Mažiui jau beveik metai. Kartais užeina pykčio priepuoliai. Rėkia, raitosi, visaip rangosi, klykia. Nenurimsta net jei imi ant rankų ir nešioji. Atrodo, kad tuo metu jis nieko nemato ir negirdi. Kaip elgtis tokio susierzinimo priepuolio metu? Gal reikėtų mažylį palikti vieną? Ar yra kokie nors būdai jį nuraminti?
o ar vaikui ko nors neskauda?
Pirmiausia reikia neleisti taip stipriai susinervinti. Kai matai, kad jis jau pradeda dėl ko nors erzintis, pasistenk jo dėmesį nukreipti kitur. Iš savo patirties žinau, kad tai ne visada pavyksta
Nekreipti dėmesio negaliu, nes bijau palikti vieną, baisu , kad gali susižeisti šitaip besiraitydamas.
Kai mano mažikė pradeda pykti tai nunešu į lovytę, paguldau ir palieku su kabančiais žaisliukais. Ir ji apsiramina
Kai mano mažikė pradeda pykti tai nunešu į lovytę, paguldau ir palieku su kabančiais žaisliukais. Ir ji apsiramina
Mano vaikinas jau savarankiškesnis. Vaikščioti pradėjo nuo 10 mėn. Davbar išmoko atsidaryti duris į kolidoriu. Tai jis taip jas varstė ir į kolidorių lakstė , o mes jį gaudėm, kol durų neužrakinom. Tada vaikas taip supyko, kad rėkė gal kokį pusvalandį su visokiais pasimaivymais. Ir svarbiausia nuraminti niekaip nepavyko. Nešiojimai ir mylavimai nepadėjo.
O mano mergina, kai užeina tokie pykčio priepuoliai, tai verkdama atpila
mano pupa irgi oziu pilna. pirmi jos pykcio priepuoliai mane truputi isgasdino, as ja puldavau ramint, nesiot, tai nuo to pasidare tik dar blogiau. biski kas nepatiko, griuna ant grindu, spardosi, klykia, rangosi
atsistojau, isejau pabliove gal puse minutes, ziuri, kad cia nieks nereaguoja, ir praejo, pati dar bucki atnese
[/quote] Maniškė taip pat, kai paverkia ir jei aš nekreipiu dėmesio, pati prieina ir pradeda meilikauti, šypsotis, maivytis. Tada aš lyg nieko nebūtų buvę atsakau tuo pačiu.
as irgi visada iseinu kai prasideda oziai, tik va beda, kad tie oziai niekur neizgaruoja, rekia sau toliau vienas, kad net galvoju, kaimynai tuoj atbegs ziuret kas cia vaika skerdzia...gal todel, kad jau didesnis ir gudresnis biskuka, zino, kad girdziu ir nervinuosi
sveikutes,
As jau maniau,kad tik maniskis taip elgiasi,bet kaip cia paskaiciau,kad ir jusu vaikuciai panasiai elgiasi,tai siektiek nusiraminau.
mano vaikui tokie oziai irgi pasitaiko. vienakart tai ivyko pas mano mama. jinai puole man aiskinti, kad turiu pakelti vaika nuo zemes, po to kaip as galiu taip leisti. pasibariau, kad nesikistu ir paprasiau isvirti kavos ir papasakoti kaip sekesi darbe. vaikas po keliu minuciu lyg niekur nieko atejo prasyti ir jam arbatos. tiesiog taip daug kam pasitaiko ir reikia isaugti. Bet viena karta buvau siaubingai issigandusi. as buvau isvaziavusi porai dienu ir sunelis buvo likes namie. grizau, apsidziauge ir pazaide susiruosem miegoti. as apsikabinau - tik kad prades klykti spardytis. i nieka nereaguoja, negirdi uzsimerkes. as puoliau kalbinti ir nieko. siuliau ka megsta, bet niekas nepadejo. buvau taip issigandusi, tai sugalvojau tik stipriai apsikabinti ir nesumeluosiu tik po geru penkiiu minuciu prisikalbinau. o verke dar ilgai.
ir as taip masciau kad tik maniskis toks oziukas
Na,mano jau seniai iš to amžiaus išaugo,bet buvo lygiai toks pats,gryniausias isterikuojantis teroristas
na liaudies išmintis byloja - reikia beržinės košės
mano mazgei kai užeidavo tokie priepoliai, tai mes tipo ožiukų ieškojom suveikdavo
Šakės
QUOTE(airara* @ 2005 09 30, 21:21) na liaudies išmintis byloja - reikia beržinės košės mano mazgei kai užeidavo tokie priepoliai, tai mes tipo ožiukų ieškojom suveikdavo Va
Kol neturėjau vaikų, buvau sau prisiekus, kad niekada savo atžalų nemušiu
Maniškis jau 4 menesių moka ožiukus parodyt (kai supyksta nervingai grūdasi kumstuką i burnytę), įdomu kas bus kai paaugs??? Gi nepradėsiu dabar jo beržine rykštele gąsdinti
Musu vaikinukas irgi gerai ivaldes pykcio technika. Su manimi jis buna palyginant geras berniukas, bet kai pareina vyras
Manau, kad verta paaukleti savo vaikus, kad ir kaip juos myletumete, reikia parodyti kas yra gerai ir kas blogai. Ir nebutinai musti, gal jusu vaikui uztektu grieztesnio zodzio
Nu žinokit skaitau skaitau, ir lyg viskas apie maniškį ožiuką parašyta būtų
Pamenu, buvo pirmieji meetai, susirinkdavo daug leliukų, bet tik maniškis supykęs tokius cirkus ir išsirietimus išdarinėdavo. Ir ką, nemuši juk tokio mažiaus, jis nieko nesupranta juk Pastaruoju metu buvo įsigudrinęs ant lovos atsistoti ar atsisėsti ir kristi aukštielninkas, kai susinervindavo dėl kažko. Bet kelis kartus gerai makaulę vožėsi į lovos kraštą, tai labai greitai tokie bajeriai baigėsi. Bet užtai, jei ko neduodi, bėga, krenta ant kelių ir rauda įsikniaubęs į žemę. Rauda labai gailiai, bet ir labai trumpai, vos nukreipi dėmesį, vėl juokiasi
Nesu uz vaiku mušimą, tačiau senolių išmintis byloja:
"Mylėk kaip dūšią, krėsk kaip grūšią" Maniškė irgi pyksta ir rėkia, stengiuosi nekreipti dėmesio, bet žiūriu kad kuo toliau tuo mažia lieka kantrybės, ypač prekybos centruose
Is pradziu ir mums padedavo oziuku "ieskojimas" pakampiuose, taciau dabar Lukui jau beveik 2 metukai ir tokie "bajeriai" nepadeda...
Per uzpakali uztvojus keleta kartu jis pats mane musti pradejo... Negerai... Tuomet aiskai pasakiau ir kiekviena karta kartoju, kad jei krisi ant zemes ar reksi, tai mamyte nekreips i tave demesio kol ramiai nepasakysi/neparodysi ko nori. Svarbu tai istarti ramiu balsu ir butinai atkreipti i vaika demesi, po to kai jis ateina pas tave su kazkokiu prasymu. Pvz. maniskis dabar mirsta del multiku. Sutarem kad jis ziures TV viena karta per diena - kai teveliai grys is darbo. O po to uzsiimsim kita veikla. Kiekviena ryta jis bando mus riksmais ir spardymais "ikalbeti" leisti paziureti TV. Deja, visa laika jam ramiai pasiulome paskaityti knygute, pazaisti koki idomu zaidima, pagaliau papusryciauti su mumis. Kova tesiasi. Kantrybe kartais ant issekimo ribos... Bet tikiu kad pavyks, nes turim gera pavyzdi su seilinuku - niekaip neleisdavo jo uzristi. Taciau kai grieztai pradejome sakyti, kad "valgymo metu privalai ryseti seilinuka kol neismoksi be "krituoliu" valgyti", tai baigesi issidirbinejimai. QUOTE(Migle @ 2005 10 11, 12:49) Is pradziu ir mums padedavo oziuku "ieskojimas" pakampiuose, taciau dabar Lukui jau beveik 2 metukai ir tokie "bajeriai" nepadeda... Per uzpakali uztvojus keleta kartu jis pats mane musti pradejo... Negerai... Tuomet aiskai pasakiau ir kiekviena karta kartoju, kad jei krisi ant zemes ar reksi, tai mamyte nekreips i tave demesio kol ramiai nepasakysi/neparodysi ko nori. Svarbu tai istarti ramiu balsu ir butinai atkreipti i vaika demesi, po to kai jis ateina pas tave su kazkokiu prasymu. Pvz. maniskis dabar mirsta del multiku. Sutarem kad jis ziures TV viena karta per diena - kai teveliai grys is darbo. O po to uzsiimsim kita veikla. Kiekviena ryta jis bando mus riksmais ir spardymais "ikalbeti" leisti paziureti TV. Deja, visa laika jam ramiai pasiulome paskaityti knygute, pazaisti koki idomu zaidima, pagaliau papusryciauti su mumis. Kova tesiasi. Kantrybe kartais ant issekimo ribos... Bet tikiu kad pavyks, nes turim gera pavyzdi su seilinuku - niekaip neleisdavo jo uzristi. Taciau kai grieztai pradejome sakyti, kad "valgymo metu privalai ryseti seilinuka kol neismoksi be "krituoliu" valgyti", tai baigesi issidirbinejimai. Pas mus labai panaši situacija
sveikos,
mano maze 1,5 mretuku labai keistai reaguoja supykusi arba ko nors negavusi - dauzo galva i grindis arba i stalo krasta (jau nuo kokiu 9 menesiu). stengiames nereaguoti, bet visiskai nepadeda. gal kas turite tokios patirties ir zinote iseiti??? aciu...
Mano irgi kartais sugalvoja taip save "nubausti" tai ar į stalą ar į sieną ar net man į kelią trenkia bet taip atsargei ir po to vaidina nuskriaustą ir prašo MP (dažniausiai būdavo vakarais prieš miegą) nes dar maitinau pati o va jau kelios dienos kaip nutraukiau maitinimą ir tokio reiškinio dar nepastebėjau bet dar ir laiko nedaug praėjo
Musiske irgi panasiai eraguoja. Ti kji sau su ranka per galva tranko. Niekaip neiseina atpratint. Dabar lyg ir reciau, nes vis pabaram. Tai kai mes matom tai pakelia ranka ir paglosto save. Net nezinau is kur tokia nesamone istrauke.
Sveika,mes ta pačia problemėle turime
mūsiškė irgi karts nuo karto galvą kur nors patranko, kai supyksta, ir dar kai laikau ją ant rankų mėgsta su savo kaktyte man į nosį vožtelt
Kai vaikas daužo savo galvą tai ne nesamonė, tai pakankamai rimta problema- bėkit pas neurologą.
Mums taip buvo prireikė psichologo pagalbos. QUOTE(Veitė @ 2006 02 21, 14:32) mūsiškė irgi karts nuo karto galvą kur nors patranko, kai supyksta, ir dar kai laikau ją ant rankų mėgsta su savo kaktyte man į nosį vožtelt QUOTE(gerlenda @ 2006 02 21, 14:37) Kai vaikas daužo savo galvą tai ne nesamonė, tai pakankamai rimta problema- bėkit pas neurologą. Mums taip buvo prireikė psichologo pagalbos. o ką daryti kai tie psichologai patys sako,kad tai normalu ir tai tik vaiko bandymas atkreip i save dėmesi Papildyta: BRANGIOJI ar tavo saulutė dar daužo galvyte,gal jau nustojo QUOTE(VILGRA @ 2006 02 23, 11:50) o ką daryti kai tie psichologai patys sako,kad tai normalu ir tai tik vaiko bandymas atkreip i save dėmesi Tai reiškia kad dėmesio trūksta, dėl to vaikas nervuojasi, tai gali pereiti į rimtą ligą. QUOTE(VILGRA @ 2006 02 23, 15:36) labiau panašu,kad to dėmesio per daug.Visų numylėtas kaip ir visi vaikučiai.Čia turi būt kažkoia kita priežastis Visko gali būti, bet jos reiktų paieškot... Pas mane priežastis buvo laaabai aiški, pas mus atsirado antras vaikas Ir tas galvos daužymas buvo kaip protestas ar priekaištas. Mums padėjo psichologė. QUOTE(gerlenda @ 2006 02 21, 13:37) Kai vaikas daužo savo galvą tai ne nesamonė, tai pakankamai rimta problema- bėkit pas neurologą. Mums taip buvo prireikė psichologo pagalbos. gal kokiu patarimu gali mestelt QUOTE(gerlenda @ 2006 02 23, 11:02) na demesio tikrai ir as nemanau kad truksta QUOTE(gerlenda @ 2006 02 23, 15:18) Visko gali būti, bet jos reiktų paieškot... niu tai papasakok mums ka nors biskiuPas mane priežastis buvo laaabai aiški, pas mus atsirado antras vaikas Ir tas galvos daužymas buvo kaip protestas ar priekaištas. Mums padėjo psichologė. nes as taip pat kaip ir vilgara laukiu patarino ir psichologes musu vaikis kazkaip kaip ir maziu jau taip daro bet vistiek va uzeis kas netaip ir davai QUOTE(PaMeL @ 2006 02 23, 17:30) Tiesa pasakius negaliu... Mes vaikščiuojom pas psichologę, Bet kaip ir kas nežinau Vaikui Bet aš buvau nustebinta, kad vaikui kuris nekalba paskirė psichologės konsultacijas
Na bent jau manoji tai mus taip tikrai bando terorizuoti jei ko nori (kaip jau sakiau anksčiau taip reikalaudavo MP) na dabar irgi ko nors susigalvoja tokiu būdu reikalautis
QUOTE(gerlenda @ 2006 02 23, 16:18) Visko gali būti, bet jos reiktų paieškot... Pas mane priežastis buvo laaabai aiški, pas mus atsirado antras vaikas Ir tas galvos daužymas buvo kaip protestas ar priekaištas. Mums padėjo psichologė. antras vaikas
BRANGIOJI ar tavo saulutė dar daužo galvyte,gal jau nustojo
[/quote] prieš kokią savaitę labai stipriai iš džiaugsmo (šiaip dažniausiai tap daro iš pykčio) taip trinktelėjo į stalo kampą (bet specialiai) , kad lig šiol su mėlyne ant kaktos vaikšto o šiaip dabar stengiuosi, kai pamatau, kad greitai gali grindys nuo ragučių nukentėti, iškart kokį fokusą parodyt Papildyta: Mes vaikščiuojom pas psichologę, Bet kaip ir kas nežinau Vaikui Bet aš buvau nustebinta, kad vaikui kuris nekalba paskirė psichologės konsultacijas o tai vienas vaikiukas, toks mažas būdamas, su ta psichologe bendraudavo??? ir mamos kartu neįsileisdavo?
Maniskis nuo metuku iki 1.7 supykes irgi dauzydavo galvyte i siena arba su kumstuku pats sau.
Tai gydytoja pasake, kad taip vaikas reiskia emocijas ir, kad geriausia tokiu atveju nei barti vaika, nei ka nors daryti, o apsimesti, kad nieko nepastebi Dabar jau seniai tokiu ssaviraiskos budu nebemaciau- aciu dievui Taigi, turetu ir jusu maziai isaugti...
Mažoji taip irgi daužydavo galvą nestipriai į grindis kai pykdavo, bet jai jau praėjo. Dabar ant grindų pasideda mažą pagalvėlę ir taip rodo kad nori miegučio.
QUOTE(lotta @ 2006 02 26, 16:41) Maniskis nuo metuku iki 1.7 supykes irgi dauzydavo galvyte i siena arba su kumstuku pats sau. Tai gydytoja pasake, kad taip vaikas reiskia emocijas ir, kad geriausia tokiu atveju nei barti vaika, nei ka nors daryti, o apsimesti, kad nieko nepastebi Dabar jau seniai tokiu ssaviraiskos budu nebemaciau- aciu dievui Taigi, turetu ir jusu maziai isaugti... pritariu, kad turėtų išaugti
kadangi mum nepadejo jokie ignorai ir visa kita tai gavo kelis kart gerai per sike nuo abieju musu su tete ir psio nereiks daugiau ziuriu as jam galvytes savo must
aisku gavo tai su ranka bet stipriau per sike
Mūsų mažius anksčiau t.p. mėgdavo galvytę padaužyti į grindis arba sieną
|