Pinavija Nuostabioji
2009 02 04, 14:58
tikiuosi tema nebus prijungta prie bendros. visų patogumui QUOTE(vilmado @ 2009 02 04, 14:51) Kaip naujoke naujokei pakartosiu Bites atsakyma (tikiuosi ji neuspyks) : " istisa servetele lygiai priklijuoti galima daugeliu budu: 1. po vandens srovele (stiklas, metalas ar ir medis, pvz., pjaustymo lentele); 2. kaip jau dabar ir is kitu patirties matau, - keliais budais lygintuvu; 3. pirstu neskiestais klijais; 4. teptuku, pradedant nuo centro..." Cia galioja ir dideliems motyvams, tik to finto su lygintuvu nesupratau, lyg tai Gabii ivaldzius sita reikala, na man tai taip ir liko neaisku kada galima lyginti ar tik klijais prilipinus ar jau ir nulakuota  Bet dar labai neprireike tai nesigilinau... QUOTE(Gabii__ @ 2009 02 04, 15:28) nesuprantu kas neaisku del lygintuvo...  uzklijuoji vandeniu, nutepi klijais, dedi medziaga ir lygini kol sausa..kazkodel situ budu niekas netiki, tai dabar savo mokiniam visada nesu pvz, kur nelakuota nieko, tik prilipinta,....pamacius kas gaunasi:) kazkaip ir patys isbando ir nesivaiko...man tai pats greiciausias budas..ir sakyciau man asmeniskai graziausias rezultatas. QUOTE(aurelija_ma @ 2009 02 04, 15:38) gabii__ tiki tiki tuo budu ir geras jisai, as irgi bandziau, vien del netikejimo, rezultatas  QUOTE(kvartetas @ 2009 02 04, 15:53) as bandziau sita buda ant plasmasinio pavirsiaus- tai nesigavo. nes nebuvo matyt kur klijams isigerti. nuimant medziaga nusikele ir servetele. o ant medzio dar neisbandziau. va kas dar mane domina kai klijuojat dideli motyva kisant po nedidele vandens srovele. ar tas rauksleles lyginant dar tebebegant vandeniui ant to daikto, ar patraukus?? mano bandymai islyginti baigiasi tuom kad sevetele plysta, nors atrodo vos tik prisilieciau.
Anafora
2009 02 04, 19:51
Cia suprantu ant vientiso daikto, o jeigu ant rėmelio norisi visą servetėlę - tai kaip ispjaunate viduriuką, ar iš pradžių priklijuojate, po to pjaunate? Ar vientiso motyvo ant rėmelio neina klijuoti?
kvartetas
2009 02 04, 20:02
na as daryciau taip. pirmiausiai priklijuociau ir kai gerai isdzius su glaspopieriu praeiciau
aneSena
2009 02 05, 16:25
QUOTE(kvartetas @ 2009 02 04, 15:53) va kas dar mane domina kai klijuojat dideli motyva kisant po nedidele vandens srovele. ar tas rauksleles lyginant dar tebebegant vandeniui ant to daikto, ar patraukus?? mano bandymai islyginti baigiasi tuom kad sevetele plysta, nors atrodo vos tik prisilieciau." Aš ant taburetės klijavau taip: paleidau srovę , truputį pakreipiau į šoną, tada vanduo bėga - atkelia servetėlę, o aš gražiai ir atsargiai su pirštais vis patempiu kad raukšlių neliktų, paskui pasuku į šoną - na ir taip visą servetėlę užklijuoju - visą klijavau pirmą kartą ir tikrai neblogai gavosi, pabandyk, jei ką tai pasidalinsiu patirtimi  kiek jos beturiu, nes įtariu, kad senbuvės tai čia gal nelabai ir pasirodys, nes mes jau gerai "užknisom" tais pačiais klausimais
Pinavija Nuostabioji
2009 02 05, 16:28
kokio stiprumo srovė?
Merė Popins
2009 02 05, 17:13
Ka tik isbandziau klijuoti po srovele, nes paskaicius atrode tikra mistika Uzsiklijavo puikiai! Tikrai nesitikejau  , o srove buvo labai silpna, vos ne lasejimas, bet ne lasejimas  , tikiuosi suprantamai as cia... Ir nei vienos rauksleles
aneSena
2009 02 05, 17:42
QUOTE(Pinavija Nuostabioji @ 2009 02 05, 16:28) Nestipri, ne=inau kaip ktos daro, bet dar reiks i6bandyti su lygintuvu
aneSena
2009 02 06, 10:22
QUOTE(vilmado @ 2009 02 05, 17:42) Nestipri, ne=inau kaip ktos daro, bet dar reiks i6bandyti su lygintuvu  Išbandžiau, nu man tai servetką prie paklodės limpa nors tu ką, kažką matyt ne taip darau???
Gabii__
2009 02 06, 10:48
QUOTE(Anafora @ 2009 02 04, 19:51) Cia suprantu ant vientiso daikto, o jeigu ant rėmelio norisi visą servetėlę - tai kaip ispjaunate viduriuką, ar iš pradžių priklijuojate, po to pjaunate? Ar vientiso motyvo ant rėmelio neina klijuoti? klijuoti reikia, neisemus viduriuko, tada servetele neissitampo...viska priklijavus ir isdziuvus, viduriuka iskerpate.tas galioja netik servetelem, bet ir su popierium taip pat reiktu elgtis.. del lygintuvo uzklijuojate servetele vandeniu, kaip imanoma graziau...tada nutepate klijais.tada traukiate paklode (tos senosios geros) ir ant vidutinio karscio su lygintuvu lyginat tol kol ji taps sausa... viena maza smulkmena... visada ziurekite kaip klijuojasi servetele.jei ji tokia minkstute, labai iskart limpa...reiskia galima lyginti iskarto...jei tokia..na ciazanti...(tarp ranku jauciasi kietumas), ji ilgiau sugerineja viska...tad reikia leist kokia 10 min pabuti ramiai ir tada lyginti kad neprikibtu...(tuomet klijai isigeria jau po servetele) dabar neturiu galimybes...bet vakare pasistenksiu ideti foto..pakabos kur priklijuota servetele, uzlyginta ir daugiau nieko nedaryta...pamatysit kaip ji atrodo tiesiog iaugus i daikta ir apie nusilupima kalbos netnera... shrekiukes dar kas galit uzklaust del lygintuvo...jau ji moka ir labai gerai sekasi...manau tures kokia foto. del to kad limpa gali buti kelios priezastys...bandziau sudeti surasti paklodes:) bet nieko nera...geru paklodziu as nenaudoju...turiu parsivezus keleta senu tokiu...zinot kaip budavo anksciau balti pagalviu uzvalkalai...darzeliuose, ligoninese...va toks audinys....gal tiesiog naudojat kokia kitokia, siais laikais visokiu buna... o su kitais audiniais ir man limpa... Papildyta:dar pastabele maza...jei jau limpa...priklijuokit servetele normaliai skiestais klijais...sumaisyti su vandeniu klijai greiciau isigers i servetele ir mazesne tikimybe kad prilips.... man tiesa sakant prilipe buvo tada kai kaip sakiau buvo pasiimta servetele, kuri labai letai sugeria viska (nu galit pries klijajant pabandyt rankas nusivalyti:))))ir pamatysit koks skirtumas, viena iskart tampa slapia, kita tokia visa posause ir lieka)...tai palaukiau kol padzius truputi ir paskui puikiai prisiklijavo...
kvartetas
2009 02 06, 15:22
nzn gabi kaip tau gaunasi. bandziau dar karta ant plastmasinio pavirsiaus. nu nesigavo nors tu ka  . ne daiktas nusidekupazino, o medziaga. kai bandziau nuimti tai ta servetele nusikele kartu su audiniu. o vietom taip buvo prilipus prie jo, kad reikejo pavarkti -nukrapstant  . gal tu kokius spec klijus naudoji. as tai lipala skiesta. ir palaukiau uztepus kad gerai susigertu ir t.t.bet uzklijavau vistiek. tik naudojausi kitu budu. nuo centro gausiai slapinant. ir vis prilipdant didesni plota. is pradziu su vandeniu, o paskui kai jau uzklijavau uztepiau lipala.
Gabii__
2009 02 06, 19:49
nzn kas jum nesigauna...puse mano mokiniu sita buda isbande...shrekiuke gali pasisakyti...kas dar ten sake ...avijacija ar driftas...visiem gaunasi, gali buti ir lipalu klijuota, visiskai tas pats.... bet kaip minejau, negali buti bet koks audinys....
siandien klijavom patiese net ne medziaga, o sviestini popieriu ir vsikas puikiai prisiklijavo...niekas neprilipo.... ir siulau perskaityti ka pries tai parasiau apie serveteles...paziurekit kokias klijuojat..ar galima iskart lyginti, ar reikia palaukti kad susigertu...
kaip sakiau viena kart prilipo, kai buvo nepersigerianti gerai servetele...daugiau niekada nebuvo problemu...puikiai uzsilygina..nesvarbu kokius klijus deciau...
dar pastebejau...kad kaikurie dekupaziniai popieriai po laiko atlimpa...ir ne vienai cia taip buvo..tai dabar jei darbelis turi iskeliauti greitai...tai ir popieriu dar pralyginu...kad tikrai pritrauktu ji prie daikto...ir nebutu po kokio menesio pokstu...
kvartetas
2009 02 08, 14:38
abu kartus naudojau ta pati audini. tai itarimas tada, jog audinys netinka  . nu bandysiu gadinti paklode. turiu dar ale rusisku laiku keleta. o servetele tikrai persigerus buvo. va galvoju tik gal per riebiai as tu kliju uztepus buvau??? ir nebloga mintis del sviestinio popieriaus, reiks isbandyt. o kepimo netinka???
Gabii__
2009 02 08, 14:43
tos rusu laiku ir yra pacios geriausios... su sviestiniu lyginu tik tokiu atveju...jei reikia prilyginti, kai kas nors atsikelia...tinka tada bet koks popeirus slidziu pavirsiumi...is tu kepimu...
aneSena
2009 02 08, 20:35
Gabii NU0ŠIRDUS AČIŪ TAU
Gabii__
2009 02 08, 20:44
Ar gavosi???
aneSena
2009 02 09, 10:29
QUOTE(Gabii__ @ 2009 02 08, 20:44) Ar gavosi???  Viskas tikrai liuks, pas mane buvo tas variantas - su storesne servetėle, reikėjo palaukti kol įsigers klijai, o aš per anksti užlyginau  , dabar viskas gerai
Gabii__
2009 02 09, 10:50
nu va:)ir viskas gavosi..
Gal galite įmesti nuorodą arba aprašymą, kur būtų išsamiau aprašyta kaip klijuoti vandens srovele. Vakar bandžiau vazonėlį pakišti po vandeniu - tai pūslėm išmetė, apie lapyginimą pirštu nė kalbos - iš karto plyšta. Prašaua, padėkit, pasidalinkit patirtimi su žalia "dekupažiste"
Sveikos, aš dekupaže naujokė, man gavos su lygintuvu  rėmėlius dariau... o ar po to reikia lakuot? QUOTE(vilmado @ 2009 02 08, 21:35) Gabii NU0ŠIRDUS AČIŪ TAU  Papildyta:ir dar klausimas: o reik klijus skiest? (aš su skiestais pirštais tapšnojau) ir belyginant vietelės pageltovamo, vyras sako nieko nematau, bet aš matau tai taip išeina, kad gal ir nelabai gavos
Gabii__
2009 02 11, 12:30
lakuot reikia, kaip ir bet kuri kita darbeli...pageltonuoti galejo, jei klijai patys geltonuoja...pvz toks kaip lipalas...as tepu neskiestus klijus...bet manau kad nieko tokio jei ir atskiesi...
aneSena
2009 02 11, 14:19
QUOTE(Nerta @ 2009 02 10, 12:31) Gal galite įmesti nuorodą arba aprašymą, kur būtų išsamiau aprašyta kaip klijuoti vandens srovele. Vakar bandžiau vazonėlį pakišti po vandeniu - tai pūslėm išmetė, apie lapyginimą pirštu nė kalbos - iš karto plyšta. Prašaua, padėkit, pasidalinkit patirtimi su žalia "dekupažiste"  Skaityti šitą temą nuo pradžių  nedaug - tik 2 pslp. nu net nežinau kas nesigavo po nestipria srovele, lai atkelia servetėlę - tada po truputį išstumdai su pirštais i vsio... aš pirmą kartą ant kartoninės dėžės bandžiau - truputį sušlapo, bet viskas liuks gavosi  klausk jei dar nesigaus, arba bandyk ant kokių kitų daiktų... gal įgudžių trūksta...
Sniege26
2009 02 17, 12:10
Čia šitais būdais ant nedažytų daiktų klijuojat? Ar jau nudažytus?
Jūračiukas2
2009 02 17, 17:34
QUOTE(Sniege26 @ 2009 02 17, 13:10) Čia šitais būdais ant nedažytų daiktų klijuojat? Ar jau nudažytus? Ant nudažytu, o kaip kitaip.
irmulia
2009 02 18, 20:57
| ! |
| Forume draudžiama: Šiukšlinti (naudoti "SPAM'ą" - Stupid Pointless Annoying Material/Message ). rašyti temos neatitinkančias žinutes ("Off-Topic" - bet kokios žinutės, neatitinkančios diskusijos arba forumo temos, laikomos besaikiu šiukšlinimu). rašyti žinutes, kuriose atsakoma tik šypsenėlėmis arba vienu žodžiu; jos taip pat laikomos šiukšlėmis.
Bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.
Prašome nekelti didelės apimties nuotraukų, nes jos užima daug vietos, kitu atveju jos bus trinamos.
Taip pat necituoti žinučių su nuotraukomis, nes besikartojančios nuotraukos užima daug vietos. |
Garbanna
2009 03 06, 17:23
Nu mergaites, jus jau man atleiskit, bet as perskaiciau visa sita tema ir vistiek nesuprantu, kaip jus uzklijuojat dideli motyva po vandens srovele? Ar kas nors galetumet patikslint: nudazote daikta akrilu, tada dedate motyva ir tepate ant jo klijus ir tada kisate po vandeniu, kad issilygintu? Ar kaip? O prie ko cia kalba eina apie medziaga? Nu gal as visai "dun dun"  , bet kazkaip man nelabai aisku. Is anksto dekinga uz pagalba
urupeja2
2009 03 06, 23:01
QUOTE(Garbanna @ 2009 03 06, 19:23) Nu mergaites, jus jau man atleiskit, bet as perskaiciau visa sita tema ir vistiek nesuprantu, kaip jus uzklijuojat dideli motyva po vandens srovele? Ar kas nors galetumet patikslint: nudazote daikta akrilu, tada dedate motyva ir tepate ant jo klijus ir tada kisate po vandeniu, kad issilygintu? Ar kaip? O prie ko cia kalba eina apie medziaga? Nu gal as visai "dun dun"  , bet kazkaip man nelabai aisku. Is anksto dekinga uz pagalba  as taip pat skaiciau sia tema ir supratau kad tokia seka: 1. ant nudazyto pavirsiaus dedama serveteleir kisama po silpna vandens srovele 2. tepami klijai viskas islyginama pirstais 3. lyginama vidutinio karstumo lygintuvu, uzdejus medziaga ant jau uzklijuoto pavirsiaus 4. viskas uzlakuojama finito manau kad taip nors pati tokio budo dar nebandziau
O gal kas nors nuotraukytes imestu to viso reikalo, nes as irgi galva lauzau jau kelinta karta atsidarius, skaitau , skaitau -ir vistiek nelabai suprantu kaip ten daryt su tuo vandeniu
Parodysiu pvz. ir aš. Tai nelabai didelis daiktas, bet ir ne visai mažas. Tai kamštinis padėkliukas. Dažytas paviršius suteptas skiestais klijais, palaukta kol šiek tiek apdžius, dėta servetėlė, ant jos batų popierius (slidesnė pusė ant servetėlės) ir lyginta nekarštu lygintuvu. Pabaigoj lakas darbo užtvirtinimui. Gražiai ir greitai prisiklijavo. Padėklas darytas senai, iki šiol viskas tvarkoj. P.S. panašus variantas kaip aptarinėjat, bet nekišta po vandens srove, nes nebuvo reikalo  gal kam pagelbės šis mano aprašymas.
ziogelis2
2009 03 20, 21:25
o jeigu reikia isklijuoti dezutes vidu nemazu motyvu? po vandeniu nepakisi.. su lygintuvu irgi neprieisi. paprastai klijuoju nedidelius motyvus dezutes viduje, bet sikart noreciau visa, didesni.. ir nesumastau, kaip cia graziai padarius, nesugadinant kruvos serveteliu  is anskto aciu, jei kas pasidalinsite patirtim
Išbandžiau ir aš. Visai nieko. Tik įdomu at būtina lygtinti, kotais bijau, sakau gal klijų, o vėliau lakavimo užtenka?
Gabii__
2009 03 21, 20:19
tai uztekt uztenka, jei tenkina vaizdas:), kartais buna baisingai prasta servetka, tada prilyginus issitiesina dar geriau.
vilma.j
2009 03 23, 18:16
Zaviuosi dekupazo darbais,bet pati po kol kas dar neisbandziusi,bet jau labai norisi,noriu paklausti jusu,servetele buna 3sluoksniu ar dedasi visi,ar atsiskiri tik ta su piesiniu?Dekoju atsakiusioms.
Finferli
2009 03 23, 18:57
Vilma.j paprastai naudojam tik viršutinį servetėlės sluoksnį. Bet jei servetėlė labai skysta ir nori užklijuoti ją visą, tada gali palikti 2 arba net visus 3 sluoksnius
QUOTE(vilma.j @ 2009 03 23, 18:16) Zaviuosi dekupazo darbais,bet pati po kol kas dar neisbandziusi,bet jau labai norisi,noriu paklausti jusu,servetele buna 3sluoksniu ar dedasi visi,ar atsiskiri tik ta su piesiniu?Dekoju atsakiusioms. Nepriklausomai nuo to, koks konkrečios servetėlės sluoksnių skaičius, klijuojamas tik viršutinis, dekoratyvusis sluoksnis. O servetėlių būna visokių...Dvisluoksnių, trisluoksnių, ketursluoksnių...Mums reikalingas tik viršutinis... Kaip sako gėlėta jūrė, tam tikrais atvejais galima palikti kitus sluoksnius, tačiau tuomet labai svarbu, kad visi sluoksniai būtų gerai pertepti klijais, nes nepertepti apatinių sluoksnių ploteliai po išdžiūvimo bus balti, o perteptos vietos - skaidrios tos motyvo vietos spalvos...
Perfect
2009 03 24, 14:45
Bijau aš didelius motyvus klijuot, nors man laaaaaabai gražu.... Skaitau skaitau, bet praktikoj taikyt bijau.
*Mulate*
2009 03 24, 14:49
QUOTE(ziogelis2 @ 2009 03 20, 21:25) o jeigu reikia isklijuoti dezutes vidu nemazu motyvu? po vandeniu nepakisi.. su lygintuvu irgi neprieisi. paprastai klijuoju nedidelius motyvus dezutes viduje, bet sikart noreciau visa, didesni.. ir nesumastau, kaip cia graziai padarius, nesugadinant kruvos serveteliu  is anskto aciu, jei kas pasidalinsite patirtim  labai geras klausimas,gal atsakys kas bande
Finferli
2009 03 24, 15:24
QUOTE(ziogelis2 @ 2009 03 20, 22:25) o jeigu reikia isklijuoti dezutes vidu nemazu motyvu? po vandeniu nepakisi.. su lygintuvu irgi neprieisi. paprastai klijuoju nedidelius motyvus dezutes viduje, bet sikart noreciau visa, didesni.. ir nesumastau, kaip cia graziai padarius, nesugadinant kruvos serveteliu  is anskto aciu, jei kas pasidalinsite patirtim  QUOTE(*Mulate* @ 2009 03 24, 15:49) labai geras klausimas,gal atsakys kas bande  To dar nebandžiau daryt... Nu bet jei prispaustų reikalas, klijuočiau taip: motyvą suplėšyčiau mažesniais gabalėliais, ir skrupulingai juos jungdama klijuočiau po vieną į dėžutės vidų. Tada, kad sujungimų nebūtų matyti, atsargiai jų vietose pritapyčiau ir sujungčiau visą motyvą į vieną
gal man kas blondinei pasakys, kaip kist servetele po vandeniu - nuo vidurio ar nuo apacios ar nuo virsaus
QUOTE(Maša @ 2009 03 24, 15:43) gal man kas blondinei pasakys, kaip kist servetele po vandeniu - nuo vidurio ar nuo apacios ar nuo virsaus  Na šiaip servetėlės klijuojamos nuo vidurio ir einant link kraštų..taip suki ratu..suki..ratas vis didėja, kol pasieki kraštus..Na įsivaizduok centre pradedi sukti mažus apskritimus ar šiaip piešdama mažus spinduliukus ratu..vis didindama ratą ir taip po truputį po truputį lygindama raukšleles prieini prie kraštų..Aš taip visada klijuoju..pradžioj su vandeniu, paskui su klijais užtepu lygiai taip pat nuo centro link kraštų..ir švelniai švelniai su pirštu pamasažuoju, raukšleles palyginu jei reikia, oro pusleles išleidžiu jei susidaro..
Perfect
2009 03 24, 16:00
QUOTE(Salne @ 2009 03 24, 16:49) Aš taip visada klijuoju..pradžioj su vandeniu, paskui su klijais užtepu lygiai taip pat nuo centro link kraštų.. Salne, ką reiškia - pradžioj su vandeniu? TIK su vandeniu? O po to klijai - skiesti tokia pat proporcija 1 dalis kliju 3 vandens?  Atsiprašau, jei nervinu...
*Mulate*
2009 03 24, 16:01
QUOTE(gėlėta jūrė @ 2009 03 24, 15:24) To dar nebandžiau daryt... Nu bet jei prispaustų reikalas, klijuočiau taip: motyvą suplėšyčiau mažesniais gabalėliais, ir skrupulingai juos jungdama klijuočiau po vieną į dėžutės vidų. Tada, kad sujungimų nebūtų matyti, atsargiai jų vietose pritapyčiau ir sujungčiau visą motyvą į vieną  suplesyt motyva didesniais gabaleliais butu neidomu,ta prasme butu labai paprasta  idomiausia kaip vientisa isklijuot vidu  man rodos, tokiam atvejui alternatyva yra ryzine servetele, su ja turetu iseit,o va su paprasta servetele kaip
Finferli
2009 03 24, 16:07
Na čia tik pasiūliau kaip problemos sprendimo būdą  O visą tai net ir ryžinę sunku būtų (na jei kalba eina ir apie dugną, ir apie sieneles), nes gi ji lenkiasi ir šiaip ar taip reikės dalį motyvo išlpėšti, kad kampai gražiai sueitų. O jei vien tik dugną, tai manau, čia tiesiog įgūdžių reikia..
*Mulate*
2009 03 24, 16:11
jauciu niekas nebande dar,reiskia reik paciom isbandyt kada prie progos ,labai idomu kaip ten iseitu,vat parupo
QUOTE(Maša @ 2009 03 24, 15:43) gal man kas blondinei pasakys, kaip kist servetele po vandeniu - nuo vidurio ar nuo apacios ar nuo virsaus  Servetėlė uždedama ant dekoruojamo daikto (tokio, kuris pakels vandens vonias) ir paleidžiama silpna vandens srovelė iš krano...paprastai...iš viršaus į apačią Tai čia jei mes apie tą patį... Didelius paviršius klijuojant dar labai padeda paviršiaus paruošimas, priartinant jį iki stiklo kokybės. Tada servetėlė slyste slysta paviršiumi... Dėželės vidų klijuoti dideliu motyvu, manau, jokių problemų, jei kalbama apie atskirų plokštumų klijavimą...Ir tokiu atveju susiduriama tik su motyvo išsiplėtimo problema, nes tiek servetėlė, tiek ryžinis vistiek plečiasi. Tad darbo supaprastinimui taip ir reiktų elgtis, t.y., klijuoti atskiras plokštumas. Tačiau, jei tik yra galimybė paprastą servetėlę pakeisti ryžine, labai pritarčiau čia jau nuskambėjusiai Mulatės nuomonei ir problemų kaip nebūta: klijuojama, džiovinama, kraštų perteklius nušvitrinamas.
Salne, Bitute  dekui
QUOTE(Perfect @ 2009 03 24, 16:00) Salne, ką reiškia - pradžioj su vandeniu? TIK su vandeniu? O po to klijai - skiesti tokia pat proporcija 1 dalis kliju 3 vandens?  Atsiprašau, jei nervinu...  Na tą ir reiškia, kad pradžioj šlapiu teptuku priklijuoju servetėlę su vandeniu..na mirkau teptuką į vandenį, tepu servetėlę ir klijuoju ją prie pagrindo..nes kol dar tik su vandeniu lengviau pakoreguoti jeigu kas ne taip..pastumdyti, atkelti, vėl pridėti..O jau kai visa servetėlė pilnai prilipusi prie pagrindo vandens pagalba imu klijus - neskiestus - specialius skirtus dekupažo technikai ir tepu klijais..ir viskas.. Papildyta:QUOTE(gėlėta jūrė @ 2009 03 24, 16:07) Na čia tik pasiūliau kaip problemos sprendimo būdą  O visą tai net ir ryžinę sunku būtų (na jei kalba eina ir apie dugną, ir apie sieneles), nes gi ji lenkiasi ir šiaip ar taip reikės dalį motyvo išlpėšti, kad kampai gražiai sueitų. O jei vien tik dugną, tai manau, čia tiesiog įgūdžių reikia..  Su ryžine klijavau ir vidų ir sieneles (yra toks plonas plonas ryžinis popierius - parduodamas įpakuotas, beveik kaip servetėlė tik daug tvirtesnis)..tai galima sakyti be problemų..Lyginant su servetėlės klijavimu, tai jau uogytės..tikras malonumas dirbti  ..
Perfect
2009 03 24, 16:26
Ačiū už patarimus  Bandysiu ir aš. Pradžioj su vandeniu, kaip Salne pamokė....
aggnyte
2009 04 06, 12:08
Gal kuri kaune galėtų pamokinti klijuoti didelius motyvus (visą servetėlę)???? atsilyginčiau jei atsiras galinčių pamokinti, rašykit į až
QUOTE(Salne @ 2009 03 24, 15:49) Aš taip visada klijuoju..pradžioj su vandeniu, paskui su klijais užtepu lygiai taip pat nuo centro link kraštų..ir švelniai švelniai su pirštu pamasažuoju, raukšleles palyginu jei reikia, oro pusleles išleidžiu jei susidaro..  Čia kalbant apie vientisas, ar bet kokiu atveju klijuoji su vandeniu? Niekad nebandžiau. Bet gal tai labiau tiktų paviršiams, kurių negalima kišti po vandens srovele? Ar teisingai supratau? Nes aš pvz. niekad nebandžiau klijuoti su vandeniu, kol kas raukšles pavyksta puikiai tiesinti ir su spec. klijais, kartais juos skiedžiu.
QUOTE(baltė @ 2009 04 09, 13:29) Čia kalbant apie vientisas, ar bet kokiu atveju klijuoji su vandeniu? Niekad nebandžiau. Bet gal tai labiau tiktų paviršiams, kurių negalima kišti po vandens srovele? Ar teisingai supratau?
Nes aš pvz. niekad nebandžiau klijuoti su vandeniu, kol kas raukšles pavyksta puikiai tiesinti ir su spec. klijais, kartais juos skiedžiu.
Aš visas servetėles, ar vientisas, ar tik motyvus..pradžioje vien tik su vandeniu klijuoju...Tiesa pasakius niekada neklijavau po vandens srove..nes man kažkaip visai neblogai pavyksta ir paprastai su vandenyje sudrėkintu teptuku užklijuoti..o paskui, kai su vandeniu viskas užtepta..tada pereinu ir su klijais..  .. Vienos relaksuoja karpydamos servetėles..o man didelis malonumas klijuoti didelius motyvus, visą servetėlę..  ..
|
|