Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pykčio priepuoliai
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Zaiza
QUOTE(Brigit @ 2006 03 01, 21:03)
Mūsų mažius anksčiau t.p. mėgdavo galvytę padaužyti į grindis  arba sieną doh.gif Pradžioj mes labai išsigąsdavom, o po to "pripratom" ir nekreipėm dėmesio. Dažniausiai taip reikšdavosi pykdamas  blink.gif Man net atrodė, kad jis ne tik emocijas taip rodydavo, bet ir pats pojūtis jam buvo įdomus  unsure.gif Vis tik skauda  verysad.gif Na bet dabar jau laaaabai seniai taip buvo. Mes nuo jo pykčio ir ožių bėgam (tikra to žodžio prasme  tongue.gif ) į kitą kambarį    ir "slepiamės" cool.gif
*

Nuo ožių reikia ne bėgti hihihi.gif o juos į mišką nuvesti pririšti ir ten palikti mirksiukas.gif bigsmile.gif
PaMeL
QUOTE(Brigit @ 2006 03 01, 20:03)
Mūsų mažius anksčiau t.p. mėgdavo galvytę padaužyti į grindis  arba sieną doh.gif Pradžioj mes labai išsigąsdavom, o po to "pripratom" ir nekreipėm dėmesio. Dažniausiai taip reikšdavosi pykdamas  blink.gif Man net atrodė, kad jis ne tik emocijas taip rodydavo, bet ir pats pojūtis jam buvo įdomus  unsure.gif Vis tik skauda  verysad.gif Na bet dabar jau laaaabai seniai taip buvo. Mes nuo jo pykčio ir ožių bėgam (tikra to žodžio prasme  tongue.gif ) į kitą kambarį    ir "slepiamės" cool.gif
*

geras reik gal pabandyti gal ir mum pavyktu biggrin.gif wub.gif

QUOTE(Zaiza @ 2006 03 01, 22:35)
Nuo ožių reikia ne bėgti hihihi.gif o juos į mišką nuvesti pririšti ir ten palikti  mirksiukas.gif  bigsmile.gif
*

ale kad jie pastoviai kazkaip atsirisa biggrin.gif
Dew drop
QUOTE(PaMeL @ 2006 03 02, 17:37)
geras reik gal pabandyti gal ir mum pavyktu biggrin.gif  wub.gif
ale kad jie pastoviai kazkaip atsirisa biggrin.gif
*

matyt, nugraužia virvutę, zarazos schmoll.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
naitas
Kazkaip praeina tas galvos dauzymas i grindis ar duru stakta. Tik ignoras realiai padejo. Bet dauze tai gal koki pusmeti. Is pradziu bausdavom, gedindavom, bet nepadejo. Nors ir bijojo bausmes, vistiek dauze. Kazkaip spontaniskai jam gaudavosi - kerta galva i grindis, net man sirdis i kulnus nukrenta, pradedu saukti - ka darai??? saugot galvyte reikia! Bet jau susikules buna.
Praejo tik tuomet, kai emem ignoruot. Dauzo, tai dar paskatinam - na, dar karta kirsk, dar karta. Arba tiesiog pasakom - vai, kur vaikas, nera vaiko, musu vaikas geras, nedauzo galvos. Ir ji ignoruojam, praeinam "ieskoti" gero vaiko..

Tik siaip idomu - kaip tie leliukai zino, kad jau reikia galva dauzyti??! tongue.gif
ąžuoliukė
Mūsų vidurinėlis taip pat turėjo tokią problemytę. Pradėjo daužyti galvą maždaug nuo metukų ir tęsėsi tai iki 3,5 metų. Galutinai baigėsi galvytės daužymai tai kokių ketverių.
Budavo kas nors ne taip - ir bumpsi galvą nesvarbu kur: į grindis, į stalą, į spintą. Mums atrodė baisiai, bet reikėjo išlaukti kol išaugs ir tiek. Nors atrodė, kad skambėdavo garsiai, bet mėlynių ir guzų nebūdavo. Bausdavau išvesdama į kitą kambarį - nebūdavo žiūrovų, nereikėdavo ir galvos daužyti. rolleyes.gif
Angela
Labas 4u.gif

Mano berniukui kita menesi 2 metai. Kai jis susinervina tai atrodo kad esi pekloj, viasas parausta, klykia , paimi ant ranku tai musasi, raitosi , dar banto duot i galva.ph34r.gif
Ka tik sakai niekas negerai, geriausia laikyt liezuvi uz dantu.Jis dar kartais i stala galva dauzo ir dar daugiau rekt pradeda. wacko.gif
Bet kai matau , kad jis toks as ji nuvedu i jo kambari ir palieku, kartais uzdarau duris , kol apsiramys.Kai iseina atsipraso ir daugiau nera nervu.Kodel as turiu su juo pestis, jai jo nuotaika negera pats sau kompanija palaiko gathering.gif
Vigilyte
Išgirdau neseniai neblogą patarimą kaip elgtis su mėgėjais griuvinėti, kai ko nors negauna. Tiesa pati nepasinaudojau, mano merginos negriuvinėja jau senai mirksiukas.gif , bet sako veiksminga g.gif . Žodžiu, kai vaikas protesto vardan griūna ant žemės, prispausti jį , kad negalėtų atsistoti tongue.gif , lai paguli tongue.gif Ir palaikyti taip prie žemės prispaustą (aišku neskaudžiai, bet, kad negalėtų atsistoti schmoll.gif ), ilgokai palaikyti lotuliukas.gif . Sako atmuša norą griuvinėti visam laikui thumbup.gif
erosi
o pas mane siek tiek kitokia problema. rasot apie max dvieju metuku vaikus. pas mane problema buvo su 7-niu... doh.gif o istorija tokia. metus jau gyvenu su vyru ir jo septynmeciu sunum is pirmos santuokos... pati vaiku neturiu. blink.gif berniukas buvo baisiai islepintas.tevelis jausdamas kalte, kad vaikas augo be mamos stengiasi pildyti kiekviena nora ir tiesiog savo noru uzmerkia akis i bet kokias vaikino isdaigas... o ju daug. ir kokiu tik mes spektakliu neturejom... schmoll.gif vienu momentu buvo situacija, kad sprendesi klausimas ar man isvis neiti lauk nes gun_rifle.gif kariauti su septynmeciu tikrai nesinorejo... verysad.gif o reikejo del visko:rubu pasidejimo, valgymo, nuolatinio saldumynu reikalavimo, tinginiavimo, isterikavimo, meilikavimo teveliui ir akiu draskymo man. vienu zodziu, paleido i artilerija visus ginklus. tik va atejo mano atostogu metas.isvaziavau dviem savaitem pas mama,gryzau... ir ka jus galvojat... apsikabino mane!ir po dvieju dienu pasake, kad as jam dabar labiau patinku!!! blink.gif vos nenukritau!!! tai va, praejo keturi men. lyg ir viskas geriau. dar ir mama pavadina, jau ir prisiglaudzia, i daugiau klauso. tik va su teveliu liko bedos, jam vis atrodo, kad as per griesta, ir bandau ivesti namie karo rezima.... goss.gif g.gif
vikte
Butinai reikia atskirti dėl kokiu priežasčių vaikas pradėjo isterikuoti ar tai skausmo priežastis ar tiesiog laukan lipa ožiai.Kai mano panelytei prasidėdavo ožiukų priepoliai aš tiesiog nekreipdavau į tai jokio dėmesio iš kambario niekur neeidavau ramiai sau žiūrėdavau televizoriu ir kantriai laukdavau kol ožiukai pasibaigs.Kai mažoji matydavo kad publikos nėra(mažieji yra labai geri psichologai) ir nėra kam vaidinti isterika iškart baigdavosi,juk vaidinti vien tik sau oi kaip neidomu.Svarbiausiai apsišarvoti kantribę ir nepasiduoti provokacijai.
Crystalline
Pas mus su vyresnėle buvo panaši situacija ne su galvos daužymu, bet su liežuvio rodymu. Tiesiog piktybiškai kurį laiką rodydavo liežuvį, žinodama, kad blogai daro. Labai padėjo štai koks būdas- kai tik iškišdavo liežuvį, sakydavau: koks gražus tavo liežuviukas ir pan.
Gal būtų galima ką nors ir su galvos daužymu sugalvoti g.gif , nerodyti susierzinimo, o paguosti, pvz., tavo galvytė užsigavo, pažiūrėkim, ar jai nieko neatsitiko ( svarbiausia mažiuką padaryti savo sąjungininku ir kartu pažiūrėti kad ir į veidrodį, ar trečiam asmeniui-šiuo atveju galvytei-nieko neatsitiko). Su sūnum praktikuoju tokį ožiukų išvarymo būdą, tikrai dažnai padeda, net mojuojam ožiukams, kad jie pabėgtų.
Indrė.R
Mano pusantrų metų sunelis tai tikras nervų kamuoliukas,jei užsigeidęs ko nors negauna,pradeda garsiai rėkti,kad nori,o į paaiškinimą,kad negalima,labai audringai reaguoja,rėkia iki raudonumo isteriškai muša visus kas pasitaiko ir stipriai net drebėdamas iš pykčio,vėliau krenta ant grindu ir taip trenkia savo galvytę,kad net išsigastu,o tada jau žviegia ne iš įsiučio,bet iš skausmo doh.gif ... nebežinau ką ir daryti...kiti sako,kad tai normalu,bet man taip tikrai neatrodo...į bandymą nekreipti dėmesio dar labiau daužo galvą ir rėkia... reiks bandyt tą metodą kur palaikyt reikia,kad neatsikeltų...tikiuosi padės blink.gif
kamiliuke
QUOTE(Indrė.R @ 2008 11 06, 13:47)
Mano pusantrų metų sunelis tai tikras nervų kamuoliukas,jei užsigeidęs ko nors negauna,pradeda garsiai rėkti,kad nori,o į paaiškinimą,kad negalima,labai audringai reaguoja,rėkia iki raudonumo isteriškai muša visus kas pasitaiko ir stipriai net drebėdamas iš pykčio,vėliau krenta ant grindu ir taip trenkia savo galvytę,kad net išsigastu,o tada jau žviegia ne iš įsiučio,bet iš skausmo doh.gif ... nebežinau ką ir daryti...kiti sako,kad tai normalu,bet man taip tikrai neatrodo...į bandymą nekreipti dėmesio dar labiau daužo galvą ir rėkia... reiks bandyt tą metodą kur palaikyt reikia,kad neatsikeltų...tikiuosi padės blink.gif
*

Mano maze taipat reguoja i visko draudima,matomai toks amzius mirksiukas.gif .
Bet va su dickiu turiu problemu nemazu doh.gif .
Pries metus persikraustem gyventi Londona.Nauja aplinka,kalbos pasikeitimas matomai paveike mano vaika.
Nuo sio rudens pradejo lankyti pradine mokykla ir cia prasidejo nemalonumai.
Negali susikaupti,nesiklauso,nesedi ramiai,agresyvus vaiku atzvilgiu,ivairus ispuoliai,pastovios mustynespestynes ir t.t.
Su pedagogais stebim ji nes baisu kas vyksta....
Agresyvus pasidare ir namie,ivairus isteriniai ispuoliai pres teva,mano seseri(jo teta),mazaja.
Nezinau net ka daryti doh.gif
Mokyklos pedagogai aiskina kad jis nori lyderis buti,nusiziurejo grupelia chuliganiuku ir bando prie ju pritapti doh.gif ,bando jiems irodyti savo pranasuma silpnesniu aiku atzvilgiu...
Na zodziu esu nevilti gilioi,gal yra kam nors taip buve gal galit papasakoti ka darete verysad.gif
Miliux
QUOTE(Indrė.R @ 2008 11 06, 14:47)
*

Toč mano mergina doh.gif nežinau nei ko griebtis, dabar tai taikau tokį metodą, jei tik pradeda isterikuoti ar muštis, tai išvedu į kitą kambarį ir palieku viena bei pasakau kad kai išeis ožiukai tada galėsi išeiti, iš pradžių buvo veiksminga, bet dabar žiūriu kad nebelabai tas veikia, ji paprasčiausiai išeina iš kambario ir rėkia taip kad visi matytų doh.gif
smiltupe
QUOTE(Indrė.R @ 2008 11 06, 13:47)
*

Pažystama situacija doh.gif Mes bent jau trumpam praėjom ši etapą.Padėjo nusiraminimui pasodinimas ant lovos,ir kalbejimas kalbejimas .....ech dabar dar pasitaiko kapryzų,bet lengvėliau viskas praeina.Manau kiekvienam vaikui skirtingi būdai padeda,nėra vieno recepto ax.gif Stiprybės mamytėm mirksiukas.gif
TOCAMI
pas mus irgi ta pati situacija. "išgydžiau" nekreipdama dėmesio. jei itin įsisiautėja, tai palieku vieną miegamajame(nes čia nėra kur susižeisti) dviem minutėms. visada suveikia. net pagavau, kad paverkia ir klausosi ar niekas neateina, o išgirdusi žingsnius vėl dūdas paleidžia. tuomet palaukiu už durų kol nurimsta ir ateinu. beje atskyrimą rekomenduoja ir psichologai. tik tokiam pypliui daugiau nei 2min neveiksminga. teroristai tie mūsų mažieji.
alincikita
as cia kai paskaiciau kas mane ateiti laukia doh.gif doh.gif doh.gif tai net bloga pasidare mega_shok.gif

user posted image
Limcamca
QUOTE(kamiliuke @ 2008 11 06, 14:59)
Mano maze taipat reguoja i visko draudima,matomai toks amzius mirksiukas.gif .
Bet va su dickiu turiu problemu nemazu doh.gif .
Pries metus persikraustem gyventi Londona.Nauja aplinka,kalbos pasikeitimas matomai paveike mano vaika.
Nuo sio rudens pradejo lankyti pradine mokykla ir cia prasidejo nemalonumai.
Negali susikaupti,nesiklauso,nesedi ramiai,agresyvus vaiku atzvilgiu,ivairus ispuoliai,pastovios mustynespestynes ir t.t.
Su pedagogais stebim ji nes baisu kas vyksta....
Agresyvus pasidare ir namie,ivairus isteriniai ispuoliai pres teva,mano seseri(jo teta),mazaja.
Nezinau net ka daryti doh.gif
Mokyklos pedagogai aiskina kad jis nori lyderis buti,nusiziurejo grupelia chuliganiuku ir bando prie ju pritapti doh.gif ,bando jiems irodyti savo pranasuma silpnesniu aiku atzvilgiu...
Na zodziu esu nevilti gilioi,gal yra kam nors taip buve gal galit papasakoti ka darete verysad.gif
*

Štai ką daryčiau aš:
pirmiausia bandyčiau kalbėtis su sūnumi, apie tuos chuliganiukus. Kuom jis jais žavisi, kas jam patinka su jais, kuom jie ypatingi, kaip jie mokosi ir pan. Nemenkinčiau jų, bet bandyčiau kaip nors švelniai su kuom nors lyginti, arba šiaip aiškinti, kas "yra krūta".
Antroje dalyje, sugalvočiau vaikui naujų atrakcijų, kur įdėjęs tam tikras pastangas, jis galėtų būti laimėtojas. pvz. sportas. Gal norėtų lankyti futbolą, jam sektųsi ir būtų laimėtojas? Gal tenisas? Gal baseinas ir pan. Į užsiėmimus eičiau kartu arba su tėčiu, ir būtinai girčiau, girčiau, girčiau.

O kokie tie isteriniai išpuoliai namuose? Mušasi, ar ką daro? Dėl ko jie būna?
tvini
biggrin.gif na manau ir as kad geriausias budas i oziukus nekreipti demesi,ir ignoruoti...tiesiog "nematyti " rolleyes.gif
Zibute24
Mano babauziukas aciu dievui galvytes savo niekur nedauzo,bet kai jam pasirodo pykcio priepuoliai,jis spiegia,atrodo kad ji kazkas skerdzia,negaliu klausytis,bandau visuomet ramiai pasakyti ,,raminkis'' kartais padeda,o kartais dar labiau uzspiegia blink.gif
kartais nekreipiu demesio,stengiuosi ignoruoti,bet cia pagal situacija,dazniausiai jis oziukus rodo kai kazko negauna ar jam neleidziama imti daiktu kurie maziukams neskirti. Namuose tai dar galima susitarti su juo,aisku tik ignoravimas padeda,arba pasakau,kad eitu i kamputi ir ten apsiramintu.O kaip elgtis parduotuveje,kai jis uzpiegia,o paimtas ant ranku rieciasi ir rekia? doh.gif Ir kas svarbiausia,jam neikisi kazko kito,o ne tai ka jis nori. Gudruolis yra ir jo taip lengvai neapgausi doh.gif Visi zmones ziuri,o as tik kuo greiciau maunu is parduotuves lauk,kad jis ten neklykautu,matyt naudojasi proga,kad daug kas i ji atkreips demesi.Pasakaiciusi jusu visu vaikuciu elgesi,apsiraminau,nes maniau,kad as kazka blogai darau,kad jis pas mane toks oziukas. Galvojau,kad pirmas vaikas ir net nezinau kaip ji aukleti.Bet pasirodo,buna tokio amziaus vaikuciu su ragiukais devil.gif
pukuotukas
paskaiciau kaip ir aisku ka daryt...bet o ka patartumete daryti su 8 men maza padauza ji ziuriu nemenkus oziukus pradejo rodyti rieciasi krenta verkia iki isterijos verysad.gif jei paimi ant ranku viskas gerai..jei kazko neduodi vel tas pats...nekreipiu demesio bandau nuzimti kita veikla na bet mazai padeda doh.gif kalbos nepades ji dar nesupranta...bijau kad paskui visai bus sunku....gal ka taip buvo patarkite blush2.gif ax.gif
ekonomiste
manoji tas pats, leidziu verkti, nenusileidziu, nes tikrai zinau, kad bus veliau dar blogiau...uzsiimu kuo nors kas jai butu idomu ir garsiai kad girdetu sakau, vaje koks zaislas ir pan.tada susidomi kuo as daru, uzmirsta verkimus, kai kda iseina kai kada ne, bet stengiuosi nukreipti visus tuos ozius ir isterijas
Gabija 7777
QUOTE(Indrė.R @ 2008 11 06, 12:47)
*

Nu nezinau! blink.gif cia yra jau tevu apsileidimas!pacios mamos kaltos!pacios vaikus islepina viska kisa soske.gif viska perka,o poto verkia kad vaikai rieciasi,krenta klyke! idomei!!! g.gif mano dukra pabuvo menesi pas senelius,ir ka jus galvojate?as jos neatpazystu,ji man aiskino,sukavo,liezuvi rodydavo,muzdavosi,nesiklausydavo,isterijos budavo,tai as jai vitamina D daviau normalei,tai ji man kaip silkine pasidare.VAIKAI TURI JAUSTI RIBA! O NETAIP VISADA LEPINTI,POTO MATOTE REZULTATUS,uzauga kaip pikzoles! reikia kartais D vitamino,nes kitaip jie nesupranta!
pukuotukas
na mes susitvarkem be vitaminu ir be kitu pykciu, padejo demesio nekreipimas thumbup.gif aisku dar mama bet pirmas etapas iveiktas jau ir myliu myliu daro nebera oziuku....daugiau ju nelaukiam doh.gif 4u.gif
Armandukas
Palieku pati viena kambaryje tai greit oziai issilaksto, nereikia jokiu vitaminu. Tik beda ta kad ant jo saukt negaliu, nes matyt jis neprates, pabandziau pakelt tona tai taip susigraudino iki sirdies gilumu blush2.gif
remarka
As i kambari uzdarau ir pasakau kad gales iseiti tada kada nurims. Labai padeda
liniuska
man tas kambariuos uzdarymas taip ziauriai atrodo blink.gif jei manoji pradeda pykt, tai arba nekreipiu demesio, arba ji nukreipiu...stengiuos sudomint kuom nors... bigsmile.gif
laimav
jei manieji pradeda savo pykcio priepuolius rodyti as apsimetu kad negirziu ir nematau tai dazniausiai padeda kartais isvedu i kambari ir ten palieku kad issilietu paguldau i lova ir kai praeina pykciai tada pareina arba palieku juos vienus ir pati iseinu ka nors veikti o kai apsiramina praeina tie pykciai ateina apsikabina ir sako : mamyte as tave myliu wub.gif
*Lyra*
Jei musu dukryte pradeda pykti isreiksdama savo protesta ir oziuojasi, tuomet stengiuosi demesi nukreipti kitur arba kuo nors sudominti. Kol kas tai gelbsti ax.gif
Astulka*
Stengiuosi nekreipt demesio,kad ir keliom minutem leist pagulet ant zemes(pc aisku buna geda blush2.gif ) ar ji kazkuom sudominti. Kolkas veikia , neaisku kiek ilgai g.gif
Šypsenėlė24
Stengiuosi nukreipti demesi,arba apsimetu,kad nematau,labai gerai suveikia biggrin.gif
as ne tokia
kokiam pc kartais ir tenka duoti ar nupirkti kad ne klyktu ir nebutu gedos doh.gif
Pretori
Geri patarimai smile.gif Manoji dar nekrenta, bet po truputį ožiukai jau dygsta unsure.gif Jei pradeda klykti, nekreipiu dėmesio. Klykia ilgai, bet nesulaukusi dėmesio, nurimsta smile.gif
nerilyte
Kai mano dukrytė pradeda ožiukus rodyti, tai jau žino, kad reikia nueiti į kitą kambarį ir ateiti tik tada kai baigsis pykčiai. Tada ateina ir sako - mama, nepyk. Lelia (ji taip save vadina) baigė smile.gif . Bet labai dažnai ji net nepasiekia kito kambario, nes pyktis praeina biggrin.gif
Manau paprasčiausiai reikia neparodyti, kad vaikučių pykčiai ir jus erzina, reikia tik mažuosius pipirus stebėti, kad jie nesusižeistų. Nors ir susižeisti vaikučiui kartais reikia leisti, aišku ne iki tokio lygio, kad atsidurti ligoninėj (čia gal jau ne į temą) doh.gif
oila
QUOTE(as ne tokia @ 2009 03 03, 12:05)
kokiam pc kartais ir tenka duoti ar nupirkti kad ne klyktu ir nebutu gedos doh.gif
*

Va , čia ir yra blogiausia> ir man dažnai būna bėdos pc su tais norais cool.gif dukrai jau 6-eri ,ir pas psichologą klausiau , patarė daryti taip : kai tik pradeda zirsti parduotuvėje reiktų apsisukti ir iš jos išeiti smile.gif aišku idealu , jei mašinoje sėdėtų tėtis , ar šiaip kas... , žinoma prieš einant į pc , rektų konkrečiai susitarti dėl pirkinių. Žinau viena :negalima užsileisti ant galvos ( taip nutiko man, dabar labai sunku ją nukelti biggrin.gif ), jei vaikui bandymas kaip nors paveikti mamą pavyks , būtinai tai pritaikys kitoj , ir dar kitoj situacijoj... kantrybės reikia geležinės , dažnai mes , mamos pasielgiame pagal situaciją, skubame , neturime tam laiko, ir pan. .. žodžiu nusileidžiame. g.gif
amarilė
maniškei kartais užeina nepasitenkinimo priepuoliai, kai neduodam to, ko nori...gulasi ant žemės, daužo rankom grindis..bet kuo toliau tuo rečiau taip daro, nes nebekreipiam dėmesio ax.gif
oila
QUOTE(remarka @ 2009 01 25, 11:58)
As i kambari uzdarau ir pasakau kad gales iseiti tada kada nurims. Labai padeda
*

Kai mano vyresnioji taip verkdavo , aš ją taip pat nuvesdavau į 'verkimo 'kambarį ( taip ir vadindavom) ji ten pabliaudavo kol nusibosdavo ir išeidavo rami , o su mažąja g.gif šis triukas nepraeina .Vieną kartą taip terenkė durim kad net išdužo vienas durų stiklas doh.gif kovoja iki paskutinio .
brac
Auginam tikra oziaragi doh.gif . Viska issireikalauja trepsedamas. Kai ko negauna tai bega is vieno kambario kampa i kita, ir burbuliuoja sau panosiai kazka biggrin.gif . O kai pyksta aisku ir kojytes tada neklauso, tada griuna ir verkia. Ir dar labai megsta mustis doh.gif , pats save aptalzo, aisku ir kitiems kliuna. Pats sau trenkia: su ranka ar su kokiu daiktu, kas tuo metu po ranka pasimaiso. Uzsitrenkia gerai, bet is to nepasimoko, kad negalima sau musti. Istikruju, net nezinau kaip toliau kovoti su tomis mustynemis, baisu su vaikais suvesti, nes kai supyksta tai neziuri, trenkia ir viskas doh.gif . O vaiku labai reikia, pamato net dreba.
Gal kas turit kokiu patarimu, kaip mums su tuo pestuku kovoti???
Vis save raminu, dar maziukas, nesupranta... O kada ateis tas laikas, kada jau prades suprasti????? Vistiek kazkokiu budu reikia drausti???? doh.gif Misti nenoriu sirdele skauda, tik balsa pakeliu blush2.gif
mijukas
Maniskei tokie demesio nekreipimai jau nebeveikia ax.gif gal nebe tas etapas, dar labiau klykia, o apie uzdaryma kambarin net baisu pagalvot lotuliukas.gif
Vilmuutee
Manajam 10metu, tai as nebezinau jau ka daryt,su mokslais sakes, tinginys, nieks jam nepatinka ir neidomu. Jei tik konors negauna vos ne aukstielnikas griuna doh.gif Su manim nesiskaito, tecio dar tik paklauso, nzn gal kokiu vaistuku raminamuju nupirkt? ax.gif
ju_ta
QUOTE(Vilmuutee @ 2009 03 16, 16:35)
Manajam 10metu, tai as nebezinau jau ka daryt,su mokslais sakes, tinginys, nieks jam nepatinka ir neidomu. Jei tik konors negauna vos ne aukstielnikas griuna  doh.gif  Su manim nesiskaito, tecio dar tik paklauso, nzn gal kokiu vaistuku raminamuju nupirkt?  ax.gif
*

Raminamieji, manau, tikrai neiseitis, gal pas psichologa reiktu berniuka nuvesti, jei dar nebuvote g.gif
Mano drauge taip vargsta su savo dukra nuo mazumes, dabar merginai jau 13 metu, tai po paskutinio barnio - pabego is namu, laimei pas pussesere smile.gif . Drauge su savo dukra pas psichologa vaiksciojo nuo 6 metu, bet pati pripazista, kad problema yra ta, kad ji visa laika bijojo savo vaiko, o juk vaikas tai jausdamas, tada sau leidzia viska.
pelkių Monas
QUOTE(Vilmuutee @ 2009 03 16, 16:35)
Manajam 10metu, tai as nebezinau jau ka daryt,su mokslais sakes, tinginys, nieks jam nepatinka ir neidomu. Jei tik konors negauna vos ne aukstielnikas griuna  doh.gif  Su manim nesiskaito, tecio dar tik paklauso, nzn gal kokiu vaistuku raminamuju nupirkt?  ax.gif
*

Jau toks didelis,o dar griuvineja doh.gif Tikrai manipuliuoja jumis kaip nori. O kaip be raminanciu jus parodot kad toks elgesys nepriimtinas? Kaip nusiramina? Kaip baudziat?
Vilmuutee
QUOTE(pelkių Monas @ 2009 03 17, 00:08)
Jau toks didelis,o dar griuvineja doh.gif Tikrai manipuliuoja jumis kaip nori. O kaip be raminanciu jus parodot kad toks elgesys nepriimtinas? Kaip nusiramina? Kaip baudziat?
*

As galvoju kad jis toks nes tetis ji labai uztoja, apie dirza ne kalbu negali buti. O siaip neleidziu prie kompiuterio,i filma (nes kiekviena savatgali eina),nekalbu su juo,aisku aprekiu. Net neisivaizduoju ka daryt, kaip kitaip bausti,nes ne tik namie bet ir mokykloje problemos doh.gif
renite
QUOTE(mijukas @ 2009 03 12, 20:52)
Maniskei tokie demesio nekreipimai jau nebeveikia ax.gif gal nebe tas etapas, dar labiau klykia, o apie uzdaryma kambarin net baisu pagalvot lotuliukas.gif
*

lotuliukas.gif Pas mus lygiai tas pats..
Aneta@
nekreipiu demesio ir po 2 min praeina 4u.gif
Lavinia
QUOTE(Aneta@ @ 2009 03 19, 21:33)
nekreipiu demesio ir po 2 min praeina  4u.gif
*

Laba , o sakikit jei ir tas nepadeda , ka dariti dar imanoma ! Vaikas 2,4 metai
Hloja
Musus vaikas irgi megsta kazko ne gaves kristi ant zemes ar siaip rekti, tai kai taip nutinka namuose, as tiesiog iseinu i kita kambari arba nusisuku ir kazka aktiviai veikiu, rodidama jam kad as ne kreipiu i ji demesio - padeda sis metodas. Kartais net pagalve pasiulau lotuliukas.gif Bet ka dariti kai taip nutinka laukia??? juk ne paliksi vaika isejas, kai kiemose masinos varineja kaip autostradoje?? O dar musu vaikas, juk neko ne bijo, jis gali atsistoti ir nueiti visai i kita puse, dar pamojos, ate... Net ne zinau kodel taip yra verysad.gif Juk as tikrai labai myliu savo vaika, skiriu jam begalo daug laiko, uzsiimu, zaidziu, dainuoju, einame i muzikos pamokeles. Ne galiu pasakiti kad viska jam draudziu, tikrai daug leidziu, tik kas pavojinga, uzdrausta. Jam mano nervai tikrai ne islaiko, esu labai nusiminus, kad bloga mama ir neuztenka kazkokiu ziniu ar patirties kad teisingai pasielgciau, kad ir vaika ne nuskriausti bet ir kad jis ne sestu man ant galvos doh.gif
ju_ta
QUOTE(Hloja @ 2009 03 22, 23:54)
Musus vaikas irgi megsta kazko ne gaves kristi ant zemes ar siaip rekti, tai kai taip nutinka namuose, as tiesiog iseinu i kita kambari arba nusisuku ir kazka aktiviai veikiu, rodidama jam kad as ne kreipiu i ji demesio - padeda sis metodas. Kartais net pagalve pasiulau lotuliukas.gif  Bet ka dariti kai taip nutinka laukia??? juk ne paliksi vaika isejas, kai kiemose masinos  varineja kaip autostradoje?? O dar musu vaikas, juk neko ne bijo, jis gali atsistoti ir nueiti visai i kita puse, dar pamojos, ate... Net ne zinau kodel taip yra verysad.gif Juk as tikrai labai myliu savo vaika, skiriu jam begalo daug laiko, uzsiimu, zaidziu, dainuoju, einame i muzikos pamokeles. Ne galiu pasakiti kad viska jam draudziu, tikrai daug leidziu, tik kas pavojinga, uzdrausta.  Jam mano nervai tikrai ne islaiko, esu labai nusiminus, kad bloga mama ir neuztenka kazkokiu ziniu ar patirties kad teisingai pasielgciau, kad ir vaika ne nuskriausti bet ir kad jis ne sestu man ant galvos doh.gif
*

Kad vaikas pyksta, tai dar nereiskia,kad esame blogi tevai smile.gif Viename zurnale buvo labai taikliai parasyta, kaip atskirti ar vaikas islepintas? O gi taip, jei vaikas ant jusu nepyksta, reiskia jis jus laiko po padu! O juk to leisti negalima smile.gif
Malvyna
Mano dukrytei 2,5 m. O visa problema tame, kad as jos kuo toliau tuo labiau nesuprantu. Nenoriu padaryti vaikui zalos savo pakeltu tonu, todel kreipiuosi i jus.
1. Jinai nesupranta zodzio negalima. Pvz. Rasau diplomini darba atsisedus prie kompiuterio, jinai ateina ir pradeda su ranka dauzyt kompiuteri. As jai paaiskinu, kad taip negalima, kad mamytei reikia mokintis, kad jinai sulauzys kompiuteri, tada jinai griebia pirma pasitaikiusi daikta po ranka ir duoda tiesiai i ekrana. Arba paeme mociutes stalini laikrodi, mociute pasake kad negalima, vaikas laikrodi paleido mociutei i galva.
2. Visi mano prasymai pasibaigia zodziu ne. Jau ryta atsikelus prasau sestis ant puoduko atsakymas ne. Prasau rengtis atsakymas ne. Prasau susirinkt zaislus atsakymas ne.
3. Jinai nei minutes negali pabuti viena. Jeigu as uzsiemus esu tada paprasau kad eitu pazaisti puse valandos trunka atsikalbinejimai, tada as ja nuvedu parodau kaip reikia zaisti, tada jinai pradeda metyti zaisliukus ir rekti, kad nemoka. Jeigu padedu popieriaus lapa ir prasau piesti jinai popieriu supleso ir toliau rekia kad nemoka.
4. Kiekvienas jos noras turi buti pildomas butent ta pacia sekunde ir nepades cia jokie prasymai palaukti ir nesvarbu, kad yra trecia valanda nakties.
5. Jeigu jinai praso ijungti multikus, o mes atsisakome, tada jinai puola mustis ir rekti kiek tik leidzia gerkle.
Tai vat dabar noriu jusu paklausti ka man daryti, kaip suprasti savo vaika, kaip su juo bendrauti, kad nebutu padaryta zalos jam ir mano nervai liktu sveiki. As suprantu, kad yra problema, bet jos spresti nemoku, padekit blush2.gif
Rkatyte
Per paskutines porą savaičių isterija būna praktiškai kiekvieną dieną g.gif jau nebežinom su vyru kas ir daryt: pradžioje vyras ir su vytyte porą kartų uždavė, tai jaučiasi, kad jo dabar prisibijo, bet isterija vis tiek būna, ir tokia, kad joks išėjimas ir palikimas vieno nieko nereiškia, klykia po 15-20 minučių, tada jau mums nervai nebelaiko, o ir pats būna be galo įsiaudrinęs, sunku nuraminti. Šianakt pirmą kartą klykė naktį, tai čia jau susiejau su dantim - kaip tik iltiniai dygsta g.gif tai galvoju gal ir dienom jis toks irzlus, nes šitas sunkusis periodas dabar tęsiasi ~2 sav. g.gif
Geikutux
Turiu tokio pat amziaus dukra smile.gif Gal, per mažai skiriate jai dėmesio, tik JAI?? bet gali būti, kad jei mergaitė vienas vaikas šeimoje, tai įpratusi, kad visas dėmesys skiriamas tik jai, o ne.... kompiuteriui. Periodas "NE", buvo ir maniškei...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.