Lukuliukas
2009 02 11, 11:51
Sveiki, Labai noreciau pagalbos Turim labai grazia ir visu mylima 4m. dukryte, taciau yra viena didele problema: nuolat musa teti. pvz.: ryte pabudus, tetis eina pasisveikint ir kai lenkiasi pabuciuoti, jinai seria per veida, dreskia, zaisla paemus meta i veida... Beda ta, kad jinai tai daro labai nevaikiskai ir su dideliu pykciu akyse. Tecio veide lieka zymes. Vaikas taip elgiasi ir namuose, ir viesumoje. Tecio naudojami metodai: nekreipia demesio, seria atgal, bando kalbetis graziuoju, kartoja, kad ja myli ir pan. Visa tai tesiasi nuo 2,5 metuku. Padekit isspresti sia problema
Kam tiek daug leidžiate 4m. vaikui? Kas bus toliau?
O kas atsitiko, kai vaikui buvo 2,5 metų, kad vaiko toks elgesys pasidarė?
Lukuliukas
2009 02 13, 18:48
Sveikutes, O ka reiskia ,,leidziat daug"? Nei vienas is musu netoleruoja tokio elgesio... O vaikas su charakteriu - dirzo ir to nebijo...Pagasdinus pati atsinesa. Gavus irgi gerai yra, graziuoju irgi bandyta..todel ir kreipiuosi pagalbos Tik vat idomu yra tai, kad pies 4 menesius gimus sesei, tecio pavydi ir bando visaip atkreipti jo demesi, labiau negu mano...bet mustis istiek nenustojo, nes kazkur yra problema. Tik niekaip neissprendziam sio rebuso. Tikrai nesame is tu tevu, kurie taip nuolaidziautu vaikui ir leistu veidus draskyti
QUOTE(Lukuliukas @ 2009 02 13, 19:48) Sveikutes, O ka reiskia ,,leidziat daug"? Nei vienas is musu netoleruoja tokio elgesio... O vaikas su charakteriu - dirzo ir to nebijo...Pagasdinus pati atsinesa. Gavus irgi gerai yra, graziuoju irgi bandyta..todel ir kreipiuosi pagalbos Tik vat idomu yra tai, kad pies 4 menesius gimus sesei, tecio pavydi ir bando visaip atkreipti jo demesi, labiau negu mano...bet mustis istiek nenustojo, nes kazkur yra problema. Tik niekaip neissprendziam sio rebuso. Tikrai nesame is tu tevu, kurie taip nuolaidziautu vaikui ir leistu veidus draskyti  Diržo sakote nebijo? O jūs jau bijote. Na tai jei mušate, tai rodote pavyzdį kad galima mušti atgal. Geriausia ignoruoti, nebendrauti tėčiui su ja po tokio elgesio, kol atsiprašys, neleisti žiūrėti filmuko ar dar kokios malonios veiklos, pavyzdžiui pasivaikščiojimo su tėčiu ar atsisakyti po tokio elgesio vakarinės tėčio skaitomos pasakos. Mušimas ir išprovokuoja mušimąsi atgal.
QUOTE(Marijai @ 2009 02 14, 02:14) Geriausia ignoruoti, nebendrauti tėčiui su ja po tokio elgesio, kol atsiprašys, neleisti žiūrėti filmuko ar dar kokios malonios veiklos, pavyzdžiui pasivaikščiojimo su tėčiu ar atsisakyti po tokio elgesio vakarinės tėčio skaitomos pasakos. kaip matau nesi susidurusi su tokia situacija. Maniske gali atsisakyti eiti pasivaikscioti, jeigu einu ne as, o vyras. Gali atsisakyti praustis, jeigu praus vyras, o ne as. Lygiai tas pats budavo su rengimu, maitinimu ( kai jau mokedavo isreiksti savo nuomone). Net ir pavargusi ne visada eidavo pas teti ant ranku, jeigu as neimdavau..... Nzn kodel taip yra ir kas tai itakojo. Situacija ganetinai pasitaise po to, kai vyras su dukra dviese pabuvo sanatorijoje dvi savaites. Beje, man irgi yra idomu, kodel viso to pradzia 2,5 metuku. Maniske tokias simpatijas, antipatijas pradejo reiksti daug anksciau. Ir lygiai tokia pati situacija yra ir su mano tevais - jeigu gali rinktis, visada rinksis mociutes kompanija, bendravimui su seneliu reikia pastumeti.
Ramunita
2009 02 14, 16:34
o kiek laiko ilgiausiai tėvas nėra kreipęs dėmesį i dukrą? ir ar dukra miega atsirame kambaryje,nei jūs su vyru?
Na. aš jus suprantu/. maniškis irgi kartais pyksta ant tėvelio, kam jis grįžta, kad jis, o ne aš veda į lauką- bet mano atveju, tai dėlto, kad tėtis mažiau laiko praleidžia su vaiku. O jūsų situacija tikrai sudėtinga, ir vienareikšmiškai patart labai sunku O kokia veikla labiausiai jai patinka, kurią daro kartu su tėveliu? Ir kaip ji reaguotų, jei tėvelis išvyktų tarkim, mėnesiui ir nebūtų namie? Pasiilgtų? Ji kažkaip jaučiasi psichologiškai už tėtį stipresnė, jei muša Ar jis jai autoritetas?
Zuwytes
2009 02 15, 20:17
Musiske irgi bando teti "skriausti". Tai mes sprendziam taip: 1. Bandymu sugraudinti, kad tetis verks, jam skauda ir pan., nors sitas mazai veikia 2. Sakau - Ai dukryte jei taip elgiesi su teciu, tai tada einam atiduosim teti kitiem vaikuciam" Tada dazniausiai savininkiskumo instinktas pabunda. 3. Supykstu ir as ir tetis.
O siaip manau kad cia ir seimos statusas tuo issireiskia jei mama seimoje vadovauja, tai vaikas irgi mano kad teciui gali pavadovauti.
mamamia25
2009 03 03, 23:41
QUOTE(Zuwytes @ 2009 02 15, 21:17) O siaip manau kad cia ir seimos statusas tuo issireiskia jei mama seimoje vadovauja, tai vaikas irgi mano kad teciui gali pavadovauti.  musu draugu sunus 5 metu nesiskaito su tevu trenkia, spjauna, rekia ir tt ant jo. bet mamyte ten tikrai daug dasidejus prie to, nors pati to nesupranta. pastoviai su savo vyru kalba isakmiu tokiu tonu, nemandagiai paimk, padek, nelysk jei jis ka padaro ne taip pvz nesamone kokia turejo grysti 6 gryzo 7 tai ji ta vaika kusina nedraugausim su tete, neduosim tetei ir tt nepamirsiu kai tas vaikas apspjove teva, tevas per uzpakali suplojo, vaikas i asaras o mama ant vyro pult pradejo atsiprasyk vaiko ir po to nekalbejo jie su tete
ka daryti,kad 13m dukra girdetu ka sako mama?dabar tik ji visur teisi
Gal dukra pavydi tik neaisku ko ar mamos ar tecio? Gal kur prisiklause ar prsiziurejo ir bando ant savo tecio? Bandet sneket kodel taip elgasi?
Musu mazoji taip pat nuo 2.5m. pradejo mane ignoruoti. Tetis dirba, diena as bunu visad su ja, taciau teciui grizus, mama nereikalinga tampa. Uzeina, tai puola su nagais man i veida, na gal tik du kartus taip buvo, taciau nesinori, kad kartotusi dazniau. O man skaudu, kartu ir pikta, neislaikau, rekti pradedu ant jos. Bandau tvardytis, ale ne visad pavyksta. Patarkit, ka daryt, kad jos tie issisokimai nesikartotu! Tecio tai suprantu, issiilgsta per diena...
indreivile
2009 04 02, 12:38
mano dukra taip pat puldavo ant tecio jei ko nors nenuperka ar ko nors nepadaro ko ji praso o jis ja tik pagasdindavo , kad "nedraugaus" su ja aisku ji to ne truputeli nebijojo maciau kad jis su ja taip ir nesusitvarkys. Viena diena pasioziavo ji ir man na nemuse bet '' oziukus''parode tai as ja ciupau ir stipriai supurciau aisku dar aprekiau kad to nerodytu nei man nei teciui.Kai ji puldavo ant tecio vel ciupdavau ir supurtydavau ,aprekdavau sakydavau ka tu darai . Na nezinau kada pas mus baigesi tas ranku kelimas bet jis vis retejo. Ir dabar mum 7 metai tikrai nebesimusa. As kazkur skaiciau kad jei vaikas ar oziuojasi ar parduotuvej buna kad krenta ar musasi butent tuo metu reikia ji supurtyt (padaryt lengva soka).
labai daug kantrybes reikia su vaikuciais  prisimenu savo vaikystes laikus, tai taip berzines koses tekdavo ragaut , kad ... nepatariu vaikucius aukleti senoviniais skriaudimo budais, juk yra ir senoviniai meiles budai.. juk vaikai nieko neprisigalvoja, viska ka pamato aplink save, ta ir atkartoja... pabandykite uztarti tetuka  jei mergyte musis, tai Jus apkabinkit tetuka, paglostykit galva, paklauskit ar stipriai skauda, duok as tau papusiu ...ir taip toliau ... manau dukryte tai matydama bandys keisti savo elgesi, juk vaikuciai is prigimties geri ir jautrus
QUOTE(indreivile @ 2009 04 02, 13:38) as ja ciupau ir stipriai supurciau aisku dar aprekiau ciupdavau ir supurtydavau ,aprekdavau reikia ji supurtyt
renciux
2009 04 28, 08:39
QUOTE(Bekasė @ 2009 02 14, 13:27) kaip matau nesi susidurusi su tokia situacija. Maniske gali atsisakyti eiti pasivaikscioti, jeigu einu ne as, o vyras. Gali atsisakyti praustis, jeigu praus vyras, o ne as. Lygiai tas pats budavo su rengimu, maitinimu ( kai jau mokedavo isreiksti savo nuomone). Net ir pavargusi ne visada eidavo pas teti ant ranku, jeigu as neimdavau..... Nzn kodel taip yra ir kas tai itakojo. Situacija ganetinai pasitaise po to, kai vyras su dukra dviese pabuvo sanatorijoje dvi savaites. Beje, man irgi yra idomu, kodel viso to pradzia 2,5 metuku. Maniske tokias simpatijas, antipatijas pradejo reiksti daug anksciau. Ir lygiai tokia pati situacija yra ir su mano tevais - jeigu gali rinktis, visada rinksis mociutes kompanija, bendravimui su seneliu reikia pastumeti. labai sudetinga situacija. isgyvename ta pati ... "Noriu, kad mamyte, o ne tetis - paduotu, nunestu, uzristu, uzsegtu, numaudytu, nuvestu ...." it taip be galo .... bandymai ikalbeti graziuoju, ignoravimas, skatinimas kuo daugiau laiko kad praleistu su teciu - veltui jei su teciu buna viena - nebuna jokios problemos, vyras sako , kad ir bendrauja zaidzia ... na kai pasirodau as - apsiverciau viskas aukstyn kojomis - tecio nebereikia tada  . vyra palaikau, jam pritariu - "neengiu" vaiko akyse .... Viskas mazdaug nuo 2 metuku prasidejo, gal dar anksciau ... sakot - padejo isvykimas 2 savaitems? vyras kaip tik atostogas susiplanaves artimiausiu metu - gal ilgesnis bendravimas su teciu be mamos tikrai padetu na palinketi reik kantrybes tikriausiai man ir visoms, viskas juk turi issipresti
mammyte
2009 04 28, 13:08
QUOTE(indreivile @ 2009 04 02, 13:38) mano dukra taip pat puldavo ant tecio jei ko nors nenuperka ar ko nors nepadaro ko ji praso o jis ja tik pagasdindavo , kad "nedraugaus" su ja aisku ji to ne truputeli nebijojo maciau kad jis su ja taip ir nesusitvarkys. Viena diena pasioziavo ji ir man na nemuse bet '' oziukus''parode tai as ja ciupau ir stipriai supurciau aisku dar aprekiau kad to nerodytu nei man nei teciui.Kai ji puldavo ant tecio vel ciupdavau ir supurtydavau ,aprekdavau sakydavau ka tu darai . Na nezinau kada pas mus baigesi tas ranku kelimas bet jis vis retejo. Ir dabar mum 7 metai tikrai nebesimusa. As kazkur skaiciau kad jei vaikas ar oziuojasi ar parduotuvej buna kad krenta ar musasi butent tuo metu reikia ji supurtyt (padaryt lengva soka).  Ojojoj! Purtymo tikrai jau nereiketu "reklamuoti", nors suprantu, kad kartais labai norisi savo neklauzadai ikresti! Nezinau, ar labai guodzia tokie pasakymai, bet vaikai ir nepurtomi, ir nemusami puikiai isauga is isteriju, musimosi, kandziojimosi ir t. t. laikotarpio. Ir kuo maziau purtomi ar musami, tuo greiciau ir lengviau  Svarbiausia kantrybe. Man bent jau padeda zinojimas, kad vaikas nera kazkoks blogiukas, o jis tiesiog auga, ir 2 - 3.5 metai kaip tik yra tas laikas, kai jis mokosi pykti ir valdyti savo agresija. Ir treniruojasi ant musu
indreivile
2009 05 28, 16:09
QUOTE(mammyte @ 2009 04 28, 14:08) Ojojoj! Purtymo tikrai jau nereiketu "reklamuoti", nors suprantu, kad kartais labai norisi savo neklauzadai ikresti! Nezinau, ar labai guodzia tokie pasakymai, bet vaikai ir nepurtomi, ir nemusami puikiai isauga is isteriju, musimosi, kandziojimosi ir t. t. laikotarpio. Ir kuo maziau purtomi ar musami, tuo greiciau ir lengviau  Svarbiausia kantrybe. Man bent jau padeda zinojimas, kad vaikas nera kazkoks blogiukas, o jis tiesiog auga, ir 2 - 3.5 metai kaip tik yra tas laikas, kai jis mokosi pykti ir valdyti savo agresija. Ir treniruojasi ant musu  na aisku purtymas purtymui nelygus ir papurtyt tikrai ne is agresijos oi ne ne bet kad atsitotetu ka daro truput reikia
Germante
2009 05 29, 19:56
QUOTE(Lukuliukas @ 2009 02 13, 17:48) Tik vat idomu yra tai, kad pies 4 menesius gimus sesei, tecio pavydi ir bando visaip atkreipti jo demesi, labiau negu mano...bet mustis istiek nenustojo, nes kazkur yra problema. Tik niekaip neissprendziam sio rebuso. Pati ir atsakete i savo klausima. Jai, matyt, labai truksta butent tecio demesio. Pabandykit surengti tecio ir dukters diena. Tegu tetis kur nors iseina su dukryte. Dviese. Be seses ir be jusu. Tegu nusiveda ja i kina, siaip kur pasivaikscioti, kartu pavalgyti kur nors. Bet tik dviese, kitaip kas nors vel nukreips tecio demesi nuo dukros. O jai matyt, tas labiausiai ir nepatinka. Gal pades
emazoji/2008
2009 09 04, 13:50
Papasakosiu savo istorija Mūsu vaikutis budamas 2-2.5 metuku irgi tėtį mušė, draskė ir. t.t ir taip kokius metus ir dar metus. Paskiau kreipemės pas psihologa (kazkiek padejos - isaiskindama situacija) Musu kaip tėvelių klaidos: 1. Svarbiausia klaida - tėtis nerode demesio vaikui ( pavarges po darbo ir t.t.t - visi jie tokie) (tetis sakydavo - kai uzauks tada as su juo turesiu ir apie ka pakalbeti ir t.t., o as sakydavau kad tada bus per velu, taip ir nutiko 2,5 m) 2. Tėvu barniai - vaiko akivaizdoje. 3. Mamos vadovavimas visur ir visada 4. Vaiko vedimas pas mociutes (skirtingi auklejimai) Po psichologo (lankemes tik du kartus  ) pradejau as su savim dirbti (nebevadovauti, buti ramesniai), tetis pradejo daugiau demesio skirti vaikuciui (man irgi demesio daugiau  - o vaikas tai mato, mato meile ir svelnuma seimoje)(taisykles 1. tetis skaito vakare pasaka, 2. tetis visalaika maudo vaika. 3.ir t.t) ir po biski pas juos atsirado rysis, ir nustojo vaikas musti teti. Dabar viskas puiku, bendrauja mano vyrai Svarbiausias dalykas DĖMESYS - bet ne bet koks, o kokybišas Dabar maniškiui tuoj7 metukai bus. Tik va gaila atsirado kitokiu bėdų
double_cat
2009 12 26, 13:47
o bandet neleist taip elgtis? Gal turi pavyzdi? gal seimoje vyras smurtauja?
|
|