Šiandie pirma mano darbo diena..jaučiuos nejaukiai, nieko nepažistu, neturiu įgūdžių. Gal galit ką patarti, kaip greičiau pritapti, susibendrauti su kolegom, visko išmokti?
Šypsokis
Nebijok klausti, daugiau stebėk nei pati kiškis, stebėk aplinkinių santykius, pati būk paslaugi, nusižiūrėk kokį kolegą, -ę, kurio labiau galėtum ko paklaust. Jei vyksta kokie kavų, arbatų gėrimai, prisidėk, atsinešk kokio šokolado, sausaini, pan. Ir pasitikėk savimi, viskas bus gerai, visi mes būnam tam tikrą tarpą naujokais
Pirma diena darbe ir SM tupi?
Tai kad nera ka veikti, dave visas kanceliarines priemones, ka pasiskaityti. Tai ir užbėgu į šį puslapį
Kaip darbai sekasi? Ar patinka? Ką reikia daryti? Džiaugiuosi, kad pasisekė gauti darbą
Nuo rugsėjo man irgi bus aktuali šita tema, kaip bijau aš to naujo darbo... Nors direktorius tikina, kad viskas ten faina pas juos, jokios įtampos, sėdi sau ir dirbi ramiai... Tikuosi jis nemelavo
Visi mes nors kart bunam pirma diena. Daznai ir ne po viena karta. Svarbiausia nesinervinti ir gaudyt informacija. Ir klausti
GERIAU DIRBTI NEGU NEDIRBTI, kas svarbiausia ka paklausiu kolegu, tai atrodo, kad as kokia kvaisa pvz del tam tikru detaliu mano darbo sutartyje
Svarbiausia - sypsotis ir buti draugiska. O lengviausia uzmegzti kontaktus su zmonem prie kavos puodelio arba cigaretes (nesveika rukyti:). Cia is asmenines patirties. Dar reikia susidraugauti su sekretore.
Su visais reikia draugauti
As nuo pirm.pradedu dirbt naujam darbe,i darba eiti noriu atsibodo atostogaut,bet koleges mano tai jau labai manes nemegsta ir nelaukia,kai nuejau susipazinti tai visos is karto puole atsnekinet nuo sito darbo>Vienintelis piusas kad direktorius labai fainas
as irgi einu i darba tik trecia diena,bet realaus darbo dar nieko nedirbau.visas kruvis prasides nuo rugsejo 1 d.nieko nemoku ir nezinau kaip elgtis,nejaukiai jauciuosi,sedziu sau uzsidariusi kabinete ir ziuriu i kompa
Is tiesu labai svarbus pirmas ispudis ir ne tik koki tu sudarysi, bet ypatingai stebek ir atsirinkinek su kuo tau geriau bendrauti. As kai pradejau dirbti iskart jutau kazka negero is buhalteriu puses, jos ten dirbancios ilgiausiai - apie 10 metu, o kiti darbuotojai (isskyrus direktoriu) - iki metu laiko.
Atrode jei busiu draugiska ir mandagi - viskas bus gerai. Buvau paslaugi, darydavau tikrai juodus darbus. Nors baigusi universiteta, bet darbas buvo toks - koki mano septintoke sesute padarytu ir jis uztrukdavo - 2 savaites Baisiai parasiau, bet tiesiai QUOTE(lily_white @ 2006 08 26, 00:10) Is tiesu labai svarbus pirmas ispudis ir ne tik koki tu sudarysi, bet ypatingai stebek ir atsirinkinek su kuo tau geriau bendrauti. As kai pradejau dirbti iskart jutau kazka negero is buhalteriu puses, jos ten dirbancios ilgiausiai - apie 10 metu, o kiti darbuotojai (isskyrus direktoriu) - iki metu laiko. Atrode jei busiu draugiska ir mandagi - viskas bus gerai. Buvau paslaugi, darydavau tikrai juodus darbus.Paskui kai uzduotis gaudavau ir is kitu moteru ne tik is buhalteriu - viskas pasitaise. Bet jos iki siol kazkokios kreivos, nesisveikina, vaiposi ir pan. Niekaip nesuprantu.. tik gaila, kad darydavau tai kas nepriklauso vien noredama padeti - ir padeti slykscioms moterims Baisiai parasiau, bet tiesiai Gal jos jaučia konkurenciją? Susiradau naują darbą pagal naują specialybę, kai nuėjau į senojo darbo buhalteriją raštyti pareiškimo, tai buhalterė su ironija man sako"o tu galvoji šis darbas bus lengvesnis". P.S aš irgi gavau buhalterės darbą. Be to kai praktikos darbui reikėjo informacijos tai irgi labai sunkiai ką išpešiau iš jos. Na, čia ne visai į temą prikalbėjau, bet esmė ta, kad manau, jog daugelis žmonių yra pavydūs.
Gal ir neteisinga isvada dabar padarysiu, bet man kolkas teko tik su buhalteremis tokiomis negeranoriskomis susitikti.. taip kad -
As pati dirbu buhalteriu ir noriu ieskoti naudo darbo irgi buhalteres. Tikriausiai ten bus vyr. buhaltere. Irgi bijau, kad pas kokia slyksti papulsiu. Nes irgi daznau girdziu, kad buhalteres labai nedraugiskos. Kaip tai suzinuuoti nisanksto net nezianu. Nor dabartine musu vyr.buhaltere tai super.
jo pirma diena mane pamaciusi administratore irgi kazkaip is aukstai ir su ironija ziurejo,
Na man irgi panasiai. eisiu nuo pirmadienio i darba. praeita sav tris dienas ejau siaip pabandymui. tai situacija tokia, imone maza, buhalterija ir cechai kitur, tai biure su manim tik 4 zmones: direktorius, jo sunus (uz mane jaunesnis, bet jis mane priieme ir yra kaip ir sefas man), ir jo asistente(irgi bendraamze, apie 23 metus, bet dirbba jau apie menesi, neperejo dar prie" tu"). tai sedim visi vienam kabinete. nepasakyciau kad labai jauku, kavos niekas negeria, garsiai nepersimeta zodziais, nebent apie darba... na truputi nejauku, bet gal viskas pasikeis nes maziausiai 1 zmogu dar priims. direktorius su sunum tokie darboholikai atrodo, net nejauku 5 valanada eit namo, nes jie tai ne nesiruosia dar.... bet dirbt noriu:)
o as kai nuejau antra savo darba i diena furseta,kuris buvo rugsejo 1d. proga,tai stovejau kampe ir bijojau islysti
dabar kai ka jau pazystu,sveikinuosi,pasikalbu darbo klausimais,sedziu sau viena,krapstausi ir tiek.kartais girdziu,kaip maniske administratore telefonu skundziasi,kad jai blogai,nera su kuom pasikalbeti,kavos atsigerti ir t.t QUOTE(Salomeja @ 2006 09 13, 14:41) Na man irgi panasiai. eisiu nuo pirmadienio i darba. praeita sav tris dienas ejau siaip pabandymui. tai situacija tokia, imone maza, buhalterija ir cechai kitur, tai biure su manim tik 4 zmones: direktorius, jo sunus (uz mane jaunesnis, bet jis mane priieme ir yra kaip ir sefas man), ir jo asistente(irgi bendraamze, apie 23 metus, bet dirbba jau apie menesi, neperejo dar prie" tu"). tai sedim visi vienam kabinete. nepasakyciau kad labai jauku, kavos niekas negeria, garsiai nepersimeta zodziais, nebent apie darba... na truputi nejauku, bet gal viskas pasikeis nes maziausiai 1 zmogu dar priims. direktorius su sunum tokie darboholikai atrodo, net nejauku 5 valanada eit namo, nes jie tai ne nesiruosia dar.... bet dirbt noriu:) sveikinu suradus darbuka
Sveikutes
zinot, kaip sakoma,sutinka pagal isvaizda,isleidzia pagal prota
laikui begant daug keiciasi,tiek tavo poziuris i kitus,tiek aplinkiniu i tave.
Prisiminus pirmą dieną n
turbut pritruko zodziu apsakyti,kaip buvo blogai pirmaja diena naujame darbe
Pas mane irgi rytoj 1 diena naujame darbe
QUOTE(Sinuhe @ 2006 10 15, 10:42) Ne, nepasibaigė, bet pasirodo, internetas savaitgalį pavedė Ką gi tęsiu toliau, jei leisite Prisiminus pirmą dieną naujam darbe (čia pasakosiu apie esamą darbą), aplanko nostalgiški prisiminimai Ir dar prisimenu, kad tuo metu turėjau tiek mažai darbų C'est la vie - taip sakant Papildyta: QUOTE(Luandra @ 2006 10 16, 15:19) Luandra, sėkmės rytoj ir parašyk, kaip praėjo pirmoji diena?
as kazkaip nelabai noriu prisiminti pirmaja diena....
nelabai man gera buvo:mmm
man tai irgi šlykščiai
Pirma diena buvo baisi, absoliutus ignoras
ar kartais tik ne visur,nes konkurencijos bijo
man pirmos dienos darbe buvo tiesiog kosmariskos...
dieve, kaip čia gąsdinat
Na man kiek buvo, tai visad buvo viskas ok Va pirmadienį į naują darbą einu, tai kiek neramu...
kievienas su savo patirtim
As bijau prisiminti pirmus kelis menesius, net tik pirma diena, bet ne apie tai norejau parasyti. Pasakysiu, kas man padejo issilaikyti ir nepabegti ir nebegalvoti apie tai, kad bent kelis kartus per savaite verkdavau vaziuodama namo, o ne karta ir tualete teko asaras sluostyti.. Pirma, reikia tiketis, kad gal tau pasiseke ir patekai i puikia darbo atmosfera su sauniais bendradarbiais, pasitikek savimi, bet nebuk akiplesa ir per daug pasitikinti savimi, nes kai ateini i nauja vieta, visi jauciasi uz tave virsesni ir labiau patyre, taigi tai gali sukelti priesiskuma ir saugumo, ir konkurencijos jausma. Taigi sypsena, mandagumas ir paslaugumas visada labai padeda, po to, po truputi pajusi zmoniu buda, rask toki, kuris nera per daug uzimtas ir panasus pareigose ir bandyk graziai paprasyti pagalbos, nes visokiu bus klausimu is pradziu. Susizinok, kas ieina i tavo pareigas ir issiaiskink, kad darai viska, ko is taves tikimasi. Pasistenk susirinkti klausimu saraseli kai eisi klausti, kad nereiketu lakstyti kas minute ir trukdyti kitus darbuotojus, nes visi turi savo darba ir susilauksi priesiskumo. Buk paslaugi, tai visada gerai veikia. Aisku, pasitempt eidama i darba, bet nepersistenk, visada geriau maziau nei daugiau, nes gali nepataikyti ir jausies dar nepatogiau.
O visu geriausias patarimas man buvo, kuri daznai girdejau, kad VISIEMS sunku is pradziu, bet tai ateina ir praeina, ir viena diena tu nebebusi nauja, be to situacija keiciasi, zmones keicia darbus ir panasiai. Man asmeniskai situacija pasikeite, kai dvi panos isejo, kurios dirbo jau kuri laika toje kompanijoje, ir nors nesu piktas ar kerstingas zmogus, bet linkiu, kad ir jos kada nors pasijustu taip, kaip verte mane jaustis. Bet galu gale niekas nestovi vietoj, negaliu patiketi, kad as cia jau ketvirti metai ir esu patenkinta! Todel linkiu ir jums sekmes!! QUOTE(raganiuke @ 2006 11 17, 01:48) As bijau prisiminti pirmus kelis menesius, net tik pirma diena, bet ne apie tai norejau parasyti. Pasakysiu, kas man padejo issilaikyti ir nepabegti ir nebegalvoti apie tai, kad bent kelis kartus per savaite verkdavau vaziuodama namo, o ne karta ir tualete teko asaras sluostyti.. Pirma, reikia tiketis, kad gal tau pasiseke ir patekai i puikia darbo atmosfera su sauniais bendradarbiais, pasitikek savimi, bet nebuk akiplesa ir per daug pasitikinti savimi, nes kai ateini i nauja vieta, visi jauciasi uz tave virsesni ir labiau patyre, taigi tai gali sukelti priesiskuma ir saugumo, ir konkurencijos jausma. Taigi sypsena, mandagumas ir paslaugumas visada labai padeda, po to, po truputi pajusi zmoniu buda, rask toki, kuris nera per daug uzimtas ir panasus pareigose ir bandyk graziai paprasyti pagalbos, nes visokiu bus klausimu is pradziu. Susizinok, kas ieina i tavo pareigas ir issiaiskink, kad darai viska, ko is taves tikimasi. Pasistenk susirinkti klausimu saraseli kai eisi klausti, kad nereiketu lakstyti kas minute ir trukdyti kitus darbuotojus, nes visi turi savo darba ir susilauksi priesiskumo. Buk paslaugi, tai visada gerai veikia. Aisku, pasitempt eidama i darba, bet nepersistenk, visada geriau maziau nei daugiau, nes gali nepataikyti ir jausies dar nepatogiau. O visu geriausias patarimas man buvo, kuri daznai girdejau, kad VISIEMS sunku is pradziu, bet tai ateina ir praeina, ir viena diena tu nebebusi nauja, be to situacija keiciasi, zmones keicia darbus ir panasiai. Man asmeniskai situacija pasikeite, kai dvi panos isejo, kurios dirbo jau kuri laika toje kompanijoje, ir nors nesu piktas ar kerstingas zmogus, bet linkiu, kad ir jos kada nors pasijustu taip, kaip verte mane jaustis. Bet galu gale niekas nestovi vietoj, negaliu patiketi, kad as cia jau ketvirti metai ir esu patenkinta! Todel linkiu ir jums sekmes!! labai ilgas bet grazus patarimas
o manes dar tik laukia pirma diena darbe
O ko jus taip bijote tos pirmosios dienos?
Man tai azartas - dar nieko nezinai, gali atsipalaiduoti, sypsotis, gerti kava, laiku namo iseiti, tik mokytis ir mokytis, niekas dar rezultatu nereikalauja |