Atsiprašau, tačiau daugelis patarimų ne visai tikslūs (pvz., kodėl reikia dekoruoti abi dalis, kodėl servetėlę reikia klijuoti išvirkščią, argi nežinoma, kad servetėlę visur ir visada galima klijuoti abiem pusėmis, išskyrus tuos atvejus, kai piešinyje yra kaligrafija, muzikinis raštas, laikrodžio atvaizdas? ir kt.) Patarti dėl šio laikrodžio dekoravimo, vadinasi, už autorę kažką nuspręsti, nes negali būti vienareikšmiškų sprendimų ir rekomendacijų. Viena, ką norisi patarti tai įgyti patirties ant mažesnių, paprastesnių objektų, tada imtis tokio sudėtinio projekto, kitaip tariant, mokytis ne ant šio laikrodžio.
ruteliauskas
2011 02 09, 16:45
QUOTE(bite @ 2011 02 09, 17:23) Atsiprašau, tačiau daugelis patarimų ne visai tikslūs (pvz., kodėl reikia dekoruoti abi dalis, kodėl servetėlę reikia klijuoti išvirkščią, argi nežinoma, kad servetėlę visur ir visada galima klijuoti abiem pusėmis, išskyrus tuos atvejus, kai piešinyje yra kaligrafija, muzikinis raštas, laikrodžio atvaizdas? ir kt.) Patarti dėl šio laikrodžio dekoravimo, vadinasi, už autorę kažką nuspręsti, nes negali būti vienareikšmiškų sprendimų ir rekomendacijų Viena, ką norisi patarti tai įgyti patirties ant mažesnių, paprastesnių objektų, tada imtis tokio sudėtinio projekto, kitaip tariant, mokytis ne ant šio laikrodžio. kažkodėl šiandien nepavyksta patylėti  nesakiau,kad reikia dekoruoti abi dalis, rašiau savo subjektyvią nuomonę(kaip ir pažymėjau savo poste)...galbūt neteisingai suformulavau mintį dėl servetėlės klijavimo, dėkui, kad patikslinot
K_margo
2011 02 09, 18:13
Merginos, nesipykit!!! Kas yra atvirkstinis klijavimo budas, jau zinau, turiu knyga apie dekupaza  Vakar visa vakara studijavau. Na, gal sis daiktas ir sudetingas dekoracijai, bet jis tiesiog nebetinka man po remonto, ir norejau pabandyti pritaikyti prie dabartines sienos. Vakar uzsisakiau priemones dekupazui, bandysiu kazka daryti... Taciau patarimu ir minciu vis dar laukiu!!!O kaip del plastikines dalies? ar viska galiu daryti su tom paciom priemonem, kaip ir stiklui?Cia servetele, neberodo pirmojoje zinuteje 
ruteliauskas
2011 02 09, 19:57
QUOTE(K_margo @ 2011 02 09, 19:13) O kaip del plastikines dalies? ar viska galiu daryti su tom paciom priemonem, kaip ir stiklui?
plastikui tinka įprastos dekupažui priemonės, nėra nieko specialaus p.s. ir aš pirmąją dėžutę su šita servetėle dariau, ech...
rosebud1
2011 02 10, 13:42
QUOTE(Angele69 @ 2010 12 29, 17:35) Žiauriai grąžu ir dovanoti tokį smagu 
K_margo
2011 02 23, 15:31
Idedu savo pirmaji darbeli 
Gomerta
2011 02 25, 16:09
Grazu  ... Gerai ziurisi tos saulegrazos, ir skilimas man patinka  Mano manymu, puikiai pavyko
rosebud1
2011 02 27, 09:38
gražiai gavosi laikrodukas
labai patiko daugumos jūsų darbai.
gretusiu
2011 02 27, 16:32
Klausimas - jei noriu dekoruoti stiklinius remelius nuotraukai, kokius klijus naudoti? Ar reikia specialiu stiklui? Kaip suprantu, specialus jie tik del to, kad juos reikia "kepti"? Ar galima klijuoti paprastais dekupazo klijai, ar jie isskaidres?
Specialūs jie dėl to, kad juos užkepus paskui dekoruotą daiktą galima plauti. O paprastų klijų, naudojamų paveikslėlio klijavimui ne išskaidrėjimo reikia labiausiai tikėtis ar sekti (jie be abejonės išskaidrės), o įvertinti tai, ar reikės atsparumo vandeniui. Jei ne-tinka ir paprasti.
K_margo
2011 03 01, 15:51
QUOTE(Gomerta @ 2011 02 25, 17:09) Grazu  ... Gerai ziurisi tos saulegrazos, ir skilimas man patinka  Mano manymu, puikiai pavyko  Na, labai malonu, kad patinka
kristianija
2011 03 01, 23:07
Jau laikrodukas mmmmmmmm
treciadiene3
2011 03 13, 13:20
sveikos, o kiek kartu mazdaug reikia lakuot lekste, kad poto galeciau ja plauti?
ruteliauskas
2011 03 13, 16:57
QUOTE(treciadiene3 @ 2011 03 13, 14:20) sveikos, o kiek kartu mazdaug reikia lakuot lekste, kad poto galeciau ja plauti? galimybė plauti priklauso ne nuo lako sluoksnių skaičiaus, o nuo pačio lako, t.y. jis turi būti atsparus vandeniui, be to, reikia atkreipti dėmesį,kad ne visi lakai yra tinkami sąlyčiui su maistu
treciadiene3
2011 03 13, 17:56
as turiu atsparu vandeniui laka, o dekupazinau su atvirkstiniu dekupazu
treciadiene3
2011 03 13, 19:22
QUOTE(K_margo @ 2011 02 23, 17:31) Idedu savo pirmaji darbeli   labai grazus darbelis  o koki cia laka itrukiams formuoti naudojot? aisku, jeigu nepaslaptis
ruteliauskas
2011 03 13, 19:32
QUOTE(treciadiene3 @ 2011 03 13, 18:56) as turiu atsparu vandeniui laka, o dekupazinau su atvirkstiniu dekupazu  tada lakuokit tiek sluoksnių,kol rezultatas tenkins (kai jau malonu bus į ranką paimt lygaus pagrindo lėkštę) ir sėkmingo naudojimo
gretusiu
2011 03 15, 12:39
Ar yra toks rasiklis, piestukas, konturas, kuriuo galiu rasyti ant sampano taures ir jo nereikia kaitinti?
Mozaika.
2011 03 20, 11:29
Sveikos  lakavau lėkštę sendinimo laku, bet jis toks nepermatomas, labai skirias nuo visos lėkštės  jei dažyčiau ar klijuočiau servetėlę, manau tas skirtumas matytųsi. O jei užpurkščiau sintetiniu laku ar pasidarytų permatomas tas sendinimas?
Koks lakas ir kokia darbų eiga? Nepriklausomai nuo šių klausimų, manau, toks drumstumas gavosi dėl didelio kontrasto (juodos spalvos). Nemanau, kad bet kokie sekantys sluoksniai (tame tarpe ir purškiamo lako) buvusiuosius pakeis, t.y., padarys skaidriais. Yra kaip yra. Kaip suprantu, čia-tiesioginis, ne atvirkštinis dekoravimas?
Mozaika.
2011 03 21, 19:01
atvirkštinis  naudojau vandens pagrindo DECO craqueleur effet mosaique. Ant lėkštės auksiniu kontūru nupiešiau paveikslą ir tepiau pirmą, po to antrą laką. Ant kitų medžiagų jis labai gražiai skyla, bet ant stiklo ne, dariau jau penktą kartą (anksčiau lakavau visą lėkštę keliais būdais, 3 kartus ploviau viską, bet vistiek neišėjo). Ta juoda spalva tik fonas už lėkštės, šiaip ji vis dar permatoma
lekitra
2011 03 25, 12:09
Mergaites, labas norejau paklausti, ar Kaune yra mergaiciu, kurios uzsiimtu papuosti du butelius vestuviu dovanai tevams? kokia butu kainyte bent mazdaug? su nuotraukomis gal, ar dar kaip graziai ir pan?
Gintarine Ledi
2011 03 28, 12:04
mano pirmas blynas ant stiklo...dar yra kur tobulėti, bet visai patiko 
Tobulėti visada yra kur  Šiaip atrodo labai neblogai (nepaisant to, kad servetėlė susigarankščiavo), tik su tuo buteliu kamščiu tai darykite ką nors, nes jis visą vaizdą gadina  Apklijuokite, apsukite kuom nors.
Gintarine Ledi
2011 03 29, 08:03
 taip, taip, su tuo kamštuku tai čia dar nebaigta  patiko komentaras  darykit ką nors...  servetėlė susigarankščiavo, tiesa bado akis, net nz, pasidalinkit patarimais, kaip geriau pradėti ją klijuoti? išpradžių su vandeniu sudrėkinau, o paskui klijus tepiau, bet per paveiksliuko dydi to tiesumo nepavyko išgauti..
ruteliauskas
2011 03 29, 08:18
QUOTE(Gintarine Ledi @ 2011 03 29, 08:03)  taip, taip, su tuo kamštuku tai čia dar nebaigta  patiko komentaras  darykit ką nors...  servetėlė susigarankščiavo, tiesa bado akis, net nz, pasidalinkit patarimais, kaip geriau pradėti ją klijuoti? išpradžių su vandeniu sudrėkinau, o paskui klijus tepiau, bet per paveiksliuko dydi to tiesumo nepavyko išgauti..  būtinai parodykit,kai jau ir kamštis bus paslėptas (man butelio forma labai patiko  ) raukšleles šiek tiek sumažinti galima patrinant švitriniu popieriumi...aš klijuodama didesnius plotus servetėlę keliose vietose įplėšiu (pagal piešinio linijas), žodžiu naudoju tą patį būdą kaip klijuojant ant kalėdinių burbulų ar kiaušinių
Gintarine Ledi
2011 03 29, 13:25
 va, tikrai, koks geras patarimas, net nepagalvojau iplesyti...reiks pasiskaityti kaip ant gaubtu pavirsiu klijuoti, cia toks ekspromtu buvo, reikia, tuoj bus
QUOTE(efauto @ 2010 06 24, 00:25) Sveika gal jus ir pagal uzsakymus ekoruojate taures vestuvems? labai laukiu atsakymo i az. arba gal yra ir kitu paneliu kurios dekoruoja taures labai lauksiu jusu zinuciu
kristianija
2011 06 11, 21:50
O tauriu grozis, suzaveta
QUOTE(kristianija @ 2011 06 11, 21:50) O tauriu grozis, suzaveta  jei cia skirta mano taurem, tai nuosirdziai dekoju
erikapra
2011 07 15, 22:33
QUOTE(aurelija_ma @ 2010 09 20, 19:24) niu ir as pasirodau su buteliukais brendzio saugojimui  Uploaded with ImageShack.usSveiki,gal pardavimui toki butelaiti pagaminumet? Man krikstynom reiketu
labutis nuo to laiko kaip susipazinau su dekupazu  visi buteliai yra grazinami  jau kitaip turbut net nebeisivaizduoju ju kelius sventinius butelaicius ir jums noreciau parodyti Krikstynu sveikinimo sampanas  prazydes aguonomis sampaniukas  Rozinis sampanas
Montekrista
2011 08 29, 12:47
Man taurės be galo gražios.
QUOTE(Montekrista @ 2011 08 29, 12:47) Man taurės be galo gražios. apie mano taures kalbat?  tada labai labai ačiū  ta proga įkelsiu dar vieną porą vestuvinių (tik nuotrauka nelabai ryški, nes ne pati fotkinau..)
efauto, labai gražu  Ta proga ir aš pasirodysiu... Dariau draugės vestuvėms, norėjo kuklių. Motyvą derinau prie nuotakos puokštės, kurioje dominuos rugiai
Montekrista
2011 08 29, 15:21
Taip, tos. Man taur4s apskritai atrodo be galo tinkamos puo6ybai. Originalu, švelnu, gražu. Pasakiška. Elijos taip pat labai patiko. Naudingi daiktai puošiami.
ELIJA, dėkoju tik aš labiau tai vadinu dekoru, o ne dekupažu  nes pačio dekupažo čia nelabai daug
Osera, štai kur radau tavo darbus  Kaip visada  tie tavo butelaičiai. Ir aš vieną iš jų turiu  , o, kadangi turinys jau išgertas, naudoju, kai darau saldžias gėlytes ir kiekvieną puokštę darydama tave prisimenu Efauto , Elija, nuostabiai švelnūs darbai
daw.4423
2011 10 05, 11:01
efauto, įspūdingos taurės
QUOTE(daw.4423 @ 2011 10 05, 11:01) efauto, įspūdingos taurės dekoju is visos sirdies
dekupazavau stikline lekste pirmiausia sendinau, paskui dekupazo paveiksliukais klijavau nudaziau 5 kartus, bet is blogos puses vistiek matosi tiek sendinimas (stambus), tiek paveiksliuku konturai. kuo uztepti, kad nesimatytu?
Latimerija.
2012 03 04, 20:43
sveikos. norejau pasiklausti kokius dazus naudojat dazant stikla. nes bandziau nudazyti stikline sausainiu puodyne, bet kai tepiau antra sluoksni dazu tai pirmasis sluoksnis pradejo luptis. isdziuves buvo gerai (dziuvo pora dienu  ) naudojau akrilinius dazus. gal stiklui reikia naudoti kitokius? buciau labai dekinga
sobieska
2012 03 04, 21:20
QUOTE(Latimerija. @ 2012 03 04, 21:43) gal stiklui reikia naudoti kitokius? Naudojami tie patys dažai, kaip dirbant su medžiu.
Stiklui dažyti tinka tie patys akriliniai dažai, kaip ir medžiui, bet... Viskas priklauso nuo to, kokio funkcionalumo daiktas. Jei tik dekoratyvios paskirties, - tai tie akriliniai, o jei reiktų patvaraus dekoro-arba specialūs dažai stiklui, arba jau minėtas akrilas su stiklui skirto mediumo priemaiša pagal instrukciją prie mediumo. Jei daikto paskirtis dekoratyvi, tuomet svarbu dar ir padengimas akrilu. Čia labai neprošal gruntas (gali būti universalus, tinkantis visiems paviršiams) ir svarbu akrilo padengimo būdas. Stiklinio daikto niekad gerai nenudažysim teptuku. Geriau kempinėlė tapšnojant. Dengiama tiek sluoksnių, kiek reikia puikiam rezultatui. Tai priklauso nuo dažų, nuo sluoksnių storio ir kt. Žodžiu, žiūrim, ką turim ir dažom tol, kol pilnai ir lygiai padengiama. Sėkmės
Latimerija.
2012 03 07, 13:44
apie tai kad teptuku nieko gero nesigauna tai jau pastebejau  todel naudojau kempinele. pirmas sluoksnis dazu gavosi normaliai. viskas isdziuvo grazei. bet dar reikejo vieno sluoksno dazu. tai va juos tepant pradejo luptis pirmasis sluoksnis  tai jei gerai supratau tai butinai reikia naudoti grunta arba akrila pries dazant kaz nenusiluptu dazai?
Manau, luposi dėl neišdžiuvusio pirmojo sluoksnio. Stikliniai daiktai ne taip, kaip medis, MDF, kartonas, medžio lukštas ir kiti paviršiai, į save nieko nesugeria ir daug ilgiau džiūsta. Dar svarbu pats dažymas. Nereiktų kempinėle ilgai tapšnoti vienoje vietoje, taip nesunku ir atmirkyt. Lygiai taip kaip ir nereiktų į jau nudažytus plotelius sugrįžti ką nors pataisyti...taip pat gali "nusiraitoti", nes pirmas sluoksnis dažų jau yra gavęs šviežios drėgmės. Rašau smulkmeniškai ir, rodos, viskas taip sudėtinga. Geriausia būtų pasiimti kokį stiklainį ir eksperimentuot, kol jau užsimerkus viskas išeis užtikrintai. Nieko čia sudėtingo nėra, bet reikia, kad ir akis, ir ranka, ir galva pajaustų, kas vyksta...
Latimerija.
2012 03 08, 13:39
na pirma karta kai taip ivyko tai ir as galvojau gal tas sluoksnis buvo normaliai neisdziuves. tada viska nuploviau ir per nauja bandziau. tai antra sluoksni tepiau po poros dienu (vis laiko nerasdavau). na ir gavosi taip pat. dabar kazkaip pagalvojau gal kartais dazai per skysti buvo  einu isbandysiu ant stiklainio. aciu uz pagalbas
kristynka*
2012 03 12, 13:43
QUOTE(ELlJA @ 2011 08 29, 14:19) efauto, labai gražu  Ta proga ir aš pasirodysiu... Dariau draugės vestuvėms, norėjo kuklių. Motyvą derinau prie nuotakos puokštės, kurioje dominuos rugiai  o su kuo cia piesta ? atsiprasau kad foto cituoju
|
|