Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Šalti užkandžių receptai su nuotraukomis 3
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Užkandžiai ir sriubos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
rusaite
Na, darbstuoleles, dirbam ir rodomes toliau smile.gif
user posted image
Kibinai sekmadienio pusryciam 4u.gif
200 gr. riebalu( bet kokiu: margarino, sviesto ar grynu tauku, su jais dar geriau gaunasi)
100 gr. grietines, geriau riebesnes
2 kiausiniai
miltu, mazdaug 3 stiklines
1 kiausinis kibinu aptepimui
Atsaldytus riebalus sutarkuoti i miltus ir gerai juos istrinti tarp ranku. Po to sudeti kitus produktus ir suminkyti. Gaunasi labai trapus ir skanus!
rusaite
biggrin.gif idaro net neparasiau, manau kiekviena zino, kad deti reikia mesos. Jau cia manau kiekvienos seimininkes skonio reikalas ar malta mesa, ar smulkiai pjaustyta.
KibirVibir
O ankstesniu Recepu su nuotraukomis temu nuorodu irgi nereikia, nes kiekvienos seimininkes reikalas susirasti?
Desė
norejau paklaust kokio mazdaug storio iskocioji ir kiek laiko kepti
rusaite
Iskocioju tesla nestorai, kokiu triju milimetru ir kepu elektrinej orkaitej 35 minutes.
*Spyglė*

merginos,sukeltit ir nuorodas i senas temas...juk pacioms bus patogiau ieskotis mirksiukas.gif

rika3
vafliukai su riesutais.Nusiperki vafliu,juos supjaustai kaip nori,pateti majonezu,bet ne per daugiausiai nes istis,uzbarstai smulkintais suriais riesutais ir i orkaite 2min.reikia labai sekti kad nesudegtu.Orkaiteje reikia tik kad majonezas issilydytu
Papildyta:
silke,svodunu krepseliuose.Is svoguno ispjaustom gele,istraukiam,ir pamarinuojam,is vakaro,vanduo,actas ir cukrus,tirpale.
paskui sudadam,silke,morka,pupeles,majonezas ir kepciukas,prieskoniai
Joana
QUOTE(rika3 @ 2009 02 09, 14:04)

ooo, kokie vaizdeliai bigsmile.gif wub.gif aš vaflius taip darau, tik su aitriosios paprikos miltukais ir kmynais thumbup.gif
silsta
Nu jau silkė marinuotam svogūne atrodo pasakiškai. Dar nematyta ir negirdėta!
Įsivaizduojau jau, kaip skanu. Būtinai bandysim. Ačiu už receptuką. 4u.gif
Koruklu
Mano sios dienos pietus: Pomidoru ir fetos surio salotos su svieziomis zolelemis.

reikia:

2 pomidoru
2 skilteliu cesnako
fetos surio
druskos, pipiru
krapu ir petrazoliu ( labai tiktu bazilikas ar oreganas)
po 1 v.s. alyvuogiu aliejaus ir balzamiko acto.

user posted image
daivaP
QUOTE(rika3 @ 2009 02 09, 14:04)

Puikūs užkandėliai thumbup.gif
Aš vafliukus darau su malta paprika ir krapais, skanu drinks_cheers.gif
Nerytė
o as labai megstu gaivias salotoas, labai panasias seniau valgydavau (gal ir dabar dar yra ax.gif ) Pizza Jazz thumbup.gif

kopustas, agurkas, pomidoras, prievagrybiai, kumpis, kietai virtas kiausinis, cesnakinis-majonezinis padazas, sv. laiskai dekoracijai. viska supjaustyti juostelemis, uzpilt padazu, pasiimti prancuzisko batono riekele ir skanaus

user posted image
suntea7
QUOTE(Nerytė @ 2009 02 09, 18:05)
user posted image
*

labai idomus receptas, o pievagryviu nereikia apkepti?
*Spyglė*
vafliukus tikrai kada butinai isbandysiu thumbup.gif
o ir misrainytes super thumbup.gif
Nerytė
QUOTE(suntea7 @ 2009 02 09, 17:28)
labai idomus receptas, o pievagryviu nereikia apkepti?
*

ne nereikia, nulupti odele (pamirsau parasyti doh.gif ) ir supjaustyti
Lukaja
QUOTE(rika3 @ 2009 02 09, 15:04)
vafliukai su riesutais.

*

Kaip idomu,o kokie cia riesutukai?
rika3
QUOTE(Lukaja @ 2009 02 09, 19:45)
Kaip idomu,o kokie cia riesutukai?
*

aciu mergaites uz ivertinima,o riesutukai,zemes riesutai sudyti,as juos sumaliau ir uzbarsciau
Ena
rika3, pasaky man neišmanėlei, kaip tuos svogūnus taip išpjaustyti ?
Joana
atlėkiau ir aš 4u.gif

Česnakinis sviestas smile.gif

nupjaunu česnakams viršūnėles, šlakelis aliejaus, ir susuktus į foliją laikau orkaitėje 100 laipsnių temperatūroje gerą valandą, kartais ir ilgiau, priklausomai nuo orkaitės, jie pasidaro minštučiai, išspaudus naudoju minkštimą smile.gif jį galima dėti į įvairius padažus, maišyti su daržovėmis, bet mes labiausiai mėgstam sumaišyti su sviestu ir tokį sviestą naudoti kaip įprasta, sumuštiniams, padažams, kepimui ir pan. aš pakučiui sviesto (dideliam) naudoju 3 didesnes galvas česnako.

user posted image

user posted image

neseniai viena mamytė rašė naminio pašteto receptą, neberandu kol kas, bet manau matėt ir žinot, apie ką kalbu, tik aš nuo savęs dar pridėjau šiek tiek, žodžiu, dariau taip 4u.gif

vieną didelį svogūna ir pusę galvos česnako susmulkinau, pakepinau su šviežiais, ką tik iš rūkyklos lašinukais, susipjausčiau apie 400 g vištienos kepenėlių, 1 čili raudoną pipiriuką, viską apkepinau, patroškinau, gerą saują petražolių ir palikau ataušti keptuvėje, įmečiau gabaliuką sviesto ir sutryniau su kombainu, nes blenderio neturiu šiuo metu, ir susidėjau į lėkštę, anam receptuke dar mamytė dėjo lauro lapų, aš nebenaudojau jų, bet nepagailėjau druskos ir pipirų smile.gif
šiandien vaišinau draugę prie arbatos, tai nusprendėm, kad norisi dar skonio daugiau, trūko česnako, ir man norėtųsi morkytės, bet iš esmės labai skanu bigsmile.gif

user posted image
daividija
Neryte,JoanaS,imu viska,salotas,sviesta,pasteta...
daivaP
JoanaS geras česnakinio sviesto receptukas 4u.gif

Įdedu ir aš savo mišrainytę "Ikriukų fantazija" smile.gif

Į salotinę viską dedame sluoksniais.
1.porai pjaustyti
2.ryžiai virti
3.pertepame majonezu
4.krabų lazdelės pjaustytos
5.šviežias agurkas pjaustytas
6.pertepame majonezu
7.juodi dirbtiniai ikriukai
8.kiaušiniai virti tarkuoti
10.majonezas

Skanaus 4u.gif
user posted image
6663
QUOTE(JoanaS @ 2009 02 10, 07:31)
atlėkiau ir aš  4u.gif

Česnakinis sviestas  smile.gif

neseniai viena mamytė rašė naminio pašteto receptą, neberandu kol kas, bet manau matėt ir žinot, apie ką kalbu, tik aš nuo savęs dar pridėjau šiek tiek, žodžiu, dariau taip  4u.gif

*

nu blynciki, kaip skaniai wub.gif ..

DaivaP- jau sakiau, salotos labai jegishkos.. 4u.gif

kas klausia apie pievagrybius- zali pievagrybiai - labai skanu, galima daug kur taip juos vartoti, nekeptus, nevirtus.. thumbup.gif
rika3
QUOTE(Ena @ 2009 02 10, 17:20)
rika3, pasaky man neišmanėlei, kaip tuos svogūnus taip išpjaustyti ?
*

ilgu plonu peiliu,svoguna dantytai perpjaukit per puse.Peili beskite labai tiksliai-iki darzoves vidurio,kad nesugadintumet kitos puses.Atsargiai,siek tiek pasukdami,atskirkite abi dalis.Plonu peiliuku pajudinkite kiekviena sluoksni ir atskirkite viena nuo kito.Pamirkykite,pasudintame,ar actu parugstintame vandenyje,kad butu skanesni.Apverskite ant serveteles kad apziutu.Ir idaruykite,silkute,marinuotais svogunais,ar ivairiausiomis darzovemis.
Just me...
[quote=rika3,2009 02 09, 15:04]
vafliukai su riesutais.Nusiperki vafliu,juos supjaustai kaip nori,pateti majonezu,bet ne per daugiausiai nes istis,uzbarstai smulkintais suriais riesutais ir i orkaite 2min.reikia labai sekti kad nesudegtu.Orkaiteje reikia tik kad majonezas issilydytu

O as panasius vafliukus darau, tik taip: vafliukus sutepu majonezu, apibarstau fermentiniu suriu, ant virsaus kmynais. tada i orkaite, kol issilydys suris, isimtus supjaustau trikampiukais. Vyrui labai patinka prie alaus tongue.gif
Future-bride
ka pagaminti is raudonuju ikru valentinmo dienai?kazkaip paprasti sumustinukai ant batono pabode, gal kas idomesniu receptuku turit? mirksiukas.gif
Nerytė
QUOTE(naujute @ 2009 02 12, 13:07)
ka pagaminti is raudonuju ikru valentinmo dienai?kazkaip paprasti sumustinukai ant batono pabode, gal kas idomesniu receptuku turit? mirksiukas.gif
*

keletas ideju

user posted image

user posted image
ta pati galima padaryti su r.ikrais

user posted image

user posted image

user posted image

Joana
QUOTE(Lukaja @ 2009 02 12, 14:07)
Kaip idomu
*

aš porą galiu pakomentuot, nes dariau, tai kur agurkų laiveliai, man asmeniškai norėjos daugiau išskobimo, nes bijojau pirmam kartui, bet nepasakyčiau, kad paliko labai didelį įspūdį, kai dabar galvoju, tik va stalą tai labai pagyvina, o paskutiniai valtelėse svogūnų labai labai skanu, labai papuošia, spalvingi užkandžiai, super bigsmile.gif
annushka
O i tuos svogunu laivelius ir agurkus dedat - grudeta varske ar toki tepamaji varskyte su zalumynais (MUSU, RYTAS) ? Kas geriau dera ? g.gif
Nerytė
QUOTE(JoanaS @ 2009 02 12, 15:31)
aš porą galiu pakomentuot, nes dariau, tai kur agurkų laiveliai, man asmeniškai norėjos daugiau išskobimo, nes bijojau pirmam kartui, bet nepasakyčiau, kad paliko labai didelį įspūdį, kai dabar galvoju, tik va stalą tai labai pagyvina, o paskutiniai valtelėse svogūnų labai labai skanu, labai papuošia, spalvingi užkandžiai, super  bigsmile.gif
*

as dariau panasu su agurkais, tai dejau dar varskes sureli
o laiveliai laabai skanu, visiems laabai patiko

QUOTE(annushka @ 2009 02 12, 15:46)
O i tuos svogunu laivelius ir agurkus dedat - grudeta varske ar toki tepamaji varskyte su zalumynais (MUSU, RYTAS) ? Kas geriau dera ?  g.gif
*

as dedu varskes surelius 9tokie kaip tepami buna)
annushka
Neryte, tokie kur trikampiukais buna dezuteje ?
Nerytė
QUOTE(annushka @ 2009 02 12, 16:10)
*

ne netokie... nes trikampeliuose buna lydyti sureliai, o cia varskes, grietininiai sureliai

as paskutiniu metu naudoju stai tokius:
idedu druskos, cesnako ar svoguno laisku, zodziu pagal skoni ir priklauso su kuo darai
user posted image
user posted image
Joana
QUOTE(annushka @ 2009 02 12, 16:10)
*

aš dedu tokio tipo kaip Ramos tepami sūreliai smile.gif
Jucke
Mergytės, o raudoną svogūną laiveliams reikia nuplikyti? Nes bijau, kad jie gali būti per aštrūs visumoj... blush2.gif Kaip manot? Kokia Jūsų patirtis?
annushka
JoanaS ir Tau 4u.gif
Dabar jau zinosiu bigsmile.gif
Nes Valentinkei va kaip tik planuoju prie vyno tokiu - Jusu mamytes, rodytu kasneliu ir uzkandeliu blush2.gif
Joana
QUOTE(Jucke @ 2009 02 12, 16:32)
Mergytės, o raudoną svogūną laiveliams reikia nuplikyti? Nes bijau, kad jie gali būti per aštrūs visumoj... blush2.gif Kaip manot? Kokia Jūsų patirtis?
*

aš neplikau, mums pats tas toks aštrumas, nes jie dedami ant duonytės, dar tepamas sūrelis, ikrai, labai viskas derinasi 4u.gif bet jei nemėgstat aštrumo, gal truputį palaikyk šaltam vandeny unsure.gif
Jucke
Kažkaip apie duonytę buvau pamiršusi lotuliukas.gif lotuliukas.gif Ačiū dideliausias notworthy.gif Būtinai išbandysiu šią užkandėlę 4u.gif
QUOTE(JoanaS @ 2009 02 12, 16:36)
aš neplikau, mums pats tas toks aštrumas, nes jie dedami ant duonytės, dar tepamas sūrelis, ikrai, labai viskas derinasi  4u.gif bet jei nemėgstat aštrumo, gal truputį palaikyk šaltam vandeny  unsure.gif
*

Nerytė
QUOTE(Jucke @ 2009 02 12, 16:32)
*

as irgi neplikau 4u.gif as ant duonytes tepu sviestuko nedaug, kad geriau laikytusi svoguniukas
nothing sweet
QUOTE(daivaP @ 2009 02 09, 16:20)
Aš vafliukus darau su malta paprika ir krapais, skanu drinks_cheers.gif
*

merginos, o kiek laiko orkaitėje laikote? ir koks rezultatas - jie kietesni ar minkšti? vartoti šiltus ar šaltus? g.gif
6663
Socios, bet skanios mishraines mirksiukas.gif :

Silkes: Silkes file supjaustom ciut stambesniais gabaleliais; virta bulve, marinuota agurka, virta ar marinuota burokeli, puse svoguno - smulkiai!. Padazas: 2 shaukshtai grietines, 1 shaukshtas majonezo. Valandele palaikom shaldytuve. Skanaus:

user posted image

Mesos: Jei lieka virtos ar keptos mesos- supjaustom smulkesniais kubeliais, tiek pat marinuotu ar raugintu agurku, galima- zalumynu, beriam j. pipiru ir maishom su majonezu:

user posted image
londonas
Kaip sukirsciau dabar tu misrainyciu,niam niam... smile.gif Saunuoles mamytes, super smile.gif
As , tai va jau savaitgali planuoju pasidaryti ikriuku sliuoksnuotos misrainytes smile.gif
Joana
QUOTE(upsikaz @ 2009 02 12, 23:53)
merginos, o kiek laiko orkaitėje laikote? ir koks rezultatas - jie kietesni ar minkšti? vartoti šiltus ar šaltus?  g.gif
*

trumpai reikia palaikyti, kelias minutes, kitaip paruduoja ir kieti pasidaro, o šiaip yra traškūs, betn aš taip darau, nes netepu labai daug majonezo, vos vos smile.gif

šešetuke, apsireiškei bigsmile.gif thumbup.gif
rozmarinas
labukas, Pifo aukcione nauja idėja, kad super šeimininkės gali ir kokį patiekalą savo jame parduot. pėvėzė:
http://public.fotki.com/Pifo-Aukcionas/auk...if/pyragas.html

Koruklu
Lengvas uzkandis:

Kalakutienos kumpio ir kriauses 'karpacio': Supjaustyti kriause skiltelem, susukti plona riekele kumpio ir uzpilti balzamiko actu ( galima acta siek tiek pavirinti kad taptu tirstesnis, tada buna saldesnis ir tiesiog graziau padengia salotas, na as cia nevirinau!). Galima pabarstyti maltais pipirais. As dar pabandziau vienas salotas pagardinti granato seklom. Puikiai tiko!

user posted image

Cia as tik bandeinejau recepta pries valentino romantiska vakariene!!! REceptas paimtas is Marta Stewart puslapio, tik ji naudojo proscuitto vietoj kalakutienos kumpio.

user posted image
Lukaja
QUOTE(JoanaS @ 2009 02 12, 16:31)
aš porą galiu pakomentuot, nes dariau, tai kur agurkų laiveliai, man asmeniškai norėjos daugiau išskobimo, nes bijojau pirmam kartui, bet nepasakyčiau, kad paliko labai didelį įspūdį, kai dabar galvoju, tik va stalą tai labai pagyvina, o paskutiniai valtelėse svogūnų labai labai skanu, labai papuošia, spalvingi užkandžiai, super  bigsmile.gif
*

O kas ten dar i svoguna ieina?
Joana
QUOTE(Lukaja @ 2009 02 13, 13:08)
O kas ten dar i svoguna ieina?
*

ant duonytės tepam/arba ne sviestuko, svogūno valtelė, tepamas varškės sūrelis ir ikrai mirksiukas.gif aišku, į varškės sūrelį jei jie be papildomo skonio, galima kokio smulkinto agurkiuko įmaišyt, ar pipiriukais pabarstyt, daugiau aš nieko nededu smile.gif
Katiniena
Darysiu ir aš tuos svogūnų laivelius su ikrais ax.gif o koks sūrelis labiau tinka? kokio skonio? nes juk visokių jų būna g.gif aš dar žadu uždėt tą visą laivelį ant mažutės batono riekutės su sviestu..
6663
QUOTE(Koruklu @ 2009 02 13, 06:56)
Aciu!!!  4u.gif  4u.gif
*

ne mano skonio, bet ish ties grazu 4u.gif

smagu, kad kazka pavyko ish veziu ishmushti su paprasta mishrionke lotuliukas.gif .. 4u.gif
Sigitaw
Keletas uzkandziu is valentino dienos heart.gif

Pyrageliai su farsu ir grybais

Ant aliejaus pakepinti svoguna, grybus ir farsa (geriausia jautienos, nes ne toks riebus). Sluoksniouta bemiele tesla plonai iskocioti, supjaustyti kvadrateliais, deti sauksta farso, uzlenkti ir uzspausti krastelius. Patepti kiausinio plakiniu ir kepti orkaiteje kol graziai pagels.
user posted image

Pyrageliai su krevetemis

Sluoksniuota bemiele tesla supjaustyti kvadratais ir jais iskloti keksiuku formeles.
Philadelphia suri (100 g.) isplakti su 2 kiausiniais, 2 s. pieno, 1 a.s. garstyciu, 1 sk. cesnako, druska.
I teslos viduri deti pora virtu kreveciu ir uzpilti 2 s. kiausiniu misiniu. Ant virsaus papjaustyti svoguno laisku ir kepti orkaiteje.
user posted image

Spinatu spirales

Sluoksniuota bemiele tesla iskocioti (nelebai plonai).Patepti kiausinio plakiniu, apibarstyti tarkuotu suriu, saldytais spinatais(pries tai atlaidinus ir sausai nuspaudus visa skysti), suvynioti kaip vyniotini ir supjaustyti 0,5 cm dydzio ziedais. Isdelioti ant skardos, patepti kiausinio plakiniu ir kepti orkaiteje.
user posted image

Kepta duona su silke

Duna supjaustyti gabaliukais apkepti ir uzdeti silkes gabaliuka ( as dar marinuota gryba prismeigiau smile.gif )
user posted image

Kiausniu uztepele

Virtus kiausinius smulkiai sumalti (geriausia su blenderiu), ipjaustyti svogunu laisku ir sumaisyti s majonesu, tepri ant duonos. Puosiau su ikrais ir petrazolem.
user posted image

Parmezano vamzdeliai

Tarkuota parmezano suri pabarstyti mazais apskritimais ant kepimo popieriaus ir kepti karstoje orkaiteje, kol issilydo ir pradeda graziai geltonuoti. Dar karstus susukti i tutele ir leisti atvesti. Jei sukant vienus kiti sukieteja, vel ikisti minutei i orkaite kad suminkstetu. I juos galima deti bet kokio idaro. As dejau to pacio kiausiniu idaro.
user posted image

Krevetes su duonos trupiniais

Virtas krevetes uzpilti aliejumi, ispausti cesnako, iberti duonos trupiniu, viska gerai ismaisyti ir palikti bent valandai. Po to mauti ant mediniu pagaliuku ir keprti orkaiteje pavartant, kol trupiniai apskrus. Skanu apslakstyti su citrina.
user posted image

Viskas ax.gif
aguonele
QUOTE(sigitawhatever @ 2009 02 15, 20:42)
Keletas uzkandziu is valentino dienos  heart.gif
*

jau karaliskai cia pridarei blush2.gif saunuole 4u.gif
as kazkada dariau parmezano "suktinukus",bet man ten niekas nesigavo doh.gif bet kadangi tavo taip graziai atrodo,bandysiu dar karta smile.gif
Sigitaw
Na jau visa susinepatoginau, kiek cia mane isgyret blush2.gif
O del tu suktinuku is kart noriu perspet, kas darys, kad langus atsidarytumet, nes parmezanas ir taip turi specifini kvapa, o kai apkepa tai is vis blink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.