Barbotyte
2011 10 24, 21:27
QUOTE(Germinė @ 2011 10 24, 19:35) Mes leidom Vyšnią antrą kartą į pirmą klasę ir rezultatai stulbinami-ji tarp geriausių.O pernai buvo vargo vakarienė-vaikas visiškai nemotyvuotas ir nesubrendęs mokyklai.Pamokų ruoša-keverzojama bele kas su mintim:atsikabinkit.Pastoviai ašaros ir isterika.O šiemet pati imasi iniciatyvos.Ir vietoj žaidimų sėdi su knygele ir skaito O kiek metų jūsų mergytė pradėjo lankyti pernai? PS. Gal jau rašėt
klopedija
2011 10 25, 18:48
QUOTE(naitas @ 2011 10 21, 22:12) neseniai sužinojau, kad LT vidurinį mokslą galės pasiekti toli gražu ne visi norintys. (...) 11 - 12 klasę galės baigti tik tie, kurie turės potencialą universitetui..  Naitai, kai uždaromos durys, atsiveria langas... Po 10 klasių vaikas eis į profesinio rengimo centrą (ten galima mokytis specialybės kartu su vidurinio ugdymo programos dalykais  ). Paskui galima bandyti taikyt į kolegiją... ir...
QUOTE(klopedija @ 2011 10 25, 20:48) Naitai, kai uždaromos durys, atsiveria langas... Po 10 klasių vaikas eis į profesinio rengimo centrą (ten galima mokytis specialybės kartu su vidurinio ugdymo programos dalykais  ). Paskui galima bandyti taikyt į kolegiją... ir...  tai koks čia langas, klopedija.  Per profesinę į universitetą.. Kas nenori mokytis, tas ir be šitų reformų išeina į profesines. O dabar norintiems mokytis bus du keliai - kažkaip brautis į vidurinę mokyklą kuo anksčiau, kad tikėtis tęstinumo toj pačioj mokykloj, arba kyšiai. Antrasis variantas deja bus dažnesnis..
klopedija
2011 10 25, 21:03
Naitai, kantrybės. Dalinai esate teisi, bet aš taip toli nežiūrėčiau. Planuočiau ateitį, bet koncentruočiausi į esamą padėtį ir vaiko pasiekimus.
QUOTE(klopedija @ 2011 10 25, 23:03) Naitai, kantrybės. Dalinai esate teisi, bet aš taip toli nežiūrėčiau. Planuočiau ateitį, bet koncentruočiausi į esamą padėtį ir vaiko pasiekimus.  čia aš ne dėl vyriausio nervinuos.. jam tai duok D kad tik į profkę patektų  . Aš turiu dar du.. va tie tai gudručiai natūroj..
Germinė
2011 11 11, 22:46
QUOTE(KKVTKN @ 2011 11 11, 22:26) Va čia išsamus ir motyvuotas atsakymas
QUOTE(Germinė @ 2011 11 11, 22:46) Va čia išsamus ir motyvuotas atsakymas  nes 7nerių vaikas pagal amžių labiausiai būna subrendęs mokykloje, antra vertus kad atimti jam vaikystę koks skirtumas ar baigs mokyklą 18 ar 19likos??
Germinė
2011 11 11, 22:56
Tu čia iš patirties,ar kaip?
klopedija
2011 11 12, 12:18
Patirtis rodo, kad mūsų švietimo sistemoje geriausia leisti 7 metų. Tą skelbia ir švietimo įstatymas. Be abejo, būna išimčių, kai šešiametis pakankamai brandus mokyklai, o aštuonmetis vis dar nesubrendęs.
musyte015
2011 11 16, 09:31
manau , kad nuo vaiko priklauso keliu geriausia metu leisti i mokykla . nes galiu is savo patirties pasakyti pirma sunu leidom 6 metu ( cia buvo pries 7 metus ) nes jis tikrai buvo jau pasiruoses ( pazinojo visas raides , mokejo rasyti jas . su skaiciais tas pats ) ir siaip toks buvo rimtas vyrukas  . o antrajam dabar 5 metai ir 8 men .ir tikrai matosi kad jis nebutu pasiruoses kitais metais keliauti i mokykla . tiesiog teveliai turi jausti ir matyti kada laikas .
Brigitarimkuviene
2011 11 16, 10:40
Manoji jau keli metai kaip pazysta raides ir skaicuoja, sia vasara pradejom po truputi jungti garsus i zodziua, bet vis dar einam i paruosiamaja grupe, nes rugsejo men. buvo dar 6 metai, o kova bus jau 7. Tai i mokykla iskeliaus 7 su puse metuku. Nepergyvenu, spes pabaigt, kad tik neaptingtu, o vat kol kas parengiamojoj kol kas dar nemaciau jokios pazangos, jau pradeda primirsti tai ka mes savarankiskai pasiekem  Tikiuos, kad po truputi isivaziuos ta svietejiska programa.
QUOTE(musyte015 @ 2011 11 16, 10:31) manau , kad nuo vaiko priklauso keliu geriausia metu leisti i mokykla . nes galiu is savo patirties pasakyti pirma sunu leidom 6 metu ( cia buvo pries 7 metus ) nes jis tikrai buvo jau pasiruoses ( pazinojo visas raides , mokejo rasyti jas . su skaiciais tas pats ) ir siaip toks buvo rimtas vyrukas  . o antrajam dabar 5 metai ir 8 men .ir tikrai matosi kad jis nebutu pasiruoses kitais metais keliauti i mokykla . tiesiog teveliai turi jausti ir matyti kada laikas .
Reikia atsizvelgti i vaiko buda ir savijauta, ar pasiruoses eiti i mokykla ar ne. Mano asmenine patirtis 6 metuku leido i mokykla mane, buvau pazangi mokine ir manau subrendusi tam, baigiau mokykla 18metu ir 3men, jauciausi labai smagiai:) Bet paziurejus i savo vienmecius, su kuriais buciau jai eiciau nuo 7 metu, tai jau 7 klaseje masciau na ir mazvaikiai, netureciau apie ka kalbeti su jais  Sese irgi leido nuo 6. Savo atzalele leisiu ne anksciau 6metuku, bet ziuresiu pagal situacija ar ji tam bus pasiruosusi, manau nera kur skubeti, ziniu vistiek gaus jei nores ir teveliai pades, o vat emocine busena vaiko mokykloje ,kur jis praleidzia didziaja dali dienos labai svarbi. Sugebejimas bendrauti, pritapti ir t.t.  nes pas mane klasiokai kurie buvo nepazangus, buvo tikrai nekvaili, o net labai protingi tik bendrauti, pritapti, minciu issakyti nemokejo. Laikui begant vaikai juos nurase ir mokytojai mazai demesio rode, tai vaikas plauke pasroviui, aisku toli nenuplauke
Mazhylja
2011 12 01, 22:54
mano dukra jau pazista visas raides, po truputi mokomes skaityti, nelabai gaunasi, bet svarbu, kad ji noriai ta daro. Todel manau leisiu i mokykla 6metuku, nors tiksliai nezinau. Ji pas mane is smulkesniu vaiku yra, grupeje pagal ugi ir svori ji maziausia, vasara jai bus 5metukai, o atrodo, kaip kokiu 3  Tai vien del to bijau
Liutukeee
2011 12 01, 23:36
Musu pirmokelis pradejo lankyt mokykla 7,5m.Matematika sekasi puikiai(visada sekesi,pats ismoko skaiciuot ,sudet ir t.t.net nemokinamas),o skaityt sekasi sunkiai.Mokiau ir iki mokyklos,bet oi kaip sunku.Jei buciau leidus 6,5m.-tai galeciau sakyt,kad per anksti leidau,bet dabar-tai nera ka sakyt.Ir dar pas mus papildomos pratybos yra,kurias reikia atlikinet namie.Pirko visai klase,nes atseit stipri klase.Tai visa vakara darom pratybas.Vaikas po bureliu grizta pavarges,o dar tos papildomos pratybos.  .Bijau,kad isvis praras nora mokytis,nes jam kruvis ziauriai per didelis.Dar reik namie sedet prie skaitymo,bet,kad jau nebeistengia-verkia,rekia
cheeky-monkey
2011 12 26, 21:02
cia Anglijoj vaikai pradeda eiti i mokykla nuo penkiu metu... man atrodo kad dar tikrai per anksti, bet kito pasirinkimo nera... tikiuosi tik kad ta mokykla bus daugiau kaip paruosiamoji...
QUOTE(Barbotyte @ 2011 10 20, 22:24) O jeigu vaiką planuoju leisti nuo 6m. į mokyklą tai nuo penkerių galima lankyti priešmokyklinę grupę darželyje? Galima 5erių metų vaikui lankyti priešmokyklinę grupę, bet reikia PPT įvertinimo, kad vaikas pasirengęs ugdytis pagal priešmokyklinio ugdymo programą. Tačiau, jau šešerių tokiu atveju turėtų keliauti į mokyklą.
Giorgita
2012 01 03, 00:11
pati ejau vos sulauksi 6m. savo vaikus leisiu atsizvelgdama kaip sekasi,jei mokes skaityti, rasyti ir bus noras tai daryti, manau leisiu irgi nuo 6m
Iloveyou
2012 01 04, 15:29
man atrodo priklauso viskas nuo vaiko
QUOTE(Mazhylja @ 2011 12 02, 00:54) mano dukra jau pazista visas raides, po truputi mokomes skaityti, nelabai gaunasi, bet svarbu, kad ji noriai ta daro. Todel manau leisiu i mokykla 6metuku, nors tiksliai nezinau. Ji pas mane is smulkesniu vaiku yra, grupeje pagal ugi ir svori ji maziausia, vasara jai bus 5metukai, o atrodo, kaip kokiu 3  Tai vien del to bijau  o Jūs pasikalbėkit su pradinių klasių mokytojomis. Jos bendrauja su vaikais 4 arna 5 metus, jeigu juos pasiima nuo nulinukų. Tai patirties tikrai turės. Gali būti, kad anksti lankyti mokyklą pradėjęs vaikas pradines klases įveiks puikiai, bet atsiras kažkokia amžiaus duobė 5 ar 6 klasėje.
mum pazistama aukletoja sake leisti tik nuo 7 metu  sake duokit dar vaikui pasidziaugt vaikyste, ir klaseje susirenka 6 meciai, tai jiems ne pamokos galvoj, o dar zaidimai visokiausi As manau leisiu nuo 7metu
Aš ir labiau už 7 m. (nesvarbu, kad vaikas vaikui nelygu). O kur skubėti?
Barcelona10
2012 01 19, 21:03
Dar pernai permeciau visa tema, nes irgi rupimas klausymas mums, esame rudeniniai, taip kad dukra noriu leisti veliau. Lankome paruosiamuku grupe, ir matau, kad dar metu mums tikrai truksta. Lankome logopeda, sunkiau formuoja klausimus-pasakojimus, dar gali zodziu galunes netaisiklingai taikyti, pastoviai kalbomes su aukletoja, sako turi daug vaikiskumo... Tai vat mano didziulis noras ir buvo po paruosiamuku lankyti nuline klase kaip adaptacija naujam rezimui. Del tu kalendoriniu metu, nustatytu valstybes, del papyldomo ugdymo darzelyje su mokytojais pagal trysale sutarti, o po to iskarto i antra klase.... mane tas tikrai netenkina  kazkokios nesamones, finale ne vaiko interesai, o finansinis suinteresuotumas cia svarbiau gaunasi. V.z. pries kelias dienas buvome PTT, uzregistravo nuo vasario 1d., trecias apsilankymas jau bus pokalbis su tevais, aptarymas. I mano visokius klausimus apie pratesimus ikimokykliniu metu, apie nulines klases, ar kitus kokius variantus, kategoriskai viska paneige, bet tuo pat metu atrode kaip kad nedasakytu ko... budavo tokiu akimirku, kai lakoniskai nutiledavo tiesiog (???) Isejusi, iskarto su vyru nuvaziavome pasikalbeti siaip, be jokiu vylciu, i pradinie mokykla, kurioje yra nulinukai, ir ka sau manote? ... pakalbeje su direktoriumi vos jokios problemos tame neizvelge! Prasom, sako, ateikite, rasykite pareiskyma. Tai ta pazima is PTT irgi pravers tokiu atveju, bet kiek supratau, ir be jos tikrai priimtu. Nu ziuresime, kaip cia issirutulios, bet kaip imanomi tokie skirtumai, kur vieni gasdina jog be sansu, o kiti nemato problemu dideliu???
klopedija
2012 01 20, 10:09
QUOTE(Barcelona10 @ 2012 01 19, 21:03) pakalbeje su direktoriumi vos jokios problemos tame neizvelge! Prasom, sako, ateikite, rasykite pareiskyma. Tai ta pazima is PTT irgi pravers tokiu atveju, bet kiek supratau, ir be jos tikrai priimtu. Nu ziuresime, kaip cia issirutulios, bet kaip imanomi tokie skirtumai, kur vieni gasdina jog be sansu, o kiti nemato problemu dideliu??? Nagi, nagi... ir kur čia toks drąsuolis direktorius? Suprantu, kad direktorius, trūkstant mokinių, gali ryžtis tokiems žingsniams, bet jis pažeidžia įstatymus ir gali būti patrauktas ne tik administracinėn, bet ir baudžiamojon atsakomybėn. Kita vertus, jums neturėtų tai rūpėti. Labai pasiseks, jei direktorius vaiką priims tokiomis sąlygomis.
QUOTE(Barcelona10 @ 2012 01 19, 23:03) Del tu kalendoriniu metu, nustatytu valstybes, del papyldomo ugdymo darzelyje su mokytojais pagal trysale sutarti, o po to iskarto i antra klase.... mane tas tikrai netenkina  kazkokios nesamones, finale ne vaiko interesai, o finansinis suinteresuotumas cia svarbiau gaunasi. pagal trišalę sutartį, atlankius pirmą klasę, nebūtina kelti vaiko į antrą klasę kaip eilinio pirmoko. Jūs galite palikti vaiką antriems metams pirmoje klasėje, kaip eilinį pirmoką,, nromaliomis sąlygomis. Tiesiog mokykloje Trišalės sutarties metų pabaigoje sudaroma komisija, ir TĖVŲ SPRENDŽIAMUOJU balsu vaikas arba keliamas į antrą klasę, arba paliekamas pirmoje. Mano vaikas MANO BALSU buvo paliktas pirmoje. Bet tam jis turėjo ir sveikatos priežasčių. Dabar jis įpusėjo pirmą klasę, rudėnį jau eis į antrą klasę, ir jam bus 9 metai.
Barcelona10
2012 01 20, 20:39
Aciu, mergaites, uz atsiliepima...
As vis is to atsargumo dar ilgai kalbejausi su pavaduotoja, sakau, gal ko netaip suprato direktorius, bet ji taip pat sureagavo, tik paminejo, kad mokykla, aisku sau i minusa, prieme kelius vaikucius, kurie nuo rudens buvo pradeje lankyti darzelio priesmokykline, o paskui perejo i nulinukus pas jos. Ir vat visai svieziai, vakar kol laukeme vaiku is burelio, viena mama pasake, kad is jos vaiko grupes, ivedus darzelyje didesnius mokescius, vienas vaikiukas irgi isejo i nuline, nes darzelis tapo perbrangus.
QUOTE(Barcelona10 @ 2012 01 20, 22:39) Aciu, mergaites, uz atsiliepima... As vis is to atsargumo dar ilgai kalbejausi su pavaduotoja, sakau, gal ko netaip suprato direktorius, bet ji taip pat sureagavo, tik paminejo, kad mokykla, aisku sau i minusa, prieme kelius vaikucius, kurie nuo rudens buvo pradeje lankyti darzelio priesmokykline, o paskui perejo i nulinukus pas jos. Ir vat visai svieziai, vakar kol laukeme vaiku is burelio, viena mama pasake, kad is jos vaiko grupes, ivedus darzelyje didesnius mokescius, vienas vaikiukas irgi isejo i nuline, nes darzelis tapo perbrangus. hmm.. o tai kur čia nusikaltimas? vaikai eina į nulinę klasę mokykloje, arba paruošiamukus darželyje. Visi šešiamečiai.. Sako, kad programa nesiskiria..
Barcelona10
2012 01 20, 23:05
O tai pradejus lankyti vienoje vietoje ir perejant i kita mok. krepselis kaip? paskui vaiko keliauja? Kazkaip supratau, kad krepselis lieka pradineje istaigoje  Programa tai gal nesiskiria, bet tik tos kovos del tu finansu viska balamutina.
QUOTE(Barcelona10 @ 2012 01 21, 01:05) O tai pradejus lankyti vienoje vietoje ir perejant i kita mok. krepselis kaip? paskui vaiko keliauja? Kazkaip supratau, kad krepselis lieka pradineje istaigoje  Programa tai gal nesiskiria, bet tik tos kovos del tu finansu viska balamutina. oo, šito tai nežinau... o kaip būna, kai vidury mokslo metų vaikas keičia mokyklą? tarkim išsikelia į kitą gyvenamą vietą. Įdomu.. jaučiu, krepšelis eina su vaiku. Tai taip išeina, kad darželis turi proporcingai grąžinti to krepšelio lėšas atgal į biudžetą.
Barcelona10
2012 01 20, 23:16
Tai vat butent... del to ta pavaduotoja ir minejo apie jiems nenaudinga minusa, matyt neatkeliavo pas jos tie krepseliai paskui vaikus , kurie perejo is darzelio metu vidury.
klopedija geriau žino
klopedija
2012 01 20, 23:44
Kai vaikas pereina iš darželio priešmokyklinės grupės į mokyklos priešmokyklinę klasę, viskas "ok", krepšelis "eina" su vaiku. Tačiau įstatymai draudžia vienus metus lankyti priešmokyklinę grupę darželyje, o kitais - priešmokyklinę klasę mokykloje, nes tai yra tapatu, kaip du metus lankyti darželio priešmokyklinę gr. arba du metus mokyklos priešmokyklinę kl.
Barbotyte
2012 02 16, 22:46
Tai kur konkrečiai Kaune atliekamas PPT vertinimas?
QUOTE(klopedija @ 2012 01 20, 23:44) Kai vaikas pereina iš darželio priešmokyklinės grupės į mokyklos priešmokyklinę klasę, viskas "ok", krepšelis "eina" su vaiku. Tačiau įstatymai draudžia vienus metus lankyti priešmokyklinę grupę darželyje, o kitais - priešmokyklinę klasę mokykloje, nes tai yra tapatu, kaip du metus lankyti darželio priešmokyklinę gr. arba du metus mokyklos priešmokyklinę kl. Bent jau mokyklose krepšelis "vaikšto" ne iš karto. Berods iki rugsėjo vidurio žiūri,kiek ateina vaikų, o paskui peržiūri tik sausio mėn. Tai jei vaikas ateina spalio mėn, jo pinigai lieka senojoje mokykloje ir nauja mokykla 3 mėn jokio krepšelio negauna. Jis ateina tik nuo sausio, bet, ko nebuvo gavę, niekas negrąžina.
klopedija
2012 02 17, 12:45
QUOTE(ernoja @ 2012 02 16, 23:19) Bent jau mokyklose krepšelis "vaikšto" ne iš karto. Berods iki rugsėjo vidurio žiūri,kiek ateina vaikų, o paskui peržiūri tik sausio mėn. Tai jei vaikas ateina spalio mėn, jo pinigai lieka senojoje mokykloje ir nauja mokykla 3 mėn jokio krepšelio negauna. Jis ateina tik nuo sausio, bet, ko nebuvo gavę, niekas negrąžina. Taip. Kažkur tą jau rašiau, gal ne šitoj temoj. Jei formaliai, tai remiasi rugsėjo 1 ir sausio 2 duomenimis. "Pasistumt" data gali nebent tada, kai šios datos išpuola šeštadienį-sekmadienį.
padraika22
2012 03 02, 12:21
manau kad 7m nes kam vaikui trumpinti vaikyste? kur jis nuskubes? spes ir prisimokinti ir prisidirbti o vaikystes nebebus. as taip manau. kokia nauda jei vaika leisim i mokykla anksciau? jis nuo to nebus protingesnis
as pirma leidau nuo 7metu,manau kad ir antras nuo 7m.leisiu
QUOTE(padraika22 @ 2012 03 02, 13:21) manau kad 7m nes kam vaikui trumpinti vaikyste? kur jis nuskubes? spes ir prisimokinti ir prisidirbti o vaikystes nebebus. as taip manau. kokia nauda jei vaika leisim i mokykla anksciau? jis nuo to nebus protingesnis  O ką reiškia trumpinti vaikystę  Jeigu ankščiau pradeda lankyti jis jau nebe vaikas Manau tik tėvai geriausiai pažysta savo vaikus ir geriausiai gali nuspręsti nuo kada leisti.
daivute22
2012 03 05, 16:42
7 juk įstatymai tokie
QUOTE(liepa1 @ 2012 03 04, 00:06) O ką reiškia trumpinti vaikystę  Jeigu ankščiau pradeda lankyti jis jau nebe vaikas Manau tik tėvai geriausiai pažysta savo vaikus ir geriausiai gali nuspręsti nuo kada leisti. nebūtinai.. tėvai aišku labai pozityviai atsiliepia apie savo vaikus, bet ... ir mano vaiko klasėj viena mama tyliai prasitarė, kad labai gailisi dukrą leidusi į mokyklą nuo 6 metų. Nes mergaitė rėkė "noriu noriu", o va jau kaip ir persiritom į antrą pusmetį, o vaikas vis dar nemoka skaityt. nepajėgia. Mama mielai atsiimtų vaiką dabar ir vėl leistų iš naujo nuo rugsėjo.. bet kaip žinia, traukinys nuvažiavo, nes kas benorės tos "antramečio " gėdos  Ne visi gi pozityviai atsižvelgs.. ir kankinsis dabar ir vaikas, ir tėvai..
man tai nesamoningas issireiskimas "antramecio geda" pirmoje klaseje  O jei dar i kita mokykla kartoti pirmuju metu eitu, tai nieks nei suzinotu, nei ka. Pati kai buvau pirmoke, tai vienos mergaites nekele i antra, nes daug sirgo, daug praleido, nebeprisivijo. Jokios gedos kazkaip. O anksciau dar juk beveik su ta pacia klase nuo darzelio iki mokyklos baigimo "gyvendavom". O dabar pirmosios klases is bet kur suformuojamos  Man atrodo visai normalus sprendimas pasilinkti pirmoje klaseje. Muzikos mokyklose irgi ne tu metu gimimo vaikus kazkuriais metais palikdavo antriems metams.
QUOTE(Onora @ 2012 03 06, 02:34) man tai nesamoningas issireiskimas "antramecio geda" pirmoje klaseje  O jei dar i kita mokykla kartoti pirmuju metu eitu, tai nieks nei suzinotu, nei ka. Pati kai buvau pirmoke, tai vienos mergaites nekele i antra, nes daug sirgo, daug praleido, nebeprisivijo. Jokios gedos kazkaip. O anksciau dar juk beveik su ta pacia klase nuo darzelio iki mokyklos baigimo "gyvendavom". O dabar pirmosios klases is bet kur suformuojamos  Man atrodo visai normalus sprendimas pasilinkti pirmoje klaseje. Muzikos mokyklose irgi ne tu metu gimimo vaikus kazkuriais metais palikdavo antriems metams. na taip, išsireiškimas nesąmoningas. Bet pabandykit pati pabūti tos mamos ir to vaiko vietoje savam miestely. Kitos mokyklos niekas nesirinks. Todėl kad vietinė mokykla už 200 metrų. Kas čia bevažinės vien dėl "to". Varys vaikas toliau, nėra kur dėtis.
Aisku, nepavydetina situacija, bet pati esu apmasciusi, ka daryciau ir pagalvojau, kad siais laikais tikriausiai nera taip baisu sutarti su vaiku darkart pasimokyt pirmoje klaseje. Dar labai idomu, kokios buvo PPT ar siaip psichologo rekomendacijos tai mergaitei.
QUOTE(Onora @ 2012 03 06, 11:19) Aisku, nepavydetina situacija, bet pati esu apmasciusi, ka daryciau ir pagalvojau, kad siais laikais tikriausiai nera taip baisu sutarti su vaiku darkart pasimokyt pirmoje klaseje. Dar labai idomu, kokios buvo PPT ar siaip psichologo rekomendacijos tai mergaitei. Klausiau mamos, sakė psichologės rekomendavo EITI, nes vaikas labai norėjo. Tik va dabar tai tų psichologių nepaklausi, kas ir kaip. Vaikas juk "unikalus", kiekvienam savo.. Mano vaikas metus užvėlavo į pirmą klasę, aš jį du metus pralaikiau paruošiamujuose. Ir tai kažkaip išlindo mokykloj, kad mano vaikas "antrus" metus liko  . Vieną kartą aš saviškį aprenginėju, ir prieina prie manęs jau dabartinis antrokas ir sako: - o kodėl jis ne antroj klasej? Jis gi TURĖJO būti antroj klasėj. Kaip man neskanu pasidarė.. mano vaikas tik buvo tos klasės sąrašuose, nelankė tos klasės, jis du metus atbuvo paruošiamukus darželio grupėj. Ir vistiek atsiranda geri liežuviai, kurie ir pirštu parodo, ir dar paaiškina vaikams, kas ir kaip. Todėl ir netikiu tuo, kad visuomenė priims antramečiavimą su pozityvo ženklu. Vistiek plaka liežuviais, ir tas ypač negerai, kai visi gyvena šalia, vienoj gatvėj, vienoj bendruomenėj. O kažkur važinėti į mokyklą, kai ta mokykla yra šalia.. na tai toks baisus nepatogumas..
Laumėnė
2012 03 08, 10:26
Mokytis pagal pradinio ugdymo programą vaikas priimamas, kai tais kalendoriniais metais jam sueina 7 metai. Tėvai, norintys leisti vaiką į mokyklą anksčiau, nei jam yra suėję 7 metai, pateikia vaiko brandumą mokyklai patvirtinančią rekomendaciją iš ankstesnės ugdymo įstaigos. Jei vaikas buvo ugdomas namuose ar anksčiau ugdę pedagogai atsisako teikti rekomendaciją, vertinimą atlieka mokyklos psichologas pagal Vaikų brandumo mokyklai rodiklius. Iškilus neaiškumams dėl vaiko brandumo mokyklai, lygį nustato Mokyklos specialiojo ugdymo komisija arba rajono Pedagoginė psichologinė tarnyba.Šiuo metu esu tikra, kad saviškę leisiu 6 metų. Pati taip pat pradėjau eiti į mokyklą būdama 6 metų. Priklauso nuo individualaus vaiko, pvz aš neįsivaizduoju ką ji veiktų 1- oje klasėje jei eitų nuo 7 metų. Ji jau dabar pažįsta visas raides ir spausdintinėm moka parašyti. Skaičiuoja iki 20, parašo iki 10. O iki 6 metų dar 2 metai likę
Nireglina
2012 03 08, 21:29
QUOTE(Laumėnė @ 2012 03 08, 10:26) Ji jau dabar pažįsta visas raides ir spausdintinėm moka parašyti. Skaičiuoja iki 20, parašo iki 10. O iki 6 metų dar 2 metai likę  Juk ne vien skaičiavimas ir skaitymas lemia vaiko pasirengimą mokyklai.
Laumėnė
2012 03 08, 23:51
QUOTE(Nireglina @ 2012 03 08, 21:29) Juk ne vien skaičiavimas ir skaitymas lemia vaiko pasirengimą mokyklai. Žinoma kad tai ne pagrindinis mokyklinės brandos matas. Kitų sugebėjimų neminėjau, bet mergytei iki 6 metų dar likę du metai, tad manau pasieksim ir kitus brandos lygius tinkamus mokyklai.
admin*1
2012 03 08, 23:51
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|
|