Nemanau, kad esu tokia viena...tad atsiliepkite
Manau, kad tau panikos priepuoliai...Na, panikos sutrikimas
Čia gali būti ir depresijos pasekmė. Neturi tokių bėdų?
Turiėjau be ryšio darbą, dirbau po n valandų, mokiausi, vaiką auginau ir klaikiai su anyta pykdavausi (kaip ji pasako, taip turi būti), kol gyvenau pas uošvius ...
Dabar gyvename atskirai nuo tėvų, baigiau tik ką mokslus, pakeičiau darbą
Man buna, kad dusina ir atrodo, kad tuoj nebegalesi is viso kvepuoti. Nesupratau kodel is pradziu, paskui pastebejau, kad tai darosi tada, kai del kazko nervuojuosi...O kaip nesinervuoti, neisivaizduoju. Jautri per sita vieta labai esu. pamenu, kazkada geriau Valeradix, padejo...
Gal kam pades! Kai pradeda trukti oro, mes dar dazniau pradedame kviepuoti, kad sunormalizuoti kvepavima labai geras budas yra: pasiimti popierini maiseli ir i ji ikvepti ir iskvepti, tokiu budu kvepavimas normalizuojasi. Cia ne mano issigalvojimai, o kai gyvenome svetur taip gydytojas patare
Man irgi taip buna, kai susikrauna daug darbu bedu ir dziaugsmu i viena kruva.. Kvepi kvepi ir kazkaip tas oras nedaeina iki plauciu, tada pasidaro baisu kad taip ir numirsiu ir pradedu dar labiau panikuoti, melsta lupos, svaigsta galva ir pan. Gydytojas israse vaistu pernai, tai perskaiciua anotacija ir visai issigandau.. bet kelis kartus po puse tabletes geriau, tai praejo.. O dabar kazkaip tai stengiuosi suimti save i rankas.
QUOTE(Kate25 @ 2005 08 06, 00:48) Man buna, kad dusina ir atrodo, kad tuoj nebegalesi is viso kvepuoti. Nesupratau kodel is pradziu, paskui pastebejau, kad tai darosi tada, kai del kazko nervuojuosi...O kaip nesinervuoti, neisivaizduoju. Jautri per sita vieta labai esu. pamenu, kazkada geriau Valeradix, padejo... Bet jau Valeradix turbūt reikia gerti ilgai, norint sulaukti poveikio ??? QUOTE(kiki @ 2005 08 07, 15:21) Man irgi taip buna, kai susikrauna daug darbu bedu ir dziaugsmu i viena kruva.. Kvepi kvepi ir kazkaip tas oras nedaeina iki plauciu, tada pasidaro baisu kad taip ir numirsiu ir pradedu dar labiau panikuoti, melsta lupos, svaigsta galva ir pan. Gydytojas israse vaistu pernai, tai perskaiciua anotacija ir visai issigandau.. bet kelis kartus po puse tabletes geriau, tai praejo.. O dabar kazkaip tai stengiuosi suimti save i rankas. O kokius išrašė? Ketvirtadienį einu pas gydytoją, bet bijau vaistų išrašymo, nors be jų kartais visai būna nieko gero
Nezinau, bet su receptu ir gan stiprus raminamieji, tai kelis kart geriau po puse tabletytes, nors liepe po visa, o po ismeciau lauk - jau geriau dusulys, nei narkomanija:)
žinok kartais tik raminamieji tokiu atveju gali padėti, nes jeigu gersi po tiek kiek išrašė gydytojas ir neilgiau kaip išrašė tai tikrai nepriprasi. Na aišku priklausomai nuo nervinio sutrikimo tai priklauso ir nuo vaistų, bet dažniausiai pradžioje gydytojai tikrai nerašo stiprių vaistų. Nebijokite ir gerkite taip kaip gyd. paskyrė, priprast neturėtumėte, o padės tikrai ilgam
Patariu tokiu atveju pradėt geri B grupės vitaminus, taip pat labai padeda Sėkmės jums ir kuo mažiau tokių priepuolių QUOTE(kiki @ 2005 08 08, 20:51) Nezinau, bet su receptu ir gan stiprus raminamieji, tai kelis kart geriau po puse tabletytes, nors liepe po visa, o po ismeciau lauk - jau geriau dusulys, nei narkomanija:) Tik žiūrint kokio stiprumo tas dusulys ? Man tai nepavyksta nuslėpti nuo vyro be ryšio savijautos, o vyrams, kaip žinia, nepatinka moterys, kurios negaluoja QUOTE(Ritukas @ 2005 08 09, 09:25) žinok kartais tik raminamieji tokiu atveju gali padėti, nes jeigu gersi po tiek kiek išrašė gydytojas ir neilgiau kaip išrašė tai tikrai nepriprasi. Na aišku priklausomai nuo nervinio sutrikimo tai priklauso ir nuo vaistų, bet dažniausiai pradžioje gydytojai tikrai nerašo stiprių vaistų. Nebijokite ir gerkite taip kaip gyd. paskyrė, priprast neturėtumėte, o padės tikrai ilgam Patariu tokiu atveju pradėt geri B grupės vitaminus, taip pat labai padeda Sėkmės jums ir kuo mažiau tokių priepuolių B vitaminus geriu, o vaistų turbūt reikės visvien... Norėjau paklausti, o pačiai ar buvo tokia savijauta? Neįsižeisk, bet teko susidurti su žmonėmis, kurie pataria atrodo nuoširdžiai, bat giliai širdyje jie nesupranta, nes jiems nėra to buvę...Man tiesiog įdomu, jei žmonės tai patiria, ar jie greiatai kapstosi iš tokių ligų, nes man dabar atrodo, kad amžinai liksiu tokia negaluojanti QUOTE(55555 @ 2005 08 09, 10:26) B vitaminus geriu, o vaistų turbūt reikės visvien... Norėjau paklausti, o pačiai ar buvo tokia savijauta? Neįsižeisk, bet teko susidurti su žmonėmis, kurie pataria atrodo nuoširdžiai, bat giliai širdyje jie nesupranta, nes jiems nėra to buvę...Man tiesiog įdomu, jei žmonės tai patiria, ar jie greiatai kapstosi iš tokių ligų, nes man dabar atrodo, kad amžinai liksiu tokia negaluojanti nebijok, nesi tokia viena, panika bet kuri gali suimti, o patiria ne visi QUOTE(Jurgita G. @ 2005 08 09, 13:56) nebijok, nesi tokia viena, panika bet kuri gali suimti, o patiria ne visi Dėkui už gerus žodžius O alkoholio (šiaip mažai vartoju) negalima vartoti geriant vaistus ar esant tokiai būklei ? Nes kai prasta savijauta, bijau net vyno taurę progai esant išgerti - panika užvaldė juodai O kokius vaistus teko gerti?
Nu zinok nuslepti ne tai kad sunku bet neimanoma, nes pradedu kaip zuvis ziopioti ir svoksti, lupos melsta... tada strykt nuo kedes ar is lovos ir pirmyn atgal vaikstau vaikstau, nervuojuos.. tada siaip ne taip ikvepi gurksni ir gera pasidaro:)))
valeradix geriau apie du men. padejo.
as net gerkleje jauciau toki kaip uzstrigusi kasni, kurio negalejau praryti, nuolat, vaiksciojau pas visokius gydytojus, gyde nuo ale paraudusios gerkles ir pan. galiausias kita LOR pasiule Valeradix manydama, kad tai nuo nervu. na ir uzsimirsau, ir praejo. siaubas, kai pagalvoji, ka daro nervai. del ju gali sutrikti daug kas ir viskas
Bet įdomiausia tai, kad darbe to nejaučiu. Tik grįžtu namo, tai vaikas nervina, tai anyta subiesina...tada atrodo atsiranda vidinis karštis, ima stigti oro (atrodo negaliu net įkvėpti
zinau sitas problemas mintinai. reikalingas ilgas ir kantrus gydymas. jei idomu, parasyk asmenine zinute.
Sveikos..Sakot, tai daugiau psichologinė problema - aš tai bent kitaip manau.Yra žmonių su padidėjusiu deguonies poreikiu...Pvz., aš esu aukšta - 178 cm, ir gan liesa - 60 kg. Paauglystėj labai greit išaugau į aukštį, o širdis taip greit augt nespėjo, ir gavaus tokia "manekenė"..Šiaop esu labai jautri oro trūkumui - pvz., jei kokiam kambariuke yra būrys žmonių, aš iškart įėjusi pajuntu, kad čia tvanku, nėr kuo kvėpuot..ir jei tik yra galimybė, bandau patalpą vėdint.. Aišku, viskas vyksta proto ribose..Nors..buvo vienąkart toks atvejis..Važiuojam mes su vyru autobusu iš Gariūnų - vos kartu buvom pradėję gyvent..Ryte vėsu buvo, dieną labai karšta..Autike tvanku..Važiuojam, važiuojam ir jaučiu kad tirpsta kojos, pakinkliai..Sakau, kad lipam, bo silpna..Vos pasakius nualpau tam pačiam autobuse visų bobučių siaubui..Nuo to karto pasisaugoju tvankumos ir karščio..Nors., pvz., kiti žmonės pakankamai neblogai laikosi.Čia, matyt, daugiau sveikatos, o ne psichologijos dalykas..Nors - įtampos darbe ir šeimoj apstu.
Neurologo pagalbos reikia ir butinai, tai ilgas ir kantrus gydymas...ir geriau to neuzleisti, nes gali butu dar baisiau.
Man vienu metu taip buvo - kažkaip atrodo, kad negali pilnų plaučių įkvėpt
Karštai rekomenduoju... is asmenines patirties kovojant su sia liga, patariu visoms. venkite vaistu. vaistai pades tik laikinai, ju nenaudojant vel gali viskas kartotis. reikia isgydyti pacia priezasti ir ismokti susigyventi su sia problema. tik tuomet pamazu viskas praeis. pries pora metu pati isgyvenau tokia baime ir visus aprasytus simptomus. baisu net prisiminti, pagalvojus siurpas eina, tuomet maniau, kad jau man gyvenimas pasibaige. negaledavau net nepazystamoj vietovej buti, visada suimdavo panika, veliau net i autobusa negaledavau ilipti, musdavo karstis, galva svaigdavo, atsirasdavo noras kuo greiciau dingti arba tiesiog prasmegti. dar veliau jau negaledavau ne televizoriaus ziureti, kiekviena negatyvi zinia,pvz. potvyniai ar zemes drebejimai man sukeldavo priepuoli, net nakti negaledavau miegoti, visas kunas drebedavo ir nieko negaledavau padaryti. vyras buvo rimtai issigandes kas man darosi. o dar nuejus pas gydytoja psichiatra, papuoliau pas sundaktari, kuris bande is pradziu stipriais raminanciais mane gydyt, veliau pasake, kad jei nesilankysiu jo seansuose, manes laukia neurozes, o veliau beprotnamis jei uzeina dusulys ir atrodo, kad truksta oro, tai dazniausiai buna atvirksciai. kai issigastam tada kaip tik pradedam dazniau kvepuoti ir atsiranda deguonies perteklius, nuo ko ir uzeina galvos svaigimas, karscio musimas. padeda kvepavimas i maisiuka kaip kazkuri rase, nes kvepuojant i ji mazeja deguonies kiekis, taip pat labai gerai veikia lengvas negilus kvepavimas, netraukiant i plaucius, dar vadinamas lekavimu. na va kiek prirasiau. jei kam reikia galiu duoti gydytojos telefona, ji dirba kaune. taip pat mielai atsviesciau ir pasidalinciau turima literatura, as gyvenu klaipedoj
Labas Aina,
mane istiko tokia pati beda.gal galetum atsiusti tos gydytojos kaune tel.nr?galbut galetume, kazkokiu budu, pasikeisti ir tavo turima literatura?siaip as jau pries vartu vartojima.aciu
Niu va prisiskaiciau ir ishsigandau...
Ir aš tai patyriau. Manydavau, kad širdis streikuoja. Dabar stengiuosi išvengti tokių dalykų, bandau valdyti situaciją, mąstyti pozityviai. Padeda.
Man susitvardymnas ir pozityvios mintys taip pat padeda, kai prasideda galvoju: kvepuok kvepuok kvepuok. arba: as rami man gera, as rami man gera
Jerguteliau: turiu dukra 7m.: auksta, jautri ir pan. Daznai griuvineja, amzinai jai viskas skauda, dabar dar ir sirdies plote (nugis yra problemike), amzinai ka papila, isidauzia ir pan. Anadien sako: isejau i lauka ir staiga oro pritrukau.. Pasiskaiciau cia-akurat, tai uzrasiau pas gydytoja-psichologe konsultacijai-eina sau..
QUOTE(nerile @ 2006 08 28, 15:20) Jerguteliau: turiu dukra 7m.: auksta, jautri ir pan. Daznai griuvineja, amzinai jai viskas skauda, dabar dar ir sirdies plote (nugis yra problemike), amzinai ka papila, isidauzia ir pan. Anadien sako: isejau i lauka ir staiga oro pritrukau.. Pasiskaiciau cia-akurat, tai uzrasiau pas gydytoja-psichologe konsultacijai-eina sau.. Betgi mažutė dar, kaip ir mano sūnelis...
sveiki ir as prisijungsiu teisiog noriu pasidometi , neseniai buvau pas gydytojus issitirti nu sake viskas lyg ok, tik issekimas po gimdymo ,jau savaite laiko jauicu lyg noriu ziovauti ir ikvepti vis dazniau rodos gerklej kazkas stovetu lug dusina ,bet tai jauciasi nuolatos ir net rugineju lyg skrandis nedirbtu nezinau kas cia su manim
Gal kas pazįsta gera psichologą Vilniuje?
man oro pradeda trūkt o didelių pergyvenimų ir streso, kol kas apseinu be vaistų, tačiau tuo metu išgyvenu košmarus, baimę, kad sustos širdis ir t.t o žiauriausiai būna tada kai atsigulu į lovą, kai dėl smarkaus širdies plakimo visas kūnas kilnojasi.. keisčiausia kad viskas gali staiga praeit, tiesog panaikinus streso priežastį, dažniausiai tai būna susitaikymas su vaikinu...
sveikos mano atvejis gal vienas is blogesniu,laikinai gyvenu uzsienyje turiu seima, vyra ir suneli bet visi artimieji ir draugai lietuvoje tai ziauriai liudna man del to, pries menesi man prasidejo panikos priepuoliai
Ir man reikia patarimo
man irgi trūksta oro kai labai supykstu... dūstu iš pykčio.
Panašu į panikos priepuolius. Praverstų apsilankyti pas psichiatrą, pavaikščioti pas psichologus, kad išsiaiškinti priepuolių priežastis ir suprasti, kaip jie vyksta. Kai pažįsti ligą ir mažiau jos bijai, ji nebe taip smarkiai puola
O vaistų raminančių patarčiau nebijoti, jei gydytojai patars, kad reikia. Iš pradžių paprastai skiria natūralių žolinių preparatų ir niekas narkotikais negirdo. Jei paskirtų trankviliantų, irgi nereiškia, kad nuo kelių tablečių atsiras pripratimas QUOTE(55555 @ 2005 08 05, 12:06) Nemanau, kad esu tokia viena...tad atsiliepkite |