Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: šaltasis miežis
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Ligos
elantra
sveikos mamytės,
gal kartais buvom susidūrusios su šaltuoju miežiu? blink.gif
mano 4 mėn sūneliui išsikėlė ant viršutiniojo voko šaltasis miežis.
gydytoja išrašė tepaliuko ir liepė šildyti. o jei po 3 mėn neišnyks, sakė reikės operuoti blink.gif tokiam mažiukui!!! blink.gif blink.gif blink.gif fear.gif fear.gif fear.gif
esu juodai pasimetus... mega_shok.gif
tikiuosi kad neprireiks operacijos... verysad.gif
pasidalinkit patirtim gal kas turėjot šaltajį miežį fear.gif fear.gif fear.gif mega_shok.gif
linytes
mano dukrytei 3m buvo bepradedantis kilti miežis, palašinau kelias dienas fusithalmic antibiotikų lašų, ir jis nebeiškilo, nežinau, ar čia šaltasis, ar ne, bet gal ši info jums padės, o tokius lašiukus mažiukam irgi galima lašint
Papildyta:
Miežis – tai pūlinis viršutinio ar apatinio akies voko krašto riebalų arba prakaito liaukų uždegimas. Miežiai skirstomi į išorinį miežį, kuris pažeidžia blakstienų riebalų liaukas, ir į vidinį, kuris pažeidžia kremzlės liaukas. Pastarasis atsiveria į vidinę pusę, tuo tarpu išorinis miežis atsiveria į išorę. Pradžioje atsiranda skausmingas pažeisto voko paraudimas ir tempimo jausmas. Vėliau jis supūliuoja ir pūliams išsiveržus į voko paviršių sumažėja skausmas ir nuslūgsta patinimas.

Šaltasis miežis – nepavojingas sekreto tėkmės sulėtėjimas, kurį seka lėtinis voko kremzlės uždegimas. Po voko oda atsiranda patinimas, kuris kartais pratrūksta, arba toje vietoje išauga mazgelis, kuris gali būti įvairaus dydžio. Neretai odos uždegimo ir paraudimo nebūna, mazgelis suaugęs su kremzle. Šaltasis miežis neskausmingas.

Miežio atsiradimo požymiai:
Pirmieji miežio ar šaltojo miežio požymiai – nemalonus jausmas ant akies voko kraštų, akių ašarojimas, akies voko tinimas, paburkimas, paraudimas ir skausmas. Gali pablogėti ir paties žmogaus savijauta – kilti temperatūra, padidėti limfmazgiai prieš ausies kaušelį. Liaukos pažeistoje srityje 2 – 3 dieną susiformuoja gelsvos spalvos pūlinukas. Po 3 – 4 dienų pūliai prasiveržia į vidinį ar išorinį voko paviršių. Pūliams išsiveržus akis pasveiksta.

Ar reikėtų bijoti miežio?
Miežis – tai infekcija, todėl ji gali dažnai kartotis, ypač sergantiesiems cukriniu diabetu, tad jei jums miežis dažnai pasikartoja, turėtume būtinai pasitikrinti cukraus kiekį kraujyje. Kaip odoje, taip ir vokuose gali išsivystyti navikai. Piktybiniai navikai neretai gali būti supainiojami su miežiais, tad nepakenktų būti atsargesniems ir pasirodyti gydytojui, jei miežis neišnyksta ilgesnį laiką.
Dažnas miežio atsiradimas taip pat reiškia, jog žmogaus imuninė sistema nusilpusi. Tuomet infekcija gali išplisti ir po visą akiduobę, sukeldama akies obuolio pūlinį uždegimą, ar net išplisti į greta esančius galvos smegenų dangalus. Tokio išplitimo tikimybė didesnė, jei miežis yra vidinis. Šios sunkios komplikacijos gali atsirasti, jei patys mėginsite išspausti miežį, tad geriau patys to nemėginkite.

Kaip gydyti miežį?
Išorinis ir vidinis miežiai trūks greičiau jei dėsite šiltus kompresus, geriausia ramunėlių. Šaltasis miežis dažniausiai išnyksta savaime.

Į gydytoją vertėtų kreiptis, jei uždegimas yra stiprus ir pacientui labai skauda, jis karščiuoja, vokas labai paraudęs.

Išgydžius miežius randų nelieka.

Papildyta:
čia per google radau aprašymą
elantra
QUOTE(linytes @ 2009 02 06, 17:31)
mano dukrytei 3m buvo bepradedantis kilti miežis, palašinau kelias dienas fusithalmic antibiotikų lašų, ir jis nebeiškilo, nežinau, ar čia šaltasis, ar ne, bet gal ši info jums padės, o tokius lašiukus mažiukam irgi galima lašint
*

šaltasis miežis vadinamas, kai jis būna daugiau nei mėn. bet ačiū už nuomonę mirksiukas.gif
Papildyta:
labai ačiū linytes bet aš jau prisiskaičiau apie patį miežį, tiesiog klausiu gal kas buvo susidūrę ir gal reikėjo operuoti
mergyytte
mano sunui buvo saltasis miezis, augo kelis menesius gal net kokius keturis. privacioj klinikoj liepe operuot, tada jam buvo 1m ir keli menesiai. poliklinikoj sake kad tokiu mieziu nereikia operuot o dar tokiam mazam vaikui. dejom kompresus, jokiu vaistu nelasinom ir netepem, pranyko savaime.
Danux
Sveikutės. Mano sūnus taip pat turėjo šaltą miežį. Bet operacijos išvengėme, nors jau ir buvome sutarę dėl datos. Iki kol sulauksime eilės operuotis, gydytoja išrašė šildymus, skirtus vokui ant kurio buvo miežis. Į šildymų procedūras vaikščiojome gal apie mėnesį, šildoma buvo Biotron lempa ir kažkokiais specialiais magnetukais.Taip pat tepėme tepaliuku, kurio pavadinimo dabar nebepamenu verysad.gif . Ir jis sumažėjo, o vėliau ir visiškai išnyko. Pabandykite šildymus ir jūs, gal kartais padės.
uoga22
Na aš ne vaikas, bet man irgi operavo šaltą miežį. Nieko ten baisaus, operacija trunka apie 15 min. , paskui užklijuoja akytę, porą val paguli palatoj ir važiuoji namučio. kitą dieną perrišimas ir tą patį vakarą nusiimi tvarstį. išrašo lašiukų ir apie savaitę palašini. Jokio skausmo, nes prieš operaciją suleidžia vaistukų.
Man pvz tas miežis lb trukdė, vien dėl estetikos.....
Būna kad paskiria kažkokių lašiukų ir miežis pranyksta. būna kad ir savaime dingsta.
Taip kad daugiau drąsos mirksiukas.gif
Kuklioji
Na mes irgi ilgokai kovojom su saltuoju mieziu,gal jau 5-tas menuo.Is pradziu tai vis kildavo paparasi mieziai,net po kelis iskart budavo isauga po voku.Vazinedavom i klinikas,mums juos spauzdavo,jie vel augdavo,kol galiausiai susidare saltasis miezis. Oi,pamirsau parasyt o vaistu kiek tepem ir lasinom,bet niekas nepadejo. irgi buvo kalba apie operacija,bet paklausius kitu gyd nuomones,nusprendem palaukti,nes tai uztrunka ne viena menesi. gerem vitaminus,alaus mieliu tabletes,nusipirkom maisto papilda cordiceps,na ir po menesio intensyvaus vartojimo mums pradejo jis kilt i virsu. Dabar jau pulinukas visai nebedidelis,ir apatinis vokas nebe toks istines. Mano patarimas butu toks (cia ne as pati sugalvojau,bet vienas pediatras pasake)- nereikia jokios intervencijos esant saltajam mieziui,reikia tik stiprinti imunine sistema ivairiais vitaminais,maisto papildais ir praeis savaime.
Taigi sekmes wink.gif
Mergaiciukas
Mano mažoji panelė irgi turi šaltąjį miežį unsure.gif Akių klinikose užrašė operacijai ir nuteikė, kad savaime tikrai nepraeis - bet pasiskaičiau ir bandysim daryt viską, kad panaikint..
Iki numatyto laiko dar pora mėnesių - tai gal pavyks? g.gif Gavom tepaliuką akims patept, bandom pašildyt namie patys. Nesinori mažam vaikui tokių operacijų schmoll.gif
Pasiskaičiau čia - reiks eit dar vitaminų ieškot bigsmile.gif
roze81
mano merginai irgi buvo iskiles saltasis miezis.Buvome pas gydytoja ir mums is karto pasake,kad reikia operuoti,labai sunerimau,kad tokiai mazai reikes operacijos(tada maziukei buvo 2 metukai 1 men),tad nutariau nueiti pas kita gydytoja i privacia klinika.Ten apziurejo ir liepe tepti Maxidex tepaliuku.Ir mums tas tepaliukas padejo,isvengem operacijos,nors miezis visiskai pranyko tik po kokiu 5-6menesiu,bet toj vietoj dar liko paraudimas.
edicike
Dukrai siandien isoperavo saltaji miezi .Vargsiuke dabar kankinasi,nes skauda verysad.gif
renatuxaass
oi vargstu ir as su jais, gal pries metus turejau viena bet jsi pats gan greit praejo, o dabar jau turiu 3 meensi ta malonuma, buvo pradejes mazei, bet 3 men pradejo vel dideti, ir jau toks nebemazas, bandau sildyi ir maxidex tepalu tepti, vis neprisiruosiu mieliu nusipirkti. , svarbiasuia kad jau ir kioje akyje kyla doh.gif
T.A.K.
turejom mes si "dziaugsma" trys kartus ir kaskart skirtinguose vietuose. Pirma karta po Oftandexaflora (atrodo taip tepaliukas vadinosi) ir akies lasu Tobradex-isnyko labai greit antra karta po trumpo laiko pasikartojo-vaistai tie patys irgi greit isnyko o trecia karta nepadejo vaistai. Vaziavom i Santariskes, konsultavomes su ne vienu gydytoju ir nusprendem laukt, nes visi gyd ir musu oftalmologe ir Santariskese sake, kad isoperavus karta miezi nera garantijos kad neisdygs kur kitur, tad negi kiekviena karta guldysi vaika operuotis. Isnyko ir si karta, tiesa uztruko ilgai-apie puse metu, bet pradejom gert alaus mieles, papildus. Nes pagrinde salti mieziai susidaro kai organizme truksta vit B, kai susilpnieja imunine sistema. Alaus mieles gerem du menesiusi su menesio pertrauka.
renatuxaass
maniski vienas taip padidejo kazkaip jau trukyti tuoj prades, nulekiau pas gydytoja, sako na akd padidejo geriau bus operuoti, paklausiau sakau skaiciau kad kartais jie supyktybeja, sako nelabai....
renatuxaass
o ti miezio ar aplink ji jum neskauda, as pradejau ji sildyti, maxideksa lasinti ir pradejo man ji skaudeti, aplink ji, bijau sviesos doh.gif
ssauleno
Laba diena,

Šiandien su mažąja buvom pas gyd. Ji sakė, kad pas mus šaltas miežis, o ant kitos akytės matosi ir kad kils. Sakė nieko daryti nereikia. Nebent palašint OCUFLASH (tai ne antibijotikas).
Ar tikrai mums šaltasis? Kilo tai ilgai, gal savaitę.. o atrodo, kaip šis http://www.manosveikata.lt/lt/ligos/akiu-ligos/miezis-liga/
Nežinau, kaip gydyt, tiek visko priskaičiau, o naudos jokios, nes informacija skirtinga ir bijau net pradėt, kad nenugydyčiau...ar klausyt gyd.ir nieko nedaryt verysad.gif
braskee84
Sveikos mamytes, turime mes taip pat saltasji miezi abiejose akytese, ant apatinio voko verysad.gif Vienoje akyte pulinukas isiverze i virsu ir truko, tai labai apsidziaugiau, bet kad guziukas neskuba mazeti g.gif Gal kas susidurete su tuo, ar taip ir turi buti, ar mums ne visi puliukai isbego? 4u.gif Buciau labai dekinga, jei pasidalintumete patirtimi. Ir dar kokias alaus mieles duodate svao maziukams, nes vaistinje sake, kad tik nuo 3 metuku galima, tai nepirkau...
feidi
Man šią vasarą išoperavo šaltąjį miežį. Operacija su narkoze, ligoninėje praleidau 3 dienas ir poto gydytoja išrašė 5 dienas lašint vaistukų. Viskas buvo gerai tik neramu dėl to, kad po mėnesio operacijos vis dar yra paburkimas, nors daktarė sakė kad jau po mėnesio galiu nešioti kontaktinius lęšius. Reiks turbūt dar apsilankyti pas gydytoją. schmoll.gif O dėl patarimų, tai geriausias variantas apsilankyti pas akių gydytoją. Šiaip pati skaičiausi, jog reikia dėti karštą bulvę, kiaušinį arba šiaip karštus kompresus ant akies tik svarbu, kad jie nebūtų šlapi. Taip pat yra įvairių tepaliukų vaistinėse. Vieni miežiai pratrūksta ir pūlinukai išeina, o kitus turbūt reikia operuoti.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.