Senoji tema čia
merginos, klausimas - ar galima papildomas elektros rozetes "statyti" ant grindų apvadų, ta prasme, pravesti apvadais laidus ir pastatyti rozetes?
reikalingi įrankiai
Senoji tema čia
merginos, klausimas - ar galima papildomas elektros rozetes "statyti" ant grindų apvadų, ta prasme, pravesti apvadais laidus ir pastatyti rozetes? reikalingi įrankiai QUOTE(Karusia @ 2009 02 06, 10:53) Senoji tema čia merginos, klausimas - ar galima papildomas elektros rozetes "statyti" ant grindų apvadų, ta prasme, pravesti apvadais laidus ir pastatyti rozetes? O ne patogiau būtų pravesti laidus sienoje ir dėt aukščiau grindų? QUOTE Patarsiu negramdyt,o nusipirkt litra betono kontakto,nes: 1.Del saves darai,nesinotes kad po kiek tai laiko tektu atsokusias priklijuoti. 2.sugisi laiko ir savu jegu,kuriu kaip suprantu dar daug prireiks kol uzbaigsi remonta. 3.istept tereikia nedaug pastangu ir islaidu,uztat busi tikra del kokybes. Daranciu remontus savomis rankomis yra daug,sakau gal reikia pradeti organizuoti talkas arturiene, visai gera mintis! P.s. o kas ten per betono kontaktas? Papildyta: QUOTE(R.A. @ 2009 02 06, 13:55) Gal čia vadinamas giluminis gruntas? Ant sienų dažytų vandeniuj nelaidžiais dažais nelaikys nei tapetai, nei špaklius, tam reik būtinai betono kontakto(da vadinamas giluminiu gruntu dažniausiai raudonas spalvos). Bet kiti vis tiek siūlo pabraižyt sienoj dažus. Tai kaip iš tikrųjų? QUOTE(R.A. @ 2009 02 06, 16:09) O ne patogiau būtų pravesti laidus sienoje ir dėt aukščiau grindų? arturiene, visai gera mintis! P.s. o kas ten per betono kontaktas? Papildyta: Gal čia vadinamas giluminis gruntas? Ant sienų dažytų vandeniuj nelaidžiais dažais nelaikys nei tapetai, nei špaklius, tam reik būtinai betono kontakto(da vadinamas giluminiu gruntu dažniausiai raudonas spalvos). Bet kiti vis tiek siūlo pabraižyt sienoj dažus. Tai kaip iš tikrųjų? Tiek braizymai jau atgyvenes reikalas,ir lengviau ir greiciau butu su betonkontaktu
Ok, nebraižysiu
Ir dar klausimas. Jei mano tos vonios dažytos sienos nelabai lygios, galima tiesiog ant viršaus lygint tinku, glaistu? QUOTE(R.A. @ 2009 02 06, 18:12) Ok, nebraižysiu Ir dar klausimas. Jei mano tos vonios dažytos sienos nelabai lygios, galima tiesiog ant viršaus lygint tinku, glaistu? musu vonios sienos buvo labai nelygios,tai dejom tinka storu sluoksniu,bet teko laukt kol jis isdzius apie savaite
Vijora, atsarga niekad nedaro gėdos. Tiesiog gal kiek brangiau jums išėjo
Gal kas patartu, kaip pritvirtinti duru apvadus prie sienos? Musu durys tokios, ne medines, bet... net nemoku paaiskint, as vadinu popierinemis.
Na va, jau ir savaitgalis praeina. Raportuoju, ką pasidariau
Pagaliau paslėpiau visus kabančius laidus Persikėliau lempos junginklį vaikų kambary į kitą durų pusę. T.y. jis buvo už durų, labai nepatogu buvo junginėt Pagaliau baigiau lupt, skust plytelių klijus nuo sienos Pakabinti antram kambary karnizai Pritvirtino man naują elektros saugiklių dėžutę, mat kabėjo na ura Susitvarkiau lauko durų spyną, įdėjo naują metaliuką, kur sulenda spynos dantukai Daba mąstau, ką daryt su virtuvės lubomis
Saunuole
QUOTE(R.A. @ 2009 02 08, 19:40) Na va, jau ir savaitgalis praeina. Raportuoju, ką pasidariau Pagaliau paslėpiau visus kabančius laidus Persikėliau lempos junginklį vaikų kambary į kitą durų pusę. T.y. jis buvo už durų, labai nepatogu buvo junginėt Pagaliau baigiau lupt, skust plytelių klijus nuo sienos Pakabinti antram kambary karnizai Pritvirtino man naują elektros saugiklių dėžutę, mat kabėjo na ura Susitvarkiau lauko durų spyną, įdėjo naują metaliuką, kur sulenda spynos dantukai Daba mąstau, ką daryt su virtuvės lubomis Saunuole gi tu QUOTE(Vijora @ 2009 02 08, 22:35) Saunuole gi tu Ir jūs matau nemažai pasidarėt O kaip jums sekėsi taslenteles pre lubų tvirtint? Prišaudėt ar sukot n varžtukų? Gal ir daug pas mane darbų padaryta, bet kitą sav jie apstos P.s. buvau savaitgalį Seniuose, tai buklete radau, kad kai kuriems viniliniams tapetams ir keramikinėms plytelėms nuolaida! QUOTE(R.A. @ 2009 02 09, 00:55) Ir jūs matau nemažai pasidarėt O kaip jums sekėsi taslenteles pre lubų tvirtint? Prišaudėt ar sukot n varžtukų? Gal ir daug pas mane darbų padaryta, bet kitą sav jie apstos P.s. buvau savaitgalį Seniuose, tai buklete radau, kad kai kuriems viniliniams tapetams ir keramikinėms plytelėms nuolaida! Lenteles prisaudem
O man toks netechninis klausimas iškilo: kaži kiek laiko planuoti vieno kambario remontui? Kambariukas nedidelis, 13 kvadratų, reikės dažyti lubas, tapetuoti sienas, lakuoti grindis - prieš tai, žinoma, nuėmus visus senus sluoksnius. Tai ir svarstau, ar imtis visko pavasarį ir kažkaip derint su darbu, t.y. remontuotis naktimis ir savaitgaliais, ar laukti vasaros ir remontuotis atostogaujant? Ką manot, patyrusios?
QUOTE(Miaška @ 2009 02 09, 23:17) O man toks netechninis klausimas iškilo: kaži kiek laiko planuoti vieno kambario remontui? Kambariukas nedidelis, 13 kvadratų, reikės dažyti lubas, tapetuoti sienas, lakuoti grindis - prieš tai, žinoma, nuėmus visus senus sluoksnius. Tai ir svarstau, ar imtis visko pavasarį ir kažkaip derint su darbu, t.y. remontuotis naktimis ir savaitgaliais, ar laukti vasaros ir remontuotis atostogaujant? Ką manot, patyrusios? Aš jau keli mėn tvarkau sienas, šveičiu, smulkmeniškai skyles uždarinėju, laidus keičiu, slepiu sienoj Jei mano sienos po tinkavimo dabar lygios, glaisto vis tiek reik, ane? QUOTE(R.A. @ 2009 02 10, 12:04) Aš jau keli mėn tvarkau sienas, šveičiu, smulkmeniškai skyles uždarinėju, laidus keičiu, slepiu sienoj Jei mano sienos po tinkavimo dabar lygios, glaisto vis tiek reik, ane? Aga,mes taip pat zadam vieno kambario siena tapetuot,tai siek tiek glaistem QUOTE(R.A. @ 2009 02 10, 10:04) Aš jau keli mėn tvarkau sienas, šveičiu, smulkmeniškai skyles uždarinėju, laidus keičiu, slepiu sienoj Viešpatėliau, KELI MĖNESIAI? QUOTE(Vijora @ 2009 02 10, 10:16) Aga,mes taip pat zadam vieno kambario siena tapetuot,tai siek tiek glaistem Mane kai mokino, tai sakė į vazmdelius dėt, jei sienos medinės. Aš dėjau tik į skyyles ir tinkavau. Miaška, tai kad su mano apsisukimais neišeina greit QUOTE(R.A. @ 2009 02 10, 11:41) Miaška, tai kad su mano apsisukimais neišeina greit Na, ir tu remontuoji visą butą iš pagrindų, bent aš taip supratau, o man reikia tik vieną kambarį. Be to, ir vaikai kažkiek padėti galės, nes norės greičiau atgauti savo kambarį QUOTE(Miaška @ 2009 02 10, 11:59) Na, ir tu remontuoji visą butą iš pagrindų, bent aš taip supratau, o man reikia tik vieną kambarį. Be to, ir vaikai kažkiek padėti galės, nes norės greičiau atgauti savo kambarį Manau per kelias sav ir baigsit Va, ką tik išsiaiškinau, kad prieš tapetuojant norėjau glaistyt polimeriniu glaistu, o jis man netinka Pasiūlė man Fugenfullerpo 5kg imt, kažkaip da jį parsitempt reikės Gyveni ir mokais QUOTE(Miaška @ 2009 02 10, 12:52) O paskui tik tapetuoji, dažai, grindis dedi - savaitę užtrunki QUOTE(R.A. @ 2009 02 10, 12:57) O paskui tik tapetuoji, dažai, grindis dedi - savaitę užtrunki Na taip, maniškės didelės jau, tik tos patirties nėr... Nenet plėšt lauk viską padės O grindis restauruosiu senas, naujų dėti neprireiks. QUOTE(R.A. @ 2009 02 10, 12:45) Manau per kelias sav ir baigsit Va, ką tik išsiaiškinau, kad prieš tapetuojant norėjau glaistyt polimeriniu glaistu, o jis man netinka Pasiūlė man Fugenfullerpo 5kg imt, kažkaip da jį parsitempt reikės Gyveni ir mokais Tas fiuleris
sveikos, mergičkos o kur ta temą kur su visokiom fainom nuorodom? kur visokios remonto pamokeles?
ir nieko kaip tyčia nėra
QUOTE(Taira @ 2009 02 10, 14:28) Tas fiuleris Tai kad Rotbandu jau nutinkavau, reik glaistyt QUOTE(Lera @ 2009 02 10, 14:29) sveikos, mergičkos o kur ta temą kur su visokiom fainom nuorodom? kur visokios remonto pamokeles? Apie šią kalbi? http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=395092 QUOTE(R.A. @ 2009 02 10, 15:38) Apie šią kalbi? http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=395092 jetau galėčiau išbučiuočiau
ojjj sekai tai oj oj
QUOTE(edituka @ 2009 02 10, 14:35) Taip QUOTE(R.A. @ 2009 02 10, 15:38) Tai kad Rotbandu jau nutinkavau, reik glaistyt Apie šią kalbi? http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=395092 tai jai jau rotbantu nutepliota,tai belieka glaistas,kam dar tas fiurelis
as savo nutinkuotas sienas pora kartu tepem fiuleriu o po to karta glaistu.nors patyre dazytojai sake kad tapetavimui nebereikia glaistyti.Tas fiuleris (skystas gipsas)pagal iseiga iseina pigiau uz glaista, o rezultatas taspats,skirtumas tik toks kad ruosti siunas dazymui jis netinka.
QUOTE(Taira @ 2009 02 10, 20:22) Man kai aiškino, kad Fiurelį naudot kaip glaistą. Susibalamutinau daba visai QUOTE(arturiene @ 2009 02 10, 22:40) as savo nutinkuotas sienas pora kartu tepem fiuleriu o po to karta glaistu.nors patyre dazytojai sake kad tapetavimui nebereikia glaistyti.Tas fiuleris (skystas gipsas)pagal iseiga iseina pigiau uz glaista, o rezultatas taspats,skirtumas tik toks kad ruosti siunas dazymui jis netinka. Aha, kaip tik turiu Fiurelio pusę maišo, tai sakau sunaudosiu Vakar kaip tik baiginėjau sienas tvarkyt, prieš šviesą vėl lyginau
Nu va, išsirinkom su vaikiu tapetus
Radau informacijos apie dažomus tapetus, kam įdomu: dažomieji tapetai Pasirodo, jais galima ir lubas klijuot! Kokiais dažais siūlytumėt dažyt? QUOTE(R.A. @ 2009 02 11, 20:09) Pasirodo, jais galima ir lubas klijuot! Kokiais dažais siūlytumėt dažyt? Aš dažiau lietuviškais Supermat vadinasi,labai gerai ir lygiai pasidengė.O kolidorių dažiau su Top kolor lyg vidinas,tik atsimenu kad raudonas kibirėlis ir dar užrašas Satin,tai va tie lietuviški labiau patiko QUOTE(Taira @ 2009 02 12, 11:39) Aš dažiau lietuviškais Supermat vadinasi,labai gerai ir lygiai pasidengė.O kolidorių dažiau su Top kolor lyg vidinas,tik atsimenu kad raudonas kibirėlis ir dar užrašas Satin,tai va tie lietuviški labiau patiko O lietuviški nesmirda
Sveikos, dar karta noreciau paklausti, gal kas zino kaip duru apvadus pritvirtint prie sienos. dekui.
Tai , kad duru apvadai prikalami prie duru staktos. Argi ne?
QUOTE(kristij @ 2009 02 13, 17:51) Tai va, ir nezinau, kaip ten juos pritvirtint. Gal ir kalami, bet kaip vinis paslept, nenoriu, kad matytusi. Vynukai naudojami tokie su labai mazomis galvutemis ir ilgi. Jie buna grazus ir mažaii matosi. Buna aukso spalvos. Galima priderinti. Zodziu parduotuvej uzklauskit, parodys QUOTE(kristij @ 2009 02 13, 16:51) Tai va, ir nezinau, kaip ten juos pritvirtint. Gal ir kalami, bet kaip vinis paslept, nenoriu, kad matytusi. Iš tikro tai ir darosi, kaip parašė, su vinukais mini galvutėm, arba jas nukarpant. Galima klijuot, bet nepatariu. O tų vinukų tai praktiškai nesimatys, matysis tik pirmą dieną
mergičkos kažkuri klausia jau bet nepamenu atsakymo, jei tapetuot ant tapetu viršaus ( čia tamsiam kambariuke norim) ar būtina gruntuot ar dar kaip nors paruošt?
Lera, aš tai plėščiau lauk tapetus
Labutis, remontininkės
![]() Kaip savaitgalis? Kadangi mano savaitgalis buvo audringas (visomis prasmėmis), tai turėjau kur išsiliet Glaisčiau pertvarą, o ką tik baigiau vieną eilę dažomų tapetų ant lubų. Na žinokit, ateity klijuosiu tik mažesniais gabalais, o ne tokiais, kaip šį kartą
QUOTE(R.A. @ 2009 02 16, 19:01) Glaisčiau pertvarą, o ką tik baigiau vieną eilę dažomų tapetų ant lubų. Na žinokit, ateity klijuosiu tik mažesniais gabalais, o ne tokiais, kaip šį kartą O kodėl nusprendei lubas tapetuoti, o ne dažyti? Manęs lubos irgi laukia, tai dar vis galvoju, ką su jomis darysiu... Paruošimas juk analogiškas, ar ne? vat lubas ir as zadu tapetuot,idomu tik kaip gausis nes pas mane toks pusiau palepinis kambariukas, toks va kampas , nemoku kaip paaiskint |