Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Antis
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2, 3
-Lilė-
Sveikos šeimininkėlės,
Vyras jau keliasdešimtą kartą vis siūlo nusipirkti ir iškepti orkaitėje antį, pasiūlykit kaip skaniai ja paruošti huh.gif . Dėkoju.
Elena
smile.gif
Kepta įdaryta antis
Reikia;
1 antis (1,8 kg),
2 morkos, 1 maža saliero šaknis,
1 svogūnas,
3-4 salierų lapkočiai,
1 obuolys,
džiovintų čiobrelių, raudonėlių, kmynų,
druskos, pipirų, aliejaus,
morka, poras arba svogūnas kepimui,
100 g baltojo vyno, 200 g vandens,
5 šaukštai sojų padažo.

Paruošimas:

Paruoštą antį įtriname prieskoniais ir palaikome 2-3 val. Morkas, salierą, obuolį, svogūną sutarkuojame mažais šiaudeliais, susmulkiname saliero lapkočius, įberiame kmynų, druskos, pipirų, dedame į keptuvę ir trumpai apkepame. Atvėsusį įdarą sudedame į antį ir užsiuvame.
Į skardą sudedame susmulkintą morką, porą, įdedame antį krūtine
žemyn, įpilame vyno, vandens, sojų padažo mišinį ir kepame
nuolat laistydami 2-2,5 val. Įpusėjus kepti, antį apverčiame.
smile.gif
vota
Gal kas nors zino daugiau recepteliu kaip paruosti anti?
bea
Kepta antis su spanguolėm

2,5 kg antis

spanguolių įdaras:
30 g sviesto
1 mažas svogūnas, smulkiai sukapotas
175 g maltų baltos duonos džiūvėsėlių
125 g spanguolių
1 šaukštelis kapotų petražolių
druska, pipirai
1 paplaktas kiaušinis

Įdarui ištirpdykite sviestą, jame apkepkite svogūną. Įmaišykite spanguoles, džiūvėsėlius, petražoles, druską, pipirus. Tada įmaišykite kiaušinį ir palikite atvėsti. Sudėkite įdarą į antį ir skylę uždarykite mediniu smeigtuku.
Anties odą subadykite šakute, į ją įtrinkite druskos su pipirais. Dėkite antį į orkaitę giliame inde ir kepkite 200 laipsnių karštyje 25 minutes pilvu žemyn. Tada apverskite ir kepkite 20 min. Vėl apverskite ir kepkite dar 1-1 ¼ valandos.
Iš taukų, kurie išsiskirs kepant, galima padaryti padažą. Taukus nupilkite į puodą, vieną šaukštą jų sumaišykite su šaukštu miltų ir supilkite į taukus ir gerai išmaišykite kaitinant.

Šaltinis: Mary Berry's Complete Cookbook
vasarėja
as tai visai paprastai kepiau ir labai thumbup.gif gavosi.
kadangi antis pati is saves sultinga, jokiu pirskoniu nekisau, tik druska ir pipirais itryniau ir per nakti saldytuve laikiau.
o to po obuoliu ir slyvu dziovintu i vidu prikimsau ir pagaliukais uzsegiau ir kepe po valandu.
labai skanu ir terliones jokios. smile.gif
vota
Labai aciu thumbup.gif
O dar noreciau paklausti. kiek mazdaug laiko reikia kepti? klausiu, nes niekad nekepus anties. unsure.gif
vasarėja
mano antis tai pora valandu, kokia 2,5 val. kepe, tik ja reikia stebeti, kartais sultimis kur i skarda subega palaisciau, jei matysi kad nevienodai kepa- apversti reikia, bet cia tai nuo orkaites priklauso, as nevarciau...
maya
unsure.gif o daugaiu pasiulymu , kaip kepti anti nera? sad.gif sad.gif
turiu va problema..ateina Padekos diena..cia priimta kepti kalakuta..na iskepsiu as ta kalakuta ir kas ji valgys..mudu su vyru jo niekaip nesudorosime..sumaniau kad reikia kepti anti vietoje kalakuto..gal kas zinote daugiau receptu? heart.gif smartass.gif
Lukutis
KALEDINE ANTIS SU DZIOVINTAIS VAISIAIS
didele antis
100g dziovintu abrikosu
100g dziovintu slyvu
100g dziovintu kriausiu
50g razinu
50g dziovintu obuoliu
2 riekeles juodos duonos
2 svogunai
cinamono, druskos, pipiru, aliejaus.
anti itriname druska, pipirais ir palaikome per nakty.
pakepiname susmulkintus svogunus, pabarstome cinamonu, druska, atskirai pakepiname kubeliais supjaustyta duona.
didesnius dziovintus vaisius susmulkiname, sumaisome idara, prikemsame ir uzsiuvame ir kepame palaistydami susidariusiomis sultimis.
zet
Cia dar vienas receptukas:

Antis Grybu Padaze

1 antis, 1 morka,
1 svogunas, lauru lapu, druskos,
paukstienos (vistienos) prieskoniu.

Padazui:
25g dziovintu grybu,
1 svogunas,
50g sviesto,
2 saukstai miltu,
1 stikline grietines,
pipiru, druskos.

Anti uzpilame karstu pasudytu vandeniu ir verdame, kol suminkstes. Baigiant virti, sudedame smulkiai supjaustyta kepinta svoguna, morka. Ruosiam padaza: grybus nuplauname, isverdame pasudytame vandenyje, supjaustome juostelemis, pakepiname svieste kartu su smulkiai pjaustytu svogunu. miltus pakepiname svieste, atskiedziame sultiniu bei grybu nuoviru. I padaza sudedame grybus, pasudome, iberiame pipiru, paukstienos prieskoniu, paverdame ir supilame grietine. Isvirusia anti supjaustome gabaleliais, sudedame i padaza ir pakaitiname.
Lukutis
dar viena turiu
antis
300g batono
truputi saldaus vyno
3 obuoliai
po puse stiklines graikisku riesutu ir razinu
4 kiausiniai
batona supjaustyti kubeliais, apslakstyti vynu
obuolius stambiai sutarkuoti.
riesutu branduokius smulkiai sukapoti.
razinas nuplikyti karstu vandeniu.
kiausinius isplakti.
viska sumaisyti su druska ir pipirais, prikisti anty ir uzsiuti.
kepant palaistyti issikyrusiomis sultimis.
maya
QUOTE (rasukas @ 2004 11 18, 09:21)
KALEDINE ANTIS SU DZIOVINTAIS VAISIAIS
didele antis
100g dziovintu abrikosu
100g dziovintu slyvu
100g dziovintu kriausiu
50g razinu
50g dziovintu obuoliu
2 riekeles juodos duonos
2 svogunai
cinamono, druskos, pipiru, aliejaus.
anti itriname druska, pipirais ir palaikome per nakty.
pakepiname susmulkintus svogunus, pabarstome cinamonu, druska, atskirai pakepiname kubeliais supjaustyta duona.
didesnius dziovintus vaisius susmulkiname, sumaisome idara, prikemsame ir uzsiuvame ir kepame palaistydami susidariusiomis sultimis.

clap.gif clap.gif clap.gif aciu aciu aciu!! vasita kepsiu... heart.gif
Lukutis
prasom, prasom.
skaniai suvalgyti clap.gif
r@siukas
Noriu atgaivinti tema ir paklausti, gal dar kas nors ideju turit?
Perliukas
Per Kaledas valgem kepta anti thumbup.gif . Tikslaus recepto nezinau , bet siek tiek nupasakot galiu smile.gif . Anti itrinti su prieskoniais ir palaikyti, prikimsti raugintais kopustais , maisytais su zaliais skrandukais ir sirdelem , uzsiuti . Kepe apie 2val , spec kepimo maiseliuose , nerealiai skanu thumbup.gif
Rucelie
mes vakar kepem anti, nieko imantraus, bet galiu pasiulyti i pabaiga kepimo vis palaistyt ja alumi. nemazai riebaliuku nuo anties pribego bekepant, tai mes juos vis nusemem, ir palaistem alum. siek tiek numusa ta specifini anties kvapa, skanu thumbup.gif
LINCE
Aš antį kepu dažnai ,nes kaimukas kartais atsiunčia humanitarinę pagalbą smile.gif
Man skaniausia antis yra su medum .Nebijokit ,ji tikrai nebus saldi.

Paimu medaus keletą šaukštų ,įvairių prieskonių:česnakų ,paukštienos ,druskos ir pan.Tada gerai antį ta keisto skonio mase įtrinu ir palieku kokiai valandai.Kepu dažniausiai folijoj apie 2 val.,bet tai priklauso nuo anties dydžio.Baigiant kept ,išsuku iš folijos ,kad skaniai apkeptų odelė.Visuomet kartu kepu ir obuoių ,bet jais nekemšu.Tiesiog iškepu kaip atskirą ppatiekalą ,tik dažnai nenusaugau ir man jie pabliūkšta. doh.gif
Kartais į antį ar vištą sudedu tokį įdarą:paimu nevirtų ryžių,įtarkuoju morką ir sumaišau su majonezu.Kepant tie ryžiai išbrinksta ir visai tinka prie mėsos.
Skanaus.
Be to ,kepiau taip ,kaip siūlė Elena -su salierais ir prieskoniais -visai nieko.
Meinarda
nusipirkau vakar anties mini file. Gal kokiu ideju mamytes turi, ka skanaus pagaminti? smile.gif
Velziene
Ech, man irgi reikia pagalbos. 4u.gif Draugas - medžiotojas ir dažnai pargabena ančių. Laukinės anties mėsytė kietesnė.Gal žinot kaip skaniai ją paruošti?
veriru
QUOTE(LINCE @ 2005 01 02, 11:28)
Aš antį kepu dažnai ,nes kaimukas kartais atsiunčia humanitarinę pagalbą smile.gif
Man skaniausia antis yra su medum .Nebijokit ,ji tikrai nebus saldi.

Paimu medaus keletą šaukštų ,įvairių prieskonių:česnakų ,paukštienos ,druskos ir pan.Tada gerai antį ta keisto skonio mase įtrinu ir palieku kokiai valandai.Kepu dažniausiai folijoj apie 2 val.,bet tai priklauso nuo anties dydžio.Baigiant kept ,išsuku iš folijos ,kad skaniai apkeptų odelė.Visuomet kartu kepu ir obuoių ,bet jais nekemšu.
*



man sis receptukas , pats paprasciausias atrodo, nusipirkau anti, ryt bendysiu ji ismeginti - issikepsiu anti kaledom rolleyes.gif
Jureja
Pasidalinsiu ir as savo kulinariniais sugebejimai biggrin.gif Pirmas, bet sekmingas anties kepimas!!! Kadangi esu perdaug neisradinga marinatu klausimu, tai anties marinavimui naudojau santa marijos marinata( 2vnt)Honey +papildomai pridejau mairuno, muskato, baziliko ir cinamono ir kmynu... antyte istryniau apipyliau marinatu ir laikiau 2 paras saltai vis pavartydama palaistydama marinatu!
Idarui: ryziai virti 10 min, razinos ir slyvos nuplikytos verdanciu vandeniu, siek tiek majonezo. Viskas sumaisoma ir antis prikimsama idaru, viso skylutes uzlopomos.Kepti apie 1.5 val kepimo rankoveje. Gavosi labai minksta sultinga ir thumbup.gif skani!!! Greitas, geras ir nereikalaujantis daug pastangu receptas thumbup.gif
taibent1
Man skaniausia- antis gausiai istrinta priekoniais ir isaryta obupliais.
QUOTE(laimINGA23 @ 2005 11 04, 08:22)
Ech, man irgi reikia pagalbos. 4u.gif  Draugas - medžiotojas ir dažnai pargabena ančių. Laukinės anties mėsytė kietesnė.Gal žinot kaip skaniai ją paruošti?
*


Kepciau kaip paprastai- tik truputi trumpiau, kad neisdziutu mesa, o po to deciau i greitpuodi, kad issitusintu. Butu super!
veriru
QUOTE(veriru @ 2006 12 24, 21:38)
man sis receptukas , pats paprasciausias atrodo, nusipirkau anti, ryt bendysiu ji ismeginti - issikepsiu anti kaledom  rolleyes.gif
*



Gaminau paprastai: itryniau prieskoniais, druska, pipirais, vidun dziovintu slyvu ikisau ir pagaliuko mediniu uzspaudziau. Gavosi gerai, bet tikejausi kazko ypatingesnio is anties, nes pirma karta teko ragauti ax.gif Vistyte man skaniau, o ir antis nepigus malonumas - 30 lt sumokejau smile.gif

stai mano sedevras tongue.gif :
kakajedze
Per sias Kaledas anti kepiau pirma karta. Paprasciausiai anti nuploviau, nusausinau, tada druskyte, pipiriukai...palaikiau gal kokia valandziuke, kad issigertu druskyte. Isvirau ryzius, imaisiau pjaustytu dziovintu slyvu, dziovintu pjaustytu ananasu, prikisau anti, uzsmaigsciau mediniais pagaliukais (gaila, kad man issinere keli ir isbirejo truputis ryziu). Pries kisant i orkaite dar paslaksciau citrinos sultimis ir truputi itryniau ruduoju cukrumi. Kepiau apie 3 val., 2.5 uzdengta, puse valandos skyriau paskrudinimui. Gavosi tikrai neblogai ir sveciams labai patiko. Man labai patiko ryziai. skanaus.
qq
aš irgi buvau prie tų šių Kalėdų "pirmakarčių" ančių kepėjų lotuliukas.gif gavosi tiesiog super thumbup.gif

o dariau viską itin paprastai, sumaišiau visokias man patinkančias žoleles (mairūnas, bazilikas ir pan.) ir truputį druskos įtryniau anties vidų ir įšorę, įdėjau su tuo pačiu Santa Marijos - Honey marinatu (2 pakeliai, vienas Smoke Honey ar kažkas panašaus, su dūmo kvapu) į rankovę ir 1,5 paros pavartydama marinavau. Tada rūgštesniais obuoliais prikimšau uždariau mediniais pagaliukais ir 190-200 laipsnių orkaitėje kepiau 1,5 valandos rankovėje. Tada rankovės viršų prakirpau, ištepiau tetą Antį grietine ir dar 0,5 val. panašioj temperatūroje, gal truputį mažesnėje kepiau grilio režimu. Obuolius iškrapščiau prieš patiekdama, vyras kokteilinėje sutrynė atšildytas spanguoles su truputėliu cukraus - tipo padažas tongue.gif

Patiko ir mums ir svečiams.
ramuneb
as kepant antį visada dedu čiobrelių kažkaip labai skanų aromatą ir skonį gerą duoda, šiaip čiobrelių arbata man nepatinka bet kai ant anties visai kas kita thumbup.gif
Nute_San
4u.gif Sveiki,
Arteja kaledos ir noreciau "papurtyti" anciu kepimo tema smile.gif
Nesu niekad kepus anties, taciau nemegstu nei ryziu, nei keptu obuoliu blush2.gif . Esu girdejus, kad zmones kemsa anti grikiu kruopomis, gal kas zino toki recepta.
Neryte
O kaip jus kepat tose rankovese,ar ji turi issipusti kaip balionas g.gif ,nes viena karta bandziau,tai issigandus kad nesprogtu,prakirpau ir uzdengiau folija lotuliukas.gif
Ecola
Sveikutes, as siandien irgi nusipirkau anti smile.gif ant pakuotes radau stai koki recepta, gal kam patiks. Paprasciau nei paprasta smile.gif
Atsiprasau, jei vertimas bus nelabai taisyklingtas 4u.gif

ANTIS su APELSINU DZEMU


Reikes:
Anties
20g juros druskos arba 12g paprastos druskos
maltu juoduju pipiru
100g apelsinu dzemo

Gaminimo budas:

1. Su sakute prarezti anties oda (bet neliesti pacios mesytes) ir tada apibarstyti ja druska ir pipirais.
2. Ikatinti orkaite iki 200 laipsniu. Anti kepti priklausomai nuo jos dydzio - 1 kg= 45 min.
3.Pasildyti aplesinu dzema keptuveje
4. iki pabaigos likus kepti 10 min anti isimti is orkaites ir apipilti paisldytu apelsinu dzemu ir kepti dar 10 min orkaiteje.
Isemus anti is orkaites patikrinti ar ji gerai iskepus - storiausiai vietoj siek tiek pradurti ir jei sultys bega 'svarios' - antis iskepusi, jei ne - kepti dar 10 min.

Isemus anti reikia palikti pastoveti apie 10 min, kad sultys pasiskirstytu ir mesa atsipalaiduotu (niu sorry uz toki tiesiogini vertima smile.gif ), tada antyte bus sultingesne.


SKANAUS smile.gif
Askulia
Sveikos,

Maximos buklete buvo receptas Anties. Kadangi drauge kepe ir isgyre, tai kaledom iskepiau pagal ta receptuka.

Kadangi kepiau visgi ne anti, bet zasi, tai aprasa idejau i "Zasu" skyreli... ideduo nuoroda (viduj su visom nuotraukom rasite).

Antis (zasis) su apelsinu padazu

user posted image

http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...2#entry13816602

..pavyko superiniai thumbup.gif Net uosvis sake, kad skanu (o jis pas mane tokiu daiktu zinovas, nes jie kasmet kaledom anti-zasi kepa) cool.gif
tasha
Mano receptukas, kaip tik siandien kepiau:
Marinatas:
Bazilikas, druska, lauro lapeliai, pipiriukai ir dar kokie megiami prieskoniai, krapai, kmynai.Cesnakas ir dar siek tiek svieziu prieskoniniu zolyciu.
Uzsikaitinu puoda vandens, dedu druska, prieskonius, lauro lapeliu pora, pipiriuku, svieziu krapu ir baziliko, nubraukta valgoma sauksta kmynu. Paverdu apie 5 min. Skystys pasidaro rudas, kaip arbata. Isjungiu ir atvesinu, tada perkosiu.
I atsaldyta marinata dedu susmulkinto cesnako keleta skilteliu, susmulkintu sviezio baziliko ir krapu. Dedu anti i dubeni, uzpilu marinatu ir paslegiu, kad visa antis butu apsemta. Geriausia palaikyti anti para marinate, saltai.
Pries kepant i anti prikimsti rugsciu obuoliu su luobele. Anti aptepti riebalais, deti i kepimo inda, aplink apdeti susmulkintom morkom, pievagrybiais ipilti nedaug marinato, apdengti folija ir kepti.
Pakepusi pusvalandi anti palaistyti issiskyrusiu skysciu, po to vis palaistyti kas 15 min. Antis kepa mazdaug pora valandu.
Pries baigiant kepti aplink anti sudejau jau isvirtas bulves, jas irgi palaisciau tuoj paciu skysciu ir jau nudengus folija kepiau, kol graziai apgruzdo.
Skanaus drinks_cheers.gif
Dvyniuke
QUOTE(LINCE @ 2005 01 02, 13:28)
Aš antį kepu dažnai ,nes kaimukas kartais atsiunčia humanitarinę pagalbą smile.gif
Man skaniausia antis yra su medum .Nebijokit ,ji tikrai nebus saldi.

Paimu medaus keletą šaukštų ,įvairių prieskonių:česnakų ,paukštienos ,druskos ir pan.Tada gerai antį ta keisto skonio mase įtrinu ir palieku kokiai valandai.Kepu dažniausiai folijoj apie 2 val.,bet tai priklauso nuo anties dydžio.Baigiant kept ,išsuku iš folijos ,kad skaniai apkeptų odelė.Visuomet kartu kepu ir obuoių ,bet jais nekemšu.Tiesiog  iškepu kaip atskirą ppatiekalą ,tik dažnai nenusaugau ir man jie pabliūkšta. doh.gif
Kartais į antį ar vištą sudedu tokį įdarą:paimu  nevirtų ryžių,įtarkuoju morką ir sumaišau su majonezu.Kepant tie ryžiai išbrinksta ir visai tinka prie mėsos.
Skanaus.
*



Pernai kepiau pagal šį receptuką, tai buvo skani antytė, tik su ryžiais nenusisekė - jie buvo tokie pusiau tinkami valgyti lotuliukas.gif Reikėjo juos visgi apvirti ir tik tada maišyti su majonezu ir morkom. O gal nuo ryžių rūšies priklauso, nes pas mane buvo atrodo plikyti g.gif O kepiau rankovėje, rankovė tai tikrai išsipūtė kaip balionas, irgi turėjau baimės (kaip čia kažkas rašė), kad susprogs - bet nieko, fejerverkų nebuvo biggrin.gif
ecka
QUOTE(LINCE @ 2005 01 02, 12:28)
Aš antį kepu dažnai ,nes kaimukas kartais atsiunčia humanitarinę pagalbą smile.gif
Man skaniausia antis yra su medum .Nebijokit ,ji tikrai nebus saldi.

Paimu medaus keletą šaukštų ,įvairių prieskonių:česnakų ,paukštienos ,druskos ir pan.Tada gerai antį ta keisto skonio mase įtrinu ir palieku kokiai valandai.Kepu dažniausiai folijoj apie 2 val.,bet tai priklauso nuo anties dydžio.Baigiant kept ,išsuku iš folijos ,kad skaniai apkeptų odelė.Visuomet kartu kepu ir obuoių ,bet jais nekemšu.Tiesiog  iškepu kaip atskirą ppatiekalą ,tik dažnai nenusaugau ir man jie pabliūkšta. doh.gif
Kartais į antį ar vištą sudedu tokį įdarą:paimu  nevirtų ryžių,įtarkuoju morką ir sumaišau su majonezu.Kepant tie ryžiai išbrinksta ir visai tinka prie mėsos.
Skanaus.
Be to ,kepiau taip ,kaip siūlė Elena -su salierais ir prieskoniais -visai nieko.
*



mačiau ir kita mamytė tokį nesudėtinga receptuką išbandė, tad ir aš noriu labai negaištant išbandyti aciuks.gif
doovka
[as irgi apturejau ši džiaugsmą antelės kepima... ax.gif
taigi nuploviau, nusausinau ir tada suprieskoniavau su pipirais juodais, česnakų milteliais, nes tikri česnakai u-drausti mūsų namuose doh.gif nes vyras nemegsta. tada alyvuogiu aliejaus pašlakstyt. čiobrelių, mairūnų, kmynų ir gyroso prieskonių. pailsėjus antele per naktį turėjo kept visa su kokiu idaru, bet niekas is namiskiu kokiu idaro noretu ar grikiu ar kopustu ar obeliu antele buvo sukapota i gabalelius ir iskepta. kazkur apie 1,5 vyko kepimas nes labai jau minksta buvo...
prie to turejo mazytes bulvytes- jas apviriau 10 min nuskustas. sudejau i dubeni ir ipyliau alyvuogiu aliejaus bulviu pieskoniu čiobrelių mairūnų oregano ir viską išmaičiau tada suvyniojau į plonos šoninės juosteles ir kepem orkaite kt skardoj kartu su antele kol apskrus...salotos šviežios nieko neypatingos. gal kam tik skanaus...
kaulu neismeskit sultini isvirkit....nes labai jau ji riebi ir geras sultinis iseina...
busima_mama
Pirma karta kepiau anti per siais Kaledas. Tingejau marinata pati rusot,tai idejau Santa Marijos Medaus ir Raudonojo vyno marinatus (po 1 pakeli). Dejau ta anti su marinatu i celofanini maiseli, uzrisau ir pavartydama pora dienu marinavau. Po to apviriau ryzius, dejau dziovintu slyvu ir ananasu, siek tiek majonezo ir viskas sugrudau i vidu. Visas skyles uzsegiau ir kisau i kepimo rankove. Mano antyte buvo kazkur 1,7kg,tai rankovej kepe 1,5val. Butu kokiu 1 val 15min uzteke turbut (nes antyte labai gerai iskepus ir apkepus buvo), bet uzsiziurejau misraine ruosdama, tai kepe tiek,kiek buvo nustatyta. Visai seimynai ir sveciam labai patiko. Ir paprasta pagaminti. thumbup.gif
pempe
QUOTE(busima_mama @ 2008 01 03, 21:41)
Pirma karta kepiau anti per siais Kaledas. Tingejau marinata pati rusot,tai idejau Santa Marijos Medaus ir Raudonojo vyno marinatus (po 1 pakeli). Dejau ta anti su marinatu i celofanini maiseli, uzrisau ir pavartydama pora dienu marinavau. Po to apviriau ryzius, dejau dziovintu slyvu ir ananasu, siek tiek majonezo ir viskas sugrudau i vidu. Visas skyles uzsegiau ir kisau i kepimo rankove. Mano antyte buvo kazkur 1,7kg,tai rankovej kepe 1,5val. Butu kokiu 1 val 15min uzteke turbut (nes antyte labai gerai iskepus ir apkepus buvo), bet uzsiziurejau misraine ruosdama, tai kepe tiek,kiek buvo nustatyta. Visai seimynai ir sveciam labai patiko. Ir paprasta pagaminti.  thumbup.gif
*





As vienoj gudrioj knygoj radau, kad negalima anties is karto pjaustyti, o tik po 15 min., kai isimi is orkaites, tada lieka visas sultingumas ir ji nebuna sausa
enera
Gal patarsite, koki padaza butu galimapasidaryti prie anties? Neseniai kepiau antienos file, pries valanda iki kepimo pabarsciau druskyte, pipiriukais, trupuciu cukraus, ispaudziau cesnaka. Mesyte buvo labai skani, bet man truko padazo... i Gal koki rekomenduosite? ax.gif
Dowe
kiek zinau, prie anties daugiausia daromas kokiu spanguoliu ar brukniu uogienes padazas.bet recepto nepasakysiu nzn..
as tai anti tingejau marinuot o jau buvau atsildzius ir reikejo kept. tai imeciau i keptuve, apkepiau su svogunais ir cesnakais, apibarsciau druska, vistienos prieskoniais ir imeciau i molini puoda, kur keu cenaka su visom kepimo metu isiskyrusiom sultim. dar truputeli vandens uzpyliau ir keliau apie val. po val pridejau bulviu, kopustu morku ir dar kepaiu kol visos darzoves iskepe, nerealiai skanu buvo ir mesyte sultinga.. thumbup.gif
enera
QUOTE(Dowe @ 2008 01 29, 18:36)
kiek zinau, prie anties daugiausia daromas kokiu spanguoliu ar brukniu uogienes padazas.bet recepto nepasakysiu nzn..
as tai anti tingejau marinuot o jau buvau atsildzius ir reikejo kept. tai imeciau i keptuve, apkepiau su svogunais ir cesnakais, apibarsciau druska, vistienos prieskoniais ir imeciau i molini puoda, kur keu cenaka su visom kepimo metu isiskyrusiom sultim. dar truputeli vandens uzpyliau ir keliau apie val. po val pridejau bulviu, kopustu morku ir dar kepaiu kol visos darzoves iskepe, nerealiai skanu buvo ir mesyte sultinga.. thumbup.gif
*



Aciu uz receptuka, reikes ir man taip pasigaminti bigsmile.gif
O padaza bandysiu paieskoti internete. Jei rasiu, parasysiu ir jums.
Liutuka
Parduotuvese yra pirkti (prie uogieniu) spec. padazai-garnyrai: bruknes, spanguoles su kriausem. Tokie mazi stiklainiukai. As tai lasisa su bruknem ir kriausem dariau. Skanumelis biggrin.gif
JurgiukasR
QUOTE(tasha @ 2007 12 25, 23:48)
Mano receptukas, kaip tik siandien kepiau:
Marinatas:
Bazilikas, druska, lauro lapeliai, pipiriukai ir dar kokie megiami prieskoniai, krapai, kmynai.Cesnakas ir dar siek tiek svieziu prieskoniniu zolyciu.
Uzsikaitinu puoda vandens, dedu druska, prieskonius, lauro lapeliu pora, pipiriuku, svieziu krapu ir baziliko, nubraukta valgoma sauksta kmynu. Paverdu apie 5 min. Skystys pasidaro rudas, kaip arbata. Isjungiu ir atvesinu, tada perkosiu.
I atsaldyta marinata dedu susmulkinto cesnako keleta skilteliu, susmulkintu sviezio baziliko ir krapu. Dedu anti i dubeni, uzpilu marinatu ir paslegiu, kad visa antis butu apsemta. Geriausia palaikyti anti para marinate, saltai.
Pries kepant i anti prikimsti rugsciu obuoliu su luobele. Anti aptepti riebalais, deti i kepimo inda, aplink apdeti susmulkintom morkom, pievagrybiais ipilti nedaug marinato, apdengti folija ir kepti.
Pakepusi pusvalandi anti palaistyti issiskyrusiu skysciu, po to vis palaistyti kas 15 min. Antis kepa mazdaug pora valandu.
Pries baigiant kepti aplink anti sudejau jau isvirtas bulves, jas irgi palaisciau tuoj paciu skysciu ir jau nudengus folija kepiau, kol graziai apgruzdo.
Skanaus drinks_cheers.gif
*



siandien antyte kepiau palei si receptuka, gavosi super thumbup.gif Mesa buvo labai minkstute. Tik pries pamerkiant i marinata as dar anti istryniau paukstienos prieskoniais. Obuoliai labai skaniai issuto viduje thumbup.gif Pabandykit, nepasigailesit
Orangiutangiukas
Saldytuve kameroj turejau anties krutinele, pasiskaicius jusu sauniu receptu issitraukiau, atsildziau ir ispakavus net zaktelejau!!! Mesos praktiskai nera, sudetus dvi riebios krutineles skuros! Bet kaip sitaip! As odos visai nevalgau, ja nulupu ir atiduodu MB (jis megsta), tai cia, kai iskeps, nebus net ka nulupt, nes mesos nera doh.gif
ten 800g, kainavo 25lt doh.gif unsure.gif
Orangiutangiukas
Taigi viskas baigesi tuo, kad vakar nupirkau dar ir visa anti.. Galvoju ka ten skuras kepsiu. Dabar skrunda orkaiteje..
O mano receptukas tos:

ANTIS SU TROSKINTAIS KOPUSTAIS

Antyte sutepam pipiriukais, druskyte ir kitais prieskoniais (kukius megstam ir turim), i uzpakaliuka prikisam obuoliu.
Tada dedam i rankove ir i orkaite, kepam apie pusvalandi.
Tada imam raugintus kopustus (pora mazu maiseliu, as pirkau maximoj), juos reikia ragauti, jei labai rugstus, nuplauti. Po pusvalandzio, dedam kopustus salia anties i kepimo skarda, o rankoves apacia prakerpam, kad teketu riebalai ir juose troskintusi kopustai. Kopustus karts nuo karto reikia pamaisyti. Bulvytes dedam i pabaiga, jau isvirtas.
Skanaus 4u.gif
Man sis receptukas nepakartojamas, mano mama taip kepdavo, todel primena vaikyste.. smile.gif
minimaus
O as darau anti su raugintasi troskintais kopustais! Nu nerealiai skani! Net mano dvimetis sunus mielai valgo tongue.gif
Anti itrinu druska pipirais, kmynais , cesnaku, siek tiek cukraus dedu kad mesyte butu trapesne.
Raugintus kopustus patroskinu puode su svogunu, butinai idedu cukraus, ir ipilu aliejaus siek tiek. Tada tais patroskintais kopustais prikemsu anti ir kepu orkaitej, bekepant zinoma palaistau issiskyrusiom sultim.
Kopustai buna super skanus, ir daug skanesni nei pries tai netroskinus prikims anti, nes bandziau kept ir taip ir taip. Tikrai daug skaniau pries tai patroskint kopustus. Pabandykit - nenusivilsit. SKANAUS smile.gif
Beje i skarda dar pridedu bulviu aplink pauksti, jas taip pat laistau issiskyrusiom sultim nuo paukscio.
mot99
Is visu receptu sukurpiau viena ir pirma karta gyvenime kepiau anti - nu dieviskai skani buvo...

Pirmiausia nupesiojau likusius padaigus doh.gif . tada susimaisiau 2 saukstelius druskos, 4 cukraus, 1,5 saukstelio baltuju pipiru, ziupsneli kmynu ir truputi muskato. Istryniau anti ir uzspaudziau dvieju citrinu sultis. Pamarinavau dvi paras.
Kopustus istroskinau su dziovintais antaniniais obuoliais ir cukrum. Tada idariau anti, uzspaudziau dantu krapstukais, i skarda ir pakepiau. 1 valanda 200 C temperaturoje pridengus folija be ventiliatoriaus, tada sudejau nuplautas ir paprieskoniuotas bulves bei netilpusius kopustus ( sie buvo ZYMIAI skanesni uz tuos anties viduje) ir dar 1,5 val 190 C su ventiliatorium daugiafunkciniu rezimu.
griuk negyvas kaip skanu....
JURGIDAR
niu kaip fainiai,kad radau sita temuke,dabar beliko kaip nors issirinkti recepteli.
cadra
QUOTE(taibent1 @ 2006 12 27, 02:09)
Man skaniausia- antis gausiai istrinta priekoniais ir isaryta obupliais.
Kepciau kaip paprastai- tik truputi trumpiau, kad neisdziutu mesa, o po to deciau i greitpuodi, kad issitusintu. Butu super!
*


Laukines anties mesa buna kietoka ,as manau ,kad reiketu itrinti minkstinancia druska ,na ir toliau kokie prieskoniai jums patinka.LAUKINES ANTIS TAI NE NAMINES JU MESA SAUSA TAI GAL TIKRAI GERESNIS BUDAS BUTU JA APKEPTI ,PO TO ,KAD IR SU RUGSCIAIS KOPUSTAIS PATROSKINTI,
Nuk
Gal žinote Pekino anties gaminimo receptą?
jurkita
Sveikos,
gal galite pagelbeti ir pasakyti, kur galeciau isigyti anti? unsure.gif
Noriu Naujiesiems kepti, tik nezinau, kur ji parduodama blush2.gif Maciau geru receptuku, aciu visoms, lauksiu az 4u.gif
Kudle
Jurkita , turguj (Kalvariju) paukstienos skyriuje kaina apie 16lt kg.ir dar Nrfoj bet jos saldytos ir atvestines kaina 10lt kg. as pirkau ir turguj ir atvestine
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.