Paragino,parekomendavo.Esme ta pati.Ten ne robotai sedi,o zmones.Ta PPT yra Klaipedoje.Esu lab.geros nuomones apie ten dirbancias moteris.O ka kaiminas paskusti gali,kad mamyte namuose priziuri vaika?Kazkas cia ne i tema...
Vaikas gali eit nuo 7 metu i mokykla.Jei jam tais kalendoriniais metais sueina 8.Tik negali 2 metus is eiles buti paruosiamojoje grupeje be priezasties.Man tai patvirtino 2 darzeliu direktores.Pradiniu klasiu mokytoja ir ppt.T>Y>jei turi lesu,sedek namie augink savo atzala.Aisku ne iki 8 metu,nes tada jau turi teise ir geroji kaimine paskust.As ne is lempos kalbu.O pasidomejau gerai.Gera pusmeti tik tuom ir gyvenau,kad rinkau info.
QUOTE(pokatak @ 2009 08 01, 15:00) Tai aš tą patį ir aiškinu! Tėvai gali vaiką laikyti namie, vedžioti į visokias "rudnosiukų" mokyklėles, būrelius ir t.t. Bet darželyje tokį vaiką laikydamos direktorės labai rizikuos. Man visada labai gaila, kai "tais metais" gruodžio mėn. gimęs dar nebrandus mokyklai ar spec. poreikių turintis vaikas yra verčiamas eiti į mokyklą, o darželio paslaugos jam būna "uždarytos".
Sorry Klopedija.Matyt senstu,nesuprantu ka zmones kalba
QUOTE(klopedija @ 2009 08 01, 13:56) O dabar, prašau man atleisti, paburbėsiu tikrai ne į temą: kol seimas svarsto tokius niekus, rodyt "Simpsonus" per TV ar nerodyt, užuot atkreipę dėmesį tiek į tėvų, tiek į pedagogų prašymus svarstyti įstatymą ir leisti vaikams eiti į mokyklą, kai "iki tų metų rugsėjo 1 d." sueina 7 metai, tol bus ir daug painiavos, ir kentės mūsų vaikai Čia dabar dar ką sugalvosit Gal atpraskit kalbėti už kitus QUOTE(braskute_v @ 2009 08 07, 16:42) Čia dabar dar ką sugalvosit Didžiausia pagarba už pastangas nuoširdžiai patarti. Gal galėtumėte, gerbiamoji, pratęsti? Gal atpraskit kalbėti už kitus QUOTE(braskute_v @ 2009 08 07, 16:42) Čia dabar dar ką sugalvosit Gal atpraskit kalbėti už kitus Atleiskite brangioji,gal galeciau suzinot koks jusu issilavinimas?Turbut nebaigtas pradinis.Nes paskaicius ka paraset susidaro toks ispudis.Ir asmeniskai jums mes nieko nesiulom.Net jei visi jo draugai is grupes soktu nuo stogo,tai irgi paragintumet neatsilikti?Nebe tie laikai,kai vaikus augina pagal kazkoki neisprususiu zmoniu sablona.Kiekvienas vaikas yra labai individualus.Kaip mano taip ir jusu.Tai kad pati pakramtikit nors ir dvyracio padanga bet savo nuomone neprikisit!
manyciau 6 tai tikrai jau reikia
QUOTE(braskute_v @ 2009 08 07, 16:42) Čia dabar dar ką sugalvosit Gal atpraskit kalbėti už kitus Oho, kiek agresijos ir pykčio
Ne 6 reikia,o kada vaikas pasiruoses.Du sesemeciai gali buti visiskai skirtingi.
pažystama neleido sūnaus 6 nors darželio grupiokai dauguma išėjo i pirmą klase, bet kitą met su naujais grupiokais problemų nebuvo.
šiaip esu , kad nuo 7 metu QUOTE(pokatak @ 2009 08 07, 19:03) Atleiskite brangioji,gal galeciau suzinot koks jusu issilavinimas?Turbut nebaigtas pradinis.Nes paskaicius ka paraset, susidaro toks ispudis.Ir asmeniskai jums mes nieko nesiulom.Net jei visi jo draugai is grupes soktu nuo stogo,tai irgi paragintumet neatsilikti?Nebe tie laikai,kai vaikus augina pagal kazkoki neisprususiu zmoniu sablona.Kiekvienas vaikas yra labai individualus.Kaip mano, taip ir jusu.Tai kad pati pakramtikit nors ir dvyracio padanga, bet savo nuomone neprikisit! Jeigu jau apie išsilavinimą prakalbot, tai pirmiausia nuo savęs pradėkit QUOTE(clonc-astaz @ 2009 06 18, 23:20) Nesuprantu mergaites jusu,ko jus taip popinate savo vaikelius.Kiek skaitau pasisakymu ,visos pripazystate,kad vaikai protingi,gabus,bet nesubrende mokyklai.Kaip tai suprasti?Ka tie vieni metai sedint namie ar dazelyje sudarys,manote vaikas bus kitoks?Klystate.Mano mazius pats ziopliausias(taip man atrode) is visu mano vaiku.Isleidau i mokykla 5m skaudancia sirdimi,vaikas angliskai nemoka,klaseje maziausias,vaikiskiausias.Pasirodo as labai klydau....Dabar as labai dziaugiuosi,kad jis baige paruosiama pirma klase,ismoko angliskai ir tt.O ko jums mamytes pergyventi,kad vaikuti pamokys arbeceles,skaityti,skaiciuoti.O jei ir prasciau jam seksis,kitais metais pasivys kitus vaikucius.Nepadarysite is ju vunderkindu pratempe vaikystes atostogas vienus metelius:) na metai po metu, ir tas skirtumas tarp vaiku isryskeja.. Kitais metais dazniausiai tas atsilikimas tik padideja,one pasiveja.. Aisku, yra vienas kitas vaikas, kuris lygiai mokosi su vyresniais, bet rizikuok dabar savo vaiko ateitimi del vienu metu.. Uz jaunus vaikus pedagogai buna tik tada, jei mokinio klaseje labai truksta.. O kitais atvejais, ypac artimiesiems sako -geriau plaukite metus.. Nes visko darbe prisiziurim..
Europos sajungoje,pvz.Airijoje yra toks istatymas,kad vaikas gimes po geguzes 1d. neleidziamas i pradine klase,jis turi sulaukti kitu metu.Nieko cia baisaus ir stebetina,niekas niekam nesiulo nieko kramtyti ir tt.Tevai del to nesidrasko,koks skirtumas kada vaikas eis i mokykla ir kodel jis turi daryti kaip kiti vaikai daro?Labai nustebau radusi pikta komentara,jis visiskai ne i tema :)Mamytei reketu pabaigti vidurine mokykla,taip kaip kitos mamytes"padare"...
O jei vaikas turi logopediniu bedu netaria r kazin ar galetu dar metus neiti i pirma klase
QUOTE(pokatak @ 2009 08 08, 17:42) Turiu 2 aukstuosius :PBet siai esu rusakalbe ir mano issilavinimas su lietuviu rasyba nesusijes.Matau kablelius sudet ismokot,bet deja padoriai bendrauti ne. O padoriai bendrauti čia irgi mokykloj moko Neturiu nieko prieš tamstą, tiesiog labai linksma pasirodė šita jūsų pastaba QUOTE(ausra33 @ 2009 08 08, 20:49) Negalėtų neiti. Beje, mokykloj taip pat yra logopedas. Papildyta: Mūsų švietimo "protų" nuostata tokia, kad vaikas su visais savo specialiaisiais poreikiais eitų su visais savo bendraamžiais. QUOTE(Brooke @ 2009 08 08, 22:43) O padoriai bendrauti čia irgi mokykloj moko Neturiu nieko prieš tamstą, tiesiog labai linksma pasirodė šita jūsų pastaba Padoriai bendrauti moko teveliai.Mokykla mums irgi tokiu zyniu suteikia.Bent jau kai mokiausias, etikos pamokos budavo.Yra man rodos yra ir dabar. Nu bet jau uzteks.Mane tiesiog labai uzgavo tas pasisakymas.O siaip visoms mamytems linkiu blaiviai vertinti savo vaikucio sugebejimus.Sekmes busimiems pirmokams
Septynerių. Bendrauti mokėjo. Lankė darželį. Gyveno su tėvais
maniškei 6,kopvo mėn.bus7, o eisim rugsėjį.Na ir kas ,kad moka skaityti- tegu džiaugiasi vaikyste.Spės ,prisimokys
QUOTE(pokatak @ 2009 08 09, 12:10) Padoriai bendrauti moko teveliai.Mokykla mums irgi tokiu zyniu suteikia.Bent jau kai mokiausias, etikos pamokos budavo.Yra man rodos yra ir dabar. Nu bet jau uzteks.Mane tiesiog labai uzgavo tas pasisakymas.O siaip visoms mamytems linkiu blaiviai vertinti savo vaikucio sugebejimus.Sekmes busimiems pirmokams Mane laba nustebino, kad jūs iškart apie išsilavinimą užklausėt kitos pasisakusios mamos. Manau išsilavinimas šiuo atveju nelabai ką bendro turėjo, o nuomonę išsakyt visi turi teisę, net jei ji nesutampa su daugumos ar buvo išsakyta šiek tiek "per stipriai" P.S. Pas mane taip pat 2 aukštieji jei ką ir niekas dėl mano bendravimo kultūros kolkas nesiskundė QUOTE(pokatak @ 2009 08 01, 09:58) Ir dar noreciau pakomentuot kai kuriu cia komentarus,kad per kelias minutes kazka nustato.Reiskia i komisija buvo ateita nepasiruosus.As nesiau visa rasta is aukletojos,logopedo.Pirma diena vaikas valanda bendravo su spec.pedagogu.Kita diena su logopedu,o trecia diena su psihologu.Kai kuriose srityse vaikas net pasirode pranasesnis uz keturiolikmeti.Po 2 savaiciu buvo visa komisija kurios metu ir parekomendavo pakartuoti paruosiamosios grupes kursa.Raida jo yra visiskai normali.Pazista raides.Siek tiek raso ir skaito.Zino visas spalvas.Labai graziai paiso.Bet psihologiskai yra grinai dar per mazas!!! Mes taip daug su PPT nebendravom QUOTE(U.g.n.e @ 2009 08 08, 16:15) Kodėl pradėjus eiti į mokyklą baigiasi vaikystė
Gal jau baigiam rietenas ne į temą?
QUOTE(Upokšnis @ 2009 08 10, 10:29) Kodėl pradėjus eiti į mokyklą baigiasi vaikystė Aš to neakcentuoju. Bet dažnai taip jau atsitinka. Pirmiausia - keičiasi vaiko statusas visuomenėje, ir nemanykit, kad čia skambūs žodžiai. Vaikas natūraliai tampa beveik savarankiškas. Jei nepakankamai socialiai subrendęs, būna priverstas tokiu tapti. Pastariesiems vaikams būna itin sunku ne akademine, o socialine prasme. Nesugebėdami bendrauti tampa irzlūs, išsiblaškę, uždari arba, atvirkščiai, aikštingi, agresyvūs ir t.t. O tai jau tiesiogiai įtakoja mokymąsi. Todėl tiriant vaiką itin daug dėmesio skiriama jo socialinei brandai. Vis dažniau pradedama atkreipti dėmsį į emocinį intelektą. Dar apie tai čia, čia. Labai gera knyga apie tai. Nesiplėsiu, nes čia taip pat ne į temą. QUOTE(Upokšnis @ 2009 08 10, 10:29) Mes taip daug su PPT nebendravom Kodėl pradėjus eiti į mokyklą baigiasi vaikystė Matyt skirtinguose PPT skirtingi zmones dirba.Mums tai viska padare kaip priklauso.Manau didziausia beda yra ta,kad niekas mums nieko zmoniskai nepaaiskina.Mums pasiseke.Sutikau labai daug zmoniu,kurie tiesiog iejo i musu padeti ir nuosirdziai patare ka daryt.O jug tai siais laikais tikrai retenybe.O bendravo mano vaikas t.p. vienas.As uz duru tupejau.Matit jiems taip lengviau.Nu bet bet kurio atveju sekmes jums.Nier to blogo,kas neiseitu igera Papildyta: QUOTE(Kristtute @ 2009 08 09, 22:07) Mane laba nustebino, kad jūs iškart apie išsilavinimą užklausėt kitos pasisakusios mamos. Manau išsilavinimas šiuo atveju nelabai ką bendro turėjo, o nuomonę išsakyt visi turi teisę, net jei ji nesutampa su daugumos ar buvo išsakyta šiek tiek "per stipriai" P.S. Pas mane taip pat 2 aukštieji jei ką ir niekas dėl mano bendravimo kultūros kolkas nesiskundė Atsiprasau,as matyt ir vel kazka supainiojau QUOTE(pokatak @ 2009 08 10, 18:35) Matyt skirtinguose PPT skirtingi zmones dirba.Mums tai viska padare kaip priklauso.Manau didziausia beda yra ta,kad niekas mums nieko zmoniskai nepaaiskina.Mums pasiseke.Sutikau labai daug zmoniu,kurie tiesiog iejo i musu padeti ir nuosirdziai patare ka daryt.O jug tai siais laikais tikrai retenybe.O bendravo mano vaikas t.p. vienas.As uz duru tupejau.Matit jiems taip lengviau.Nu bet bet kurio atveju sekmes jums.Nier to blogo,kas neiseitu igera Aš pernai vedžiau, kai sprendžiau dėl leidimo į I klasę QUOTE(Waivute @ 2009 07 31, 11:18) Man patiko informacija apie tai tinklapyje http://www.mokytoja.lt/puslapiai/373/ Ten išsamiai paaiškinta apie tai, kada vaikas pasiruošęs eiti į mokyklą. Tik bėda, kad mes, tėveliai nevisada žinom kaip vaikams sekasi be mūsų būti su kitais vaikais, todėl auklėtojos konsultacija ir nuomonė, manau, labai svarbi. dėkuj už nuorodą vakar net padarėm tuos testus, kad man ramiau būtų
Geras, pabalsavau ir pamačiau, kad mano balsas vienintelis kategorijoje
sūnui 5,5,eis į paruošiamą. Tai išeitų kitais metais 6,5 žygiuos į pirmą klasę
Nuo 7. As uz ilgesne nerupestinga vaikyste
QUOTE(Ikulia @ 2009 08 19, 17:12) Sveiki, as taip pat dabar labai stresuoju. Mano sūnui gruodzio 23 d sukaks 7 metai, jis tikrai nera nusiteikes keliauti i mokykla. Mes net paruosiamoj klasej nebuvom, į ja norejau leisti tik siemet. Tai neperseniausiai suzinojau, kad mes vos nemetami lauk is darzelio, nes turim eiti i pirma klase. Mes net psichologiskai nepasiruose. Vaikas taip pat stresuoja. Turbut nusizengsiu istatymui ir neleisiu i pirma klase, bet ir darzelyje musu nebelaiko. Mus priima tik privacios istaigos. Kazkoks absurdas.............. QUOTE(aterole @ 2009 08 19, 18:47) Sveiki, as taip pat dabar labai stresuoju. Mano sūnui gruodzio 23 d sukaks 7 metai, jis tikrai nera nusiteikes keliauti i mokykla. Mes net paruosiamoj klasej nebuvom, į ja norejau leisti tik siemet. Tai neperseniausiai suzinojau, kad mes vos nemetami lauk is darzelio, nes turim eiti i pirma klase. Mes net psichologiskai nepasiruose. Vaikas taip pat stresuoja. Turbut nusizengsiu istatymui ir neleisiu i pirma klase, bet ir darzelyje musu nebelaiko. Mus priima tik privacios istaigos. Kazkoks absurdas.............. įdomi Jūsų situacija Nestresuokit QUOTE(aterole @ 2009 08 19, 18:47) Sveiki, as taip pat dabar labai stresuoju. Mano sūnui gruodzio 23 d sukaks 7 metai, jis tikrai nera nusiteikes keliauti i mokykla. Mes net paruosiamoj klasej nebuvom, į ja norejau leisti tik siemet. Tai neperseniausiai suzinojau, kad mes vos nemetami lauk is darzelio, nes turim eiti i pirma klase. Mes net psichologiskai nepasiruose. Vaikas taip pat stresuoja. Turbut nusizengsiu istatymui ir neleisiu i pirma klase, bet ir darzelyje musu nebelaiko. Mus priima tik privacios istaigos. Kazkoks absurdas.............. Ir as manau kad apsurdas QUOTE(Terė @ 2009 08 19, 20:17) įdomi Jūsų situacija Nestresuokit ka jus darytumete sitoje situacijoje QUOTE(aterole @ 2009 08 19, 17:47) Sveiki, as taip pat dabar labai stresuoju. Mano sūnui gruodzio 23 d sukaks 7 metai, jis tikrai nera nusiteikes keliauti i mokykla. Mes net paruosiamoj klasej nebuvom, į ja norejau leisti tik siemet. Tai neperseniausiai suzinojau, kad mes vos nemetami lauk is darzelio, nes turim eiti i pirma klase. Mes net psichologiskai nepasiruose. Vaikas taip pat stresuoja. Turbut nusizengsiu istatymui ir neleisiu i pirma klase, bet ir darzelyje musu nebelaiko. Mus priima tik privacios istaigos. Kazkoks absurdas.............. Nesuprantu,
Aš manau, kad pats tinkamiausias amžius yra 7 m.
vaikystė ir taip trumpa, reikia leisti vaikams ja pasidžiaugti, o į gyvenimo sūkurius dar spės įsilieti...
Manau 7-nerių metų ir ne anksčiau. Kur skubėti? Suspės. Manau ir vaikui bus pačiam lengviau
QUOTE(aterole @ 2009 08 19, 19:36) ka jus darytumete sitoje situacijoje musu situacija panasi. gimes metu pabaigoje, labai skiriasi nuo savo darzelio grupes vaiku, veliau kalbeti pradejo ir dabar dar sunku issireiskti. Kitais i paruosiamaja reikes eiti. as tuo reikalu domejausi. Maciau jog net negalia turinciu vaiku institucijos nenorejo leisti jog jie lankytu veliau. Taigi yra TIK vienas kelias - tiesiog neleisti vaiko ir viskas. Arba ji leisti. Nesivargink lakstyti po visokias institucijas. As tai jau dabar rupinuosi, ka daryti. Na ziuresime, jeigu per metus gan stipriai subresime, tai eisime i paruosiamaja. Bet ieskau kad maziau vaiku butu ir daugiau individualaus demesio galetu gauti.
Mes su vyru galvojame keliu metu leisti vaika i mokykla 6 ar 7 metu, seip yra labai imlus mokslams, viska jau moka ir rasyti ir skaityti, kaip ir galvotume, kad leisti 6 metu, bet bijome, kad paskui gali atsiliepti tie vieni metai. Kaip jus manote? Kada jus savo atzalas isleidote i mokykla?
Man net minties nekilo leisti 6 metu i mokykla.
Maniskis irgi dabar eina i paruosiamaja, tikrai manau kad nesamone leisti nuo 6m. kaip mamyte minejo pries tai spes dar mokykloje prisibuti
mano supratimu reikai ziureti i vaika, as leisiu 6 metu, o 5 metu i paruosiamaja. Vaikas imlus, gabus, nematau reikalo kad sedetu bereikalo namie. Pati pradejau 5 metu, nieko blogo nematau, 21 metu buvau baugus univera
na as ir taip galvoju, ir aukletoja sake, kad nereikia bijoti leisti vaika nuo 6 metu i mokykla. Jis viska labai greitai ismoksta ir net savarankiskai. Galvoju kam dar jam trintis dar vienus metus darzeli. Bet ir baime yra kad gali situacija pasikeisti.
Papildyta: pati ir pradejau nuo 6 metu eiti i mokykla ir mokiausi tikrai neblogai, yra kas pradeda nuo 8 metu ir mokosi taip pat. QUOTE(wilike @ 2009 09 03, 14:16) mano supratimu reikai ziureti i vaika, as leisiu 6 metu, o 5 metu i paruosiamaja. Vaikas imlus, gabus, nematau reikalo kad sedetu bereikalo namie. Pati pradejau 5 metu, nieko blogo nematau, 21 metu buvau baugus univera "nematau reikalo kad sėdėtų be reikalo namie" ? Veskite į darželį! Juk darželyje taip pat vyksta ugdymas.
buvom darzelyje
ir mes sukam
O mes nebesukam galvų jau
|