O iš savo pusės žiūrint, tai aš kažkaip net nesirįžčiau nurodinėt gydytojams ar seselėms, ką dabar daryti, į kurią ranką kateterį vesti ar pan.
Prisimenu viena iš mūsų būsimų rugsėjinukių susidarė tą planą, nusinešė pas pasirinktą gydytoją ( tikrai profesionalią ir daug patirties turinčią ), pateiė ir pasakė, kad norėtų tokios eigos. Gydytoja tik nusišypsojo
O iš savo pusės žiūrint, tai aš kažkaip net nesirįžčiau nurodinėt gydytojams ar seselėms, ką dabar daryti, į kurią ranką kateterį vesti ar pan.
daluzenik, man atrodo, tu neteisingai supranti, kas yra gimdymo planas.
QUOTE(Auges @ 2004 02 24, 17:55) Stai cia yra gimdymo plano aprasymas ir du pavyzdziai. http://www.supermama.com/gimdymas/gimdymoplanas.html Ten yra ir mano gimdymo plano pavyzdys. Labai dziaugiuosi kad ji sudariau, nes jis isreiske visus mano norus ir pageidavimus. Su akusere apie visa gimdyma kalbejau gal menesi iki gimdymo, tada ir ispejau kad bus toks planas, pasakiau kas ten bus parasyta ir koki emano pageidavimai. O pati plana atsinesiau jau i gimdyma iskeliu i pavirsiu auges posta su nuoroda. beje, ideti auges ir supermamos planai aptaria tik normalia gimdymo eiga. taciau verta tureti ir "plana B", pvz., jei prireiktu skubiai atlikti cezario operacija - tada galima numatyti, pagal galimybes, kokia nejautra galetu buti taikoma, kas pirmas paima vaikeli ant ranku (jei mama negali), kas keliauja su vaiku i reanimacija (jei to reikia) ir pan. is pirmo zvilgsnio, gimdymo plana sudaro savaime aiskus dalykai. taciau is patirtis sakau - nera labiau neaiskiu dalyku, negu savaime aiskus.
gali planuot ka nori, bus taip, kaip tures buti. Mokinomes su vyru daryt masazus, kai prasidejo skausmai, liepiau jam nelist prie manes
paskaitau komentarus kai kuriu, tai man toks vaizdas, kad cia tie planai, ne gimdyviu, o gydytoju sudaromi, pvz, skubus cezaris QUOTE(dixita @ 2008 02 01, 11:32) gali planuot ka nori, bus taip, kaip tures buti. Mokinomes su vyru daryt masazus, kai prasidejo skausmai, liepiau jam nelist prie manes paskaitau komentarus kai kuriu, tai man toks vaizdas, kad cia tie planai, ne gimdyviu, o gydytoju sudaromi, pvz, skubus cezaris na žinok, nepritariu. Yra skirtingų požiurių į gimdymą, skirtingų "mokyklų". Aš asmeniškai labai gailiosi, kad per paskutinį neštumą neištyriau visas galimybes ir neparašiau gimdymo plano. Dabar labai konkrečiai žinau, ko noriu iš personalo ir tikrai neeičiau taip patikliai į gydytojų rankas
Vakar buvom su vyru pas ginekologe-akusere, pas kuria planuojam gimdyti. Tai isejusi is kabineto net apsizliumbiau. Kai paklausiau apie gimdymo plana ir kada butu galima ji aptarti, tai baisiausiai nusistebejo ir pasake, kad nera cia ka aptarineti. kad su gimdyvemis gimdymo plana aptaria kai prasideda gimdymas... Likau apsalusi. net nezinojau kaip reaguoti...
Neabejoju gydytojos profesionalumu, bet kazkaip svarbu ir zmogiskasis faktorius-kad bent jau savo nuomone i tokius dalykus normaliai issakytu... O kai pirmas nestumas ir taip nesaugu ir norisi aiskumo... tam ir padeda gimdymo planas... bent jau taip galvoju... Tai net susimastem gal pakeisti akusere... Bet ir metytis nesinori...
Niekaip nesuprantu koks gali buti gimdymo planas, mano nuomone, cia toks individualus dalykas, kad planuoti gali, tik kurioj ligoninej ir pas koki gydytoja gimdysi. Vienos pagimdo per pora valandu, kitos kankinasi para laiko ir galiausiai is naturalaus gimdymo CZ belieka vienintele iseitis. Vestuviu planuotojams situacija "kojas kaisioja", o cia gimdyma norit suplanuoti. Juk nepasakysi medikui tu stovek cia, dabar pagal plana jau tureciau guleti ant gimdymo stalo, akusere, laikas leisti vaistus i ta ar ta rankos vena ir t.t.....
QUOTE(ruta_zalia @ 2008 04 02, 14:03) Niekaip nesuprantu koks gali buti gimdymo planas, mano nuomone, cia toks individualus dalykas, kad planuoti gali, tik kurioj ligoninej ir pas koki gydytoja gimdysi. O ko cia nesuprasti? Gimdymo planas reikalingas ramybei. Informacijos saltiniu apie gimdymus be galo daug (ir priestaringu), o cia butu kaip susitarimas su gydytoju kas abiem pusem yra priimtina, kas imanoma, o kas pavojinga. Idealiu atveju viskas turetu vykti taip, o jei kiltu nenumatytu keblumu, tai darysim taip ir anaip. Gimdymo planas - tai NE planas, pagal kuri viskas vyks tiktai taip, o ne kitaip; o bendradarbiavimo/pasitikejimo su gydytoju israiska, alternatyvu aptarimas. O kai gydytojas apie planus net nesileidzia i kalbas, tai, mano nuomone, rodo jo poziuri i klienta. Tipo, dundukas, nieko nesuprasi, ner cia ko issidirbinet, cia as, medikas, pats svarbiausias. Kam medikai neklystantys dievai, tai pilnai suprantu, kad jokiu ziniu apie pati gimdyma, jo alternatyvas nereikia. Visa procesa atiduodi i gydytojo rankas. Paskui, jei kokios komplikacijos, bus ka kaltinti ir rasyti forumuose siaubiakiskas istorijas nelabai nutuokiant apie vykusius procesus.
kas liecia saremio skausma tai jis panasus i menesiniu skausma, kas sergste skausmingomis tai zino, tik 10 kartu stipresnis
antras, kai pasideda skausmingi saremiai reikia kuo maziau gslvot apie tai kaip skauda, as asmeniskai isiziuredavau i kavos puodeli kuris stovejo ant staliiuko ir galvojau, kada gi ta akusere ta kava dabaigs o pati svarbiausia taisykle gimdant - tai klausyti gydytoju nurodymu, ir akuseriu taip pat! tai padeda super ir dar nestukems.nebukit kvailos ziuredamos vaizdo irasus su gimdymais, vistiek kiekvienai skirtingai.as pvz turejau galimybe irgi pamatyt irasa, bet is principo neziurejau, o paziurejau, kai pagimdziau tai taigi mokykites kvepuot jau dabar ![]()
man atrodo, mamytes nepežiurėję nei pirmų žinučių, nei planų pavyzdžių tiesiog parašo a lia parašyt
Man labai idomu butu suzinot mamyciu gimdziusiu pagal tuos plannus,... ar daktarai atsizvelge i visus punktus ar neziurejo kreivai i planus ir pan?
Ir kada tuos planus davet daktarei, savaite pries gimdyma, per gimdyma... ar vyras padave? Sorry,jei kai kurie klausimai kvaili.. bet man tai bus pirmas gimdymas...tai dar zalia ant sito QUOTE(Natuke @ 2008 04 18, 22:18) taip taip... ir cia ne tokia viena tema... pilna tokiu, kur bla bla bla QUOTE(Blue_rose @ 2008 04 19, 00:09) Man labai idomu butu suzinot mamyciu gimdziusiu pagal tuos plannus,... ar daktarai atsizvelge i visus punktus ar neziurejo kreivai i planus ir pan? Ir kada tuos planus davet daktarei, savaite pries gimdyma, per gimdyma... ar vyras padave? manau, kad geriausia del gimdymo plano kalbetis su gydytoja, pas kuria ketini gimdyti: ji turetu is anksto zinoti tavo pageidavimus, kartu galite apsvarstyti gimdymo plana, aptarti "atsarginius" variantus - ka daryti, jei kuriu nors pageidavimu neimanoma igyvendinti, jei atsirastu nenumatytu aplinkybiu, gimdymo komplikaciju ir pan. kuo anksciau ir issamiau visa tai aptarsite- tuo geriau. nes jau atvaziavus gimdyti nebebuna jegu ir laiko diskusijoms QUOTE(ragnez @ 2008 04 19, 18:31) manau, kad geriausia del gimdymo plano kalbetis su gydytoja, pas kuria ketini gimdyti: ji turetu is anksto zinoti tavo pageidavimus, kartu galite apsvarstyti gimdymo plana, aptarti "atsarginius" variantus - ka daryti, jei kuriu nors pageidavimu neimanoma igyvendinti, jei atsirastu nenumatytu aplinkybiu, gimdymo komplikaciju ir pan. kuo anksciau ir issamiau visa tai aptarsite- tuo geriau. nes jau atvaziavus gimdyti nebebuna jegu ir laiko diskusijoms Pritariu
kaip suprantu iš pasisakiusiųjų, tai gimdymo planus sudarinėja tos, kurios yra susitarusiuos su konkrečiu gydytoju ar akušere?
Ar yra klaipėdiečių, kurios į gimdymą atvyko su planu? kažkaip nesitiki, kad KLP galimi dalykai.. QUOTE(Užsispyrėlė @ 2008 06 03, 14:55) kaip suprantu iš pasisakiusiųjų, tai gimdymo planus sudarinėja tos, kurios yra susitarusiuos su konkrečiu gydytoju ar akušere? Ar yra klaipėdiečių, kurios į gimdymą atvyko su planu? kažkaip nesitiki, kad KLP galimi dalykai.. Žinok, kai jau gimdai, sunku būtų susitarti su gydytoja dėl kažko - tiesiog ne tas galvoj. Na ir iš kitos pusės gydytoja nuo tavęs nelabai priklauso
Aš manu, kad gimdymo planas yra labai geras dalykas išreiškiant savo pageidavimus ir jo dėka galima pasijusti tikrai ramiau, kai personalas jau yra susipažinęs su tavo pageidavimais.
Gimdymo planas - tik sveikintinas dalykas:psichologine, pasirengimo bei žinių, atsakingumo, glaudaus ir geranoriško bendradarbiavimo, supratimo tarp pacientės ir medikų prasme.
Aš labai džiaugiuosi, kad ir neturint plano buvo atsižvelgta į visus mūsų pageidavimus. Nieko nebuvo daroma, man nenorint, galima buvo pasirinkti ir medikai elgėsi labai žmoniškai, geranoriškai ir labai profesionaliai.
Man tai labai idomu, ar pvz AK kas nors atsizvelgia i ta gimdymo plana? Ar galiu atsinesti CD grotuva su savo muzika, smilkalu, kazkaip kai buvau nepaklausiau, bet man regis kad nelabai jie tam prijaucia, gal galit pasidalinti info jau gimdziusios AK, ar turejot gimdymo plana, ar pasinaudojot?
Domintis gimdymo ypatumais bei lankant pamokėles, nusprendžiau pasidaryti gimdymo planą (kokio gimdymo norėčiau) ir man labai įdomu sužinoti iš gimdžiusių mamyčių-kiek realu savo gimdymo scenarijų pritaikyti Lietuvos gimdyklose?
QUOTE(kristinita @ 2008 11 19, 12:08) Domintis gimdymo ypatumais bei lankant pamokėles, nusprendžiau pasidaryti gimdymo planą (kokio gimdymo norėčiau) ir man labai įdomu sužinoti iš gimdžiusių mamyčių-kiek realu savo gimdymo scenarijų pritaikyti Lietuvos gimdyklose? su gydytoja daug kalbėjomes apie tai, kokio noriu gimdymo. Buvau parašius gimdymo planą, bet taip jo ir nepristačiau - pamiršau. Bet viskas vyko butent taip, kaip aprašiau plane. Svarbu, kad gydytojos ir tavo požiuris į gimdymus sutaptų - kitaip net jeigu ir bus tas planas, kai nieko negalėsi pakeisti, busi gydytojų rankose jie pasielgs taip, kaip nori
Paskaitinejus tema atrodo, jog gimdymo plana daugiau sudarineja tos, kurios tariasi del gimdymo su tam tikra gydytoja is anksto. O man idomu, kaip yra, jeigu su niekuo nesitari? Na, suprantu, kad ta gimdymo plana vis tiek gali aptarti su nestuma priziurincia gydytoja, taciau kaip bus kai nuvyksi i GN? Ar atsizvelgia personalas i toki plana, ar neisjuokia, ar klauso gimdyves nuomuones?
Papildyta: ir dar...kadangi pirmosios temos zinutes rasytos gan senokai, idomu, ar daug kas naudojo gimdymo planus ir ar galetu pateikti pavyzdziu?
Gimdžiau Antakalnio klinikose. Turėjau standartinį gimdymo planą iš p. Šemetos kursų. Prieštaravimų iš personalo pusės nebuvo.
QUOTE(trudeme @ 2008 12 31, 16:59) Gimdžiau Antakalnio klinikose. Turėjau standartinį gimdymo planą iš p. Šemetos kursų. Prieštaravimų iš personalo pusės nebuvo. kaip saunu QUOTE(bim-bam @ 2008 12 31, 18:21) Paskaitinejus tema atrodo, jog gimdymo plana daugiau sudarineja tos, kurios tariasi del gimdymo su tam tikra gydytoja is anksto. O man idomu, kaip yra, jeigu su niekuo nesitari? Na, suprantu, kad ta gimdymo plana vis tiek gali aptarti su nestuma priziurincia gydytoja, taciau kaip bus kai nuvyksi i GN? Ar atsizvelgia personalas i toki plana, ar neisjuokia, ar klauso gimdyves nuomuones? Papildyta: ir dar...kadangi pirmosios temos zinutes rasytos gan senokai, idomu, ar daug kas naudojo gimdymo planus ir ar galetu pateikti pavyzdziu? Gimdziau pirma karta, vaziavau i KGN be jokiu susitarimu, tiesiog "na ura". Nestumas buvo vadovelinis, taigi nemaciau reikalo kazkokiam isankstiniam susitarimui, juolab kad Krikscioniskuose GN visi medikai labai geri. Atvaziavus man viskas buvo paaiskinta, i kilusius klausimus atsakyta ir po 8 val. turejau leliuka QUOTE(trudeme @ 2009 01 04, 19:51) na bet del valgymo cia atskira kalba QUOTE(bim-bam @ 2009 01 06, 17:51) na bet del valgymo cia atskira kalba Hmmm.. Vienintelis dalykas, kurio norėjau gimdymo metu, buvo gerti. Pasistiprinti po gimdymo - suprantu ir pateisinu. Bet gimdymo metu.. valgyti šokoladą, riešutus. Sunkiai suprantu. Kas, jei reikėtų skubiai duoti narkozę ir operuoti? Juk riešutai, šokoladas greitai nevirškinami. Beje, gėriau gazuotą mineralinį vandenį ir prieštaravimų iš personalo pusės nebuvo.
O ar ymanoma suplanuoti gimdymo data pvz zvakuciu deka?Man gimdyti reiktu vasario 18,o visai butu grazu vasario 14
QUOTE(Natuke @ 2008 11 19, 16:24) su gydytoja daug kalbėjomes apie tai, kokio noriu gimdymo. Buvau parašius gimdymo planą, bet taip jo ir nepristačiau - pamiršau. Bet viskas vyko butent taip, kaip aprašiau plane. Svarbu, kad gydytojos ir tavo požiuris į gimdymus sutaptų - kitaip net jeigu ir bus tas planas, kai nieko negalėsi pakeisti, busi gydytojų rankose jie pasielgs taip, kaip nori betgi aptari gimdymo plana su gydytoju, pas kuri lankais, o gimdyt gali pas visiskai kita gydytoja, tai kaip su planu tada? QUOTE(teiserskiene @ 2009 01 18, 18:53) O ar ymanoma suplanuoti gimdymo data pvz zvakuciu deka?Man gimdyti reiktu vasario 18,o visai butu grazu vasario 14 na, manau, mazylis pats pasirinks kada jam geriau ateit. man asmeniskai tikrai nepriimtina atrodo kazkoks skatinimas del tam tikros datos
Bet as klausiu ar tai yra ymanoma?
QUOTE(teiserskiene @ 2009 01 19, 09:34) Yra įmanoma. Būdų daug gimdymui paskatinti ir ne būtinai medikamentinių. Man gydytoja sako, kad visų pirma viskas gimsta mamos galvoje ir priklauso nuo jos nusiteikimo. O visi medikamentiniai jie suveikia, bet kiek naudingi, tai jau atskiras klausimas..
Jei reiktu kam skatinti, tai geriausia-seksas!!man taip ir padėjo, tai mažiukas ir prasidejo, taip ir i šį pasaulį pasibeldė
QUOTE(bim-bam @ 2009 01 18, 21:54) betgi aptari gimdymo plana su gydytoju, pas kuri lankais, o gimdyt gali pas visiskai kita gydytoja, tai kaip su planu tada? na, manau, mazylis pats pasirinks kada jam geriau ateit. man asmeniskai tikrai nepriimtina atrodo kazkoks skatinimas del tam tikros datos na man atrodo, LT daabar su planu saugu gimdyt tik susitarus su gydytoja ir aptarus viską iki gimdymo QUOTE(Spurge @ 2009 01 19, 16:33) Jei reiktu kam skatinti, tai geriausia-seksas!!man taip ir padėjo, tai mažiukas ir prasidejo, taip ir i šį pasaulį pasibeldė Tai naturalus ir pagristas metodas! Spermoje yra proteaziu, kurios silpnina vaisiaus dangalus, ir prostaglandinu, kurie skatina kaklelio atsiverima ir minsktejima. QUOTE(bim-bam @ 2009 01 20, 11:52) niekas netures laiko skaityti ir derintis. Mes su gimdymo planu jau pries 7 metus (su pirmaja) vaziavom ir derinom su gydytoja, bet aisku gerokai is anksto, ir nebuvo jokiu problemu. Bet ir taikeme pas tokia gydytoja, kuriai musu planas ir idejos priimtinos. Tuomet viskas suveikia teigiamai, nera nei gydytojos nepasitenkinimo, nei kliento QUOTE(elvyrce @ 2009 01 22, 16:57) niekas netures laiko skaityti ir derintis. Mes su gimdymo planu jau pries 7 metus (su pirmaja) vaziavom ir derinom su gydytoja, bet aisku gerokai is anksto, ir nebuvo jokiu problemu. Bet ir taikeme pas tokia gydytoja, kuriai musu planas ir idejos priimtinos. Tuomet viskas suveikia teigiamai, nera nei gydytojos nepasitenkinimo, nei kliento gimdymui BŪTINA rūpintis iš anksto
O kas cia per planas gali buti? Ka reiketu aprasyti, nuspresti? Gal turite koki pavyzdeli?
As dabar isivaizduoju, kad kai prasides, tai prasides, pats organizmas pasakys kaip jam geriau ir kaip reikia. Aisku, ir gydytojai pakoreguos visa plana pagal situacija... O ka cia galima priplanuoti? Na, noresis ant kamuolio, lipsi ant kamuolio, noresi is anksto muzikos kazkokios klausytis - atsivesi ir klausysies kol saremiai bus, o kai jau gimdymas prasides turbut ne iki muzikos bus:) Ar kazka ne taip suprantu apie ta gimdymo plana? QUOTE(Dinushka @ 2009 04 20, 15:06) O kas cia per planas gali buti? Ka reiketu aprasyti, nuspresti? Gal turite koki pavyzdeli? As dabar isivaizduoju, kad kai prasides, tai prasides, pats organizmas pasakys kaip jam geriau ir kaip reikia. Aisku, ir gydytojai pakoreguos visa plana pagal situacija... O ka cia galima priplanuoti? Na, noresis ant kamuolio, lipsi ant kamuolio, noresi is anksto muzikos kazkokios klausytis - atsivesi ir klausysies kol saremiai bus, o kai jau gimdymas prasides turbut ne iki muzikos bus:) Ar kazka ne taip suprantu apie ta gimdymo plana? Jo, panasiai, bet yra kai kuriu smulkmenu, kuriu nori viena ar kita mama, tam tikru veikmu ir pan. I gimdykla nieks plano nesiveza QUOTE(teiserskiene @ 2009 01 19, 11:34) niu nepyk bet man tai jau skamba super egoistiskai... kodel leliuka turi isvysti pasauli tada kada noretum tu, o ne tada, kada noretu jis? juk kiekvienas ir gimti ir mirti turi savu laiku ir manau, kd cia zaidimas su likimu (skatinimas vien del to, kad mamytei viena diena patinka labiau nei kita)...
man planas labai pasiteisino ir suveike
nieko neplanavau ir ateityje neplanuosiu, man atrodo kvaila. Kiekvienas gimdymas yra individualus ir nieko čia nusuplanuosi. Visa atsiduodu gydytojams.
QUOTE(Uksnė @ 2009 04 21, 14:14) nieko neplanavau ir ateityje neplanuosiu, man atrodo kvaila. Kiekvienas gimdymas yra individualus ir nieko čia nusuplanuosi. Visa atsiduodu gydytojams. O aš ne. Man gimdymas nėra operacija ir ne medikai ir jų aparatūra, o aš pati geriausiai jaučiu, kaip sekasi mudviem su mažyliu, kaip vyksta gimdymas, iš medikų prašiau tik pagalbos ir konsultacijų. Gimdymo plano raštu neturėjau, bet prižiūrėjusiam personalui drąsiai sakiau, ko iš jų noriu ir tikiuosi. Į didžiąją dalį prašymų buvo atsižvelgta, nors nei karto su niekuo iš anksto nesitariau. Ir laiko prašymams išsakyti užteko net ir tada, kai gimdykloje atsiduriau su pilnu kaklelio atsidarymu.
labai noreciau sulaukti patarimu del galimu komplikaciju aptarimo gimdymo plane, pvz., neatideliotinos cezario pjuvio operacijos atveju pasirasiau, kad nejautra butu taikoma ne pilna, kad vaikelis butu iskart uzdetas ant mano krutines, o nesant galimybei, ant vyro..
gal kas dar kazka galetu patarti jau is savo patirties, i ka reiketu atkreipti demesi tokiais atvejais? dekui
Nedrąsu man kalbėti šia tema, esu tikrai drovi, ligoninių vengiu, bet labai smalsu, ar yra panašiai mąstančių kaip aš...
Supermamos šį skyrių jau gal tikrai visą perskaičiau...Apie gimdyma jau turiu daug info, biblioteką namie, video, foto, straipsnių ir t.t. Visa ši informacija manyje formuoja tokį sunkiai paaiškinamą nusivylimą, apmaudą, pyktį, nes panašu, kad Lietuvoje susiorganizuoti svajonių gimdymo nepavyks. Pirmiausia, tai man šiurpą kelia gimdymo namų vaizdai ir moterų pasakojimai, įskaitant ir daugumą supermamoje. Mano supratimu, dažniausiai tai yra grynas gimdyvių teisių negerbimas, tiesioginis jų pažeidimas, žmogaus privatumo ir orumo pažeminimas, ir ... Man primena tikrų tikriausią egzekuciją ir pasityčiojimą, kai moteris guli išskėtota beveik nuoga ant gimdymo stalo, palatoje pilna svetimų, studentų, kas nori tas duris darinėja, kokiu nori tokiu tonu šneka, maštravoja ir pan. Neretai prie visų akių moteris net pridaro ant stalo, nes mat klizmų nebedaro...kol supildo popierius atvažiavus gimdyti, jau per vėlu epidūrai, tai tik čia tavo durnelės problema, nes jau dabar apie epidūrą nebegalvok,per vėlu, nesuveiks, še linksmųjų dujų ir kankinkis į sveikatą... Kantrybė baigės, tai dar skatinamųjų suduos...Ir galėčiau vardinti vardinti be galo... Daug informacijos apie natūralų gimdymą yra, man labai prie širdies, panašu, kad jau ir moksliškai pagrįsta, kad svetima aplinka, daktarų stresas, medicininiai prietaisai sulėtina gimdymo veiklą, neatsidaro kaklelis, tada duoda skatinamųjų ir dažnai dėl to net prireikia Cezario operacijos... Ar Jums tai neprimena absurdo spektaklio? Intuityviai jaučiu, kad turiu teisę gimdyti norimoje aplinkoje, su norimais žmonėmis, ir taip pat su teise gauti nuskausminimą, su teise kilus komplikacijos kreiptis į profesionalią ligoninę... Kitaip tariant, mano svajonių gimdymas yra namie, su mano vyru ir akušere, kuria pasitikiu, taip pat gal su gydytoja, kuri padarytu epidurinį, jei nebegalėčiau ištverti. Gi nesunku tas lašalines, minimalią medicininę aparatūrą atsivežt į namus? Nejaugi toks noras yra nerealus? O jūs, kaip jūs svajojate ar anksčiau svajojote, pasitikti naują gyvybę? Siūlau šioje diskusijoje atsiriboti nuo gimdymo komplikacijų, tariant, kad gimdome šalia gimdymo namų, ir galime ten patekti per kelias min. Kalbekime apie sveiką nėštumą ir sveiką gimdymą.
Gali svajoti planuoti kalbėti , diskutuoti bet nuo to NIEKAS ligoninėse deja nepasikeis ir viskas...
Mano gimdymas man buvo idealus, nieko nekeisciau. ir tie studentai, ir apsikakojimas nera taip baisu, kaip gali pasirodyti... svarbiausia nuosirdumas, supratimas. I antra gimdyma netgi prasyciau, kad man atsiustu studentu
As irgi daznai pasvajoju, tik daugiau apie technini igyvendinima.. Pvz, rast bendraminciu, ikurt kokia viesa istaiga Gimdyviu sajunga, pritraukt prijauciancias akuseres, rast parama nusipirkt aparaturos, issinuomot patalpas ir padet gimdyvems gimdyt kaip jos nori.. :-)
o as svajoju gimdyti vandenyje ,neseniai pagimdziau ir dukrytei dabar labai patinka maudytis galvoju kad abiem butu patike,as irgi dievinu vandeni. Kai planuosim kita vaikuti,tarsiuosi gimdyti vandenyje
Visoms, kurias domina gimdymo planas, siulyciau pasiziureti angliskuose puslapiuose. Anglijoje tai yra privalomas dalykas ir gydytojai, atsizvelgiant i galimybes jo laikosi. O be to, jiems daug paprasciau priimineti gimdyma. nezinau kaip lietuvoje, bet cia net to pacio nuskausminimo budu yra daugybe, taigi planas yra labai naudingas.
Labai gaila, kad gimdymo planai, deja, ignoruojami ar net neigiamai vertinami musu Lietuvos gydytoju, taip gausiai sioje svetaineje isgirtu specialistu...kiekvienas jo punktas nera isgalvota nesamone, o pagristas tyrimais, paciu gimdyviu apklausos rezultatais, nuomonemis....kodel pavyzdziui itraukti pageidavima neskusti gaktos?...gakta skutama vien tik gydytojo ar akuserio, priimancio gimdyma patogumui...t.y. kad jam nemaisytu plaukai...aisku, dabar dauguma moteru skutasi, del to tas skutimo klausimas nera aktualus, bet gal yra ir tokiu, kurios nesiskuta ir visai nenori, kad joms kazkas svetimas tai darytu vien del to, kad gydytojui butu patogiau....tiesiog kai kurios nesciosios jauciasi gal kiek zeminamos, kai joms skutama gakta, kai kurios pacios nori darytis klizmas (noru gi gali buti ivairiu, kodel juos ignoruoti ar juoktis is ju, nuo to juk nescioji jausis geriau, maziau nervuosis, sklandesnis bus gimdymas)..na cia nera esminis gimdymo plano punktas del skutimo ar neskutimo..svarbu kai renkiesi gimdyti naturaliai, ar su skatinamaisiais, su nuskausminimu ar be, maksties siuvimo situacija ir t.t. kazkodel musu gerbiami gydytojai nepasiruose tokiu dalyku aptarti su pacientais...jie uzsiraukia, tarytum tu nori kistis i ju darba...AS ASMENISKAI SUSIDURIAU SU TOKIA SITUACIJA IR MAN BUVO LABAI LIUDNA IR GAILA ..dabar buten del tokio poziurio as noriu rinktis kita gydytoja...\
gal galetumet parekomenduoti gydytoja kuris teigiamai reagavo i gimdymo plana, ji normaliai aptare ir stengesi jo laikytis??? |