Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Dekupažas ant stiklo
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai > Dekupažas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
bite
Atsiprašau, tačiau daugelis patarimų ne visai tikslūs (pvz., kodėl reikia dekoruoti abi dalis, kodėl servetėlę reikia klijuoti išvirkščią, argi nežinoma, kad servetėlę visur ir visada galima klijuoti abiem pusėmis, išskyrus tuos atvejus, kai piešinyje yra kaligrafija, muzikinis raštas, laikrodžio atvaizdas? ir kt.)
Patarti dėl šio laikrodžio dekoravimo, vadinasi, už autorę kažką nuspręsti, nes negali būti vienareikšmiškų sprendimų ir rekomendacijų.
Viena, ką norisi patarti tai įgyti patirties ant mažesnių, paprastesnių objektų, tada imtis tokio sudėtinio projekto, kitaip tariant, mokytis ne ant šio laikrodžio.
ruteliauskas
QUOTE(bite @ 2011 02 09, 17:23)
Atsiprašau, tačiau daugelis patarimų ne visai tikslūs (pvz., kodėl reikia dekoruoti abi dalis, kodėl servetėlę reikia klijuoti išvirkščią, argi nežinoma, kad servetėlę visur ir visada galima klijuoti abiem pusėmis, išskyrus tuos atvejus, kai piešinyje yra kaligrafija, muzikinis raštas, laikrodžio atvaizdas? ir kt.)
Patarti dėl šio laikrodžio dekoravimo, vadinasi, už autorę kažką nuspręsti, nes negali būti vienareikšmiškų sprendimų ir rekomendacijų
Viena, ką norisi patarti tai įgyti patirties ant mažesnių, paprastesnių objektų, tada imtis tokio sudėtinio projekto, kitaip tariant, mokytis ne ant šio laikrodžio.
*

kažkodėl šiandien nepavyksta patylėti ax.gif
nesakiau,kad reikia dekoruoti abi dalis, rašiau savo subjektyvią nuomonę(kaip ir pažymėjau savo poste)...galbūt neteisingai suformulavau mintį dėl servetėlės klijavimo, dėkui, kad patikslinot 4u.gif

K_margo
Merginos, nesipykit!!!
Kas yra atvirkstinis klijavimo budas, jau zinau, turiu knyga apie dekupaza thumbup.gif Vakar visa vakara studijavau.
Na, gal sis daiktas ir sudetingas dekoracijai, bet jis tiesiog nebetinka man po remonto, ir norejau pabandyti pritaikyti prie dabartines sienos.
Vakar uzsisakiau priemones dekupazui, bandysiu kazka daryti...
Taciau patarimu ir minciu vis dar laukiu!!!

O kaip del plastikines dalies? ar viska galiu daryti su tom paciom priemonem, kaip ir stiklui?

Cia servetele, neberodo pirmojoje zinuteje

user posted image

user posted image
ruteliauskas
QUOTE(K_margo @ 2011 02 09, 19:13)
O kaip del plastikines dalies? ar viska galiu daryti su tom paciom priemonem, kaip ir stiklui?

plastikui tinka įprastos dekupažui priemonės, nėra nieko specialaus mirksiukas.gif

p.s. ir aš pirmąją dėžutę su šita servetėle dariau, ech...
rosebud1
QUOTE(Angele69 @ 2010 12 29, 17:35)
Žiauriai grąžu ir dovanoti tokį smagu thumbup.gif
*

drinks_cheers.gif
K_margo
Idedu savo pirmaji darbeli smile.gif
user posted image
Gomerta
Grazu wub.gif ... Gerai ziurisi tos saulegrazos, ir skilimas man patinka 4u.gif Mano manymu, puikiai pavyko 4u.gif
rosebud1
gražiai gavosi laikrodukas smile.gif
Enija
labai patiko daugumos jūsų darbai. thumbup.gif
gretusiu
Klausimas - jei noriu dekoruoti stiklinius remelius nuotraukai, kokius klijus naudoti? Ar reikia specialiu stiklui? Kaip suprantu, specialus jie tik del to, kad juos reikia "kepti"? Ar galima klijuoti paprastais dekupazo klijai, ar jie isskaidres?
bite
Specialūs jie dėl to, kad juos užkepus paskui dekoruotą daiktą galima plauti.
O paprastų klijų, naudojamų paveikslėlio klijavimui ne išskaidrėjimo reikia labiausiai tikėtis ar sekti (jie be abejonės išskaidrės), o įvertinti tai, ar reikės atsparumo vandeniui. Jei ne-tinka ir paprasti.
K_margo
QUOTE(Gomerta @ 2011 02 25, 17:09)
Grazu wub.gif ... Gerai ziurisi tos saulegrazos, ir skilimas man patinka 4u.gif  Mano manymu, puikiai pavyko 4u.gif
*

Na, labai malonu, kad patinka smile.gif
kristianija
Jau laikrodukas mmmmmmmm thumbup.gif 4u.gif
treciadiene3
sveikos, o kiek kartu mazdaug reikia lakuot lekste, kad poto galeciau ja plauti?
ruteliauskas
QUOTE(treciadiene3 @ 2011 03 13, 14:20)
sveikos, o kiek kartu mazdaug reikia lakuot lekste, kad poto galeciau ja plauti?
*

galimybė plauti priklauso ne nuo lako sluoksnių skaičiaus, o nuo pačio lako, t.y. jis turi būti atsparus vandeniui, be to, reikia atkreipti dėmesį,kad ne visi lakai yra tinkami sąlyčiui su maistu mirksiukas.gif
treciadiene3
as turiu atsparu vandeniui laka, o dekupazinau su atvirkstiniu dekupazu smile.gif
treciadiene3
QUOTE(K_margo @ 2011 02 23, 17:31)
Idedu savo pirmaji darbeli smile.gif
user posted image
*

labai grazus darbelis thumbup.gif o koki cia laka itrukiams formuoti naudojot? aisku, jeigu nepaslaptis blush2.gif
ruteliauskas
QUOTE(treciadiene3 @ 2011 03 13, 18:56)
as turiu atsparu vandeniui laka, o dekupazinau su atvirkstiniu dekupazu smile.gif
*

tada lakuokit tiek sluoksnių,kol rezultatas tenkins (kai jau malonu bus į ranką paimt lygaus pagrindo lėkštę) ir sėkmingo naudojimo 4u.gif
gretusiu
Ar yra toks rasiklis, piestukas, konturas, kuriuo galiu rasyti ant sampano taures ir jo nereikia kaitinti?
Mozaika.
Sveikos smile.gif lakavau lėkštę sendinimo laku, bet jis toks nepermatomas, labai skirias nuo visos lėkštės doh.gif jei dažyčiau ar klijuočiau servetėlę, manau tas skirtumas matytųsi. O jei užpurkščiau sintetiniu laku ar pasidarytų permatomas tas sendinimas?

user posted image
bite
Koks lakas ir kokia darbų eiga?
Nepriklausomai nuo šių klausimų, manau, toks drumstumas gavosi dėl didelio kontrasto (juodos spalvos).
Nemanau, kad bet kokie sekantys sluoksniai (tame tarpe ir purškiamo lako) buvusiuosius pakeis, t.y., padarys skaidriais.
Yra kaip yra.
Kaip suprantu, čia-tiesioginis, ne atvirkštinis dekoravimas?
Mozaika.
atvirkštinis smile.gif naudojau vandens pagrindo DECO craqueleur effet mosaique. Ant lėkštės auksiniu kontūru nupiešiau paveikslą ir tepiau pirmą, po to antrą laką. Ant kitų medžiagų jis labai gražiai skyla, bet ant stiklo ne, dariau jau penktą kartą (anksčiau lakavau visą lėkštę keliais būdais, 3 kartus ploviau viską, bet vistiek neišėjo). Ta juoda spalva tik fonas už lėkštės, šiaip ji vis dar permatoma
lekitra
Mergaites, labas 4u.gif

norejau paklausti, ar Kaune yra mergaiciu, kurios uzsiimtu papuosti du butelius vestuviu dovanai tevams? kokia butu kainyte bent mazdaug? su nuotraukomis gal, ar dar kaip graziai ir pan? ax.gif
Gintarine Ledi
mano pirmas blynas ant stiklo...dar yra kur tobulėti, bet visai patiko smile.gif

user posted image
ELlJA
Tobulėti visada yra kur smile.gif Šiaip atrodo labai neblogai (nepaisant to, kad servetėlė susigarankščiavo), tik su tuo buteliu kamščiu tai darykite ką nors, nes jis visą vaizdą gadina 4u.gif Apklijuokite, apsukite kuom nors.
Gintarine Ledi
biggrin.gif taip, taip, su tuo kamštuku tai čia dar nebaigta biggrin.gif patiko komentaras biggrin.gif darykit ką nors...biggrin.gif
servetėlė susigarankščiavo, tiesa bado akis, net nz, pasidalinkit patarimais, kaip geriau pradėti ją klijuoti? išpradžių su vandeniu sudrėkinau, o paskui klijus tepiau, bet per paveiksliuko dydi to tiesumo nepavyko išgauti.. verysad.gif
ruteliauskas
QUOTE(Gintarine Ledi @ 2011 03 29, 08:03)
biggrin.gif taip, taip, su tuo kamštuku tai čia dar nebaigta biggrin.gif patiko komentaras biggrin.gif darykit ką nors...biggrin.gif
servetėlė susigarankščiavo, tiesa bado akis, net nz, pasidalinkit patarimais, kaip geriau pradėti ją klijuoti? išpradžių su vandeniu sudrėkinau, o paskui klijus tepiau, bet per paveiksliuko dydi to tiesumo nepavyko išgauti.. verysad.gif
*

būtinai parodykit,kai jau ir kamštis bus paslėptas (man butelio forma labai patiko mirksiukas.gif )
raukšleles šiek tiek sumažinti galima patrinant švitriniu popieriumi...aš klijuodama didesnius plotus servetėlę keliose vietose įplėšiu (pagal piešinio linijas), žodžiu naudoju tą patį būdą kaip klijuojant ant kalėdinių burbulų ar kiaušinių ax.gif
Gintarine Ledi
smile.gif va, tikrai, koks geras patarimas, net nepagalvojau iplesyti...reiks pasiskaityti kaip ant gaubtu pavirsiu klijuoti, cia toks ekspromtu buvo, reikia, tuoj bus biggrin.gif
Januse
QUOTE(efauto @ 2010 06 24, 00:25)
pagaliau sulaukiau nuotrauku is nesenai vykusiu vestuviu wink.gif kaip ir sakiau, dekoravau taures tai progai wink.gif
user posted image
user posted image
naudojau ryzini popieriu, dariau is modelino mazytes gelytes, dar su perlo ir aukso spalvos konturais pripiesiau paraitymu ir dar mazesniu gelyciu ir ant kojeles isplatejimo dejau stambuji, granuliuota serksna(nors nuotraukose nelabai galima ji iziureti). ai dar naudojau skysta serksna perejimui nuo ppieriaus i stikla.
*

Sveika gal jus ir pagal uzsakymus ekoruojate taures vestuvems? labai laukiu atsakymo i az.

arba gal yra ir kitu paneliu kurios dekoruoja taures labai lauksiu jusu zinuciu
kristianija
O tauriu grozis, suzaveta wub.gif thumbup.gif
efauto
QUOTE(kristianija @ 2011 06 11, 21:50)
O tauriu grozis, suzaveta wub.gif  thumbup.gif
*

jei cia skirta mano taurem, tai nuosirdziai dekoju 4u.gif
erikapra
QUOTE(aurelija_ma @ 2010 09 20, 19:24)
niu ir as pasirodau su buteliukais  brendzio saugojimui  biggrin.gif
user posted image

Uploaded with ImageShack.us
*

Sveiki,gal pardavimui toki butelaiti pagaminumet? Man krikstynom reiketu thumbup.gif
Osera
labutis

nuo to laiko kaip susipazinau su dekupazu ax.gif visi buteliai yra grazinami wub.gif jau kitaip turbut net nebeisivaizduoju ju blush2.gif

kelius sventinius butelaicius ir jums noreciau parodyti smile.gif

Krikstynu sveikinimo sampanas

user posted image

prazydes aguonomis sampaniukas bigsmile.gif

user posted image

Rozinis sampanas

user posted image

Montekrista
Man taurės be galo gražios.
efauto
QUOTE(Montekrista @ 2011 08 29, 12:47)
Man taurės be galo gražios.
*

apie mano taures kalbat? bigsmile.gif tada labai labai ačiū 4u.gif

ta proga įkelsiu dar vieną porą vestuvinių (tik nuotrauka nelabai ryški, nes ne pati fotkinau..)

user posted image

4u.gif 4u.gif 4u.gif
ELlJA
efauto, labai gražu 4u.gif Ta proga ir aš pasirodysiu... Dariau draugės vestuvėms, norėjo kuklių. Motyvą derinau prie nuotakos puokštės, kurioje dominuos rugiai
user posted image
Montekrista
Taip, tos. Man taur4s apskritai atrodo be galo tinkamos puo6ybai. Originalu, švelnu, gražu. Pasakiška. Elijos taip pat labai patiko. Naudingi daiktai puošiami.
efauto
ELIJA, dėkoju 4u.gif

tik aš labiau tai vadinu dekoru, o ne dekupažu ax.gif nes pačio dekupažo čia nelabai daug 4u.gif
bus_ka
Osera, štai kur radau tavo darbus biggrin.gif Kaip visada thumbup.gif tie tavo butelaičiai. Ir aš vieną iš jų turiu tongue.gif , o, kadangi turinys jau išgertas, naudoju, kai darau saldžias gėlytes ir kiekvieną puokštę darydama tave prisimenu wub.gif

Efauto , Elija, nuostabiai švelnūs darbai wub.gif
efauto
bus_ka 4u.gif 4u.gif 4u.gif
daw.4423
efauto, įspūdingos taurės wub.gif
efauto
QUOTE(daw.4423 @ 2011 10 05, 11:01)
efauto, įspūdingos taurės wub.gif
*

dekoju is visos sirdies 4u.gif wub.gif
Gegas
dekupazavau stikline lekste
pirmiausia sendinau, paskui dekupazo paveiksliukais klijavau
nudaziau 5 kartus, bet is blogos puses vistiek matosi tiek sendinimas (stambus), tiek paveiksliuku konturai. kuo uztepti, kad nesimatytu?
Latimerija.
sveikos. norejau pasiklausti kokius dazus naudojat dazant stikla. nes bandziau nudazyti stikline sausainiu puodyne, bet kai tepiau antra sluoksni dazu tai pirmasis sluoksnis pradejo luptis. isdziuves buvo gerai (dziuvo pora dienu blush2.gif ) naudojau akrilinius dazus. gal stiklui reikia naudoti kitokius? buciau labai dekinga 4u.gif
sobieska
QUOTE(Latimerija. @ 2012 03 04, 21:43)
gal stiklui reikia naudoti kitokius?
*

Naudojami tie patys dažai, kaip dirbant su medžiu.
bite
Stiklui dažyti tinka tie patys akriliniai dažai, kaip ir medžiui, bet...
Viskas priklauso nuo to, kokio funkcionalumo daiktas. Jei tik dekoratyvios paskirties, - tai tie akriliniai, o jei reiktų patvaraus dekoro-arba specialūs dažai stiklui, arba jau minėtas akrilas su stiklui skirto mediumo priemaiša pagal instrukciją prie mediumo.
Jei daikto paskirtis dekoratyvi, tuomet svarbu dar ir padengimas akrilu. Čia labai neprošal gruntas (gali būti universalus, tinkantis visiems paviršiams) ir svarbu akrilo padengimo būdas. Stiklinio daikto niekad gerai nenudažysim teptuku. Geriau kempinėlė tapšnojant. Dengiama tiek sluoksnių, kiek reikia puikiam rezultatui. Tai priklauso nuo dažų, nuo sluoksnių storio ir kt. Žodžiu, žiūrim, ką turim ir dažom tol, kol pilnai ir lygiai padengiama.
Sėkmės smile.gif
Latimerija.
apie tai kad teptuku nieko gero nesigauna tai jau pastebejau ax.gif todel naudojau kempinele. pirmas sluoksnis dazu gavosi normaliai. viskas isdziuvo grazei. bet dar reikejo vieno sluoksno dazu. tai va juos tepant pradejo luptis pirmasis sluoksnis doh.gif tai jei gerai supratau tai butinai reikia naudoti grunta arba akrila pries dazant kaz nenusiluptu dazai? g.gif
bite
Manau, luposi dėl neišdžiuvusio pirmojo sluoksnio. Stikliniai daiktai ne taip, kaip medis, MDF, kartonas, medžio lukštas ir kiti paviršiai, į save nieko nesugeria ir daug ilgiau džiūsta.
Dar svarbu pats dažymas. Nereiktų kempinėle ilgai tapšnoti vienoje vietoje, taip nesunku ir atmirkyt. Lygiai taip kaip ir nereiktų į jau nudažytus plotelius sugrįžti ką nors pataisyti...taip pat gali "nusiraitoti", nes pirmas sluoksnis dažų jau yra gavęs šviežios drėgmės.
Rašau smulkmeniškai ir, rodos, viskas taip sudėtinga.
Geriausia būtų pasiimti kokį stiklainį ir eksperimentuot, kol jau užsimerkus viskas išeis užtikrintai.
Nieko čia sudėtingo nėra, bet reikia, kad ir akis, ir ranka, ir galva pajaustų, kas vyksta...wink.gif
Latimerija.
na pirma karta kai taip ivyko tai ir as galvojau gal tas sluoksnis buvo normaliai neisdziuves. tada viska nuploviau ir per nauja bandziau. tai antra sluoksni tepiau po poros dienu (vis laiko nerasdavau). na ir gavosi taip pat. dabar kazkaip pagalvojau gal kartais dazai per skysti buvo g.gif einu isbandysiu ant stiklainio. aciu uz pagalbas 4u.gif
kristynka*
QUOTE(ELlJA @ 2011 08 29, 14:19)
efauto, labai gražu  4u.gif  Ta proga ir aš pasirodysiu... Dariau draugės vestuvėms, norėjo kuklių. Motyvą derinau prie nuotakos puokštės, kurioje dominuos rugiai
user posted image
*

o su kuo cia piesta ? g.gif
atsiprasau kad foto cituoju
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.