Gal kam teko su tuo susidurti ir žinot kaip nuo to atpratinti?
Mūsų mergytei 3 metukai,o ji vis dar čiulpia pirštą (nykštį)
Gal kam teko su tuo susidurti ir žinot kaip nuo to atpratinti?
Tai negi nieks su tuom nesusidūrėt
QUOTE(diana. @ 2009 02 14, 11:06) Mūsų mergytei 3 metukai,o ji vis dar čiulpia pirštą (nykštį) Gal kam teko su tuo susidurti ir žinot kaip nuo to atpratinti? mano berniukas ciulpe nyksti iki 5 metu, deformavosi sakandis, dabar turim dideliu problemu. Atpratinti buvo be galo sunku: is pradziu bandem nykstuka istraukti is burnytes, visokiom pasakelem nukreipti demesi, aiskinti ir pasakoti, veliau uzrisdavau visa ranka marle, tepdavau ivairiausiais tepalais ir pipirais, niekas nepadejo. Finale pasiemiau zirkles ir pasakiau, pamatysiu ciulpiant- nukirpsiu nyksti. Ir visur vaiksciojau su zirklem, tik pirtas i burna, as iskart uz zirkliu. Drastiskas metodas, bet nebuvo kas daryt. Gal reiktu su psichologais pasikonsultuot?
jūsų vaikučiai su sioskutėm ar be augo
QUOTE(Saulute77 @ 2009 02 22, 01:30) mano berniukas ciulpe nyksti iki 5 metu, deformavosi sakandis, dabar turim dideliu problemu. Atpratinti buvo be galo sunku: is pradziu bandem nykstuka istraukti is burnytes, visokiom pasakelem nukreipti demesi, aiskinti ir pasakoti, veliau uzrisdavau visa ranka marle, tepdavau ivairiausiais tepalais ir pipirais, niekas nepadejo. Finale pasiemiau zirkles ir pasakiau, pamatysiu ciulpiant- nukirpsiu nyksti. Ir visur vaiksciojau su zirklem, tik pirtas i burna, as iskart uz zirkliu. Drastiskas metodas, bet nebuvo kas daryt. Gal reiktu su psichologais pasikonsultuot? Viską tą patį darėm ir mes O psichologai nieko gero nesako.Tipo yra vaikučių,kurie vietoj soskės naudoja pirštą Papildyta: QUOTE(bimkutele @ 2009 02 22, 01:45) Maniškė be soskės.Jos nepripažino visai.Kai tik sugebėjo pirštuką įkišt į burnytę tai jo ir nebepaleidžia QUOTE(Saulute77 @ 2009 02 22, 01:30) mano berniukas ciulpe nyksti iki 5 metu, deformavosi sakandis, dabar turim dideliu problemu. Atpratinti buvo be galo sunku: is pradziu bandem nykstuka istraukti is burnytes, visokiom pasakelem nukreipti demesi, aiskinti ir pasakoti, veliau uzrisdavau visa ranka marle, tepdavau ivairiausiais tepalais ir pipirais, niekas nepadejo. Finale pasiemiau zirkles ir pasakiau, pamatysiu ciulpiant- nukirpsiu nyksti. Ir visur vaiksciojau su zirklem, tik pirtas i burna, as iskart uz zirkliu. Drastiskas metodas, bet nebuvo kas daryt. Gal reiktu su psichologais pasikonsultuot? be soskes, prisikaiciau, kad nesveika, pati nedaviau ir blogai padariau
mums tuoj bus 2, bet mes sėkmingai čiulpiam pirštą. Nė nežinau kaip atpratinti. Soskės neturėjome niekada, nes nuo gimimo neėmė. Na, čiulpia ne visada, kai parūpsta ir prieš užmigdama. Matyt, taip ir nusiramina kartu. Bet... nykštį čiulpia tik tuomet, kai laiko merliuką, kai merliuko neranda, tai ir piršto nečiulpia
QUOTE(auksegi @ 2009 02 23, 16:54) mums tuoj bus 2, bet mes sėkmingai čiulpiam pirštą. Nė nežinau kaip atpratinti. Soskės neturėjome niekada, nes nuo gimimo neėmė. Na, čiulpia ne visada, kai parūpsta ir prieš užmigdama. Matyt, taip ir nusiramina kartu. Bet... nykštį čiulpia tik tuomet, kai laiko merliuką, kai merliuko neranda, tai ir piršto nečiulpia Tai gi va ir me jau nebežinom ką bedaryt Maniškė ne tik dieną,bet ir naktį miegodama čiulpia
Mano drauges mergyte ciulpe pirsta. Drauge jai eme ir nulakavo pirstukus ir dar sake vi
s kartojo, kad dabar prsukai grazus, kaip tkros panelytes Papildyta: Atsiprasau nulakavo ne pirstukus, o nagelius
As irgi siulyciau pasikonsultuot su psichologu - gal uztektu ir vieno pokalbio..
Mano merginos irgi auga be soskiu, kai labai norisi ciulpti, tai pirstas eina i trasa, bet dickei nuo kokiu 6-7 men. pirsto jau irgi nebereikejo.. QUOTE(jutyte @ 2009 03 05, 12:06) Mano drauges mergyte ciulpe pirsta. Drauge jai eme ir nulakavo pirstukus ir dar sake vi s kartojo, kad dabar prsukai grazus, kaip tkros panelytes Papildyta: Atsiprasau nulakavo ne pirstukus, o nagelius Lakavau nagučius ir net pirštukus spec.skysčiu tepiau.Nepadėjo bet va,pradėjau,kaip viena mamytė rašė,kai tik pamatau,kad pirštas burnoj sakau,kad nukirpsiu pirštą.Nu žinokit tikrai padeda
Sveikos, mano maziulis irgi visai nepripazino soskes, ir ciulpdavo pirstuka. Jam dabar metukai ir men, tai pries menesi mes nyksti jam patepem spec. skysciu kelias dienas ir viskas, nebeciulpia jis jo
tai yra nervinio pobudzio,vaikas nusiramina tokiu budu
QUOTE(GREK @ 2009 03 26, 21:37) Tik va kaip naktinį čiulpimą atpratint tai net neįsivaizduoju QUOTE(diana. @ 2009 03 27, 12:44) Tik va kaip naktinį čiulpimą atpratint tai net neįsivaizduoju dziaugiuosi, kad padeda :-) nakciai apibintuodavau, dar kartu miegodavau ir prabudusi traukdavau pirsta is burnos. Bet kaip viena mamyte cia rase, turbut cia ir psichologiniai aspektai prisideda, nes kai atprato ciulpti nyksti, ciulpdavo golfuko apykakles krasta, salika, viska kas arciau lupu pakliudavo, tada nupirkau persu kaciuka kad mintys ir rankos butu uzimtos. Beje, jei vaikas kokiu 5 metuku dar ciulpia nyksti, uzsiregistruokit pas ortodonta, nes ten eile 2 metams... gali prireikt, dabar ploksteles brangios. QUOTE(Saulute77 @ 2009 03 29, 00:55) dziaugiuosi, kad padeda :-) nakciai apibintuodavau, dar kartu miegodavau ir prabudusi traukdavau pirsta is burnos. Bet kaip viena mamyte cia rase, turbut cia ir psichologiniai aspektai prisideda, nes akai atprato ciulpti nyksti, ciulpdavo golfuko pykakles krasta, salika, viska kas arciau lupu pakliudavo, tada nupirkau persu kaciuka kad mintys ir rankos butu uzimtos. Beje, jei vaikas kokiu 5 metuku dar ciulpia nyksti, uzsiregistruokit pas ortodonta, nes ten eile 2 metams... gali prireikt, dabar ploksteles brangios. Maniškei apart nykščio daugiau nieko nereikia,bet jau beveik atpratom.dar karts nuo karto bando į burnytę paslapčiom įsikišt Nereikia ir iki penkių metų.Musiškei 3 metukai,o jau akivaizdžiai matosi,kad reiks ortodonto pagalbos
Mano mazylis irgi kartais ciulpia pirstuka, as kai pamatau, visada istraukiu
Dar jis kaso ausytes, kartais taip is visu jegu kaso, kad net kraujas bega Gal kas susiduret su tokiu ausyciu kasymusi?Parasykit, ka daret?
[quote=diana.,2009 03 30, 10:33]
Maniškei apart nykščio daugiau nieko nereikia,bet jau beveik atpratom.dar karts nuo karto bando į burnytę paslapčiom įsikišt oho kaip greitai atprato |