeliu iš mūsų su kaimyne sodo: ( vasarą gražiau, dabar vaizdo nėr. Ant tų akmenų, kur į tinklą sukrauti, vasarą dedam gėlių puodus ( pelergonijas, petunijas ).

user posted image

Baseinas ir takeliai išgrįsti:

user posted image

Boružėlė
Labai gražiai takeliai iš akmenų. bigsmile.gif Kaži ar galima pačiai taip pasidaryti? Ir kaip?
Manau čia jau reikia vyriškos rankos. Aš grožį kieme kuriu pati. mirksiukas.gif Mano vyrai užsiėmę. blush2.gif
vaivos juosta
QUOTE(Boružėlė @ 2008 03 12, 17:38)
Labai gražiai takeliai iš akmenų. bigsmile.gif Kaži ar galima pačiai taip pasidaryti? Ir kaip?
*

O čia, žinok, moteriškė ir darė. smile.gif Aš tuo metu buvau nestuke.gif , tai tik šalia pastovėjau tongue.gif . Su virvele nusižymėjom takelį, nukasėm velėnos viršų, gautą griovį išklojom plėvele storesne, tada dėjom akmenis, pripylėm smėlio į tarpelius. Dabar dar sakiau reikės vienam šone išsigįsti.
Boružėlė
QUOTE(vaivos juosta @ 2008 03 12, 20:14)
O čia, žinok, moteriškė ir darė.  smile.gif  Aš tuo metu buvau  nestuke.gif , tai tik šalia pastovėjau  tongue.gif .  Su virvele nusižymėjom takelį, nukasėm velėnos viršų, gautą griovį išklojom plėvele storesne, tada dėjom akmenis, pripylėm smėlio į tarpelius. Dabar dar sakiau reikės vienam šone išsigįsti.
*

Nu tos moteriškaitės šiuolaikinės tai jėga. thumbup.gif Nu ir ką tu pasakysi, tikrai nebūčiau pagalvojusi, kad taip gražiai gali padaryti moteriškės. bigsmile.gif Bandysiu ir aš. Jei akmenis galiu parsivežti, reik manyt ir man išeis kažkas panašaus. mirksiukas.gif
Šaunuolės. 4u.gif
uolma
GITAZ kada čia taip taviškis spėjo tiek akmenų pritemti? g.gif
jurg_ili
Galiu pasidalint ,kur galima akmenu gaut. Mano draugai gyvena prie Neries -tai pernai vasara valem dugna nuo akmenu ,nes negalima ibrist -tai is ju ir takus pasidare. O siemet vasara kai pas juos vaziuosu -tai sau is Neries akmenukus rinksiuos.
vaivos juosta
user posted image

user posted image
immm
QUOTE(jurg_ili @ 2008 03 15, 18:48)
Galiu pasidalint ,kur galima akmenu gaut. Mano draugai gyvena prie Neries -tai pernai vasara valem dugna nuo akmenu ,nes negalima ibrist -tai is ju ir takus pasidare. O siemet vasara kai pas juos vaziuosu -tai sau is Neries akmenukus rinksiuos.
*

aha... o jei nei palei Nėrį, nei palei nemuną draugų nerasta g.gif ?
Brook
QUOTE(janna @ 2008 03 22, 10:45)

skonio reikalas, niekada taip sau nedaryciau
immm
Vyra toks senas diedelis pamoke akmenis skaldyti, tai kai turi laiko, tai pasiskaldo, sunkus darbas. doh.gif
*

[/quote]
aha.... but 5domu su=inot, kaip reikia skaldyti......

QUOTE(jurg_ili @ 2008 03 15, 18:48)
*

jei daug ten yra, tai ir mes galim atvaziuot blush2.gif .....

vaivos juosta

Visą savaitę kaimynė kasė, mūrino, lygino. Aš tai tik vandenį reguliavau ir akmenis nešiau tongue.gif . Dar aptvert nuo 2 zuikių, apsodint reikia.

user posted image
Boružėlė
QUOTE(vaivos juosta @ 2008 04 27, 14:41)
Visą savaitę kaimynė kasė, mūrino, lygino. Aš tai tik vandenį reguliavau ir akmenis nešiau  tongue.gif
*

Kaip gražu. thumbup.gif Bet kiek čia darbo įdėta. g.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
immm
QUOTE(vaivos juosta @ 2008 04 27, 14:41)
Visą savaitę kaimynė kasė, mūrino, lygino. Aš tai tik vandenį reguliavau ir akmenis nešiau  tongue.gif . Dar aptvert nuo 2 zuikių, apsodint reikia.
*

man irgi labai gražu bigsmile.gif o vanduo ten šiaip pripiltas, ane? fontaniukui siurbliukas turbūt įtaisytas g.gif ?

mes tai tik kriokliuką be baseino galvojam daryt, nes tie baseinai su leliais tai baisoka..... O kriokliukas su akmenukais man labai gražu rolleyes.gif
kaban
va kaip galima is akmenu padaryti

http://banya.mylivepage.ru/image/295_%C3%90
vaivos juosta
QUOTE(immm @ 2008 04 29, 10:54)

mes tai tik kriokliuką be baseino galvojam daryt, nes tie baseinai su leliais tai baisoka.....
*

Man irgi baisu - nedaryčiau iki kol dukra paauglystės sulauktų ( bet čia kaimynės žemės plotas tai neuždrausi... ) unsure.gif
Halinka
QUOTE(immm @ 2008 04 29, 09:54)
mes tai tik kriokliuką be baseino galvojam daryt, nes tie baseinai su leliais tai baisoka..... O kriokliukas su akmenukais man labai gražu rolleyes.gif
*

Jo leliukams tokiu atveju reiketu ypac daug demesio skirti, kad neikristu i ta baseineli...

o del kriokliuko galiu parodyti viena foto (siuo atveju jis yra salia baseino, bet manau galima butu ir be jo padaryti)

user posted image

Boružėlė
QUOTE(Halinka @ 2008 07 03, 09:23)
o del kriokliuko galiu parodyti viena foto (siuo atveju jis yra salia baseino, bet manau galima butu ir be jo padaryti)
*

Jau taip gražu. thumbup.gif Akių negaliu atplėšti. doh.gif bigsmile.gif
EljaRo*
na labai grazu.ydomu ar cemento nereik sutvirtinti akmenis?nes atrodo akmenys vieni ant kitu tik sudeti.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.