gal kuriai mamytei dar taip buvo? noriu zinoti, kokie panasiai musu sansai kad jis apsivers
vakar mums padare echoskopija (esam 17.5 savaiciu), ir paaiskejo, kad musu mazylis sedi. gydytoja nuteike, kad gal dar ir apsivers, bet zodziu ruostis Cezariui...
gal kuriai mamytei dar taip buvo? noriu zinoti, kokie panasiai musu sansai kad jis apsivers
Labas rucelie, man taip buvo ir buvo ne 17 savaiciu, o 33 berods, tai patare baseine daryt spec,. manksta (as lankiau
o kada atsiverte nezinau nes nejutau, nors pagal daktare turejau jaust del apsivertimo, as pati gimiau sededama sako sedintys laimes kudikiai - na zinok nesiskundziu
Man atrodo, kad per anksti tavo gydytoja taip pasake. Tau dar tik 17 savaiciu, man atrodo leliukas dar pasivartys. O jei ne, tai specialus pratimai yra, kad apversti leliu... Sekmes
Labas!
Tikrai nepergyvenk.Mano leliukas sedejo uodegyte i virsu beveik visa laika, bet 32 savaite apsiverte,svarbu, kad tai ivyktu, kol dar jam pakankamai vietos gimdoje ir uztenka vaisiaus vandenu.O 17 savaiciu tikrai labai sunku nuspeti. Daisy, del mankstos vandeny ir as jau planuoju, reikes vartaliotis tada Na nebukstauk dar Liepia daktare daryt tokius pratimelius: paguli ant sono vieno, pastovi ant keturiu ir guli ant kito sono ir t.t... tik nepamenu laiko ir tiksliau tau daktare gali nurodyt... Ir seip manksta nestumo metu sveika tau ir tavo pilvukui
dekui, linau, reiks isbandyt tavo pratimelius
man s
tai dariau toki pratima: gulint ant nugaros, rankos i sonus, ir LETAI versti kuna ir kojas ant vieno sono ir po to ant kito. Cia man daktare liepe taip vartytis. tai po keliu vartymosi dienu apsiverte, nezinau ar manksta padejo, ar siaip laikas atejo, bet tikrai siulau nepergyventi, dar daug laiko ir tikrai tavo
Rucellie, 17 savaiciu - tai dar labai anksti spresti manau
Man praeita penktadieni dare echoskopija - mano maziukas taip pat sedi Taip kad visko dar bus
manasis irgi yra vienoje pilvelio puseje, tai toj pusej man ir jausdavosi judesiukai
paguodet, mergaites, o tai as jau savo maziu ikalbinet buvau pradejus kad apsiverstu
17 sav tikrai dar per anksti bukstauti.
Man 34 sav prasidejo, Man gydytojas patare toki pratima: Guleti ant kairio sono 7 min, po to ant desinio 7 min ir vel ant kairio. Sekmes
Shiaip vaikas gali sedeti iki 8 men. - 36 savaichiu. Po 36 sav. daktaras gali bandyti apvesti 'ish ishores', bet tai pavyksta tik 50%.
Kas skaito anglishkai, apie tai rasho babycenter.com: http://www.babycenter.com/refcap/158.html Papildyta @ [mergetime]1095770940[/mergetime] Shiaip vaikas gali sedeti iki 8 men. - 36 savaichiu. Po 36 sav. daktaras gali bandyti apvesti 'ish ishores', bet tai pavyksta tik 50%. Kas skaito anglishkai, apie tai rasho babycenter.com: http://www.babycenter.com/refcap/158.html Papildyta @ [mergetime]1095771004[/mergetime] Shiaip vaikas gali sedeti iki 8 men. - 36 savaichiu. Po 36 sav. daktaras gali bandyti apvesti 'ish ishores', bet tai pavyksta tik 50%. Kas skaito anglishkai, apie tai rasho babycenter.com: http://www.babycenter.com/refcap/158.html
Ode, dekui
Tiesa pasakius, pamenu, kai manishke kazhkuriuo momentu apsiverte, pradejau bijoti, kad atgal nebeatsiverstu
Bootent. Del to reikia mazhiau nervuotis - nes tai lialiai kenkia labiausiai. Kaip bus taip bus, o jau daktaras padarys viska, kad ir mama, ir vaikelis butu sveiki ir druti.
Nepergyvenk, dar jus nedideli, tokio amziaus vaikas labai greitai keicia padeti, maniske sedejo iki 34 sav. ir apsiverte, na ne taipkaip reikejo, bet nebesedejo, ypac padejo tam tikri pratimai, jei reikes paieskosiu, rasyk
Taigi, apsivers, patikek, nors mum apsiverte, bet cezari dare del kitko
dekui, Vaida
Na tik nusiramink. Kas do gydytoja, kad sitaip sneka. Anksti tam leliukui verstis, vietos jam ten gana ir jis dar ne karta apsivers. Mano antrasis sedejo iki 38 savaiciu. Jau tikrai buvau nusiteikus cezariui ir net nepajutau kaip apsiverte. Buvo maloni staigmena, kai echoskopas parode, kad leliukas pagaliau tvarkingai galvyte zemyn. Aisku, pirmas lelius anksciau apsivercia, bet laiko dar tikrai turi.
Ner uz ka, o jei ir cezaris, tai patikek nieko baisaus...
Na, labai atsiprasau, bet as cia vienintele nenuraminsiu. MAN 24sav. pasake, kad vaikutis sedi, bet uztikrino, kad apsivers.... Deja... Neapsiverte. Ryt ryte varau i ligonine ir darys cezari.
Na, bet tu tikrai nesijaudink, nes 17sav. dar labai aksti ka nors uzgarantuoti. Dazniausia apsivercia, o reciau neapsivercia. Nesijaudink.
maniskiui kai buvo 28 savaites, echoskopu ziurejusi gydytoja sake: viskas tvarkoj, vaikas zemyn galva..na, as ir buvau patenkinta...paskui teko guleti ligonineje 34 savaite, ten padarius echoskopija, paaiskejo, kad vaikas sedi
Na, kaip tik pavarciau nesciosios kalendoriu, tai ten raso, jog leliukas gali keisti padeti mazdaug iki 35 savaites. Maniskis irgi sedejo, veliau (29-30 savaite) atsigule skersas...gydytoja irgi kazka apie cezari burbtelejo, bet as buvau isitikinusi, kad vietos vartaliojimuisi daug, taigi apsivers...ir neklydau. Guli jis daba galva zemyn ir laukia kada gims
Tiesiog nereikia iskart skelbt "nuosprendzio", 17 savaiciu nestumas nera labai didelis, vietos leliukui ten daug, kolkas jis ten dar plaukioja ir tikekimes priplaukios teisinga padeti Sekmes!
Kai pagalvoji, 17 sav. dar net lyties nelabai gali pasakyti. Ka jau kalbeti apie 'apsivertima'
Mano mazoji, neapsiverte. Turbut nespejo, nes gime 33 sav. O gal ir nebutu apsivertus
Mano iki pat pabaigos vartaliojos.
Beto zinau metodu, kaip apsukti. Viskas bus gerai, nepergyvenk. Yra to laiko- pasisuks tavo
Man atrodo tikrai anksti sakyt kad lelius neapsivers
Man dar dabar nieks nepasake kokioj padetyje jis yra, bet kaip matai kitoms ir paskutinem savaitem apsivercia Taigi, manau, kad tu nesiok ta mazaji stebukleli ir lauk
33 savaiciu lelius buvo skersas
beje gydytoja uzdraude daryti bet kokius pratimus- jei vaikas pasirinko tokia padeti, tai taip turi buti - pries gamta nepasokinesi. Beje viena is neapsivertimo priezasciu buna trumpa virkstele. O jei per prievarta vaika versti
Tavo atveju dar nera ko pergyventi
Sveikos, besilaukiancios mamytes,
siandien apsilankiau pas gydytoja ir ji mane truputeli isgasdino pasakiusi, kad maziuko padetis - galvyte aukstyn, o ne zemyn. Pries tris savaites buvo ta pati situacija. Tiesiog mane kankina nerimas, ar maziukas tikrai sugebes laiku apsiversti Tiesiog tai musu pirmagimis ir mudu su vyru labai pergyvename.
APSIVERTE
jurcik, tikrai nepergyvenk, kad baseina lankydama pakenksi maziukui. Man tai gydytoja sake kuo dazniau eisi i baseina tuo geriau. O kai buvau 29 savaiciu irgi
Sveikos,
Mano antrasis lelius sėdėjo, tik man to nesakė iki pat galo, o aš nieko neišmaniau, tai ir teko daryti cezarį. Dabar laukiuosi ir jaučiau, kad irgi sėdi - paklausiau gydytojos - akurat, bet kadangi dar liko 2 mėnesiai, tai sako, dar gali apsiversti. Bet aš galvoju, jei nieko nedarysiu, tai ir neapsivers, kaip ir aną kartą. Drastiškų priemonių imtis nenoriu, bet gal yra kokių tai patarimų, gal kam pavyko leliuką apversti? Juolab, kad jis pas mane palyginti mažo dydžio anot gydytojos...
Labas,
Mano ir sėdėjo. Ko tik nedariau. Ir spec. pratimėliai namie, ir spec. partimėliai Mažylio baseinėlyje. Tas mano kleckas nesivertė ir viskas. Kartais tų pratimėlių dėka pavyksta apversti. Bet man nepasisekė. Paklausk gydytojos dėl pratimėlių. būna, kad rankomis gydytojai apverčia, tačiau paskutiniu metu nebepraktikuoja. Gal kokia sena gydytoja, išmananti, apverstų rankomis. Bet čia vėl visokių komplikacijų gali būti. Dabar, kai jau viskas praėjo, gavoju, kad jeigu jau tam leliukui taip geriau, tai ir lai sėdi
Mano mazius irgi sedejo, bet 36 savaite lygtais paeme ir apsiverte, net nepajutau
Na maqniškis irgi kol kas sėdi... pratimai - subinuką atkišus ant kelių paklūpėti... man atrodo, kad svarbu priežastis kodėl sėdi - per trumpa virkštelė, apsisukusi virkštelė, netaisiklinga gimdos forma, gimdos pertvaros, per mažai vandenų, arba per daug jų, ne pirmas gimdymas, išsitampiusi gimda......
apversti mechaniškai tikrai nesiruošiu, nesinori leliui pakenkti, o dalis minėtų priežasčių, net ir apsivertus vaikiukui indikuoja cezarį - taip sakant nuo likimo nepabėgsi.
manoj sedejo iki 37 savaiciu. pries tai kokia savaite dariau pratimus namie: gulint ant nugaros, rankos i sobus, kojos suglaustos sulentos per kelius. tada letai kojas lenkti pakaitom i viena ir i kita puse.
nezinau ar pratimai padejo, ar tiesiog laikas atejo, bet lelius apsiverte.
Aš labai nesistengčiau, kad apsiverstų, bet: kai pirmas buvo normaliai, antras sėdėjo, nors šiaip irgi viskas buvo normaliai, tai manau, kad šitas mano turėtų apsiversti... Esiu aišku dar pas gydytoją, ir į Mažylio dieninį skyrių žadu nueiti, gal tikria psiūlys kokių pratimėlių
Maniske irgi sedejo, ir gerai kad nesiverte
O aš vat nebežinau, man 26 savaitė, ir kai padarė echo sakė, kad
QUOTE(saulelyte @ 2005 04 20, 08:51) O aš vat nebežinau, man 26 savaitė, ir kai padarė echo sakė, kad Aisku, kad normalu
man tuojau bus 31 savaite ir leliukas sedi. taciau gydytoja nerimauja. sake kad turim laiko iki 32 savaiciu, nes mano leliukas didelis
Manasis irgi sedėjo.Ko aš tik nedariau! Ir muzika leisdavau pilvo apačioje per ausines, tipo kad geriau girdėtusi, jis ims ir apsivers
o gal buvo išties per didelis?
Sveiki, mano angeliukė ne tik sėdėjo , bet ir galvą kraipė , nuo to rūgštimi apsipildavau- turėjau laikytis dietos,o pratimas paprastas stovėti keturiom ir uodegytė į viršu ,
Sveikos mamytės
Mano draugė laukiasi ir yra labai laiminga, vaikutis labai laukiamas. Gal galite padėti savo patarimais?gal žinote kokius pratimus reiktų daryti, kad mažius apsiverstų? Visam forume ieškojau ir nieko nerandu AČIŪ QUOTE amelijaž,2006 05 13, 10:40] Gal galite padėti savo patarimais?gal žinote kokius pratimus reiktų daryti, kad mažius apsiverstų? Mano mazulis taip pat mane ilgai kankino Galetu tavo drauge nueiti i baseina(as lankausi mazylyje), ten parode ivairiu pratimuku kaip padeti apsiversti leliuzui. Jeigu galimybiu vaikscioti i baseina nera, tai pratimus reiktu atlikti namie. Pvz.: guleti ant vieno sono 10 min. po to ant kito 10 min. i diena kartoti po 7-8 kartus. Ir geriausia tuo metu kai maziukas juda. Kitas pratimukas: atsigulti ant nugaros ir sukelti kojas (ant kedes, atloso ) - kad dubuo butu auksciau... Sekmes tavo draugei
Ačiū tau Britvute už patarimus, leliukas sakė labai judrus tai tiks tas pratimukas ant šonų.
Kai laukiausi pirma karta, dukryte pilvuke sedejo. Gydytoja patare stai toki pratimuka: paberti ant grindu degtuku, ir po viena kaskart pasilenkiant juos rinkti. Taip mazdaug 10-15 degtuku, po pora kartu i diena. Tiesa, man tai nelabai padejo, teko daryt Cezario pjuvi del sedmenines pirmeigos.
Mano mažylė irgi sėdėjo, tai gydytojas man patarė tą patį kaip ir Britvutei pagulėti tai ant vieno šono, tai ant kito. Bet vaikutis apsivertė ir beveik nedarant man tų pratimų.
|