Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Gyvūnų užmigdymas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Fauna
Pages: 1, 2
Voverė
Turiu katę, jai 17 metų . Kai tik atsirado namuose vaikas, jaučiame, kad nuo to meto jai visai susisuko galvelė, atrodo, kad ji protestuoja prieš mus, ir daro tai kas neleistina. Nors ankščiau, tai buvo atrodo pati protingiausia katė pasaulyje ir jokių priekaištų neturėjau. Matau, kad kenčia ir ji ir mes. Taigi labai sunkiai, bet apsisprendžiau, kad reikia katę užmigdyt. Per tiek metų aš labai prisirišau prie jos ir bijau, kad nuvažiavus prie klinikos galiu apsisukti atgal namo.
Norėjau paklausti, tų kas tai jau išgyveno. Kaip visa ta procedūra įvyko, kur tai darėte Kaune ir kaip po to jautėtės, juk ne pats gyvūnas išėjo iš gyvenimo. Na ir įdomu kiek visa tai kainuoja, nors čia nelabai svarbu.
Aga
Nemigdyčiau jokiu būdu jos. Man teko migdyt savo mažą katytę, nes sirgo. Tai tokį stresą apturėjau, kad... Nuvažiavau pas gydytoją, šiaip ne taip sutiko ją užmigdyti, nes verkiau jog mama mane iš namų išvarys su kate...Ir tada jis man liepė laikyti mano katytę...Suleido vaistus ir liepė laikyt, kol ji numirė, jis tik klausės ar širdis plaka, o aš ją laikiau...Kiap ji numirė liepė ją pasiimti su savimi...Tokį stresą apturėjau, kad visą savaitę negalėjau ramiai gyventi, nei valgyt, nei miegot nieko.. Net pinigų neėmė, nes matė kokioj būklės aš buvau..
Dabar turiu tokią pačią katę. Toks sutapimas, kad net nežinau, nes tokia reta spalva ir margumas jos buvo, o perkant šitą tiesiog irgi tokia pat pasitaikė smile.gif
Daugiau gyvenime nenorėčiau tai iškęsti..
Shalimar
Nori migdyti kate kuri kartu sitiek metu isgyveno vien del to, kad jai "susisuko galvele"??? ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif
Kveli
Man irgi teko užmigdyti jauną katytę, nes ji labai susirgo. Kadangi matėsi, kad ji labai kankinasi, aš buvau pati pasiruošusi suleisti tuos mirtinus vaistus, tačiau tai įmanoma padaryti tik pas veterinarą.
Nuvežiau katytę krepšyje pas veterinarą, jis suleido vaistus ir ji labai greitai užmigo. O vėliau su tuo pačiu krepšiu ir palaidojome. Prieš porą metų man kainavo 10 ar 15LT. Dabar tikrai brangiau. Na bet manau, jei jau migdyti, tai geriau pas veterinarą. Jie bent jau neskausmingai atlieką tą procedūrą.
Voverė
QUOTE(Shalimar @ 2005 08 07, 14:29)
Nori migdyti kate kuri kartu sitiek metu isgyveno vien del to, kad jai "susisuko galvele"??? ohmy.gif  ohmy.gif  ohmy.gif
*

Apie tai negalvočiau, jei tikrai nebūtų viskas blogai, juk nesugalvojau migdyt iš karto kai gimė vaikas, taigi jau beveik 3 metai ji maištauja ir kuo toliau tuo labiau. Visuomet galvojau, kad viskas pasitaisys, bet.......
Gyvenam su ja taip, kad visą laiką turime sekti ką ji veikia, t.y. saugotis jos.
Vyras supykęs sako, kad išveš ją, bet žinot aš labai priešiškai nusistačius už gyvūnų valkatavimą, ji labiau kankintųsi jei ją paleistume, taigi matau tik vieną išeitį....

QUOTE(Aga @ 2005 08 07, 14:22)
Nemigdyčiau jokiu būdu jos. Man teko migdyt savo mažą katytę, nes sirgo. Tai tokį stresą apturėjau, kad... Nuvažiavau pas gydytoją, šiaip ne taip sutiko ją užmigdyti, nes verkiau jog mama mane iš namų išvarys su kate...Ir tada jis man liepė laikyti mano katytę...Suleido vaistus ir liepė laikyt, kol ji numirė, jis tik klausės ar širdis plaka, o aš ją laikiau...Kiap ji numirė liepė ją pasiimti su savimi...Tokį stresą apturėjau, kad visą savaitę negalėjau ramiai gyventi, nei valgyt, nei miegot nieko.. Net pinigų neėmė, nes matė kokioj būklės aš buvau..
Dabar turiu tokią pačią katę. Toks sutapimas, kad net nežinau, nes tokia reta spalva ir margumas jos buvo, o perkant šitą tiesiog irgi tokia pat pasitaikė smile.gif
Daugiau gyvenime nenorėčiau tai iškęsti..
*

Tai va, už tai man ir labai sunku, bet yra ir kiti šeimos nariai, kuriem jau labai pabodo mano katė. Taip ji mano, nes aš būdama vaikas ją parsitempaiu namo...., todėl jie turbūt ir nelabai supranta manęs.
Kveli
QUOTE(Giedrė @ 2005 08 07, 14:01)
Tai va, už tai man ir labai sunku, bet yra ir kiti šeimos nariai, kuriem jau labai pabodo mano katė. Taip ji mano, nes aš būdama vaikas ją parsitempaiu namo...., todėl jie turbūt ir nelabai supranta manęs.
*

O gal yra galimybę atiduoti ją tavo tėvams?
Laurinka
Neisizeisk Giedre, bet as asmeniskai sunkiai isivaizduoju, ka kate turi daryti, kad ja reiketu uzmigdyti schmoll.gif schmoll.gif
Voverė
Visų pirma, ji pradėjo gamtinius reikalus atlikinėti, kur tik jai šauna į galvą, to pasekoje buvo nupirktas naujas indas, tai porą kartų į jį padarė ir viskas. Tą patį daro ir ant batų, ir kas baisiausia, tai varo ant vyro, tai jis pasakė, jei dar kartą taip, tai šveis ją per balkoną. Bet dabar pradėjo naktimis kniauksėti, kaip per morčių ir taip ji jau kokius 4 mėnesius kniauksi, to pasekoje pažadina vyrą ir vaiką, aišku visi priekaištai pasipila man, nes esu katės ginėja, man aiškinama, kad man labiau rūpi katė, nei vyras, o juo labiau vaikas ( na neleidžia normaliai išsimiegoti). Buvo pradėjus bet kur nagus galast, tai šita problemą greitai išsprendžiau, tiesiog nusipirkau spec. žirklutes. Aišku, mano amžinas siurbliavimas į dieną po porą kartų, taip pat kitus erzina, na bet į šitą nelabai kreipiu dėmesio, svarbu niekur plaukų nėra.
Tai va, tie jos gamtos reikalai ir kniauksėjimas dabar yra svarbiausios priežastys su kuriomis aš niekaip nesusidoroju.

O atiduoti katės neturiu kam, matot čia ne mažas kačiukas, kuris visiems dar būna patrauklus, o sena, be nekurių dantų, plikais kulnais ir sukūdusi, besišerianti ir dar su daugeliu minusų katė. Na, o aš ją vistiek myliu.
Kveli
O gal tavo katytė kuo nors serga? Nemanau, kad iš keršto teršia visur. Galbūt tiesiog iš senatvės. O gal ką veterinaras patartų?
Mano katytė, kuria užmigdėme, irgi visur teršt pradėjo - ant lovų, prie batų. Galiausiai, kai jai buvo 2m. prasidėjo traukuliai ir teko užmigdyti. Veterinaras sakė, kad jai auglys buvo galvoje. Manau, kad jau nuo pat mažens tas auglys buvo, nes ji visą laiką buvo baikšti, gana agresyvi, nemėgo būti glostoma.
O kai dabartinis katinas pradėjo visur teršti, paaiškėjo, kad jam akmenligė. Kai pagijo ir teršimas pasibaigė.
Voverė
Gal serga, o gal iš senatvės, bet kitus šeimos narius irgi suprantu kodėl ji yra nemėgstama, aišku ir mane nervina, bet aš esu labai kantri...... unsure.gif
Laurinka
Nu pasiskaicius kaip kate pas tave ten gyvena, tai gal ir geriau ja uzmigdyti cry.gif .
Bet kuriam gyvunui, kad jis gerai jaustusi reikia meiles ir prieziuros.
Voverė
QUOTE(Laurinka @ 2005 08 08, 14:03)
Bet kuriam gyvunui, kad jis gerai jaustusi reikia meiles ir prieziuros.
*

Šitą tai aš suprantu, kad jai trūksta dėmesio tai tikrai tai žinau, nes viskas prasidėjo po Gabrielės gimimo. šiandien turėjau vežiuot pas veterinarą, bet aš vis dar namie........ unsure.gif Man ji dabar tokia gera atrodo........vienu žodžiu...sunku
Edita
Žinau, kad katės labai keisti gyvūnai, todėl man jos ir nepatinka ax.gif , bet žinok, visus gyvūnus galima perauklėti, tikrai visus, reik tik surasti būdų, o jų turi būti, tik jau tikrai na migdyti cry.gif , tai negalima, jei jau užvedei šitą temą, manau, kad ieškok patarimų, gal kas ką pasiūlys, juk užmigdyti galima bet kada, o tu pamėgink dar pakeisti tą savo katę, tikrai, sekmės tau, manau prireiks smile.gif
Edita
Kniauksėjimas, jei čia kaip per morčių, pabandyk pas veterinarą kreiptis, yra ten kažkokių vaistų, gal jei tikrai bernų norisi. Dėl sisiojimo, slėpkit batus, nedėkit ten, kur ji gali prisisioti.
O galų gale, yra žmonių, kurie myli kates, paduok į Alio laikraštį skelbimą, kad dovanoji geriems žmonės katiną, žinok, tikrai yra tokių, kurie ir senus gyvūnus nori mielai laikyti, nežinau kaip ten su tom katėm, kaip jos prisirišusios prie žmonių elgiasi, bet pabandyk, gal pavyks be migdymo ką padaryti blink.gif .
Vicious Vici
as suprantu kad tu buvai vaikas, kai norejai to katino ir nepagalvojai kas bus kai pati turesi savo vaiku, bet tai jau tavo problema ir manau, kad sitaip dabar pasielgti su nekaltu gyvunu, kuris greiciausiai stresuoja kad tapo maziau mylimas nei kazkada yra baisu. As pvz. esu 24m. ir dabar turiu jorksyriuke, bet tik tuomet gimdysiu vaika, kai man leis salygos gerai pasirupinti ir vaiku, ir kad suniui irgi uztektu laiko tiek kiek jam reikes, nes jis nera kazkoks pasenes atsibodes daiktas, jis yra gyvas ir turi sirdi! Bet tai tik mano nuomone, tavo kate ir tau spresti. O siaip dar as sakiau ir sakysiu:"Kas myli mergina tas myles ir jos suni ar kate". Taip kad susimastyk del savo vyro, mano suzadetinis mano sena kalyte ant ranku nesiojo...
Aga
Gal katei tikrai pikta, kad taip jos nemyli vyras?? Ir teršia iš piktumo..
Voverė
QUOTE(Aga @ 2005 08 08, 21:25)
Gal katei tikrai pikta, kad taip jos nemyli vyras?? Ir teršia iš piktumo..
*

Gali būti, nes jis tikrai ją ignoruoja, nors anksčiau, tai ir į lovą priimdavo........ na katė dar pas mane, dabar kažkaip bangavimas nurimo, žiūrėsim kas bus toliau
Sindy
Pamegink paieskot, gal kas sutiktu ja kaime priglausti. Tada ji gyventu kurnors tvarte ir del tersimo bedos nebutu niekam. Beto gal ta seimininke ja myletu, pamaitintu ir paglostinetu. Nors ir toks poelgis katytei bus skriauda, na bet vistiek netaip baisu kaip but numarintai..
Man yra teke dvi kates laikyti, kol suleido mirti nesancius vaistus (abi paemiau nuo gatves, jos buvo pertrenktos automobiliu.. ir nebepagydomos). Verkiau, nors tu kaciu nepazinojau. Ir man tikrai neatrode jog tie vaistai tikrai beskausmiai. baisu ziuret kaip gyvunelis trukcioja nuo traukuliu.. Man skaudejo vien ziurint cry.gif
Aciu dievui, kad keleta yra jau pavyke isgydyt, tad visada sustoju, jei nors kiek imanoma patiket, jog vargsas pertrenktas gyvunas dar gyvas.
O nuvezti sveika, tave mylincia katyte nuzudyt.. Na sunku isivaizduot kaip veliau reiketu jaustis..
Pamegink jai meiles terapija pritaikyti. Bent menesiuka rodyk jau labai daug demesio, daug meiles, dar daugiau svelnumo (nepatingek vis paimti ant ranku paglostyt, praeinancia svelniai pasnekint). Gali buti, kad ji kaip ir vaikas - uzpildys istustejusi meiles baseina ir nurims. Zinoma ir veliau reikes jai demesio, bet kai ji bus gera, tai ir paciai bus lengviau ja mylet nuosirdziai. O su vyru ta tema irgi pakalbek. Nes akivaizdu, jog vyrui ji kersija uz jo neapykanta..
Sekmes tau mirksiukas.gif
oztoko
Kažin ar turim teisę tau patarinėti ką daryti ir ko nedaryti.
Galiu pasakyti tik tiek, kad gyvūno užmigdymas tai beprotiškai didelis stresas. Pati turėjau katytę, kuri apsinuodijo vaistais, tai tada jau nieko nepadarysi, teko užmigdyti, lygiai taip pat, kai įsigijome jau suaugusį dobermaną, o jam pasirodo inkstų nepakankamumas buvo, nors ir tik porą mėnesių teko auginti, bet tiek prisirišome, kad net ašarų nebeliko, kiek verkiau, ir stresas didžiulis.
Ši procedūra nėra baisi, jei leidžiami specialūs vaistai, jau beleidžiant gyvūnas pirmiausia užmiega, o po kelių sekundžių sustabdoma širdutė. Tačiau teko matyti, beje per tv pagalbą, kaip užmigdė mažą šuniuką, tai siaubas, kokie ten atsiprašant debilai veterinarai, taip jis purtėsi, negalėjau žiūrėt širdis plyšo.
Todėl išsiaiškinkite su gyditoju, koks tų vaistų veikimas, kad nereiktų dar didesnių stresų patirt, ir būtinai, būtinai būkite kartu su gyvūnu, o geriausia kad pats gydytojas atvyktų į namus, o ne kažkur vargšelį padarėlį tampyt.
simre
Mes turejom suni, kuriam buvo 15 metu. Nuo senatves pradejo terst kur papuola, sunkiai ede, nes jau dantu nebedaug turejo, prastai mate - zodziu kankinosi gyvulys. Tada as mokiausi Kaune, o karta grizus pas tevus jo nebebuvo - uzmigde. Ir nors ta suni be proto mylejau, valgem su juo is vienos lekstes, miegojom ant vienos pagalves, supratau, kad tai geriusia iseitis, nes tai nebebuo normalus jo gyvenimas, o tiesiog varganas ir sunkus egzistavimas.

O praeta rudeni prie daugiabucio laiptines, kuriame gyveno pazistami, apsigyveno kate. Is pradziu ja zmones pamaitindavo, bet kai labai isryskejo jos liga (kazkas panasaus i niezus, sukelia erkutes, kurios grauzia oda, daznai per Animal Planet tokias lapes sergancias rodo) - vaikai pradejo spardyt. Gyvulys buvo visas nusases, karsciuojantis. Nuvezem ja pas veterinara - patvirtino, kad gydymas imanomas tik pacioj ankstyviausioj stadijoj, kuri praktiskai nematoma. Kad nesikankintu, sumokejom 25 lt ir uzmigde. Tiesa, teko kuna pasiimti.

Giedre, jei tai butu jaunas gyvulys, bandyciau salint priezastis tokio elgesio. Bet siuo atveju manau, kad nieko nepakeisi - ji labai sena. Ir greiciausia tik sutapimas jos elgesio pasikeitimas. Pasitark su veterinarais.

Dabar geiciausiai mane uzsipulsit, kad as besirde. Tik galiu pasakyti, kad namie dabar turim 2 katinus, suni ir akvariuma, o savo laiku zadejau stot i vetreinarijos akademija. Gyvunais rupinames taip, kaip priklauso, namie du mazi vaikai, bet jiems atsiradus gyviu elgesys nepasikeite.

Tiesiog kartais reikia pagalvot ir protu, ne tik klausytis sirdies.
Olimpia
mums irgi teko migdyti katina, bet is reikalo. Buvo dar labai jaunas, astuoniu menesiu, ir labai arsus. Uzpuole rotveileri, o tas ji perkando - visa pilva, viskas issiverte ten pas ta katina pilve doh.gif
Uzmigo labai greitai verysad.gif
canine
Siūlyčiau pasiimti katę ir važiuoti pas vetą. Jei gyvenate Kaune - važiuokite į Kriaučeliūno klinika sveterinarjos akademijoje pas gydytoją V.Mačijauską ir papasakok kas yra. Galbūt tik tau atrodo, kad katė sveika. Galbūt tokį jos elgesį lemia liga? Ir gal užteks padaryti keletą tyrimų ir paaiškės teisybė. O jei paaiškės, kad padėti nebegalima migdymui paprašyk, kad naudotų Doletalį r katytė užmigs greitai ir be skausmo.
Negaliu palinkėti sėkmės, bet...laikykytės. Galvok apie tai, kad tavo katelė nugyveno jau ilgą ir gražų gyvenimą - kiek jai skirtą buvo. Laikykis
Džinė
QUOTE(Voverė @ 2005 08 07, 13:29)
Turiu katę, jai 17 metų . Kai tik atsirado namuose vaikas, jaučiame, kad nuo to meto jai visai susisuko galvelė, atrodo, kad ji protestuoja prieš mus, ir daro tai kas neleistina. Nors ankščiau, tai buvo atrodo pati protingiausia katė pasaulyje ir jokių priekaištų neturėjau. Matau, kad kenčia ir ji ir mes. Taigi labai sunkiai, bet apsisprendžiau, kad reikia katę užmigdyt. Per tiek metų aš labai prisirišau prie jos ir bijau, kad nuvažiavus prie klinikos galiu apsisukti atgal namo.
Norėjau paklausti, tų kas tai jau išgyveno. Kaip visa ta procedūra įvyko, kur tai darėte Kaune ir kaip po to jautėtės, juk ne pats gyvūnas išėjo iš gyvenimo.  Na ir įdomu kiek visa tai kainuoja, nors čia nelabai svarbu.
*

doh.gif Pirmiausiai - tai niekaip tu manęs neįtikinsi, kad tavo katei - šitiek metų... schmoll.gif Paprasčiausiai katės - tiek negyvena. Daugių daugiausiai 15 metų. Net didžiausią straipsnį skaičiau, kad užsienį prieš mirdama - milijonierė pažadėjo palikti gyvūnų prieglaudai savo milijonus, jei bent viena iš jos 12 katyčių, sulauks 15 metų. Tai sulaukė vos dvi. Bet patikėk, kaip jomis ten rūpinosi...
Aš tą procedūrą išgyvenau - labai viskas greitai. Užmiega ramiai ir greitai.
Džinė
QUOTE(canine @ 2005 12 10, 00:10)
Siūlyčiau pasiimti katę ir važiuoti pas vetą.  Jei gyvenate Kaune - važiuokite į Kriaučeliūno klinika sveterinarjos akademijoje pas gydytoją V.Mačijauską ir papasakok kas yra. Galbūt tik tau atrodo, kad katė sveika. Galbūt tokį jos elgesį lemia liga? Ir gal užteks padaryti keletą tyrimų ir paaiškės teisybė. O jei paaiškės, kad padėti nebegalima migdymui paprašyk, kad naudotų Doletalį r katytė užmigs greitai ir be skausmo.
Negaliu palinkėti sėkmės, bet...laikykytės. Galvok apie tai, kad tavo katelė nugyveno jau ilgą ir gražų gyvenimą - kiek jai skirtą buvo. Laikykis
*

Paskutinė jos žinutė rašyta 2005.08.09 Taip, kad.... g.gif
Voverė
QUOTE(Džinė @ 2005 12 10, 18:21)
doh.gif Pirmiausiai - tai niekaip tu manęs neįtikinsi, kad tavo katei - šitiek metų... schmoll.gif Paprasčiausiai katės - tiek negyvena. Daugių daugiausiai 15 metų. Net didžiausią straipsnį skaičiau, kad užsienį prieš mirdama - milijonierė pažadėjo palikti gyvūnų prieglaudai savo milijonus, jei bent viena iš jos 12 katyčių, sulauks 15 metų. Tai sulaukė vos dvi. Bet patikėk, kaip jomis ten rūpinosi...
*

smile.gif Na tikrai buvo tiek, o gal dar daugiau, nes metus jai skaičiuoju nuo tos dienos, kai būdama vaikas parsitempiau ją namo, o tada ji jau buvo suaugusi ir laukėsi kačiukų, taigi manau galima buvo pripliusuoti dar minimum 1 metus. O aš rūpinausi gyvūnu irgi laba labai, pas mane ji ėdė tik šaldytą strimėlę ir žalią mėsą , ir jokių tų sausų maistų, nuo kurių mano katei skrandis stodavo.

Kadangi seniai čia rašiau, tai istorijos pabaiga tokia. Katė, kaip bebūtų gaila, buvo užmigdyta. Beja veterinaras irgi stebėjosi jos amžiumi, nors knygoje rašoma, kad katės gyvena iki 30 metų.
Utiuitiutė
Šis klausimas dabar sprendžiamas ir mūsų namuose. Serga kalytė verysad.gif Neėda, guli leisgyvė. Kankinasi ir šuo, ir mes- vis dar rusena mažytė viltis: o gal pasveiks? Protas sako, kad būtų geriau ir mums, ir šuniukui, jei užmigdytume, bet jausmai maištauja unsure.gif
doh.gif Pirmiausiai - tai niekaip tu manęs neįtikinsi, kad tavo katei - šitiek metų... schmoll.gif Paprasčiausiai katės - tiek negyvena. Daugių daugiausiai 15 metų.

Gyvena, gyvena, ir 20 metų, ir daugiau mirksiukas.gif
manjana
QUOTE(Hestija @ 2006 03 23, 13:28)
Šis klausimas dabar sprendžiamas ir mūsų namuose. Serga kalytė verysad.gif Neėda, guli leisgyvė. Kankinasi ir šuo, ir mes- vis dar rusena mažytė viltis: o gal pasveiks? Protas sako, kad būtų geriau ir mums, ir šuniukui, jei užmigdytume, bet jausmai maištauja  unsure.gif

Protas tai protas, o ką veterinaras sako?
Utiuitiutė
QUOTE(manjana @ 2006 03 23, 23:11)
Protas tai protas, o ką veterinaras sako?
*

Veterinaras sako, kad užmigdyt visada suspėsim. Suleido kažkokių vaistų, matysim kas iš to išeis mirksiukas.gif
manjana
QUOTE(Hestija @ 2006 03 24, 00:16)
Veterinaras sako, kad užmigdyt visada suspėsim. Suleido kažkokių vaistų, matysim kas iš to išeis  mirksiukas.gif
*

Teisingai sako. bandykit gydyti, o jeigu nepavyks - užmigdyti visada spėsit.
Annet

Gyvena katyneliai ilgiau nei 15 metu. Mano katinui buvo 18.5 metu kai pasimyre verysad.gif
Vicious Vici
QUOTE(Džinė @ 2005 12 10, 18:21)
Aš tą procedūrą išgyvenau - labai viskas greitai. Užmiega ramiai ir greitai.

Oj Džinę kaip tu klysti doh.gif toks vaizdas, kad pažįsti visas pasaulio kates, kad gali šitaip teigti ax.gif pas mano dedukus kaime, paprastos pelėm besimaitinančios katės išgyvendavo ne mažiau 17 metų, taip kad nežinai - nesakyk, nes paskaičius juokingai atrodo cool.gif
Utiuitiutė
Teisingai sako. bandykit gydyti, o jeigu nepavyks - užmigdyti visada spėsit.

Nebepagijo cray.gif
-freya-
Gaila, Vovere, kad užmigdei katę. Manau pasirinkai lengviausią kelią + paklusai vyrui ar tai kitiems šeimos nariams. Aš didesnė kovotoja nei tu, niekas nebūtų privertęs manęs jos užmigdyti.. nei vyras nei dar kas nors. Man tavo katės "problemos" neatrodė vertos gyvybės atėmimo. Sorry, bet aš nerealiai myliu gyvūnus ir esu "visom keturiom" už juos, kokie jie bebūtų wub.gif
duokanka
Man teko vežti užmigdymui seną šunį, nes sirgo, nusilpęs labai buvo ir nebeėdė verysad.gif Verkiau po to kokius du mėnesius. Tik prisimenu ir ašaros begt pradeda verysad.gif
Zitlali
Kaip galima uzmigdyti gyvuna kai jis nei serga, nei blogai kazkaip jauciasi! Uzmigdyti, numarinti vien todel ,kad Jums kelia nepatogumus! Nu siaubas kazkoks.. Neturiu zodziu.. Tai yra problemos atsikratymas.. Tiek laiko su Jumis gyveno, o dabar paimti ir nuzudyti! Nepykit bet labai supykau .. Labai gaila, kad apskritai atsirado tokia mintis.. Baisu.. suprantu jei kankintusi, sirgtu labai.. Tada taip, labai gaila, bet tada suprantu.. O cia... Baisu... verysad.gif Sakot labai prisirisot prie gyvunelio? Zinokit netikiu ka cia snekat.. Jei butumet prisirisusi minties tokios nekiltu..
vaiciuke
QUOTE(Zitlali @ 2006 06 14, 15:35)
Kaip galima uzmigdyti gyvuna kai jis nei serga, nei blogai kazkaip jauciasi! Uzmigdyti, numarinti vien todel ,kad Jums kelia nepatogumus! Nu siaubas kazkoks.. Neturiu zodziu.. Tai yra problemos atsikratymas..  Tiek laiko su Jumis gyveno, o dabar paimti ir nuzudyti! Nepykit bet labai supykau .. Labai gaila, kad apskritai atsirado tokia mintis.. Baisu.. suprantu jei kankintusi, sirgtu labai.. Tada taip, labai gaila, bet tada suprantu.. O cia... Baisu... verysad.gif Sakot labai prisirisot prie gyvunelio? Zinokit netikiu ka cia snekat.. Jei butumet prisirisusi minties tokios nekiltu..
*

Na, šiaip Voverė neparašė, dėl kokių priežasčių užmigdė savo katę, taip kad nesmerkim, jog užmigdė sveiką. Maniškei buvo 16 metukų, kai teko su ja atsisveikinti. Tiesa, ji tikrai sirgo vėžiu, o ligos pasėkmė buvo ta, kad šlapindavosi visur ir elgesys pasidarė nepakenčiamas. Kai skaičiau temą, kaip tik ją ir prisiminiau, nes situacija identiška. Galbūt nuvežusi katę veterinoriui Voverė ir sužinojo, kad tai ne vien senatvė ar kerštas, bet ir liga. Juk visaip galėjo būti, nereikia iš karto smerkti 4u.gif Mums visiems sunku atsisveikinti su savo gyvūnais ir nemanau, kad priimam tokius sprendimus vien dėl netinkamo gyvūno elgesio unsure.gif
Egle is Vilniaus
gal ne i tema..., bet norisi pasiguost... siandien uzmigde mano juru kiaulyte cray.gif jai buvo 6 metai, atsisake galines leteneles....
saziningai, tai kol neturejau, tai galvojau, kad prie grauziko taip prisirysti neimanoma, bet as klydau...
labai liudna...
verysad.gif
-freya-
QUOTE(Egle is Vilniaus @ 2006 06 16, 13:48)
gal ne i tema..., bet norisi pasiguost... siandien uzmigde mano juru kiaulyte  cray.gif  jai buvo 6 metai, atsisake galines leteneles....
saziningai, tai kol neturejau, tai galvojau, kad prie  grauziko taip prisirysti neimanoma, bet as klydau...
labai liudna...
verysad.gif
*

Na aš tokio gyvūnėlio nesu auginusi, bet manau prisirišti galima kaip ir prie bet kurio kito wub.gif Užjaučiu, Egle, bet nieko nepakeisi, jam dabar geriau.. Aš net bijau pagalvoti apie savo katuko mirtį, kai išeina lauku ir girdžiu už lango, kad stipriai kniauksi, galvoju gal mašina partrenkė ir ne sykį esu 3,4 ryto ėjus jo žiūrėti. Tai kaip bus kai ištikro kas atsitiks neįsivaizduoju. NUMIRSIU cry.gif
ramintaaa813
jau vien beskaitant apie gyvuneliu uzmigdymus asaros man rieda verysad.gif tai neisivaizduoju kas bus kai mano suniukas mirs... verysad.gif
-freya-
Niekas neįsivaizduoja ir nenori. Stengiuos kol manajam viskas OK apie tai negalvoti,nes vien rašant kartais ašaros rieda. Sunku kai jo nebelieka, bet esi priverstas atsitiesti ir toliau gyventi be jo. Kai mano pirmąjį sudraskė, visus daiktelius išnešiau į rūsį, kad tik mažiau skaudžių prisiminimų būtų.
3lena
Ne ne, nesuprantu tu, kurie uzmigdo gyvunelius vien del to, kad jie paseno ir tampa nebeidomus... Manau, kad netgi ir apsirgus, reik is paskutiniuju bandyt kovot, vezt pas veterinarus ir t.t. kad tik isgelbet. As pavyzdziui kazkada auginau ziurkeniuka, tai kai jis apsirgo, veterinaras sake, ai tas gydymas dar brangiau kainuos, nei tas tavo ziurkenas. Tai as nenusileidau, aisku, sumokeju apie 50 Lt, bet uztat mano ziurkeniukas isgijo ir dar apie metus isgyveno.
Juk jei jau isigijai gyvuniuka, tai ir rupinkis juo, taip sakant ir dziaugsme ir varge...smile.gif
** Svaja**
mes ir pries 3 menesiukus uzmigdem savo senuciuka 16 metuku katina verysad.gif verysad.gif verysad.gif .bet jau rago gyvunelis ,zinoma dare jau visur kur papuole ,nede ir taip nusilpo kad net zandikauliai susirakino verysad.gif verysad.gif .veterinarijoje is karto pasake kad butina jau migdyti...o kaip sunku buvo.. verysad.gif verysad.gif bet nieko nepadarysi visi turim savo laika unsure.gif o jei migdomas gyvunas del to kad jau maiso ar kas nors panasiai... baisus dalykas yra unsure.gif verysad.gif

vakar mes nauja isigijom katineli rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif

ps.metuku tikrai buvo 16 nes mano dukrai jau eina 17 bigsmile.gif ,puikiai pamenu kada kaciukas atejo pas mus biggrin.gif
Ziuzia
Be proto skaudus dalykas tas gyvunelio migdymas... Priesh pora metu turejom uzhmigdyti savo zhiurkuti, nes del piktybinio auglio galvyteje buvo prasideje traukuliai. Zhiauru buvo zhiureti, kaip jis kankinosi... Veterinaras pasitaike labai geras zhmogus, pirmiau suleido narkoze, paskui, kai jau mazhius uzhsnudo - nuodu injekcija... Atrodo, kiek chia to gyvunelio ir tera - grauzhikelis. Bet asharu visai sheimynai uzhteko... Dabar turim kita zhiurkuti, bet irgi jau senas, jau daugiau, nei du metai. Bijau ir pagalvot, kad jo amzhiukas jau eina i pabaiga: darosi vangus, vis ilgiau miega... Bet jau geriau isheitu naturaliai, kad tik vel migdyti nereiketu sad.gif
Surfinija
Ale, kai savo mirtim miršta ne ką lengviau. Mes žiurkėniuką auginom prieš jūrų kiaulytes. Mirė jis maždaug sulaukęs 2,5 metų amžiaus, jau nepaėjo, ant šono metė einant, atsisakė ėsti, tai su pipete maitinau, o ir numirė man ant rankų. Baisus jausmas... Ir vaikai, ir aš ašarojom, laikiau delne ir gavojau: na, nesąmonė - toks mažas spirgiukas, o koks visiems svarbus, mylimas, kokias stiprias emocijas sukelia. Vyras po to pareiškė, kad namuose daugiau jokių gyvūnų nebus, bet...
Ziuzia
Mes irgi, kai palaidojom savo pilkiuka, sakem kad gyvunu daugiau nebus... bent jau greitai... o tik savaite teishkentem be krebzhduko: uzhejom i parduotuve pazhiopsot ir krito i shirdi vienas kamuoliukas. smile.gif
** Svaja**
QUOTE(Ziuzia @ 2007 01 10, 11:17)
Mes irgi, kai palaidojom savo pilkiuka, sakem kad gyvunu daugiau nebus... bent jau greitai... o tik savaite teishkentem be krebzhduko: uzhejom i parduotuve pazhiopsot ir krito i shirdi vienas kamuoliukas. smile.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif tai va ir mes sakem daugiau jokiu gyvunu schmoll.gif schmoll.gif praejo vos pora menesiuku blush2.gif ir mes turim JUODI rolleyes.gif rolleyes.gif
MEŠKA
O jezau, koki skaudi tema..... "Užmigdymas" taip nekaltai skamba, o iš tikrųjų ta procedūra tai... nelinkiu nei vienam.
gabiiiiiiii
QUOTE(Voverė @ 2005 08 07, 13:29)
Norėjau paklausti, tų kas tai jau išgyveno. Kaip visa ta procedūra įvyko, kur tai darėte Kaune ir kaip po to jautėtės, juk ne pats gyvūnas išėjo iš gyvenimo.  Na ir įdomu kiek visa tai kainuoja, nors čia nelabai svarbu.
*

geriau nuvesk i prieglauda nei mygdyk.juk ji ir gyvent nori.
Papildyta:
as turejau stafordsyra,jis susirgo prostatos veziu,jau buvo visai jam blogai nei vaistai nei laselines jam nepadejo.reikejo ji uzmigdyti.kaip buvo gaila kai as ji pamaciau gulinti ant stalo,jis mane pamate ieinancia i kabinete pakele galva dar vien karta sulojo ir uzmigo.as tiek verkiau,net pasikukciodama,buvo ziauru.savaite laiko verkiau,jai neilgiau.depresija juoda buvo.nepatariu niekam tokiu reikalu uzsiimti,jai jau reikia migdyt tai jau geriau paprasyk konors kas stipresniais nervais kad nuveztu.va pries savaite ziurkyte mire musu,bet ji jau nuo senatves 5 metus isgyveno,tai paprasiau drugo,kad isnestu.
micefee
Mes turejom suniuka, parsivezem kai man buvo 3 metukai. Galima sakyti kartu su juo uzaugau, kai buvo 16 metu tevai issiskyre ir suo pasiliko pas teti, nes jis kaip ir buvo jo seimininkas. Bet jis jau buvo labai senas, o dar po metu isvis jau vos paejo, viena akim nemate, tetis gyveno 4 aukste, tai kai vesdavo suniuka i lauka, visa laika laiptais nunesti turejo. Pusle irgi nebelaikydavo, prisisiodavo namie, bet visalaik tik virtuvej... Galiausiai senelis pasmauge ji, kad nebesikankintu, nors jei buciau zinojus, tikrai nebuciau leidusi. Jau geriau uzmigdyti, nors as vis tiek nesutinku, kad sena gyvuna reikia pribaigti. Juk senuku niekas nenumarina vien del to jog jiems senatvej buna sunku... Oi graudu, verkiu prisiminus. Labai jo pasiilgstu.
panaite
geriau uzmigdymui issikviesti veterinara i namus. Truputi daugiau sumokesite, bet jusu numyletinis juk vertas mirti sau pazistamojoje ir artimoje aplinkoje.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.