QUOTE(Inga654 @ 2009 02 27, 14:16)
O aš vakar pasidariau, tik dar česnakiuko įdėjau biškutį ir duonytės nekepinau
QUOTE(Ritandra @ 2009 02 27, 09:09) laba ryta, sakykit ta lavasa kaip sukat jis ir jum buna toks nestangrus? ar tik man? man jis toks pabyrejes, nesusiklijaves buna As lavasa istepu lydytu sureliu paskui salotos lapo dedu , ar kumpio ar siaip kokios mesytes ir nelaikau saldytuve , bet iskarto plaustau to plonu dantytu duonai pjauti skirtu peiliu.
žinot ką, šiandien specialiai ėjau į maximą ieškot kalmaro, jokiam pavidale neradau
lavašas man skanu, bet jau atsivalgiau matyt, senokai nedariau ir netraukia QUOTE(Vikucce @ 2009 02 27, 16:49) O aš vakar pasidariau, tik dar česnakiuko įdėjau biškutį ir duonytės nekepinau idejau kazkada cesnako tai vyras isdurnino kad kukuruzai (saldu) ir cesnakas nesiderina. nors man ir su cesnaku kazkiap netaip. as pikantiskas darau jei noriu su cesnaku. kalmaro ir as varau i rimi prabangei kalmarus valgysim per krize ![]() ![]() ![]() ![]() Salotos, labai gaivios ir skanios Dedu: pekino salota, kukuruzai, pomidoras, paprika, ir "panevezio karstai rukyta file" (rekomenduotina) viska maisom su majonezu helmans (salotu, yra foto) su kitu tikrai bus neskanu,pati isbandziau, o ant virsaus kepta duona uzdengiam tikrai super. P.s pirkau tu kalmaru, ale rimtai kaina juokinga, eisiu pakepint ziuresiu kaip skonis QUOTE(Nerytė @ 2009 02 28, 01:01) 400 g mokejau atrodo netoli 4 lt tik QUOTE(Ritandra @ 2009 02 27, 23:37) 400 g mokejau atrodo netoli 4 lt tik nu geras tikrai juokinga kaina uz tiek "mesos" QUOTE(Nerytė @ 2009 02 28, 14:02) nu geras tikrai juokinga kaina uz tiek "mesos" taip, guminis darosi Neryte, papasakok, kaip tu tuos bulvinius čipsus išpjaustei? mačiau tavo albumiuke QUOTE(JoanaS @ 2009 02 28, 15:11) QUOTE(Nerytė @ 2009 02 28, 15:23) aga, apsilankiau, su drauge seilėjomes abi QUOTE(Nerytė @ 2009 02 28, 14:02) nu geras tikrai juokinga kaina uz tiek "mesos" įkišiu ir aš savo trigrašį dėl tų kalmarų, nes pakankamai dažnai juos perkam ("Norfoje"). Tai nieko ten labai stebėtino, nes nėra dideli tie gabaliukai, o be to ten file, o ne čiuptuvėliai juk... O dėl ruošimo, tai aš juos pamarinuoju keletą valandų citrinos sultyse, pjaustytuose svogūnuose su šiek tiek druskos. Tik prieš kepant (kepu ant alyvuogių aliejaus) nusausinu, nes kitaip, kaip ir kažkas minėjo - jie spragsi. Kartais apvolioju miltuose kartu su sezamo sėklom, tada pasidengia plutele. Valgom su ryžiais ir majonezo+česnako+pomidorų pastos+krapų+baziliko padažiuku. Skanu QUOTE(JoanaS @ 2009 02 28, 15:43) aga, apsilankiau, su drauge seilėjomes abi acha, pabandyk, as ta iranki irgi is mamos nugriebiau QUOTE(Linucia @ 2009 02 28, 19:32) JoanaS paziurejo ten kur niekam nerodau QUOTE(JoanaS @ 2009 02 28, 19:35) nerytė kuria savo puslapiuką, kai turės, manau tikrai sužinosim visos, aš truputį kitaip pažiūrėjau QUOTE(mickute7 @ 2009 02 28, 20:43)
Rūkyta žuvį iškaulinau, supjausčiau porą virtų kiaušinių, svogūnų ir majonezas .
QUOTE(mickute7 @ 2009 03 01, 16:50) Rūkyta žuvį iškaulinau, supjausčiau porą virtų kiaušinių, svogūnų ir majonezas . as i tokia misrainyte dedu dar ryziu ir priklausomai kokio turiu agurko, arba sviezio be odos arba is stiklainio koki...
Silkė su obuoliais.Supjaustau porą,raudoną svogūną,obuolius sutarkuoju su burokinę tarką, viską sumaišau su majonezu.Man skanu
![]() O čia mano atradimas Forminė duona, sūris,dešra ![]()
Nu ką padariau vis tik tuos sumuštinukus su svogūnų, skanūs gavosi tik va kas valgė tai visi sakė jog būtų apti geriausia užkanda prie degtinės
Ir įdaryti kiaušiniai, kiaušinių virti tryniai su majonezu svogūno laiškiukais, agurku ant viršaus marinuotos alyvuogės, niam niam ![]() Atsiprašau už prastą nuotraukos kokybę Papildyta: Dar sumuštinukų, vieni su ikrais kiti su lašiša, toste duona apskrudinau ir patepiuas sviestu ![]()
oj, kaip uzsimaniau silkes
tatedo kaip noreciau tu kiausinuku, o seiles iki zemes istyso
Neryte o ten su svogūniuku sumuštinukai kur yra sakyk kokį ten kremą purškei per konditerinį švirkštą, ir beje kur gauti nusipirkti jį ?
Savaitgalį dariau mišrainę "ANANASAS"
Originalus receptas yra čia Gal kas nesupranta rusiškai, tai parašysiu receptuką Mišrainei reikės: 2-3 virtų bulvių, 3 virtų kiaušinių, 100 g fermentinio sūrio, 2-3 vnt marinuotų agurkų, svogūno mėlyno( galima bet kokio) , 1 virtos vištienos šlaunelės, svogūnų laiškų puošimui, graikiškų riešutų puselių, majonezo, druskos, pipirų. Bulves, kiaušinius, sūrį - sutarkuoti, agurkus, vištieną, svogūną - supjaustyti kubeliais. Į pailgą lėkštę sluoksniuoti, kad gautųsi forma, panaši į ananasą: bulvės kiaušiniai majonezas druska, pipirai pagal skonį vištiena svogūnai majonezas druska, pipirai agurkai sūris majonezas graikiški riešutai svogūnų laiškai Leisti mišrainei pastovėti kokias 2 val ir skanauti ![]() ![]() QUOTE(Leilla @ 2009 03 03, 09:12) Neryte o ten su svogūniuku sumuštinukai kur yra sakyk kokį ten kremą purškei per konditerinį švirkštą, ir beje kur gauti nusipirkti jį ? taip tai tepamas varsks surelis. Kiek zinau LT bent maximoj tikrai galima nusipirkti TUREK produkcijos, tai paskutini karta naudojau ju firmos tepama varskes sureli
QUOTE(daivaP @ 2009 03 03, 15:26) Savaitgalį dariau mišrainę "ANANASAS" Originalus receptas yra čia Gal kas nesupranta rusiškai, tai parašysiu receptuką Mišrainei reikės: 2-3 virtų bulvių, 3 virtų kiaušinių, 100 g fermentinio sūrio, 2-3 vnt marinuotų agurkų, svogūno mėlyno( galima bet kokio) , 1 virtos vištienos šlaunelės, svogūnų laiškų puošimui, graikiškų riešutų puselių, majonezo, druskos, pipirų. Bulves, kiaušinius, sūrį - sutarkuoti, agurkus, vištieną, svogūną - supjaustyti kubeliais. Į pailgą lėkštę sluoksniuoti, kad gautųsi forma, panaši į ananasą: bulvės kiaušiniai majonezas druska, pipirai pagal skonį vištiena svogūnai majonezas druska, pipirai agurkai sūris majonezas graikiški riešutai svogūnų laiškai Leisti mišrainei pastovėti kokias 2 val ir skanauti ![]() ![]() liuks ideja,ir QUOTE(daivaP @ 2009 03 03, 17:26) Liux ideja, butinai pasinaudosiu
labai idomi ananaso ideja
TUNO UŽKANDĖLĖ
Pekino kopūstas Konservuotas tunas savo sultyse Pomidorai Virti kiaušiniai Svogūnas Alyvuogės Majonezas Pekino kopūstą išmaišyti su majonezu, druska ir pipirais, sudėti lėkštės viduryje. Ant viršaus paskleisti nuspaustą tuną. Pabarstyti svogūno žiedais ir alyvuogėmis. Aplink išdėlioti kiaušinius ir pomidorus. Labai patogu valgyti- isideda svečiai pomidorų , kiaušinio ir po to salotelių iš viduriuko kas kiek nori. Be to laisvai galima pasiruošti ir iš anksto- ne taip pavandenyja, jei viską sumaišytume... Skanaus
Na jus visos saunuoles
Labai liuks receptukai
as kalmaru ziedelius volioju miltuose gerai ir kepu karstam aliejuj- labai gerai gaunasi, man skanu.. ir labai dar man patinka juru gerybiu kokteiliuka saldyta taip pakept- atsildai, uzbarstai truputi druskytes ir miltuose gabaliukus apvilioju ir i karsta alieju paskrudinti QUOTE(semke @ 2009 03 05, 12:32) ar cia tas kokteiliukas kur daug ir ivairiu gerybiu prideta, toks nelabai isvaizdus? O siaip tai labai aciu visoms SM QUOTE(Nerytė @ 2009 03 05, 13:52) dabar belieka tik kaskart papildyt prisiziurejau, uzsimaniau valgyt ir nusprendziau ka nors is tavo patiekaliuku pasigamint (jei turesiu jegu po darbo grizus siaip tikrai fainiai QUOTE(Gintarėja @ 2009 03 05, 18:09) QUOTE(vilimena @ 2009 03 05, 18:35) Neryte, jau ne karta isitikinau, esate auksiniu ranku meistre. Viskas nuostabiai atrodo Aciu uz puikius receptukus QUOTE(ew_a @ 2009 03 05, 18:43) idomu o sitie laiveliai su juoda ikra tiktu? yra kas bandziusiu? su kuria skaniau su juoda ar raudona, o gal cia tie ikrai tik del papuosimo dedasi tiktu, nes as man rodos net prie tu laiveliu buvau ikelus kitas nuotraukas su juodais ikrais. cia jau skonio reikalas su kuriais skaniau, man baigesi raudoni, sudejau su juodais ir taip pat staigiai dingo
įdedu man patikusį bei gal jums praversiantį receptuką
čia ne spurgos Įdarytos figos Dvylika džiovintų figų pusę val. stiprioje mirkyti juodoje arbatoje. Nusausinti, perpjauti. Įdaryti kremu iš 50 gr. mėlynojo sūrio, 50 gr. tepamo varškės sūrio ir 25 gr. Maskarponės sūrio. Papuošti susmulkintais riešutais ar karamele. maskarponės nedėjau. nuotraukoje papuošta su karamele, gal skaniau su riešutais, bent jau man.
QUOTE(irutinka @ 2009 03 06, 17:33) jei nori ikelti tiesiai per kompa tai visu pirma nuotrauka turi susimazinti, po to paspausti atsakyti ir beveik paciam gale lango rasi prisegti faila langeli, ji paspaudus prisegsi norima nuotrauka ir paspausi ikelti si prieda CIA VISKAS AISKIAU BUS PARODYTA
kazkur internete aptikau labai smagia uzkndele, bisskuka pavarijavus gavos:
lydytas surelis / lasisa /cesnakas/ raugintas agurkas. (viska smulkiai supjauschius sumaisyt su sureliu) arba varskes kremas / lasisa / cesnakas / zalumynai pjaustyta bulka mazias gabaliukais susiverti i bliuda, aliejas, prieskoniu ivairiu (mano mylimi meksikietishki ir sverienos) - ismaisius ant kepimo skardos- ir pakepint. iskepus bulkai deti ant virsaus ale uztepele. ![]()
Paskutiniu metu prie vyno valgom mes baklazana
supjauscius apkepu ant rapsu aliejaus,tada sluoksniuoju ir pabarstau druska ,cesnaku ir dedu sviezio salavijo,uzpilu likusiu aliejum .uzdengiu plevele ir i saldytuva parai. ![]() o valgom uzsidedami ant ciabatos duonos..nu man labai skanu,ypac reikia cesnako nepagaileti
Gimtadieniui dariau keletą užkandėlių:
Lavašas išteptas Panemunių lydytu sūreliu, bei apibarstytas juodais ir raudonais ikrais ![]() Iš arčiau: ![]() Ant krekerių užteptas parduotuvinis vištienos skonio užtepas ![]() Į didelius čipsus pridėta pirktinės mišrainės:
Pradejau cituot, bet net pasimeciau
Tiek grozybiu, tiek skanumynu Aguoneles baklazancikai tai isvis
Na sis dalykelis manau tikrai tinka vakareliams, nors nebutinai turi buti saltas! Man skanu ir katik issimtas is orkaites, vietoj filo teslos galite naudoti kinietiskus WONTON arba plonai iskociota sluoksniuota tesla ( isbandziau
Grybu ir kreminio surio uzkepele Filo tesla supjaustyti skvadrateliais ir suteti 2-3 sluoksnius i keksiuku forma. Supjaustyti kelis sampinjonus, sumaisyti su kreminiu suriu arba tinka ir varske arba fetos suris ir kiausiniu, ciobreliu ir rozmarinu. Sudeti i teslos puodelius, apibarstyti tarkuotu fermentiniu suriu ir kepti apie 25-30 min 180C orkaiteje. Skanaus! Ai, dar nepamirskit druskos ir pipiru ir daug meiles! |