Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikas griežia dantukais.
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata
lau22
sveikos, kodel kai kurie vaikai griezia dantimis? ar jūsų vaikutis taip darydavo?
Magnifique
Man odontologas sakė,kad dažniausiai niaurologiniu pagrindu pagrįstas tas girežimas būna.O kartais kai vaikas tieisiog nuobodžiauja pradeda griežt dantukais.Pas mus mažius (2 metai tuoj) kai neturi ką veikt tai iš tolo girdisi girgždėjimas iš burnikės.. doh.gif
bimkutele
Griežimas dantimis
lina-a.
mano mergytei jau ir du ir karts nuo karo pagrezia galvoju gal kirminu turi taip sakydavo bobutes senais laikasi nezinau biggrin.gif
TOCAMI
mano mažiulė pradėjo griežti dantimis kai jų turėjo keturis. su kirminais nesusiję. pediatrė pasiūlė profilaktiškai suvartot nuo kirmėliukų vaistų, bet čia labiau, kad aš atsikabinčiau. spalinukų kol su sauskelnėm praktiškai neįmanoma turėt.
o aš pastebėjau, kad dantukais griežia tam, kad mane paerzintų. kai išdygo pirmieji buvo tiesiog įdomu taip daryti, o dabar matydama, jog pykstu specialiai taip elgiasi. ir nei velnio čia nei psichologiniai nei sisteminiai veiksniai, nes tai valingas ir tyčinis veiksmas.
milkshake
Mano mergyte dantukais griezdavo irgi tik is idomumo, patikdavo jai tas garsas, dabr jau nustojo rolleyes.gif
dado
Maniskiui greitai bus 2 metai ,tai dabar neseniai pradejo griezti dantimis.Diena kartais griezia kad jam ydomu,bet kodel nakti tai daro,ir dar miegantis,aaaaa? g.gif
iowa
maniskei jau 8 metai bet istisai naktim griezia ,neisivaizduoju kas tai ,bet suzinojau kad yra tokios plastmasines ploksteles dantims ,isideda nakti ,tipo stomotologas turi ja uzsakyt pagal burnos dydi ,ji reikalinga kad emalei nepakenktu ax.gif
-Lilė-
Neseniai pastebėjau kad ir mano pupa naktį, tik naktį kai miega griežia dantukais, mano močiutė sako, kad tai reiškia kad kirminų turi.... unsure.gif g.gif
Linamaja
Maniskiui neseniai isdygo astuntas dantukas, tai karts nuo karto kaip zaisdamas kaip pasikasydamas pagriezia smile.gif
Bet zinau, kad jei nakti griezia, tai jau kirminai !!
-Lilė-
Nu žinot mamytės, tikrai kirminai, užvakar pamačiau užpakaliuke mažiuką baltą, fuiiii - spalinukais jie gi vadinasi, nulėkiau į vaistinę nupirkau Vermox, duosiu dabar tris dienas po 0,5 tablėtytės, bet vaistininkė liepė duoti abiem dukrelėm.
Po dviejų savaičių pakartoti kursą, tai vat gydomės ir atsikratysim tų ....kirminų.... unsure.gif
@mamyčiukas@
maniske budama 10menesiu pradejo griezti dantukais,bet po savaites biggrin.gif
ovimama
Taip taip,sakydavau ir as,nesamoneee,kad griezia dantimis,dar ne kirminai....gal nevisada,bet..
Maniskis pries savaite dvi kad griezt pradejo naktimis,kaip smuiku grojo,oi oi,galvoju nervojas gal vaikas kazko....o po savaites kad uzpakali ziuriu,kasos kasos,po poros dienu jau taip kases,kad manes dar ateidavo paprasyti blink.gif Nulekiau i vaistine,geriamo sirupo nuo kirminu pasiule,nebepamenu,jau ismeciau dezute,jau suvartojom,ir kita diena baigesi kasymaisi,o griezimas dantimis is karto.Po poros savaiciu dar doze isgersim,kad isdvestu tie brudai visi...brrrr....baisu ir pagalvot...o taip svariai uzsilaikom ir vat..
Vat ir netikek bobutem... g.gif
pumpotaukslis
musiske griezia dantim, nors 8 teturi smile.gif
darem tyrimus - kirminu ne kvapo bigsmile.gif
jmgirl
Na dėl tų visų kirminų tai negaliu komentuot, nes nežinau, bet jei ir straipsnį nurodė viena mamytė, tai gal tiesa smile.gif Bet nerandančias kirminų mamytes noriu nuramint, kad vaikam tai yra fiziologinis procesas, nes jų dantukų anatominė forma pradžioj būna tokia, kad jie specialius kauburelius turi nusigriežt ax.gif
orakulė
Viskas yra susiję su nervais, vieni gręžia dantukais, kiti rėkia, klykia, pabandyk vaikiui prieš miegą paskaityt pasaką, pabūt prie jo kol užmigs, duot raminančios arbatytės
Skorpijoniukas
QUOTE(lau22 @ 2009 02 11, 13:40)
sveikos, kodel kai kurie vaikai griezia dantimis? ar jūsų vaikutis taip darydavo?
*

Sveikos, dantukais griezti ir mano berniukas pradejo tada kai pradejo lankyti darzeli, zinau, kad tikrai ne kirminai, nes pries darzeli gydytoja dare tyrima, tai dabar atradus sia tema, pasiskaiciau, kad gal tikrai vaikui bus nervinio pobudzio, nuo streso, nes darzeli nuo rugsejo iki siol rytais verkslena unsure.gif Tikiuosi, kad tas grezimas praeis g.gif verysad.gif
molekulė
Maniškis taip pat griežia dantimis, kirminų neturi, pasitikrinom...
Daugiau priežaščių narandam, nervinis stresas???? Visą vasarą sėdėjo namie kaip ir nelogiška...
Brigitarimkuviene
Manoji taip pat griezia dantimis miegodama jau nuo 2 metu, del kirminu tyremes 3 kartus, bet nieko nerado, ir vaistus profilaktiskai gerem. Gerem valerijono tabletele, po viena pries miega, lig ir apmazeo, o dabar vel tas pats. Met kitam kambary girdisi, nesuprantu kaip jie isvis neiskrenta doh.gif
Whatever?
Maciau laida apie vaiku griezima dantimis.. Priezastys gali buti 3 :

1. Parazitai (kirmeles )
2. Psichologines problemos, stresas
3. Blogas sakandis
Mičiko
QUOTE(Whatever? @ 2012 03 06, 00:56)
Maciau laida apie vaiku griezima dantimis.. Priezastys gali buti 3 :

1. Parazitai (kirmeles )
2. Psichologines problemos, stresas
3. Blogas sakandis
*

Įtariu, pas mus bus 2. Bet kaip padėti vaikui. Ar neteko vartoti acosedum? Gal padėtų. Keisčiausiai, kad mes griežiam dantukais daugiausiai naktį iš penktadienio į šeštadienį. Ir niekaip neatseku kodėl. Lyg viskas vyksta kaip kasdien. Lyg ir nepervargsta. Tik, gal, kad labai nori į darželį.Visą savaitgalį klausinėja, ar savaitgalis jau baigėsi. g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.