Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kambariniai spygliuočiai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Flora
SoftKiss
Sveikos...
Iškart atsiprašau jei tokia tema buvo, bet tikrai aš jos neradau..
vyras gavo dovanų kambarinę gėlę kuri atrodo kaip eglutė. Jos pavadinimo nežinau...Prie gėlės aprašymo nebuvo...
gal kas galėtumet padėt man. Patart kaip ją prižiūrėt, laistyt ir tt. Kokia šviesą ji mėgstą..Ir pasakyt koks jos pavadinimas...
Dėkui.
Kukė
Įtariu, kad kalba eina apie araukariją. Pasižiūrėkit čia: http://www.botanikos-sodas.vu.lt/lt/index....ntys:Araukarija
SoftKiss
Dėkui...
Tikrai čia tas augalas...Dabar žinoriu sutuo augalu kaip elgtis...
Tik va klausimas iškilo o iškur žinoti kokia drėgmė kambaryje?
Kukė
Visada prašom 4u.gif
O dėl drėgmės - tai žiemą kambariuose šildomuose visada sausa, todėl reikėtų purkšti. Vasarą drėgnumas didesnis, dauguma gėlių ir be purškimo gerai jaučiasi, nebent būtų kokių spec. poreikių.
aurakaj
QUOTE(kuke @ 2005 08 03, 17:25)
Įtariu, kad kalba eina apie araukariją. Pasižiūrėkit čia: http://www.botanikos-sodas.vu.lt/lt/index....ntys:Araukarija
*

Koks grazus augalelis thumbup.gif
As tai labai noreciau kanadine eglute augint kambary, bet pagalvojau, kad turbut nieko is to nesigaus sad.gif kur man ja reiktu kist, kai isaugs iki lubu g.gif ir kazin ar ji isvis kambary augtu... g.gif
prabegom
Turiu tokia ideja: auginti koki spygliuoti (pusi, kalnapuse gal ax.gif ) dideliam vazone, tam, kad vasaromis puostu terasa, o per Kaledas butu galima inesti vidun, papuosti ir pradziuginti vaikus.

Gal kas auginote taip? Kokie auginimo ypatumai? Ar cia jau bonsas?
Marzde
Ne bonsas. Auginamas panasiai kaip ir visos geles,vasara gausiai laistyti,ziema mazai,ziema daznai nupurksti.Jiem zeme rugstesne turi buti,ant maiso parasyta spygliuociam ir karpyti. Reiketu konkreciau parasyti koki spygliuoti turi,turesi. smile.gif Yra tokios mazos eglutes,jos letai auga ir kt.kurie tinka auginti vazone.
elos
Aš nuo pavasario auginu nykštukinę pušį ir puskiparisį (ar greičiau pustuję biggrin.gif) (tikslūs pavadinimai namie). Kol kas auga. Prie marzdės komentaro galiu pridėti, kad tręšti 1-2 kartus per metus ir žiemai vazoną apkūtoti, kad šaknys nenušaltų. Mėgsta saulutę. Tinkamiausios įvairios lėtai augančios nykštukinės veislės (pvz. per 10 m. užauga 1 metrą ar pan.).
Marzde
Ai,visai pamirsau apie trasas. blush2.gif
elos
jei įdomu ir reikės daugiau info, tai išrašyčiau iš savo turimos literatūros. O gal kas nors jau ne vienus metus augina spygliuočius balkone ar terasoj ir galėtų pasidalinti patirtimi? g.gif
LT saulele

Iškeliu temą į viršų, nes labai reikia patarimo:

Per Kalėdas nusipirkom eglutę vazone. Nesinori man jos numarinti verysad.gif , bet aš neauginus jokių gėlių, tai nelabai ką ir žinau verysad.gif blush2.gif Dabar ta eglutė pradėjo leisti naujus spygliukus - ataugėles (nežinau, kaip pavadint doh.gif ). Bet jos spygliai stiprokai byra... Kaip prižiūrėti? Pavasarį norėčiau kaime pasodinti, jei ji nelabai gali augti vazone, o gal galima visgi auginti vazone g.gif , tik persodint į didesnį? Ar reikia patręšti dabar tą eglutę kokiomis trąšomis? Kažkur skaičiau, kad negalima, kai labai šalta jos laikyt kieme, balkone, tai laikau kambaryje unsure.gif

Lauksiu patarimų 4u.gif
espera
o kokia eglute pirkot? ar paprasta lietuviska is misko iskasta, ar pvz is senuku kazkokia? jei paprasta musu misko eglute, tai galesit ir i lauka persodint laisvai - su visom vazono zemem.
jei spygliai neruduoja, o tik byra, tai manau, kad nieko blogo, o tresti tai dar nereikia. beje, labai atsargiai su trasom, mano kedrui spygliuociu trasos, nors ir super mazu kiekiu, sugebejo saknis apdegint ar ka ten padaryt, kad po tresimo jis numiro.
na o jei eglute pirkot pvz senukuose, tai reiktu paziuret, kas ant informacinio lipduko parasyta. nes ten daug dekoratyviniu silta klimata medtansciu buvo parduoti. ir as tokia turiu - tai va tokia eglute neskirta musu klimatui ir lauke pas mus nusaltu, tiesa pasakius, jai jau 10 laipsniu silumos buvo per vesu.. na tai jei dekoratyvine, tai vazone tik ir galit augint smile.gif
LT saulele

ant lapelio parašyta taip:
EGLĖ DYGIOJI
(sidabrinė) 0,40-0,60
Augintojas: VĮ Dubravos eksperimenrinė - mokomoji miškų urėdija.

Čia Senukuose pirkom, tik sako, kad tokių eglių kažkaip būna šaknys per trumpos persodint unsure.gif , bet man taip norisi šitą eglutę išsaugoti ir auginti, gal pradėtų pagaliau ir pas mane gėlių rastis ax.gif blush2.gif
espera
na pas mane kitokia eglute is senuku. jusiske matyt galima ir i lauka sodint, o jei ji letaauge, tai dar ir namie galit ilgai dziaugtis. pagal pavadinima meginkit info ieskot arba i ta medelyna pasiskambinkit, pakonsultuos tiksliau
LT saulele
QUOTE(vilke @ 2006 02 07, 12:33)
i ta medelyna pasiskambinkit, pakonsultuos tiksliau
*

super idėja thumbup.gif , reiks taip ir padaryti rolleyes.gif
Uno
Aha, as irgi tikejausi senukuose vazone pirkta eglę arba kambary augint kalėdoms, arba, jei nelabai patiks kambary, persodinti kaime, bet kai taip nurudavo spygliukai, tai jau susitaikiau su mintim, kad nebeatsigaus. Aš irgi buvau girdėjusi, kad kalėdoms "senukai" iškasa paprasčiausiu eglučių, apkapoja šaknis kad tik tilptų į vazona, o tiek yra per daug ir tokios eglutės nebeprigyja. Jei ką nors guodžiančio išgirsi paskambinusi į girininkiją, pasidalink... ax.gif
espera
gal perlaistei, kad nurudavo. daug gali buti priezasciu. jei eglute is girininkijos, tai nesamone, kad nukapota butu, pas juos vazonuose bet kada gali medziu isigyti ir sodint kur nori.
kaisa
aš jau antrą kartą gaunu dovanų eglutę iš Danijos. Pirma nubyrėjo,liko stagaras bet pumpurai dar yra...Dar laikau, o kitą manau kieme sodint, gal ji negali kambary augt g.gif Gal kas susidūrėt Nordmann Fir Christmas Tree nu nei kaip nerandu kokias augimo sąlygas mėgsta doh.gif
Ziezirba
siandien is gelininkystes bandymu stoties atveze man eglute vazone smile.gif taigi dabar auginu spygliuoti biggrin.gif
katukas
Užsiauginau ir aš nemažą naminę eglę - araukariją. Tik va vietos jai bute mažoka unsure.gif. Gal kuri eglių mylėtoja norėtų tokio augaliuko mirksiukas.gif. Jos aukštis apie 80 cm., kai kurios šakos siekia 60 cm. Tik jos nelabai proporcingai išaugusios, o ir kotas kreivokas blush2.gif.
Jei kas susidomėjot - rašykit į AŽ, susitarsim mirksiukas.gif.
O čia jos nuotraukytė:
user posted image
sketisss
labuka visoms augalu myletojoms,
esu naujoke tikiuosi pataikysiu parasyt ax.gif as taip pat auginu spygliuoti namie,tik beda kad nezinau kas tai per aparatas g.gif taiva gal kas mate ir zino sita mano augintini wub.gif hm tik va niekaip negaliu ikelt
doh.gif
sketisss
http://s222.photobucket.com/albums/dd290/s...irmilena004.jpg
nuva pabandysiu ikelt,gal kas dar uzsuksit cia ir pasakysit ka as cia auginu:)
Galiuncik
QUOTE(sketisss @ 2007 10 01, 14:04)
http://s222.photobucket.com/albums/dd290/s...irmilena004.jpg
nuva pabandysiu ikelt,gal kas dar uzsuksit cia ir pasakysit ka as cia auginu:)
*

sveiki,cia yra kipariso rusys,bet kokia nezinau blush2.gif ,o gal zinot kokia jo prieziura 4u.gif
ewidenta
na va kai ysigijome "egle dygioji" is uab "jusu sodui" clap_1.gif clap_1.gif uzsukau ir as cia kad rasti kokios nors info kaip ja dabar laistyt ir priziuret... bet taip ir nesupratau kas kiek laiko laistyt ir ar vasara galiu palikt ja pvz balkone? g.gif gal kas turit kokios info? blush2.gif 4u.gif
^nataly^
unsure.gif na merginos o gal ir jum kuriai taip atsitiko unsure.gif Mūsų eglutė pradėjo ruduoti ,bet ne spygliai o pats kamienas is kurio auga šakos verysad.gif pradėjo mesti visai zalias šakutes g.gif jau auginam kokius 3metus bydavo viskas gerai.bet šią žiena labai šilta namuose g.gif gal todėl.vasara ji buvo balkone paaugo daugiau nei įprasta o dabar džiūsta doh.gif

ie labai sakai pradėjo bėgti ,seniau taip nebegdavo.na gal padsit merginos ,ir pavyks išgelbėti mūsų augaliuka.
surminas
Nors čia ir ne kambarinis , bet spygliuotis.Čia maumedžiai.Pasodinti iš sėklų vasarą. user posted image 4u.gif
ewidenta
QUOTE(surminas @ 2007 12 08, 22:06)
Nors čia ir ne kambarinis , bet spygliuotis.Čia maumedžiai.Pasodinti iš sėklų vasarą. user posted image 4u.gif
*

kokie fainuciai wub.gif
Nija
Gal kuri bandėt daugint araukariją? Ar pavyko? Ir kokios tos paslaptys? Liko tik viršūnė pas mane - apačia per vasaros atostogas pasimirė... Tai galvoju, gal pavyktų kaip išaugint. Vienok skaičiau kad mėgėjams sunkiai tepavyksta...
pupo
gal kas susiduret su tokia problemele?

user posted image

jau beveik kaip metai turim araukarija, pavasari buvo persodinta, viskas buvo puiku bet vasaros pradzioje pradejo glebti vargse. vietos keitimas nepadejo, dabar persodinom, bet nezinom ar pades. gal kas turit dar kokiu patarimu kas cia per problema galetu but??? purskiam visais sezonais verysad.gif
irise
QUOTE(ewidenta @ 2007 12 12, 00:45)
kokie fainuciai  wub.gif
*

tikrai labai simpatiskai atrodo wub.gif

mes auginam is senuku pirkta sidabrine eglute ax.gif kol kas laikosi thumbup.gif
Zydriuke
sveikos 4u.gif
Stoju i jusu kluba thumbup.gif
Nusipirkau Kaledom eglute, nu tokia mazute, tokia grazute... sakiau iki kitu metu uzaugsim.. Is tikro, net nezinau, nei kokios ji veisles, buvo lapelis, bet turbut ismeciau doh.gif
Bandysim kazkaip.. as manau geriausia jas auginti keramikiniuose vazonuose...
O eglutes galima karpyti? Nes as senelio klausiau, tai sake, jos ne tujos ir joms nelabai turetu patikti..
Speigė
Eglutes galima karpyti ir formuoti, tik reikia palaukti pavasario, kai jos daug ūglių "išvaro" smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.