Gimdyti visai nebijojau, nes daug buvau apsiskaiciusi, issiklausinejusi visu pazistamu ir atrodo zinojau visas smulkmenas. Buvau nusprendusi gimdyti su epidura, tai per daug nesijaudinau, nes tikejausi, kad saremiu nejusiu, o pats gimdymas trunka apie 15min, tai kas cia tera tiek laiko pakenteti

Manau supratot, kad gimdymas pirmas, nes kitaip kazi ar i viska taip paprastai buciau ziurejusi. Na ka, 41 savaite, o vaikiuko vis dar nesimato. Ginekologe nusprende siusti mane i ligonine (klaipedos gimdymo namus), is pacio ryto as jau su maisiuku laukiu priimamajame, na kas buvo manau zino, kad laukti reikia apie val, kita kart ir ilgiau. Pagaliau pagulde. Lb greit paeme visus tyrimus (tiesa, krauja eme 2 kartus, nes sesute sumaise megintuvelius

), apziurejo gydytoja... girdejau apie placentos pajudinima, bet to nesitikejau

ciut daejau iki palatos. Ir nuo pat apziuros, man vis uzedavo pilvo skausmai. Nakti apie 12 atsikelaiu, nes lb skaudejo pilva, vis bandziau uzmigti, bet nejo. Prakentejau iki 2val, nuejau pas sesele, pasakiau, kad man lb skauda. Is manes pasijuoke, o pirma tai apsauke, kas ja pazadinau vidury nakties

Man tai juk pirmas nestumas, as net neisivaizduoju koks skausmas yra saremiu, o ji man sako, kad as nusisneku, kad nebuna jog pradeda skaudeti ir iskart pagimdai, vare miegoti. As nejau, tada iskvete gydytoja, pasirodo tai ir buvo saremiai, ir prasivere jau 4cm, tad nusiunte i gimdykla. Susikroviau maisus ir keliavau i gimdykla (ten buvau apie 3val). Na gimdykloj tai lb geras kolektyvas, akusere ir sesele, nors prie sirdies dek

iskart paprasiau epiduros, akusere lb nustebo (nzn kodel), bet 4val jau saremiu nebejutau. Enesteziologas, kaip is siaubo filmo

drauge buvo sakiusi, kad butinai jam duoti pinigekiu, bet as buvau viena, tad iki pinigines man atrode lb ilgas kelias

Na, ka gulejau ir klausiausi vaikucio sirdeles. Apie 6val, nuleido vadenis. Tada vel nuskausminamus suleido ir snaudziau iki kokiu 8, nes keitesi pamainos, geroji akusere iskeliavo namulio ir atejo nelb kokia (bent taip man pasirode is pradziu). Stai ir skausmai

Man sako stumk... as stumiu is visu jegu, bet vaikutis nekrust. Atejo gydytija, ir abi su akusere man sako, tavo vaikutis dusta jei nestumsi jis uzdus, arba teks imti replem

Lb issigandau, bet nors atrode, kad stumiu lb stipriai is manes tik pasijuoke. Sako iejes gydytojas, as ir tualete lb stenu

. Tai be gydytojos pagalbos, nzn kaip viskas butu buve, nes ji pati isstume dukryte, spausdama man piva. Teko kirpti, bet to nejutau. Suvyste vaikiuka, padave man, drebejau kaip lapas, nes nuo epiduros pakilo temperatura. Asaros riedejo kaip pupos, nzn ar is skausmo, baimes, ar laimes. Td prasidejo antras etapas

siuvimas... skaudejo, nors leido ten vaistukus. Akusere su manim tikrai prisikankino, nes buvau lb pasimetusi ir viskas man atrode siaubingai. Po gimdymo jos atsiprasiau, o veliau vyras dave jai pinigeliu. Sekmes busimos mamytes, nenoriu gazdinti, bet reikia buti nusiteikus visokiom situacijom

Seksiu tema, jei dar kas domina galite paklausti, gal busiu praleidusi ka nors