nors savaja "primaja meile" turejau darzelyje :-[, taciau labai idomu, kaip jus reaguotumete i savo vaiko pirmosios meiles kancias ir dziaugsmus.. 8) Ar skatintumete, draustumete, o gal liktumete neutralioje ziurovo pozicijoje? Lai patys zinosi su savaja meile.. :
Is tikruju gera tema uzvedei, Dani. Siaip ar taip musu vaikai bresta anksciau uz mus. Manau, kad jei ta meile darzeline ar pradinukiska, tai geriau jau tegu zinosi patys. Nes bent jau mano vaikas nelinkes atviraut tokiais klausimais. Bet jei jau paauglys butu, tai stengciaus kaip nors jam padeti - ar paguost, ar padrasint. Svarbu, kad nepradetu krest kvailysciu. Nes tokiam amziuj viskas labai slidu.
Maniske jau apturejo puirmaja mokykline ,tik va beda ji pas mane rastinga ;D ;D ;D Tai tokiu prirase laisku ,kai suzinojau tai net ausim klapsejau
As visuomet turejau "simpatija", kaip minejau net darzelio laikais :
mokykloje "meiliu" nemazai buvo, sakyciau "bletska" buvau, vis koks nors "gerbejas" zinutes siusdavo... Renax, o kiek tavo dukros meiles objektui metuku? Visi meiles atributai: aistra, kancia, pavydas ir t.t., galioja? ;D 8)
;D Jis metais vyresnis ,nea aistra ir kancia kol kas neegzistuoja ,tik noras seimynintis
Mes su Paulium visada atvirai pasikalbam. Tikiuosi busiu salia, kai ji uzklups meile, laime ar ne. Zinau, kad labai noresis kisti savo nagelius, patarineti ar net alpti is smalsumo, bet stengsiuos padeti tik tada, kai jis kreipsis arba nustos valgyti ;D
"Vaikai ir meilė.
Sutikdami su tuo, kad meilei žmonės paklūsta nepriklausomai nuo amžiaus, mes kažkodėl neįvertiname savo mažylių jausmų. Juk neabejotinai ir nuo jūsų priklauso, kokį pėdsaką paliks jūsų atžalos širdyje pirmasis įsimylėjimas. Kalbėdamiesi su vaikais tokia tema būkite ne mažiau taktiški, nei kalbėdamiesi su suaugusiais. Juk nuo nuoširdumo labai lengva peršokti prie pamokymų. Jei dešimtmetė dukra pasipasakojo, kad kaimynų berniukas jos svajų objektas žaidimų metu atsitiktinai ją apkabino, neskubėkite išdėstyti viską, ką manote esant reikalinga tema Kaip elgtis su berniukais. Žymus Lenkijos pedagogas Janušas Korčakas yra pastebėjęs: Bandydami išmušti vaikui iš galvos ankstyvą meilę, ar tik neįskiepijame jam polinkio į ankstyvą ištvirkimą? Norint apsaugoti vaiką nuo nepadorumo, reikia, visų pirma, pripažinti jo teisę į meilę. Nepriklausomai nuo to, penkeri jam metai, dešimt ar jau penkiolika. Dažnai vaikų meilė tai dvasinio artumo, neapsunkinto kūniškomis aistromis, padarinys. Istorijoje yra ne vienas stebinantis vaikų meilės pavyzdys. Pavyzdžiui, rašytojas Aleksandras Blokas vaikystėje dažnai bendraudavo su gražia mergyte. Sankt Peterburgo Vasaros sodas, kur juos abu vesdavo auklės, tapo jų susitikimu ir žaidimų vieta. Mergaitė buvo vardu Liuba Mendelejeva. Kai ji užaugo, A.Blokas atjojo pas ją ant balto žirgo, ir dvi širdys, radusios kelius viena į kitą dar vaikystėje, susijungė visam gyvenimui."
As apie savo dukros meile suzinojau is jos dienorascio.Aisku,negrazu skaityti,bet as labai dziaugiuosi,kad dukte raso jame.Labai daug naujo suzinojau apie savo vaika.Mums jie taip ir lieka vaikais,ir daznai mes net nesusimastome,kad ju jausmai keiciasi.
mano mergytes jau darzelio paskutinėse grupese pasisnibzdedavo tarp saves...kazkaip intuityviai nujauciau apie ka jos ten...didzijoi racionalesne, tai ji labiau kritiskai ziurejo i savo grupiokus, o mazoji tai kiek supratau iki ausu buvo isikliopinusi i toki juoduka garbanota....net susinepatogindavo, jei mieste kur susitikdavom...labai stebejausi is pradziu tokia vaiko reakcija, paskui atsargiai paklausinejusi, supratau, kad sese pasisaipydavo is jos ta tema, todel vaikas kazkaip pradejo nejaukiai jaustis...dabar tai jau praeitis...abi kazkaip turi siuo metu kitu interesu, nelabai apie berniukus svaigsta.
Mano dukra isimylejo3m vyresni.ir as issigandau.gal ji dar nepasiruosus draugystei?
Puoliau aiskinti visas gudrybes,apie tai kas gali atsitikt---dukra sukilo pries mane. sake kad per daug klausineju ir aiskinu jai tai ka ji ir taip senai jau zino. mes susipykom stipriai.Ir tada supratau ,kad tai as nepasiruosus priimti tai ,kad dukra jau uzaugo( 17m ). kai palikau ja ramybeje ji pati po truputi pradejo pasakoti man savo mazytes paslaptis. Matyt per didelis rupestis irgi kenkia.
Joooo
Na, as dar turiu keleta meteliu poilisiui iki artejanciu meiles rupesciu. Nors nemanau, kad labai cia reikes galva sukt. isimyles, tai isimyles, lai mylisi. Didelio cia daikto. Aisku, labiau noretusi, kad isimyletu tokia, kuri ir man butu prie sirdies. Nors iki vestuviu tu meiliu gali praeit ne maziau 150
Na, su sunaus meilem, manau, gal lengviau apsiprast
negrazu,is tiesu.Geriau to nedaryk.Pamenu,kai paaugle suzinojau,kad mano dienorasti nuolat pasiskaitineja tevas...tai jauciausi klaikiai,atrode,kad suaugusieji okupuoja mano menkiausia teise i privatuma...
Kuzia,kai dukra norejo eiti i vakareli pas drauga i namus.jie buvo pazystami savaite laiko.draugas asmeniskai panoro manes paprasyti ,kad dukra isleisciau.As jo nepazinojau.
Susitikom kavineje trise.pasikalbejom.pasakiau kad ne pries kad susitikinetu,bet noriu kad ji nakvotu namuose ,nes jai 17 m,dar nepilnamete.Na jis pasake kad uz ja atsako jam 20 m.ir sutinka su mano salygom. kol kas draugyste ju patenkinta.aisku dar tik 2 men. Toliau matysim.
Mano penkiamete dukra tai buvo labai susirupinusi: "Nezinau, ka reikes daryti: Tete jau vedes, jo draugai visi taip pat, tai su kuo dabar as zenysiuos?
maniskiui priesingai nutiko, gal kad berniukas, vaziuojam syki is darzelio (jau 6 metai buvo), o jis gale sedi giliai susimastes ir tyliai svarsto: "Daniele, Gabriele ar Nikole... kuria man vesti?" Toks pasirinkimas, kaip cia dideliam zmogui teisingai apsispresti..
Mano dukrai 12.Kaip tik šį savaitgalį ji ėjo į antrą pasimatymą (pirmasis buvo per Valentynke).JI sako, kad myli.Jis tipo irgi ją myli.Tas draugas metais vyresnis.Abu nueina į kiną, paskui į piceriją ar saldumynų barą.Kai klausiu apie ką kalbasi, sako apie mokytojus, apie mėgstamas pamokas."O apie meilę?"(čia aš taip paklausiau)."Eik tik mamyt, tai ką mes kalbėsim apie tą meilę" (čia ji man taip atsakė)
mano dukrai jau keturiolikti,pasikalbam daznai ,bet dziaugiuosi kad pas mane ji dar vaikiska,nera jokios meiles ir dar poreikio nera
beje turi draugu ,tik i pasimatymus dar neina,nezinau net ,bet tikrai ne del to kad neleisciau Nors kartais pagalvoju ,kad per grieztai aukleju,bet juk kiekviena mama nori apsaugoti savo vaika Tik zinau kad kai ateis ta didzioji meile tai tikrai dukra man papasakos ir pasitars Tai tikrai dziugina
cia as is savo vaikystes prisiminiau toki bajeri.
Man buvo kokie penki metai, o mamos drauge turejo mano bendraamzi berniuka. karta atsimenu einam su mama per miesta ir sutinkam ta drauge. Jos kazkaip isisnekejo ir ta moteriske klausia manes: "tai ka, ar tekesi uz mano Vytuko?" As patraukiau peciais ir sakau. "Galiu, o ka?" Tai susigriebe mano mama uz galvos, susgriebe ta drauge uz galvos, kaip cia mazdaug tokia maza o jau zenytis ruosiasi. Veliau mama ta istorija ispasakojo visoms tetoms ir mociutems ir visos kartu kraipe galvom ir stebejosi, ir kaip cia as dabar sugalvojau teket. Lygtai penkiu metu budama as buciau zinojus ka tai reiskia
O mano sunus sako, kad niekada neves ir neisimyles. Reiktu jo zodzius irasyti ir seifa padeti, o po kokiu penkeriu - septyneriu metu, kai vaikscios su kokia tiolacka susirakines, duot paklausyt.
mano ziogas turi tokia nusiziurejes vyresne is globos namu. Sako, jei nepaimsi jos i seses tada vesiu!
As va cia pasiskaiciau ir prie savo vyresnelio pristojau, sakau, ka tu manai apie busima zmona, apie vestuves? Tas tik stalciu atidare, apie kaaaaaaaaaa, sako
As ziuriu labai i jusu dukra panasi
noa LOL
Nu baikit, tokią gerą temą baigiat numarint. Aišku apie 5-iamečius tai galima linksmesnes istorijas paskaityt bet 13-,15-os ir vyresniems tai labai aktualu. Mano vyresnėlis 14-os, darosi uždaras, aplamai namisėda ,manau kad toks lengavai gali pradėti draugauti su mergaite, nes jos jausmingesnės o jo pacaniški nuotykiai netraukia. Tai aš pasiruošus morališkai, tik vis kalbu apie žmonių savybes aplamai, noriu kad mokėtų pamatyti ir atrasti " deimančiuką"- švarios sielos draugę. Ach pasvajojau kartais, nu bet aiškinu kad visokių kekšiukių privisę ir kad jas atskirtų iš toooliiii.
Maniskiui 16-ka. Vis laukiu, kada prasides
Niu ir prisijuokiau beskaitinejant. Beja jei nezinosit apie ka masto jusu paauglys(-e) klauskit manes(man 14, niu greit jau ir 15 bus:) )
Tik nedarykit taip, kaip mano mama padare
Andro: manau, as irgi tikciau atsakyti. Man po 6 dienu 15
Jeigu kalbat apie meile "nerimtai", tai nesikisu..
Bet jeigu rimtai, tai nemanau, kad paauglys pasakys, kad tikrai kazka myli Bent jau as turejau vaikina, tai mama nezino iki siol... Tai yra kazkas asmenisko, paslaptingo.. Tai dazniausiai paaugliai pasakoja tik draugams
Mano duktė įsimylėjo klasioką, man apie tai papasakojo; vis klausia patarimų, kaip geriau su juo susidraugauti, nes jis labai drovus. Mačiau aš tą berniuką, tikrai labai simpatiškas
Na o draugėms mano duktė nieko apie savo jausmus nesako, kažkaip jomis nepasitiki
Visai nereikia reaguoti. Tai labai grazu ir nera ko jaudintis.
maniškei artėja 15 ,vis laukiu ir bijau
Mano vyrukui 9.Budamas 5-6 ,vasara draugavo su mergaite.Pasipasakojo pats,nes lydedavo ja is baseino vakarais namo.Ji buvo 2metais vyresne. Ateidavo pas mus,turejom jos tel.ir t.t.
Issikraustem. Dabar turi nauja drauge-klasioke,kurios taip pat nesigedina ir pats pasipasakojo. O ar as galiu kam pasakoti,klausiuosi pas ji pati. QUOTE(Jol7 @ 2004 11 17, 20:59) Maniskiui 16-ka. Vis laukiu, kada prasides Na, tai Tu man i kompanija...Maniskis (bendraamzis su Tavo) su mergaite sedi, pats pasisake.Bet siaip nesusitikineja su ja, neskambineja. Kol kas nesuku sau galvos. GAl nuo vaikio charakterio priklauso? Jis sako, kad agresyvios, naglos, jam nepatinka, tik tos ramiosios - tai gal ant "hienos" ir nepasimaus? Tfu, tfu, tfu...
Sveika Amalia
As manau jei vaikui ar paaugliui reikia patarimo ar paramos siuo klausimu jis pats apie tai pranes, o jei nenori tai kistis nereikia.
Pas mus jau antroji rimta meilė bręsta
O mano durka,trylikamete,pasake,kad jai patinka 18 metu vaikinas...man buvo sokas....svarbiausia jis yra mano sunaus geras draugas,ir dar pastebejau kaip jis prie mano dukros lenda... kaskaip nebezinau,net kaip ir reguoti...
Manajai 15 su puse... Kažkaip anksti buvo mus užklupusi ta paauglystė. Metai, kai jau sutariam puikiai.
Dėl tos pirmosios meilės... Palaikau ją ir sergu už ją. Nors ir labai knieti, stengiuosi nelįst į dušią, tada kai to ji nenori. Buvo čia laikas, kai viskas su ta "meile" ėjosi puikiai, pati pasakodavosi. Atėjo laikas, kai paprašė neminėti jo vardo - kantriai tyliu, nors vėl užsimena po truputį, po atostogų vėl viskas gal keisis. Puikiai prisimenu save paauglystėje, ir bandau išaiškint, kad tie susižavėjimai kartais kasdien būna, tačiau argi tėvai tokiame amžiuje autoritetas
Mano panytei 10 metų.Šią vasarą vienas bernaitis parodė jai dėmesį ir pasiūlė draugystę. Ji pati viską man papasakojo,iš džiaugsmo netilpo kailyje. Stengiausi neatvėsinti įsiaudrinusios širdelės.Praėjo pusė metų ir pats laikas daro savo. Vaikai labai užsiėmę papildomais užsiėmimais, tai retkarčiais pasirašinėja internetu .Susitikimams nėra laiko, nes gyvena skirtinguose miesto rajonuose. As galvoju, kad tėvams reikia rinkti informaciją, ir gudriai valdyti situaciją.
Žinot merginos, net nejauku galvoti, kad mano mažutėlė su kokiu bernu vaikštinės, bet žinau , kad taip tikrai bus ir linkiu jai labai nenusivilti, sutikti gerą, garbingą žmogų.
Dirbu mokykloje - dabar kalbėsiu kaip "tikra" mokytoja. Dirbu gimnazijoje ir natūralu, kad mano mokiniai beveik visi draugauja. Ir yra tokių porų, kurių bevik nepastebi arba pastebi iš žvilgsnių vienas kitam ir panašiai...o yra tokių porų kurios vos ne atvirai koridoriuose mylisi.Nudelbiu akis pro šalį praeidama ir galvoju, kad tie jų vaikinukai matyt geležiniai jei po tokiųųųų pozų jmerginų čia pat vietoje nepamyli. Ir taip gaila, kad gražiausią savo gyvenimo dovaną meilę išdalina visiem praeiviams, klasiokams ją padaro tokią lėkštą ir nereikšmingą. Nežinau draugės, kaip man pačiai auginti savo dukrą, kad ji žinotų savo vertę, kad mylėdama šitą jausmą brangintų, kad gerbtų žmogų, kurį myli, įsimylejus neprarastų orumo. nežinau....
pas mus meiles reikalai prasidejo vos tik mokslai prasidejo
mergaiciu aktyvumas ir net agresyvumas tuo klausimu, man jau pavoju kelt pradejo, nes maniskis jau ir kencia nuo to. kaip tai visi tie serialai, zaidimai myli-nemyli, kuriuos jie su malonumu ziuri,suprastina ta meile, kad sunku ir isaiskinti jiems, kas tai per jausmas. tad teko ir su mergaitem jau sneket ir paciam aiskinti o del vyresniu tai baisu ir pagalvoti. kaip pamatau kokios apsinuoginisios mergyckos i mokykla eina, tai nesuprantu kaip vaikinams ten per pamokas mokslai rupeti gali, kai tokie dirgikliai
Prieštarauju tokiam įsitikinimui, kad pirma meilė, kuri atsiranda gal dar kai vaikai būna net trečiokai ar dar jaunesni, dings be pėdsakų ar niekada neišaugs į tikrą meilę. Taip galvot pradėjau kai prieš mano akis atsirado tikras gyvas pavyzdys- 66metų našlys dabar yra be proto laimingas su savo vaikystės meile, kuria susižavėjo ir "kadrino" dar būdamas antrokas ar trečiokas. Jie abu taip meilia apsikabina, tarsi būtų dar tik jaunuoliai...gražu žiūrėti..
Mano dukryte jau nuo darzelio turejo mylima berniuka,net su kitomis mergaitemis pykdavosi del jo,o dabar mokykleleje yra keli berniukai,kurie patinka,bet kad ji myliu nepasako,bet sedi kartu suole su vienu ir mokytoja pasakojo,kad susikabine vaiksciojo...nezinau kas bus toliau,bet stengiuosi savo dukrytei buti pati geriausia drauge,nes kaip minejo kitos mamytes,nezinai ko laukti,nes bresta greiciau musu dziaugsmeliai
Pamenu pirma karta "isimilejau" gal dvieju metuku, berniuka is darzelio del grazaus dzemperio
Cis Angel^Girl: man dvylika, ir man patinka vaikinas kuriam astuoniolika.. o manau taip yra todel, kad musu amziaus berniukai (kitaip ir napavadinsi
Mano dukrai po mėnesio sueis 14. Draugui tik ką suėjo 16. Atrodo nesame persenę tėvai, bet kai man buvo tik metų, kadrai buvo bendraamžiai. Labiausiai bijau dėl galimų paklydimų: narkotikai, alkoholis, ankstyvi lytiniai santykiai. Atrodo jau apie viską esame kalbėjusios, bet vistiek neramu.
Mano dukrai 10 metų.Dar akivaizdžios brandos nesimato,o klasiokės-jau visos merginos.Na taip jau išėjo,kad įsimylėjo mūsų draugų sūnų-jam 11 metų.Apie jį su manimi nelabai kalbasi-daugiau močiutei pasipasakoja.Kiek tai rimta-neįsivaizduoju.Tik manau,kad atėjo laikas,kurio tikrai bijau.
|