Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pirmoko daiktai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni > Mokyklos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Kara
Mamytes, kurios jau isleidot vaikucius i mokykla, gelbekit busimu pirmoku tevelius  ;) biggrin.gif Jau jauciu kaip pradedu stresuoti, dziugiai ir sventiskai taip, bet neramu. Ko jums reikejo, einant i mokykla? Ir svarbiausia - Kokia kuprine geriausiai pirkti pirmokui???
Springlet
Kara, laiku pradejai stresuoti  :) Pats laikas isigyti kanceliarines dabar wink.gif Idomu ar mokytoja nedave jokio saraselio? Nes tu priemoniu tikrai nemazai, dali bandysiu isvardinti, kitos papildys wink.gif
sasiuviniai dideliais languciais, sasiuviniai linijomis, aplankalai sasiuviniams, aplankalai knygoms, parkeris, piestukai paprasti, piestukai spalvoti, trintukas, piestukiniai klijai, zirkles, penalas, liniuote...
Kuprine geriausiai tvirta ir lengva.
Kuzia
 Spalvotas popierius storesnis, plonesnis. Papke pratybu sasiuviniams(butu gerai didesne, kad pareitu ir pora paprastu sasiuviniuku), aplankalai pratyboms, plastilinas, sportine apranga ir t.t. Visko dabar nebeisvardinsiu - pasimirso. Didysis patarimas : nestresuoti! Geriausia yra pirkti ne pirmo butinumo reikmenis, kai vaikas jau pradejes lankyti mokykla. Bent jau pas mus, rugsejo vidury buvo susirinkimas tevu, tai tada mokytoja ir pasake ko reikes pirmokams.
Ernesta
Ką jau ką , o kuprinę pernai savo dukrai tai tikrai gerą ir gražią nupirkom  ;D vokiečių gamybos "Lerlita"(ar panašiai)
Pirkome "Kėla"kanceliarinių prekių centre.Pardavėja labai gyrė šias kuprines sakė , kad tikrai neapsiriksite, 8) visus keturius metus išnešios. Po vienerių atrodo kaip nauja.Aišku gal kiek brangoka 99 Lt.Bet tikrai verta tų pinigų:lengvutė,plastmasinis vidus(neperšlaps)nugarytei padaryta minksčiau , atšvaitai ir t.t.
Nors pirmoje klasėje ir nesinešioje knygų,bet vaikai labai nori ką nors neštis namo ir manoji dažnai parsinešdavo kuprinę namo.Tai kai padalini tą sumą tai ne taip jau ir daug.
avei
Sveiki, svarbiausia išleidžiant pirmokėlį į mokyklą nepersistengti.Aš savam nupirkau 100 sąsiuvinukų rašymui (langeliais ir linijom), labai pergyvenau, kad nepritrūktų, o per metus jie prirašė viso labo maždaug po penkis! Tai va , čia vis iš to didelio pergyvenimo.
Norge
Mes irgi jau nusipirkom kuprine. Office 1 ne viena netiko. arba sunkios, arba dideles. Juk pirmoj klasej vaikas tures nemazai knyguciu tampytis, tai kuprines ieskojom labai lengvos. Radom kanc. prekiu parduotuvej Kalvariju gatvej, kur netoli Baldu rojaus, nepamenu pavadinimo. Paemem paskutine, bet sake, kad rugpjuty gaus dar. Paprasta, be atsvaitu, be daugybes skyriu, bet labai lengva ir... labai grazi ;D. Brangi, bjaurybe, 100 lt., tai cia su 20 proc. nuolaida. Buvo ir tu tvirtu, su skyriais, plastmasiniu vidum, su atsvaitais, bet maniske pasimatavo ir uzprotestavo - tokia sunkenybe!
Siaip jau rekomenduoju kuprine rinktis su vaiku. Juk rugsejo pirmos vaikai laukia kaip sventes. Tai ir kuprines ieskojima pavertem tos sventes dalim.
Rigedora
Jetau jetau ir manęs laukia tas pats  pirkimo maratonas  ??? ohmy.gif  jau dabar suku galvą, o ji jau baigia nuo kaklo nusisukti  ;) nuo kuprinių kainų čia paskaičius  100lt.... :-[ baisu...  bet norisi tikrai geros ir sveikos...  o šiaip tai mums dokumentus pridavus davė sąrašą ką reik nupirkti, ką paskui pirksim bendrai ir t.t.  bet mano pirmokėlis kairiarankis- tai dabar laužau galvą kur gauti geras žirkles ir parkerius kairiems...nes visam kaune tik vienos rūšies bukos žirklės kairiarankiams...  :-[  
makuke
Manau, kad ne prošal būtų ir dar vienas sąrašiukas-daiktai ar priemonės, kuriuos pirkote o jūsų pirmokėliai nepanaudojo. Mums visiškai nereikalingas buvo karpomas raidynas ir pasiekimų knygelė. Nepulkit pirkti pratybų sąsiuvinių, nes dabar mokytojai patys pasirenka vadovėlius, o jau pagal juos ieškositės ir pratybas (pvz. matematika mes mokomės pagal Balčytį ir t.t.).
Kara
Valio, jau daugiau maziau zinau, kur kuprines ieskoti... Mano pirmoko gimtadienis penktadieni, tai senelis paskambino ir dave uzduoti ishsirinkti gera kuprine, taip kad 100lt musu negasdina  ;D Tik kad tu kupriniu gyvas velnias, ypac tokiu paprasciausiu, po 20-30lt, o geru viena kita, ir tai tokios neaisku ar pirmoko peciams tinkamos... Bijau as del musu stuburo - pati sukumpus vaizktau, vaikas kompiuterinis, jei dar kasdien po 5 knygas kuprinej patampys, bus visai kabliukas... Be to girdejau, kad mazesniukams tu prabangiu kupriniu su milijonu skyriu kiekvienam niekuciui geriau nepirkti, pasiklysta jie jose...

Va del pratybu sasiuviniu visai rupintis nereikia - mokykla sudare sutarti su gretimu knygynu ir ten kiekvienai klasei sukomplektavo rinkinius pagal mokytojos pateikta sarasha... Net varnele pazymejo, kuris mokinys apsipirko  ;D ;D
Trapi
Sveiki. Kaip matau rupinates gana maloniais dalykais. As kalbu rimtai. Man siemet siais dalykeliais rupintis nereikes. Mano aukselis dar mazas, kad eitu i mokykla, o as pati dar turiu vaiko prieziuros atostogas. As jusu rupesti suprantu, nes esu pradiniu klasiu mokytoja. Man visokiais mazmoziais taip pat reikia pasirupinti. Siulau labai daug is anksto neprisipirkti. Siaip jau reiketu susitikti su mokytoja, ji turi pateikti sarasiuka ir patarimus. Yra daug smulkmenu, kurios renkantis prekes yra svarbios. Kad ir siulau pirkti tik baltarusiskus ar rusiskus akvarelinius dazus. Tie margaspalviai kitu saliu nieko verti. Aisku yra labai kokybisku dazu parduotuves, bet jei jusu vaikas ne dailininkas, neverta tokiu pirkti.
Nepirkite sunkiu kupriniu, nes patys jas nesite. nepirkite daug sasiuviniu. teptukai turi buti keliu dydziu(storumo). Nupirkite kokybiskus piestukus ir kokybiska drostuka. Zinoma neskubekite su pratybu sasiuviniais ir pasiekimu knygelemis. Rasalinio plunksnakocio taip pat gali dar greitai neprireikti. Bet neskubekite isigyti kelis. geriau pradzioje vienas ir patikrinkite kaip jis raso.
Piesimo lapus pirkite geriau plesomus, o spalvotus atskirai parduodamus. Sudekite tai i viena dideli aplanka. Pratybu sasiuviniams t.p. reikia didelio aplanko.
Paprastuose sasiuvinukuose paziurekite, kad linijos matomai skirtusi, nes vaikams rasyti ir rasti linija ant kurios sodinti raideles yra gana sunkus ir atsakingas darbas.
sportiniai batai tinkamiausi yra tie, kuriu padai guminiai(t.y. neslysta).
Maziukams geriausiai yra pirkti piestukinius klijus, bet nelabai pigius, o kokybiskus ir storesnius(klijuoti gali tekti vos ne kiekviena diena).
Raidynu neskubekite pirkti, gal mokytoja su juo nezais, pagaliuku gal jusu vaikui reikes(pasiziurekite patys kaip jam sekasi skaiciuoti, gal uzteks pradzioje pirstu ar pluostinuku.
Pluostinukus t.p. pirkite kokybiskus. Ju daug spalvu nereikia. Patogu, kai vienas galas storesnis, o kitas plonesnis.
Ir siaip karoju, neskubekite pirkti, gal mokytoja ko nors savo darbe nenaudos. O jei reikes, parduotuviu daug ir ten visko yra.
Sekmes
ir siaip po namus pasidairykite ar turite visokiu smulkmenu - ivairiu siulu(siuvimui, mezgimui), adatu,
Rigedora
Aha, ir mūsų sąraše yra vilnonių siūlų kamuolys wink.gif   biggrin.gif
Kara ir mano pirmokas 9dieną švęs 7 gimtadienį... wink.gif
Ramsius
Del kupriniu: ziurekit, kad butu nugara su pakietinimu, kad platus ir minksti dirzai butu. Kisenes ivairios beveik nerekalingos...
Del sasiuviniu: pradziai uztenka tik po kelis langiukais ir linijomis. Jie gi labai nedaug priraso smile.gif
Del plunksnakocio("parkerio"): geriau iskart pirkti siek tiek brangesni, bet ne kinietiska pigu. Labai jau greit jie luzta...Ir pradzioj net nebutina, pradzioj dar piestuku raso, kokius 2 menesius tikrai.
Del pasiekimo knygeliu:neskubekit, gal net neprireiks.Musu pirmais metais visiskai nieko ten nepilde, antrais metais net nepirkom.
Del pratybu:dazniausiai rugsejo pirma(ar per susirinkima) pasako, kokiu autoriu pirkti. Ne visi pagal ta pacia programa dirba.
Plastilinas:buna labai geras ir kokybiskas, vadinasi, rodos, modelinas. Jis nelimpa prie ranku, netepa. Ir labai spalvingas.
Dar noriu paklaust jau ne pirmokeliu mamu: o jus vadovelius ar perkat?Ar dar duoda mokykla?
Ernesta
Vadovėlius duoda mokykloje,nes tie vadovėliai skirtingų autorių ir kiekviena mokytoja pasirenka,pagal kokią programą dirbs. Pratybų išanksto tikrai nepirkite.Nes dažniausiai mokytoja perka visiems bendrai , už iš tėvų surinktus pinigus. O šiaip tai mums mokytoja buvo davusi labai puikų sąrašiuką,kuriame surašyta ko reikės ir apie kiekvieną daiktą aprašyta koks jis turėtų,tas aprašymas labai palengvino pirkimą,nes pasirinkimas tai išties didelis  :o ir net nežinai kas geriau.
diana
kuprinę pernai savo dukrai tai tikrai gerą ir gražią nupirkom  ;D vokiečių gamybos "Lerlita"(ar panašiai)
Pirkome "Kėla"kanceliarinių prekių centre.

Aš savo sūnui praeitais metais irgi pirkau tokią kuprinę. Tai esu patenkinta, nes mano bernai, tai ne švelnutės mergaitės. Po vienerių metų kuprinė tikrai kaip nauja.
Ji gan didoka, bet nesunki ir ji kieta, todėl vaikas vaikščios tiesia nugaryte, nesikūprins.
Dėl visokių priemonių, tai kiek žinau, pati mokytoja paskambina tėveliams ir prieš pat rugsėjį padaro susirinkimą ir susako ką nusipirkti, nes kiekviena mokytoja dirba pagal savo programą. Dėl pratybų, tai irgi kaip tėveliai nutars: ar pirkti centralizuotai ar kiekvienas atskirai su sąrašu.
Iš anksto galima nusipirkti sportinį kostiumėlį, baltą maikutę, sportinius batelius, češkes (bent jau jų, kiek žinau visada reikia)
O dėl kitų smulkesnių reikmenų, tai jei ko ir pritrūks per kokia porą tų pirmų mokslo dienų, taigi dabar ne sovietiniai laikai, visos parduotuvės prikimštos kanceliarinių prekių.
Taigi sėkmės su pirmokiukais!
diana
o jus vadovelius ar perkat?Ar dar duoda mokykla?

dėl vadovėlių, tai turbūt priklauso nuo mokyklos. Pas mus pirmais metais, t.y. pirmokėliams reikia mokėti 55 lt.  :o ohmy.gif ohmy.gif , o kitiems nebereikia.
renax
;D taiva ;
1 .kuprine lengva (mes irgi turim vokiska su skyriais ,ir islenkimu nugarai ,labai lengva )
2 Didele ir maza kietos papkes ( lietuviskos geriau darbo ,siaures miestelyje 23 korpuse yra ) sasiuviniai ir pratybos bus neuzlankstyti ,tiesus.
3.Sasiuvinukai po 10 vnt ,daugiau tikrai neprireiks smile.gif
4.Penalas ( kokybiskas su keliais skiriais ,ne ryskus .Flomasteriai ,ir piestukai kokybiski geriau ilgiau laikys ,trumpa liniuote ,vienas minkstas paprastas piestukas ,droztukas ,trintukas) Parkeriai 1 rasymui ir vienas atsargai .Geriau su iridzio plunksna (apie 12 lt kainuoja )+kapsuliu indeli
5.Aplankalai pratybom ir knygom (geriau pirkt 2 komplektus ,nes poto nesurast ,o jie apsitrina )
6.Dazai ir guasas(geriausiai mums rusiski tiko ) ,teptukai (plonas storesnis ir storas fonui )+lenkiska klijuote tokia norfoje stalui uzdengt ir indelis vandeniui .
7.Kartonas spalvotas ,popierius piesimui (3 sasuv metam ) ,spalvotas popierius (2vnt),patogios zirkles ,piestukiniai klijai .
8.Sportine apranga .
Pratybas geriau nepirkti smile.gif Pas mus nupirko viiem is kart .

#Mia#
dar reikia liniuotes, paprastu piestuku ir labai gerai dailei kokios aprangos, nes kitaip rubai pakankamai baisus buna.
Mums liepe dazu, parkeriu, pratybu sasiuviniu nepirkti, viska pirks kartu, o parkeriu sake reiks pries naujus, dar reikia gero trintuku, nes maziukai butinai bando patrint.
lengvute
oi, kaip faina, čia daug gerų patarimų radau, kažkur ir mamoms skirtam žurnale mačiau  straipsnį apie kanc. priemones ir psichologinį pirmoko parengimą mokyklai, bet, kai skubiai prireikė, tai čia greičiau rasi info, nei knistis po žurnalus, ieškot :smile.gif, maniškė nuo pirmadienio eina į nulinę klasę mokykloj (nors programa panaši, knygos tokios pat,  kaip darželyje, vyresniųjų grupėj  :smile.gif, tik atmosfera kita  :smile.gif).
lengvute
lenkiska klijuote tokia norfoje stalui uzdengt ...

o kaip ji atrodo, didelė ar atskirai gabaliukais, kur tiksliai, kurioj Norfoj, mums tokią reikia visai klasei nupirkt  :smile.gif.
naitas
o kaip po 4 metų? Pasikeitė kas?
sidabrine lape
.laba mamytes! 4u.gif o kur kaune galima nusipirkti gera kuprine?mm
Loretoidas
Dabar tai jau nuo pat pirmos savaites raso ne piestukais, o parkeriu (bent jau musu mokykloje). As pirkau Office 1 "pelikano'' firmos parkeri pradinukams - raso puikiai, pirstuku netepa visai. biggrin.gif
skarinka
Mes pirmokei vakar nupirkom kuprine Kauno Akropolyje, Ecco parduotuveje. Man patiko, mano dukrytei taip pat. Talpi kuprine ir tikrai lengva. Manau, kad ir kokybiska.
sidabrine lape
QUOTE(skarinka @ 2007 08 03, 15:52)
Mes pirmokei vakar nupirkom kuprine Kauno Akropolyje, Ecco parduotuveje. Man patiko, mano dukrytei taip pat. Talpi kuprine ir tikrai lengva. Manau, kad ir kokybiska.
*

Mes tai pat vakar akropolyje pirkom kuprine NICE parduotuveje ,mokejom nemazus pinigelius(350lt.)tai manau ,kad bus kokybiska.
Sirana
Sprendziam dilema del kuprines: mokykla beveik kieme, tai gal neverta man persistengt ir pirkt super brangia ortopedine? g.gif Noriu nupirkt su pakietinta nugarele, sako, tokios pirmokams geriausios... Kazkaip pasirinkimas tikrai nemazas visur, o kai atejo laikas pirkti, tai niekaip neissirenkam: tai piesinys negrazus ant kuprines, tai uzsegimas nepraktiskas, tai nugarele minksta, tai dar kas nors doh.gif "Office1" apziurejom kuprines po 200 Lt, labai jau ten jos krutos", bet kad uz vaika didesnes, nors skirtos pradinukams doh.gif Vilnietes, kur perkat kuprines pirmokams?
Springlet
Sirana, kiek skaiciau, tai mamos ECCO kuprines renkasi 4u.gif pigesne nei pacios minetoji, bet kokybiska, o kaip nesiosis suzinosim po metu mirksiukas.gif nes tai naujiena.
Sirana
QUOTE(Springlet @ 2007 08 14, 13:57)
Sirana, kiek skaiciau, tai mamos ECCO kuprines renkasi 4u.gif pigesne nei pacios minetoji, bet kokybiska, o kaip nesiosis suzinosim po metu mirksiukas.gif nes tai naujiena.
*

Reiks uzeit i ECCO. Drauge dar sake perbegs vaikisku prekiu parduotuves - Cipolino, Vaiku miesta, Limpopo - ten irgi kazkas turetu buti mirksiukas.gif
#Mia#
QUOTE(Sirana @ 2007 08 14, 12:40)
Sprendziam dilema del kuprines: mokykla beveik kieme, tai gal neverta man persistengt ir pirkt super brangia ortopedine? g.gif Noriu nupirkt su pakietinta nugarele, sako, tokios pirmokams geriausios... Kazkaip pasirinkimas tikrai nemazas visur, o kai atejo laikas pirkti, tai niekaip neissirenkam: tai piesinys negrazus ant kuprines, tai uzsegimas nepraktiskas, tai nugarele minksta, tai dar kas nors doh.gif "Office1" apziurejom kuprines po 200 Lt, labai jau ten jos krutos", bet kad uz vaika didesnes, nors skirtos pradinukams doh.gif  Vilnietes, kur perkat kuprines pirmokams?
*

Pas mus panasi situacija, bet prasisukau pigiai lotuliukas.gif Pamate Maximoj kuprines su princesem ir ko tik nesiuliau -niekas nwtinka. Nu ir nusprendziau, kad tegu turisi, netiks pirksim nauja. Bet kokia patenkinta, vezasi visiems parodyti biggrin.gif
Andro
doh.gif Ar pastebėjot kad sąsuvinių lapai labai ploni, kur gal prekiauja kitų firmų nei maksimoj ir Rimi, kad būtų storesni lapai, nes rašalinis, nors ir geras truputį išsilieja. Kuprinės dar tokios Delsey firmos yra-pailgos ir labiau kvadrato. Sakė pailgos tempia žemyn vaikui svoris esantis dugne. Yra berniukiškų ir mergaitiškų, man kokybė tai atrodo thumbup.gif Kaina tai g.gif 159. Radau Akropoly....
grazina111
Labai neblogu kupriniu yra senukuose , lerlitos firmos , tik su paveiksleliais nekas , kainuoja nuo 70 iki 140 lt,
Devyndarbe
O jezau,mamos ar jus keliaujat vasara,mes pvz. budami Slovakijoje Poprade sunui nupirkom kuprine "NHL" su 2 metu garantija(pardaveja dar kiso cekiuka,kad mol griztumem jeigu ka,pasikeist), jau ketvirti metai sunus eis,jam jau tiesa pasakius ji pabodo,bet vaizdas liuks, uztrauktukai metaliniai,kiseneles net gerimo buteliukui,pinigine ir pan. du didziuliai skyriai,o kuprines nugara ortopedine-masazine blink.gif dirzai kvepuojantys platus,ir spalvos thumbup.gif rankena gumuota,dugnas ir su guminem apsaugom,kaina tik 90LT. Taip sakant mes naudinga su reikalingu suderinom blush2.gif ax.gif 4u.gif
georgiana
kazkaip apmire mokykliniu prekiu pirmokams tema doh.gif
Rasa1
O sakykit kokia sportine apranga pirmokui pirkti ? kokie turetu but kedukai ? ka pirkote ir ko praso mokytojai ? smile.gif
mingam
buvau šiandien savo pirmokėlei pirkti kuprinės. Na, apvaikščiojom visą Akropolį, pasirinkimas tai jau laabai menkas, pasiruošus buvau pirkti iki 200 Lt, tai nupirkom už 139 Žaislu planetoj lego firmos. Kiek ziurejau tai ir man ir maniškei si labiausiai prie sirdies buvo (nu labai jau grazi), tik tiek kad nėra labai lengva, o siaip nugara pakietinta, dugnas pakietintas, dirzai platus, ir nera labai didele, o tai kai kitas matavosi, kuprine zemiau sedynes doh.gif . O kaip nesiosis matysim. Siaip tai as labiausiai norejau porfelio tipo, keturkampos, bet kad tokias tai tik Senukuose maciau, Lerlitc firmos, bet jau piesiniai doh.gif doh.gif dar berniukiškos nieko, bet mergaitėm tai labai nekas, o ypac kai maniškei visokiu barbiu, bratciu ir t.t. manija. O ecco tarpkitko labai nusivyliau kuprine, nebuvau jos mačiusi, tik skaičiau atsiliepimu, tai siandien apciupinejau gyvai biggrin.gif . Na kuprine kaip kuprine, mano galva tikrai neverta 160 Lt, jei neklystu , bet kurioj parduotuvej tokio tipo iki 100 lt yra, nors ciaip man ecco produkcija patinka
Dar neminėti šioj temoj buvo šokiu bateliai, pas mus irašyta į sąrašą.
radvileee
Nors rugsėjo 1-oji dar toli, bet jau pradedu galvoti apie mokyklines prekes. Gal mamos gali pasidalinti patirtimi, kas geriau kūno kultūros pamokoms kedukai ar sportbačiai? Kokį plunksnakotį pirkti? Kokią kuprinę?
ziogiux
QUOTE(radvileee @ 2009 06 01, 09:37)
Nors rugsėjo 1-oji dar toli, bet jau pradedu galvoti apie mokyklines prekes. Gal mamos gali pasidalinti patirtimi, kas geriau kūno kultūros pamokoms kedukai ar sportbačiai? Kokį plunksnakotį pirkti? Kokią kuprinę?
*

kuprinę pirmokui pirkau taip vadinamą "ortopedinę", su kieta, pagal stuburą "išlankstyta" nugarėle, ji brangesnė, bet liko dar ir kitiems metams, perkeris geriausias herlitz firmos, toks su bumbuliuku ant galo- rašo puikiai, lengvutis, gumuotas thumbup.gif O sportbačiai paprasti medžiaginiai su guminiu paduku.
Upokšnis
QUOTE(Andro @ 2007 08 16, 19:41)
doh.gif Ar pastebėjot kad sąsuvinių lapai labai ploni, kur gal prekiauja kitų firmų nei maksimoj ir Rimi, kad būtų storesni lapai, nes rašalinis, nors ir geras  truputį išsilieja. Kuprinės dar tokios Delsey firmos yra-pailgos ir labiau kvadrato. Sakė pailgos  tempia žemyn vaikui svoris esantis dugne. Yra berniukiškų ir mergaitiškų, man kokybė tai atrodo  thumbup.gif  Kaina tai g.gif  159. Radau Akropoly....
*

Geriausi sąsiuviniai APP firmos, jie storesniais lapais. Taip pat neblogi Krauklitis. O xpoints tai visiškas š...
~Gitana~
Mano antroji dukrytė, taip pat bus pirmokė, kadangi jau vieną buvo pirmokė , tai patirties šiek tiek yra ir per daug dėl nieko nestresuoju, galiu pasidalinti sąrašiuku kurį gavome mokykloje.

Kuprines mes užsisakėme, Lietuvoje nepirkau, nes pas mus kainos labai jau "išpūstos".

Pirmaklasio kuprinė:
Plunksninė :2 parkeriai (nepirkit pigių, nes lies rašalą ir gret suluš), 2 nudrožti pieštukai (mes jų visada turėdavome daugiau), drožtukas, trintukas, liniuotė (geriau medinė, nes jei reikia brėžti liniją rašaliniu parkeriu rašalo perteklius susigeria į liniuotės kraštą ir netepa sąsiuvinio), spalvoti pieštukai, nors sąrašėlyje nurodyti stori, turim ir storus, ir plonus, spalvotos kreidelės mes perkame aliejines, žirklutės, flomasterai, knygų ir pratybų aplankalai (tų visada perku daug , nes dydžiai visiškai neatitinka).
Sąsvinukai rašymui ir matematikai, perku ne slidžiais lapais, būna tokie ant jų ilgiau džiūsta rašalas ir didesnė tikimybė išsiteplioti rankas rankas ir sąsiuvinį ir dar žiūrėkit, kad nebūtų labai ploni lapai, nes rašalas vyresnėlei persigerdavo per kelis lapus, nes jie kol įpranta rašyti spaudžia plunksną.
Natų sąsiuvinis, abipusis spalvotas popierius, akvarelė, guašas, piešimo sąsiuvinis (geriau storesniais lapais), klijai (sausi ir lipalas).
Krepšelis sportiniai aprangai (kai vyresnioji buvo pirmokė reikalavo, kad jis būstų lininis), ilga sportinė apranga, trumpa sportinė apranga, sportiniai bateliai (kadangi mano mažiukė dar nemoka užsirišti pirksiu lengvus medžiaginius be raištelių) ir šokių bateliai .
atene23
Sveiki,as taip leisiu savo pirmaja dukryte i pirma klase ir del to labai jaudinuos.Tas sarasiukas tai labai gerai.Dekui smile.gif
vastulka
QUOTE(~Gitana~ @ 2009 06 19, 12:56)
Mano antroji dukrytė, taip pat bus pirmokė, kadangi jau vieną buvo pirmokė , tai patirties šiek tiek yra ir per daug dėl nieko nestresuoju, galiu pasidalinti sąrašiuku  kurį gavome mokykloje.

Kuprines mes užsisakėme, Lietuvoje nepirkau, nes pas mus kainos labai jau "išpūstos".

Pirmaklasio kuprinė:
Plunksninė :2 parkeriai (nepirkit pigių, nes lies rašalą ir gret suluš), 2 nudrožti pieštukai (mes jų visada turėdavome daugiau), drožtukas, trintukas, liniuotė (geriau medinė, nes jei reikia brėžti liniją rašaliniu parkeriu rašalo perteklius susigeria į liniuotės kraštą ir netepa sąsiuvinio), spalvoti pieštukai, nors sąrašėlyje nurodyti stori, turim ir storus, ir plonus, spalvotos kreidelės mes perkame aliejines, žirklutės, flomasterai, knygų ir pratybų aplankalai (tų visada perku daug , nes dydžiai visiškai neatitinka).
Sąsvinukai rašymui ir matematikai, perku ne slidžiais lapais, būna tokie ant jų ilgiau džiūsta rašalas ir didesnė tikimybė išsiteplioti rankas rankas ir sąsiuvinį ir dar žiūrėkit, kad nebūtų labai ploni lapai, nes rašalas vyresnėlei persigerdavo per kelis lapus, nes jie kol įpranta rašyti spaudžia plunksną.
Natų sąsiuvinis, abipusis spalvotas popierius, akvarelė, guašas, piešimo sąsiuvinis (geriau storesniais lapais), klijai (sausi ir lipalas).
Krepšelis sportiniai aprangai (kai vyresnioji buvo pirmokė reikalavo, kad jis būstų lininis), ilga sportinė apranga, trumpa sportinė apranga, sportiniai bateliai (kadangi mano mažiukė dar nemoka užsirišti pirksiu lengvus medžiaginius be raištelių) ir šokių bateliai .
*

Laba diena,
Norėjau paklausti, o kur Jūs užsisakėte kuprinę? ax.gif
Pasišiaušęs

QUOTE(vastulka @ 2009 07 17, 16:45)
Laba diena,
Norėjau paklausti, o kur Jūs užsisakėte kuprinę? ax.gif
*

ir aš to paties noriu paklaust 4u.gif
Daredi
Laba diena
Sužinojau, kad liepos 27-rugpjūčio 1 ar 3 dienomis Panoramoje Office 1 rengia kuprinių mugę. Nutariau nuvažiuoti, pasižvalgyti, galbūt kažkokios nuolaidos bus ar dar kas nors. Nuvažiavau ir gavau lengvą šoką doh.gif Kokybiškos, atitinkančius visus reikalavimus kuprinės kainuoja maždaug 280-450 litų. Tos pigesnės tai be jokios papildomos komplektacijos, o tos virš 400 lt tai su papildoma komlektacija: maišelis fizinei aprangai, pilnas penalas, piniginė, specialus buleliukas gėrimui ir indas priešpečiams. Nu bet mano fantazija niekaip neneša, kad kuprinė gali kainuoti 450 litų.
Galbūt čia tik man buvo šokas, gal kitiems ir normalu biggrin.gif Bet tiek aš negaliu skirti pinigų kaip besistengčiau.

Todėl ir aš noriu paklausti, iš kur siuntėtės ir kiek kainavo kuprinė?
vastulka
QUOTE(Daredi @ 2009 07 29, 09:44)
Laba diena
Sužinojau, kad liepos 27-rugpjūčio 1 ar 3 dienomis Panoramoje Office 1 rengia kuprinių mugę. Nutariau nuvažiuoti, pasižvalgyti, galbūt kažkokios nuolaidos bus ar dar kas nors. Nuvažiavau ir gavau lengvą šoką doh.gif Kokybiškos, atitinkančius visus reikalavimus kuprinės kainuoja maždaug 280-450 litų. Tos pigesnės tai be jokios papildomos komplektacijos, o tos virš 400 lt tai su papildoma komlektacija: maišelis fizinei aprangai, pilnas penalas, piniginė, specialus buleliukas gėrimui ir indas priešpečiams. Nu bet mano fantazija niekaip neneša, kad kuprinė gali kainuoti 450 litų.
Galbūt čia tik man buvo šokas, gal kitiems ir normalu biggrin.gif Bet tiek aš negaliu skirti pinigų kaip besistengčiau.

Todėl ir aš noriu paklausti, iš kur siuntėtės ir kiek kainavo kuprinė?
*

Man parašė adresą www.amazon.com.
Bet ar aš ieškoti nemoku blush2.gif , ar ten nėra pradinukams kuprinių g.gif .
O dėl kainų Office1, tai sutinku, kad labai jau didelės. Ir ta komplektacija neaišku kokios kokybės. Gal Į tuščią kuprinę susipirkti viską bus pigiau ir kokybiškiau g.gif g.gif g.gif
ziogiux
QUOTE(vastulka @ 2009 07 31, 15:23)
Gal Į tuščią kuprinę susipirkti viską bus pigiau ir kokybiškiau g.gif  g.gif  g.gif
*

tikra tiesa. Pirkau pernai savo pirmakleckiui nepigią kuprinę, tai tik maišelį fizinio aprangai ir naudojo. Komplekte dar buvo ir penalas su priemonėm, ir dėžutė sumuštiniams, gertuvė, pakabukas raktams, bet jie taip ir prastovėjo visus metus stalčiuje- penalas buvo labai didelis ir nepatogus, ir tos gertuvės nebuvo nereikalingos. Manau, neprašausit pro šalį, jei viską pirksit atskirai - išsirinksit, kas praktiška ir kas patinka vaikui:)
zuzanele
Svarbiausia, kad vaikui patiktų... mirksiukas.gif
Upokšnis
QUOTE(ziogiux @ 2009 08 01, 17:12)
tikra tiesa. Pirkau pernai savo pirmakleckiui nepigią kuprinę, tai tik maišelį fizinio aprangai ir naudojo. Komplekte dar buvo  ir penalas su priemonėm, ir dėžutė sumuštiniams, gertuvė, pakabukas raktams, bet jie taip ir prastovėjo visus metus stalčiuje- penalas buvo  labai didelis ir nepatogus,  ir tos gertuvės nebuvo nereikalingos. Manau, neprašausit pro šalį, jei viską pirksit atskirai - išsirinksit, kas praktiška ir kas patinka vaikui:)
*

Maniškis viską naudojo: ir penalą trijų dalių, ir gertuvę, ir sportinį maišelį. Pastebėjau, kad gerti nešiodavosi didžioji dauguma klasės vaikų unsure.gif Tai ji labai pravertė thumbup.gif
Maira
Radau kuprines HAMA, kurias ir PANORAMOJE kuprinių mugėje parduoda.
http://www.tornistry.net/Owieczka-k50-0-3-price_rev.html
Čia lyg ir šiek tiek pigiau smile.gif
ravesa
Tikrai puikiu ir labai kokybisku kupriniu yra www.mytoys.de . Pilnos komplektacijos- su penalu, maiseliu aprangai ir pan. akcijine kainuoja 49.99 EUR . kaune tokia pacia be priedu maciau uz 450 lt smile.gif)))
Maira
Radau Herlitz kuprinę Real prekybos centre Lenkijoje: http://www.real.pl/promocje.php. Antras reklaminio laikraštuko puslapis. Tokia pati Panoramoje virs 300 lt:)
vastulka
QUOTE(Maira @ 2009 08 06, 07:02)
Radau Herlitz kuprinę Real prekybos centre Lenkijoje: http://www.real.pl/promocje.php. Antras reklaminio laikraštuko puslapis. Tokia pati Panoramoje virs 300 lt:)
*

O kaip pasiekti tą parduotuvę g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.