Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Hematogenas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba
Pages: 1, 2
lau22
kaip manot nuo kokio amziaus galima vaikui duoti hematogena? g.gif
bimkutele
net neįsivaizduoju nuo kada,bet truputį vaikui daviau paragauti blush2.gif
renatakuz1
manau tada,kai pradeda valgyti viska ka ir suauge zmones, tarp kitko tai mano pats skaniausias saldumynas ax.gif
kemppinele
mano dukryte metuku dar nesulaukus kapojo hihihi.gif
EGZOTIKA79
Man atrodo, kad Hematogenas geriau, nei koks kitas saldainis, nes ten daug gelezies, svarbu pasiskaityt, koky kieky galima duot pagal amziu ir svory, svarbu nepadaugint mirksiukas.gif cia gi kaip maisto papildas, bet mes irgi labai megstam rolleyes.gif
TOCAMI
nuo metukų jau galima paragaut.
-simona-
kartais nuperkam, pirmą kart paragavo gal 2 metukų g.gif
kristal
Mano dukrytei dabar beveik trys metukai, tai jai karts nuo karto nuperku sio skanesto smile.gif Ji labai megsta.
Saldumynu pirma kart paragavo budama beveik 2 metuku. Ir tai pagrinde geru seneliu ir tetuliu deka doh.gif
O niekada nesusimasciau apie hematogeno dozes vaikams g.gif Kiek galima suvalgyti hematogeno 15 kg vaikuciui??
zvoruna
QUOTE(EGZOTIKA79 @ 2009 02 16, 01:06)
Man atrodo, kad Hematogenas geriau, nei koks kitas saldainis, nes ten daug gelezies, svarbu pasiskaityt, koky kieky galima duot pagal amziu ir svory, svarbu nepadaugint  mirksiukas.gif  cia gi kaip maisto papildas, bet mes irgi labai megstam  rolleyes.gif
*

Ant pakuočių būna parašyta, kiek galima per dieną suvalgyti.
areida
fui,nei pati valgau nei vaikui duosiu schmoll.gif prisadintas karviu kraujo sokoladas doh.gif
ciuke
Labai megstam. Duodu daznokai, kaip ir gydytojai rekomenduoja-iki 2 plyteliu/ diena.
simba3
QUOTE(EGZOTIKA79 @ 2009 02 16, 01:06)
Man atrodo, kad Hematogenas geriau, nei koks kitas saldainis, nes ten daug gelezies, svarbu pasiskaityt, koky kieky galima duot pagal amziu ir svory, svarbu nepadaugint  mirksiukas.gif  cia gi kaip maisto papildas, bet mes irgi labai megstam  rolleyes.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

Siandien pirmakart daviau paragaut - patiko. O dienos norma iki 100 gr , tai 2 soskoladukai. Tai musu maziams iki 1 sokoladuko galima per diena mirksiukas.gif
Leta*
Davem ne perseniausiai paragauti viena skiltele, patiko labai biggrin.gif
alinaaaa
o maniskiams nei vienam nei kitam neikisi smile.gif , bandau pameluot kad tai sokoladas, bet nesigauna blush2.gif
agnuzele
Jau mano mazylei tuoi metukai ir ziuriu kad jau duodate tokiem maziukam,tai ir as nupirksiu,duosiu paskanauti.
papalike
Mes hematogeno duodam paskanauti nuo metukų, es apetitas budavo labai ne koks (dėl vaistų vartojimo). Pradėjom po mažą skiltelę, labai patiko. Duodavom ne kas dieną, kaip papuldavo smile.gif Dabar kartais, gal kokia syki į savaitę nuperku....kai nenoriu kad kitų saldumynų norėtu smile.gif Skanauja, nemeta...
Daugiaziede
Pries pora savaiciu nupirkau hematogena,siuliau..taciau nepatiko,nevalge schmoll.gif
airina4u
Mes hemotogena valgome apetitui didinti. Kasdien, mazdaug dvi savaites valgome ji po pusele. Po dvieju savaiciu apetitas atsiranda su kaupu. thumbup.gif
megagaite
As savo metuku mazylei taip pat pasiuliau hematogeno...Kitu saldumynu neragauja...tad jai laaabai patiko bigsmile.gif . Gryzom is lauko visos juodos! biggrin.gif As pati maza budama valgiau iki tol kol suzinojau, kad jis is jauciu kraujo daromas.
gloss
Ar duodate mamos savo vaikuciams hematogeno? idomu ar jau galima? g.gif mano metinuke, daviau paragauti tai greit jis dingo biggrin.gif tik susimasciau ar jau galima?
dilditele
O kokiu tikslu jus duodat hematogena, siaip kad skanu ar gydytojai rekomeduoja???
TOCAMI
QUOTE(megagaite @ 2009 06 26, 08:53)
As savo metuku mazylei taip pat pasiuliau hematogeno...Kitu saldumynu neragauja...tad jai laaabai patiko bigsmile.gif . Gryzom is lauko visos juodos! biggrin.gif As pati maza budama valgiau iki tol kol suzinojau, kad jis is jauciu kraujo daromas.
*

nededamas joks jaučio kraujas. bent jau dabartinio hematogeno sudėtyje jo nėra:
Klasikinis hematogenas
Įprasto, nostalgiško skonio klasikinis hematogenas su vitaminu C.

Kas yra hematogenas?
• tai puikus geležies, būtinos kraujo gamybai, šaltinis;
• tai sveikiausias saldumynas vaikams (Jūs prisimenate savo vaikystę?)

Kodėl reikia pirkti lietuvišką hematogeną?
• Lietuviškame hematogene esanti geležis yra vien organinės kilmės, todėl organizmas ją lengvai pasisavina ir nesukelia pašalinių poveikių;
• Hematogenas yra aukštos kokybės – jis pagamintas iš lietuviškų natūralių žaliavų (yra kokybės sertifikatas);
• Visų rūšių lietuviški hematogenai yra su vitaminu C. Hematogenas su linų sėmenimis praturtintas dar ir B grupės vitaminais. Vitaminas C ir B grupės vitaminai pagerina geležies ir baltymų įsisavinimą bei sustiprina teigiamą poveikį organizmui geriau negu vartojant cheminius preparatus;
• Jis patinka vaikams, nes yra skanus ir saldus, be to, lietuviškas hematogenas yra 3 rūšių: klasikinis, su linų sėmenimis ir su riešutų skonio glaistu. Pasirinkite tai, ko Jums labiausiai reikia.

Kam naudingas hematogenas?
• Augantiems vaikams;
• Nėščioms ir maitinančioms moterims;
• Sportuojantiems ir aktyviems žmonėms;
• Pagyvenusiems žmonėms;
• Paaugliams.

Kodėl vaikai augimo laikotarpiu turėtų valgyti hematogeną?
Pataria gydytoja pediatre:
“Augančiam organizmui reikalinga geležis – kasdieniame maiste jos dažnai trūksta. Kadangi mūsų organizmas geležies negamina, todėl ji į organizmą patenka su maistu ar maisto paildu. Kai trūksta geležies, juntamas nuovargis, depresija, atsiranda pakitimai odoje. Negaunant jos pakankamai – išsivysto mažakraujystė.
Aš rekomenduočiau vaikams 2-3 kartus per savaitę valgyti hematogeną. Taip sumažinsime tikimybę susirgti mažakraujyste, aprūpinsime organizmą pakankamu geležies kiekiu.
Beje, geležies trūkumą gali jausti ne tik vaikai, bet ir nėščios moterys, aktyviai sportuojantys, vyresnio amžiaus žmonės.
Chroniškas geležies trūkumas organizme sukelia mažakraujystę.
Taigi, vaikams, mamoms, sportuojantiems hematogenas – nepamainomas geležies ir sveikatos šaltinis.”

SUDĖTIS: cukrus, sutirštintas nenugriebtas pienas su cukrumi, gliukozės sirupas, augaliniai riebalai, maistinis albuminas (geležis), askorbo rūgštis, kvapioji medžiaga -vanilinas.

PRODUKTO STATUSAS: maisto papildas.

PRODUKTO GALIOJIMAS: 10 mėn.

Maisto papildas neturėtų būti vartojamas kaip maisto pakaitalas. Laikyti vaikams nepasiekiamoje vietoje. Neviršyti nustatytos rekomenduojamos dozės. Vartoti ne daugiau kaip 100g per dieną.
dilditele
Is vaikystes as irgi prisimenu hematogena kaip kazka tokio, ir kad is jaucio kraujo gaminamas irgi zinojau. Ale dabar paskaicius jo sudeti kazkaip kraujo nerandu g.gif O dar labiau nesuprantu ka reiskia sudetine dalis maistinis albuminas (gelezis)...cia albuminas yra gelezis??? Kitas klausimas kiek ten tos gelezies yra??? Ir dar zinau, kad gelezis pasisavinama plonojo zarnyno virsutiniame trecdalyje, tuo tarpu kai maistas suskaidomas tik apatiniame trecdalyje.
Kol kas gana skeptiskai vertinu toki ale gydoma hematogeno poveiki, nors valgyt ji skanu ax.gif
Shatura
QUOTE(gloss @ 2009 06 27, 12:46)
Ar duodate mamos savo vaikuciams hematogeno? idomu ar jau galima?  g.gif  mano metinuke, daviau paragauti tai greit jis dingo  biggrin.gif  tik susimasciau ar jau galima?
*

ant hematogeno pakuotes yra parasytas jo dozavimas. jo negalima valgyti be saiko net suaugusiems. pasiskaitykit informacija ant pakuotes, kol nelaime nenutiko.
O jusu vaikui gelezies trukumas? kodel davet hematogeno?
Vilsen
aš metuku dar nedaviau.
beje galite pasiskaityti apie hematogena.SM yra tema apie ji,gal pravers
http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=408833
Shatura
QUOTE(alvyde @ 2009 05 19, 14:38)
fui,nei pati valgau nei vaikui duosiu schmoll.gif  prisadintas karviu kraujo sokoladas doh.gif
*

butu gerai, jei ten bent lasas kraujo jauciu butu biggrin.gif, bet.... nebeber
QUOTE(dilditele @ 2009 06 27, 16:31)
O kokiu tikslu jus duodat hematogena, siaip kad skanu ar gydytojai rekomeduoja???
*

stai ir man toks klausimas kilo. negi nera kitu skanumynu vaikams nei saldainiai arba maisto papildai? banana duokit arba obuoli
Magnifique
Valgo abu vaikai.Kasdien suvalgo po pusę Hema2gen.Draugiškai po lazdelę pasidalina ir kartu atsisėdę čepsi thumbup.gif wub.gif
ciuke
QUOTE(Shatura @ 2009 06 28, 17:56)
stai ir man toks klausimas kilo. negi nera kitu skanumynu vaikams nei saldainiai arba maisto papildai? banana duokit arba obuoli
*

Banana irgi duodam, ir obuoli mirksiukas.gif , gal geriau nei sokoladas, skanu, sveika, o dar mamyte didziausia hematogeno gerbeja, gal genai g.gif

biggrin.gif
gloss
vadinasi nieko baisaus, daviau tik po skiltele pora kart paragauti. Na as manau kad tikrai jau geriau retai duot paskanaut dito, negu sokoladu ....
dilditele
QUOTE(ciuke @ 2009 06 28, 18:29)
Banana irgi duodam, ir obuoli mirksiukas.gif , gal geriau nei sokoladas, skanu, sveika, o dar mamyte didziausia hematogeno gerbeja, gal genai  g.gif

biggrin.gif
*

Na del skanu tai tikrai, nors man rodos vaikystes skaniau buvo lotuliukas.gif , o va del sveika ir geriau nei sokoladas kazkaip labai abejoju
ciuke
QUOTE(dilditele @ 2009 06 28, 23:22)
Na del skanu tai tikrai, nors man rodos vaikystes skaniau buvo  lotuliukas.gif , o va del sveika ir geriau nei sokoladas kazkaip labai abejoju
*

O as neabejoju, 2 metuku neturinciam vaikui, tikrai sokolado neduociau. Juk negali buti visiskai is pirsto lauzta, kad tai gelezies saltinis.
Skonis man nepasikeite, nes perku visada tik klasikini wub.gif
dilditele
QUOTE(ciuke @ 2009 06 28, 22:41)
O as neabejoju, 2 metuku neturinciam vaikui, tikrai sokolado neduociau. Juk negali buti visiskai is pirsto lauzta, kad tai gelezies saltinis.
Skonis man nepasikeite, nes perku visada tik klasikini wub.gif
*

Kiekvieno reikalas kuo tiket ax.gif
O paskaicius sudeti man dar labiau abejones kyla, nebent kas nors protingai paaiskintu ka reiskia maistinis albuminas (gelezis)
elingami
daviau paragauti bet labai nedaug blush2.gif nors ir jam jis nelabai patiko schmoll.gif
Vėjo pasaka
Duodam vietoj Šokolado. Ir jei į svečius einam kur yra vaikų panašaus amžiaus nešamės.
rikutis
QUOTE(dilditele @ 2009 06 29, 13:03)
Kiekvieno reikalas kuo tiket  ax.gif
O paskaicius sudeti man dar labiau abejones kyla, nebent kas nors protingai paaiskintu ka reiskia maistinis albuminas (gelezis)
*

ko gero, vitaminuose, geležies preparatuose, yra to pačio maistinio albumino g.gif taigi išeitų, kad duodam saldainuką su vitaminais, taip? smile.gif
Aš pati Hematogeną be galo mėgstu, ir sūnui pasiūlau (aišku, jis ir neatsisako lotuliukas.gif )- na bent kartą savaitėj tai tikrai pasmaguriaujam. Paragaut daviau, kai jam virš metukų buvo.
mamulka10
pabandziau duoti vietoj saldainio, bet labai greit ji i sona padejo biggrin.gif lotuliukas.gif suprato kad kaskas ne taip doh.gif lotuliukas.gif
mylimuke
Nedaviau, o kam to reikia? Geležį galima ir su kitais produktais gaut.
ciuke
QUOTE(mylimuke @ 2009 07 11, 03:06)
Nedaviau, o kam to reikia?
*

O kodel nereikia?
Cukraus pudra
nedaviau. nėra reikalo.
@mamyčiukas@
nedaviau ir manau kad dar anksti tokiem dalykam g.gif
juvensis
mums 1,8 jau, pries pora dienu pirma karta daviau hematogeno paragaut, pati valgiau ir mano sunelis isprase is manes smile.gif na, jam patiko.. manau po biski galima duot paragaut.. smile.gif
simba3
Mums 1.7, pabandem neseniai. patiko thumbup.gif
armi06
as irgi saviskiu nupirkau hematogeno tai vaistinej mum pasake kad duoti po puse skilteles per diena,mums 1.5men
mazoji feja
mums 2m,as kartais duodu biski
ramyra
Vyresniam vaikui duodu, dar anksciau sakydavom, kad tai sokoladas ir tiko jam. nevalgus jis, tai hematogenas neblogas gelezies saltinis. tik, kad saldus be proto doh.gif dantukams ne i nauda. Mazajam (dar ner2m) neduodam, nes saldu+jis puikiai suvalgo savo mesytes dienos norma.
raimuxe
Jau ragavo.smile.gif
Rita25
daviau, kai truko gelezies
Kalile82
daviau as hematogeno, bet ji nelabai ji valge, mazyti gabaliuka visai daviau. gali duoti biskiuka paziurek kas bus, manau nepakenks tikrai, tik ne visa is karto.
DNG
nedaviau ir neduosiu matyt kol kas, nzn ar galima?
D.E*V.A
Daviau savo kleckui truputeli,bet ji isbere doh.gif daugaiu nebeduosiu kol nesuaugs y didesnius vyrukus biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.