stori nekris, bet storus galima priversti banguotis. Nes tarkim austrijetes siuti galima ir is storu medziagu
kiek matosi ,laikikliai tikrai karnyzo
Taip ant karnizo
Noriu patarimo- miegamajame reikia man užuolaidų, langas apie 2,5 metro beveik iki žemės su balkono durimis. Kambaryje niekada nebūna saulės, tačiau sienos šviesios, baldai klasikinio stiliaus juodalksnis, furnitūra žalvario,veidrodžio rėmas su paauksavimo detalėmis
arba galvojau imti gelsvą organzą (dėsiu tik vienas,. nes karnizas vienas) dar bijau, kad darinėjant balkono duris susidraskys uzuolaidos, nes durys balkono darinejamos gana dažnai kokią kitą dieną įmesiu lango foto QUOTE(rimulia12 @ 2009 06 15, 22:15) Kokias idomias uzuolaidas radau. Pasidalinu. Kaip suprantu tn visa nusagstyta magentukais ir suformuoji kaip tau pri dusios uzuolaidas http://www.draperija.lt/Drapiravimo/juostel/s Maciau pirkti gariunuose uzuolaidu skyriuose magnetukai suimti butent uzuolaidai. Principas du ploksti, tarkim, kvadraciukai ar kokios zvaigzdutes , kurios limpa tarpusavyje, sujungtos trumpa stora lankscia viela, kurios pagalba prilaikoma uzuolaida. Nezinau, ar tiksliai paaiskinau, bet manau, tai pravercia, nenorit grezti sienu. Galima ivairius vairantus sugalvoti kaip suimti.
patarkit man, nieko nenusimanančiai užuolaidų srityje
QUOTE(Cikadelė @ 2009 06 18, 11:04) Noriu patarimo- miegamajame reikia man užuolaidų, langas apie 2,5 metro beveik iki žemės su balkono durimis. Kambaryje niekada nebūna saulės, tačiau sienos šviesios, baldai klasikinio stiliaus juodalksnis, furnitūra žalvario,veidrodžio rėmas su paauksavimo detalėmis arba galvojau imti gelsvą organzą (dėsiu tik vienas,. nes karnizas vienas) dar bijau, kad darinėjant balkono duris susidraskys uzuolaidos, nes durys balkono darinejamos gana dažnai kokią kitą dieną įmesiu lango foto aš savo bute, tik svetainėj, taip noriu liną derinti su brangesnėm detalėm - raištukais ir kutosiukais. reikia vietoje parinkinėti, žiūrėti, kaip kartu atrodo, ar ne "iš skirtingos operos". bet manau tinkamai atitaikius, tai efektas puikus gaunasi. QUOTE(Do @ 2009 06 18, 14:17) patarkit man, nieko nenusimanančiai užuolaidų srityje pas draugę magnetukai tikrai labai gerai laikė, net ir srotą audinį, bet negaliu garantuoti, kad jūsų matyti yra tokios pat kokybės, todėl neteigiu, kad jie visi geri
Do,laikyti tie magnetukai gal ir laikys ,bet nemanau ,kad storos nakrines uzuolaidos ,tuo labiau ,jai jos bus traukinejamos ,ziuresis ant tu magnetuku.tai tada jau geriai ant ziedu,liuks atrodo.(nelabai supratau ,kokiu raisciu norejote pirkti?
Papildyta: Cikadelei,jai dienines darytumete,jums labai tiktu krešas,jo yra ivairiausiu spalvu ,atrodo lyg glamžytas ir is saves turi zavaus blizgesio QUOTE(atnala @ 2009 06 18, 23:13) Cikadelei,jai dienines darytumete,jums labai tiktu krešas,jo yra ivairiausiu spalvu ,atrodo lyg glamžytas ir is saves turi zavaus blizgesio man atrodo įsivaizduoju, ką turite omeny, bet reiks dar pasidomėt QUOTE(alionke @ 2009 06 19, 14:57) Sveikos,gal ir man ka patarsit kas tos austrijetės? Vaizdelis po kol kas tik toks QUOTE(Cikadelė @ 2009 06 19, 20:35) aš tai net gūglėj suvedžiau "krešas" bei "krašas audinys" tai nieka neradau. nežinau, kas tai per medžiaga o austrijietės tai tokios labai surauktos užuolaidos ![]() dar ![]() ![]() Cia yra dienines siuta is kreso,gaila,kad vaizdas is toli ir neina isiziureti audinio Papildyta: Cia ne i tema ,kazkaip isideda dideles nuotraukos,neiseina sumazinti viazdo Papildyta: Alionke,sutinku austrietes tikrai cia graziai ziuretusi
skaiciau diskutavot apie romanetes ant karnizo. Gal galit tiksliau dar parasyt, gal tos kur jau turit, o tada kaip su tuo mechanizmu, kaip supratau turi buti savadarbis, ar ne? Ir ar galima su strypeliais daryti, nes cia vienos mamytes tai laisvai krintancios, nepersiutos skersai ir kaip su uzfiksavimu ? Aciu bus labai uz atsakymus.
QUOTE(plato @ 2009 06 20, 11:18) O tu kokiam mieste? Nes aš tai Kaune. Ir ko tu sakei ieškai? Man reikia lubiniam sviestuvui i miegamaji. Nes tokiu be gaubteliu sviestuvu yra o gaubteliu sunku gauti. As Vilniuje, bet kaunas juk ne uz kalnu Vakar netycia seniuose uzmaciau super originalu sviestuva ir torsera prie jo... Dabar pasimeciau ko mums reikia Papildyta: QUOTE(svieske @ 2009 06 20, 14:56) skaiciau diskutavot apie romanetes ant karnizo. Gal galit tiksliau dar parasyt, gal tos kur jau turit, o tada kaip su tuo mechanizmu, kaip supratau turi buti savadarbis, ar ne? Ir ar galima su strypeliais daryti, nes cia vienos mamytes tai laisvai krintancios, nepersiutos skersai ir kaip su uzfiksavimu ? Aciu bus labai uz atsakymus. Na musu karnizines romanetes labai paprastos
Kiek reiketu medziagos ,siunant austrijietes?Lango nisos plotis 1,75.As jas kabinciau ant karnizo.Tai dar reiketu ir sonams uzleisti
Sveikutės, norėjau pasiteiraut - kokia būtų romanečių kaina standartiniam virtuvės langui (neskaitant audinio kainos)?
Gal Akvilytė čia patartų
Vakar užėjau į Lino namus
tai nutariau ieškoti organzos arba satino į šampaninės spalvos pusę ir siųsiu tokias, kad didelės sklostės ir vienam šone šišiu, bet kad nakčiai būtų galima lengvai paleist, nes pas mus bus vienintelės užuolaidos jau kai kažką turėsiu- parodysiu...tik nesu sugalvojusi, kaip pakabint ant karnizo- Lino namuose mačiau bent 4-5 variantus, gal kuri buvcom užmačiusi kur nete pasižiūrėti, kokie yra pakabinimo būdai Papildyta: Štaikelis man įdomesnius variantus radau nete Štai šitas kaži ar tiktų ilgam langui, pas mus svetainėje apie 2,5 ilgio ir beveik iki žemės ![]() Gal bus įdomu- radau šiek tiek Pieštukinės klostės. Įvairaus tankumo ir gylio klostės gali būti formuojamos panaudojant specialias raukimo juosteles ![]() Įvairiais kabliukais tvirtinamos užuolaidos. Užuolaidoms pakabinti naudojami įvairus kabliukai, specialūs dekoratyviniai elementai ![]() Klostės dėžutės. Klostės formuojamos panašiai kaip ir prancūziškos, tačiau klostės ilgis apie 10 - 12 cm. Užsiuvus klostę, ji apačioje užtvirtinama siūlu, o erdvinė forma suteikiama klostę prikemšama. Klostės gali būti formuojamos rankiniu būdu arba panaudojant raukimo juostelę. Užmaunamos užuolaidos su karūnėle. Paprastas užuolaidų tvirtinimo būdas, kai karnizas veriamas į užuolaidos viršutiniame krašte pasiūtą kanalą ir suformuojama norimo aukščio karūnėlė.Formuojant užuolaidų klostes raukimo juostele, gali būti formuojama karūnėlė ![]() Dar vienas variantas naudoti specialias juosteles su pritvirtintais žiedais. Juostelė prisiuvama iš blogosios užuolaidų pusės pirma užuolaidų viršutinį kraštą palenkus. Prisiuvus juostelę žirklėmis iškerpami žiedo viduryje esanti užuolaidos dalis, po to kita žiedo dalis tiesiog įspaudžiama į prie juostelės pritvirtintų žiedų. Pakankamai įdomiai ir patraukliai atrodo užuolaidos, kurios tiesiog užrišamos ant karnizo. ![]() Man pakolkas įdomiausios su "karūnėle", bet ar man tiks, nes kaip suprantu taip užmovus ant karnizo, jos nelabai traukomos gali būti, o pas mus balkono durys yra QUOTE(Cikadelė @ 2009 06 18, 11:04) Noriu patarimo- miegamajame reikia man užuolaidų, langas apie 2,5 metro beveik iki žemės su balkono durimis. Kambaryje niekada nebūna saulės, tačiau sienos šviesios, baldai klasikinio stiliaus juodalksnis, furnitūra žalvario,veidrodžio rėmas su paauksavimo detalėmis arba galvojau imti gelsvą organzą (dėsiu tik vienas,. nes karnizas vienas) dar bijau, kad darinėjant balkono duris susidraskys uzuolaidos, nes durys balkono darinejamos gana dažnai kokią kitą dieną įmesiu lango foto siaip uzuolaidos ant daznai darinejamu langu ar duru tikrai nepatogu... pas mus miegamajam uzuolaidos-kadangi megstu isvedint kasdien,tia tas uzuolaidu traukymas "uzknisa",o neatitraukus sugadint tikimybe diiidele del romaneciu ant plataus ir didelio lango-pas mus buvo ant didelio vitrininio su durim... asmeniskai man-NEGRAZU QUOTE(alionke @ 2009 06 19, 14:57) Sveikos,gal ir man ka patarsit Vaizdelis po kol kas tik toks Lauksiu patarimu ![]() romanetes arba austrijetes
Sveikos merginos.
Ech kiek visokių grožybių prisižiūrėjau, idėjų pasigaudžiau. Mes kaip ir dėl visų langų jau išsirinkom ką darysim. Langai. Kad ir per koloną, bet ribojasi su svetaine. Reikia patarimo. Iš pradžių norėjau užuolaidas dienines ir roletus. Bet problemų yra: viena, langas iš keturių dalių, tad toletų kaina labai išauga, kita, vienas lango kraštas jau eina sulyg virtuvės baldais, tad manau kad karnizas gražiai neatrodys, o ir užuolaida paliks ruožą lango Dabar galva sukasi apie širmą...Bet gal dar kokių idėjų mestelsit?? Va čia yra mano svetainės-virtuvės langai http://public.fotki.com/jelenukas/langas/img2293.html
Mes tai virtuvėj ,svetainėj dėjom romanetes ir dar dienines užuolaidas.Nežinau kaip atrodys,bet tikiuos gražiai.
Na kas liečia roletus, tai siūlyčiau kabinti ne 4 mažus atskirus kasetinius roletus ant vieno lango, o vieną didelį virš nišos - praktiška . Praktiškiau, 10kart pigiau, o ir vaizdas tikrai daug gražesnis, nei daugybės mažiukų vienoje vietoje
Kas dėl širmų, tai jaučiu silpnybę joms, tačiau esu gan kategoriška - nėra vitrininio lango, nereikia ir širmos [quote=AlKi,2009 07 01, 13:44] Sveikos merginos. Ech kiek visokių grožybių prisižiūrėjau, idėjų pasigaudžiau. Mes kaip ir dėl visų langų jau išsirinkom ką darysim. Langai. Kad ir per koloną, bet ribojasi su svetaine. Reikia patarimo. Iš pradžių norėjau užuolaidas dienines ir roletus. Bet problemų yra: viena, langas iš keturių dalių, tad toletų kaina labai išauga, kita, vienas lango kraštas jau eina sulyg virtuvės baldais, tad manau kad karnizas gražiai neatrodys, o ir užuolaida paliks ruožą lango Dabar galva sukasi apie širmą...Bet gal dar kokių idėjų mestelsit??
[quote=AlKi,2009 07 01, 12:44]
Sveikos merginos. Sutinku su pries mane pasisakiusiomis 100%,kad sirmos cia tikrai nelabai tinka.taip ,jos labiau tinka vitrininiams langams.o as siulyciau i nisa dienine uzuolaida ant begelio,o virs nisos naktine romanete(nelabai aiskiai matosi virsus ir sonai uz lango,taigi siek tiek sudetigiau ka nors daugiau pasakyti) QUOTE(AlKi @ 2009 07 01, 12:44) na, kam dengti TOKĮ vaizdą pro langą? naktį niekas jūsų nematys, dieną - tuo labiau, užuolaidos ar širmos tik vaizdą užstos. maksimum ką čia daryti, jei norite suteikti jaukumo - tai lengvai krentančios užuolaidos, kurias "užkišate" už kablio, arba parišate juostele šone. nu žodžiu, grožėkitės tuo, ką turit.
[quote=Namų Fėja,2009 07 01, 14:00]
Kas dėl širmų, tai jaučiu silpnybę joms, tačiau esu gan kategoriška - nėra vitrininio lango, nereikia ir širmos [/quote] [quote=atnala,2009 07 01, 16:55] Ačių merginos...Turbūt blogai nufotkinau...Grindų nepaėmiau...Bet langas yra vitrininis. Virš 2 m. į aukštį (tiksliai jeigu gerai pamenu 2.08) ir lygiai 2 į plotį Bet jau tikrai pradedu abejot dėl širmos. Tik bijau karnizą kabint. Ir vieno roleto nenoriu, mačiau..man negražu kai virs 4 kv. metrų sunkokias audinys kabalduoja [quote=Žanė,2009 07 01, 19:43] na, kam dengti TOKĮ vaizdą pro langą? naktį niekas jūsų nematys, dieną - tuo labiau, užuolaidos ar širmos tik vaizdą užstos. maksimum ką čia daryti, jei norite suteikti jaukumo - tai lengvai krentančios užuolaidos, kurias "užkišate" už kablio, arba parišate juostele šone. nu žodžiu, grožėkitės tuo, ką turit. [/quote] Na vaizdas tirkai nerealus Bet jau tiksliai žinau, širmos nedėsiu...Tik kaip nuo saulės slėptis...Gal kokią plėvelę klijuot, kuri atspindi saulės spindulius O kaip atrodo su kabliu užuolaidos??
Sveiki,
Šiuo metu ROLETŲ vaikiškų išpardavimas kaina plastikiniam langui tik 70 litų už metrą pločio.Susidomejusius prašom kreiptis QUOTE(atnala @ 2009 07 06, 14:34) jeigu didelis langas - taigi neapsimoka pirkti kai kaina skaiciuojama kvadratais. Nes kaina skaiciuojama uz 1 m plocio, o ilgis nesvarbu. Mums kai taip skaiciavo - tai labai nemazai pinigeliu sutaupeme
Prireike ir man patarimo
Ruosiuos uzdengti virtuvini langa, langas plastikinis, tradicinio dydzio, seno daugiabucio, o kadangi yra pirmame aukste ir prie pat laiptines, tai reik ir dieninio ir naktinio uzdengimu QUOTE(Sin City @ 2009 07 09, 16:42) Prireike ir man patarimo Ruosiuos uzdengti virtuvini langa, langas plastikinis, tradicinio dydzio, seno daugiabucio, o kadangi yra pirmame aukste ir prie pat laiptines, tai reik ir dieninio ir naktinio uzdengimu o as deciau atvirksciai,naktinius roletus ir dienine romanete,tai jau vakare jokio plyselio neliks pasaliniu akims
Gal kas pirkote ritinines užuolaidas iš Ermitažo? Kaip jas pakabinti, ar ten dar reikia kažką papildomai siūti?
QUOTE(Sin City @ 2009 07 09, 13:42) Prireike ir man patarimo Ruosiuos uzdengti virtuvini langa, langas plastikinis, tradicinio dydzio, seno daugiabucio, o kadangi yra pirmame aukste ir prie pat laiptines, tai reik ir dieninio ir naktinio uzdengimu Gal geriau tankaus audinio roletą, kurį vakare užtrauktum, o šiaip kokią lengvą užuolaidėlę
Sveikos,
ir man reikia patarimo dėl užuolaidų.... reikia naktinių į miegamajį. Dieninės - iš lengvos organzos iki žemės. Sienos plotis, kur langai, apie 3,5m. Užmačiau medžiagą "lino" parduotuvėje: sudėtis linas su medvilne... gana plonos... klausimas būtų - ar tinka toks audinys naktinėms užuolaidoms (ar ne per plonas)?, kiek reikėtų metrų į plotį? ar kris? ar reikėtų įsiūti kažką į apačią, o gal pasiūtikažkokį pamušalą???? QUOTE(Kristuks @ 2009 07 12, 22:43) Sveikos, ir man reikia patarimo dėl užuolaidų.... reikia naktinių į miegamajį. Dieninės - iš lengvos organzos iki žemės. Sienos plotis, kur langai, apie 3,5m. Užmačiau medžiagą "lino" parduotuvėje: sudėtis linas su medvilne... gana plonos... klausimas būtų - ar tinka toks audinys naktinėms užuolaidoms (ar ne per plonas)?, kiek reikėtų metrų į plotį? ar kris? ar reikėtų įsiūti kažką į apačią, o gal pasiūtikažkokį pamušalą???? Organza su linu ketinat "maišyti"?
Gal galite įdėti langų pavyzdžių aprengtų dieninėmis užuolaidomis ir romanetėmis. Taip noriu aprengti virtuvės langą.
Sveikos. Reikia ir man patarimo.
QUOTE(Bijuna @ 2009 07 13, 13:27) Ant viršaus- tai kur turit galvoje- lubose, ant lango rėmo ar nišoje Jei bus nišoje, gali trukdyti atidaryti duris/langą O aš galvoju apie nendrinius roletus
Galvoje turiu ar nisoje ar virs nisos?
QUOTE(Bijuna @ 2009 07 13, 14:27) Sveikos. Reikia ir man patarimo. Yra visokiu graziu, lengvu, krintanciu audinuku, zinoma, nebutina imti organza(dar jei ji labai blizgi). O del karnizo, tai tereikia pasirinkiti. Jei yra vietos virs lango siulyciau ten ir deti karniza, vizualiai aukstis islaikomas didesnis. Nors nematant langu, sunku duoti tikslesni patarima. QUOTE(Sin City @ 2009 07 09, 16:42) Prireike ir man patarimo Ruosiuos uzdengti virtuvini langa, langas plastikinis, tradicinio dydzio, seno daugiabucio, o kadangi yra pirmame aukste ir prie pat laiptines, tai reik ir dieninio ir naktinio uzdengimu Šiuo metu ir aš svarstau, kaip aprengti virtuvės langą. Roletai man nepatinka, noriu virtuvei suteikti jaukumo. Kol kas apsistojau ties tokiu variantu: dieninė užuolaidėlė iki palangės ir naktinė romanetė. QUOTE(Gule @ 2009 07 14, 17:08) Šiuo metu ir aš svarstau, kaip aprengti virtuvės langą. Roletai man nepatinka, noriu virtuvei suteikti jaukumo. Kol kas apsistojau ties tokiu variantu: dieninė užuolaidėlė iki palangės ir naktinė romanetė. Svarsciau ir toki varianta, bet as noriu isnaudoti palange, ten desiu kokia gelyte nedidele ir kulinarines knygas
O as savo virtuves langa dengsiu taip:
uzuolaidele, tiksliau medziagos staciakambi, i gala iversiu medzio stulpeli, suvyniosiu iki puses ilgo ir surisiu su dviem juosto(kaspinais). Va kazka tokio:
o as sugalvojau, kad gal ant virtuvinio lango deti roleta ir dienines romanetes, gal turite kokiu pavyzdziu, labai norisi pamatyti, kaip atrodo
|