QUOTE(solo @ 2009 02 13, 00:12) PS jėga. Daar iš principo mokysiuos ir viską fotošopinsiu  prašau, tik tiek, kiek leidžia taisyklės <<Fotokonkurse nebus tvirtinamos tos nuotraukos, kurios buvo apdorotos naudojant fotomontažą (foto nuotraukų jungimas į vieną atvaizdą, pašalinių objektų įtraukimas į kadrą kompiuteryje, papildomos grafikos ir kitų dailės elementų naudojimas). Gali būti pakoreguotas ryškumas, pašalintas "raudonų akių" defektas, ar fotografuojant nudojami filtrai įspūdžio, spalvų sustiprinimui, bet ne fotomontažas, nebent konkretaus konkurso taisyklėse bus nurodyta kitaip.*>>
QUOTE(Rustė @ 2009 02 13, 00:43) prašau, tik tiek, kiek leidžia taisyklės  baik tu, Ruste, juokauju  Ne paslaptis, kad kiekvienas profas fotografas draugauja su PS, tai neatsiejama. Puikus anril patobulintos fotkės pavyzdys.
Tomienė
2009 02 13, 09:43
Tomienė
2009 02 13, 10:00
Va jums natūrali nuotrauka, niekur "netobulinta"  Ir "patobulinta" iki pamėlynavimo  Kas ir atsitiko su ta leliuko nuotrauka. Ar tyčia, ar netyčia buvo uždėta mėlyna spalva, tik autorė gali pasakyti,o nuėmus mėlynumą visai kitas vaizdas gaunasi  Taip kad kartais geriau nekišti nagų ten, kur nereikia to dirbtinio įsikišimo Čia netaikoma toms, kurios grožį mato per PS
šiaip tai man rodos kad pirmoji foto kaip tik "patobulinta". Padaryta juodai-balta.
Tomienė
2009 02 13, 10:09
QUOTE(Amise @ 2009 02 13, 11:02) šiaip tai man rodos kad pirmoji foto kaip tik "patobulinta". Padaryta juodai-balta.  juodos nei lašo  et...bėda matau su rega
QUOTE(Tomienė @ 2009 02 13, 10:09)  juodos nei lašo  et...bėda matau su rega  nu ką bepadarysiu, kad tenka akinius nešiot..
pienės_pūkas
2009 02 13, 10:14
QUOTE(Tomienė @ 2009 02 13, 11:00) Kas ir atsitiko su ta leliuko nuotrauka. Ar tyčia, ar netyčia buvo uždėta mėlyna spalva, tik autorė gali pasakyti,o nuėmus mėlynumą visai kitas vaizdas gaunasi  Taip kad kartais geriau nekišti nagų ten, kur nereikia to dirbtinio įsikišimo jau tiek kartų aiškino jums, kad ten kur mėlynas leliukas - nieko nedaryta nuotraukai! mėlynumo nuėmimas - PS.
Tomienė
2009 02 13, 10:19
AHa, mano pavyzdyje tas pats, nufotkinau mėlynai, padariau natūraliai  Tik įdomu kur gaut tą mėlynai fotkinantį fotiką?
Karbynė
2009 02 13, 10:25
QUOTE(Tomienė @ 2009 02 13, 10:00) Va jums natūrali nuotrauka, niekur "netobulinta" Kad jūs lindot tai akivaizdu, bet anoji nuotrauka buvo pateikta kaip fotografavimo klaidos (o ne koregavimo) pavyzdys. Atsipeikėkit Papildyta:QUOTE(Tomienė @ 2009 02 13, 10:00) Taip kad kartais geriau nekišti nagų ten, kur nereikia to dirbtinio įsikišimo Tame ir dalykas, kad ten to įsikišimo greičiausiai ir nebuvo  Ką jums ir bandė pasakyti  O jūs pateikiat atvirkštinį, o ne analogišką variantą Pabandykit įvairumo dėlei pafotkyt su įvairiais nustatymais, nesusireguliavus wb  ir tada kalbėkit, kad fotoaparatas tik natūraliai fotkina Papildyta:QUOTE(Tomienė @ 2009 02 13, 10:19) Tik įdomu kur gaut tą mėlynai fotkinantį fotiką? 
pienės_pūkas
2009 02 13, 10:25
QUOTE(Tomienė @ 2009 02 13, 11:19) AHa, mano pavyzdyje tas pats, nufotkinau mėlynai, padariau natūraliai  Tik įdomu kur gaut tą mėlynai fotkinantį fotiką?  labai nesunku, žinokit. beje, jums ir apie baltos spalvos balansą jau aiškino. QUOTE(Karbynė @ 2009 02 13, 11:21) Atsipeikėkit  nu tikrai
Tomienė
2009 02 13, 10:33
Matyt mano fotikas pereina per PS, o paskui tik parodo, ką turim na matau neperspjausiu PS "žinovių", teks visus savo albumus per PS paleisti  matyt mada tokia dbr
tai nesuprantu, negi tau niekada nebuvo fotografuojant sniegą, kad jis gautųsi melsvas? man ir su paprasčiausiu fotiku netyčiom gaunas, kartais tas mėlynumas gerai,bet kartais........
mmergyte
2009 02 13, 10:42
QUOTE(Tomienė @ 2009 02 13, 10:19) AHa, mano pavyzdyje tas pats, nufotkinau mėlynai, padariau natūraliai  Tik įdomu kur gaut tą mėlynai fotkinantį fotiką?  ateikit paskolinsiu  nusipirkom nauja fotika,naudotis nelabai mokejom,iseinu fotkint vaiko sniege,nu melynas fonas nors uzmusk  ir jokiu PS man nereik,ir taip viskas melyna buvo
Atsiprašau Ruste, bet nebegaliu..susinervinau Keičiant WB fotografuotas baltas beržas, nes dėl batos spalvos čia viskas ir pasidarė. Sniego neradau tai beržas tiks. Automatinis WB  Paprastos lemputės WB  Liuminisencinės šviesos WB  Saulėtos dienos WB  Blykstės WB  Debesuotos dienos WB  Fotožopu nuotraukos NEKOREGUOTOS tik sumažintos.
Karbynė
2009 02 13, 10:47
QUOTE(Tomienė @ 2009 02 13, 10:33) Matyt mano fotikas pereina per PS, o paskui tik parodo, ką turim Prašom originali nuotrauka su bilekokiu wb balansu. Paprastai fotografuodama aišku jį pasitvarkau, kad tokio vaizdo nebūtų. Tyčia ką tik pykštelėjau. Fotikas canon poewershot a95. Bet jūs aišku mieliau šauksit, kad čia PS-as (tyčia nė nemažinau, kad nebūtų jokio prisilietimo jokia koregavimo programa) nei pasigilinsit apie ką jums kalbama http://img294.imageshack.us/img294/9618/img9787nb4.jpgBroką ir be PS padaryt galima, bet jūs tuo turbūt nepatikėsit Papildyta:QUOTE(Amise @ 2009 02 13, 10:42) Fotožopu nuotraukos NEKOREGUOTOS tik sumažintos. MELUOJI  Aš sakyčiau gal palikt šitą diskusiją, nes kažkam apsisapnavus imami ir apkaltinami kažkokiom korekcijom net ir tie vaizdai, kurie to nė nebandė daryt  O čia va pavyzdžiais paaaiškinta. Kam reik supras apie ką.
QUOTE(Karbynė @ 2009 02 13, 10:47) MELUOJI  aha..  uj, Rustė atėjo, gausim pylos
Tomienė
2009 02 13, 10:50
Norit pasakyt, kad konkrečiai šitos dvi foto neliestos? Natūralios?  nugriūsiu jei tai tiesa   jau nekalbu apie j/b su raudonumo intarpais. Taip, jos gražios, bet ne natūralios, nebėra jose jaukumo  o tai ir sugadina viską
na pylos negausite, čia reikėtų kitur visa tai aptarinėti, tik dar nesugalvojau, kur perkelti šitą diskusiją... pasakysiu, tik tiek, kad juokinga, nes viena pusė apie ratus, kita apie batus..ir viena akivaizdžiai labiau nesusipratusi...bet vistiek įrodinėja savo
Karbynė
2009 02 13, 10:54
QUOTE(Tomienė @ 2009 02 13, 10:50) Norit pasakyt, kad konkrečiai šitos dvi foto neliestos? Matei kurios nuotraukos tau buvo parodytos? Dėl anų aiškinkis pati  Mano katinėlio fotkė neliesta. Tiki? O šiaip daugiau pasidomėk - mažiau griuvinėsi.
QUOTE(Rustė @ 2009 02 13, 10:51) pasakysiu, tik tiek, kad juokinga, o man tai jau tuoj verkt norėsis  A bet žiūriu čia turbūt pirmas toks konkursas su tiek diskusijų ir kad netgi rekėjo antrą dalį daryt, nes kiek permečiau akimis senosioms užteko vienos temos
Tomienė
2009 02 13, 10:58
QUOTE(Amise @ 2009 02 13, 11:48) uj, Rustė atėjo, gausim pylos  Nematau už ką gauti  už komentarus ir aptarimus? Ruste, ne savo įrodinėju, o kalbu apie tai, kad vienos yra paprastos, buitinės nuotraukos, o kitos išgautos tik PS dėka  Kartais su PS yra persistengiama, ir nuotrauka lieka šalta, nudanginama šiluma, natūralumas. Dirbkit jūs su PS kiek norit, bet nepersistenkit  kas yra akivaizdu pasižiūrėjus į kai kurias foto.
Karbynė
2009 02 13, 10:59
QUOTE(Tomienė @ 2009 02 13, 10:58) kas yra akivaizdu pasižiūrėjus į kai kurias foto. ir į kai kurias nė neliestas taip pat. Jums.  Nors kai kuriose kaip tik gal ir vertėtų...
Vicious Vici
2009 02 13, 11:14
QUOTE(Tomienė @ 2009 02 12, 18:06) Na kur matyta, saulė šviečia, o visos spalvos žydros  iš fantazijos sapno  arba perdėto kontrastingumo  arba stovi pusplikė žiemą vidury miško, ale svajoja  šiaip net neketinu su tavimi diskutuoti, nes jau matau, kad neturime apie ką  bet nepamiršk, kad nuotrau, tai ir yra fantazija, nebent tu jos neturi ir moki fiksuoti tik grynai tai, kas yra prieš nosį... ir ačių Dievui, kad ne visi tokie
QUOTE(Tomienė @ 2009 02 13, 09:58) Ruste, ne savo įrodinėju, o kalbu apie tai, kad vienos yra paprastos, buitinės nuotraukos, o kitos išgautos tik PS dėka  Kartais su PS yra persistengiama, ir nuotrauka lieka šalta, nudanginama šiluma, natūralumas. Dirbkit jūs su PS kiek norit, bet nepersistenkit  kas yra akivaizdu pasižiūrėjus į kai kurias foto. Na jau juokinga darosi  Fotografes, as jusu vietoje jau nebesistengciau nieko irodyti, kai kuriems zmonems reiketu tiesiog nemojuoti raudonu skuduru
QUOTE(Tomienė @ 2009 02 11, 21:08) Tikiuosi, kad tarp laimėtojų bus nors viena natūrali, šilta, nekoreuota nuotrauka Galima drąsiai tikėtis jau vien pažiūrėjus į ankstesnių konkursėlių rezultatus. Beveik visada laimi "įspūdžio" ar "idėjos" nuotraukos, kokybė ne visada pirmoje vietoje Na, bet jau kai taip diskusijos išsiplėtė  Atrodo dėl nieko, gi dėl skonio nesiginčijama (dėl jo rėkiama, mušamasi ir keliamos riaušės  ) Jeigu ką, tai aš nesu PS mėgėja, bet jei su saiku, tai tikrai būna gražu. Prisipažinsiu seniai skaičiau taisykles ir būtent dėl PS man buvo užsifiksavę, kad jo naudot negalima apskritai - net nuotraukos sumažinimui. Aš mažinu per Paint'a  , bet gal dėl to nukenčia kokybė???  ...
QUOTE(Amise @ 2009 02 13, 10:57) o man tai jau tuoj verkt norėsis  A bet žiūriu čia turbūt pirmas toks konkursas su tiek diskusijų ir kad netgi rekėjo antrą dalį daryt, nes kiek permečiau akimis senosioms užteko vienos temos  pirmas? juokauji...  beveik visi konkursai su antrom dalim...su baisiausiais įrodinėjamais, apsivardžiavimais...oi kiek čia visko yra buvę...dabar jau civilizuotai, gražiai,pavizdžių pagalbą aiškinamasi
QUOTE(baltė @ 2009 02 13, 11:19) Aš mažinu per Paint'a  , bet gal dėl to nukenčia kokybė???  ... aham, gali nukentėt. Tik lb lb lb senai naudojau tai nebepamenu kiek ji gali nukentėt. Pvz. viena paprasta programyte mažinant nuotraukoj pixeliai susigrūda labai ir gaunas muilas šioks toks.. ir ryškumas nukenčia, tad tenka papildomai uždėt "sharpo". Su fotožopa taip ryškiai nesijaučia įdomu kiek diskusijų dar bus kai bus paskelbti laimėtojai  o gal nebus..? Papildyta:QUOTE(Rustė @ 2009 02 13, 11:22) pirmas? juokauji...  beveik visi konkursai su antrom dalim...su baisiausiais įrodinėjamais, apsivardžiavimais...oi kiek čia visko yra buvę...dabar jau civilizuotai, gražiai,pavizdžių pagalbą aiškinamasi  reiškias reikėjo atidžiau pasižiūrėt
Peperoni
2009 02 13, 11:47
QUOTE(Gaziulka @ 2009 02 12, 23:27) Bet ir man kartais kyla jausmas, kad tos istobulintos (tiek kompoziciskai, tiek techniskai, tiek siuzeto prasme - na, kur tikrai matosi, kad specialiai fotosesijai buvo ruostasi, 3 val. sedeta krumuose ir pan) yra kzk perdaug, per mazai tikrumo, nuosirdumo, gyvo momento. Is kitos puses, kadrai, kur yra TIK momentas - gyvas, naturalus, smagus ir fainas, bet pati foto akivaizdziai prasta (spalvos nuplauke, nes nemokejo pareguliuoti fotiko nustatymu, judesiai paplauke, veidas seselyje, puse kuno nukirsta ir pan) irgi nezavi. Balanso norisi  visada visur geriausia, kai yra saikas ------------- Tomiene, pasakysiu tiesiai sviesiai - nesupranti tu kas yra tas PS, nifiga...  juokas tik jama ir viskas  drasiai gali i seima eit - gali sneket apie bile ka ir ne is eiles, ale uztat cielas 4 valandas (oj, t.y. temas  )... dar znk yra Gimp, Photoscape, Easy Photo maker, Picasa, Dreamlight pro, Frame photo editor, Turbo Photo, Photo Fusion, PhotoDream, MonkeyPhoto, Paint......... ir taip iki begalybes .......... va cia gali praplest savo akirati DAR labiau  nes kazkaip jau nuobodziai kartojiesi savo zinutese
VI-VA-VI
2009 02 13, 12:02
QUOTE(Rustė @ 2009 02 12, 23:13) galima, bet aš to nedarysiu, vieną kartą sutrumpinau, negerai ten laikas sutapo ir liko daugiau nepatenkintų nei patenkintų. Aisku dar ne visi brabalsavo ,kiti dar laukia iki paskutines dienos , o kiti dar ne gali nuspresti uz ka balsuoti, tai jai sutrumpinsi dienas bus daug triuksmo
QUOTE(Tomienė @ 2009 02 13, 10:50) Norit pasakyt, kad konkrečiai šitos dvi foto neliestos? Natūralios?  nugriūsiu jei tai tiesa   jau nekalbu apie j/b su raudonumo intarpais. Taip, jos gražios, bet ne natūralios, nebėra jose jaukumo  o tai ir sugadina viską  Mano manymu nekorguotos visiškai. O sniegas melsvas dėl to, kad fotografuota anksti ryte, arba vakare kai saulė leidžiasi/kyla. Pavyzdys: foto daryta į dienos pabaigą (apie 16 val.) sniegas ant saulės - baltas, sniegas šešėlyje - melsvas. Nuotrauka ne fotoshopinta. Esant poreikiu galiu atsiųsti originalą
Tomienė
2009 02 13, 12:10
QUOTE(Peperoni @ 2009 02 13, 12:47) ačiū, iš šito tavo visažinio sąrašo tik 2 nesidomėjau  Teks plėsti akiratį O glušą ir bažnyčioj muša  Kaip gerai, kad mane perrėkėt
Peperoni
2009 02 13, 12:15
QUOTE(Tomienė @ 2009 02 13, 12:10) ačiū, iš šito tavo visažinio sąrašo tik 2 nesidomėjau  Teks plėsti akiratį O glušą ir bažnyčioj muša  Kaip gerai, kad mane perrėkėt  nu neturiu tiek laiko, kad surasyciau visa sarasa i zinute, o ir forumo vieta taupau  atsiversk ta puslapeli, rasi daugiau nei 2 o jei jau baigiant juokus ir sita offtopinima, - siulyciau atsargiau metytis kaltinimais PS naudojimu, net nenutuokiant, ar tai buvo padaryta is tikro ...
Tomienė
2009 02 13, 12:40
Matosi, kad neturit ką veikt, iš musės dramblį padarėt  O nuorodėle manau ne aš viena pasinaudosiu, bus vaizdų kitam konkurse  Žinosiu pas ką kreiptis, tikiuosi padėsi "pakoreguot"
Peperoni
2009 02 13, 12:47
QUOTE(Tomienė @ 2009 02 13, 12:40) 1.Matosi, kad neturit ką veikt, iš musės dramblį padarėt 2.O nuorodėle manau ne aš viena pasinaudosiu, bus vaizdų kitam konkurse  3.Žinosiu pas ką kreiptis, tikiuosi padėsi "pakoreguot"  1.O kas uzvede? turintis ka veikt zmogus? 2.Prasom prasom  3.Tikrai ne
Karbynė
2009 02 13, 12:59
QUOTE(Tomienė @ 2009 02 13, 12:40) Matosi, kad neturit ką veikt, iš musės dramblį padarėt Iš musės tai vis šiokia tokia materija, kai kas sugeba padaryt iš nieko Tai mano katino fota jūsų nuomone koreguota ar ne? O berželio nuotraukos?
Tomienė
2009 02 13, 13:41
QUOTE(Peperoni @ 2009 02 13, 13:47) 1.O kas uzvede? turintis ka veikt zmogus? Nzn turi ką veikt Amise su Vicious Vici ar ne, bet po jų komentarų užvirė košė Beje gaila, kad nepagelbėsi, taip tikėjausi "profės" pagalbos  bus niūros tikros nuotraukos Karbyne, niekuom padėt negaliu,  paklausk profesionalesnių
Peperoni
2009 02 13, 13:43
QUOTE(Tomienė @ 2009 02 13, 13:41) Beje gaila, kad nepagelbėsi, taip tikėjausi "profės" pagalbos  bus niūros tikros nuotraukos as is to duonos nevalgau, taigi nesu profe tuo sia tema ir baigsiu
Karbynė
2009 02 13, 13:44
QUOTE(Tomienė @ 2009 02 13, 13:41) Karbyne, niekuom padėt negaliu,  paklausk profesionalesnių  Nu aš jūsų akim pasitikiu
gal ir kvailas klausimas  - bet o kur rasti tas konkurso nuotraukas - pirmam puslapi nuoroda i taisykles ir pan - o kur nuotraukos????  nerandu
Karbynė
2009 02 13, 13:56
QUOTE(opalė @ 2009 02 13, 13:54) gal ir kvailas klausimas  - bet o kur rasti tas konkurso nuotraukas - pirmam puslapi nuoroda i taisykles ir pan - o kur nuotraukos????  nerandu  http://www.supermama.lt/foto/index.php?f=c...ew&conid=90Viršuje yra mygtukas fotokonkursai.
tik nepažiūrėk 10 min temos jau ir prasidėjo..pažintys dėl vaikų gimimo datų, įkeltos nuotraukos, apie kuris žalio supratimo neturima... kažkokios svetainės reklama....
| ! |
| forume draudžiama Naudoti SPAM'ą (Stupid Pointless Annoying Material/Message). · rašyti "Off-Topic" žinutes (bet kokios žinutės, neatitinkančios diskusijos arba forumo temos, laikomos spam'u). · rašyti žinutes, kuriose atsakoma tik šypsenėlėmis arba vienu žodžiu; jos laikomos spam'u. |
| ! |
| žinutės neatitinkančios temos pašalintos |
Aidulia
2009 02 13, 14:49
QUOTE(Tomienė @ 2009 02 13, 11:19) AHa, mano pavyzdyje tas pats, nufotkinau mėlynai, padariau natūraliai  Tik įdomu kur gaut tą mėlynai fotkinantį fotiką?  Panos, iš kur pas jus tiek kantrybės aiškinti šitai smailikų karalienei?
Vicious Vici
2009 02 13, 15:03
QUOTE(Tomienė @ 2009 02 13, 13:41) Nzn turi ką veikt Amise su Vicious Vici ar ne, bet po jų komentarų užvirė košė  kokia košė, atsipeikėk  aš čia prie ko dabar?
QUOTE(kkristinak @ 2009 02 13, 12:02) Aisku dar ne visi brabalsavo ,kiti dar laukia iki paskutines dienos , o kiti dar ne gali nuspresti uz ka balsuoti, tai jai sutrumpinsi dienas bus daug triuksmo  Nagi berods jau sutarėme, kad nenaudosime priešdėlio "pra", geriau "pa", negu balsuoti pro šalį. Priešdėliniai veiksmažodžiai: balsuoti, pabalsuoti, ne prabalsuoti; išanalizuoti, ne praanalizuoti pasiūlymą; pakomentuoti, ne prakomentuoti nutarimą, įvykį ir t.t.
QUOTE(Vicious Vici @ 2009 02 13, 15:03) aš tai jau net nebesigilinu
Vasaraitė
2009 02 13, 15:53
QUOTE(Rustė @ 2009 02 13, 11:51) na pylos negausite, čia reikėtų kitur visa tai aptarinėti, tik dar nesugalvojau, kur perkelti šitą diskusiją... pasakysiu, tik tiek, kad juokinga, nes viena pusė apie ratus, kita apie batus.. ir viena akivaizdžiai labiau nesusipratusi...bet vistiek įrodinėja savo  Zinot, man atrodo, kad taip ji zinuciu skaiciu siekia pasididint, nes diskusija su ja - beprasme
isejus111
2009 02 13, 16:35
QUOTE(Stebukle @ 2009 02 12, 23:00) na gerai, paziurim pavyzdziais... kiba sitos nuotraukos naturalios spalvos?  viena puse sniego melyna, kita balta, tipo cia jau tvarkyta nuotrauka? arba sita  kiba cia taip nusitvarke ta nuotrauka kad viskas melyna patapo? dabar pateikiau 2 nuotraukas, kurios visai mielos akiai, jei jos butu tinkamai nufotografuotos... bet... taip nera padaryta ir susimaise spalvos. Todel jei nenufotografuojama taip kaip is tikro atrodo... pakoregavus su programa vaizda, gautum normalu, toks kos turi but naturalus vaizdas, spalvos ir t.t. matau kazkam vaidenasi, gal is pavydo tas nesamones rasineji? kaip tik stengiausi ta melyna fona panaikint,nemokejau...  oi negaliu,prajuokinai
Peperoni
2009 02 13, 16:40
QUOTE(matukoniene @ 2009 02 13, 16:35) matau kazkam vaidenasi, gal is pavydo tas nesamones rasineji? siulau pratrint ta zinute del anonimiskumo
isejus111
2009 02 13, 16:40
QUOTE(anril @ 2009 02 13, 01:45) Tegul nesupyksta nuotraukos autorė už įsikišimą, bet štai kaip galima pataisyti ją su PHOTOSHOPU ir tada nebus apšaukta photoshopu, nes šilta ir natūrali  va va as taip norejau padaryt, bet su mano picasa to neina, o photoshopo neturiu
|
|