Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: nieštumas ir chemines medžiagos
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
renatuxaass
sveikos, laukiuosi 3men, ir namuose vyksta remontai, tai laiptus beicuoja, tai dar kazka dazo,tai namuose kartais tenka prisikvepuoti tu kvapu, kartais buna kad ir pecius uzdumina ir namie dumu pilna buna kelias valandas. aisku ne kekviena diena. ar jums taip yra buve? nes as save vis griauzu ir galvoju kaip tai gali paveikti vaikeli?
renatuxaass
verysad.gif
Grazinatorius
QUOTE(renatuxaass @ 2009 02 11, 16:36)
verysad.gif
*

Iš tiesų tai vaikelį galį paveikti, nes jeigu dirbtumei tokio tipo aplinkoje, kur nuolat yra cheminės medžiagos, tai būtų priskiriama pavojingai darbinei aplinkai, ir galėtumei reikalauti perkėlimo į saugią darbo aplinką dėl nėtųmo.

Viena mano darugė darė remontus nėštumo pradžioje, tai ji įtaria kad būtent dėl to vaikelis gime labai alergiškas.

Galima išeitis, kol vyksta beilcavimai, lakavimai ir darbas su kitomis lakiomis medžiagomis, gali užsidėti spec. kvėpavimo kaukę su filtrais, senukuose apie 100 lt. kainuoja. Yra tokios pigios baltos po 5 -10 lt, bet iš patirties galiu pasakyti kad jos nieko nesaugo, nes pati būdama nėsčia bandžiau su baldų lakais padirbėti, tai teko mesti tą užsiėmimą, nes paprastos kaukes neapsaugo, o brangios nenorėjau pirkti.
renatuxaass
aisku aciu,dabar jau stengiuos nebuti ten kur daroma kazkas, bet vistiek kvapas po visa nama pasklindA. dabar tik tikiuos kad man dabar nieko nebus pakenke.
tanni
Turiu panasia problema. Tik be remonto dar esu ir tapytoja, tapau aliejiniais dazais, dziudami paveikslai skleidzia bjauru kvapa. Rytoj eisiu pas gydytoja, klausiu ar tokio pobudzio kvapai pavojingi vaisiui. Aisku, itariu jos atsakyma...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.