Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: sėdynine pirmeiga
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Vaisiaus vystymasis
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Rucelie
vakar mums padare echoskopija (esam 17.5 savaiciu), ir paaiskejo, kad musu mazylis sedi. gydytoja nuteike, kad gal dar ir apsivers, bet zodziu ruostis Cezariui...
gal kuriai mamytei dar taip buvo? noriu zinoti, kokie panasiai musu sansai kad jis apsivers rolleyes.gif pasidalinkit savo patirtimi biggrin.gif
Daisy
Labas rucelie, man taip buvo ir buvo ne 17 savaiciu, o 33 berods, tai patare baseine daryt spec,. manksta (as lankiau nestuke.gif baseina). pasivartyt daugiau, wink.gif
o kada atsiverte nezinau nes nejutau, nors pagal daktare turejau jaust wink.gif bet atsiverte, man jau nuo 20 sav. grasino cezariu, nes vaisius augo labai didelis, o mano klubai siauri ir tipo nepagimdysiu, likus 3 dieno iki gimdymo pasake - cezaris, taciau gimdziau ne pas ja, o pas kita daktara tai pagimdziau be cezario, nes aki jam pasakiau jis nusijuoke, ne tokios pacios gimdo- pagimdysi wink.gif

del apsivertimo, as pati gimiau sededama wink.gif mama irgi smulkute pagimde mane pati wink.gif
sako sedintys laimes kudikiai - na zinok nesiskundziu rolleyes.gif
Germante
Man atrodo, kad per anksti tavo gydytoja taip pasake. Tau dar tik 17 savaiciu, man atrodo leliukas dar pasivartys. O jei ne, tai specialus pratimai yra, kad apversti leliu... Sekmes smile.gif
coco
Labas!
Tikrai nepergyvenk.Mano leliukas sedejo uodegyte i virsu beveik visa laika, bet 32 savaite apsiverte,svarbu, kad tai ivyktu, kol dar jam pakankamai vietos gimdoje ir uztenka vaisiaus vandenu.O 17 savaiciu tikrai labai sunku nuspeti.
Rucelie
biggrin.gif paguodet, mergaites biggrin.gif labai jau as noreciau pati gimdyti, aisku jei taip iseis, kad reiks pjauti, tai pjausim, bet...svarbu viskas gerai manajam 2.gif butu. gydytoja vakar juokesi, kad mazius gudrus auga, nes viska nori matyti ir suprasti, tai galva aukstyn pakeles sedi biggrin.gif
Daisy, del mankstos vandeny ir as jau planuoju, reikes vartaliotis tada thumbup.gif
zarija
heart.gif Sveikute,

Na nebukstauk dar wink.gif man buvo 28 atrodo, kai sedejo ir nieko apsiverte 2.gif maziukas..Bet suprantu tava, kaip as tada panikavau, siaubas, kazkaip nenorejau, kad mane pjaustytu....pasimankstinau, lankiau baseina ir apsiverciau...
Liepia daktare daryt tokius pratimelius: paguli ant sono vieno, pastovi ant keturiu ir guli ant kito sono ir t.t... tik nepamenu laiko ir tiksliau tau daktare gali nurodyt...
Ir seip manksta nestumo metu sveika tau ir tavo pilvukui rolleyes.gif
heart.gif heart.gif heart.gif
Rucelie
dekui, linau, reiks isbandyt tavo pratimelius biggrin.gif po dvieju savaiciu reiskiuosi pas gydytoja, reiks detaliau pakvost wink.gif
vasarėja
man s 2.gif sedejo iki kokios 34 savaites.
tai dariau toki pratima: gulint ant nugaros, rankos i sonus, ir LETAI versti kuna ir kojas ant vieno sono ir po to ant kito. Cia man daktare liepe taip vartytis. tai po keliu vartymosi dienu apsiverte, nezinau ar manksta padejo, ar siaip laikas atejo, bet tikrai siulau nepergyventi, dar daug laiko ir tikrai tavo 2.gif apsivers... wink.gif
SANI26
Rucellie, 17 savaiciu - tai dar labai anksti spresti manau smile.gif
Man praeita penktadieni dare echoskopija - mano maziukas taip pat sedi smile.gif tiksliau sakant netgi skersas guli biggrin.gif Jo nugaryte man kaireje puseje o veidelis ziuri i desine. Pries tai jausdavau, kad jis man pilvo apacia vis baksnoja, o siandien ryte jau pilvo virsus jam parupo biggrin.gif
Taip kad visko dar bus wink.gif
Rucelie
manasis irgi yra vienoje pilvelio puseje, tai toj pusej man ir jausdavosi judesiukai thumbup.gif reiskia, man nesivaideno biggrin.gif
paguodet, mergaites, o tai as jau savo maziu ikalbinet buvau pradejus kad apsiverstu wub.gif
Puuga
17 sav tikrai dar per anksti bukstauti.
Man 34 sav prasidejo, 2.gif sedi, ir kazin ar apsivers, nes gimda apsitraukineja.
Man gydytojas patare toki pratima: Guleti ant kairio sono 7 min, po to ant desinio 7 min ir vel ant kairio.
Sekmes nestuke.gif
Ode
Shiaip vaikas gali sedeti iki 8 men. - 36 savaichiu. Po 36 sav. daktaras gali bandyti apvesti 'ish ishores', bet tai pavyksta tik 50%.
Kas skaito anglishkai, apie tai rasho babycenter.com:

http://www.babycenter.com/refcap/158.html
Papildyta @ [mergetime]1095770940[/mergetime]
Shiaip vaikas gali sedeti iki 8 men. - 36 savaichiu. Po 36 sav. daktaras gali bandyti apvesti 'ish ishores', bet tai pavyksta tik 50%.

Papildyta @ [mergetime]1095771004[/mergetime]

Rucelie
Ode, dekui thumbup.gif ten tikrai labai issamiai viskas aprasyta biggrin.gif kogero per anksti mane gydytoja nugasdino rolleyes.gif lauksim, kol maziui pabos i pasauli dairytis aukstai pakelta galvyte biggrin.gif
Ode
Tiesa pasakius, pamenu, kai manishke kazhkuriuo momentu apsiverte, pradejau bijoti, kad atgal nebeatsiverstu wink.gif
Rucelie
QUOTE (Ode @ 2004 09 21, 14:59)
Tiesa pasakius, pamenu, kai manishke kazhkuriuo momentu apsiverte, pradejau bijoti, kad atgal nebeatsiverstu wink.gif

biggrin.gif jauciu, pradzioj prasai maziaus - niugi, apsiversk, o paskui jau - tu buk, buk ramiai biggrin.gif bet turbut jis nepasiduoda itikinejimams ir padaro taip, kaip jam reikia rolleyes.gif
Ode
QUOTE (Rucelie @ 2004 09 21, 15:23)
biggrin.gif jauciu, pradzioj prasai maziaus - niugi, apsiversk, o paskui jau - tu buk, buk ramiai biggrin.gif bet turbut jis nepasiduoda itikinejimams ir padaro taip, kaip jam reikia rolleyes.gif

Bootent. Del to reikia mazhiau nervuotis - nes tai lialiai kenkia labiausiai. Kaip bus taip bus, o jau daktaras padarys viska, kad ir mama, ir vaikelis butu sveiki ir druti.
VaidaI
Nepergyvenk, dar jus nedideli, tokio amziaus vaikas labai greitai keicia padeti, maniske sedejo iki 34 sav. ir apsiverte, na ne taipkaip reikejo, bet nebesedejo, ypac padejo tam tikri pratimai, jei reikes paieskosiu, rasyk smile.gif
Taigi, apsivers, patikek, nors mum apsiverte, bet cezari dare del kitko smile.gif
Rucelie
dekui, Vaida biggrin.gif as jau visai nusiraminau, laiko juk tikrai dar sociai biggrin.gif
Pastaba
QUOTE (Rucelie @ 2004 09 21, 08:15)
vakar mums padare echoskopija (esam 17.5 savaiciu), ir paaiskejo, kad musu mazylis sedi. gydytoja nuteike, kad gal dar ir apsivers, bet zodziu ruostis Cezariui...
gal kuriai mamytei dar taip buvo? noriu zinoti, kokie panasiai musu sansai kad jis apsivers rolleyes.gif pasidalinkit savo patirtimi biggrin.gif

Na tik nusiramink. Kas do gydytoja, kad sitaip sneka. Anksti tam leliukui verstis, vietos jam ten gana ir jis dar ne karta apsivers. Mano antrasis sedejo iki 38 savaiciu. Jau tikrai buvau nusiteikus cezariui ir net nepajutau kaip apsiverte. Buvo maloni staigmena, kai echoskopas parode, kad leliukas pagaliau tvarkingai galvyte zemyn. Aisku, pirmas lelius anksciau apsivercia, bet laiko dar tikrai turi. smile.gif
VaidaI
QUOTE (Rucelie @ 2004 09 21, 15:51)
dekui, Vaida biggrin.gif as jau visai nusiraminau, laiko juk tikrai dar sociai biggrin.gif

Ner uz ka, o jei ir cezaris, tai patikek nieko baisaus...smile.gif
vota
Na, labai atsiprasau, bet as cia vienintele nenuraminsiu. MAN 24sav. pasake, kad vaikutis sedi, bet uztikrino, kad apsivers.... Deja... Neapsiverte. Ryt ryte varau i ligonine ir darys cezari.
Na, bet tu tikrai nesijaudink, nes 17sav. dar labai aksti ka nors uzgarantuoti. Dazniausia apsivercia, o reciau neapsivercia.
Nesijaudink.
Willma
maniskiui kai buvo 28 savaites, echoskopu ziurejusi gydytoja sake: viskas tvarkoj, vaikas zemyn galva..na, as ir buvau patenkinta...paskui teko guleti ligonineje 34 savaite, ten padarius echoskopija, paaiskejo, kad vaikas sedi unsure.gif buvo smugis doh.gif jau buvau nusiteikusi cezariui ir ejau apie 38 savaite tartis su gydytoja, kuri galetu padaryt cezario pjuvi,..ir ka jus manot: gydytoja ziuri ir sako: "tai kad tau cezario gal ir nereikes-vaikas jau zemyn galva" biggrin.gif rezultate pagimdziau pati, o gydytoja juokesi, kad mazius prigasdino visus, o paskui persigalvojo tongue.gif
Upsiukas
Na, kaip tik pavarciau nesciosios kalendoriu, tai ten raso, jog leliukas gali keisti padeti mazdaug iki 35 savaites. Maniskis irgi sedejo, veliau (29-30 savaite) atsigule skersas...gydytoja irgi kazka apie cezari burbtelejo, bet as buvau isitikinusi, kad vietos vartaliojimuisi daug, taigi apsivers...ir neklydau. Guli jis daba galva zemyn ir laukia kada gims smile.gif
Tiesiog nereikia iskart skelbt "nuosprendzio", 17 savaiciu nestumas nera labai didelis, vietos leliukui ten daug, kolkas jis ten dar plaukioja ir tikekimes priplaukios teisinga padeti wink.gif
Sekmes!
Ode
Kai pagalvoji, 17 sav. dar net lyties nelabai gali pasakyti. Ka jau kalbeti apie 'apsivertima' smile.gif
miskouoga
Mano mazoji, neapsiverte. Turbut nespejo, nes gime 33 sav. O gal ir nebutu apsivertus rolleyes.gif
cipliukas
Mano iki pat pabaigos vartaliojos. biggrin.gif Nors pagal knygas ir kt. jau tipo negalejo sukinetis - per didelis. Mano zuikis 2.gif isimtis. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Beto zinau metodu, kaip apsukti. tongue.gif Man padejo. Ir dar daug kam. rolleyes.gif
Viskas bus gerai, nepergyvenk. Yra to laiko- pasisuks tavo 2.gif Sekmes!
~♥KaipTaiKaip♥~
Man atrodo tikrai anksti sakyt kad lelius neapsivers blink.gif
Man dar dabar nieks nepasake kokioj padetyje jis yra, bet kaip matai kitoms ir paskutinem savaitem apsivercia thumbup.gif
Taigi, manau, kad tu nesiok ta mazaji stebukleli ir lauk biggrin.gif
westa
33 savaiciu lelius buvo skersas blink.gif , gydytoja sake kad paprastai is tokios padeties 2.gif atsiseda ir jis atsisedo, o 37 sav. jau buvo apsivertes thumbup.gif ir pagimdziau naturaliai. Beje vaikis buvo tikrai ne mazas - 4270 gr wink.gif

beje gydytoja uzdraude daryti bet kokius pratimus- jei vaikas pasirinko tokia padeti, tai taip turi buti - pries gamta nepasokinesi. Beje viena is neapsivertimo priezasciu buna trumpa virkstele. O jei per prievarta vaika versti blink.gif - gali prisizaisti sad.gif
Rucelie
QUOTE (westa @ 2004 09 22, 10:45)

beje gydytoja uzdraude daryti bet kokius pratimus- jei vaikas pasirinko tokia padeti, tai taip turi buti - pries gamta nepasokinesi. Beje viena is neapsivertimo priezasciu buna trumpa virkstele. O jei per prievarta vaika versti blink.gif - gali prisizaisti sad.gif

g.gif g.gif racijos tikrai yra unsure.gif
Jo-ma-Jo
Tavo atveju dar nera ko pergyventi rolleyes.gif Man 33 sav pasake kad apsivertes, issigandau, zinoma, bet gydytoja labai protingai mane nuramino:" jei rado kaip persiverst, vadinasi uzteks vietos ir atsiverst". Pagal pojucius atrodo kad tikrai atgal sugrizo thumbup.gif Nepergyvenk anksciau laiko. wink.gif
jurcik
Sveikos, besilaukiancios mamytes, smile.gif

siandien apsilankiau pas gydytoja ir ji mane truputeli isgasdino pasakiusi, kad maziuko padetis - galvyte aukstyn, o ne zemyn. Pries tris savaites buvo ta pati situacija. Tiesiog mane kankina nerimas, ar maziukas tikrai sugebes laiku apsiversti unsure.gif Be to lankau beseina ir labai tikiuosi, kad nepakenksiu jam besimankstindama.

Tiesiog tai musu pirmagimis ir mudu su vyru labai pergyvename.
Rucelie
APSIVERTE clap.gif clap.gif thumbup.gif tikiuosi, taip ir bus biggrin.gif
jovka
jurcik, tikrai nepergyvenk, kad baseina lankydama pakenksi maziukui. Man tai gydytoja sake kuo dazniau eisi i baseina tuo geriau. O kai buvau 29 savaiciu irgi 2.gif sedejo, paskui apsiverte, o kaip dabar nezinau, nes kazkaip malasi po visa pilva smile.gif
Alambra
Sveikos,
Mano antrasis lelius sėdėjo, tik man to nesakė iki pat galo, o aš nieko neišmaniau, tai ir teko daryti cezarį.
Dabar laukiuosi ir jaučiau, kad irgi sėdi - paklausiau gydytojos - akurat, bet kadangi dar liko 2 mėnesiai, tai sako, dar gali apsiversti.
Bet aš galvoju, jei nieko nedarysiu, tai ir neapsivers, kaip ir aną kartą.

Drastiškų priemonių imtis nenoriu, bet gal yra kokių tai patarimų, gal kam pavyko leliuką apversti? Juolab, kad jis pas mane palyginti mažo dydžio anot gydytojos...
vilvyt
Labas,
Mano ir sėdėjo. Ko tik nedariau. Ir spec. pratimėliai namie, ir spec. partimėliai Mažylio baseinėlyje. Tas mano kleckas nesivertė ir viskas. Kartais tų pratimėlių dėka pavyksta apversti. Bet man nepasisekė. Paklausk gydytojos dėl pratimėlių. būna, kad rankomis gydytojai apverčia, tačiau paskutiniu metu nebepraktikuoja. Gal kokia sena gydytoja, išmananti, apverstų rankomis. Bet čia vėl visokių komplikacijų gali būti. Dabar, kai jau viskas praėjo, gavoju, kad jeigu jau tam leliukui taip geriau, tai ir lai sėdi mirksiukas.gif . Ką tu čia jam bepadarysi....
SuperBaba
Mano mazius irgi sedejo, bet 36 savaite lygtais paeme ir apsiverte, net nepajutau biggrin.gif nedariau jokiu pratimu smile.gif nors vistiek dareme cezario pjuvi smile.gif
Kitada
Na maqniškis irgi kol kas sėdi... pratimai - subinuką atkišus ant kelių paklūpėti... man atrodo, kad svarbu priežastis kodėl sėdi - per trumpa virkštelė, apsisukusi virkštelė, netaisiklinga gimdos forma, gimdos pertvaros, per mažai vandenų, arba per daug jų, ne pirmas gimdymas, išsitampiusi gimda......
apversti mechaniškai tikrai nesiruošiu, nesinori leliui pakenkti, o dalis minėtų priežasčių, net ir apsivertus vaikiukui indikuoja cezarį - taip sakant nuo likimo nepabėgsi.
vasarėja
manoj sedejo iki 37 savaiciu. pries tai kokia savaite dariau pratimus namie: gulint ant nugaros, rankos i sobus, kojos suglaustos sulentos per kelius. tada letai kojas lenkti pakaitom i viena ir i kita puse.
nezinau ar pratimai padejo, ar tiesiog laikas atejo, bet lelius apsiverte. smile.gif
Alambra
Aš labai nesistengčiau, kad apsiverstų, bet: kai pirmas buvo normaliai, antras sėdėjo, nors šiaip irgi viskas buvo normaliai, tai manau, kad šitas mano turėtų apsiversti... Esiu aišku dar pas gydytoją, ir į Mažylio dieninį skyrių žadu nueiti, gal tikria psiūlys kokių pratimėlių g.gif
gabi
Maniske irgi sedejo, ir gerai kad nesiverte smile.gif jai buvo apsivyniojus virkstele du kart apie kakla, ir jos vertimasis butu buves labai pavojingas. Todel padare planuota cezari.
1234567
O aš vat nebežinau, man 26 savaitė, ir kai padarė echo sakė, kad 2.gif sėdi. Man atrodo(bent kiek skaičiau), kad dar jam yra laiko apsiverst, bet gydytoja jau dabar kažko nerimauja. , Jis gi 6 mėn dar turi daug daug vietos, tai gal taip tik pasitaikė, kad kai darė echo jis sėdėjo. Ar normalu, kad lelius 26 savaitę dar sėdi?
Slyvute
QUOTE(saulelyte @ 2005 04 20, 08:51)
O aš vat nebežinau, man 26 savaitė, ir kai padarė echo sakė, kad 2.gif sėdi. Man atrodo(bent kiek skaičiau), kad dar jam yra laiko apsiverst, bet gydytoja jau dabar kažko nerimauja. , Jis gi 6 mėn dar turi daug daug vietos, tai gal taip tik pasitaikė, kad kai darė echo jis sėdėjo. Ar normalu, kad lelius 26 savaitę dar sėdi?
*

Aisku, kad normalu smile.gif. Gydytojai fiksuoja leliuko padeti nuo 36 sav., iki to laiko jis gali vartaliotis kaip jam patogu. Mano 25-26 sav. buvo galvute zemyn, 29 sav. sedejo, o dabar kai buvau 32 sav. vel galvute zemyn. Nepergyvenk dar 4u.gif

...Dream...
man tuojau bus 31 savaite ir leliukas sedi. taciau gydytoja nerimauja. sake kad turim laiko iki 32 savaiciu, nes mano leliukas didelis
morozko
Manasis irgi sedėjo.Ko aš tik nedariau! Ir muzika leisdavau pilvo apačioje per ausines, tipo kad geriau girdėtusi, jis ims ir apsivers biggrin.gif , ir pratimėlius dariau... Ir nieko. cry.gif Teko cezarį daryti.
o gal buvo išties per didelis? g.gif Gimė 4076 ir įį cm.
*Samanė*
Sveiki, mano angeliukė ne tik sėdėjo , bet ir galvą kraipė , nuo to rūgštimi apsipildavau- turėjau laikytis dietos,o pratimas paprastas stovėti keturiom ir uodegytė į viršu , g.gif nežinau gal dar padėjo pokalbiai su mažaja , tėtis kalbindavo ateik, ateik ,ateik - ta ėmė ir apsisuko net krūptelėjau. O kalbėti patarė gydytoja Banga, tad nesijuokite iš manęs. smile.gif smile.gif smile.gif
amelijaž
Sveikos mamytės 4u.gif
Mano draugė laukiasi ir yra labai laiminga, vaikutis labai laukiamas. rolleyes.gif Tačiau visą džiaugsmelį temdo problema, jos vaikutis nenori apsiversti verysad.gif Galima pagalvoti kad jam patogiau sėdėti ax.gif
Gal galite padėti savo patarimais?gal žinote kokius pratimus reiktų daryti, kad mažius apsiverstų?
Visam forume ieškojau ir nieko nerandu cray.gif
AČIŪ
Britvute
amelijaž,2006 05 13, 10:40]
Gal galite padėti savo patarimais?gal žinote kokius pratimus reiktų daryti, kad mažius apsiverstų?

Mano mazulis taip pat mane ilgai kankino doh.gif nesiverte nors tu ka. Bet pratimuku pagalba mes dabar zemyn galvyte wub.gif

Galetu tavo drauge nueiti i baseina(as lankausi mazylyje), ten parode ivairiu pratimuku kaip padeti apsiversti leliuzui. Jeigu galimybiu vaikscioti i baseina nera, tai pratimus reiktu atlikti namie.

Pvz.: guleti ant vieno sono 10 min. po to ant kito 10 min. i diena kartoti po 7-8 kartus. Ir geriausia tuo metu kai maziukas juda. Kitas pratimukas: atsigulti ant nugaros ir sukelti kojas (ant kedes, atloso ) - kad dubuo butu auksciau...

Sekmes tavo draugei 4u.gif
amelijaž
Ačiū tau Britvute už patarimus, leliukas sakė labai judrus tai tiks tas pratimukas ant šonų. 4u.gif
smulkute
Kai laukiausi pirma karta, dukryte pilvuke sedejo. Gydytoja patare stai toki pratimuka: paberti ant grindu degtuku, ir po viena kaskart pasilenkiant juos rinkti. Taip mazdaug 10-15 degtuku, po pora kartu i diena. Tiesa, man tai nelabai padejo, teko daryt Cezario pjuvi del sedmenines pirmeigos.
beana
Mano mažylė irgi sėdėjo, tai gydytojas man patarė tą patį kaip ir Britvutei pagulėti tai ant vieno šono, tai ant kito. Bet vaikutis apsivertė ir beveik nedarant man tų pratimų.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.