Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Viskas apie begonijas. Tema 2
Supermamų klubas > Mūsų namai > Flora
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Streamy
Matau, kad niekas neatidare naujos temos, tai iskisau savo trigrasi ir atidariau biggrin.gif
Plepekime i sveikata 4u.gif
user posted image

1 tema:
http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=14402
Streamy
Norejau paklausti, ar kas nors sejote begonijas-ledinukes is seklu? Pas mane jos jau pasodintos 3 savaites, bet jokio pozymio, kad dygsta. Gal kas zinote sejote, pasidalinkite patirtimi.
rokoko
QUOTE(aistejukas @ 2009 02 06, 16:01)
Norejau paklausti, ar kas nors sejote begonijas-ledinukes is seklu? Pas mane jos jau pasodintos 3 savaites, bet jokio pozymio, kad dygsta. Gal kas zinote sejote, pasidalinkite patirtimi.
*

na man neseniai berods Išdykėlės postas užsifiksavo, kad ledinukes sėti reikia dar prieš Naujus metus, taigi gali būti, kad jos ilgai dygsta 4u.gif

Aš šiandien kišiu žemėn tris savo gumbiukus. Tai dabar svarstau.. g.gif ... volioti jas pelenuose pagal Ratuto, ar ne...

šiaip svogūniniams ir stambiašakniams augalams patinka šarmingumas [pelenai tai duoda] - gal nepakenksiu unsure.gif
Streamy
Nemanau, kad pakenktum, tik nepadaugink. Man irgi reikia jau traukti savo gumbiukus ir rusio.
jolita123
Sveikutės , noriu pasidžiaugti mano tik viena per žiemą numirė. Kitos 5 išgyveno, parnešiau iš rūsio ,po savaitės jau viena rodo budimo požymių. Nors pernai pavasarį pirkau 6 svyrančias po tris pokely buvo. Viena iš karto sudžiūvus buvo, o kitos nors ir rodė gyvybės požymius, bet išaugo tik dvi. Ir tikrai žydėjo labai silpnai.O tos nevyrančios didžiažiedės tai buvau aptulbus, po tai ir nusviro. Tai dabar galvoju kad reikia ik didžiažiedes pirkti. Jų svogūnai iš karto tokie dideli, ir leidžia ūglius tai ne po vieną kaip mano svyranėios o iš karto po kokius keturis. tiesa dar noriu paklausti, aš padėjau svogūnus ant servietėlės kartais papilu vandenuko, gal negerai?Gal geriau sodinti tiesiai į žemę? 4u.gif
Streamy
QUOTE(jolita123 @ 2009 02 06, 19:48)
Sveikutės , noriu pasidžiaugti mano tik viena per žiemą numirė. Kitos 5 išgyveno, parnešiau iš rūsio ,po savaitės jau viena rodo budimo požymių.
*

Saunu, kad isgyveno, mano lygtais irgi gyvos, tik nelabai kuom galiu patarti, nes tik praeitais metais pirma karta sodinau, tai sunku ka nors prognozuoti. Cia reiketu zmogeliu kurie jau turi patirties. ax.gif
rokoko
QUOTE(aistejukas @ 2009 02 06, 18:08)
Nemanau, kad pakenktum, tik nepadaugink. Man irgi reikia jau traukti savo gumbiukus ir rusio.
*

gavau zinoves patarima NA temoj, kad geriau pamirkyti silpnam kalio permanganato tirpale. taip ir padarysiu.

QUOTE(jolita123 @ 2009 02 06, 18:48)
Sveikutės , noriu pasidžiaugti mano tik viena per žiemą numirė. Kitos 5 išgyveno, parnešiau iš rūsio ,po savaitės jau viena rodo budimo požymių. Nors pernai pavasarį pirkau 6 svyrančias po tris pokely buvo. Viena iš karto sudžiūvus buvo, o kitos nors ir rodė gyvybės požymius, bet išaugo tik dvi. Ir tikrai žydėjo labai silpnai.O  tos nevyrančios didžiažiedės tai buvau aptulbus, po tai ir nusviro. Tai dabar galvoju kad reikia ik didžiažiedes pirkti. Jų svogūnai iš karto tokie dideli, ir leidžia ūglius tai ne po vieną kaip mano svyranėios o iš karto po kokius keturis.  tiesa dar noriu paklausti, aš padėjau svogūnus ant servietėlės kartais papilu vandenuko, gal negerai?Gal geriau sodinti tiesiai į žemę? 4u.gif
*

Kaip suprasti, kad numire - kuo skiriasi gumbas?
Man irgi pirkta svyranti tokia vargana buvo, kad ismeciau tiesiog. nepasilikau.
Didziaziedziu pernai isdygo 3 daigeliai is gumbo, perpjoviau pusiau. Rudeni subrendo abi puses - tapo 2 gumbais. Sodinsiu, ir tikiuos sekmes.
As visada sodinau i zeme/vazona, ir pirmakart girdziu apie ''zadinima'' girdant ant serveteles bigsmile.gif . Siaip as ne profesionale.
Mano drauge per viena ziema taip ir paliko inesusi vesioj patalpoj vazonuose/zemeje gumbus pamirsusi - pamate pavasari jau dygstancias lotuliukas.gif
satanele
Valio nusipirkau siandiena svyrancias begonijas ,bandysiu vel kaupti ,nes MB ismete ,pagalvojo kad numire kazkokie augalai,pradzia yra thumbup.gif
rokoko
pasodinau as vakar tris gumbus, truputi pries tai pamirkiusi kalio permanganate.

del vieno gumbo kilo abejoniu, kur virsus ir apacia - nes jis is to perpjauto pernai, toks netaisyklingas... tai vis tik dejau i apacia idubusia vieta, nes ir taip ziurejau, ir anaip - butent iskilusio pusej buvo matyti, kur pernai buvo stiebas... g.gif
Streamy
Einu ir as savo is rusio traukti.
Streamy
Na va istraukta ir pamerkta i kalio permanganata, kaip patare Rokoko. Tik norejau paklausti kiek laiko reiketu jame mirkyti? Pvz seklas as mirkau apie 12h, kartai ir daugiau, jeigu jos sunkiai dygstancios.
satanele
Sveikutes, kokia zeme tiktu begonijoms,ar galiu sodinti i sejai skirta substrata?
Boružėlė
Šiandien buvau ilindusi i sklepą, tai jau gumbiukai kai kurie bunda. bigsmile.gif Ryt reikės i kambari atsinesti. rolleyes.gif O as zemes perku is "Thomo philips" parduotuves. Man labai patinka ta zeme. thumbup.gif Sodinu ir begonijas, ir..............aplamai viska. lotuliukas.gif
saulute301
QUOTE(rokoko @ 2009 02 08, 13:24)
pasodinau as vakar tris gumbus, truputi pries tai pamirkiusi kalio permanganate.

del vieno gumbo kilo abejoniu,  kur virsus ir apacia -  nes jis is to perpjauto pernai, toks netaisyklingas... tai vis tik dejau i apacia idubusia vieta,  nes ir taip ziurejau, ir anaip - butent iskilusio pusej buvo matyti, kur pernai buvo stiebas... g.gif
*

įdubusi vieta turi būti į viršų smile.gif
Nuk
QUOTE(saulute301 @ 2009 02 09, 23:11)
įdubusi vieta turi būti į viršų  smile.gif
*

Su pirktiniais tai viskas aišku - matosi kur tas įdubimas. O kai paaugo per vasarą gumbai sustorėjo, padidėjo ir pasisarė apvalūs blink.gif visiškai jokio įdubimo nematyti, tai gerai, kad rudenį jas labai atidžiai susidėliojau - taip kaip buvo pasodinti, kad nereikėtų pavasarį sukti galvos - kur viršus, kur apačia bigsmile.gif
rokoko
QUOTE(aistejukas @ 2009 02 08, 16:30)
Na va istraukta ir pamerkta i kalio permanganata, kaip patare Rokoko. Tik norejau paklausti kiek laiko reiketu jame mirkyti? Pvz seklas as mirkau apie 12h, kartai ir daugiau, jeigu jos sunkiai dygstancios.
*

na as mirkiau 10min ax.gif juk cia tik ''dezinfekcijai''.

QUOTE(satanele @ 2009 02 08, 17:16)
Sveikutes, kokia zeme tiktu begonijoms,ar galiu sodinti i sejai skirta substrata?
*

aisku, gali. 4u.gif
as perku ''senukuose'' spec.begonijoms, mazais maisiukais yra pakuotes .

QUOTE(saulute301 @ 2009 02 09, 23:11)
įdubusi vieta turi būti į viršų  smile.gif
*

zinau sita.
as todel ir ''pasiaiskinau'' - nesikartosiu smile.gif

rena
eisiu ryt i sklepa bulbikiu parsinest, tai ir pasiziuresiu kaip mano begonijos g.gif
gal jos ten susalo ir nieko neliko unsure.gif
Lewisia
Na va bandysiu ir aš auginti svyrančias begonijas pirkau 3 gumbelius tik tie gumbeliai man pasirodė negražūs, nes jie jau buvo truputį nupiginti.Vieni buvo minkštesni o kiti labai kieti ir sausi, aš išsirinkau minkštesnius tikiuosi neprašoviau blush2.gif IŠ karto susodinau smile.gif
onuten
gal kas auginot begonijas ledinukes is seklu
Papildyta:
kada sodinti begonijas is gumbu
Papildyta:
kada sodinti begonijas is gumbu
onuten
noriu paklausti ar is karto sodinat i vazonelius ar i dezutes
LaWita
QUOTE(onuten @ 2009 02 14, 12:34)
noriu paklausti ar is karto sodinat i vazonelius ar i dezutes
*

As gumbus sodinu i mazesnius vazonelius,nes nenoriu namu apkrauti dideliais vazonais ax.gif O kai paauga - ir pries nesant i lauka - persodinu i normalaus dydzio vazonus 4u.gif
Regila
Ledinukes laikas sėti.
Gumbeliai patys pradeda busti, leisti lapelius. Aš juos palaikau tuose pačiuose induose iki sodinimo į lauką. Tada išimu iš vazono, jei reikia padalinu, jei ne - tiesiog pasodinu į jam skirtą vietą.
Nesistenkite visų gumbinių, pasėtų augaliukų dažnai lieti, nes jie namų sąlygomis peraugs ir kai išnešim tokius į lauką neatrodys išvaizdūs. Atsigauti, sustiprėti jiems reiks ilgesnio laiko, nei mažyčiui išleisti lapelius.. Pasitvirtinę šis posakis tikrai..
Streamy
Pasodinau pagaliau as savo gumbiukus bigsmile.gif

O kiek ju doh.gif: virs 30, gal net ir daugiau, jau nebeskaciavau doh.gif: .
Nuk
aistejukas, oho kiek daug bigsmile.gif

Stai mano begonijos
user posted image

Pasodintos pries menesi. Ta, kuri didziausia jau tada turejo 5 cm ugli blink.gif . Kitos tik pradeje busti. Laikau apie 20 laipsniu temperaturoj ant palanges.
Bet vakar pagalvojau, dar trys menesiai iki nesimo i lauka, tai ar nebus blogai, kad taip siltai jas auginu g.gif Neramu, kad ir kitos prades stypti, kaip ta didzioji.
Pasidalinkit patirtimi, prasau, kaip jus dabar laikote savo begonijas 4u.gif
Galvoju, gal geriau jas pernesti i vesesni apie 12 laipsniu kambari. Gal pavasariui butu veslesni kupstai, nes tiesa pasakius, pas mane jos tokios siaip sau visada buna blush2.gif
Streamy
As pirmus metus sodinau, praeitais metais pirkau jau zydincias.

Zinau,kad labai daug, net nepagalvoju, kad tiek daug pasmane. As praeitais metais pirkau Senukuose nukainuotus pakelius, berods 0.99cnt uz tris gumbelius, turbut busiu padauginusi lotuliukas.gif Na nieko jeigu kas tai i kapus nuvesiu, man begonijos labai graziai kapinese atrodo, ilgai zydi, prieziuros daug nereikia, o ten ir pavesis daugiausia buna. Mano vyrelis patiketi negalejo, kai pamate, kad tiek daug biggrin.gif
rokoko
QUOTE(linuke_ @ 2009 02 16, 11:49)
Pasodintos pries menesi. Ta, kuri didziausia jau tada turejo 5 cm ugli  blink.gif . Kitos tik pradeje busti. Laikau apie 20 laipsniu temperaturoj ant palanges.
Bet vakar pagalvojau, dar trys menesiai iki nesimo i lauka, tai ar nebus blogai, kad taip siltai jas auginu  g.gif Neramu, kad ir kitos prades stypti, kaip ta didzioji.
Pasidalinkit patirtimi, prasau, kaip jus dabar laikote savo begonijas  4u.gif
Galvoju, gal geriau jas pernesti i vesesni apie 12 laipsniu kambari. Gal pavasariui butu veslesni kupstai, nes tiesa pasakius, pas mane jos tokios siaip sau visada buna blush2.gif
*

kaip miela daigelius matyt thumbup.gif
as ta balta svyrancia[kur jau zydi] ismeciau - na nekoratyvi ji man rusis schmoll.gif lapija negrazi...

taip, kai sudygsta - geriau nesk i vesia, bet butinai sviesia patalpa.
nereikia skubinti namie dideliu uzauginti, nukencia dekoratyvumas... [nebent turime profesionalias salygas, pvz, sildomus siltnamius]

pries kelis postus buvo Regilos pasisakymas butent apie tai:
Nesistenkite visų gumbinių, pasėtų augaliukų dažnai lieti, nes jie namų sąlygomis peraugs ir kai išnešim tokius į lauką neatrodys išvaizdūs. Atsigauti, sustiprėti jiems reiks ilgesnio laiko, nei mažyčiui išleisti lapelius.. Pasitvirtinę šis posakis tikrai..

Nuk
QUOTE(rokoko @ 2009 02 16, 17:49)
kaip miela daigelius matyt thumbup.gif
as ta balta svyrancia[kur jau zydi] ismeciau - na nekoratyvi ji man rusis schmoll.gif lapija negrazi...
*

Pernai pirkau kaip pilnavidures, o gavosi ne visai pilnavidurės doh.gif Na dar šiemet paauginsiu, pažiūrėsiu kaip man seksis blush2.gif
Regilos postą apie liejimą mačiau, bet man aktualiausia laikymo temperatūra rolleyes.gif Bet turbūt logiškai mąstant reikia nešti vėsiau, tada ir lieti mažiau reikės.
O dabar kažin visus jau pernešti g.gif gal tik tą išstypėlę, o kiek vėlia, kai paaugs ir likusias g.gif
rokoko
QUOTE(linuke_ @ 2009 02 17, 08:29)

O dabar kažin visus jau pernešti  g.gif gal tik tą išstypėlę, o kiek vėlia, kai paaugs ir likusias g.gif
*

sakyciau - visas, parodziusias daigelius.
pagalvok pati - neilgai trukus ta vesi patalpa taps vis siltesne, o laiko paugeti toms begonijoms iki isnesimo i lauka - dar per akis.
Nuk
QUOTE(rokoko @ 2009 02 17, 09:21)
sakyciau - visas, parodziusias daigelius.
pagalvok pati - neilgai trukus ta vesi patalpa taps vis siltesne, o laiko paugeti toms begonijoms iki isnesimo i lauka - dar per akis.
*

nu gerai, pernešiu visas sudygusias pioneer.gif
Fainai, kai yra su kuo pasitarti 4u.gif
satanele
Labukas,pasodinau as pries pusantros savaites bet kolkas niekas nejuda ,truputi baime ima g.gif
rokoko
QUOTE(satanele @ 2009 02 17, 18:43)
Labukas,pasodinau as pries pusantros savaites bet kolkas niekas nejuda ,truputi baime ima g.gif
*

tai vienodai pasodinom mirksiukas.gif
gali dygti 40 dienu. laiko dar yra.
conve®se
Sveikutes. Visada varvinau seile i svyrancias begonijas, pilnavidures ..... blush2.gif siemet sakau gal ir man pabandyti balkone auginti, bet kad pas mane balkone iki 16 val. buna labai kaitri saule, petunijos pernai visai nudziuvo, buvo be lapu, tik ziedai biggrin.gif Tai ar isgyventu jos pas mane? Jei taip, tai kur man ieskoti gumbeliu? Jie supokuoti ar kaip pardavinejami? g.gif O gal kuri per daug turit, pora priglausciau wink.gif
Streamy
Blondynka,

Siaip begonijos mėgsta pavesį labiau nei saulę, todėl nerizikuočiau. Jos žinoma atsparesnės sausrai nei petunijos, bet joms vistik reikia drėgmės ir dažnai laistyti. Pas mane petunijos irgi buvo ant pietinės pusės, todėl vasaros karštomis dienomis laistydavau kiekvieną dieną, Anksti ryte, arba vėlai vakare, kai jau saulė buvo neaitri, ir su žiedeliais buvo viskas gerai ir su lapeliais taip pat. O tavo petunijoms ar pakako drėgmės? Sodinčiau pelargonijas, jos visiškai nelepios.

Rokoko, jei aš klystu prašome name pataisyti blush-anim-cl.gif:

KAdangi nesu super gėlininkė, tai kepurės priš...t neduočiau, bet tikiuosi labai nenuklydau i šoną smile.gif
satanele
Sveikutes ,nutariau pasiseti ledinukiu ,ar ne per velu?
Streamy
QUOTE(satanele @ 2009 02 19, 20:20)
*

Tiesa paskius nežinau. Aš sėjau jas sausio vyduryje, tai tik dabar pradėjo lysti daigesiai, ir dar tik keli, tokie mažučiukai. Žiūrėsiu kas bus toliau, nes pirmus metus sėju, tai negaliu nieko patarti. O šiaip bandžiau išsiaiškinti čia forume, tai kiek supratau niekas iš čia besilankančių jų nesėja. unsure.gif
Papildyta:
Tiesa pasakius, jau buvau pradėjus galvoti, kad jos visai nepasidorys.
Pentarda
Sveikutes 4u.gif
Pameciau temuke apie begonijas ax.gif ziuuu...kad senoji jau baigta doh.gif
QUOTE(aistejukas @ 2009 02 06, 18:01)
Norejau paklausti, ar kas nors sejote begonijas-ledinukes is seklu?
*

QUOTE(satanele @ 2009 02 19, 21:20)
*

As ir nusipirkau tik vakar ledinukiu ir sake pardaveja pats laikas seti ax.gif Na meginsiu nes niekada ju neesu sejusi ir auginusi. Dar nusipirkau seklu gumbiniu begoniju...ziuresim kas cia man gausis su jomis g.gif
Maniskiai nuo pernai gumbeliai jau leidzia daigelius, bet neiskenciau ir nulekus i zalia stotele dar 4vnt pasipirkau doh.gif

QUOTE(aistejukas @ 2009 02 15, 22:58)
Pasodinau pagaliau as savo gumbiukus bigsmile.gif
O kiek ju doh.gif: virs 30, gal net ir daugiau, jau nebeskaciavau doh.gif: .
*

blink.gif blink.gif oho, cia tai bent blink.gif blink.gif
bet jau grozio kiek turesi wub.gif
As pernai is senuku pirkau 10lt buvo uz 3 gumbelius bet nei vienas neisgyveno unsure.gif ale kada tu radau po 0.99ct 3gumbeliai blink.gif fantastine kaina thumbup.gif nenuostabu kad daba tiek ju turi rolleyes.gif as turbut irgi tiek buciau pasipirkus hihihi.gif

Siaip kai tokios kainos galetumet paskelbt kur yra pirkti blush2.gif
Streamy
QUOTE(Pentarda @ 2009 02 22, 13:44)
blink.gif  blink.gif oho, cia tai bent blink.gif  blink.gif
bet jau grozio kiek turesi  wub.gif
As pernai is senuku pirkau 10lt buvo uz 3 gumbelius bet nei vienas neisgyveno unsure.gif ale kada tu radau po 0.99ct 3gumbeliai  blink.gif  fantastine kaina thumbup.gif  nenuostabu kad daba tiek ju turi rolleyes.gif  as turbut irgi tiek buciau pasipirkus hihihi.gif

Siaip  kai tokios kainos galetumet paskelbt kur yra pirkti blush2.gif
*

Gerai nepamen, bet man atrodo liepos menesi.Kadangi jas buvo jau praejes laikas sodinti tai ir nekainavo. Senukuose.
MALU
QUOTE(aistejukas @ 2009 02 19, 22:46)
Tiesa paskius nežinau. Aš sėjau jas sausio vyduryje, tai tik dabar pradėjo lysti daigesiai, ir dar tik keli, tokie mažučiukai. Žiūrėsiu kas bus toliau, nes pirmus metus sėju, tai negaliu nieko patarti. O šiaip bandžiau išsiaiškinti čia forume, tai kiek supratau niekas iš čia besilankančių jų nesėja. unsure.gif
Papildyta:
Tiesa  pasakius, jau buvau pradėjus galvoti, kad jos visai nepasidorys.
*

Kiekvienais metais mano mama sėja ledinukes. Kiekvienais metais kiek pasėdavo, tiek sudygdavo. Šiemet kažkas baisuas. Nesudygo nė viena. Guli sėklos žemės paviršiuje ir net nesiruošia dygti. Ir svarbiausia, kad niekur jų nėra pirkti. Būdama Druskininkuose radau sėklų parduotuvę. Gerai užsipirkau. Bandysime atsėti.
Pentarda
mmm...Kaune zalioj stotelej pilna visokiu ledinukiu thumbup.gif:
MALU
Mes Vilniuje.
Pentarda
QUOTE(MALU @ 2009 02 23, 19:10)
Mes Vilniuje.
*

Paziurekit Vilniuj zalioj stotelej mirksiukas.gif
Vesty
O begonijos mėgsta daug saulės? 4u.gif
donata60
ar begonijoms reikia daug prieziuros skirti? ax.gif
LaWita
QUOTE(Vesty @ 2009 02 23, 20:09)
O begonijos mėgsta daug saulės? 4u.gif
*

Begonijos labiau megsta pavesyje augti ax.gif
Papildyta:
QUOTE(donata60 @ 2009 02 23, 20:30)
ar begonijoms reikia daug prieziuros skirti? ax.gif
*

Nereikia schmoll.gif Palieji,kai reikia ax.gif Ir isrenki perzydejusius ziedus ax.gif
Nuk
Pakartosiu savo foto
QUOTE(linuke_ @ 2009 02 16, 11:49)
Stai mano begonijos
user posted image
*

čia vaizdas prieš dvi savaites. Dabar begonijos perneštos į vėsų kambarį ir ūgtelėjusios.
Ar jau liejant galima pilti trąšų, ar dar per anksti? Stengiuosi lieti retai, kaip Regila rašė 4u.gif
Pentarda
Fantastika wub.gif
o mano dar tik tik kalasi sad.gif
Nuk
Mano keli gumbeliai dar be gyvybes zenklu. Itariu, kad jau ir nesudigs unsure.gif Nors, aisku, dar nemetu
Streamy
Pas mane vieni rodo gyvybes zenklus, tik labai dar nezymiai, kiti stovi tyliai..Laukiu laukiu...Tikiuosi ko nors suauksiu lotuliukas.gif
satanele
Pagaliau kalasi mano begonijos 4u.gif
egleja
as turiu viena irgi kalasi
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.