Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip elgtumėtės?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni
Luzmirella
Norėčiau atkreipti suagusiųjų dėmesį į tokią temukę. Mūsų klasėje yra padauža vaikas. Pavadinkime jį X, nežinau kodėl bet panorau paklausti jūsų nuomonės. Vaikas kaip vaikas iš pirmo žvilgsnio, na gal KIEK kitoks, kartais pasiplaiksto apšaukia klasiokus, ar pavadina mokytoją durne . O kai sužeidžia klasioką, pasidaro įtin populiarus. Viskas tas vyksta mūsų klasėje ir aš kasdien tai matau. Galbūt kas nors skaitė, matė http://www.lrytas.lt/-12330585011231053721...tubur%C4%85.htm . MODERATORIŲ PRAŠAU ATLEISTI UŽ ADRESĄ KITOS SVETAINĖS!!! Ką manote apie tokį vaiko elgesį? Kaip elgtis man, galų gale tėvams? Išsakyti savo nuomonę, ar palikti tai kitiems? unsure.gif Nežinau ką tas mano bendraklasis X sau leidžia, bet aš visom keturiom už tai kad jis būtų pašalintas iš mokyklos!!
sena niekšė
policija, teismas, prisiteist moralinę žalą ir gydymo išlaidas. čia tėvams.
o vaikams -- duokit atgal ir rodykit vietą tokiems "lyderiams" bash.gif:
Jazminė
QUOTE(sena niekšė @ 2009 02 05, 17:09)
policija, teismas, prisiteist moralinę žalą ir gydymo išlaidas. čia tėvams.
o vaikams -- duokit atgal ir rodykit vietą tokiems "lyderiams" bash.gif:
*

Bet tokiais atvejais "kraujas liesis laisvai", juk gavęs atgal, jis vėl duos atgal........ g.gif
sena niekšė
QUOTE(Jazminė @ 2009 02 05, 17:29)
Bet tokiais atvejais "kraujas liesis laisvai", juk gavęs atgal, jis vėl duos atgal........ g.gif
*

tai kad ir taip liejasi. tik kol kas jis duoda į priekį. o tokie "lyderiai" dažniausiai būna bailiai. muša tuos, kurie nesipriešina
Luzmirella
Sunkoka... Nes kai duosi į snukį (atsiprašau už išsireiškimą) negali likt garantuotas, kad liksi gyvas
Anita35
Bendra tvarka, policija turėtų imtis tyrimo jau pagal gautą informaciją. Jei tai nepadaryta, pati kreipčiausi į policijos komisariatą su pareiškimu. Juk neaišku, kaip po to atsilieps vaikui, gal ryt, gal poryt. O faktas bus užfiksuotas, ištirtas, turėsite oficialų atsakymą. Jei sužeidimas praeis be pasekmių- ačiū dievui, bet jei ne ir reikės gydymo, galėsit kreiptis į teismą dėl gydymo išlaidų, kompensacijos ir kt. išlaidų priteisimo.

Kita medalio pusė- ar tai morališkai teisinga, ar kalta motina dėl vaiko auklėjimo, ar kaltas vaikas- čia nenagrinėjau.
Luzmirella
QUOTE(Anita35 @ 2009 02 06, 12:14)
Bendra tvarka, policija turėtų imtis tyrimo jau pagal gautą informaciją. Jei tai nepadaryta, pati kreipčiausi į policijos komisariatą su pareiškimu. Juk neaišku, kaip po to atsilieps vaikui, gal ryt, gal poryt. O faktas bus užfiksuotas, ištirtas, turėsite oficialų atsakymą. Jei sužeidimas praeis be pasekmių- ačiū dievui, bet jei ne ir reikės gydymo, galėsit kreiptis į teismą dėl gydymo išlaidų, kompensacijos ir kt. išlaidų priteisimo.

Kita medalio pusė- ar tai morališkai teisinga, ar kalta motina dėl vaiko auklėjimo, ar kaltas vaikas- čia nenagrinėjau.
*

Manau jog vaikas kaltas, mama tikrai padori moteris, o jis labai agresyvus... verysad.gif Ir dėl to kenčia dalis klasės.

P.S. Reikėtų pridėti faktą, kad jis jau buvo pašalintas iš vienos mokyklos, tačiau mano manymu ten buvo kalta mokytoja, nes ant jo siaubingai rėkdavo, vaikas gerai mokosi tačiau-agresyvus verysad.gif ...
Heida
Ketvirtokas sužalojo stuburą blink.gif juk tokį vaiką dar gali ir tėvai sutvarkyti, juk čia ne koks 14-16 metų paauglys, čia juk vaikas blink.gif Aš tikrai kreipčiausi į teismą juk nejuokas, stuburo trauma. Ir išvis manau kad kartu su mokytoja, direktorium, mokyklos psichologe ir tėvais , viską galima sutvarkyti.
Adelle
QUOTE(Heida @ 2009 02 06, 16:36)
Ketvirtokas sužalojo stuburą blink.gif juk tokį vaiką dar gali ir tėvai sutvarkyti, juk čia ne koks 14-16 metų paauglys, čia juk vaikas blink.gif Aš tikrai kreipčiausi į teismą juk nejuokas, stuburo trauma. Ir išvis manau kad kartu su mokytoja, direktorium, mokyklos psichologe ir tėvais , viską galima sutvarkyti.
*

Žinoma kad galima, ir iš mokyklos galima išmesti ir tegul eina kur nori. Kodėl tiek leidžiame kitiems vaikams skriausti mūsų vaikus? Tegul renkasi internatinę mokyklą, jei negali integruotis į visuomenę kaip normalus vaikas. Ir dar į teismą kreipčiaus, tegul susimoka baudas už vaiko nepriežiūrą ir chuliganizmą.
sena niekšė
QUOTE(Kaimyninė Bobutė iš antro aukšto @ 2009 02 05, 20:18)
Sunkoka... Nes kai duosi į snukį (atsiprašau už išsireiškimą) negali likt garantuotas, kad liksi gyvas
*

mane nuo antros klasės labai užgauliojo vienas priedurnis klasiokas. kentėjau, žliumbiau, skundžiausi. niekas nieko. dažniausias atsakymas: pati nelįsk, nekreipk dėmesio, tas vaikas vargšas, kažkuom ten serga, bla bla bla. ir ilgai prakentėjau -- iki aštuntos klasės. vieną dieną atėjau su kareiviškais kerzais. pradėjo kabinėtis -- spyriau į kiaušinius. viskas. tuo baigėsi.

pacanai kurie kabinėjasi prie silpnesnių ar prie mergaičių yra bailiai. muša tik tada, kai žino, kad negaus atgal.

ps. jis jūsų užmušt nepajėgs
Heida
QUOTE(Marijai @ 2009 02 06, 16:53)
Žinoma kad galima, ir iš mokyklos galima išmesti ir tegul eina kur nori. Kodėl tiek leidžiame kitiems vaikams skriausti mūsų vaikus? Tegul renkasi internatinę mokyklą, jei negali integruotis į visuomenę kaip normalus vaikas. Ir dar į teismą kreipčiaus, tegul susimoka baudas už vaiko nepriežiūrą ir chuliganizmą.
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif mano dukra tik pirmoke, bet kai jau pirmą savaitę pasiskundė kad ją stumdo ir atiminėja jos daigtus, iškart nuėjau pas mokytoją, kolkas viskas tuo ir baigėsi, nereikia nusileist smurtautojam, tegul žino, tokio elgesio netoleruojama ir taškas.
Paja
QUOTE(Marijai @ 2009 02 06, 15:53)
*

drinks_cheers.gif Labai teisingai. Kartais buna bjauru, kai tevai sako, oi, negaliu susitvarkyt su antroku, trecioku ar dar kokiu. Mane net purto tokie kvaili pasakymai. Tai ka tada tevai daro ir kur jie ziuri? g.gif
Susidaro toks vaizdas, kad nusileiskim, pagailekim, padekim kaip nors sunkiam vaikui... O agresyvumo priezastis tikrai turetu buti ir kaip taisykle, tai dazniausiai demesio trukumas. Sakau, kad gal nereiktu uzmirsti ir psichologu pagalbos.
Beje, del to vaiko X, man rodos, kad visi privalo issakyti, kas jiems atrodo negerai, juk buna susirinkimai, tik jokiu budu nepalikti atviros problemos.4u.gif
zuika12
QUOTE(Paja @ 2009 02 06, 20:40)
drinks_cheers.gif Labai teisingai. Kartais buna bjauru, kai tevai sako, oi, negaliu susitvarkyt su antroku, trecioku ar dar kokiu. Mane net purto tokie kvaili pasakymai. Tai ka tada tevai daro ir kur jie ziuri? g.gif
Susidaro toks vaizdas, kad nusileiskim, pagailekim, padekim kaip nors sunkiam vaikui... O agresyvumo priezastis tikrai turetu buti ir kaip taisykle, tai dazniausiai demesio trukumas. Sakau, kad gal nereiktu uzmirsti ir psichologu pagalbos.
Beje, del to vaiko X, man rodos, kad visi privalo issakyti, kas jiems atrodo negerai, juk buna susirinkimai, tik jokiu budu nepalikti atviros problemos.4u.gif
*

drinks_cheers.gif visiskai kvaili pasakymai yra tu tevu kurie negali susitvarkyti su savo mazameciu vaiku doh.gif
O ir pas mus yra vienas lyderis su kuriuo kovojam doh.gif
Geriausiai tai toki maza berniuka pradeti vdzioti pas psichologus.
Idomu kaip ten viskas klostosi toliau ?
Moonrat
Jei visi klasės tėvai nepatenkinti, tegu parašo raštiškai su argumentais ir paprašo tą X iškelti iš jų klasės, tegu kiti ".pasidžiaugia tokiu lobiu".
Alvija
QUOTE(Moonrat @ 2009 02 18, 14:20)
Jei visi klasės tėvai nepatenkinti, tegu parašo raštiškai su argumentais ir paprašo tą X iškelti iš jų klasės, tegu kiti ".pasidžiaugia tokiu lobiu".
*

Aisku ir to vaiko gaila, juk negali iki begalybes ji kiloti is klases i klase. Bet is kitos puses kencia visa aplinka.. Na cia pedagogai gal irgi turetu siulyti sprendimus, patarti tevams, bet kazka daryti butinai reikia g.gif
Krysta
Skaitau komentarus ir... kraupstu. Apie ketvirtoką rašoma kaip apie nusikaltėlį - mano manymu tokia nuomonė jį jau formuoja kaip nusikaltėlį. Turėjau karčią patirtį, kai pradinėse klasėse mano sūnui pasikeitė 4 mokytojos (tiesiog... dekretai, ligos ir t.t.). Ir iš tos karčios patirties galiu parašyti - problema galbūt yra vaiko auklėjime, galbūt dėmesio stokoje, o galbūt... pačioje mokykloje. Nes vienai mokytojai vaikai normalūs, kitai - pusė klasės tampa nevaldoma. Kai klasė nevaldoma - tada ir elgesio problemos, ir patyčios ir dar daug nemalonių dalykų. Kas paprastai daroma tokiu atveju? - iškviečiami tėvai, jiems pareiškiama, kad vaikas blogai auklėjamas ir mažai dėmesio ir viskas paliekama tėvų valiai. O gaila, nes tokiose situacijose ką nors pakeisti galima tik kompleksiškai - mokyklos psichologė, mokytoja, klasė, tėvai - visi kartu. Šiuo metu tokios praktikos dažniausiai mokyklose nėra (o ir psichologas dažnai deficitas) ir turime rezultatus kokius turime...
Kai vaikas ketvirtokas- jei nėra ligos - viskas yra pataisoma, tik tam reikia įdėti daug pastangų... Iš aprašymo kaip vaikas elgiasi per pamokas galima daryti prielaidą, kad jis nori pagalbos, tik dar nemoka tinkamai jos paprašyti...
Visada_laiminga
QUOTE(sena niekšė @ 2009 02 05, 17:44)
tai kad ir taip liejasi. tik kol kas jis duoda į priekį. o tokie "lyderiai" dažniausiai būna bailiai. muša tuos, kurie nesipriešina
*

Svarbu iskart uzkirsti kelia iskart,nieko nelaukus.Nes kitaip ant galvos uzlips wacko.gif
musyte015
manau kad tikrai reikia imtis kazkokiu veiksmu , nes taip vaikai negali elgtis turi buti ribos . turi ir teveliai ir mokyklos valdzia ir tas vaikas su savo tevais kalbetis ar tiesiog jam paaiskinti kad jai jis ir toliau taip elgsis tai bus pasalintas is mokyklos ar panasiai , istikro tai baisu . blink.gif
sena niekšė
QUOTE(Krysta @ 2009 02 21, 13:26)
Kai vaikas ketvirtokas- jei nėra ligos - viskas yra pataisoma, tik tam reikia įdėti daug pastangų... Iš aprašymo kaip vaikas elgiasi per pamokas galima daryti prielaidą, kad jis nori pagalbos, tik dar nemoka tinkamai jos paprašyti...
*

būtent -- pagalbos. su tuo vaiku turi kažkas dirbti. bet tai nereiškia, kad kiti vaikai turi kentėti.
kristina0903
man atrodo kad vaikui dauk ka reiskia aplinka kurioj buna, ir draugus kokiu pasirenka
Aušr
Manyčiau, reikėtų tėvams su vaiku nuvažiuoti į Vaiko raidos centrą. Ten nustatys problemą ir padės ją išspręsti.
Luzmirella
Atsiprašu-nebeparašiau doh.gif . Tai va, galas buvo toks: berniuką X pašalino iš mokyklos ir perkėlė į specializuotų vaikų mokyklą. Kaip ten baigėsi nežinau, tik žinau, kad vaikas pasidarė labai geras mokinys (pirmūnas). Dėl elgesio nežinau.
Baigėsi kančios su juom-į klasę atėjo kitas doh.gif . Geresnis dar už X. Pagrindinė promblema-bėgimas iš pamokų ir siūlymai parūkyti. Bijau, (nors neturėčiau) kad jis vaikams įtaios nepadarytų unsure.gif .
Padrushkyte
QUOTE(Luzmirella @ 2009 09 22, 20:02)
Pagrindinė promblema-bėgimas iš pamokų ir siūlymai parūkyti. Bijau, (nors neturėčiau) kad jis vaikams įtaios nepadarytų  unsure.gif .
*

Pala, pala... Tu penktokė, ar klystu? Jezus, penktokai jau rūko doh.gif Kai aš buvau penktokė keli klasiokai surūkė kelias cigaretes ir tuo viskas pasibaigė, o čia kaip suprantu jis nuolat rūko, ar tik siūlo klasiokams? g.gif
JO/NE
QUOTE(Padrushkyte @ 2009 09 22, 21:04)
Pala, pala... Tu penktokė, ar klystu?  Jezus, penktokai jau rūko doh.gif  Kai aš buvau penktokė keli klasiokai surūkė kelias cigaretes ir tuo viskas pasibaigė, o čia kaip suprantu jis nuolat rūko, ar tik siūlo klasiokams? g.gif
*

cha, aš savo akimis mačiau keturmetį rūkantį, o ką jau ten penktokai irnesakyk.gif O jei rimtai, tai man žiauriai nepatinka, kad moksleiviai rūko mokyklos teritorijoje per pertraukas. Kažkaip vedu savo pirmokėlę, o ant tako stovi apsispjaudęs moksleivių būrelis ir smardina ora (rūko ta prasme tongue.gif ). Nu nemalonu ir tiek.. Ir mokyklai garbės ir tėvams tokie vaikai nedaro..
D.E.V.A
Luzmirella bijau,kad tures itakos nes tokiu "virsuneliu" mokiniu bijo paprasti mirtingieji,o gaila,kad ir mokytojai neprisideda pri drausminimo dazniausiai.NE MANO DARZAS NE MANO PUPOS doh.gif
Luzmirella
QUOTE(Padrushkyte @ 2009 09 22, 21:04)
Pala, pala... Tu penktokė, ar klystu?  Jezus, penktokai jau rūko doh.gif  Kai aš buvau penktokė keli klasiokai surūkė kelias cigaretes ir tuo viskas pasibaigė, o čia kaip suprantu jis nuolat rūko, ar tik siūlo klasiokams? g.gif
*

Visiškai neklysti, penktokė. Jis rūko pastoviai doh.gif . Žiaurus dalykas yra-pasakysiu tiesmukai. Piešia kamasutrą jis+nuogas paneles doh.gif blink.gif (gandų yra ir, kad prezervatyvus nešiojasi) . Va čia tai „perliukas” palyginus su X lotuliukas.gif ! Šiaip jis fainas (nu iš esmės, ta prasme kaip berniukas ir žmogus) ko reikia paskolina, mergaičių nemuša, paslaugus, mandagus, labai p[adiskutuoti mėgsta, gana drausmingas (nu biškį susikala su bernais) wub.gif . Džentelmenas... Bet vat keikiasi, piešia kamasutras, rūko. Siūlyt-nežinau, bet pats tai rūko.
ernoja
QUOTE(Ausra1976 @ 2009 09 23, 17:43)
Luzmirella bijau,kad tures itakos nes tokiu "virsuneliu" mokiniu bijo paprasti mirtingieji,o gaila,kad ir mokytojai neprisideda pri drausminimo dazniausiai.NE MANO DARZAS NE MANO PUPOS doh.gif
*

o ką mokytojas gali: na sudrausmina, pabara, o jtas už mokytojo nugaros jam liežuvį ar kokį kitą ženklą parodo. Pas psichologą vaiką galima siųsti tik sutikus tėvams. Dažnai tėvai pareiškia, kad čia prisigalvojat ir jo vaikas niekur neis. Ko gero ir šito vaiko tėvai teigtų, kad jis nerūko ir iš pamokų nebėga, tik jų nebūna, mokytojai išleidžia, namų darbų neužduoda ir panašiai. O rūkyti rūko ir pirmokai. Ir dažnai tai pritraukia kitus. va eina po pamokų anąkart tokie trys kleckai ir kalba, kad eis į miškelį, o vienas mamos cigarečių paims doh.gif
D.E.V.A
QUOTE(zinulė @ 2009 09 23, 19:16)
o ką mokytojas gali: na sudrausmina, pabara, o jtas už mokytojo nugaros jam liežuvį ar kokį kitą ženklą parodo. Pas psichologą vaiką galima siųsti tik sutikus tėvams. Dažnai tėvai pareiškia, kad čia prisigalvojat ir jo vaikas niekur neis. Ko gero ir šito vaiko tėvai teigtų, kad jis nerūko ir iš pamokų nebėga, tik jų nebūna, mokytojai išleidžia, namų darbų neužduoda ir panašiai. O rūkyti rūko ir pirmokai. Ir dažnai tai pritraukia kitus. va eina po pamokų anąkart tokie trys kleckai ir kalba, kad eis į miškelį, o vienas mamos cigarečių paims doh.gif
*

Tai ir sakau,kad nelabai ka gali mokytojas,vieni isvis pazadeja tevams nesikalba su neklauzadom,o kitu ir neklauso,vaikams dabar viskas dzin jie visatos centrai ir vaika pabarus jis atsauna mane gina istatymas pasiskusiu bus tau sakes (cia taip man sake treciokas,tada kai pykomes buvo pirmokas doh.gif )
Padrushkyte
QUOTE(Luzmirella @ 2009 09 23, 18:58)
Visiškai neklysti, penktokė. Jis rūko pastoviai  doh.gif . Žiaurus dalykas yra-pasakysiu tiesmukai. Piešia kamasutrą jis+nuogas paneles  doh.gif  blink.gif (gandų yra ir, kad prezervatyvus nešiojasi) . Va čia tai „perliukas” palyginus su X  lotuliukas.gif ! Šiaip jis fainas (nu iš esmės, ta prasme kaip berniukas ir žmogus) ko reikia paskolina, mergaičių nemuša, paslaugus, mandagus, labai p[adiskutuoti mėgsta, gana drausmingas (nu biškį susikala su bernais)  wub.gif . Džentelmenas... Bet vat keikiasi, piešia kamasutras, rūko. Siūlyt-nežinau, bet pats tai rūko.
*

Oho, mes 5 klasėj tik žaidėm rūkymą, klasiokai surūkė po kelias cigaretes ir tuo viskas baigėsi, o jei čia pastoviai rūko doh.gif Smagu, kad bent jau su mergaitėmis gražiai elgiasi, ir jų neskriaudžia 4u.gif
Eleta
Bet is kur tokiu vaiku? blink.gif
ziedute
QUOTE(Eleta @ 2009 09 26, 18:50)
Bet is kur tokiu vaiku?  blink.gif
*

Patys savaime "iš savęs" tokie vaikai netampa, negimsta tokiais. Tai turi įtakos labai daug begale veiksnių. Vaikas juk kai gimsta, jis gimsta kaip švarus popieriaus lapas, o jau tada vaiko asmenybę formuoja "lipdo" mikro ir makro aplinka...Čia jau būtų galima labai daug plėstis šia tema mirksiukas.gif
Dangutek
[quote=zinulė,2009 09 23, 20:16]
o ką mokytojas gali: na sudrausmina, pabara, o jtas už mokytojo nugaros jam liežuvį ar kokį kitą ženklą parodo.

O jei mokytojas Įžeis vaiką savo barimu ar drausminimu? Ir mokinukas pasiskųs, o jie žino kur...
Na, aš čia šeip sau smile.gif
D.E.V.A
Tai kad taip ir yra,bijo mokytojai daugiau ka pasakyt,nes vaikai pasiute dabar ir zino kas? kaip? ir kur? Ne viena karta teko susidurt su "parazituojanciais" vaikais sako paliesi pasiskusiu.......nes mano mama mente.Tai cia vienas atvejis,o kitu irgi sako zinau kur taip kad...........va dabar kaip fain gyvent doh.gif
linksmuoliukas
o mano dešimtmetis irgi kad leptelėjo, tai net atvirtau, niekada nemaniau, kad man taip gali pasakyt, aš jam:-eisiu pas mokytoją pasikalbėt dėl tavo elgesio, o jis man: - o aš eisiu į policiją pasiskųsti, kad esu skriaudžiamas; nors nėra nė karto į kailį gavęs, bet pagal jį, jis yra gąsdinamas, kad gaus lupt, kad neleisim su kompu žaisti....na čia ir mūsų kaltės yra - buvom per geri tėvai... smile.gif
Lapelokė
Sveiki... neradau tinkamos temos, bet labai noriu įkelti vieną peticiją kaip pavyzdį, prie ko priveda bendraamžių patyčios...

http://www.peticijos.lt/visos/3139

Man baisu klausytis apie tai, kaip suluošinami vaikai vien dėl to, kad nepritapo prie "kietos" daugumos... Jei tokios patyčios baigiasi savižudybe... o, kaip ir rašo peticijoj, kiek atvejų, kurie neiškyla į viešumą... Kiekviena pagalvokim, o jei mūsų vaikas dėl kažkokių priežasčių taps pajuokos objektu? Pajuokos gal dar ne taip baisu - galim išmokyt vaiką atsikirsti... bet patyčių ir smurto? Ar tai įmanoma ištverti be pasėkmių???

Ar suaugusieji neturi dėti visų pastangų, kad mokyklose baigtųsi tokie reiškiniai? Nežinau, kokių priemonių reikia imtis - bet, jei dėl to žudosi vaikai, ar tai nėra neatidėliotinai spęstina problema?

Jei kiekvienas pradėtumėm nuo savęs... nuo savo vaiko... nuo savo klasės... nuo savo mokyklos...

Ką aš galiu padaryti, kad nebūtų smurto ir patyčių? Nelaukdamas, kol kas nors išleis įstatymą, reglamentuojantį mano elgesio normas...
Pumbukas
QUOTE(Krysta @ 2009 02 21, 13:26)
Skaitau komentarus ir... kraupstu. Apie ketvirtoką rašoma kaip apie nusikaltėlį - mano manymu tokia nuomonė jį jau formuoja kaip nusikaltėlį. Turėjau karčią patirtį, kai pradinėse klasėse mano sūnui pasikeitė 4 mokytojos (tiesiog... dekretai, ligos ir t.t.). Ir iš tos karčios patirties galiu parašyti - problema galbūt yra vaiko auklėjime, galbūt dėmesio stokoje, o galbūt... pačioje mokykloje. Nes vienai mokytojai vaikai normalūs, kitai - pusė klasės tampa nevaldoma. Kai klasė nevaldoma - tada ir elgesio problemos, ir patyčios ir dar daug nemalonių dalykų. Kas paprastai daroma tokiu atveju? - iškviečiami tėvai, jiems pareiškiama, kad vaikas blogai auklėjamas ir mažai dėmesio ir viskas paliekama tėvų valiai. O gaila, nes tokiose situacijose ką nors pakeisti galima tik kompleksiškai - mokyklos psichologė, mokytoja, klasė, tėvai - visi kartu. Šiuo metu tokios praktikos dažniausiai mokyklose nėra (o ir psichologas dažnai deficitas) ir turime rezultatus kokius turime...
*

Pritariu 100% 4u.gif
Su sunumi problemu neturejome, tikiuos, kad ju ir nebus smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.