Mūsų su vyru kraujo Rh yra minusai. Ar tiesa, kad sunkiau pastoti kai abu sutuoktiniai turi Rh minusus?
netiesa - jau sakiau
nors kai eisim pas gydytoja paklausiu butinai del sito dalyko, vdrug anoji pamelavo
taigi ir sakau - pas mane su vyru Rh- pas abu. Kol kas vaiku neturim, bet gydytoja sake kad tai itakos neturi
QUOTE(murmur @ 2005 08 04, 13:07) taigi ir sakau - pas mane su vyru Rh- pas abu. Kol kas vaiku neturim, bet gydytoja sake kad tai itakos neturi Aha, tada aš ne taip supratau, nes iš pradžių galvojau, kad pas jus skirtingi Rh. Be to pliusiukam lengviau, nes nesigamina antikūniai, o nešiojant kūdikį esant skirtingiems mamos ir vaiko Rh GALI pradėti gamintis tie antikūniai, po gimdymo būtina tada suleisti gama globulino, kad kitų nėštumų metu nesigamintų vėl tie antikūniai, kurie priima vaisių (kūdikį) kaip svetimkūnį (nes Rh skiriasi). Na nežinau ar aš aiškiai parašiau
va ziurek ka radau:
Dabar dažnai šnekama apie sveiką šeimą, liaudies medicinos išsaugotos žinios gali būti ne tik įdomios, bet ir vertingos. Šeimos kūrimui jaunieji ruošdavosi labai ilgai, kartais net dvejetą metų. Tuo metu abiejų pusių tėvai stengėsi parodyti, kad jų pusėje nėra ligų. Ypač rūpinamasi, kad jaunieji nebūtų silpno kraujo (minusinis rezusas). Pirmos kraujo grupės vaikinas gali tuoktis su bet kokios kraujo grupės mergina, nerizikuodamas palikuonių sveikata, antros su antros ir ketvirtos, trečios su trečios ir ketvirtos, o ketvirtos tik su ketvirtos. Merginai reikėtų pasiieškoti pirmos arba savo kraujo grupės jaunikio. Kraujo atitikimas buvo laikomas ir būtina sąlyga šeimos darnai. Paruošta pagal Hab.Dr. E. Šimkūnaitės straipsnį. tik kazkaip keista man kad minusinis rezusas vadinamas silpnu krauju, as kaip tik maniau kad jis stiprus:) bet vadinasi kazkas tame yra QUOTE(murmur @ 2005 08 04, 13:29) va ziurek ka radau: Dabar dažnai šnekama apie sveiką šeimą, liaudies medicinos išsaugotos žinios gali būti ne tik įdomios, bet ir vertingos. Šeimos kūrimui jaunieji ruošdavosi labai ilgai, kartais net dvejetą metų. Tuo metu abiejų pusių tėvai stengėsi parodyti, kad jų pusėje nėra ligų. Ypač rūpinamasi, kad jaunieji nebūtų silpno kraujo (minusinis rezusas). Pirmos kraujo grupės vaikinas gali tuoktis su bet kokios kraujo grupės mergina, nerizikuodamas palikuonių sveikata, antros su antros ir ketvirtos, trečios su trečios ir ketvirtos, o ketvirtos tik su ketvirtos. Merginai reikėtų pasiieškoti pirmos arba savo kraujo grupės jaunikio. Kraujo atitikimas buvo laikomas ir būtina sąlyga šeimos darnai. Paruošta pagal Hab.Dr. E. Šimkūnaitės straipsnį. tik kazkaip keista man kad minusinis rezusas vadinamas silpnu krauju, as kaip tik maniau kad jis stiprus:) bet vadinasi kazkas tame yra Taaiipp, straipsnis labai įdomus. Kadangi greit neisiu pas gydytoją, tai lauksiu gal tu pasakysi gydytojų nuomonę. QUOTE(Birutyte @ 2005 08 04, 12:36) Mūsų su vyru kraujo Rh yra minusai. Ar tiesa, kad sunkiau pastoti kai abu sutuoktiniai turi Rh minusus? Netiesa. Labai reti atvejai, kuomet neišeina pastoti (tiksliau įvyksta labai ankstyvi persileidimai) dėl antikūnų prieš kitus kraujo grupių antigenus (Duffy, Kidd, Lutheran, MNS ar kt). Bet tik ne prieš RhD. Prieš jį ir prieš kitus šios sistemos antigenus susiformavę antikūnai paprastai vaisių pažeidžia antroj nėštumo pusėj O straipsnis tai totali nesąmonė prieštaraujanti bet kokiam sveikam protui ir mokslo žinioms Jau didesnės nesąmonės negalėjo parašyt Susinervinau perskaičius. Merginos, atsipūskit - kraujo grupė -AB0 sistema, Rh, Kelly, Duffy ir kitos pastojimui įtakos neturi. Rh gali turėti įtakos išnešiojimui ir tai dažniau antrame ir vėlesniuose nėštumuose. kitu atveju - pažeidimai nėštumo metu reti. Bet kad pastojimui įtakos turėtų - gryniausia nesąmonė. Baikit išsigalvoti ir gydytojams galvas "maročinti". Mergaitės, tikrai prašau - nurimkit - dėl kruajo grupių pastot visos galit. Kad tik tiek tų problemų būtų
Sveikutes.Isgirdau toki dalyka ir labai susinervinau...Mano Rh +,mano vaikino Rh-.Ar tiesa,kad bus sunku pastoti?
Netiesa
aš tik vat neseniai perskaičiau, kad tipo jeigu moters kraujo grupė - neigiama, o vyro - teigiama, tai pastoti galimybė sumažėja iki 85 proc. ką aš žinau, kiek tame tiesos.
mano -, vyro +
Pirmo vaikelio laukem 1.5 metu o antram uzteko ir karta nepasisaugot Sakyciau nesamone,kad itakos kraujas turi
Labutis,
nežinau, negirdėjau, kad būtų problemų pastojant. Problemų būna nešiojant, ypač antrą, nes prisigamina antikūnių. Tačiau dabar yra metodų, suleidžia tą D-antiimunoglobuliną ir viskas būna ok:) Beje, Saule 17, Tau iš viso nėra ko nerimauti, nes problemų būna,jei moters Rh neigiamas. Jeigu moters teigiamas, vyro nebesvarbu, kiek žinau. QUOTE(KittyKitty @ 2006 09 05, 10:40) Beje, Saule 17, Tau iš viso nėra ko nerimauti, nes problemų būna,jei moters Rh neigiamas. Jeigu moters teigiamas, vyro nebesvarbu, kiek žinau. mano pirmas vaiko rezus - ,tai gydytoja man ir sako-va gime idealus jaunikis,nes nebus jokiu problemu del rezus faktoriaus QUOTE(svajukė @ 2006 09 05, 09:06) aš tik vat neseniai perskaičiau, kad tipo jeigu moters kraujo grupė - neigiama, o vyro - teigiama, tai pastoti galimybė sumažėja iki 85 proc. ką aš žinau, kiek tame tiesos. na mano tėčio +3, o mamos -1, Abu su broliu daugmaž sveiki gimėm ir jokių problemų pastot nebuvo, čiut ne iš pirmo karto abu užkibom o aš galvoju jei mano -1, o vyro -2 tai vaiko mūsų pliusas negali būti? čia kažkaip dėl tų antikūnių susimąsčiau QUOTE(saule17 @ 2006 09 05, 10:30) Sveikutes.Isgirdau toki dalyka ir labai susinervinau...Mano Rh +,mano vaikino Rh-.Ar tiesa,kad bus sunku pastoti? Manau, pastoti dėl to nebus sunkiau, nei su vienodom kraujo grupėm
[quote=RenataA,2006 09 05, 11:48]
[quote=RenataA,2006 09 05, 11:44] Manau, pastoti dėl to nebus sunkiau, nei su vienodom kraujo grupėm [/quote Tikrai, tas, ką parašiau, galioja tik jei mamos +, o tėčio -, kitaip viskas turėtų būti gerai. [/quote] Na ir tundra QUOTE(happy @ 2006 09 05, 10:48) mano tevai abu +,o mes su sese gimem abi su -, ir tai isaiskejo tik kai pastojau mano analogiška situacija. tėvai abu pliusiniai, o aš - minusinė. ir tai sužinojau tik prieš pusantrų metų, kai ligoninėje prieš operaciją patikrino iš naujo kraujo grupę. o iki tol buvo nustatytas pliusas ir pase dar anspaudas buvo įkliopintas. QUOTE(svajukė @ 2006 09 05, 10:59) mano analogiška situacija. tėvai abu pliusiniai, o aš - minusinė. ir tai sužinojau tik prieš pusantrų metų, kai ligoninėje prieš operaciją patikrino iš naujo kraujo grupę. o iki tol buvo nustatytas pliusas ir pase dar anspaudas buvo įkliopintas. pas mane ir antspaudai ikliopinti +
na mes su broliu abu minusiniai, nuo mažens žinojau kad taip yra. X failai čia su tuo krauju
Mano + o vyro -, ta suzinojau tik nesenai
QUOTE(svajukė @ 2006 09 05, 10:06) aš tik vat neseniai perskaičiau, kad tipo jeigu moters kraujo grupė - neigiama, o vyro - teigiama, tai pastoti galimybė sumažėja iki 85 proc. ką aš žinau, kiek tame tiesos. Neteisybė Svajuke, mano bendradarbė turi dvi dukras, jos -Rh, o vyro +Rh grupė. Taigi nenukabinkit nosies, tik žinau, kad pastojus laiku reikia susileisti kažkokius antikūnius, kad nebūtų apsigimomų. Sėkmės tau QUOTE(murmur @ 2006 09 05, 10:49) QUOTE(happy @ 2006 09 05, 10:51) va taip mano bendradarbe laukesi pries ~10 metu. ir buvo rezus -, tais laikais kas dvi savaites imdavo is venos krauja del antikuniu. Zodziu zmogui bijanciam skiepu -proceduros ne is lengvuju... dabar pries metus reikejo daryti operacija ir gi pasirodo, kad ji nabage rezus + istikro o jei sneketi i tema, tai manau nesamone. as -, vyras +, pirmas vaikas + ("darytas" daugiau nei puse metu), dabar esu nescia is pacio pirmo nesisaugojimo karto...
Pavojus nėštumui yra, kai Rh- moters, o vyro Rh+. Per pirmąjį nėštumą pavojaus nėra, nes dar nebūna susidarę antikūniai. Aišku jeigu prieš tai nebuvo išvalymų ar persileidimų. Po jų reikia suleisti imunoglobulino. Ir viskas bus gerai. Taip pat nėštumo metu stebima, ar kraujyje nesusidarę antikūnai.
Papildyta: O moters pastojimo tikimybei Rh- visiškain neturi įtakos. QUOTE(*dela* @ 2006 09 13, 12:31) Pavojus nėštumui yra, kai Rh- moters, o vyro Rh+. Per pirmąjį nėštumą pavojaus nėra, nes dar nebūna susidarę antikūniai. Aišku jeigu prieš tai nebuvo išvalymų ar persileidimų. Po jų reikia suleisti imunoglobulino. Ir viskas bus gerai. Taip pat nėštumo metu stebima, ar kraujyje nesusidarę antikūnai. Papildyta: O moters pastojimo tikimybei Rh- visiškain neturi įtakos. na as esu su minusu,o vyras su pliusu,pirma kart kai pastojau -persileidau 10 sav,bet gyditoja sake kad nuo infekcijos,iskart po persileidimo isgramde gimda ir suleido imoglobulino D.antra kart pastojau po 3 men,per visa nestuma antikuniai nesigamino,sekmingai isnesiojau ir pagimdziau,dar karta po gimdymo suleido imoglobulino ir 7 nestumo men taipat leido profilaktiskai.o mano mama taipat su minusu o tevas su pliusu,ankstesniais laikais to anti D neleisdavo nes tiesiog nebuvo,bet ir as ir brolis esame sveiki,brolis gime su pliusu.
Nu cia jus idomiai apie ta kraujo grupe
Mano yra + ir mano vaikino yra + tai ar nestumui netrugdo?
Tai jau matyt biologijos pamokų nelankėt mokykloj, kai apie genetiką ir paveldėjimą dėstė
QUOTE(svajukė @ 2006 09 05, 11:06) aš tik vat neseniai perskaičiau, kad tipo jeigu moters kraujo grupė - neigiama, o vyro - teigiama, tai pastoti galimybė sumažėja iki 85 proc. ką aš žinau, kiek tame tiesos. Nesamone. Pas mane pirmas - sekanti menesi kai nesisaugojom, o antras trecia menesi nustojus gerti KT. Tai va.
as girdejau irgi, kad jeigu butu atvirksciai, tada kiltu keblumu, bet medicina sioje srityje jau pazengus, taigi, viskas ok...
Mano kraujas-,o vyro+.
pirmas-buvo persileidimas,padare isvalyma bet jokio imoglobulino nesuleido.dabar labai pergivenu,kad atras nestumas bus komplikotas ar dar ka nors
Labukas! mano -II, o vyro +I, tai nezinau kiek tai itakojo kraujo grupes bet turejau trys persileidimus
Na mano kraujo grupė II-, mano vyro III+, pastojau lengvai ilgai mažiukė slapstėsi nerodė jokie nėštšumo testai, dabar 8 mėnesis. Vaistus nuo antikūnių suleido kai buvo 27 savaitė. Iki šiol nešiojau mažiuke labai lengvai, jokio pykinimo, jokių tinimų, jokio per aukšto spaudimo, tiesiog idealus lengvas nėštumas (tik nugara streiką paskelbė
DĖl persileidimų net nežinau, nemanau, kad tai priklauso nuo kraujo grupės ar Rh faktoriaus, juk daug moterų nuo to kenčia ir su Rh+.
šiaip daug kur girdėjau, kad kai moters neigiamas, o vyro teigiamas, daugiau persileidimų būna. daugiau tai nereiškia, kad visoms
QUOTE(svajukė @ 2006 09 05, 10:06) aš tik vat neseniai perskaičiau, kad tipo jeigu moters kraujo grupė - neigiama, o vyro - teigiama, tai pastoti galimybė sumažėja iki 85 proc. ką aš žinau, kiek tame tiesos. nusiraminkit, tikrai netiesa, mano yra minusine o vyro pliusine ir kuo puikiausiai susipalnavome dukryte, ir labai dziaugiuosi kad ji turi tecio grupe, tai bus engviau pacia kai nores vaikuciu susilaukti
Mano I-, vyro III+, pirmas nėštumas baigėsi nesivystančiu. Po abrazijos suleido vaistus dėl anikūnių. antrą nėštumą planavom ilgai, apie 6mėn, kol pavyko pastot, bet čia manau ne dėl kruajo, o dėl to, kad man diagnozavo PKS.
Pas mane pirma neigiama o pas vyra pirma teigiama, vaikuciu kol kas neturime (bet tam isaiskintos kt priezastys ir manau jos issprestos). Ne vieno daktaro klausiau ar turi itakos ta neig.grupe, tai nuramino, jog tikrai pastojimo tai neitakoja
Sveikutes, na as ir Rh-, o vyras Rh+. Ir pakolkas nieko blogo... Turim saunia dukryte Rh+. Man tik po gimdymo patare kad antra planuotume po 4-5 metu, tada pilnai atsistato organizmas, ir neturetu kilt jokiu problemu. Na bet jau nelabai galim taip ilgai laukt
ar nera susidurusiu mamyciu kurios kraujo grupe rh- o vyro + ir pastojusiu antra karta kai nepraejo net metai?nes nesenai pasauly isvydo mano berniukas jam tik 3men o man itarymas vel kyla kad turiu lauktis ir dabar labi bijau
Mano RH + vyro RH - itariu kad sunelis -, man neleido jokiu vaistu, kaip manot ar reikejo tokiu atveju suleist ta gamoglobima ar kaip ten jis
QUOTE(mamyte23 @ 2008 11 06, 11:42) Mano RH + vyro RH - itariu kad sunelis -, man neleido jokiu vaistu, kaip manot ar reikejo tokiu atveju suleist ta gamoglobima ar kaip ten jis Tikrai nereikėjo, grėsmė yra kai moters grupė yra -, o jei vyro -, tai kaip sakoma idealus vyras, ir minusinei moteriai tinka ir pliusinei moteriai tinka.
mano minusas, vyro pliusas, pastojau per 2 menesius, 29 nestumo savaite padare kraujo tyrimus del antikunu, kadangi ju nebuvo tai suleido anti-D imunoglobulina. gime vaikutis, istyre jo krauja, kadangi jis buvo pliusas, tai as ir vel gavau doze imunoglobulino. lyg tai ji turi suleist per 72 valandas p ogimdymo.
sveikutes,ikisiu savo nosyte ir as,visos kalbat apie + ir -,mano kraujo grupe 4+,o vyro 3+,sakyciau abieju retokos grupes,ar cia gali tureti itakos pastojimui,nes savo leliaus jau 2 metai nesulaukiam
|