Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: 4D vaisiaus echoskopija
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Vaisiaus vystymasis
Pages: 1, 2, 3
Diana_B_K
Sveikos, nestukes,

labai susigundziau 3D ir 4D echo.

gal kuri nestuke.gif jau dare ir pasidalins savaja patirtimi?

4u.gif
vaikutis01
GALIU PASAKYTI JOG DRAUGE DARESI,ATEJO PRISIMENU I DARBA SU NUOTRAUKELEMIS wub.gif KUPINA ISPUDZIU wub.gif
*kineziuke*
Man dare 3D praeita nestuma,nuostabu!!! wub.gif Matai savo vaikelio vaido bruozus,ir siaip viska viska taip realiai!!! Labai grazu! Nepalyginsi su paprasta echo kur turi speliot kur ten kojyte kur galvyte biggrin.gif O dare man genetikos centre santariskese. O 4D nemacius as
etme
As ruosiuosi daryti 4D Zveryne, kokia 25 savaite, kai jau lialius bus idomesnis smile.gif Kol kas uztenka ir 2D..
Pieva*
Skaičiau ir aš daug apie 3 ir 4 D echo. Nors kainuoja gana daug, tačiau ir aš labai norėčiau jo. Juk tada puikiai matai savo zuikutį. Skaičiau žurnaluose būsimoms mamytėms, kad jis atliekamas pakankamai nuodugniai, užtrunka apie pusvalandį ar net valandą. Viskas įrašoma į CD. Tik jis daromas gana vėlai, rekomenduojama, berods, tarp 24 ir 30 savaitės.
Diana_B_K
ir as esiu i ta 3d ar 4d echo kai bus daugiau menesiuku wub.gif
gal tada ir lyti aiskiau pamatyti galima, ir laukti tuomet ar mergytes ar berniuko ax.gif
Juockike
O kokiame mieste ja galima pasidaryti ir kiek mazdaug kainuoja? smile.gif As ir visai noreciau, mums dabar eina 22 savaitele smile.gif
Diana_B_K
[quote=Juockike,2009 02 11, 15:44]
O kokiame mieste ja galima pasidaryti ir kiek mazdaug kainuoja? smile.gif As ir visai noreciau, mums dabar eina 22 savaitele smile.gif
*

[/quote

Vilniuje -UAB "Bonus Eventus" - 170lt , jei tik echo ir irasas i Cd,
ir 270lt, jei dar ir gdytojo konsultacija + tyrimo ataskaita.

dar Vilniuje radau Kravcenkos imone, kur daroma 3d ir 4d , bet neturiu info apie kainas.

kituose miestuose nzn blush2.gif
bus_ka
O as nenorejau daryti tokios echo. Man tai atrodo isikysimas i paslapinga vaikelio gyvenima pilvuke. Gi tai stebuklas, o mes ten su kamera pusvaladziui lisim. Gal as senamadiska, bet norejau issaugoti jo ramybe. Nors paprasta echo dariausi kas menesi, zinojau, kad viskas ok, o daryti kazkoki spec filmavima... Bet tai kiekvieno asmeninis reikalas ax.gif
vikaPika
nu jo... echo kas menesi tai jau nesikisi, netrukdai 3d ar d tai kisiesi ir trukdai... idomu kodel? kad geriau matai turbut ...oi negaliu prajuokino...

as tai lb noreciau ir idomu kur kaune daro...
_Alba_
idomu, o kur kaune daro 4 echo? smile.gif
Marusia:)
Kaune daro "Motinos ir vaiko" klinikoje. Kainuoja 300LT. Aš ir vėliau visai norėčiau pabandyti. Ir pačiai įdomu būtų ir paskui vaikeliui po kiek laiko būtų idomu parodyti. smile.gif
Nuska
QUOTE(vikaPika @ 2009 02 15, 13:55)
nu jo... echo kas menesi tai jau nesikisi, netrukdai 3d ar d tai kisiesi ir trukdai... idomu kodel? kad geriau matai turbut ...oi negaliu prajuokino...
as tai lb noreciau ir idomu kur kaune daro...
*

šiaip yra skirtumas tarp 5-10 min echoskopijos, kad įsitikinti jog viskas gerai ir pusvalandžio ar net valandos echoskopavimas. Šiaip ar taip vaikiukai nelabai mėgsta tą ultragarsą.
vaidaxxx
Na mes tai darem vilniuj lenktojoj g., tai zinokit verta smile.gif tiek ispudziu man ir vyrui buvo. O ir gydytojas toks super, prifilmavo, nuotraukyciu daug padare, jei kam idomu parasykit i az, papasakosiu daugiau. Mes darem du kartus per nestuma, antra karta 28sav, tai 100 proc.pamatem,bet ir anksciau gydytojas rode ka leliukas tarp kojyciu turi biggrin.gif nepagailekit pinigeliu, verta. Motina ir vaikas nemoka daryt dar gerai, ikaitina pilvuka ir siaip nekokiu atsiliepimu girdejus
Diana_B_K
QUOTE(vaidaxxx @ 2009 02 20, 21:12)
Na mes tai darem vilniuj lenktojoj g., tai zinokit verta smile.gif tiek ispudziu man ir vyrui buvo. O ir gydytojas toks super, prifilmavo, nuotraukyciu daug padare, jei kam idomu parasykit i az, papasakosiu daugiau. Mes darem du kartus per nestuma, antra karta 28sav, tai 100 proc.pamatem,bet ir anksciau gydytojas rode ka leliukas tarp kojyciu turi biggrin.gif nepagailekit pinigeliu, verta. Motina ir vaikas nemoka daryt dar gerai, ikaitina pilvuka ir siaip nekokiu atsiliepimu girdejus
*

gal galetum parasti kur butent vilniuje ta lenktoji gatve? arba klinikos pavadinima tikslu? 4u.gif
Sara33
QUOTE(Diana_B_K @ 2009 02 20, 20:49)
gal galetum parasti kur butent vilniuje ta lenktoji gatve? arba klinikos pavadinima tikslu? 4u.gif
*

http://www.echoskopas.lt/ mirksiukas.gif
Niviuke
O gal zinot kura dar yra Kaune, nes Motina ir vaikas 300 Lt truputi daugoka g.gif
maumė
klausiau gydytojos ar 3d ir 4d turi geresnes diagnostines galimybes, tai sako, nea, tas pats, tai pagailejom pinigeliu..
lincia_pincia
as dariaus mirksiukas.gif
isties tai isisvazizdavau, kad labai jau ispudinga bus ir.... nusivyliau doh.gif mazyte nugaryte atsukus miegojo, net veiduko zmoniskai neparode, nes rankyte uzsidengus buvo... doh.gif i tep zadinom i tep zadinom, bet nieko schmoll.gif
gal ir nieko butu buve, jeigu mazuliuke nemiegojus butu, bet... aprasyta daug graziau nei isties yra... blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Diana_B_K @ 2009 02 20, 22:49)
*

bonus eventus, berods.. blush2.gif
www.echoskopas.lt ax.gif
wowerike
Aš dariausi visai neseniai. Kaune, Motina ir vaikas. Kaina tai jo, 300 - brangokoka. Dar girdėjau, lyg krikščioniški turi aparatą, tik kad naudotis nelabai moka.
Dabar objektyviai:

Pirmiausia einat į internetą, ir susirandat 3D vaizdų - iš to susidarysit įspūdį, ko tikėtis. Na, aš tai juos žiūrinėjau knygoj "Nėštumo biblija" - ten prie savaičių aprašymo daug jų. Jokio stebuklo nėra. Ir netgi nepasakyčiau, kad man gražūs buvo. Tiesa, kai matai savo vaiko vaizdą, biški kitaip situacija pradeda atrodyt. Dar galiu pasakyt, bent man, tai 2D kur kas aiškiau viskas.
3D labai priklauso nuo vaikelio padėties, nuo mamytės lašinukų kiekio, ir pan. Manoji pupa gulėjo įbedus nosį į placentos sienelę - tad nebuvo įmanoma pagaut taip, kad gerai matytųsi "fotogeniškai". Gerai gautųsi tada, jei aplinkui būtų vaisiaus vandenys, na nebūtų prisispaudus.
3D nėra skritas diagnostikai - tam skirtas 2D. O šitas - tik biznis mamyčių "smalsumui".
Rašo, kad geriausia atlikti 27-28 nėštumo savaitę.

Taigi, dėl ko dariausi - visų pirma, pirmosios dukters neturiu nei vienos echo foto. Na tik tokią kur 7 sav. kažkoks taškas juodam fone. Labai labai dėl to gailiuosi. Todėl nenorėjau, kad taip nutiktų vėl. Antra, nežinia, gal tai ir paskutinis nėštumas, tai irgi, su mintim, gi nekasdien sau tokią šventę daraisi.
Šiaip - įspūdžių galybė. Echo trunka apie valandą. Tai pupa (o gal žirniukas) rodė liežuvį (sako, čepsi taip), mojavo rankyte, čiulpė pirštą, dar kažkokius burbulus leido - thumbup.gif Žodžiu, krūva emocijų.
Kita vertus, jei per skryningą būtų gydytoja davus 2D foto, nebūčiau ėjus į šitą. Net turiu mintį, kad jos specialiai neduoda, tipo eik į mokamą - juk ten irgi ranka ranką plauna.

P.S. kad kenkia - nemanau. Ar garsas jums kenkia? O aidas?
Tai mano asmeninė nuomonė.
Vaidara
Gal kas zinote kur Klaipedoje butu galima pasidaryti 3D arba 4D echoskopija. Vetrungeje daro tik 2D verysad.gif
Boruzele***
Sveikos 4u.gif
Noreciau pasidaryti 3D ar 4D echoskopija blush2.gif kas galetu patarti, kur geriau daryti Vilniuje? blush2.gif aciu mirksiukas.gif
~Rafaella~
as dariausi, man labai patiko, pamaciau savo leliuko bruozus.. bigsmile.gif wub.gif

geriausia ji daryti yra nuo 27 sav... mirksiukas.gif

QUOTE(bus_ka @ 2009 02 14, 19:21)
O as nenorejau daryti tokios echo. Man tai atrodo isikysimas i paslapinga vaikelio gyvenima pilvuke. Gi tai  stebuklas, o mes ten su kamera pusvaladziui lisim. Gal as senamadiska, bet norejau issaugoti jo ramybe. Nors paprasta echo dariausi kas menesi, zinojau, kad viskas ok, o daryti kazkoki spec filmavima... Bet tai kiekvieno asmeninis reikalas ax.gif
*

na, stebukas tai stebuklas, bet jau neperdekit tiek daug... doh.gif
QUOTE(Nuska @ 2009 02 19, 12:31)
šiaip yra skirtumas tarp 5-10 min echoskopijos, kad įsitikinti jog viskas gerai ir pusvalandžio ar net valandos echoskopavimas. Šiaip ar taip vaikiukai nelabai mėgsta tą ultragarsą.
*

nieks ten pusvalandziui, o juo labiau valandai nelenda.. rolleyes.gif

QUOTE(lincia_pincia @ 2009 03 15, 18:25)
as dariaus  mirksiukas.gif
isties tai isisvazizdavau, kad labai jau ispudinga bus ir.... nusivyliau  doh.gif mazyte nugaryte atsukus miegojo, net veiduko zmoniskai neparode, nes rankyte uzsidengus buvo...  doh.gif i tep zadinom i tep zadinom, bet nieko  schmoll.gif
gal ir nieko butu buve, jeigu mazuliuke nemiegojus butu, bet... aprasyta daug graziau nei isties yra...  blush2.gif
Papildyta:

bonus eventus, berods..  blush2.gif
www.echoskopas.lt ax.gif
*

jei butum pamacius normaliai veideli, butu like skitoks ispudis.. bet ir siaip, nera ten ko tiketis stebuklu.. ax.gif

QUOTE(Boruzele*** @ 2009 03 20, 16:10)
Sveikos 4u.gif
Noreciau pasidaryti 3D ar 4D echoskopija blush2.gif  kas galetu patarti, kur geriau daryti Vilniuje? blush2.gif  aciu mirksiukas.gif
*

www.echoskopas.lt
Bluebell
as dariausi 4u.gif gal kokius tris - keturis kartus..
fantastika blush2.gif man ziauriai patiko, kartais lelyte buvo uzsidengus veiduka, tai nelabai matem viska, bet sva paskutini karta tai ja taip nufotkino - kad matome visa veiduka, ir galiu aiskiai pasakyti, kad ji i mnao vyra panasi - toks pat nosiukas, lupytes smile.gif
per paskutini echo net plaukucius matem smile.gif
Majita
Labai norėsis turėti tokius vaizdus ir mums wub.gif nuomonių yra įvairių, bet visgi manau, kad nė viena nesigailėjo rolleyes.gif
linacandie
sveikos mergaites mirksiukas.gif
norejau pasidometi kas is jusu lanketes G.ir I. Kravcenko ginekologineje klinikoje ?
ir daretes ten 4d ultragarsa?
dekui biggrin.gif
Laura01
Mes irgi buvom Bonus Eventus prieš porą dienų, darėm 2d/3d/4d. Echoskopavo Gintautas Domža. Išsamiai paaiškino viską, konkrečiai, tai džiaugiausi, kad vyras nes su moteriškėm man sunku susišnekėti, jos visur savo asmeninę nuomonę kiša. O pvz. Kivilšaitė Antakalnio poliklinikoj visų pirma lytį pasako, net nepaklausus ar noriu ją žinoti. Gavom 9 nuotraukas, tokias kaip: čia - kojytė, čia - rankytė, veiduko profilio keletą, per paprastą echo 2d taip nepamatysi aiškiai. Dėl išleistų pinigų, tai manau gana brangu 270 lt., bet pigiau nėra, + tai nėra būtinybė tokią echo daryt, o jei nori sau pasidaryti malonumą, broliam, mamai, anytai parodyt, albumelį sau pasidaryti, tai ir moki. Dar gavom cd su įrašu kaip vaikutis juda, kaip atrodo veidukas, kaip išsižioja, susičiaupia, tai vaizdai yra sudėti is atskirų filmukų po keletą sekundžių, o ne pvz vienas ištisas filmukas su kokia 'romantic' muzikėle, kad močiutėm ašarą išspaust, be jokių ten antraštėlių tipo 'mamyte noriu pas tave, myliu: - tavo lelius'. Na bet tokia gali pati pasidaryt su kompu, sudėjus vaizdelius ir muzikėlę 'ant viršaus'. Dar įdomu man pasirodė tai, kad per visus kartus su paprastu echoskopu, vaikas reaguodavo labai neramiai, dangstydavosi akytes, galvytę su rankutėm, atrodė, kad jam labai nepatinka, o per 3d/4d tai gulėjo atsipūtęs, markstėsi, nespurdėjo, nesidangstė. Bet čia tai man gal šiaip tik pasirodė, nzn. 'Pasimatymas' truko 40 min, kainavo 270 lt su gydytojo išvadom ir išrašu koks svoris, kokie matmenys, padėtis ir kt. mano ginekologei, jei jo nebūčiau norėjus, tai būtų pigiau vien vaizdai, cd ir nuotraukytės, manau kokiais 100 lt. Jei dar kada nors busiu nėščia, tai vėl eisiu, o šitam nėštumui echo jau užteks.
Lavrynka
QUOTE(Laura01 @ 2009 04 24, 13:40)
Mes irgi buvom Bonus Eventus prieš porą dienų, darėm 2d/3d/4d. Echoskopavo Gintautas Domža. Išsamiai paaiškino viską, konkrečiai, tai džiaugiausi, kad vyras nes su moteriškėm man sunku susišnekėti, jos visur savo asmeninę nuomonę kiša. O pvz. Kivilšaitė Antakalnio poliklinikoj visų pirma lytį pasako, net nepaklausus ar noriu ją žinoti. Gavom 9 nuotraukas, tokias kaip: čia - kojytė, čia - rankytė, veiduko profilio keletą, per paprastą echo 2d taip nepamatysi aiškiai. Dėl išleistų pinigų, tai manau gana brangu 270 lt., bet pigiau nėra, + tai nėra būtinybė tokią echo daryt, o jei nori sau pasidaryti malonumą, broliam, mamai, anytai parodyt, albumelį sau pasidaryti, tai ir moki. Dar gavom cd su įrašu kaip vaikutis juda, kaip atrodo veidukas, kaip išsižioja, susičiaupia, tai vaizdai yra sudėti is atskirų filmukų po keletą sekundžių, o ne pvz vienas ištisas filmukas su kokia 'romantic' muzikėle, kad močiutėm ašarą išspaust, be jokių ten antraštėlių tipo 'mamyte noriu pas tave, myliu: - tavo lelius'. Na bet tokia gali pati pasidaryt su kompu, sudėjus vaizdelius ir muzikėlę 'ant viršaus'. Dar įdomu man pasirodė tai, kad per visus kartus su paprastu echoskopu, vaikas reaguodavo labai neramiai, dangstydavosi akytes, galvytę su rankutėm, atrodė, kad jam labai nepatinka, o per 3d/4d tai gulėjo atsipūtęs, markstėsi, nespurdėjo, nesidangstė. Bet čia tai man gal šiaip tik pasirodė, nzn. 'Pasimatymas' truko 40 min, kainavo 270 lt su gydytojo išvadom ir išrašu koks svoris, kokie matmenys, padėtis ir kt. mano ginekologei, jei jo nebūčiau norėjus, tai būtų pigiau vien vaizdai, cd ir nuotraukytės, manau kokiais 100 lt. Jei dar kada nors busiu nėščia, tai vėl eisiu, o šitam nėštumui echo jau užteks.
*

As irgi buvau pas domza kai mums buvo 31 savaite!!! visai patiko , bet as kazkaip tikejausi daugiau efekto blush2.gif tokio kaip per discovery rodo vaizdo blush2.gif o siap tai vaikelis nebuvo nusitekeikes fotkintis vis dangstesi ir slepesi vis sukiuojaus nuo sono ant sono kad nors ka nors pagaut.
cheburaska7
As tai buvau tai nusiviliau .Buvau 32 sav tai mano vaikas atsuko nugara ir nesirode . Tai ant notrauku nieko nesuprasi
Laura01
QUOTE(cheburaska7 @ 2009 05 15, 11:24)
As tai buvau tai nusiviliau .Buvau 32 sav tai mano vaikas atsuko nugara ir nesirode . Tai ant notrauku nieko nesuprasi
*

hmm g.gif tai gal reikejo nemoketi tada? arba sumoketi su salyga, kad kita diena ateisit nutraukyciu, tada gal mazius parodys ka turi...
Renata K
Uzsienyje sitas 4D echo daromas tik tokiu atveju jei itariama nestumo patologija, ryskus apsigimimas ar onkologine liga. o pas mus chebra is to bizni darosi. Ir ne del to kitose salyse nedaro kad tingi ar pasipelnyti nenori, o del to kad apsvita eina apie 140 kartu didesne nei paprastu echo. Ka tai reiskia- kad kudikiui besivystant svitinama galvyte, ir svarbiausias organas smegenys. darykit isvadas pacios, ar verta tuom uzsiiminet, kai gali tureti neigiamu pasekmiu????
man rodos nestumas ne 10 metu trunka, ir tikrai galima pakenteti ta laiko tarpa iki susitikimo su savo naujagimiu.
Juolabiau paemus 50 nuotrauku statistiskai buvo irodyta jog vaizdas kartojasi, nes pagal seselius kompas vaizda duoda preliminaru o ne tikslu smile.gif
Jeliukas
Sveikos,
As buvau padarius sau 3D ir 2D, man atrodo, kazkaip del 4D neatsimenu. Bet siaip viskas buvo labai fainai, apie valanda mums rode ka veikia leliukas viduje, bande gaudyti veiduka, pasakojo ka mato ir t.t. Paskui dave CD ir nuotrauku. Dar dave remeli i kuri idejau graziausiai vaisiaus nuotrauka (veiduko) ir ji stovejo prie lovos iki pat gimdymo. To metu tai man buvo labai svarbu, kad maciau savo vaikeli, kad jis graziai atrodo (na ant kiek tai imanoma tuo metu), kad jam viskas gerai. Dabar aisku jau reciau pasiziuriu CD ir nuotraukas, bet kartais ziuriu. Dariausi: www.echoskopas.lt
Laura01
QUOTE(Renata K @ 2009 05 22, 12:28)
Uzsienyje sitas 4D echo daromas tik tokiu atveju jei itariama nestumo patologija, ryskus apsigimimas ar onkologine liga. o pas mus chebra is to bizni darosi. Ir ne del to kitose salyse nedaro kad tingi ar pasipelnyti nenori, o del to kad apsvita eina apie 140 kartu didesne nei paprastu echo. Ka tai reiskia- kad kudikiui besivystant svitinama galvyte, ir svarbiausias organas smegenys. darykit isvadas pacios, ar verta tuom uzsiiminet, kai gali tureti neigiamu pasekmiu????
man rodos nestumas ne 10 metu trunka, ir tikrai galima pakenteti ta laiko tarpa iki susitikimo su savo naujagimiu.
Juolabiau paemus 50 nuotrauku statistiskai buvo irodyta jog vaizdas kartojasi, nes pagal seselius kompas vaizda duoda preliminaru o ne tikslu  smile.gif
*

as lankausi pas labai griezta ginekologe, zinomą tarp gydytoju. ji yra nusistaciusi pries echoskopavima, iskyrus tuos max tris kartus normalaus nestumo metu. ji neleido man nueiti nei privaciai, nei pas juos nei vieno karto daugiau. taciau kai reikejo daryti ta privaloma antra echo ir jai pasakiau, kad jei jau reikia, tai noriu 2d/3d/4d, ji nepriestaravo, ka tikrai butu dariusi jei butu aisku, kad tai kenkia kelis kartus labiau.
todel prasau pasakyti, is kur emete informacija apie daug didesni kenksminguma ir skaicius (140 kartu), prasau nurodyti informacijos saltini, noreciau ir as pati sau sia info pasistudijuoti.
Orinta1
Kiek as zinau nieko baisaus nera tas 3D, as po poros savaiciu eisiu darytis Vilniaus Santariskiu genetikos klinikoje. noriu suzinot vaikiuko lyti, bent jau busiu garantuota berniukas ar mergaite. ten kainuoja 130lt.
VaiPė
Pirmiausia juokingai kažkuri parašė - "švitina" biggrin.gif Ten gi ultragarsas.Pirmiausia pasidomėkit plačiau apie viską,pateikite argumentų,tuomet priimsiu kaip rimtą teiginį.

Dariausi su pirmąją ir aš 3D/4D. Su antra/u nežinau ar darysiu g.gif Ne dėl to,kad kenktų ar pan.Paprasčiausiai tuo momentu įdomu matyti.Bet filmuką patį namie pažiūrėjau gal tik kartą,kai iš klinikos grįžau ax.gif
Boruzele***
Mes daremes echoskopija Vilniuje ''Bonus Eventus'' smile.gif mum buvo tada 27 savaites nestuke.gif visai toks malonus vyrukas buvo, parode viska, padare daug nuotraukyciu, filmuka irase i cd. matem savo leliuko veido bruozus, bet jau labai musu maziukas slepesi nuo musu, tai daug labai nematem biggrin.gif bet uzteko ir tiek rolleyes.gif
Boruzele***
Mes daremes echoskopija Vilniuje ''Bonus Eventus'' smile.gif mum buvo tada 27 savaites nestuke.gif visai toks malonus vyrukas buvo, parode viska, padare daug nuotraukyciu, filmuka irase i cd. matem savo leliuko veido bruozus, bet jau labai musu maziukas slepesi nuo musu, tai daug labai nematem biggrin.gif bet uzteko ir tiek rolleyes.gif
eling
Man asmeniškai užtenka 2d echoskopijos, darėmės ,Bonus eventus, echoskopijos kabinete nėštumo pradžioje diagnostikos tikslu. Žadu ta pati pakartoti ir neužilgo, paaugus. Man tas 3d neatrodo labai viliojančiai, ir tie vaizdai nėra patrauklūs. Bet tai mano asmeninė nuomonė 4u.gif .
inkunai
Manau, kad visada bus už ir prieš.. Žinoma, 3D ir 4D tyrimai kol kas labai nauji ir dar nėra pakankamai ištirta, kaip jie paveikia žmogų po 50 metų... Bet čia kiekvieno pasirinkimas, o šiaip visai neblogą filmuka radau:

http://www.5min.com/Video/3D-and-4D-Ultras...efits-116337572
inkunai
Ir dar vienas straipsniukas:

http://www.askquestions.org/articles/ultrasound/

Kažkodėl galvoju, kad man užteks ir 2D, gal palauksiu kol rimčiau tuos "stebuklingus" 3D aparatus mokslininkai patyrinės....
karalaiti
man labai patiko tos nuotraukos 3dD ir 4D. bet skaitau cia vis, kad nuomones labai ivairios, ir net susiblaskiau ar darytis ar ne.... kazkodel sirdis sako, kad visa tai neturetu kenkti leliukui, o po kazkiek metu toks atsiminimas jam butu super.
Agira
As dariausi 3D/4D echo kai man buvo 28 sav. Labai grazios nuotraukytes, issami informacija, duomenys, pagaliau suzinojau vaikiuko lyti 4u.gif As asmeniskai netikiu kenksmingumu vaisiui, taip sneka daugiau vyresnio amziaus zmones, gydytojai. Snekos apie "svitinima" isvis kelia juoka doh.gif , juk cia ne rentgenas koks, o paprastas ultragarsas, kuris atsimuses i gimdos sieneles duoda vaizda. Leliui gali buti tik nemalonu, su tuo sutikciau, bet vystymuisi tikrai nekenkia. Mums irgi gali buti nemalonus kokie nors garsai, per garsi muzika ir pan., bet nuo to mes beprociais netampame, juk echo nedaromas kas diena. Viskas turi buti proto ribose, bent tokia yra mano nuomone. As nesigailiu. O apie kenksminguma bus kalbos visada kaip ir apie kiekviena nauja technologija.
tresnaite
Labai noreciau pasidaryti ir as sita echo smile.gif bet kazkodel bijau unsure.gif
Esha
Aš tai tikrai darysiuosi, ir tėtukas labai nori. Tik nežinau nuo kurios savaitės geriausia, nes labai daug skirtingų nuomonių g.gif
liliok1982
QUOTE(vaidaxxx @ 2009 02 20, 21:12)
*

sveiki, o gal tikslesni adresa galit pasakyti ir kiek tai kainuoja? Mums jau 26 savaites nestuke.gif , tai labai noretume atminimui tureti nuotraukyciu 4u.gif
liliok1982
QUOTE(Orinta1 @ 2009 07 08, 11:37)
Kiek as zinau nieko baisaus nera tas 3D, as po poros savaiciu eisiu darytis Vilniaus Santariskiu genetikos klinikoje. noriu suzinot vaikiuko lyti, bent jau busiu garantuota berniukas ar mergaite. ten kainuoja 130lt.
*

o jus is anksto ten registravotes ar siaip nuejot?
Esha
Aš rugsėjo 22 dienai užsirašiau i Bonus Eventus išsamiai 2D echo, taip pat 3D/4D. Dabar turiu ko laukti smile.gif
Pamaniau pridėsiu 100 lt prie 3D/4D ir gausiu išsamius matavimus bei konsultaciją.
smille_for_you
As irgi labai noriu thumbup.gif daryti 3D
O del kensmingumo, skaiciau ir juokiaus, nejaugi nei venos nera su med issilavinimu. Ultragarsas nera toks nekaltas, kaip visos isivaizduojat. Tai yra labai stiprios bangos, kurios praeina per minktus audinius. Todel nerekomenduojama iki 12 savaiciu lb daznai daryt. Vienaip ar kitaip jos(bangos) kenkia, tik mokslininkai nesusitaria kokiu aspektu tai traktuoti. Mums med. univere sake, kad itakoja i CNS, ir kitas org funkcijas, todel gydytojai kurie dirba su ehoskopu dirba su apsaugom tongue.gif
As asmeniskai manau kad del 3-4 ehoskopavimu per visa nestuma nieko nenutiks ax.gif
Esha
NA bet jei jau taip kenktų, tai kodėl taip slepiama nuo pacientų? Tikiu, kad tai nera nekaltas dalykas, tačiau, kad labai kenktų vaikelio sveikatai nemanau... Aišku jo niekas nedaro kasdien. Na negaliu ginčytis, nes esu visai su tuo nesusijusi..
smille_for_you
na labai nekenkia, nes taisingasi sakai kad nedarom kiekviena diena. Be to juk 2D atsirado neseniai paliginus apie 20 metu, gali dar buti kaip visada pasekmes dar nepasireiske, be to mokslininkai dar patys nesusitare tarp savu, daug priestaringu nuomoniu. Zinau tiksliai tik tiek kad kuo maziau darai, tuo geriau nestuke.gif pilvukui ir leliukui smile.gif Bet asmeniskai tikiuosi kad viskas bus gerai smile.gif Nes pati noriu 3D/4D pasidaryti. ax.gif 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.