QUOTE(uoga26 @ 2009 09 13, 16:51)
Na aš eisiu čia
http://www.echoskopas.lt/index.php?nr=11
pažiūrinėjau 3d, 4d negimusių dar lėliukų nuotraukas internete - nesužavėjo. Nusprendžiau, kad man tikrai nereikia ir nenoriu. Geriau palauksiu, kol mažylis pats pasirodys
O as susidomejau...
QUOTE(balsima @ 2009 09 17, 15:16) O as susidomejau... 3D rekomenduojama darytis 26-27 sav, tada gražiausias vaizdas. Tai dar turi laikelio
Man atrodo, kad teveliai, kurie laukia pirmagimio labai nekantrauja, todel suprantu ju nora pamatyti kaip mazdaug atrodo ju atzala. Kai jau 2 nestumas, tai ne taip rupi...
As planuoju darytis, uzsirasiau spalio pabaigoje
QUOTE(Renata K @ 2009 05 22, 12:28) Uzsienyje sitas 4D echo daromas tik tokiu atveju jei itariama nestumo patologija, ryskus apsigimimas ar onkologine liga. o pas mus chebra is to bizni darosi. Ir ne del to kitose salyse nedaro kad tingi ar pasipelnyti nenori, o del to kad apsvita eina apie 140 kartu didesne nei paprastu echo. Ka tai reiskia- kad kudikiui besivystant svitinama galvyte, ir svarbiausias organas smegenys. darykit isvadas pacios, ar verta tuom uzsiiminet, kai gali tureti neigiamu pasekmiu???? man rodos nestumas ne 10 metu trunka, ir tikrai galima pakenteti ta laiko tarpa iki susitikimo su savo naujagimiu. Juolabiau paemus 50 nuotrauku statistiskai buvo irodyta jog vaizdas kartojasi, nes pagal seselius kompas vaizda duoda preliminaru o ne tikslu ale ir neusisnekejai QUOTE(Renata K @ 2009 05 22, 13:28) kad apsvita eina apie 140 kartu didesne nei paprastu echo. Ka tai reiskia- kad kudikiui besivystant svitinama galvyte, ir svarbiausias organas smegenys. darykit isvadas pacios, ar verta tuom uzsiiminet, kai gali tureti neigiamu pasekmiu???? gal galite pateikti nuoroda/nuorodas i informacijos saltini/saltinius? Papildyta: Risks of 3D ultrasounds Generally, the risks of 3D ultrasounds mirror those of 2D ultrasounds, as it uses the same ultrasound waves at the same intensity. Unlike the comparison of CT scans to x-rays, 3D ultrasounds do not employ multiple snapshots of 2D ultrasounds but uses the 2D ultrasound images taken at various angles to construct an image. So the potential risk of 3D ultrasounds, if any, would depend on the duration of the ultrasound session rather than whether it is 2D or 3D. taip kad intensyvumas identiskas 2d. isvis koks dar 'apsvitinimas', cia ne svitinimas apskritai. nesuprantu, kam klaidinti zmones ir rasinet vejus
sveikos. na, bet jei turi klinika tokia aparatura, tai nemanau, kad tai daroma del biznio. tiesiog cia kiekvieno apsisprendimo reikalas ar to reikia ar ne. mes su vyru planuojam vykti i Vilniu i Bonus eventus...
sveikos. mes su vyru jau buvome "Bonus eventus " . na, ispudziai nepakartojami, personalas puikus, vaziavo ir vyresnioji dukryte, visiems tekejo asareles ziurint i taip laukiama stebukleli... jei yra galimybe nuvaziuokit, tikrai verta.
o nekenkia tokia echoskopija?
QUOTE(Šponka @ 2009 11 15, 22:48) O kiek savaičių buvo jūsų nėštumui, kai darė tą echo? Kaip suprantu, virš 30, ar klystu? Ar matės aiškiai leliukas, ar lytį pasakė? la. buvo 31 savaite, pagal musu su gydytoja data, nes nustate pagal menesines. o kai padare ten echo, tai tipo nustate pagal visus ismatavimus, jog 31 savaite. nuotraukos super isejo, lytis matesi kuo puikiausiai...turesim dukryte...ideciau nuotraukyte, bet nezinau kaip... QUOTE(karalaiti @ 2009 11 16, 09:48) la. buvo 31 savaite, pagal musu su gydytoja data, nes nustate pagal menesines. o kai padare ten echo, tai tipo nustate pagal visus ismatavimus, jog 31 savaite. nuotraukos super isejo, lytis matesi kuo puikiausiai...turesim dukryte...ideciau nuotraukyte, bet nezinau kaip... Ačiū už atsakymus..Rožiniai sveikinimai.. O jūs darėtės tą echoskopiją su gydytojo medicininiu išrašu (270lt) ar be (170lt)? Man to išrašo kaip ir nereikia, bet įdomu, ką ten pasakoja už ta 170lt, negi gydytojas nieko nepakomentuoja, tyli? QUOTE(Šponka @ 2009 11 16, 11:03) Ačiū už atsakymus..Rožiniai sveikinimai.. O jūs darėtės tą echoskopiją su gydytojo medicininiu išrašu (270lt) ar be (170lt)? Man to išrašo kaip ir nereikia, bet įdomu, ką ten pasakoja už ta 170lt, negi gydytojas nieko nepakomentuoja, tyli? mes daremes su israsu, gydytojas labai putiovas viska papasakojo, mano ir dukra vyresnioji vaziavo, tai ir jai ispudi paliko. o israsas, tai ismatavo viska ten galvute, pilvuka, slaunikauli ir t.t. svori lelytes, kad ner jokiu anomaliju pasake, nu net nezinau ka patarti....gal ir be gydytojo konsultacijos verta, tiesiog vis tik tai papildomas 100 lt...
Na, užsiregistravom ir mes šiai echo, kitą antradienį keliausim, grįžus papasakosiu įspūdžius, tikiuos, jie bus geri..
QUOTE(Ingriukas @ 2009 11 16, 00:49) viskas kenkia, ir mobiliu kalbeti, ir echoskopa darytis, ir prie kompo sedeti, internete narsyti. jei lyginti eiline 2D su 4D, tai kenkia vienodai. bet juk vistiek skiria 2-3 kartus per normalu nestuma ja daryti. todel gali rinktis ar vietoj poliklinikos 2D eiti ir pasidaryti 4D, ar ne. QUOTE(Šponka @ 2009 11 17, 13:11) Na, užsiregistravom ir mes šiai echo, kitą antradienį keliausim, grįžus papasakosiu įspūdžius, tikiuos, jie bus geri.. nu smagu, tikiuosi patiks, sekmes, butinai parasyk, kaip sekesi... Papildyta: QUOTE(Laura01 @ 2009 11 17, 17:28) viskas kenkia, ir mobiliu kalbeti, ir echoskopa darytis, ir prie kompo sedeti, internete narsyti. jei lyginti eiline 2D su 4D, tai kenkia vienodai. bet juk vistiek skiria 2-3 kartus per normalu nestuma ja daryti. todel gali rinktis ar vietoj poliklinikos 2D eiti ir pasidaryti 4D, ar ne. o as nemanau, kad kenkia echoskopija... QUOTE(Laura01 @ 2009 11 18, 18:43) o jus pasidomekit P.S. arba kai nueisit i Bonus Eventus, pasiklauskit ten jus echoskopavusio gydytojo, zinau ka jis jums atsakys nes pati klausiau. labukas. as klausiau, nera nustatyta, kad tai butu kenksminga... jei abejoji, manai, kad tai nesamone ir t.t. tiesiog neini ir nesidarai.... QUOTE(karalaiti @ 2009 11 19, 11:27) labukas. as klausiau, nera nustatyta, kad tai butu kenksminga... jei abejoji, manai, kad tai nesamone ir t.t. tiesiog neini ir nesidarai.... yra nustatyta, kad zmogui kenkia visokie elektros prietaisai, mobiliakai, kompai ir panasiai. kaip ir automobiliu ismetamos dujos ar produktai su E. todel nesciai moteriai reikia labiau prisiziureti ir maziau, kiek tai yra imanoma, kontaktuoti su neigiamais aplinkos veiksniais. bet jei tai tau gali labiau padeti nei pakenkti, kaip pvz naudoti vaistus nuo aukstos temperaturos, nors esant nesciai nerekomenduojami jokie vaistai, tokiu atveju turi tuos vaistus gerti. tai taip ir su echoskopu. turi pasiziureti, kad su tavo kudikiu viskas gerai, kad nera apsigimimu ir jis gerai vystosi. todel, kai paklausiau pas gydytoja po 2D/3D/4D, kada galiu anksciausiai vel ateiti pasidaryti, jis pasake: jums yra 32 savaites, vaikui viskas tvarkoj, todel daugiau echoskopuotis nebeikite. tai as sakau kaip tai, taigi pries gimdyma dar nors karteli, kad paziureti kaip jis guli ar patikslinti gimimo datai reiktu. pasake, kad nebera jokio reikalo tai daryti dar karta, nes tai daugiau nebeduos naudos, kadangi visi reikalingi matavimai, tikslus nestumo laikas ir panasiai jau yra.
[quote=Laura01,2009 11 19, 12:55]
yra nustatyta, kad zmogui kenkia visokie elektros prietaisai, mobiliakai, kompai ir panasiai. kaip ir automobiliu ismetamos dujos ar produktai su E. todel nesciai moteriai reikia labiau prisiziureti ir maziau, kiek tai yra imanoma, kontaktuoti su neigiamais aplinkos veiksniais. bet jei tai tau gali labiau padeti nei pakenkti, kaip pvz naudoti vaistus nuo aukstos temperaturos, nors esant nesciai nerekomenduojami jokie vaistai, tokiu atveju turi tuos vaistus gerti. tai taip ir su echoskopu. turi pasiziureti, kad su tavo kudikiu viskas gerai, kad nera apsigimimu ir jis gerai vystosi. todel, kai paklausiau pas gydytoja po 2D/3D/4D, kada galiu anksciausiai vel ateiti pasidaryti, jis pasake: jums yra 32 savaites, vaikui viskas tvarkoj, todel daugiau echoskopuotis nebeikite. tai as sakau kaip tai, taigi pries gimdyma dar nors karteli, kad paziureti kaip jis guli ar patikslinti gimimo datai reiktu. pasake, kad nebera jokio reikalo tai daryti dar karta, nes tai daugiau nebeduos naudos, kadangi visi reikalingi matavimai, tikslus nestumo laikas ir panasiai jau yra. saunu.
Nesu nusiteikusi prieš, bet manau, kad vaikeliui šie tyrimai tikrai nepatinka. Na sprendžiu pagal save- kai tik prilindo prie mano pilvuko, vaikelis labai pradėjo spardytis ir baigė tik tada, kai ir gydytojas atitolo nuo pilvuko. Na nėra vistiek šventass dalykas tos echoskopojos. Bet kad dariausi 3D/4D echo, tikrai nesigailiu
QUOTE(Esha @ 2009 11 20, 20:31) Nesu nusiteikusi prieš, bet manau, kad vaikeliui šie tyrimai tikrai nepatinka. Na sprendžiu pagal save- kai tik prilindo prie mano pilvuko, vaikelis labai pradėjo spardytis ir baigė tik tada, kai ir gydytojas atitolo nuo pilvuko. Na nėra vistiek šventass dalykas tos echoskopojos. Bet kad dariausi 3D/4D echo, tikrai nesigailiu as ir nesigailiu...juk kas savaite to ir nedarome, o kenkia aplamai labai daug faktoriu, taip kad geriau dziaukimes motinyste, judesiukais, laukimu, viskas bus ok QUOTE(VaiPė @ 2009 07 08, 10:54) Pirmiausia juokingai kažkuri parašė - "švitina" Dariausi su pirmąją ir aš 3D/4D. Su antra/u nežinau ar darysiu Teko žiūrėti laida apie leliukus ir ten darė echo 3D. Komentarai buvo anglų kalba, o vertimas titrais. Tai kiek spėjau perskaityti Aišku čia kiekvienos asmeninis reikalas, bet aš pati nesidariau, nors ir labai norėjosi Papildyta: QUOTE(karalaiti @ 2009 11 21, 10:22) as ir nesigailiu...juk kas savaite to ir nedarome, o kenkia aplamai labai daug faktoriu, taip kad geriau dziaukimes motinyste, judesiukais, laukimu, viskas bus ok Na, po truputį, po truputį ir gaunasi daug QUOTE(Viotinola @ 2009 11 22, 15:15) Teko žiūrėti laida apie leliukus ir ten darė echo 3D. Komentarai buvo anglų kalba, o vertimas titrais. Tai kiek spėjau perskaityti Nes šio tyrim metu vaikelis girdi didelį garsą, todėl ir dangstosi. Na man taip sakė, tikiuosi nenusišnekėjau
Mes jau po echo..Įspūdžiai, emocijos nepakartojamos..
QUOTE(nnina @ 2009 11 24, 19:58) Už 170lt, be medicininio išrašo, tai parodė leliuko kūno dalis, veiduką, padarė įrašą, patikrino, ar virkštelė neapsivijus kakliuko, pasakė lytį ir viskas, nedarė jokių matavimų ir nedavė jokios oficialios išvados, tik foto ir CD su įrašu ir foto.. QUOTE(Laura01 @ 2009 11 17, 16:28) viskas kenkia, ir mobiliu kalbeti, ir echoskopa darytis, ir prie kompo sedeti, internete narsyti. jei lyginti eiline 2D su 4D, tai kenkia vienodai. bet juk vistiek skiria 2-3 kartus per normalu nestuma ja daryti. todel gali rinktis ar vietoj poliklinikos 2D eiti ir pasidaryti 4D, ar ne. Kalbejausi su daktarais echoskopo tema ir gavau atsakyma, kad echoskopas visiskai nekenkia. Galima darytis kiek tik patinka ar kiek reikia.
sveikos mamytes labai noreciau suzinoti kur klaipedoje daro echoskopa? man 25 sav labai noreciau pasidaryti ir suzinoti kaip ten leliukas gyvena.lauksiu atsakymo
bet kad kenkia juk irgi neirodyta....
As dariausi 3D echoskopija Vilniuje - likom labai patenkinti
Nu tehnikos amzius O ten gali paziureti ne tik tetis ir mama o babules leidze?
Darem 2/3/4D Bonus Eventus Vilniuje gruodzio 30 budami 28 sav. Mazius kaip sedejo sukryziavus kojas ir laikydamas rankytes prie veiduko, taip ir sedi iki sian, kai dariau echo jau pas savo gyd. Vienintelis dziaugsmas, kad porai sek patrauke rankuyte nuo veiduko ir issiziojo:) Tai ne lyties, nei kokybeskesniu vaiko veiduko fotkiu negavom:( Na gi, pasitaiko:)
Tom kurios nori idomesnio iraso- patarciau eiti kuo veliau, po to kai vaikiukas apsivers ar is savo gyd zinosite kad jo padetis 'tiesesne". Jei klasikinio susisukusio-susikryziavusio embriono pozoje guli-pataupykit pinigelius, nes fotkese ir irase mazai ka matysit:( gal atskirai gabaliuka rankytes-visa kita atrodys kaip teslos gabalas:) Beje,kam svarbus pinigai ir reikia tiesiog faino iraso, tai siulyciau daryt uz 170lt kur be tyrimo rezultatu, nes tas faktas kad vaiko vystymasis atitinka amziu ir taip nera paslaptis jei jus priziuri ginekologas ir tikrai nekainuoja tu papildomu 100lt:) Ten nieko naujo nepasakys. Man leido pakviesti dar 4 zmones su savim. Linkiu daranciom, kad vaikiukas pasirodytu visu groziu ir jus gautumete napakartojamu irasu bei nuotrauku:)
As visiškai pritariu Mintys išsakytai nuomonei
Buvome Bonus Eventus darem 2/3/4D, bet mums iš karto pasakė, kad 3D/4D bus ale pramoginė dalis, grazus vaizdeliai. Lialiuka mediciniškai ištirti pakanka 2D. Musiškis lialius (30 sav.) nenorėjo rodytis, abiem rankytės veiduka dengėsi, tad nuotraukytėse matosi tik nosytė Aš šia procedūrą labiau vadinčiau smagia pramoga busimai mamai ir tėčiui. Smagiu akimirku ir kitoms prisiruošusioms šiai procedūrai
Darėmės ir mes 3D/4D echoskopiją. Na ir ką galėčiau pasakyt...pusvalandį (jei ne daugiau) bandė kažką parodyt. Bet leliukas tik vienąkart atsidengė veiduką, tai ir turim tą vieną nuotraukytę. Bet aš kažkaip labiau vertinčiau 2D, nes čia tai vis tiek toks tešlos gabalas. Kažkaip labai nusivylusi iš kabineto išėjau ir tikrai niekam nerekomenduočiau
Tiesa, dar pasiūlė ateit vėliau, kai leliukas jau bus paaugęs. Bet tai nesuprantu kam tada internetiniame puslapyje rašyti, kad geriausias laikas 27-28 savaitės? Nes mes kaip tik ir darėmės tada QUOTE(ericaa @ 2010 03 15, 15:38) Darėmės ir mes 3D/4D echoskopiją. Na ir ką galėčiau pasakyt...pusvalandį (jei ne daugiau) bandė kažką parodyt. Bet leliukas tik vienąkart atsidengė veiduką, As girdejau, kad vaikiukai guli tamsiam pilvuke, o kai su ekoskopu ziuri juos apakina, jiems labai nepatinka.Rode kazkokia laida , kaip jie su rankytemis dengiasi. Mano nuomone kuo maziau lysti i ta pilvuka, QUOTE(jautukas2 @ 2010 03 23, 09:06) As girdejau, kad vaikiukai guli tamsiam pilvuke, o kai su ekoskopu ziuri juos apakina, jiems labai nepatinka.Rode kazkokia laida , kaip jie su rankytemis dengiasi. Mano nuomone kuo maziau lysti i ta pilvuka, Šito aš nežinau kaip ten būna su tais echoskopavimais. Mūsiškis nuo pirmos sekundės gulėjo užsidengęs, tiesiog jam taip patogu buvo QUOTE(ericaa @ 2010 03 15, 16:38) Darėmės ir mes 3D/4D echoskopiją. Na ir ką galėčiau pasakyt...pusvalandį (jei ne daugiau) bandė kažką parodyt. Bet leliukas tik vienąkart atsidengė veiduką, tai ir turim tą vieną nuotraukytę. Bet aš kažkaip labiau vertinčiau 2D, nes čia tai vis tiek toks tešlos gabalas. Kažkaip labai nusivylusi iš kabineto išėjau ir tikrai niekam nerekomenduočiau Tiesa, dar pasiūlė ateit vėliau, kai leliukas jau bus paaugęs. Bet tai nesuprantu kam tada internetiniame puslapyje rašyti, kad geriausias laikas 27-28 savaitės? Nes mes kaip tik ir darėmės tada Pilnai sutinku,as kaip tik siandien buvau,tai labai nusivyliau,taip pat tik viena nuotraukyte turiu,nes visa laika veida vaikelis buvo uzsidenges kojytem.Kitiems nerekomenduociau.Nors as buvau prisiskaicius,kad neapsimoka eiti ir neverta tu pinigu,bet va paciai reikejo isitikint
Sveikos mergickos.
Turiu toki klausimeli: tos kurios daresi Santariskiu genetikos klinikoje,kas ieina i tuos 130lt. Ar paaiskina ka nors? padaro isvadas? nes skirtumas tarp 270 ir 130lt aisku yra. |