Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Baklažanai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Flora
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Diglė
Pasidalinkime patirtimi

http://lt.wikipedia.org/wiki/Bakla%C5%BEanas

user posted image
Shlipse
pernai auginome,bet manau per velai mes juos sejome,nors vaisiu sulaukeme.uzauginti ymanoma.
Lewisia
O kada juos reikia sėti kad nepavėluotume?
IngridaB
QUOTE(Lewisia @ 2009 02 17, 12:11)
O kada juos reikia sėti kad nepavėluotume?
*

Jau dabar reikia sėti.Man pernai žydėjo,bet vaisių taip ir neužmezgė.Manau šiemet jau žinosiu savo klaidas,pasikaičius patarimų.Reikia skinti lapelius ,kai pradeda žydėti būtina ventiliacija.Man atrodo baklažanams pas mane šiltnamyje buvo per karšta. schmoll.gif
Shlipse
as jau pasejau,bet nedygsta kazkodel.
Diglė
Aš ir prieš savaite pasėjau, skaičiau, kad jie ilgai dygsta
Shlipse
tai kad lyg tycia viskas ka pasejau nenori dygti.nei petrazoles,nei krapai,nei pomidorai,nei paprika.
Diglė
QUOTE(Shlipse @ 2009 02 18, 15:45)
tai kad lyg tycia viskas ka pasejau nenori dygti.nei petrazoles,nei krapai,nei pomidorai,nei paprika.
*

Manau kantrybės reikia, nor aš pati labai nekantri, pernai petražoles pasėjai ilgai dygo, maniau sėkla bloda iš naujo pasėjau, tai kaip pridigo doh.gif
Juračiuks
Mano baklažanas jau matosi -gražutis violetinis,tik liečiasi su žeme,kaži ar nesuPUS?
satanele
Pas mane dar tik žydi bigsmile.gif
Bomba
noreciau atgaivinti tema 4u.gif
pirmi metai auginsiu baklazanus, i ka atkreipti demesi ? kiek palikti jiems vietos ? skabyti ar nea ? dabar jau daigeliai mano nemazi, kazkas ju pazastyse darosi, ar ten kaip pomidorams skabyti reikes, ar ten bus ziedeliai ? kokia temperatura megsta ? i kuri siltnamio kampa juos kisti ? blush2.gif

oho kiek klausimu pasistojo
*Inga:)
Aš irgi šiemet pirmą kartą pasėjau, būtų labai gerai, kad pasidalintumėt patirtimi. Geriau realiai kaip būna sužinot, nei iš knygutės pasiskaityt.
user posted image
user posted image
user posted image
Gertruda
Aš irgi šiemet pirmą kartą auginsiu baklažanus. Jau po 4-6 tikruosius lapus turi. Pasėti vasario pabaigoje. Auginam kartu! biggrin.gif
Skaičiau šį straipsnį, susipainiojau, bet tikiuosi nebus labai sudėtinga -
http://www.manoukis.lt/index.php?s=672&m=1&z=32
*Inga:)
Aš pasisėjau violetinius ir geltonus. Vieni jau nemaži, o kiti tikri sūsnos. Ir suprask, kas jiems nepatiko, kad mandras g.gif . Tarp abiejų rūšių visokių yra.
Rozarka
Vilnietės baklažanų augintojos, gal kuri turit atliekamą auginuką, galėčiau išmainyt į aštrios paprikos tris sodinukus,pas mane jų perteklius, o baklažanai nesudygo,bet pabandymui užtektų ir vieno ax.gif
migluzez
QUOTE(Bomba @ 2010 04 19, 20:25)
noreciau atgaivinti tema  4u.gif
pirmi metai auginsiu baklazanus, i ka atkreipti demesi ? kiek palikti jiems vietos ? skabyti ar nea ? dabar jau daigeliai mano nemazi, kazkas ju pazastyse darosi, ar ten kaip pomidorams skabyti reikes, ar ten bus ziedeliai ? kokia temperatura megsta ? i kuri siltnamio kampa juos kisti ?  blush2.gif

oho kiek klausimu pasistojo
*

Sveikos smile.gif

Pernai auginau pabandymui, šiemet vėl auginsiu smile.gif) Sodinau kokius 5 į vieną kvadratinį metrą, šachmatų tvarka, vietos jiems pilnai užteko. Pernai neskabiau, leidau augti kaip patinka, tai kai kurie vaisiai nespėjo užaugti (labai jau daug jų primezgė tongue.gif ). Šiemet planuoju skabyti kažkiek. Svarbiausia, kiek domėjausi, visada laistyti šiltu vandeniu - jie labai jautrūs šalčiui. Sodinau pietinėj šitnamio pusėj, kad kuo daugiau šviesos ir šilumos gautų. Per karščius buvo pakeipę kelis kartus, bet atsigavo. biggrin.gif

Įdomiausia, kad pirkau vienos rūšies sėklas - Black Beauty, o vaisių buvo ir tamsiai violetinių, ir žalių dryžuotų blink.gif
Irvel
Laba diena.

Šiemet auginu geltonus baklažanus. Sudygo greit, auga gražūs tokie, jau vieną kartą išpikiuoti. Rašo, kad kambary gali augti, tai žadu balkone, o šaltesniam orui esant kambary laikyt vazoną. Nes šiltnamio neturiu. Tikiuosi pasiseks kažkiek derliaus gaut. biggrin.gif
Juračiuks
doh.gif Aš ir pernai auginau , bet vaisių buvo mažai, gal kokie 6 iš 4 krūmų.Tai padariau išvadą, kad jiems nepatinka nei pomidorų, nei agurkų draugija, nes teta juos augina atkirame nedideliame sukaltame šiltnamiukyje tai derlius pas ją , nu net pavydas ( aišku) baltas ima. Tai ji tvirtina, kad taip juos reikia auginti, o ne kitaip lotuliukas.gif
pukiuki
QUOTE(Rozarka @ 2010 04 24, 13:25)
Vilnietės baklažanų augintojos, gal kuri turit atliekamą auginuką, galėčiau išmainyt į aštrios paprikos tris sodinukus,pas mane jų perteklius, o baklažanai nesudygo,bet pabandymui užtektų ir vieno ax.gif
*

Sveikutės, baklažanų mylėtojos biggrin.gif ir aš jungiuosi į Jūsų gretas 4u.gif mėginsiu pirmą kartą.

Turiu atliekamą vieną ar du sodinukus, Rozarka. Visai neblogai auga. Bent jau man taip atrodo ax.gif bigsmile.gif Mes Verkiuose gyvenam. Tik galvoju, gal dar paauginsiu porą savaitėlių, tada susikeisim? Nes oras nei šioks, nei toks. Į šiltnamį manau juos sodinti reikėtų gegužės vidury kažkur. Ką manai? bigsmile.gif
liūdnasis pelėnas
aš turiu geltonų baklažanų, keisčiau kad ir į vieną paprikutę wink.gif (dempinguoju lotuliukas.gif )
*GREISI*
QUOTE(Juračiuks @ 2010 04 27, 14:41)
doh.gif Aš ir pernai auginau , bet vaisių buvo mažai, gal kokie 6 iš 4 krūmų.Tai padariau išvadą, kad jiems nepatinka nei pomidorų, nei agurkų draugija, nes teta juos augina atkirame nedideliame sukaltame šiltnamiukyje tai derlius pas ją  , nu net pavydas ( aišku) baltas ima. Tai ji tvirtina, kad taip juos reikia auginti, o ne kitaip  lotuliukas.gif
*

Esmė,kad jie neapkenčia šalčio kaip ir paprikos,tai naktį uždengei ,maža patalpa taip neatšąla,taigi prašysiu ir aš vyro ,kad kažką mažo sumeistrautų.
pukiuki
QUOTE(*GREISI* @ 2010 04 29, 16:31)
Esmė,kad jie neapkenčia šalčio  kaip ir paprikos,tai naktį uždengei ,maža patalpa taip neatšąla,taigi prašysiu ir aš vyro ,kad kažką mažo sumeistrautų.
*

Dar jie neperneša per didelio karščio - jeigu temperatūra virš 30 - pradeda kristi žiedai. Taigi reikia dažnai vėdinti.
*GREISI*
QUOTE(pukiuki @ 2010 04 29, 16:50)
Dar jie neperneša per didelio karščio - jeigu temperatūra virš 30 - pradeda kristi žiedai. Taigi reikia dažnai vėdinti.
*

Būtent, atidengi tą viršų ir pilnas vėdinimas garantuotas.
daivasen
Mano baklazanai tai paprasti violetiniai, ir as galvoju kur man juos kisti kad tik butu derliaus....
Rozarka
QUOTE(liūdnasis pelėnas @ 2010 04 29, 17:27)
aš turiu geltonų baklažanų, keisčiau kad ir į vieną paprikutę wink.gif (dempinguoju  lotuliukas.gif )
*

Galėsiu visas tris,nes turiu atliekamų smile.gif
Papildyta:
QUOTE(pukiuki @ 2010 04 29, 17:13)
Sveikutės, baklažanų mylėtojos  biggrin.gif  ir aš jungiuosi į Jūsų gretas  4u.gif mėginsiu pirmą kartą.

Turiu atliekamą vieną ar du sodinukus, Rozarka. Visai neblogai auga. Bent jau man taip atrodo  ax.gif  bigsmile.gif  Mes Verkiuose gyvenam. Tik galvoju, gal dar paauginsiu porą savaitėlių, tada susikeisim? Nes oras nei šioks, nei toks. Į šiltnamį manau juos sodinti reikėtų gegužės vidury kažkur. Ką manai?  bigsmile.gif
*

Labai dėkui,man labai gerai, nes aš Balsiuose,tai visai netoli smile.gif
pukiuki
QUOTE(Rozarka @ 2010 04 29, 18:52)
Labai dėkui,man labai gerai, nes aš Balsiuose,tai visai netoli smile.gif
*

Liuks, tai parašykite į AŽ, kai jau norėsite pasiimti savo naujus augintinius drinks_cheers.gif

saintlina
ei, mergičkos, ar reikia kaip nors genėt baklažanus? Pirmus metus auginu, neturiu supratimo blush2.gif Bujoja jie, skėtriotis bando. Jau žiedus sukrovę.
naitas
QUOTE(Juračiuks @ 2010 04 27, 15:41)
doh.gif Aš ir pernai auginau , bet vaisių buvo mažai, gal kokie 6 iš 4 krūmų.Tai padariau išvadą, kad jiems nepatinka nei pomidorų, nei agurkų draugija, nes teta juos augina atkirame nedideliame sukaltame šiltnamiukyje tai derlius pas ją  , nu net pavydas ( aišku) baltas ima. Tai ji tvirtina, kad taip juos reikia auginti, o ne kitaip  lotuliukas.gif
*

derlius - net pavydas.. o ką daro iš baklažanų? rolleyes.gif
dovesa
Aš pernai auginau, tai derlius po 2-3 nuo stiebo. Šįmet vėl auginu, tik šį met bandau pažastis kabyti. Bet pradžioje sukrovė žiedus ir juos numetė, ir pernai buvo taip, tik vėliau pradėjo auginti vaisius, tai man įdomu, kodėl tuos žiedus numeta pradžioje nesubrandina. g.gif
Bomba
o mano baklazanai neauga sad.gif stovi sustire, nei i ugi nei i ploti, lapai pagelte vis nukrenta, ziedu daug bet irgi krenta tusti.. jokio bujojimo.. kokie ant palanges buvo pries 2 men tokie dabar schmoll.gif gal per salta ir per sunki zeme pasmane sad.gif
Juračiuks
Iš baklažanų darau suktinukus su įv. įdarais, kepu ant grotelių išteptus medumi ar su prieskoniais, na man tai žiauriai skanu, bet tik man vienai. Nei vienam maniškiui jie nepatinka , todėl ir neauga man jie turbūt. Stovi šiemet nei šiokie, nei tokie. O dar šeimyna pro šalį praeinant vis "fui" pasako, matyt jiems nepatinka lotuliukas.gif . Tai va, vyras sako kam augint - nueini ir nusiperki vieną sau ir valgyk, va taip biggrin.gif .Ką darysi mirksiukas.gif
vixiuke
pirmą kart šiais metais auginu na ir pas mane jie neauga... stovi vietoje, netgi žiedų nekrauna... auginu šiltnamyje...
Irvel
As tai juos diena silta istempiu i balkona, vakarais parnesu ant palanges, na taip ir vargstu. Auga, jau ziedeliai sukrauti. Bet kodel violetinii tokie, o rase, kad bus vaisiai geltoni g.gif
Militux
QUOTE(vixiuke @ 2010 06 18, 00:02)
pirmą kart šiais metais auginu na ir pas mane jie neauga... stovi vietoje, netgi žiedų nekrauna... auginu šiltnamyje...
*

Aš juos irgi pirmi metai auginu ax.gif tai iš 3 daigeliu tik dar vienas žiedelį krauna ax.gif m,anau kad dar anksti jiems šalta g.gif
viktner
Sveikos.Tai gal kas papasakos kaip ten tuos baklažanų vaikus skabyti, gal kaip pomidorų panašiai? Aš šiemet sodinau į pomidorų šiltnamį, šalia paprikos, bet palikau kokio 1,5m tarpą nuo pomidorų daigų.
Irvel
Kol kas nieko neskabiau dar. g.gif
Militux
QUOTE(Irvel @ 2010 06 19, 09:09)
Kol kas nieko neskabiau dar.  g.gif
*

Ir aš neskabau schmoll.gif
Va mano baklažanai pasipuoše blush2.gif
Tik negalėjau žiedelio gražiai nufotkint kur labiau prasiskleides blush2.gif
http://img580.imageshack.us/i/imgp0801.jpg/
http://img819.imageshack.us/i/imgp0802.jpg/
http://img295.imageshack.us/i/imgp0803.jpg/
http://img580.imageshack.us/i/imgp0810.jpg/
dovesa
Kokie fainuoliai baklažanai
Militux
QUOTE(dovesa @ 2010 06 19, 11:20)
Kokie fainuoliai baklažanai
*

aciuks.gif
Juračiuks
QUOTE(Militux @ 2010 06 19, 09:24)
Ir aš neskabau schmoll.gif
Va mano baklažanai pasipuoše blush2.gif

Labai gražūs, o manieji kokių 10 cm ir nežada augti kažko šiemet schmoll.gif
Irvel
Prazydo ir manasis vienas. Toks mazutis violetinis ziedelis. Tikiuosi, bus is jo baklazaniukas. Nes kas cia rase, kad numete ziedelius.
saintlina
mano baklažanai jau irgi keturis žiedelius išskleidė. O primegzta žiedelių daugybė. Tikiuosi, užmegs ir baklažaniukų ax.gif
madmuazele
Gal kas zino kodel baklazanai nemezga vaisiu? g.gif Zydi intensyviai, bet ne vieno vaisiaus nera uzmezge schmoll.gif Prazydeje ziedai nukrenta.
kadabra
QUOTE(madmuazele @ 2010 07 10, 21:29)
Gal kas zino kodel baklazanai nemezga vaisiu? g.gif  Zydi intensyviai, bet ne vieno vaisiaus nera uzmezge schmoll.gif Prazydeje ziedai nukrenta.
*

man taip praeita vasara buvo: issibujojo, nuostabiai zydejo - mete ziedus doh.gif , uzpykau ir isroviau. siais metais neauginu, bet uzejau jusiskiais pasigrozeti wub.gif
Irvel
Nemezga ir manieji g.gif
madmuazele
Tai kas cia dabar g.gif
kadabra
gal temperatura siltnamyje per auksta, kad nemezga g.gif
madmuazele
QUOTE(kadabra @ 2010 07 10, 21:38)
gal temperatura siltnamyje per auksta, kad nemezga g.gif
*

Na, paziuresim - siuo metu siltnamis atidengtas pilnai... Bet lyg skaiciau, kad jiems patinka karsciai.
dovesa
QUOTE(madmuazele @ 2010 07 10, 22:42)
Na, paziuresim - siuo metu siltnamis atidengtas pilnai... Bet lyg skaiciau, kad jiems patinka karsciai.
*

Jie vėliau pradeda vesti, pas mane pernai tik liepos pabaigoje vedė. Manau kaip tik jiems karščio reikia. Dabar jau pas mane lyg vienas užmezgė, žiurėsim.
Irvel
Cia mano geltonasis baklazanas. Balkone jis auga. Pradejo megzti pamazu. Tik nezinia, kokio dydzio bus tie baklazaniukai g.gif Rase ant pokucio, kad kaip obuoliai, nu bet obuoliu irgi visokiu yra. biggrin.gif

user posted image
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.