http://lt.wikipedia.org/wiki/Bakla%C5%BEanas
pernai auginome,bet manau per velai mes juos sejome,nors vaisiu sulaukeme.uzauginti ymanoma.
O kada juos reikia sėti kad nepavėluotume?
QUOTE(Lewisia @ 2009 02 17, 12:11) Jau dabar reikia sėti.Man pernai žydėjo,bet vaisių taip ir neužmezgė.Manau šiemet jau žinosiu savo klaidas,pasikaičius patarimų.Reikia skinti lapelius ,kai pradeda žydėti būtina ventiliacija.Man atrodo baklažanams pas mane šiltnamyje buvo per karšta.
as jau pasejau,bet nedygsta kazkodel.
Aš ir prieš savaite pasėjau, skaičiau, kad jie ilgai dygsta
tai kad lyg tycia viskas ka pasejau nenori dygti.nei petrazoles,nei krapai,nei pomidorai,nei paprika.
Mano baklažanas jau matosi -gražutis violetinis,tik liečiasi su žeme,kaži ar nesuPUS?
Pas mane dar tik žydi
noreciau atgaivinti tema
pirmi metai auginsiu baklazanus, i ka atkreipti demesi ? kiek palikti jiems vietos ? skabyti ar nea ? dabar jau daigeliai mano nemazi, kazkas ju pazastyse darosi, ar ten kaip pomidorams skabyti reikes, ar ten bus ziedeliai ? kokia temperatura megsta ? i kuri siltnamio kampa juos kisti ? oho kiek klausimu pasistojo
Aš irgi šiemet pirmą kartą auginsiu baklažanus. Jau po 4-6 tikruosius lapus turi. Pasėti vasario pabaigoje. Auginam kartu!
Skaičiau šį straipsnį, susipainiojau, bet tikiuosi nebus labai sudėtinga - http://www.manoukis.lt/index.php?s=672&m=1&z=32
Aš pasisėjau violetinius ir geltonus. Vieni jau nemaži, o kiti tikri sūsnos. Ir suprask, kas jiems nepatiko, kad mandras
Vilnietės baklažanų augintojos, gal kuri turit atliekamą auginuką, galėčiau išmainyt į aštrios paprikos tris sodinukus,pas mane jų perteklius, o baklažanai nesudygo,bet pabandymui užtektų ir vieno
QUOTE(Bomba @ 2010 04 19, 20:25) noreciau atgaivinti tema pirmi metai auginsiu baklazanus, i ka atkreipti demesi ? kiek palikti jiems vietos ? skabyti ar nea ? dabar jau daigeliai mano nemazi, kazkas ju pazastyse darosi, ar ten kaip pomidorams skabyti reikes, ar ten bus ziedeliai ? kokia temperatura megsta ? i kuri siltnamio kampa juos kisti ? oho kiek klausimu pasistojo Sveikos Pernai auginau pabandymui, šiemet vėl auginsiu Įdomiausia, kad pirkau vienos rūšies sėklas - Black Beauty, o vaisių buvo ir tamsiai violetinių, ir žalių dryžuotų
Laba diena.
Šiemet auginu geltonus baklažanus. Sudygo greit, auga gražūs tokie, jau vieną kartą išpikiuoti. Rašo, kad kambary gali augti, tai žadu balkone, o šaltesniam orui esant kambary laikyt vazoną. Nes šiltnamio neturiu. Tikiuosi pasiseks kažkiek derliaus gaut. QUOTE(Rozarka @ 2010 04 24, 13:25) Vilnietės baklažanų augintojos, gal kuri turit atliekamą auginuką, galėčiau išmainyt į aštrios paprikos tris sodinukus,pas mane jų perteklius, o baklažanai nesudygo,bet pabandymui užtektų ir vieno Sveikutės, baklažanų mylėtojos Turiu atliekamą vieną ar du sodinukus, Rozarka. Visai neblogai auga. Bent jau man taip atrodo
aš turiu geltonų baklažanų, keisčiau kad ir į vieną paprikutę
QUOTE(Juračiuks @ 2010 04 27, 14:41) Esmė,kad jie neapkenčia šalčio kaip ir paprikos,tai naktį uždengei ,maža patalpa taip neatšąla,taigi prašysiu ir aš vyro ,kad kažką mažo sumeistrautų. QUOTE(*GREISI* @ 2010 04 29, 16:31) Esmė,kad jie neapkenčia šalčio kaip ir paprikos,tai naktį uždengei ,maža patalpa taip neatšąla,taigi prašysiu ir aš vyro ,kad kažką mažo sumeistrautų. Dar jie neperneša per didelio karščio - jeigu temperatūra virš 30 - pradeda kristi žiedai. Taigi reikia dažnai vėdinti.
Mano baklazanai tai paprasti violetiniai, ir as galvoju kur man juos kisti kad tik butu derliaus....
QUOTE(liūdnasis pelėnas @ 2010 04 29, 17:27) Galėsiu visas tris,nes turiu atliekamų Papildyta: QUOTE(pukiuki @ 2010 04 29, 17:13) Sveikutės, baklažanų mylėtojos Turiu atliekamą vieną ar du sodinukus, Rozarka. Visai neblogai auga. Bent jau man taip atrodo Labai dėkui,man labai gerai, nes aš Balsiuose,tai visai netoli
ei, mergičkos, ar reikia kaip nors genėt baklažanus? Pirmus metus auginu, neturiu supratimo
QUOTE(Juračiuks @ 2010 04 27, 15:41) derlius - net pavydas.. o ką daro iš baklažanų?
Aš pernai auginau, tai derlius po 2-3 nuo stiebo. Šįmet vėl auginu, tik šį met bandau pažastis kabyti. Bet pradžioje sukrovė žiedus ir juos numetė, ir pernai buvo taip, tik vėliau pradėjo auginti vaisius, tai man įdomu, kodėl tuos žiedus numeta pradžioje nesubrandina.
o mano baklazanai neauga
Iš baklažanų darau suktinukus su įv. įdarais, kepu ant grotelių išteptus medumi ar su prieskoniais, na man tai žiauriai skanu, bet tik man vienai. Nei vienam maniškiui jie nepatinka , todėl ir neauga man jie turbūt. Stovi šiemet nei šiokie, nei tokie. O dar šeimyna pro šalį praeinant vis "fui" pasako, matyt jiems nepatinka
pirmą kart šiais metais auginu na ir pas mane jie neauga... stovi vietoje, netgi žiedų nekrauna... auginu šiltnamyje...
As tai juos diena silta istempiu i balkona, vakarais parnesu ant palanges, na taip ir vargstu. Auga, jau ziedeliai sukrauti. Bet kodel violetinii tokie, o rase, kad bus vaisiai geltoni
Sveikos.Tai gal kas papasakos kaip ten tuos baklažanų vaikus skabyti, gal kaip pomidorų panašiai? Aš šiemet sodinau į pomidorų šiltnamį, šalia paprikos, bet palikau kokio 1,5m tarpą nuo pomidorų daigų.
Kol kas nieko neskabiau dar.
QUOTE(Irvel @ 2010 06 19, 09:09) Ir aš neskabau Va mano baklažanai pasipuoše Tik negalėjau žiedelio gražiai nufotkint kur labiau prasiskleides http://img580.imageshack.us/i/imgp0801.jpg/ http://img819.imageshack.us/i/imgp0802.jpg/ http://img295.imageshack.us/i/imgp0803.jpg/ http://img580.imageshack.us/i/imgp0810.jpg/
Kokie fainuoliai baklažanai
QUOTE(Militux @ 2010 06 19, 09:24) Ir aš neskabau Va mano baklažanai pasipuoše Labai gražūs, o manieji kokių 10 cm ir nežada augti kažko šiemet
Prazydo ir manasis vienas. Toks mazutis violetinis ziedelis. Tikiuosi, bus is jo baklazaniukas. Nes kas cia rase, kad numete ziedelius.
mano baklažanai jau irgi keturis žiedelius išskleidė. O primegzta žiedelių daugybė. Tikiuosi, užmegs ir baklažaniukų
Gal kas zino kodel baklazanai nemezga vaisiu?
QUOTE(madmuazele @ 2010 07 10, 21:29) Gal kas zino kodel baklazanai nemezga vaisiu? man taip praeita vasara buvo: issibujojo, nuostabiai zydejo - mete ziedus
Nemezga ir manieji
Tai kas cia dabar
gal temperatura siltnamyje per auksta, kad nemezga
Cia mano geltonasis baklazanas. Balkone jis auga. Pradejo megzti pamazu. Tik nezinia, kokio dydzio bus tie baklazaniukai
|