Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Uniformos mokyklose: už ar prieš
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
dani
Ar jauciate nostalgija senosioms uniformoms? Kaip dabartiniais laikais? Ar reikalingos jos musu vaikams?
Uniforma suvienodina, uniforma sulygina, uniforma uzmusa individualuma, uniforma puiku, uniforma blogai...
Ar jusu mokykloje vaikams butina uniforma? Nes kiek zinau, Klaipedoje, Vilniuje yra "uniforminiu" mokyklu 8)
Libra
Nors mes iki uniformu dar nedaaugom, bet jau dabar mastau apie tai. Ir darosi visai liudna, jeigu tai bus privalomas dalykas. Siandien skaiciau kad uniforma pirmokui kainuoja 160 Lt, o jeigu pirmoku porele? Gaunasi apie 400 Lt, neskaitant visu kitu islaidu mokyklai. Be to, mokyklos ir siuvimo imones daro is tevu nebloga bizni. Kiek zinau, tevam neleidziama patiems siutis uniforma, mokyklos reikalauja sumoketi butent pinigais. Tai neblogas biznis siuvykloms, bet ir mokyklos vadovybe turi is to savo dali? O jeigu neturtingi tevai negales isigyti tos uniformos - vaikas nelankys mokyklos.
Ramsius
Mes pirmoj klasej dar neturejom uniformos, antroj jau ivede. Na, pati ideja gal ir nieko, bet kvailoki tie rubu komplektai: maziukams-berniukams liemene ,(kelnes gali but ir savo, bet juodos), mergaitems liemene ir sijonukas arba sarafanas.  Nu ziema, pavyzdziui: su golfu ir liemene salta, ant megztinio ta liemene kvailai atrodo. O kiek kelniu maziui reikia? juk beveik kasdien purvinas grizta!
Del siuvimo. Pas mus (kalbu kolkas apie maziukus) liemene 30 litu, kelnes (jei siuvi-50). Gali pirkt tik medziaga is ju ir siutis pats. Dabar simet dar golfus tokios pat spalvos (bordo) uzsake - 30 litu.
Pernai dar nesake labai nieko, kas be uniformos buvo, o simet jau bus griezciau.
Na, is vienos puses - graziai vaikai atrodo su tom uniformom, cia jau nieko nepasakysi. Tik kad nepraktiska truputi....
Drugelis
Mokykloje, kurią lanko mano vaikai, uniforma yra privaloma. Berniukai dėvi megztuką arba liemenę, mergaitės megztuką, liemenę ir sijonėlį. Bet paskutiniais pora metų pastebėjau kad jau ėmė mažėti moksleivių mergaičių juos dėvinčius, nes mūsų uniformos yra trikotažinės, tai ar gali estetiškai ilgai atrodyti pliusuotas trikotažinis sijonėlis ???Aš tai jau keli metai savo dukrai jo nebeperku, nors ir mokytojų požiūris jau kitoks į tą sijonuką-jau galima jo net ir proginėmis dienomis neužsidėti.
Šiaip gal ir neblogas dalykas ta uniforma, bet sunkiai besiverčiančioms šeimoms ir dar turinčioms ne vieną moksleivį, finansiškai turbūt sunku jas įsigyti. Nors vykdomos ir labdaringos akcijos, kam jau uniforma per maža ir nebereikalinga, galima nešti mokyklon o ten bus padovanota sunkiai besiverčiančių tėvų vaikams.
Kaina priklauso nuo uniformos dydžio, jei pirmoje klasėje mokėjau už liemenę ir megztuką vidutiniškai po 30 litų, tai, manau, šiemet jau teks pakloti ir ~ 40 lt. Prašau, komplektukas ~80 litų, turiu du mokyklinio amžiaus vaikus, viso: netoli 200 litų.
Noa
Eina jie svilpt su savo uniformom! 175 litai! O kiek jis ja nesios, iki Nauju metu? Svarkas ir kelnes. O kaip valyt - taigi nemesi i skalbmasine - i chemine valykla nesiot? Kas kiek laiko? Kas savaite? Ir per kiek laiko isvalys? O kuo apsirenges tuo metu vaikscios? Tfu :-X
liute
Bet Noa, juk jei savishkiui pirksi neuniforminius drabuzhius mokyklai argi mazhiau kainuos? Juk reiktu tada bent dvieju komplektu 'geresniu' rubeliu ir zhiemai jau shiltesniu nei rudeniui ir t.t. Na nezhinau ar reikia uniformos pradinukui, bet aukshtesniu klasiu man grazhu kai eina su uniformom. Pav kaune Aushros gimnazijos tkrai grazhios uniformos, ir ne vien svarkas+kelnes, dar golfas yra ir megztukas. Ir Jezuitu gimnazijos grazhi uniforma- zalios spalvos vyrauja. O tiesa Jezuitai tai ishvis liux ideja propaguoja: superka ishaugtas uniformas uzh 10 lt. ir jei kas nelabai pasiturintys gali nusipirkti ish to fondo (ar jei kam pav tik kelniu reikia).
sharka111
O mano dukra lanko Kedainiu gimnazija.Pernai siuvom-tamsiai melynas svarkas,kelnes,pilkas languotas sijonukas ir languota liemene.Medziaga kainavo 160,pasiuvimas 170.dar plius reikia baltu marskinuku.Tai kelnes tuoj isaugo,pirkom turguje uz 50,svarkelis irgi per metus apsitryne.tai naujas svarkeli turguje kainavo 55.o sijonas ir liemene geri.Kai salta,eina su kelnem.taip kad siuti neapsimokejo,pigiau nusipirkti.Siaip tai labai graziai atrodo su tom uniformom,gimnazistai is tolo sviecia.ir tvarkinga,ir nemirga ivairiom spalvom.
Noa
Ne, na gal ir yra tame teigiamu pusiu, betgi vis tiek reikia dar vienu rubeliu - o ka nesiot, kai uniforma valysim? Ar ja taip ir nesiot nevalyta? Vienzo, pirmokai busim, tai dar man neaisku...
O siaip tai uzkniso labai ta bendra tvarka - mat pas mus siuvama organizuotai, vienoj siuvykloj, o ne kas kur nori. As gal buciau tuo klausimu pasishakojus, bet kai juos organizuotai matavo ir eme pinigus i prieki, su vaiku tevelis buvo (mat jauneliui buvo 4 dienos). O tevelis neismano... Na taip ir gavosi.
Nuejom prisimatuot, primatavo, tada nueinam atsiimt - jezusmarija. As, dura, pasirodo, uz 175 Lt kokybes tikejausi... Juolab kad siuvama is medziagu, kuriu kaina - 26 Lt/m. Net uzsegimas nevisai per viduri! Na, sakau, cia ta virsutine dalis - kas, bliuzonas ar svarkas? Sako, o cia, miela ponia, bliuzono tipo svarkas! Tai, sakau, jeigu svarkas, tai tada jis turi stoveti tikrai ne taip. Oi, sako, ponia, ko jus norit is bliuzono? Noriu, sakau, kad bent simetriskas butu! Tai, sako, ponia, cia jusu berniukas nesimetriskas( PACIOS JOS BLYN NESIMETRISKOS...)! Na bet , sakau, matavot gi. O, sako, ponia, jeigu norejot, kad butu individualus uzsakymas, tai taip reikejo ir sakyt, o mes matavom tai kelniu ilgi... Gerai, sakau, tada is kur tokia kaina? Ogi, sako, jusu berniukas aukstas labai, na, paskaiciuokim, pvz. kelnes - 1,10 medziagos... 110- dvigubo plocio? Na nepasakoja tegul, is tiek kelnes 2 tokiem kaip mano ploniems gaunasi... Gaila, neturejau kada su jom gincytis (jeigu ka, tai cia siuvykla pries filharmonija, Donelaicio 78, Kaunas, II aukstas...).

Tai taip persiutau, kad nezinau... Iki dabar uzmetu aki i ta uniforma ir pazaliuoju. Uztai cia taip ir rugoju...smile.gif
norge
[quote]O mano dukra lanko Kedainiu gimnazija.Pernai siuvom-tamsiai melynas svarkas,kelnes,pilkas languotas sijonukas ir languota liemene.Medziaga kainavo 160,pasiuvimas 170.dar plius reikia baltu marskinuku.

Oho, cia tai kaineles... Siandien savo busimai pirmokelei einam matuoti uniformos. Filaretu pradine mokykla uzsako uniformas Lelijoj: raudonas svarkelis su siuvineta emblema ir languotas sijonelis. Viskas kartu (ir medziagga, ir siuvimas) apie 150 litu. Uniforma tikrai graziai atrodo. Ji privaloma tik mokyklos renginiu metu, jeigu vaikas "lipa ant scenos" ;D. Arba miesto ar salies renginiuose, kuriuose vaikai atstovauja mokykla. Kiekvienais metais isaugtas uniformas tevai parduoda pageidaujantiems- skelbimu lentoje mirga tokie pasiulymai.

Aisku, neatsitiktu nieko baisaus, jeigu tos uniformos nepirktume. Na, renginiams pasiskolintume ta uniforma. Bet maniskei pirma klase - tai ivykis, svente. Ji labai nori uniformos, kad "sviestu" gatveje savo raudonu svarkeliu su mokyklos emblema, ir visi zinotu, kad ji jau mokinuke ;D
Kactukas
Mano supratimu, uniforma turetu kainuoti  tiek, kad ja  visu pirma, galetu nusipirkti nepasiturinys. Dar, ji turetu buti vienoda visoje Lietuvoje. Ji nebutinai turetu buti labai grazi ... argi sunku sugalvoti praktiska,kuklia  uniforma? Graudu, kad ir cia daroma komercija: juk turetu buti ribos?
As uz uniforma, bet pries sistema, kuria yra bandoma igyvendinti.
renax
Na nzn uz uzniforma klot apie 200 as kokybes tada noreciau .Nors manau jei tureciau 2 mokinukes tai siaubas butu ,nes vien kojakelniu 4 poru mokslo metam 60 lt ,poto sporto apranga na maz 50 lt ,ir imventorius dar bent 150lt kur dar uniforma 200 kosmariski pinigai . O kur sporto ir visokie kitokie papildai vienu zodziu jei 2 1000 reiks sad.gif Nemanau kad visi taip gali
Noa
Uztai ir sakau - tfu i tas uniformas sad.gif Kodel su dzinsais negerai? Nores vaikas uniformos - prasom, gales uzauges but policininkas... Arba kosmonautas... Arba gaisrininkas... Arba misko sargas... Arba keliu remontininkas!
kivi
Zinot, o man uniforma sukelia nuostalgija :smile.gif Atsimenu, mes jas persisiudavom, trumpindavom,prisigalvodavom visokio bieso, kad tik kitaip atrodyt. Atsimenu, man tevai buvo is Rusijos atveze, kur nugaroj uzsisega smile.gif Tik sunku budavo priziureti ta gofruota sijona.
Bet nebudavo problemu ir galvos sukimo - KUO APSIRENGTI.
Paskutiniais metais buvo panaikintos uniformos, tai prasidejo, kas graziau ar madingiau apsiengs.
Ir dabar tas pats manau. Berniukam tai dar nieko, ilindo i kokias nutysusias, bet madingas kelnes ir gerai. O panos, taigis siaubas.Ar ne? :smile.gif
Na nezinau, as uz uniformas, bet uz protinga kaina ir geros kokybes. Bet siais laikais to nebuna wink.gif
sharka111
Nustebinau kainomis?Pamirsau parasyti,kad mano dukrai 15 metu ir ji auksta.Nu bet jeigu pirmokeliui uniforma kainuoja 200-tai siaubas,jie gi taip greit auga.O kitose mokyklose pas mus uniformu nereikia.Siaip gerai tos uniformos,nes drauges dukrai 15 metu,nereikia uniformu,nu bet jau rubams kiek pinigu isleidzia,daugiau negu tevai sau kartu sudejus.Ir pastoviai reikia nauju,nes negali su tais paciais visa savaite eiti.Tai drauge sako-butu uniforma,rami galva.
dani
Atsimenu save, kiek ismones, triuso ir idomumo budavo, kai noredavome pakoreguoti uniformos dizaina :smile.gif Nors kazkuo noredavosi issiskirti: baltais graziais manketukais (kas nezino, tai apykakle ir ant rankoviu galo dedami balti papuosimai), kitos nerdavosi vaseliu. O pliusai kokie skirtingi budavo. Net ir uniformas stengdavosi pirkti siek tiek kitokios spalvos, siek tiek kitokio modeliuko... Ech kai prisimenu :'( :'( :'( 8)
kivi
Jo, su tais "kalnieriukais" visa mada budavo smile.gif
:smile.gif
norge
Na ir ka - buvau siandien mokykloje, pasimatavom uniforma tongue.gif. Aciu, Noa, uz moralini paruosima wink.gif! Ziponas (kito zodzio nerandu) iki keliu, rankoves tabaluoja 15 cm. laisvos, sijonelis per mazas- net neuzsisege. Lelijos atstovai bus tik 16 val. Tai mokytojos mane ramino: kai atvyks siuvejai, tai GAL pakeis ;D. Nieko as toms mokytojoms nesakiau. bet ir nesijaudinu. Avansa sumokejom, bet tik 30 lituku. Tai jei kas - siusiu as tas siuvejas kur toliau 8). Siaip tikrai kokybiskai, graziai pasiutas ir sijonukas, ir svarkelis, bet ne ant mano vaiko...

Tai vat, perspejau dukra, kad siandien galiu rekti,  cia kad mergina situacijoj orientuotusi ;D. Vakare, kai grisim is susitikimo su Lelija, brukstelsiu, kaip sekesi. Nezadu sypsotis ir galva linkcioti. Noa, jei Tave tai paguos, tai bent situos siuvejus i vieta pastatysiu! 8)
Noa
Paguos ;D ;D ;D Tikrai paguos ;D
karina
As uz uniformas. wink.gif Manau, kad tai sudrausmina ir isprendzia aprangos problema. Siuvomes ten pat, kur ir Noa, bet geguzes menesi. Darbo siuvejos turejo ne per daugiausiai. Sulaukeme didelio atidumo ir pagarbos 8), prisimatuoti ejome 3 kartus, mus pamoke, kaip siutis, kad uniformos pakaktu keliems metams, kaip valyti. O taip pat patare atlikti nezymius modelio koregavimus, kad vaikiu butu patogiau. As likau patenkinta ir darbo kokybe, ir aptarnavimu. biggrin.gif wink.gif
norge
Grizau ;D. Skant, sudrausminau tuos siuvejus ;D. Na, svarkeli gavom kita, tinkanti. O vat sijonuko negavom. Vaziuosim i Lelijos siuvykla, sako, ten daugybe tokiu yra. Tiesa, ta sijoneli-sutrauka, kuris net neuzsisege mano panai (nors jai matuotas buvo!) bande mums parduoti! Sake, visi susimoka uz netinkamus drabuzius ir su tais netinkamais drabuziais keliauja i Lelija, kur juos BEVEIK visada pakeicia. Na, cia as ir pasireiskiau ;D: paaiskinau, kas prie ko 8). Pradzioj dar sokinejo - atseit, kur mes sijonuka ta desim? Bet ilgai kautis su manim nedriso ;D.
Bet musu atvejis tai dar nieko! Butumet mate, septynmeti beniuka, kuris kelnes matavosi - vyrisku kelniu tipo aptiazkes ;D. O berniukas toks laibas, kaip koks balerunas su tom kelnem...

Zodziu, mano patirtis gal kam pasitarnaus: nemokekit uz uniforma, kol neisitikinot, kad ji tinkama jusu vaikui.  
Noa
Ot gerai, Norge. O mane iki siol sazine grauzia, kad teisybes neissimusiau - mat, apacioj stovejo masina, sukrauta vaziavimui prie juros, su kniaukianciu mazeliu, ir buvo minuciu reikalas - arba paimam ta uniforma kaip yra ir vaziuojam, kol nepriejo laikas maitint, arba sustojam dar pusdieniui - valgyt kakot... Kita karta i ta reikala paziuresiu atidziau. O i ta siuvykla daugiau kojos nekelsiu... Beje, Karina, o kiek jus sumokejot uz ta uniforma?
karina

Berods apie 170Lt viso - 120 pasiuvimas, 50 medziaga smile.gif
Labai gaila, kad sitiek rupesciu ten tau pridare, o ypac kai mazutelis ant ranku...pasiutus buciau, zinau, ka tai reiskia >:( wink.gif
Ramsius
Hmmm ??? Turit cia jus problemu su tom uniformom.....Gerai, kad mums tik liemene reikalinga buvo, simet dar pernykste tinka. Va, kai 5 klasej reiks ir svarko ??? ???
Kuzia
  Jau geriau laikini rupesciai su uniformom, negu kasryta zirziantis vaikas nezinantis ka apsirengt. To nenori, anas nusibodo, tas vel negerai. Tai bernas. O kaip su dukra bus bijau ir pagalvot.
 O del uniformu valymo - o kaip mes nesiodavom? Pradinukiskas gal dar dazniau paskalbdavo mamos. O veliau? Labiau saugodavom. Kiek atsimenu, tik per atostogas valydavom. Ir buvo gerai.
Ramsius
Na, isejo mano treciokas antra diena su dzinsais ir uniformine liemene. Nu nei siaip-nei taip....Nesiderina. Teks visdelto kokias kelnes a la kostiumines ieskotis...Su iseginem kasdien neiseina...Jas dar ir koncertams naudojam.
Noa
O maniskis siandien nusidrebe su visa uniforma ir kelnes apsiderge. O tos kelnes tokios kaip kostiumines. Tai dabar vepsau i jas ir galvoju- kaip valyt? Vyro kostiumus tai i valykls nesam, o vaiko kelnes ka, irgi ten nest? Taigis kas savaite nesiot - obankrotimsia sad.gif O ir kol valo su kuo eit, su treningu? Jauciu, eis ryt su dzinsais... Skalbt baisoka - gal bandyt ta vieta nuskalbt? Nzn sad.gif
Ramsius
NOA, kasdienai nupirk pigesnes kelnes, juk buna visokiu, arba tiesaus silueto dzinsus (velvetus). Tiesaus, nes siuolaikiniai"kruti" labai jau nesiderina.....O ta purva isdziovink ir nutrink "sausai". Kitos iseities ner... ohmy.gif Ir turek galvoj, kad rudeni bus dar blogiau... ;D
lengvute
aš nejaučiu nostalgijos anų laikų uniformoms  :smile.gif, tos pradinukų-tai fainos, didžiavausi, kai nešiojau, taip pat didžiavausi, kai nešiojau kaklaraištį, bet vėliau atsibodo jį lygint  :smile.gif.O tos gofruotos uniformos visai nepatiko, storino užpakalį  :smile.gif ;D ir pan.
Norėčiau, kad vaikams būtų vienoda apranga, bet ne tos anų laikų uniformus (ar dar yra tokių, kokios dabar būna ???).Kiek žinau, paprastai daug kur tėvai susideda pinigus, išsirenka visiems priimtiną fasoną-ir tada masiškai nuperka ar užsako wink.gif, taip man patiktų, nereikėtų daug drabužių vaikams pirkt, vaikai nelygintų vienas kito aprangos, koks ten dar individualumas, paprastai tik paauglystėj apie tai susimąstoma  (gali vaikščiot, pasireikšt, kaip tik nori už mokyklos ribų):smile.gif, o šiaip saviškę leisiu su sijonais, sarafanais, kelnėm, vienspalviais susagstomais megztukais (tvarkingai atrodo ir tiek  :smile.gif).
Augė
dziaugemes kai nutare kad vaikai eis i mokykla su uniformom biggrin.gif
o dabar jau nelabai wink.gif . maniske panele auga butent dabar ,per metus 10 cm,o svarkas kainuoja 150lt. kad tvarkingai atrodytu reik per metus pirkti du nes speja isaugti, o beto ir atrodo nelabai kaip, klasikinis lyg ir nieko ,bet ar vaikams jis tinka.tiek pirmokei tiek dvyliktokei vienodos uniformos o figurytes juk skirtingos
Dziaugemes ,bet paziurejus ir minusu daug yra
mokykloje turetu labai tinkamai parinkti modeli ,nes paskui daug nepatenkintu lieka .o ypatingai mokiniai
wel
as uz uniformas ir anais ir dabartiniais laikais, ypac dabar, kai visos mokyklos turi savo spalvas, o del fasono pas mus demokratija
viva
Na, ir mes jau rugseji keliausim - tikriausiai su uniforma. Patiko mokyklos politika: turi pinigu - siukis uniforma, neturi - nieko baisaus. Dave tokius lapelius, su nupiestu daugmaz modeliu, kur ir kokia medziaga pirkti, nurodyta rekomenduojama siuveja, bet jei turi savo kokia siuveja, tai labai prasom - siukites kur patinka. Siuvimo kainos: svarkelis 65 lt, kelnes 25 lt, +medziaga apie 50 lt, na, dar priedai. Viso apie 150, bet kelnes juodos, paprastos, galima ir taip nupirkti, taigi svarkas vistiek apie 100 lt iseina. Bet turiu dar du berniokus, tai neprapuls tikiuosi, uzteks visiems. Triguba nauda smile.gif rolleyes.gif
Bekasė
kategoriskai pries.
Dar gal pagalvociau, jei butu normalios uniformos ( ir kas be ko vienodos bent jau vienam mieste viena uniforma) + uz realia kaina.
Geriausia man patiko kur po langais pas mus birziskos gimnazija - visa uniforma sudaro zalias svarkas, kuri reikia nesioti renginiu metu, o kas diena nebutina.
Ir pabandytu man dukrai uniforma is sijono pasiulyti - greitai as ta vyrioka ziema prie -20 su sijonu ir petkelnemis isvaryciau pasivaikscioti.
rrrRRRRrrr
o jezuitu gimnazijoj (kaune) tai buna vasaros ir ziemos sezonai:) kai silta su sijonais merginos, o kai salta tai su kelnem. siuvasi kas kur nori, tik medziaga nurodyta kur ir kokia pirkti. kol maziukai tai berniukai su megztiniais ir kelnem, o i mergaites neatkreipiau demesio:)

p.s. buvau pries savaitele jezuitu gimnazijos abiturientu paskutiniam skambutyje... nu nerealiai graziai visi pasipuose atrode:) uniforma - puosia:)

o as pries kelis metus baigiau mokykla, tai pas mus pradinukes mergaites su sarafanais ir baltom bliuskutem (per sventes, o kai paprasta diena tinka megztiniai ir golfai ir kas tik nori), berniukai su juodom kelnem ir liemenem:)

vyresni su svarkais ir juodos kelnes arba juodas sijonas:) spalva margai pilka tai daznai skalbt nereikedavo:D dazniausiai per vasaros atostogas tiktai nesdavom valyt:) patiko man uniforma, nesijausdavau turinti maziau galimybiu apsirengt kazkaip ypatingiau:) o tai siaip vyresnese klasese tai madu paradai vyksta... ir uniforma isgelbsti bent siek tiek, jei neturi uz ka isitraukt i paradus:D o tie kurie neturi pinigu uniformai, tai yra mokyklos uniformu fondas, visi pabaige atiduoda savo uniformas:) butent atiduoda:) nes ju patiem tiesiog nebereik:) beje uniforma man pasiuvo mociute siuveja, tai kainavo tik medziaga:)
Noa
As vel su savo trigrasiu... Maniskis pernai buvo pirmokas. Siuvom uniforma tokia lyg ir didoka, ant kelniu ir rankogaliu palikom uzlenkima - tai kelnes pasidare siauros lapkriti, kas is to, kad atlenkt galima (o vaiko storumu tikrai neapkaltinsi smile.gif ). Dabar svarkas trumpas...
Vienzo, jeigu kas nori siut dviem metam, tai arba siukit labai didelius, arba bus vieniem metam... Cia mano patirtis tokia smile.gif
Augė

Mano dukra jau 7 baige ,
Du metus jau vaiksto su uniforma,ir blush-anim-cl.gif net nezinau ka pasakyti ar uz ar pries
Uniforma tikrai negrazi ir maziai ir didesnes panikes atrodo ne kaip,svarko uztenko metams , kelnes juodos tas pats kokios ,na ir kas norejo siuvo po sijonuka
Svarkas +sijonas 180 litu daugoka ar ne ?beje medziaga pusvilnone daznai neplausi, o biski panesiojus blizga ir vistiek negerai
Kyla toks jausmas kad kazkas gerai apsisuko su tom uniformom g.gif
Bet mieste tikrai vaiksto su graziom uniformom kazkurios gimnazijos vaikai .Atrodo gerai ,tik nesusidurus sunku kalbeti
LINCE
Bet paskaičiuokit ,kiek sudėvėtų megztukų ir kt.rūbelių eidami be uniformų,be to ,mano auklėtiniai kažkaip su tais švarkais ištveria metus tikrai be vargo.

Aš nieko prieš ,kad eitų ir be uniformų ,bet kartais atrodo ,kad mergiotės ateina lyg į pliažą plikom bambom,vaikinukų ir treniguotų pasitaiko ,taigi aiškini ir aiškini apie rūbo paskirtį ,o uniforma daugelį tokių poblemų išsprendžia.
kliopa
Kai sunui reikejo siuti uniforma (keitem mokykla), as dziaugiausi. Galvojau, kad bus pigiau ir nebus tokiu problemu, kaip nemadinga, nenoriu, nenesiosiu...Dabar as mieliau be tu uniformu apsieiciau. wink.gif Kelnes su svarku kainavo apie 150lt. Jei megztinio nori, dar 40lt. Medziaga grynai sintetine, ziema su ja velniskai salta, sad.gif reik privilkt daug po apacia. Pasiuvo prastai, beveik visas siules teko persiut rankomis mad.gif Mergaitems gal paprasciau, o berniukai belakstydami tepasi(ypac nuo sienu baltai), kelis kartus per savaite plaut reikia, gerai kad sintetika, tai per nakti isdziuna. Keliu uniformu nepripirksi, brangu, o su viena issiversti sunku. Man ir pigiau ir paprasciau buvo paprastus rubus tureti, bent jau nereikdavo vakarais sedeti ir laukti, kol ta uniforma issiskalbs ir dar anksti ryte ja lyginti. Mes irgi siuvom didesne, maniau, dviem metams bus, bet kelnes taip susidevejo, kad reiks nauju butinai. wink.gif
Noa
QUOTE (Auge X @ 2004 05 21, 15:43)

Svarkas +sijonas 180 litu daugoka ar ne ?beje medziaga pusvilnone daznai neplausi, o biski panesiojus blizga ir vistiek negerai
Kyla toks jausmas kad kazkas gerai apsisuko su tom uniformom g.gif
Bet mieste tikrai vaiksto su graziom uniformom kazkurios gimnazijos vaikai .Atrodo gerai ,tik nesusidurus sunku kalbeti

Aha, pas mus irgi tas pats su ta medziaga. Kazkaip dyla... O del apsisukimo tai as irgi itariu dry.gif

O kurios tos grazios uniformos? Musu rajone tai as kazkaip matau tik baisias dry.gif Ir mano nuomone geriau, kai svarkai tik, o kelnes bet kokios. Nes tos kelnes pas bernus taip saibom pareina, o kaip tas kostiumines plaut? Ir nesioju kaip pusdurne i valykla, 8 Lt 1 kartas... Praktiskai vien nuo valymo naujos kelnes iseina, ir dar ne bet kokios dry.gif

Man is viso atrodo, kad nera reikalo mokykloj ta apranga kaip nors reguliuot. Jeigu as buciau mokytoja, man butu nusispjaut, kaip tie vaikai rengiasi. Del manes jie galetu but ir su nuogom bambom, ir su treningais. O kaip kitaip jie ismoks rengtis? Tai viena. O antra, man butu svarbu, kaip jie mokosi ir kaip elgiasi, o su kokiom jie kelnem, man butu visai dzin sad.gif Jeigu merga su nuoga bamba neruko nesikeikia ir mokosi desimtukais, tai tegu sau ta bamba rodo, niekas infarkti negaus - siais laikais bet kuris zmogelis pliaze toplesu prisiziuri, niekam ta bamba neidomi...smile.gif Nebent mokytojos kompleksuoja, kad mokines su miniakais uz jas, senas tarkas, graziau atrodo smile.gif
putpelė
Mano dukra mokosi Jezuitkej. Ten uniformos privalomos. Vaikai labai nemegsta tu uniformu, jie visaip issisukineja, kad ju nereiktu nesioti. Bet as vienareiksmiskai uz. Kainuoja tai tikrai zymiai maziau cia jau nera ka ir lyginti. Mergaites pagal norus gali nesioti arba kelnes arba sijona. Dukrai uniformos uzteko 3 metams. Taip ji blizga, nera keliu sagu svarke, bet tai laikoma "jega". As ispradziu klausiau, kodel neisisiuna sagu tai pasirodo beveik nepadoru su visomis sagomis deveti.
Be to mokytojai is karto pastebi, jeigu i mokykla ateina ne tos mokyklos paaugliai.
uola
1. Nebus tokio rubelio(siuo atveju uniformos), kuri visiems butu grazi ir patogi.
2. Jei nepriimtina, negrazu, brangu, galima pasiuti vaikui unif. is geros medziagos ir patrauklesnio fasono, laikantis bendramokyklines uniformos spalvines gamos.
3. Jei jusu vaikas netures unif. , jo niekas is mokyklos del to nepasalins. Taciau, pats gali jaustis nejaukiai renginiu metu ir t.t. Zinoma, jei pasirenkate mokykla, kurioje priimta nesioti uniforma, jus turetumete laikytis reikalavimu. Jei sis reikalavimas netenkina, jus turite pasirinkimo teise vaikuti vesti kiton. smile.gif wink.gif
Augė
Pas mano dukra uniforma lyg ir neprivaloma ,bet pageidautina .Tikrai ne visa mokykla vaiksto
Bet beveik visu susirinkimu kalausimas NR.1 yra uniformos nenesiojimas ,o visai ne tai kas turetu aukletojai rupeti.... g.gif
Jorja
As tai labai dziaugiuosi, kad pas mus visose mokyklose yra privalomos uniformos, tiek valstybinese tiek privaciose. Uniformos yra skirtos tam, kad visi mokiniai butu lygiaverciai ir taipat uniforma yra kiekvienos mokyklos simbolis. As dar noriu pridurti, kad Australijoje, uniforma- tai netik svarkas , ar kelnes, cia i uniforma ieina batai, kojines, kelnes, sukneles, marskiniai, svarkai, liemenes, sortai,dzemperiai, sportine apranga, kepures, skribeles, kuprines, vienzodziu viskas ir taip pat atitinkamai nuo metu laiko. Galiu pasakyt, kad uniformos tikrai nera grazios, bet kokybiskos, is geru audiniu, o batai, man asmeniskai, tai slikstus, bet svarbiausia taip pat geros kokybes, labiau ortopediniai, kad vaiko peda augtu taisyklingai thumbup.gif . Kas be ko visa tai kainuoja, bet jau geriau moketi uz uniforma, nei uz madingus drabuzius ir avaline, kuriu kainos, tikrai kandziojasi. Nemanau, kad tevams o tuo labiau vaikui butu, tas pats sedeti vienoje klaseja su zinomu dizaineriu, ar garsiu firmu drabuziais besirengenciu klasioku, kuris gali tureti viska ko tik uzsigeidzia. Uztenka ir taip diskriminacijos sitam pasauly, taigi uniforma nors siek tiek sulygina vaikus.
Tai tokai mano nuomone apie uniformas, bet maniskei dar keleta meteliu kol uzsivilks uniforma smile.gif smile.gif.
Ele
Kadangi pati nesiojau uniforma ir labai jos nemegau, tiesiog nekenciau, tai manau, kad be uniformu geriau, bet jau pradinese klasese jokiu problemu del to nekyla. Jei kazkas ir rengiasi geriau, tai mano sunui kolkas visiskai "dzin".
Gal veliau, paauglysteje ir kils kokios nors problemos, bus matyti. g.gif Tada ir galvosim, kaip tas problemas spresti. smile.gif
Bekasė
Na Lietuva siuo atzvilgiu ne Australija - uniforma sudaro tik drabuziai arba kazkokia detele pvz svarkas. Tai norint issiskirti visada galima, batai, like drabuziai, kuprine, papuosalai, vyresnese klasese automobilis. Siaip nesuprantu kam mokiniui reikalingas automobilis?
Noa
Norejau parasyt, bet va Silvute viska pasake smile.gif Na siaip as gal buciau ne pries, jei ta uniforma tikrai kokybiska ir batai ortopediniai ir visi taip nesioja. O dabar - nekokybiski ir brangus svarkas ir kelnes. Nepraktiski - su valymu problemos. Gal tradiciju nera... O toliau - kaip Silvute rase. Golfai savo, batai savo, kuprines penalai treningai sportbaciai savo, vaziuoja i gamta ar i ekskursija kokia - vel rengi savais drabuziais, vienzo, tuos savus neuniforminius drabuzius vis tiek perki ir juos mokykloj naudoji... O dar be to perki mokyklai langus suolus sekcijas kompiuterius ir visokia kitokia iranga. Ir visa tai vadinasi nemokamas mokslas pagal konstitucija... dry.gif
Bassvoice
As uz uniformas.. Mano manymu - tai disciplinavimo, priklausomumo mokymo istaigai parodymo priemone.. Kitas dalykas - uniformu patogumas, funkcionalumas, kokybe - tai ta jau reguliuociau bent jau saviskems..
[Na, tik nezinau, bus ar nebus tos uniformos mokykloje]..
Natalija
Pas mano dukra yra mokykloje uniforma.As pries jas.Neturiu tiek pinigu kad kas met kisti uniformai pinigus.Nuo 7klases vaikams kainoja uniforma nuo 300/400lit
Is kur tokius pinigus paimt,jei dar papildomai kainoja i mokykla dalykai ,juk noga ir basa vaika neleisi,tevai verciasi per galva kad ju vaikas eitu kaip pridera neprasciau uz kitus.O kaip vienisai motinai kuri gauna tik minimuma,is kur jai istraukt tos pinigus.
Manau geriau vaikui nupirkt madinga koki drabuzi ,kad galetu ir miesta iseiti su jies ,vis nauda bus.O ne kasmet pirkti tokia uniforma brange.Bet juk ja dar pasisiut reikia(o tai kainoja).
Papildyta @ [mergetime]1086958962[/mergetime]
Pridursiu dar. Jei vaikas nesimoka tai jis ir su uniforma nesimokyns.Geriau jau mokytojai ziuretu ne i tai kaip kas aprengtas ,o i vaiko sugebeimus.O tik sugeba pinigus rinkti renginems,ar remontui,kuri nesimato rudeni atejus i klase.
Cikadelė
mano nuomone dalijasi i dvi dalis-kai pati lankiau mokykla, baisia nekenciau uniforma, bet kad ta uniforma butu dar normali, o dabar tokie languoti lietuvaites sijonai kaip maisai, zali svarkai, neduok dieve jei pakeitei kelnes i dzinsus, direktores papeikimas ir tasymas po mokytoju kambari sad.gif rekedavo ir ziema sijona nesiot, kad visi butumem vienoda, kitaip juk gali sutersti gera gimnazijos varda rolleyes.gif mad.gif unsure.gif
manau, kad uniforma gerai pradinese klasese,tiesa,kad ji kainuoja brangiai, bet uztat paskui nebereikia tiek daug drabuzeliu pirkinet...bet kai vaikas auga reikia jam palikt laisves, nors tiesa pasakius kaip rengiasi dabartinis jaunimas (toks skarmaliuku netvarkingumo ispudis) blink.gif huh.gif dry.gif
bet pati nemegstu uniformos,ir dabar stai darbe pasiuvo vienodus rubus, bet as tikrai ju nemegstu!!!!!!!!!!!!!!!!! mad.gif
ofa
atsiminus savo mokyklos laikus ir tas baisiasias rudas uniformas su toooookias ziurstais, tai net kraupu darosi, kazkokios visos tada budavome baisiai nykios. vienintelis dalykas, kur galejai pasireiksti-tai kalnierukai ir rankogaliai rolleyes.gif .
Bet... ash vistiek esu uz uniformas. dabar man jos atrodo grazesnes
dovi
man patinka musu pradineje mokykloje tvarka- uniformos yra, bet jos neprivalomos. tevai gali pasirinkti ka pirkti ar visiskai nepirkti . Bet as pasiziurejus i pacia uniforma nusprendziau nupirkti dzemperi(39lt)- tamsios vysnines spalvos maisytos su tamsiai melyna spalva meztukas su mokyklos inicialais, atrodo kartu ir mokykliskai visai, ir labai praktiskas. Kelniu nusprendziau nepirkti, nes kelnes juodos - tokiu keleta turime. Plius pirksime maikute melyna su mokyklos inicialais ( 15lt), galima pasirinkti dar kepurele su mokyklos inicialais. mergaiciu apranga irgi gana paprasta- pliusuoti trumpi sijoneliai( trikotaziniai) ir kelnes tokios siltesnes irgi trikotazines. O tie dzemperiai yra ir mergaitems ir berniukams vienodi.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.